Faceți o scară de scară din lemn cu propriile mâini

Izolare termică

Știți cum să ajungeți la un tavan înalt sau recoltare dintr-un copac mare? De obicei, scara rulantă poate ajuta în astfel de cazuri. Cu toate acestea, nu toată lumea din casă poate găsi un astfel de dispozitiv. Fugiți pentru aceasta imediat la magazin nu este meritat. La urma urmei, această instrucțiune vă va spune cum să faceți o scară de scară din lemn cu propriile mâini. Nu este la fel de dificilă cum ar părea la prima vedere.

Tipuri de scări

Există o mare varietate de scări portabile pe piață. Ele diferă în înălțime, caracteristici structurale și materiale.

Scările sunt realizate din diverse materiale, inclusiv din lemn

Când faceți scări folosiți:

 • copac;
 • metal (fier, oțel);
 • aliaje de aluminiu.

Construcția din lemn este considerată cea mai simplă, dar nu foarte practică. Sub influența condițiilor climatice, lemnul își pierde aspectul și proprietățile, ceea ce nu are cel mai bun efect asupra produsului.

Scările metalice sunt puternice și durabile. În funcționare sunt incomod, deoarece cântăresc foarte mult și ocupă mult spațiu din cauza dimensiunilor lor.

Produsele din aluminiu sunt opțiunea cea mai optimă. Sunt fiabile, mici și ușoare.

În cazul în care proiectul este luat ca bază pentru clasificare, scara pliabilă poate fi reprezentată de mai multe tipuri:

 • o scară simplă de la un bar;
 • scaun-pas-scara;
 • scară multifuncțională-transformator.

Căsuță de scară simplă de la un bar

Pentru fabricarea unei grădină scara 4 lungime obișnuită grinzi necesară de 2 m sectiune 60x40 mm pentru lonjeroanele și aproximativ 14 metri secțiune lemn 60 x 30 mm pentru etapele și barelor.

1 - poli de sprijin; 2 etape; 3 - elemente transversale și o înclinare; 4 - limitatorul.

Treptele și traversele trebuie să aibă dimensiunile următoare:

 • 59 cm (2 unități);
 • 54,5 cm;
 • 50 cm;
 • 45,5 cm;
 • 41 cm (3 unități).

Pe două grinzi de sprijin, ar trebui să plasați etichete în locurile unde vor fi fixate pașii. Marcajul cel mai mic este de 10 cm de la margine. Intervalul dintre semnele rămase este de 40 cm, după care se iau în considerare marcajul, fiind realizate cinci caneluri cu o adâncime de 1,5 cm.

După terminarea lucrărilor pregătitoare, vom proceda la asamblarea părții principale a structurii. Pentru a pune acest șanțuri și stâlpilor le alinia în așa fel încât distanța dintre marginile superioare a fost de 40 cm, iar între cele inferioare. - 60 cm Treptele sunt inserate în fantele și se fixează cu șuruburi. Pe partea din spate, se atașează o altă bara.

Pentru ca scara să stea, este necesar să se facă un sprijin. Deoarece nu are pași, pilonii de susținere sunt interconectați prin două bare transversale: partea superioară și cea inferioară. Designul este echipat suplimentar cu un braț. Atunci când faceți o copie de rezervă, este important să păstrați distanța dintre capetele superioare ale strungului de 30 cm.

Etapa finală este îmbinarea a două părți. În ceea ce privește partea principală, suportul este plasat astfel încât marginile superioare să se afle între ultima treaptă și bara transversală suplimentară.

Pentru acest design, nu este nevoie de elemente de fixare de deasupra. Iar capetele inferioare ale scării se deplasează cu ușurință la distanța necesară.

Scaun pentru scaun

Acest tip de scară este foarte compact și nu necesită un spațiu mare de depozitare. Datorită aspectului său atrăgător, va merge complet în jos pentru elementul interior al apartamentului tău.

La asamblarea structurii, trebuie să fim extrem de atenți, să respectăm toate dimensiunile indicate pe desen. În structurile asamblate corect, piesele se mișcă liber și nu interferează una cu alta.

O scară din lemn poate fi echipată cu un dispozitiv de fixare suplimentar care fixează dispozitivul în poziția dorită.

Scară-transformator multifuncțional

Construcția, care prin mișcarea ușoară a mâinii de pe scări se transformă într-o masă pentru a mânca, un arbore, un pat. O astfel de multifuncționalitate va facilita foarte mult viața în țară.

Pentru fabricarea scărilor de sprijin, scările se iau în planșeu de 1,5 m lungime, 6 cm grosime, 18 cm lățime. Suportul este completat de o bara transversala, care poate fi rearanjata la gauri suplimentare special forate.

O caracteristică distinctivă a structurii pliante este îmbinările pe balamale. Muchiile suporturilor sunt tăiate în unghi drept. Suprafețele sunt fixate la capete cu plăci incapabile, iar marginile inferioare sunt conectate printr-o bucla de pian.

Transformatoarele pot fi utilizate de către adulți și copii. Deci, copiii o folosesc ca un stand pentru desen. Pentru fixarea foilor de hârtie în construcție există un scut din placaj.

Scara rulantă poate fi ușor transformată într-o masă, în timp ce se instalează o placă de placaj pentru blat. De asemenea, puteți face un foișor sau o masă de călcat.

Noi facem o scară simplă cu mâinile noastre

Dacă luați prima dată scula pentru a construi o scară de scări culisante cu mâinile tale din lemn, trebuie să te pregătești bine. Mai întâi, dați-vă echipamentul necesar: un ferăstrău, o daltă, o bandă, un creion, un burghiu, o foraj electric, un ciocan.

Determinați configurația și dimensiunile

Procesul de fabricare a unei scări din lemn cu propriile mâini începe cu un desen, pentru compilația căruia trebuie să cunoașteți dimensiunile structurii, elementele constitutive ale acesteia. În plus, succesiunea acțiunilor este importantă. Prin urmare, respectarea strictă a instrucțiunilor pas-cu-pas reprezintă cheia succesului.

Înălțimea structurii

Având în vedere că scara este utilizată în primul rând în viața de zi cu zi, nu este nevoie să efectuați calcule complexe. Lungimea optimă a scării este de 150-170 cm. Este suficient să ajungeți la o persoană de înălțime medie de la penultimul pas până la tavanul camerelor de locuit și auxiliare.

Determinarea înălțimii structurii

Clădiri de aceeași înălțime sunt potrivite pentru a lucra în grădină: pentru a recolta din pomi fructiferi care cresc în dacha dvs., sau ramuri de tăiere. Efectuarea unor scări mari nu este rațională. Ei sunt incomode să se ocupe, grele, necesită un consum crescut de cherestea.

Dimensiunile trenului

Deoarece munca se desfășoară pe o scară portabilă, trebuie să fie cât mai convenabilă și mai sigură posibil. Este necesar ca persoana care se află pe ea să se simtă încrezătoare. Și acest lucru depinde direct de dimensiunea benzii de rulare. Lățimea minimă a treptei este de 0,3 m. Dacă designul creastei este echipat cu o platformă de lucru deasupra, această cifră poate fi mărită la 0,45 m.

Platforma de lucru este formată din două plăci, ale căror dimensiuni se află în intervalul de 42 × 40 cm. Nu poate fi atașată la structura scării.

Numărul și lungimea treptelor

Câți pași trebuie să fie incluși în proiectare, fiecare determinându-se pentru el însuși. Atunci când decideți problema, este necesar, în primul rând, să decideți dacă va fi convenabil să vă coborâți și să vă ridicați.

Când se calculează, nu uitați să țineți cont de înălțimea scărilor, de abrupta și de distanța dintre trepte (de la 20 la 30 cm). La efectuarea calculelor este dificil să se obțină un număr par de pași. În astfel de cazuri, maeștrii recomandă scurtarea distanței dintre prima treaptă și tăierea kosovarilor sau între penultima și platforma din partea superioară.

Scara pliabilă are forma unei piramide, astfel încât lungimea fiecărei trepte superioare devine mai scurtă. Pentru ridicarea și coborârea confortabilă a lungimii benzii de rulare inferioare este de 60 cm, suprafața superioară a benzii de rulare nu este mai mică de 35-40 cm.

Dimensiunile optime pentru o scară de trepte

Determinați materialul

Fiabilitatea structurii, durata de viață a acesteia depinde de materiile prime din care este fabricată.

Calitatea lemnului

Scara rulantă trebuie să reziste la sarcini grele: greutatea unei persoane, uneltele și diverse atașamente. Prin urmare, cerințele stricte se impun asupra calității lemnului. Cea mai importantă dintre ele este absența defectelor: chips-uri, fisuri, putregai.

În plus, lemnul utilizat pentru construcții nu poate fi uscat slab. Nivelul de umiditate admisibil nu este mai mare de 12%. Dacă este mai mare, materialul trebuie să fie uscat într-o zonă bine ventilată, evitând razele soare directe pe acesta. Folosirea lemnului excesiv de umed va duce după un timp la deformare și distrugere a produsului.

Alegeți o secțiune de lemn

Secțiunea transversală a fasciculului chiar cu kosour foarte lung este de 4 × 4, 6 × 6 × 3 sau 5 cm. Design greutate nu se reflectă puternic, iar fiabilitatea scara garantată. Discuție despre specifică dimensiunea exactă și tipul de cherestea are sens atunci când știi dimensiunile structurii.

Accesorii suplimentare

Scara din lemn poate fi îmbunătățită prin adăugarea de elemente separate:

 • Spițe metalice pentru fixarea mai sigură a treptelor. Ele sunt introduse sub pasul în găuri speciale și fixate cu piulițe și șuruburi. Lungimea spițelor depinde de dimensiunea benzii de rulare și de grosimea kosovarilor. În ceea ce privește diametrul, ar trebui să fie de cel puțin 8 mm. În caz contrar, vor începe să se îndoaie sub influența încărcăturii. Uneori sunt folosite șuruburi puternice în locul spițelor.
Acele măresc încărcătura admisă, care poate rezista pașilor
 • Cordon de nylon sau lanț de fier. Acestea servesc la conectarea pe ambele părți ale suportului și a părții principale și astfel împiedică deplasarea acestora.

  Scurgerile sunt asigurate împotriva călătoriei

 • Duze pentru marginile inferioare ale oblicului sau "pantofilor". Principala lor funcție este de a proteja podeaua împotriva deteriorării. Țesătura nu este potrivită pentru aceasta, deoarece este șters rapid. Alegerea optima - cauciuc. Cauciucul dur va dura mai mult decât moale. Totuși, cu astfel de "pantofi", scara de pasă este mai puțin stabilă pe suprafața neuniformă. Cauciucul moale este fixat pe "picioare" cu șuruburi, rigid - pe clei.
Protecția pardoselii de zgârieturi și prevenirea alunecării sunt principalele sarcini ale încălțămintei

În plus, construcția poate fi completată cu cârlige și alte unelte. Totul depinde de nevoile, imaginația și dorința ta.

Desene tipice ale diferitelor scări

Exemplele de mai sus discutate recomandările prezentate ar calcula dimensiunea propriei lor scara și să înțeleagă tehnologia de producție a oricărui sistem.

Efectuați scări din lemn cu propriile mâini

Scările sunt un lucru indispensabil în orice gospodărie particulară. Există modificări staționare și mobile ale scărilor. Metalul și lemnul sunt folosite pentru asamblarea structurilor luate în considerare. Și dacă unele modele pot fi fabricate în întregime din lemn, atunci când asamblați altele, este mai bine să folosiți materialele menționate în complex. Atenția dvs. este oferită instrucțiunilor de auto-asamblare a scărilor atașabile, pliabile și spirale.

Efectuați scări din lemn cu propriile mâini

Conținutul instrucțiunilor pas cu pas:

Cerințe pentru lemn

Înainte de a începe orice scară, trebuie să selectați materialul potrivit. În gospodărie, este mai convenabil să lucrați cu lemn.

Fasciculul trebuie să fie puternic și de bună calitate. Cel mai bun tip de lemn este pinul.

Scari din pin

Când selectați materialul, verificați cu atenție starea acestuia. Noduri, fisuri și alte defecte de orice fel sunt inacceptabile - acestea vor duce la o deteriorare a calității și a reduce fiabilitatea designului. Este puțin probabil să fiți fericit dacă scara se va rupe în momentul cel mai inoportun. Acest lucru este cel puțin nesigur.

Video - Zece greșeli în construcția scărilor (partea 1)

Video - Zece greșeli în construcția scărilor (partea 2)

Scară cu mâinile proprii

Scară cu mâinile proprii

Scara este unul dintre sistemele cele mai versatile și ușor de fabricat. Cu această scară puteți accesa acoperișul, mansarda, ramurile de copaci înalte și alte obiecte similare.

Atunci când construiți o scară, cel mai important lucru este să vă asigurați fiabilitatea și fixarea sigură în timpul instalării

Construcția standard

O astfel de scară este extrem de simplă în fabricarea independentă. Pregătiți o bară de pin cu o secțiune transversală de 3x5 cm pentru a realiza bare transversale și o bară realizată din același material cu o secțiune transversală de 4 x 5 cm pentru suporturi.

Lemnul suporturilor și traverselor ar trebui să aibă aceeași umiditate. Elementele sunt asociate cu o conexiune standard "groapă-crestătură". În plus, vârfurile sunt lipite cu clei. Orice compoziție de liant universal este adecvată.

Desenarea scării: 1 - creastă, 2 - bare transversale, 3 - vârf, 4 - groove (cuib), 5 - asamblarea scărilor

Lățimea optimă a scării este de 400-600 mm, este mai convenabil să se așeze treptele în trepte de 250-350 mm.

Primul pas. Tăiați fasciculul unei secțiuni transversale mai mici în numărul necesar de bare transversale.

Al doilea pas. Pregătiți știfturile dreptunghiulare la capetele pieselor de prelucrat sub traverse. Lungimea bolțurilor trebuie să fie egală cu lățimea suportului. Secțiunea minimă a spike este de 15x30 mm, mai bine face mai mult.

Al treilea pas. În corzile de susținere, plasați cuiburile sub bolțuri și găuriți astfel încât dimensiunile lor să se potrivească cât mai strâns în cuiburile pregătite. Dar prea multă împerechere nu ar trebui să fie - lemnul se poate sparge. Prin urmare, faceti cuiburi de 2-3 mm mai mici decat spikele.

Înainte de asamblare, ungeți toate vârfurile cu adeziv.

Al patrulea pas. Fixați suportul pe o suprafață stabilă și fixați-l în toate barele transversale. După aceasta, succesiv și cât mai calitativ posibil, instalați pașii în al doilea suport.

Acest lucru este foarte simplu: în primul rând, puneți suportul la un anumit unghi și, alternativ, puneți pașii pe jumătate de centimetru. După ce ați setat următoarea etapă, știftul brăzdarului anterior este împins complet în soclu.

De obicei, nu este nevoie să folosiți elemente de fixare suplimentare. Cu toate acestea, pentru a spori rigiditatea și fiabilitatea construcției, puteți lovi în plus colțurile cu cuiburile.

Pentru ca scara să stea stabil pe suprafață, tăiați marginea inferioară a suportului sub un unghi. Dacă scările urmează să fie instalate pe sol, este mai bine să umpleți imediat fiecare tăietură cu un vârf de metal sau cauciuc.

Acoperiți scara cu un compus rezistent la apă.

Înlocuire pliabilă

Opțiunea mai convenabilă pentru depozitare și transport este o scară pliabilă.

Scară îndoită

În acest caz, suporturile vor fi asamblate dintr-o bară de 4x4 cm. Pentru a face traverse, utilizați plăci de 10x2 cm.

Procedura de realizare a acestei scări este diferită numai prin faptul că va trebui să asamblați nu una, ci trei secțiuni, asigurându-le mai târziu cu ajutorul cuplajelor. În rest, ansamblul este practic același cu cel precedent.

Primul pas. Tăiați bara în funcție de lungimea selectată a secțiunilor.

Al doilea pas. Tăiați placa de 6x2 cm în 4 plăci. Fiecare placă trebuie să aibă o lungime de 30 cm.

Pe de o parte de cuplare ar trebui să fie un pic mai liber, în caz contrar nu va fi capabil de a pune pe o secțiune longitudinală de lângă bar.

Scară îndoită

Pentru a vă asigura acest lucru, utilizați următoarea metodă. Înfășurați o bucată mică de bandă de 4 x 4 cm în mai multe straturi pentru a mări ușor grosimea barei. După aceasta, trageți o bară transversală longitudinală și, de pe marginea în care va exista un cuplaj staționar, aplicați adezivul cu o lungime de aproximativ 15 cm. Atașați bara de scotch înfășurată anterior la capătul stâlpului lipit.

Așezați cutia de cuplare pe ambele piese de îmbinare, reamizați-o și înfășurați-o cu un cablu puternic. Lăsați produsul să se usuce și scoateți banda de scotch.

Al treilea pas. Ați văzut placa de 10x2 cm în două părți longitudinale identice - pentru a obține piesele de prelucrat pentru traverse. În același mod, pregătiți numărul necesar de pași.

Al patrulea pas. Colectați numărul planificat de secțiuni. Pentru conectare, puteți utiliza metoda de mai sus cu cuplaje, o opțiune chiar mai simplă - pentru a lipi treptele în suporturi și pentru a înfășura bine funia de capron.

Pasul al cincilea. Lăsați scările finite să se usuce și acoperiți-le cu un compus hidrofug.

Scaun îndoit

Astfel de scări sunt, de obicei, amenajate pentru a accesa spațiul mansardei. Când este îndoit, structura nu ocupă mult spațiu și nu interferează cu utilizarea camerei.

Fotografii ale diferitelor modele de lasere

Profesioniștii recomandă utilizarea unei combinații de lemn și metal pentru a asambla o astfel de scară. Din lemn faceți un zbor de scări, dispozitive de fixare, arcuri și alte mecanisme ar trebui să fie din metal.

Principiul modelului de pliere și alunecare

Pentru a asambla scara, folosiți lemn solid de înaltă calitate. Grosimea minimă admisibilă a lemnului este de 20 mm. Dacă scara este folosită foarte intens, este mai bine să refuzați utilizarea lemnului în favoarea metalului.

În plus, trebuie să cumpărați accesorii din plastic. Acesta va împiedica fricțiunea elementelor structurale atunci când se pliază și se desfasoara, și sigilează și deschiderea atunci când scara este îndoită.

Dacă această scări mansardă, a încurajat puternic pentru a finaliza capacul gurilor de vizitare la caracteristicile de izolare termică ridicată spumei.

Demontarea rapidă și montajul

Scara glisantă trebuie să fie puternică, compactă și estetică din exterior. Atunci când este îndoită, structura ar trebui să se îmbine perfect cu tavanul.

Apoi, va fi prezentat un ghid pentru fabricarea unei scări simple de pliere (alunecare) din două secțiuni. Dacă doriți, puteți modifica independent designul în funcție de propriile dvs. nevoi.

Primul pas. Asamblați o secțiune a scării cu numărul necesar de pași. În această etapă, lucrați așa cum faceți atunci când asamblați scara. Prima secțiune trebuie să reprezinte aproximativ 2/3 din lungimea întregii structuri.

Al doilea pas. Strângeți capătul superior al secțiunii lungi pe perete sub trapă sau la capacul trapei. În primul caz, scara va rămâne vizibilă, în al doilea - nr.

Al treilea pas. Colectați secțiunea scurtă și apoi conectați-o la partea lungă cu ajutorul buclelor. Nu faceți greșeli cu partea de fixare a buclelor astfel încât scara să se deschidă în poziția exactă de care aveți nevoie.

Varianta de construcție a unei scări de pliere din lemn într-o mansardă

Al patrulea pas. Atașați două suporți suplimentari pe scări pentru a crește rigiditatea.

Scara glisantă este fabricată în aceeași ordine, dar în locul balamalelor se folosesc ghidaje de role. Care opțiune este mai convenabilă - decideți-vă singur.

Fotografia produsului montat

Spirală scară cu mâinile proprii

Scările spiralate sunt excelente pentru a asigura accesul în spațiul mansardelor. De asemenea, dacă se dorește, o astfel de scară este construită între etajele casei. Scopul designului este limitat doar de imaginația ta.

Cum sa faci o scara spirala cu mainile tale

Este mai bine ca marginea orizontală interioară a structurii șurubului să fie liberă, datorită acestei funcționări a scării va deveni mai sigură. Această modificare este cunoscută sub denumirea de "scară fără plan vertical" sau "scară spirală fără suport central".

Scară spirală fără suport central

Când urcăm și urcăm scările, o persoană ajunge de obicei la mijlocul treptelor, astfel încât lățimea fiecărei trepte în partea centrală trebuie să fie de aproximativ 200 mm. La o distanță de 15 cm față de centru, lățimea treptei trebuie să fie de cel puțin 100 mm.

Dispozitivul unei scări spiralate

Lungimea treptelor ar trebui selectată ținând cont de scopul proiectării. Dacă scara va fi folosită relativ rar, va avea o lungime de 60 de centimetri. Lungimea optimă a unei etape este de 80 cm. Diametrul total al scării trebuie să fie de aproximativ 200 cm. Înălțimea optimă a spanului este de aproximativ 200 cm.

Desene scalare spirală

Primul pas. Instalați suportul vertical central. Pentru fabricarea sa este mai bine să nu folosiți un lemn, ci o țeavă de oțel groasă cu pereți groși. Diametrul optim al suportului este de aproximativ 5 cm. Utilizarea metalelor va crește rigiditatea structurii.

Înainte de a vă asigura că punctul de montare al suportului poate rezista încărcăturii viitoare.

Puteți utiliza șuruburile și plăcile de ancorare pentru a fixa suportul. O variantă este de asemenea disponibilă, conform căreia stâlpul este turnat cu beton și în plus este fixat cu eșarfe.

Al doilea pas. Continuați să montați pașii. Pentru a face acest lucru, pre-găuriți o gaură în partea îngustă a treptei de-a lungul diametrului postului. Instalarea treptelor se face cu ajutorul unor arbori. Bucșele sunt în plus prevăzute cu șaibe.

Treptele se fixează la o distanță de aproximativ 20 cm.

Pentru a face structura mai rigidă, puneți pașii cu o anumită suprapunere și fixați-o suplimentar cu brațe. Parantezele sunt plasate într-o mare parte a treptelor între laturile lor adiacente.

Al treilea pas. Setați etapa superioară și suprapunerea.

Al patrulea pas. Montați balustrade și balustrade.

Astfel, puteți face față în mod independent asamblării unei scări de lemn de orice configurație. Nu este nimic super complicat în astfel de lucrări. Alegeți cea mai potrivită opțiune pentru dvs., citiți cu atenție instrucțiunile și continuați.

scară

Un maestru de domiciliu ar trebui să poată face o scară indispensabilă în fermă. Proiectul trebuie să îndeplinească cerințele principale - siguranță și fiabilitate. Pentru a crea o scară robustă, trebuie să selectați corect componentele, să vă familiarizați cu tehnologia, să dezvoltați un desen și să efectuați asamblarea. Etapele de fabricare a unei structuri add-on sunt descrise în articol.

Scara este un lucru indispensabil în curtea din spate

La dacha sau gospodărie, scara va fi necesară pentru munca efectuată la altitudine. Decuparea sezonieră a copacilor de fructe și de parc, nuanțarea ferestrelor, recoltarea și alte activități nu se poate face fără unelte de grădină. Scările scărilor se diferențiază de mobilitate, greutate redusă și simplitatea designului. De fapt, acestea sunt două grinzi de susținere, fixate împreună de traversă.

În magazinele de hardware și pe piețele construcțiilor este prezentată o gamă largă de modificări ale scărilor din diferite materiale. Achiziționarea unui model de calitate de dimensiuni mari este destul de scumpă, iar fiabilitatea scărilor ieftine ridică anumite îndoieli. Prin urmare, mulți maeștri de casă ridică adesea întrebarea: "Cum să faci o scară cu mâinile tale?".

Expeditivitatea construcției independente este pe deplin justificată, deoarece scopul utilizării scării este destul de versatil:

 • executarea lucrărilor de reparații și lucrări de fațadă;
 • repararea cablurilor electrice într-o casă privată;
 • instalarea contoarelor de energie electrică, citirea lunară;
 • curățarea ferestrelor pe primul etaj;
 • decorarea fatadei casei;
 • curățarea conductelor de scurgere, a apelor pluviale;
 • reparații minore ale materialului de acoperiș.

În ciuda avantajelor semnificative, scara mobilă are câteva dezavantaje:

 • capacitate redusă de încărcare - structurile nu sunt proiectate pentru sarcini care depășesc 200 kg;
 • O amprentă îngustă reduce stabilitatea scării;
 • nu funcționare foarte convenabilă din cauza lipsei de balustradă, urcare abruptă și pași subțiri.

Cele mai durabile și durabile sunt scările metalice. Un model simplu se poate face singur. Pentru a efectua munca, este de dorit să aveți abilități de sudura.

Cerințe structurale pentru tipul de scară

Principala cerință pentru atașarea modelelor, precum și pentru alte tipuri de scări, este siguranța. Atunci când planificați construcția unei scări și calculele performante, trebuie să respectați o serie de reguli de bază:

 1. Lungimea maximă a scării acestei modificări este de 5 m. Cu toate acestea, această limitare este relevantă pentru modelele din lemn. Scările metalice pot fi mai mari datorită rezistenței materialului.
 2. În fabricarea scărilor, este de dorit să se asigure instalarea unor accesorii speciale: balamale, pivoți din oțel și plăcuțe de cauciuc. Aceste elemente îmbunătățesc stabilitatea structurii.
 3. Pasul optim pentru trepte este de 30-35 cm, distanța minimă fiind de 25 cm.
 4. Lățimea intervalului nu este mai mică de 40 cm.
 5. Sarcina optimă la suprafață este de 200 kg pe metru pătrat.
 6. Componentele structurale nu ar trebui să indice muchiile netratate și burdurile metalice.
 7. În fabricarea scărilor și modificărilor retractabile ale scărilor, se utilizează îmbinări speciale de blocare, care împiedică deschiderea / închiderea spontană a structurii.
 8. Pentru confortul de a muta modele mari pe "picioarele de sprijin", setați roțile. În acest caz, este necesar să se prevadă prezența unui blocant, astfel încât în ​​timpul funcționării scara să nu părăsească sub picioare.

Important! Conform măsurilor de siguranță, verificarea caracteristicilor de rezistență ale scării trebuie efectuată anual. Proiectul este instalat pe perete la un unghi de aproximativ 70 ° și apoi o greutate de cel puțin 100-120 kg este afișată alternativ pe scenă.

Tipuri de construcții de scări

Există mai multe tipuri de scări, fiecare având caracteristici structurale și operaționale.

Scări simple simple drepte, cu dimensiuni fixe. Model necomplicat de două grinzi suport și pași atașați. Este foarte simplu să faci o astfel de scară cu mâinile tale. Mai multe modele funcționale și fiabile de pliere și alunecare.

Scările îndoite (scările) constau din mai multe părți legate prin balamale. Principalul avantaj al modelului este compactitatea și posibilitatea de depozitare într-o cameră compactă. Pastilele cu un tampon sunt mai convenabile de utilizat decât structurile drepte. Pentru fabricarea unei scări pliante cu mâinile proprii, aliajele de aluminiu sunt utilizate în mod obișnuit, astfel încât greutatea scării să fie redusă.

Modelele de pliere sunt cele mai solicitate atunci când se aranjează spații la mansardă. Scara economisește spațiul de la etajul inferior - este suficient să trageți treapta inferioară sau un mâner special, iar designul va fi complet îndreptat.

Dezavantaje ale modificărilor pliante:

 • complexitatea proiectării, asamblării și instalării;
 • nevoia de componente scumpe;
 • Forța redusă a structurii, constând din mai multe elemente.

Scară extensibilă cu înălțime reglabilă. Modelele constau din două sau trei secțiuni, elemente de fixare, ghidaje, role și cleme de înălțime. Pentru a vă asigura că scara nu eșuează la momentul potrivit, mecanismele de acționare trebuie lubrifiate în mod regulat.

Selecția materialului pentru fabricarea scărilor

Scările directe de astăzi sunt în mare parte fabricate din metal, iar structurile tradiționale din lemn devin din ce în ce mai puțin populare.

Trăsături distinctive ale scărilor metalice:

 • pentru auto-fabricare sunt de obicei folosite aluminiu, oțel inoxidabil sau aliaje metalice;
 • rezistență ridicată, rezistență la umiditate și deteriorare mecanică;
 • aluminiul nu este corodat, iar structurile dintr-un alt metal trebuie tratate cu agenți de protecție;
 • capacitate mare de transport;
 • caracter practic și durabilitate;
 • pentru fabricarea unei scări metalice cu mâini, veți avea nevoie de experiență în lucrările de sudură.

Scara din lemn este ușor de fabricație, dar este necesară pentru depozitare și funcționare. Dacă aerul este prea uscat, lemnul se va usca, materialul va slăbi și vor apărea crăpături. Sub influența umidității ridicate, scările din lemn sunt putrezite. Pentru a reduce riscurile de distrugere structurală, este necesară tratarea regulată a lemnului cu agenți de protecție.

Important! Scările de scară din lemn pot rezista la încărcături de până la 150 kg.

Atunci când efectuați lucrări electrice, adesea folosind scări alunecoase din fibră de sticlă - materialul protejează împotriva șocurilor electrice.

Scara de scară din țeavă de profil

Desene de scari

Fabricarea scărilor cu propriile mâini începe cu dezvoltarea desenului. Este necesar să se afișeze schematic parametrii principali ai designului scării:

 • înălțime și lățime;
 • parametrii materialului utilizat (diametrul / secțiunea transversală a metalului etc.);
 • treaptă de trecere;
 • tipul de atașament;
 • tipul de sprijin.

Ca exemplu pentru crearea unei schițe, există scheme disponibile de pe Internet.

Scara metalica cu mainile proprii: desene de diferite modificari.

Scara de prindere cu mâinile: desene și diagrame. video

Instrumente și materiale necesare

Pentru a crea o scară metalică simplă, veți avea nevoie de următoarele materiale:

 • profil de țeavă - două tăieturi de 2,5 m, diametru - 4 * 4 cm;
 • tăieturi dintr-o conductă de profil cu o lungime egală cu lățimea scării (30-35 cm) - 10 bucăți;
 • plăci metalice pătrate de 4 * 4 cm - 4 bucăți;
 • colțuri din oțel - 20 buc;
 • grund pentru tratarea suprafețelor metalice;
 • vopsea.

Dintre instrumentele disponibile, trebuie să aveți:

 • Ferăstraie pe metal sau bulgară;
 • pătrat;
 • o mașină de rectificat sau o hârtie de șmirghel;
 • o masă largă și puternică pentru structura detaliilor construcției.

Ordinea de asamblare a scării

Luați în considerare pas cu pas cum să faceți o scară cu propriile dvs. mâini. Schema de asamblare este următoarea:

 1. Așezați suporturile metalice pe masă. Verificați dacă elementele sunt plasate paralele între ele la o distanță de 30 cm (lățimea scării).
 2. Pentru a pune urme pentru instalarea treptelor cu o treaptă de 25 cm.
 3. Prin marcarea colțurilor metalului de sudură, acestea vor fixa suplimentar barele transversale.
 4. Două bucăți de 30 cm sudate pe suporturi de jos și de sus. Rezultatul este un cadru dreptunghiular.
 5. Traversele ar trebui stivite succesiv pe colțuri și sudate cu o cusătura dublă de sudură.
 6. La capetele suporților de deasupra și dedesubtul plăcilor metalice sudate. Această măsură va împiedica pătrunderea terenurilor, gunoiului și apei în suporturi.
 7. Conectați cusăturile cu un șmirghel.
 8. Primează scara și lasă metalul să se usuce complet.
 9. Acoperiți structura cu vopsea și, după uscare completă, aplicați un al doilea strat de vopsea.

Cum sa faci o scara din lemn cu mainile tale: sfaturi de specialisti

Atunci când creați o scară dreaptă sau o scară din lemn, trebuie luate în considerare următoarele aspecte:

 1. Pentru lucru este mai bine să folosiți specii de conifere. Este inadmisibilă realizarea unei scări de grinzi de lemn dacă acestea au fisuri transversale sau longitudinale. Barele cu semne de putregai, noduri mari sunt respinse.
 2. Alegerea secțiunii minime a barelor de sprijin depinde de înălțimea structurii construite.
 3. Înainte de asamblare, toate părțile din lemn sunt tratate cu antiseptic.
 4. Elementele structurale sunt fixate împreună într-unul din următoarele moduri:
  • Metoda aeriene - treptele sunt fixate pe suporturi cu ajutorul unghiilor și șuruburilor cu auto-filetare; Această opțiune este considerată cea mai simplă, dar nu este fiabilă;
  • introducerea treptelor - trepte sunt instalate în probele pre-pregătite în grinzi suport;
  • spike articulație - în corzi sunt făcute caneluri, iar de-a lungul marginilor barelor de traversare există muchii; fixarea se poate face într-un unghi.

Consiliul. Elementul de îmbinare din structuri din lemn este cel mai durabil. Pregătiți un cuib și un vârf este obținut utilizând o daltă, un kiyanki sau o foraj electric într-un suport.

Siguranța în timpul lucrului pe scară

Modelele prefabricate nu sunt echipate cu auto-suport, prin urmare, cunoștințele despre elementele de bază ale ingineriei de siguranță vor ajuta la prevenirea căderii și a rănirii.

 1. Lucrările pe termen lung la o altitudine mai mare de 1,5 m trebuie efectuate cu o centură de siguranță.
 2. Scara nu poate fi instalată pe cutii, mese și alte elemente pentru a crește înălțimea. Este mai bine să "îmbinați" două scări separate cu cleme metalice. Înainte de lucru, structura trebuie verificată cu o încărcătură de 150 kg.
 3. Cel mai sigur unghi de instalare este de 60 °. Atunci când plasați o scară la 75 ° și mai sus, este de dorit să o fixați de sus.
 4. Pentru a preveni alunecarea în timpul ridicării, treptele trebuie să fie echipate cu plăcuțe de cauciuc.

Pe scara este interzisa:

 • ridica obiecte grele;
 • trageți firele electrice;
 • Utilizați echipamente de sudare și echipamente electrice;
 • mișcați-vă fără să vă țineți pe scări;
 • simultan pentru a crește mai mult de o persoană.

Respectarea tehnologiei de construcție și funcționare a scării reprezintă garanția efectuării în siguranță a diferitelor lucrări la altitudine.

Elaborarea scărilor de scări din profile metalice: video

Cum sa faci o scara glisanta cu mainile tale

Scara de casă. Cu mâinile tale. Combinați, pliați, pliați, pliați. Fă-te.

La locul vilei scările sunt necesare în mod constant. Am vrut să pot ajusta lungimea treptelor în scopuri diferite și să o pot dezasambla și să o aduc în garaj. Cea mai ușoară cale este să cumpărați o scară bună de pliere. Dar dacă doriți să faceți acest lucru singur, acest articol este pentru dvs.

Principalul dezavantaj al tuturor scărilor făcute de mine era în trepte. De obicei, pașii sunt fixați pe unghii. Unghiile sunt, în general, un suport nesigure, în plus, ele sparg structura lemnului și duc la crăparea sa. Vom urma o altă cale. Nu va fi un cui în scările noastre. Scara noastră pliabilă se va realiza conform canoanelor navale din vremurile flotei de navigație. Designul său a demonstrat fiabilitatea acestuia chiar și în condiții dure de mare. Desigur, vom folosi materiale mai moderne și mai sigure.

Materiale pentru scară

 • Adezivul "Titan" este universal.
 • Bara este de 40 x 40 mm. Nu ar trebui să existe noduri pe bară.
 • Placa de 60 x 20 mm. Nu poți cumpăra o astfel de tablă. Am tăiat placa de 100 x 20 mm de-a lungul.
 • Cablu de capron subțire durabil. Acest lucru este folosit, de exemplu, în arcuri de plumb sau pentru marcare. Este ușor de găsit pe piața construcțiilor și în magazinul de hardware. Se vinde prin bobine. Câteva role de care avem nevoie.
 • Scotch.

Construcția scărilor îndoite

Scara este alcătuită din segmente. Puteți alege singur numărul de segmente. Am făcut trei segmente de trei metri. Segmentele sunt asamblate folosind cuplaje pătrată la domiciliu. Pe un segment, ambreiajul este lipit strâns, iar al doilea este introdus în el. După cum a demonstrat experiența de funcționare, cuplajele fixează fiabil segmentele scării în poziția asamblată. Deconstruiți scara, de asemenea, nu este dificil.

Figurile (A), (B) prezintă cuplaje. Sunt fabricate dintr-o placă de 60 x 20 mm. Se taie bucăți (2) de 300 mm de la placă. Fiecare ambreiaj va avea nevoie de patru bucăți. Scrieți barele longitudinale (1) cu lungimea necesară. La mine sunt la trei metri. Apoi, luați o bucată mică de 40 x 40 de bara, înfășurați-o cu mai multe straturi de bandă pentru ao face mai groasă. Aplicați această piesă la capătul barei longitudinale. Bara longitudinală este unsată cu adeziv pentru 15 cm. Am tăiat bucățile de bord cu clei dintr-o parte (de la cel care va fi presat la altul astfel de bord). Colectăm construcția prezentată în figură. În exterior, cutia primită este unsată cu lipici și ușor, strâns, bine înfășurată într-o dantelă. Greșim bobina obținută cu adeziv din exterior. Stratul stratului pe clei - (3). Ne usuca. Scoateți bucata de bara introdusă cu bandă. Deoarece piesa noastră a fost puțin mai groasă decât bara (datorită benzii de scotch), în locul acesteia se va introduce cu ușurință capătul celeilalte secțiuni.

Colectăm două bare longitudinale. Este necesar să lipiți piesele încrucișate pe tijele asamblate, deoarece acest lucru va asigura corespondența exactă între dimensiunile segmentelor și ansamblu - dezasamblare fără probleme.

Scriem dintr-o bară cu un fascicul transversal. Lungimea și cantitatea determină, pe baza nevoilor dvs. Am făcut o lungime de 70 cm, numărul este de 15, deși am 12 în desen. Am pus barele longitudinale pe elevații de-a lungul marginilor la o distanță corectă unul față de celălalt. Pentru a pune capetele pe elevații, este necesar să fie ușor de lipit elementele transversale și să înfășurați articulațiile cu un dantelă. Gresim locurile de contact ale barelor longitudinale și ale traverselor cu adeziv, este compatibil, vom lipi aceste locuri din exterior cu lipici, vom înfășura șirul. Înainte de a ne lăsa să se radă pe o diagonală, apoi pe cealaltă. Înfășurând 4 - 5 rotiri, le lipim cu clei, ne agităm mai mult. Am rănit 15 rotații pe o diagonală și 15 pe cealaltă.

Ne usuca. Scara este gata.

Unele sfaturi utile

Păstrați scările într-o cameră închisă uscată. Din cauza intemperiilor și a umidității, lemnul se va putrezi și se va descompune. Uneori este posibil să se observe, doar că au căzut de pe scara ruptă. Dacă scara se află pe site, oaspeții neinvitați pot să-l fure sau să-l folosească pentru a vă pătrunde în casă, de exemplu, printr-un pod sau pentru a dezmembra acoperișul.

Scări pliate cu mâinile lor

Dacă aveți un spațiu de mansardă în casa dvs., scara pliabilă vă va economisi spațiu liber la primul etaj. Puteți să o faceți singur sau să o cumpărați într-un magazin. Cu toate acestea, prima opțiune este cea mai preferată, deoarece puteți realiza o astfel de construcție, care este potrivită pentru camera în care va fi localizată.

Dimensiuni ale scărilor pliante

Dacă faceți o pliere a scării, atunci trebuie să fiți ghidat de dimensiunile standard. Acestea sunt considerate cele mai acceptabile, deoarece utilizarea dispozitivului cu contul lor va fi cel mai confortabil. Ca o lățime optimă a marșului scării, stați la 65 cm. Dacă vorbim despre înălțimea scării, atunci experții nu recomandă ca acest parametru să fie mai mare de 3,5 metri. În caz contrar, poate apărea vătămarea corporală. Printre altele, acest design va fi incomod pentru a scădea și a crește. Numărul de pași trebuie limitat la cel de-al 14-lea sau al 15-lea. Scara pliabilă va fi cea mai convenabilă dacă distanța dintre trepte este de 19,3 centimetri. Grosimea treptei ar trebui să varieze de la 18 la 22 de milimetri. Dacă partea superioară a scării este fixată pe tavan sau este deschisă în acesta, este important să alegeți unghiul corect al construcției. Valoarea standard este o valoare cuprinsă între 60 și 75 de grade. Dacă utilizați o pantă mai impresionantă, atunci designul va fi periculos, în timp ce în cazul în care panta este mai mică, scara va ocupa o cantitate excesivă de spațiu liber. Când faceți o scară pliabilă, trebuie să vă gândiți că trebuie să reziste la o greutate de 150 kg. Scara, care este încorporată în trapă, servește ca o variantă optimă. Lățimea structurii ar trebui să fie de 70 de centimetri, în timp ce lungimea - 120 cm, acești parametri sunt considerați cei mai convenabili pentru utilizare.

Fabricarea unei scări pliabile din două secțiuni

Scările în pod înclinate pot fi fabricate numai cu un set specific de unelte. Pentru a efectua lucrările, veți avea nevoie de un ferăstrău cu ferăstrău, care este destinat să lucreze cu lemn. Pentru a măsura, ar trebui să pregătiți o măsură de bandă. Va lua o bucată de master și o bucată de card de 4 bucăți. Pregătiți două bare, lungimea cărora este echivalentă cu lățimea trapei. Același număr de bare ar trebui pregătit cu o lungime mai impresionantă decât prima. Diferența dintre acești parametri ar trebui să fie de 20 de centimetri. Grosimea barelor poate varia de la 2 la 3 centimetri. Ca dispozitive de fixare ar trebui să utilizați șuruburi, ancore și cârlige.

Caracteristicile lucrării

Dacă decideți să faceți scări pliante la mansardă, inițial trebuie să fixați unul dintre barele mai scurte de pe capătul superior al structurii folosind balamalele. Celălalt capăt este fixat ferm în partea de jos. Două rafturi ar trebui montate pe zborul scărilor, așezându-le astfel încât să fie amplasate oblic și să nu interfereze cu mișcarea. Ele vor acționa ca rigidizări pentru design. Următorul pas va fi o tăiere cu o retragere în 2/3 din lungimea scării. După ce ambele părți trebuie să fie interconectate prin intermediul buclelor. Este important să vă asigurați că montajul este realizat corect. Aceasta va asigura o pliere corectă a structurii. Bara superioară este fixată pe suprafața peretelui de sub gura. Dacă faceți o scară pliabilă cu mâinile proprii, trebuie să fie atașată la suprafața peretelui cu ajutorul unui cârlig. Buclă este înșurubat în kosour direct lângă locul unde a fost făcut ferăstrăul, în timp ce cârligul trebuie fixat pe perete. Ca minus din acest design este că va rămâne în vedere. Acest lucru poate fi evitat dacă produsul este utilizat într-o construcție mai complexă, acesta trebuie fixat pe capacul trapei.

Faceți o scară în trapă

Scările îndoite până la cel de-al doilea etaj pot fi realizate astfel încât să nu poată fi văzute într-un moment în care nu sunt folosite. Pentru aceasta, structura trebuie făcută astfel încât să fie formată din trei secțiuni separate. Pentru a face acest lucru, este necesar să faceți o trapă care va duce la mansardă. Puteți utiliza materiale improvizate. Este important să se determine locația deschiderii. Ca dimensiuni ale scării, puteți utiliza dimensiunile limitate de parametrii de 125x70 centimetri. Pentru a elimina trapa, este necesar să adăugați aproximativ 8 milimetri pe fiecare parte la dimensiunile indicate. Aceste goluri trebuie să asigure închiderea ușoară a capacului, dar în același timp, izolarea termică nu va fi încălcată.

Pregătirea materialelor

Dacă faceți scări pliante la mansardă cu propriile mâini, va trebui să pregătiți bare pătrat cu o latură de 50 de milimetri. Aceste goluri ar trebui să fie 4. Două dintre ele ar trebui să fie mai puțin lungi. Aveți nevoie de o placă de placaj de 10 mm, puteți utiliza două panouri dintr-o coală întregă. Acest lucru îl poate ajuta pe maestru, care nu avea o singură pânză.

Efectuarea scărilor

Atunci când o scară pliantă este făcută manual, desenele trebuie să fie pregătite de către comandant în prealabil. În stadiul inițial, tăieturile trebuie făcute la capetele barelor, care trebuie să aibă o adâncime de 1/2 din grosime. După ce este necesar să faceți tratamentul cu clei și să fixați toate șuruburile. În prealabil, trebuie să analizați dacă diagonalele se potrivesc reciproc. Pentru a evita modificarea diagonalelor, este necesar să instalați temporar eșarfe, care sunt realizate din placaj de 4 mm. După aceasta, trebuie să vă sculați, consolidând pânza cu placaj de 10 mm, folosind în acest scop șuruburi autoportante instalate de-a lungul perimetrului. În etapa următoare, puteți continua cu montarea deschiderii. Pentru a asigura o bună închidere a trapei, trebuie introdusă o cârligă de ușă în capac.

Lucrați pe mecanismul unei scări pliabile cu o trapă

Desenarea unei scări pliante vă va permite să faceți munca corectă. Următorul pas este să începeți să manipulați mecanismul de deschidere. Puteți achiziționa accesoriile înainte de începerea procesului în magazin, dar puteți să le faceți și dumneavoastră. Inițial pe carton trebuie să descrieți designul structurii, la fabricarea căreia vor fi utilizate colțuri. Apoi, piesele de carton sunt tăiate, ceea ce le permite să fie utilizate pe construcție. Aceasta asigură o determinare precisă a lungimii balamalelor. În colțurile dvs. de garaj puteți găsi garnituri, bucăți de metal, precum și resturi de benzi de tablă. Toate acestea pot fi necesare pentru fabricarea scărilor.

Pregătirea materialelor

Pentru proces, un colț va fi necesar, două benzi de diferite lungimi, precum și o bucată de tablă de oțel.

Recomandări pentru muncă

Următorul pas este să notați locația găurilor pentru balamale. Distanța dintre acestea trebuie determinată de experiență. Apoi, trebuie să faceți găuri pentru montarea șurubului M100. Când se face asamblarea, nu este necesar să strângeți dispozitivele de fixare. Acum puteți fixa unghiul dorit de deschidere a trapei și împingeți mecanismul viitor la unghiul dorit. Apoi, pe metal ar trebui să fie notat zona, care atunci când va fi deschis se va suprapune colțul. Acest lucru va taia elementul cu un jigsaw. Acum, benzile metalice ar trebui să fie aduse în forma corectă, pentru aceasta, ei trebuie să taie lungimea excesivă și, de asemenea, să se apropie de capete. Acest lucru elimină înclinarea și nu va împiedica mișcarea structurii. Următorul pas este reasamblarea întregului mecanism. Acest lucru poate fi considerat că un mecanism este gata, puteți continua să lucrați la al doilea.

Realizarea celui de-al doilea mecanism

Este important să se facă pe același principiu, încât sa dovedit a fi exact același cu primul, doar într-o versiune în oglindă. Pentru a face acest lucru, trebuie să conectați toate piesele cu cleme și să găuriți găurile necesare. După ce o gaură este gata, este necesar să instalați un șurub în el și să forați unul. Apoi detaliile sunt răsucite împreună și egale în lungime. Pentru această tehnologie, trebuie să faceți toate detaliile. Ca rezultat, comandantul ar trebui să primească o pereche de mecanisme complet identice.

Lucrări finale

Dacă vă decideți să faceți scările de pliere metalice, următorul pas este să instalați uneltele pe trapă și să încercați totul pe ușă. Este important să se țină seama de înălțimea de fixare pe fasciculul podelei. Aceasta indică faptul că partea nu trebuie să depășească suprapunerea. Dacă eroarea este încă permisă, puteți efectua instalarea barelor temporare. Trapa trebuie reglată astfel încât să se deschidă bine și să nu atingă pereții deschiderii.

Producerea mecanismului de sprijin

Dacă se fabrică scări de aluminiu, acestea vor avea nevoie și de un mecanism de susținere. Pentru a face acest lucru, pregătiți două benzi metalice, a căror lățime este de 20 de milimetri. Util în acest proces și un colț. Pentru a face acest lucru, până la sfârșitul uneia dintre benzi, o bucată de metal trebuie întărită prin sudare, care se va opri împotriva a două benzi. Din colț este necesar să se facă un fel de zonă de sprijin. În final, ar trebui să obțineți o balama care va rămâne ușor îndoită la deschiderea trapei, dar va menține în mod fiabil încărcătura. Ulterior, acest nod trebuie instalat astfel încât să fie complet descompus când mecanismele sunt deschise cât mai mult posibil. Aceasta va asigura o distribuție uniformă a sarcinii între ele atunci când scara pliantă este deschisă.

Caracteristicile scărilor de fabricație ale corzilor

Puteți face scări pliante din aluminiu, astfel de modele sunt ușoare în greutate și nu ocupă mult spațiu. Cu toate acestea, destul de des scări sunt făcute și folosind panouri din lemn. În acest design, pot fi utilizate nu numai pașii, ci și șirul. Ambele elemente constitutive ar trebui să fie pregătite dintr-o placă de centimetru, a cărei lățime este de 100 milimetri. Lungimea primei secțiuni trebuie să corespundă dimensiunilor trapei, în timp ce a doua va fi puțin mai mică, dar nu trebuie să atingă tavanul atunci când se pliază. A treia secțiune va avea o lungime care îi permite să rămână pe suprafața podelei. Pentru a asigura un aspect mai estetic al structurii, este posibilă șlefuirea fețelor cu o freză. Pe corzile, trebuie să faceți un canal mic pentru a instala pașii. Șuruburile și adezivul cu șuruburi automate permit conectarea tuturor pieselor într-o singură structură. Buclele se vor alătura secțiunilor marșului și, de asemenea, vor permite ca scara să se desfășoare și să se îndoaie. Dacă țineți cont de aceste reguli, atunci munca va avea succes și veți obține rezultatul așteptat.

10 copii fermecători de stele, care astăzi arată destul de diferit Timpul zboară și odată ce celebrități mici devin adulți care nu mai sunt recunoscuți. Băieți și fete frumoase se transformă în s.

11 semne ciudate care indică faptul că ești bun în pat. Vrei și să crezi că îți dai partenerului romantic plăcere în pat? Cel puțin nu vreți să vă roșiți și să vă bateți.

Top-10 staruri ruinate Se pare că uneori chiar și cea mai tare faime se termină în eșec, ca în cazul acestor celebrități.

20 de fotografii ale pisicilor făcute la momentul potrivit Pisicile sunt creaturi uimitoare, iar despre asta, probabil, toată lumea știe. Și ele sunt incredibil de fotogenice și întotdeauna știu cum să fie la momentul potrivit în reguli.

Aceste zece lucruri mici pe care un om o vede întotdeauna într-o femeie Crezi că bărbatul tău nu știe nimic despre psihologia femeilor? Nu e așa. Din aspectul unui partener care te iubește, nu va fi ascuns un singur lucru. Și aici sunt 10 lucruri.

13 semne că ai cel mai bun soț Soții sunt cu adevărat oameni buni. Ce păcat că soții buni nu cresc pe copaci. Dacă sufletul tău face aceste 13 lucruri, atunci poți cu.

Cum să faceți o scară pliantă pliabilă cu propriile mâini: instrucțiuni pas cu pas și clase de masterat

Cu mult timp în urmă, când proprietarii de case trebuiau să urce scara voluminoasă la mansardă. Opțiuni de loft moderne de bine, deoarece acestea ocupă puțin spațiu în stare pliată și desfăcută, iar prezența unei astfel de structuri pentru un hatch pod frumos-finit este greu de ghicit, chiar și un om atent. Și cu siguranță prinde ochiul este o astfel de alternativă minunată la structuri elicoidale și scări ca pliere scara mansarda - cu propriile lor mâini, o puteți face cu atașamentele dreapta, cu un mecanism puternic de primăvară și nu mai rău decât moderne produse de pe piața de lux. Și chiar mai bine!

conținut

Aici este cea mai simplă versiune de fabricare a unei astfel de scări din materiale improvizate literalmente:

O scară pliabilă la mansardă ar trebui să fie ușor de ascuns și pliată sub tavan și, prin urmare, este obișnuit să o facem mai scurtă, cu un număr mic de secțiuni. La urma urmei, fiecare pas în plus în acest plan este greutatea și volumul suplimentar.

Astfel de scări sunt bune în primul rând prin faptul că permit să economisească spațiu considerabil. În același timp, ei nu distrug deloc tavanul încăperilor de locuit. La urma urmei, intrarea la mansardă este adesea localizată doar într-una din camerele locuibile ale casei. În același timp, astfel de scări sunt destul de funcționale, durabile și compacte. Și pentru a le folosi este simplu: ridicați doar o tijă specială cu un cârlig de la capăt și prindeți-vă la inel.

În plus, cu mâna stângă, ajungeți cu ușurință în etapa de jos a secțiunii extreme, ajungeți la podea și îndreptați toate celelalte componente ale scărilor. În mod similar, după ce ați făcut toate inversările, arătați ușor scara și scoateți-o în tavan. Și multe scări de mansardă moderne pentru orice altceva și falduri-falduri cu ajutorul unui mecanism electric, care, în general, este incredibil de convenabil:

Un alt avantaj este securitatea. Coborâți și urcați această scară este mult mai sigur decât pe scară: nu se rupe sub picioarele tale și picioarele brusc nu "pleacă".

Și, în cele din urmă, ușurință. Cele mai ușoare scări de podea pliabile sunt realizate din oțel inoxidabil și aluminiu, astfel încât podeaua mansardă nu suferă sarcini serioase. După cum înțelegeți, având în vedere caracteristicile de proiectare, o astfel de scară poate fi făcută numai din metal.

Scările industriale gata, care astăzi oferă în mod activ pe piață, sunt destul de convenabile, în măsura în care pot fi evaluate din recenziile disponibile despre ele. Dar nu le recomandăm la mansarde, care trebuie adesea ridicate (de exemplu, există atelierul nostru sau mini-biblioteca).

De ce? Deoarece astfel de scări sunt adesea destul de subțiri în practică - aceasta nu este o producție făcută manual, ci producție în masă și nu este nevoie ca niciun producător să-i facă prea puternici. Pentru orice produs, sarcina limită maximă este întotdeauna calculată, ceea ce adesea nu ia în considerare o mulțime de factori și forța majoră. Și chiar în acest caz, atunci când vă aflați într-o stare calmă și aproape fără greutate suplimentară în mâinile voastre, mergeți ușor sau în picioare. Slip, cădere sau destul de o rudă va decide să ridice o cutie greu la mansardă - așteptați pentru probleme.

Și totuși, aceste scări adesea fac destul de abrupte, iar coborârea pe ele este incomodă cu ceva în mâini - cel cu care trebuie să aderați. Și du-te doar cu spatele înainte. Prin urmare, este destul de natural ca mulți meșteri de casă care și-au construit propria casă sau o baie să nu vadă nici un sens în cumpărarea scărilor pliante fragile și scumpe la mansardă. De ce, dacă pot fi făcute cu mâinile lor, cu o calitate excelentă și mult mai multă fiabilitate?

Și în acest caz, aveți mai multe opțiuni în ceea ce privește materialul pentru fabricarea scărilor și elementele de prindere. Principalul lucru este să se calculeze corect dimensiunea viitorului design, astfel încât mai târziu să se formeze ușor și compact deasupra trapei, nimic nu a atins deschiderea și nu a creat o problemă.

Un alt motiv comun în care mulți oameni se angajează să construiască astfel de scări pe cont propriu este că majoritatea opțiunilor industriale au, de obicei, pași foarte subțiri și fragili - scârțâie literalmente sub picioarele lor.

Deci, pentru a face o astfel de scară pentru acoperiș cu propriile mâini, veți avea nevoie de ornamente din lemn. Determinați mai întâi dimensiunile deschiderii viitoare a diafragmei și, în a doua etapă, realizați un capac și un cadru de trapă. Apoi îi vei atașa o scară. Pe ambele părți este de dorit să se lase goluri de 7-8 milimetri. Parametrii tehnici sunt:

Deci, acum să vedem ce fel de scări pliante sunt acolo.

Scările alunecoase constau, în general, din două secțiuni, dintre care unul este fixat direct pe capacul trapei, iar al doilea este extins deja pe verticală cu ajutorul unor ghidaje speciale. Când adăugați această scară, o secțiune se va strecura în cealaltă, ceea ce este destul de convenabil. Singurul dezavantaj este structura greoaie, care necesită o deschidere largă în podea.

Cele mai populare astăzi - scări pliante, altfel numite secționale. Ele constau din trei sau patru secțiuni care se îndreaptă ușor într-un zbor de scări. Acestea sunt conectate împreună printr-un mecanism special de arc.

Structurile îndoite sunt considerate a fi cele mai complexe în proiectarea lor, deoarece au multe dispozitive de fixare și trebuie să fie conectate corespunzător la orificiul trapei. Aceste scări sunt realizate din lemn și metal.

Următorul tip este o construcție telescopică. Ea face o treabă minunată în acele cazuri când podul este vizitat destul de des. De exemplu, atunci când a fost izolat special pentru a face o locuință, deși podul complet nu a ajuns încă. Ie vorbim despre un mansardă tehnică, cum ar fi un dressing sau un atelier, iar în acest caz o podea rezidențială este mai bine să pună o scară de șurub din lemn sau metal și, în mod necesar, cu mânere.

În proiectarea telescopică, blocurile sunt împinse la rândul lor, ocupând cât mai puțin spațiu posibil. Iar aceste scări sunt bune, mai ales pentru că pot fi puse pe aproape orice lungime, ceea ce este deosebit de valoros pentru tavanele înalte. Dar astfel de adaptări nu sunt potrivite pentru copii și generația mai în vârstă din casă, care este destul de dificilă pentru a ajunge la secțiunea de jos și, în general, să facă față întregii construcții.

Aceste tipuri de scari pliabile nu se ascund in spatele trapei in mansarda, dar sunt usor scoase intr-un colt sau pentru decoratiuni interioare. De exemplu, aici există o specie mai rară, care este produsă în mod independent, de asemenea, are dreptul la viață:

Și astfel de variante de scări pliante sunt destul de populare în străinătate:

Dar ambele aceste opțiuni au dezavantaje considerabile, dintre care unele pot aduce disconfort în interiorul locuinței, în cazul în care există acces la pod, și după o lună sau două astfel de structuri deja plictisit cu prostia lui la gazde pe margine. Și astfel vă oferim în continuare să înțelegeți în detaliu mai multe scări de pliere practice, care sunt ușor de îndoit și ascunse în spatele capacului trapei.

Deci, vă vom oferi câteva sfaturi cu privire la alegerea unei scări de mansardă.

 • Numărul Consiliului 1. Când selectați parametrii pentru o scară viitoare, luați în considerare mecanismul trapei: atunci când o deschideți și o închideți, aceasta poate să alunece puțin înainte și înapoi.
 • Numărul Consiliului 2. Dacă tavanul din cameră este suficient de ridicat și depășește 3,5 metri, este mai bine să puneți o structură marcantă sau atașabilă sau o scară spirală, care va fi mai sigură în acest caz.
 • Numărul Consiliului 3. Luați în considerare la fabricarea trapei, cu cât deschiderea este mai mare, cu atât mai multă căldură va ajunge la mansardă.
 • Sfat # 4. Un alt aspect pe care ar trebui să-l acordați atenție este cum se va deschide trapa. De exemplu, în variantele de piață gata făcute, cel mai adesea se deschide încet, datorită izvoarelor speciale, și cu siguranță nimeni nu cade pe cap. Asigurați-vă că lucrați în acest moment, mai ales că piesele speciale nu sunt greu de obținut astăzi.
 • Sfat # 5. Abrupta scării este întotdeauna determinată numai de unghiul ei. Cu cât proiecția pasului este mai mare, cu atât mai mare este numărul acestor pași și cu atât mai puțin înălțimea acestora. Dar acest lucru nu înseamnă că veți putea urca și coborî pe o astfel de scară. Prin urmare, cea mai convenabilă este înălțimea treptelor de 20 de centimetri, care se potrivește cel mai mult cu piciorul uman standard.

Aici este un video foarte util care vă va ajuta să evitați multe greșeli atunci când instalați o astfel de scară:

În ceea ce privește materialul principal, cea mai accesibilă este o scară din lemn, dar aici este important să acordăm o atenție deosebită rezistenței elementelor de fixare. Pentru fabricarea unei astfel de scări veți avea nevoie de două bare lungi și de două bare scurte, precum și o bucată de placaj de 10 mm grosime.

Să luăm în considerare acest punct în detaliu. Toate construcțiile care ajută la deschiderea scării cu trapa de fund diferă numai în prezența mecanismelor suplimentare și a deprecierii. Amortizarea, la rândul său, facilitează închiderea și deschiderea scării. Și toate elementele de articulație necesare puteți cumpăra în orice magazin. Dar este destul de potrivit pentru dispozitivul unei astfel de scări benzi simple de metal forate în mai multe locuri, iar cel mai scump pentru dvs. va fi echiparea scării cu un sistem de alunecare din aluminiu.

Închidere simplă și practică:

Sistem mai complex:

Dar care sunt cerințele pentru fixarea întregii scări. Primul este capacitatea de a susține greutatea întregii structuri, precum și greutatea persoanei care se va urca și coborî pe ea. Și nu numai încărcăturile statice ale unei persoane care se află pe ea cu greutatea sa specifică, dar și dinamice, care sunt mult mai statice. De exemplu, o persoană se împiedică brusc și coboară brusc pe un pas în picioare sau se strecoară și se culcă pe scări cu toată greutatea, dar brusc și brusc.

Și, în sfârșit, observăm abilitatea de a gestiona cu ușurință structura. După cum știți, o astfel de scară cântărește decent și este important să vă uitați atunci ușor să o deschideți. Și când închideți, trebuie să ridicați toată greutatea deodată și, prin urmare, să oferiți izvoare speciale care să faciliteze întregul proces cu timpul - veți fi recunoscători pentru un astfel de truc.

Deci, hai să vedem pas cu pas cum să facem o scară pliabilă pentru podul tău. Veți avea nevoie de astfel de unelte: un ferăstrău, o scară, balamale, două grinzi, șuruburi, șuruburi, o șurubelniță și un cârlig de metal.

Procesul în sine poate fi împărțit în mai multe etape:

 • Pasul 1. Asigurați fasciculul superior la deschidere cu ajutorul buclelor, iar cel inferior cu ajutorul șuruburilor autoportante. Elementele de fixare ar trebui să se afle pe spatele scărilor.
 • Pasul 2. Și acum conectăm totul folosind cele mai comune șuruburi, cu un diametru de 6 sau 8 milimetri. Un diametru mai mic nu poate rezista sarcinii, cel mai mare - nu este necesar. Amintiți-vă că șuruburile cu auto-apăsare nu pot fi utilizate deloc - acestea nu vor rezista încărcăturii și pentru o anumită zi ele vor scoate pur și simplu întreaga fixare a sistemului.
 • Pasul 3. Acum împărțiți scara în trei părți, măsurați 2/3 și faceți ferăstrăul, doar între pași.
 • Pasul 4. Am tăiat piesele tăiate din nou, dar deja cu bucle.
 • Pasul 5. Unghiul de lungime mai mare din spate, pentru a se întoarce oblic, pentru putere.
 • Pasul 6. Acum, scara însăși este livrată sub trapă și presată de bara superioară la perete. Strângeți această bară cu șuruburi.
 • Pasul 7. Acum, cârlig. Este important ca scara să se îndoaie ușor și să fie presată pe perete. Și prindeți cârligul în peretele din fața buclei și fixați-l pe el.

Uită-te la fotografie, așa că va fi mai clar:

Crede-mă, în practică totul va fi mult mai ușor!