Care sunt cuiele de ardezie - dimensiunea, regulile de utilizare a unghiilor și șuruburile pentru ardezie

Horn

În procesul de operare, materialul de acoperiș este afectat de o încărcare semnificativă a vântului și zăpezii. Utilizarea elementelor de fixare neconforme poate provoca deformarea materialului. Pentru fixarea foilor de azbest-ciment este necesar să se utilizeze unghii speciale pentru ardezie. Aceste echipamente sunt fabricate în conformitate cu un anumit standard și caracteristici ale materialului de acoperiș. Pentru fixarea corectă, trebuie să cunoașteți numărul necesar de elemente de fixare și regulile pentru determinarea dimensiunilor acestora.

Structura unghiilor pentru ardezie

Cuiile de ardei se referă la dispozitivele de fixare a acoperișurilor, care sunt proiectate special pentru fixarea plăcilor de azbest pe acoperiș. Pentru producerea acestor elemente se utilizează un material special, iar structura unghiului asigură o fixare sigură.

Unghiile pentru ardezie au următoarea structură:

 • Piciorul este o bază lungă, pentru care se utilizează oțel cu conținut redus de carbon. Acest lucru permite materialului să reziste la sarcini mari. Lungimea acestei părți a unghiei este de 90-120 mm.
 • Punctul este sfârșitul piciorului unghiei de ardezie. Cel mai adesea, punctul este ascuțit la un unghi de 40 de grade. Datorită punctului, elementul de fixare intră ușor în material fără a se deteriora.
 • Pălăria unghiei este formată din două părți. Partea inferioară, șaiba, este presată cu partea superioară, capacul. O astfel de construcție nu deformează materialul de acoperiș în timpul instalării. În majoritatea cazurilor, capacul are un diametru de 12-16 mm, ceea ce permite etanșarea orificiului.

Fabricarea de cuie pentru fixarea foilor de azbest-ciment este reglementată de GOST 9870 din 1961, TU 208-81 și PCT 1822-83.

Principalele etape ale producției

Tehnologia de a produce unghiile ardezie nu diferă de producția de elemente de fixare convenționale de construcție. Principalul material este oțelul cu conținut scăzut de carbon, care se caracterizează prin rezistență ridicată la coroziune și rezistență mecanică. Din acest material trageți firul și înfășurați-l pe golf.

Principalele etape ale producției sunt următoarele:

 • Golful cu sârmă de oțel este plasat în aparatul de cuie și este trimis pentru derulare.
 • Trecând printr-un mecanism special, firul se îndreaptă.
 • În următorul nod, un dispozitiv special taie sârma în bucăți în funcție de lungimea viitorului unghii.
 • Când se fabrică un capac pentru un cui, se folosește metoda de forjare la rece.
 • Tija cu capacul trece în tava de primire, unde punctul este ascuțit în conformitate cu un anumit standard.
 • Finalizarea cuiului este galvanizată. Oțelul, acoperit cu un strat de zinc, este protejat în mod fiabil de coroziune. Acoperirea de calitate este obținută ca rezultat al imersării duble a elementului în sulfat de cupru timp de 1 minut.

Pentru fixarea mai fiabilă a ardei spre cutie, se utilizează unghiile, picioarele cărora au crestături unghiulare. Este imposibil să scoți un astfel de element de fixare, astfel încât chiar și rafalele puternice ale vântului nu sunt îngrozitoare pentru acoperiș.

Dimensiuni și greutate conform GOST

Cuiele de ardezie utilizate pentru fixarea plăcilor de azbest pe canturi sunt dimensiuni standard, care sunt strict reglementate de GOST:

 • Cu un diametru de 4 mm, lungimea cuiului poate fi de 9, 10 și 12 cm.
 • Un cui cu un diametru de 4,5 mm poate avea o lungime de 12 cm.
 • Pentru un cui cu un diametru de 5 mm, este permisă o lungime de 12 cm.

Unghiile pentru ardezie sunt ambalate in cutii de carton de 5, 10 si 15 kg, precum si in cutii de lemn de 25 si 30 kg.

Pentru a determina mărimea unghiilor de ardezie necesară pentru o anumită situație, trebuie să adăugați la grosimea latinelor grosimea barierului de vapori, înălțimea plăcii de azbociment și marginea de 10 mm.

Reguli pentru calcularea numărului de elemente de fixare

Pentru a face calculul corect, câte unghii sunt necesare pentru a fixa ardezia, trebuie să știți exact numărul de coli de material de acoperiș. Pentru a fixa sigur o foaie, ai nevoie de 10 unghii. Cu mai puține puncte de fixare, acoperișul nu poate rezista încărcăturii vântului, o creștere a locurilor de fixare poate duce la o ruptură a foii de ciment de azbest.

O determinare mai precisă a numărului de unghii se efectuează în conformitate cu următoarea schemă:

 • Determinați suprafața totală a acoperișului, pentru care calculați suprafața tuturor patinelor și le rezumați.
 • Conform calculelor, se determină cantitatea necesară de plăci de azbest-ciment. Această valoare este obținută ca urmare a împărțirii suprafeței totale a acoperișului cu suprafața unei foi. Trebuie remarcat faptul că este luată în considerare doar o zonă utilă.
 • Apoi, multiplicați rezultatul cu 10 și obțineți numărul corect de unghii pentru ardezie.
 • Calculul numărului de pachete se bazează pe greutatea unei mii de unghii. Pentru aceasta, trebuie să știți că greutatea unghiilor de ardezie cu dimensiunea de 5 * 120 mm în cantitate de 1000 este de 24,48 kg.

Atunci când se ia în considerare prețul unghiilor de ardezie, se ține seama de mărimea elementelor de fixare, de aspectul lor, de materialul de fabricație și de prelucrarea acestuia. De exemplu, unghiile convenționale vor costa puțin mai puțin decât articolele cu pălării combinate, dar riscul de deteriorare a stratului de acoperire este mai mare. Cuiele cu acoperire cu zinc costa mai mult, dar nu sunt supuse coroziunii.

Reguli de bază pentru fixarea foilor de ardezie

Unghiile pentru fixarea ardei sunt considerate cea mai simplă opțiune dintre cele utilizate pentru fixarea foii de ciment de azbest pe cutie. Lucrarea se face cu un ciocan și cu clești. Îngrijirea trebuie să se facă în timpul fixării foii, deoarece ardeaua este un material suficient de fragil, care este ușor de avariat de o lovitură de ciocan.

Pentru a preveni deteriorarea materialului, următoarele reguli ajută:

 • Găurile pentru dispozitive de fixare sunt cel mai bine realizate în prealabil cu un burghiu. Diametrul găurii ar trebui să depășească ușor grosimea unghiei.
 • La fixarea acoperișului moale, elementul de fixare trebuie să fie amplasat în jgheab, iar materialul solid este fixat pe vârful valului.
 • La fixarea foilor de ardezie, nu se recomandă să îndoiți elementele de fixare. Ca urmare a expansiunii diferite a temperaturii, materialul de acoperiș poate fi distrus.
 • Cuiul trebuie să fie înfundat perpendicular pe elementele cutiei, lăsând o distanță între pălărie și ardezie nu mai mult de 2 mm.
 • Pentru a etanșa gaura și a menține integritatea materialului, unghiile sunt folosite pentru ardezie cu o bandă elastică.
 • Fixarea foii de azbest-ciment începe la margini, atunci mediile și alte zone sunt fixe.

Șuruburi autoportante pentru fixarea ardezului

În plus față de cuie de ardezie, foile de azbest-ciment pot fi fixate cu șuruburi speciale pentru ardezie. Aceste elemente sunt înșurubate cu o șurubelniță fără găuri făcute anterior. În cele mai multe cazuri, ele sunt folosite pentru a stabili soiuri moi de ardezie.

Suruburile de acoperire au următoarele proprietăți:

 • Rezistență ridicată în comparație cu unghiile de ardezie și de toleiu. Pentru producerea elementelor de fixare se utilizează oțelul, caracterizat de o rezistență specială.
 • Cadru larg dimensional. Șuruburile autoportante pentru acoperișuri au o gamă mai largă de dimensiuni decât unghiile de ardezie.
 • O varietate de culori. O gamă largă de culori face posibilă utilizarea șuruburilor de auto-înșurubare pentru acoperișuri de diferite culori.
 • Un șurub special de acoperiș vă permite să montați cu o șurubelniță Phillips sau o cheie.
 • Cele mai multe modele de elemente de fixare moderne au o garnitură în kit, care ajută la etanșarea găurii.

Principalul avantaj al auto-șuruburilor din tablă înainte de cuie este înșurubarea fără găuri prefabricate. Acest lucru vă permite să accelerați în mod semnificativ lucrările de instalare pe acoperiș.

Cuișoare de unghii: soiuri, mărimi și greutăți

Unghiile au existat din cele mai vechi timpuri și, pentru o mie de ani, configurația lor nu sa schimbat. Acest fapt în sine arată că designul unghiilor este foarte eficient și de succes. Acesta este reținut în material prin forțe de frecare și este unul dintre principalele tipuri de fixare a acoperișului ardezie

descriere

Orice acoperiș înregistrează sarcini considerabile. În timpul iernii - o cantitate semnificativă de zăpadă, în afara sezonului - vânturi puternice, care uneori pot avea forța de uragan. Fixarea corectă a acoperișului este foarte importantă. Dacă stratul de acoperire este fixat incorect, există riscul de deformare a acestuia până la distrugere.

Pentru a repara colile de azbest-ciment, cele mai des folosite sunt unghiile de ardezie, care sunt simple și eficiente. Aceste dispozitive simple pentru ardezie sunt realizate în conformitate cu cerințele GOSTA, rezistente în mod fiabil la toate fenomenele meteorologice negative. Acesta este un material fragil, prin urmare produsele din acesta trebuie să fie create, luând în considerare normele și standardele.

Plăcile de așchiere sunt aranjate după cum urmează:

 • Piciorul este partea lungă a cuiului, care se termină cu o pălărie pe o parte și cu vârful pe cealaltă. Produsul este creat de oțelul lor special, cu un conținut redus de carbon.
 • Unghiul sub care este ascuțit produsul este de aproximativ patruzeci de grade, care este valoarea optimă. Un astfel de cui poate penetra materialul fără dificultăți.
 • Pălăria este realizată din șaibă și capac, acest model face posibilă deformarea plăcii. Pălăria în diametru este de obicei între 11 și 16 mm. Acesta este aranjat în așa fel încât să nu permită umezirea să penetreze capacul.

Montarea poate avea o varietate de forme:

Acoperișurile au un marcaj propriu în conformitate cu GOST 9870-62 sau TU 208-82, PCT 1822-84 și sunt fabricate în conformitate cu aceste cerințe. Grinzile de arțar sunt fabricate în conformitate cu aceleași standarde ca și cuiele obișnuite, oțelul din care sunt fabricate produsele, are o bună rezistență la coroziune și se caracterizează prin rezistență ridicată

standarde

Este important să ne amintim că unghiile aceluiași brand pot varia în mod considerabil în diametru, sunt realizate din oțel cu conținut redus de carbon, corespund GOST 3283-74.

Pentru a corecta unghiile în ardezie necesită o anumită experiență. Nu este recomandat să conduceți dispozitivele de fixare la partea superioară, existând un risc mare ca foaia de ardezie să se spargă, deoarece este foarte fragilă. Este necesar să se oprească în ultimul moment, lăsând jumătate de milimetru în punctul critic.

Cumpărați unghiile se recomandă numai pe etajele comerciale dovedite, care se bucură de o bună reputație. Există multe falsuri pe piață care nu sunt capabile să îndeplinească funcțiile corespunzătoare. Cea mai populară marcă de elemente de fixare pentru acoperirile de ardezie sunt produsele GOST 9871.

De asemenea, pe oaspeții ruși există unghii PCT 1823-83. Aceste materiale sunt fabricate din sârmă specială GOST 3283-74. Pe capacele folosite otel galvanizat standard GOST 14918-80. Astfel de oțel foarte bine rezistă coroziunii și schimbărilor de temperatură, practic nu se deformează.

Cele mai populare unghii sunt elemente de fixare cu un diametru de 4-5 mm. Lungimea lor variază între 9 și 12 cm.

Diametrul capului trebuie să depășească diametrul tijei de patru ori, înălțimea fiind de 4 mm. Aceste unghii sunt, de asemenea, potrivite pentru montarea de nituri, care deschide panta acoperișului. Coloana este apoi reglată cu densitatea maximă pe fascicul de margine, fixarea pe fascicul este realizată utilizând aceeași tehnologie.

Unghiile se îndepărtează cu ușurință cu ajutorul unui dispozitiv de tăiere, în timp ce puteți scoate foaia fără deteriorări. Pentru a îndepărta în mod corespunzător atașamentul capului de unghii, este necesară o anumită practică, dar chiar și o persoană departe de construcție poate stăpâni acest lucru.

luare

O sârmă specială este înfășurată pe niște șanțuri speciale, din oțel de înaltă rezistență. Se introduce într-o mașină specială, apoi se trimite la unitatea de răsturnare. În mecanismul rolei, are loc îndreptarea firului, iar tăierea acestuia ia în considerare lungimea produsului defect. Pălăria este realizată cu o presă specială, apoi unghiul aproape terminat este plasat într-un container separat.

Apoi, produsul este ascuțit și zincat. Cuiul timp de 60 de secunde rămâne într-o soluție specială (cupru sulfat), de obicei durează două rotații.

Adesea, maeștrii fac unghii pe unghii pentru a crea o conexiune mai puternică a foii de ardezie și a cutiei. În astfel de trucuri există un anumit sens, fixarea este mai bine menținută în material, ceea ce contribuie la o conexiune mai puternică.

pre-ambalare

Cuiele sunt ambalate în cutii standard din carton.

Greutatea pachetelor poate fi:

Există, de asemenea, un ambalaj mai mare în cutii speciale din lemn de 25 și 30 kg. Greutatea unghiilor 5x120 în mii de bucăți - 24,5 kg, adică 40 de bucăți. este conținut într-un kilogram.

Cuiele sunt de dimensiuni:

Metoda de calcul

Pentru a calcula mărimea unghiei, este necesar să se adauge lungimea latinelor luând în considerare impermeabilizarea și înălțimea creastei ardezie. La această valoare se recomandă adăugarea a încă 12 mm. Odată cu creșterea "valului" ardei, unghiile se prelungesc.

În medie, este nevoie de 10-12 unghii pe foaie, acest lucru este suficient pentru a fixa în siguranță acoperișul. Pentru a afla cât de mult hardware este necesar pentru lucrările de acoperiș, calculați suprafața acoperișului însuși. Este necesar ca acest lucru să cunoască zona de patine, pentru a adăuga cifrele rezultate. Calculele vă vor permite să calculați cu exactitate numărul de foi de arde necesare pentru a lucra. Pentru a face acest lucru, este recomandat ca întreaga suprafață a acoperișului să fie împărțită în zona utilă a ardezului.

costul

Costă 1 kg între 120 și 145 de ruble, ceea ce nu este atât de ieftin. Ar trebui să se ia în considerare faptul că există unghii speciale cu galvanizare și pălării compozite, care sunt mai scumpe. Există și versiuni mai simple ale modelelor. Lucrul cu unghiile mai scumpe este mult mai confortabil, ei nu crumble materialul de acoperis fragil.

Adesea, găurile din ardezie sunt realizate cu ajutorul unui burghiu electric. Aceste găuri sunt de ordinul 1 - 2 mm. Atunci când se creează și se calculează acoperirea, se ține seama de zona care se extinde, de obicei, la suprapuneri.

Recomandări utile

În timpul lucrului, unghiile sunt contraindicate să se îndoaie. Pe acoperiș există diferențe considerabile de temperatură, acoperișul ar trebui să fie ușor "respira", altfel se va prăbuși.

Între pălărie și foaie există întotdeauna un spațiu de ordinul unu sau doi milimetri. De asemenea, se recomandă utilizarea unghiilor cu garnitură de cauciuc, care protejează în mod fiabil de umezeala care intră sub acoperire.

Când lucrați în primul rând, este necesar să fixați marginile foii, numai atunci vine rândul de fixare a mijlocului, apoi restul suprafețelor sunt "prinse". Această tehnologie protejează împotriva distorsiunii foii și a deformării acesteia.

La unghiile de ardezie, puteți include și șuruburi speciale, care sunt realizate din oțel foarte puternic, sunt potrivite nu numai pentru ardezie, ci și pentru șindrile metalice. Montarea în șuruburi autoportante este proiectată să utilizeze o șurubelniță sau un burghiu cu o duză specială. Adesea, astfel de produse sunt livrate cu garnituri de cauciuc speciale, care protejează fiabil împotriva scurgerilor de apă. Șuruburile cu șuruburi autonivelante sunt puternice, dar au, de asemenea, o serie de defecte semnificative și sunt mult inferioare unghiilor în calitatea fixării.

Caracteristicile ardezie

Ardezie nu este un material scump, poate acoperi atât clădirile agricole, cât și clădirile rezidențiale.

Avantajele materialului:

 • Nu răsfoiți;
 • nu pericol de incendiu;
 • suficient de puternic, deși fragil;
 • ieftin.

Cântărește o mulțime de ardezie, dar acest neajuns este mai mult decât compensat de o mulțime de avantaje incontestabile.

În spatele ardezului nu este nevoie să "îngrijești" și să-l pictezi în fiecare an, cum ar fi un acoperiș metalic. Ardezie nu trebuie să fie acoperite cu grunduri anticorozive, care este, de asemenea, un avantaj clar. Dacă este corect să faci un acoperiș de ardezie, atunci poate dura zeci de ani.

Avantaje față de șuruburile cu autoturisme

Sunt preferate mai mult unghiile decât șuruburile cu autoturisme.

Pot exista mai multe motive pentru aceasta:

 • Deși șuruburile au o rezistență mai mare decât unghiile, cu toate acestea, este mai bine să păstrați unghiile mai ales în regiunile unde există vânturi puternice.
 • Șuruburile sunt înșurubate într-un copac și țineți materialul suficient de ferm, dar nu funcționează foarte "înaltă pe forfecare". Dacă vântul este foarte puternic, ardeaua se va sparge și șurubul va rămâne în cutie, în timp ce unghiul poate fi scos, dar va rămâne în orice caz împreună cu foaia.

Cum să te faci

Cuișoarele de ardeș pot fi făcute cu mâinile tale. Instrumentele necesare pentru acest lucru.

 • Foarfece metalice. Cu ajutorul lor se taie mici "pătrate" de grosime de tablă de 1 până la 2 mm.
 • Electrodrill cu un burghiu. Cu ajutorul acestui dispozitiv, găurile sunt găurite în "pătratele" metalice tăiate. Cuiele realizate în acest fel nu sunt în niciun caz inferioare produselor fabricate.

Se poate spune cu certitudine că unghiile sunt de asemenea cel mai de succes tip de fixare a acoperișurilor din ardezie.

Cu privire la soiurile, dimensiunile și greutatea unghiilor de ardezie, consultați următorul videoclip.

Câte unghii de pe foaia de ardezie sunt necesare pentru un atașament puternic

Ardezie este un material popular pentru care sunt necesare unghii speciale. Este, de asemenea, folosit pentru case private și ancadramente. Indiferent de materialul utilizat, este important ca instalarea sa să fie efectuată corect. Doar fixarea corectă este foarte importantă, ceea ce nu va permite ca apa să treacă prin arde în timpul ploilor.

Decât să întăriți?

Ardezie este de mai multe tipuri, dintre care cel mai popular și mai tradițional este cel care este produs dintr-un amestec de azbest și ciment. Pentru instalare se utilizează unghii speciale de ardezie, care trebuie să aibă o lungime de cel puțin 7 centimetri, dar nu mai mult de 12 centimetri. În ceea ce privește dimensiunea capacului, este suficient și 1,4 centimetri.

De ce trebuie să cumperi doar unghii? Faptul este că acestea sunt realizate special pentru materiale de acoperire, folosind materiale anticorozive pentru acest lucru. De cele mai multe ori este vorba de oțel galvanizat familiar. Și unghiile sunt fabricate din metale obișnuite, care sunt apoi acoperite cu amestecuri anticorozive. Desigur, cea mai bună opțiune este unghiile, care sunt fabricate inițial din oțel galvanizat.

Consumul de dispozitive de fixare

În cazul în care ardezia în sine este mai mult sau mai puțin limpede, deoarece are nevoie să cumpere la fel de mult ca, de fapt, zona de structura de acoperis, apoi cu dispozitive de fixare pot fi întrebări. Deci, câte unghii pe foaie de ardezie sunt necesare? Este foarte simplu. În medie, pentru a fixa în siguranță o foaie de ardezie, sunt folosite aproximativ 4 unghii speciale. În nici un caz nu ar trebui să utilizați mai puțin. Dar prea multe dispozitive de fixare nu trebuie folosite, deoarece cu cât mai multe cuie, cu atât mai mult va trebui să facă găuri, încălcând integritatea materialului și oferind posibilitatea scurgerii în punctele de fixare în timpul funcționării. Pentru acoperiș, unghiul de înclinare care este de 45-90 de grade va fi suficient de 6-8 unghii.

Cum ciocnesc unghiile?

Dacă utilizați ardezie azbest-ciment, atunci unghiile trebuie să fie conduse în cocina. Amintiți-vă că în timpul instalării, apa de ploaie nu trebuie să cadă niciodată pe lama, la care este atașat materialul de acoperiș. În general, este mai bine să faceți în avans numărul necesar de găuri pentru fixarea cu un burghiu electric. Acest lucru va salva materialul. Cuiele în sine sunt ciocănite în ardezie. În plus, nu puteți ciocni fixarea la limita foarte mare. În caz contrar, în curând vă puteți aștepta la distrugerea materialului de acoperiș!
Și șuruburi auto-tapping pentru carton ondulat în Ucraina alege și comanda pe stream-market.com.ua.

 • Cum de a tăia sau tăia ardezie ← Postat de: 6.Sen.2016
 • Ardezie din plastic armată cu fibră de sticlă - un material fiabil pentru acoperiș ← Publicat: 3.Sen.2015
 • Cum să plasați corect ardezia pe acoperiș ← Publicat: 3.Sen.2015
 • Cât de mult o foaie de ardezie cântărește 7.8 val ← Postat: 2.Sen.2015
 • Repararea acoperișurilor din ardezie cu propriile noastre mâini: vom repara găurile și fisurile ← Publicat: 3.Sen.2015

Publicat: 3 septembrie 2015 în categoria: Ardezie

Constructii de case

Ardezie ca material de acoperiș recent, desigur, a pierdut o pondere de popularitate, deoarece piața are o mulțime de omologi noi atractiv: de la metal la todulin. În acest context, desigur, aceasta pierde din punct de vedere vizual, dar cu privire la mulți indicatori tehnici și, cel mai important, are mai multe avantaje. În acest articol, vom vorbi despre așezarea ardei cu mâinile noastre.

Cuprins:

Tipuri de ardezie

 • Ardezie poate fi azbest-ciment și fibră de ciment. Aceste două tipuri nu se deosebesc în special de altele în caietul de sarcini, dar datorită faptului că a doua compoziție nu include azbest, are rezistență ceva mai mică, deși destul de suficientă pentru a rezista în condiții de siguranță, de exemplu, greutatea unui adult.

Important: foile de ardezie pot fi făcute din material presat și ne-presat. Acesta din urmă are indicatori de calitate mai scăzută decât cei presați, și anume:

 • densitate mai mică (și, în consecință, rezistență);
 • este inferior în ceea ce privește rezistența la schimbările de temperatură și dezastrele meteorologice.

În formă, ambele tipuri de ardezie pot fi plane și ondulate. Pentru folii ondulate, este tipic o grosime de 5,8 - 7,5 mm și există și gradarea următoare:

 • dimensiunea de 1125x980 mm are 6 valuri;
 • dimensiunea de 1130x980 mm - 7 valuri;
 • dimensiune 1750x980 mm - 8 valuri.

Avantajele și dezavantajele ardei înainte de alte materiale de acoperire

Avantajele sunt mai mari decât mulți cred, și anume:

 • de înaltă rezistență și durabilitate în toate condițiile meteorologice, ceea ce înseamnă o durată lungă de viață;
 • refractare excelentă;
 • rezistență ridicată la diferite influențe chimice;
 • conductivitate termică scăzută;
 • o selecție largă de soluții color, împreună cu valoare democratică;
 • Ușor de instalat.

Dezavantaje ale ardeiului

 • Greutate suficient de mare. Și dacă nu este necesară o abordare inginerică specială a procesului de așezare a ardeiului, atunci vor fi necesare eforturi fizice;
 • pentru toată durabilitatea și durabilitatea sa, ardeaua poate fi numită un material destul de fragil, care trebuie luat în considerare la instalarea, transportul și depozitarea acestuia. Foitele nu ar trebui să fie aruncate (se pot sparge) și, atunci când sunt stivuite, să ia în considerare faptul că numărul lor nu trebuie să depășească 165 de bucăți;
 • azbest-ciment ardezie, după cum sugerează și numele, include azbest și nu este substanța cea mai utilă pentru corpul uman. Prin urmare, pentru acoperișul casei, este adecvată varianta de azbociment, dar pentru obiectele aflate în imediata vecinătate a oamenilor merită să se utilizeze material din fibră de ciment;
 • În timp, mușchii pot apărea pe orice ardezie, deși acoperirea cu vopsele cu fosfat și silicat rezolvă această problemă într-o oarecare măsură, deoarece reduce semnificativ gradul de absorbție a umezelii.

Îndepărtarea ardezie

Dacă, înainte de a pune ardezia, este nevoie să demontați vechea, apoi aici principalul factor uman (repartizarea corectă a rolurilor) și un instrument convenabil, deoarece procesul nu creează dificultăți deosebite.

 • Conștient de fragilitatea ardezie și că frunzele sale vor găsi întotdeauna o utilizare în curtea unei case private, și trage în jos pe acoperiș este necesară prudență, o foaie într-o secvență opusă celei în care acestea sunt aplicate.

Ardezie așezată pe acoperiș

Plan de lucru

Direct, procesul de instalare a ardei cuprinde trei etape principale: lucrări pregătitoare, crearea unei cutii și așezarea foilor conform metodei alese.

 • Pregătirea implică alegerea tipului de acoperire. Dacă, totuși, el a căzut pe ardezie care conține azbest, atunci, începând să lucreze cu el, este necesar să se asigure că toți oamenii care participă la proces.
 • Determinată între foi plate și ondulate, pentru clădirile rezidențiale, merită să rămână pe acestea din urmă produsele ondulate sunt mult mai favorabile drenării apei de pe acoperiș.
 • Printre speciile ondulate, de asemenea, va trebui să facă o alegere, în funcție de densitatea dorită. Poate fi o versiune obișnuită, unificată, medie și ondulată.
 • De la ce alegere se va face, depinde și de ce indicatori calitativi vor fi necesari pentru așezarea sub ardezie.

Acoperiș hidroizolant pentru ardezie

 • Există multe materiale de impermeabilizare a acoperișului pe piață, dar dacă vorbim despre acoperișul din ardezie, atunci opțiunea cea mai optimă pentru acesta poate fi filmul din polipropilenă.
 • Montați filmul de pe rafturi cu fața lucioasă în sus. Gramada din interior servește ca o barieră suplimentară la umiditate, mai ales dacă este sub un strat de izolație. Dacă doriți, puteți așeza 2 straturi de film.
 • Fixarea se realizează cu ajutorul unui pistol cu ​​capse, pentru a efectua procesul va avea nevoie de cel puțin două perechi de mâini (una stabilește un pic rolă de film și trage-l, iar celălalt - se consacră în căpriori). De asemenea, îmbinările ar trebui să fie consolidate cu bandă de etanșare sau bandă de construcție în locații mai accesibile.
 • Pe partea superioară a stratului de izolație, puteți fixa grinzile.

Rim sub ardezie

 • Setarea cutiei este un pas foarte important. Aici principalul punct este utilizarea lemnului uscat. La un procentaj de umiditate mai mare de 12%, placa va "pluti" și va pierde stabilitatea, deoarece, prin uscare, grinzile vor scădea considerabil în dimensiune.
 • Pentru cadru folosiți lemn 2 și 3 soiuri: molid, pin, brad, aspen. Înainte de instalare, grinzile trebuie tratate cu un antiseptic, acoperite cu ulei de in, sau cu rășină, tratate cu o soluție ignifugă (ignifugă).
 • Se calculează lungimea grinzilor din cutie, în funcție de mărimea și numărul de foi de ardezie. Acesta poate fi fie 3,5 m, fie 6,5 m. În mod ideal, ar trebui să fie astfel încât marginea acoperișului să nu trebuiască să taie ardezia, adică Rampa ar trebui să se potrivească întreaga foaie, în caz contrar acoperișul va părea neglijent.
 • Este comun să se ia în considerare dimensiunea grinzilor pătrată cu o secțiune pătrată de 60x60 mm, deși soluția cea mai corectă va fi alegerea lor în funcție de grosimea ardei și aceasta este de la 50 la 75 mm.

Distanța dintre bare depinde, de asemenea, de calitatea plăcii:

 • pentru una obișnuită este de 50-55 cm;
 • pentru unificat - 60-80 cm;
 • pentru mediu și greu - 75-80 cm.

Este important ca distanța să fie aceeași pe întregul acoperiș.

Dacă utilizați diferite bare de lățime (care este de asemenea acceptabilă), atunci cea mai largă ar trebui să fie plasată în apropierea creastei și în locurile în care apar articulațiile foilor.

 • De asemenea, trebuie să ținem cont de faptul că trebuie să fie instalat cel mai apropiat de fasciculul de margine creastă și să se ridice deasupra restului 1-3,5 cm (adică, la grosimea de ardezie) la streașină grinzi, această cifră este între 6 și 10 mm (acestea, de asemenea, trebuie să stea în coaste ).
 • Începe să se stabilească placi dusumea la căpriori ar trebui să fie redusă, având în vedere lungimea consolei de 30-50 cm, în cursul de stabilire, este necesar să se ia în considerare anumite detalii de construcție, în special în zonele din apropierea tubului și pe streașină.

Aruncarea foilor de ardezie

 • Placile de ardezie sunt atașate la cutie prin intermediul unghiilor galvanizate.
 • Pentru a găuri găuri, utilizați un diametru de găurit de 2 mm mai mare decât diametrul unghiilor. Punctarea acestora trebuie să fie în vârful valului (aceasta va proteja acoperisul împotriva scurgerilor) prin garnitura de cauciuc și șaiba. Trebuie să faceți acest lucru cu suficientă atenție, iar lucrul principal nu este foarte profund, la un minim de contact cu ardezia. În caz contrar, materialul se poate sparge la cea mai mică scădere a temperaturii.
 • Montarea placajului începe din partea inferioară și, de preferință, din partea mai multă vânt a acoperișului. Prima foaie este un element foarte important, aceasta "stabilește tonul" pentru oricine altcineva, așa că verificați uniformitatea poziționării sale folosind o linie plumb. Suprapunerea fiecărui rând de foi ulterioare se face în funcție de unghiul acoperișului (pentru 20-45 de grade este suficient 10 cm).

Există două moduri principale de a instala șabloanele:

 • cu colțuri de tăiere, fără deplasare, când fiecare foaie de ardezie necesită reglare a formei;
 • vrazbezhku, atunci când foi de ardezie sunt stabilite pe principiul de zidarie.

Ultima opțiune este cea mai populară, deoarece mai simplu la locul de muncă.

Depunerea ardei prin "dezrădăcinare"

Desigur, cumpărarea ardezie în magazin poate obține întotdeauna instrucțiuni detaliate ale producătorului, precum și consultarea unui manager informat. Toate acestea sunt reduse la următoarele etape de lucru:

 • layout layout de ardezie pe acoperiș. Este necesar la etapa de achiziție, deoarece vă permite să numărați cantitatea de material (este mai bine să o luați cu un stoc, atunci puteți reveni la surplus dacă aveți un cec) și să înțelegeți câte foi trebuie să tăiați;
 • pregătirea de ardezie pentru a lucra cu ea, care constă în tăierea foilor cu ajutorul unui bulgar. Lucrătorii care lucrează cu cunoștințe recomandă înainte de aceasta să udeze puțin materialul în locația propusă a tăieturii. Și inspecție pentru chips-uri și fisuri (aceste foi trebuie respinse);
 • instalare directă. După cum sa menționat deja, trebuie să începeți din partea de jos. Foaia trebuie atașată cutiei într-unul din colțurile superioare, pentru a andoca cu marginea acoperișului și fixați încă trei cuie în diferite unghiuri (necesare pentru val creastă);
 • Următoarea foaie din orizontală este fixată în același mod, cu o suprapunere de 1-2 valuri;
 • în acest fel rândul inferior este plasat de-a lungul întregului perimetru al acoperișului, fixându-l pe fiecare cu patru cuie;
 • al doilea rând trebuie să înceapă cu jumătatea foii inferioare și să meargă mai departe, făcând astfel suprapuneri atât pe foaia inferioară, cât și pe cea anterioară din rând. Astfel se realizează efectul "fugă";
 • Astfel, o pantă a acoperișului este umplută cu ardezie, ultima în fața creastei ar trebui să lase un spațiu pentru ventilație. Apoi treceți la a doua pantă. Ca urmare, o acoperire de acoperiș seamănă cu o placă de șah.

Metoda "cu colțuri de tăiere"

Această metodă, așa cum sa menționat deja, are o intensitate mai mare a forței de muncă. Dar suprafața acoperișului, așezată în acest fel, se dovedește a fi foarte uniformă, fără goluri inutile și, în consecință, durata de viață va fi mai lungă decât cea creată prin metoda "razbizhku". În plus, consumul de materiale va fi considerabil mai mic.

Etape de lucru

 • Primul, desigur, este planul de acoperiș, a cărui construcție trebuie abordată nu mai puțin responsabilă decât atunci când este stivuită cu compensare. La urma urmei, din calcularea corectă depinde nu numai cantitatea de material, ci și pregătirea corectă.
 • Este necesar să se determine care parte a rampei va începe să se așeze. Aici nu există nici o opinie, cineva sfătuiește în stânga, pe cineva din dreapta, nu există nici o diferență fundamentală. Alte exemple vor fi indicate pentru direcția de la dreapta la stânga.
 • Pregătirea foilor de ardezie. Dimensiunea unghiului de tăiat este de 103 mm deasupra și 120-140 mm de partea laterală. În cazul tăierii, se iau în considerare următoarele puncte:
  1. prima foaie a rândului inferior și ultima din partea superioară nu sunt tăiate (vorbim despre o pantă);
  2. Foiile rândului inferior (primul) sunt procesate în funcție de direcție. Dacă ardezia este stivuită de la dreapta la stânga, toate foile se taie din colțul din dreapta sus.
 • Așezarea celui de-al doilea rând se face în conformitate cu următoarea schemă:
  1. prima coli este colțul din stânga jos;
  2. foi de mijloc - stânga și dreapta sus;
  3. ultima foaie - dreapta sus.
 • Ultimul rând este același ca rândurile de mijloc, dar ultima foaie nu este deloc tăiată.

Prima foaie este fixată, precum și în metoda "dispensabilă". Apoi, foile sunt montate cu o suprapunere egală cu mărimea tăieturii (de cel puțin 120 mm). Rândul superior este exact la fel suprapus pe partea de jos. În acest caz, locurile secțiunilor rândurilor superioare și inferioare ale foilor dispuse în diagonală trebuie să coincidă, iar decalajul dintre ele este de 3-4 mm.

Aplicarea ardeilor

Repararea și întreținerea acoperișurilor din ardezie

Desigur, acoperișul de ardezie, ca oricare altul, trebuie să fie curățat periodic. Este deosebit de important să se asigure că mușchiul nu apare, antisepticele ajută în această chestiune, care în majoritatea cazurilor fac parte din vopselele de ardezie.

 • În cazurile de chipsuri și crăpături, desigur, este posibil să aveți nevoie de o mică reparație. În cazul în care locul de scurgere nu este foarte mare, atunci poate fi suficient să se ocupe de un chit special sau să se instaleze un plasture.
 • În cazurile mai grave, partea deteriorată a acoperișului trebuie înlocuită. Ardezie vă permite să faceți acest lucru fără prea mult efort, pentru că pentru a demonta foi separate nu face munca specială.

Depunerea ardeului pe acoperiș: studierea tehnologiei de creare a unui acoperiș din ardezie

Ardezie este un material popular, care este ieftin, dar are fiabilitate ridicată și durabilitate. Dacă este vopsită, atunci prin decorativitate, ea poate concura cu noutățile moderne de acoperire. Prin urmare, zona de aplicare a ardezie este aproape nelimitată: acoperișurile de azbest-ciment pot fi găsite în cabane de vară modeste și cabane de lux.

Răspândirea materialului este facilitată de faptul că așezarea ardei pe acoperiș - lucrarea nu este dificilă, oricine o poate face. Dar, pentru a face acoperirea servită, așa cum ar trebui, timp de cel puțin o jumătate de secol, va fi necesar să studiem toate nuanțele acestui eveniment simplu, dar responsabil.

conținut

Mulți cred că ardezia este un material universal de acoperiș. Nu e așa. Pentru a evita precipitarea atmosferică sub ardezie, se recomandă să se așeze numai pe acoperișuri cu o înclinație de o înălțime de cel puțin 15 °. Dacă se dorește, să utilizeze ca bază un acoperiș înclinat, se va construi o impermeabilizare serioasă ladă de mai multe straturi de material pentru acoperișuri sau membrană, precum și pentru a crește suprapunerea plăcilor adiacente până la 300 mm.

Modalități de a pune ardezie

Pentru a obține o acoperire a acoperișului, ardezia este fixată pe cutie în rânduri orizontale, deplasându-se de jos în sus (din margine). Fiecare foaie ulterioară din rând este suprapusă pe cea precedentă cu 1-2 valuri. Fiecare rând următor este de asemenea mutat la cel precedent, de regulă cu 120-200 mm.

Există două moduri de a pune ardezie:

 • Ca rezultat, atunci când foile de ardezie dintr-un rând orizontal sunt montate cu o deplasare de 1-4 valuri față de foile rândului adiacent. Linia de andocare este obținută în trepte. Această tehnologie este recomandată pentru acoperișurile skate, late în direcție transversală (orizontală), dar îngustă în panta.
 • Fără deplasare - când foile de ardezie sunt montate în același rând, chiar și pe rânduri, fără a schimba. Articulațiile tuturor rândurilor formează o linie. Deoarece în timpul instalării nu îi este permis să dețină o suprapunere dublă (adică, să se combine la un moment dat mai mult de 2 straturi de ardezie), marginile sunt tăiate la un unghi de 30 ° -60 °. Această metodă este cea mai rațională pentru acoperirea versanților, cu panta largă, dar cu diametrul mic.

De regulă, ardeaua de val este stivuită în mod unison. Această opțiune este mai puțin consumatoare de timp, deoarece nu este asociată cu o mulțime de tăiere. Suprafața de așezare fără deplasare este mult mai dificilă, deoarece aproape fiecare foaie trebuie tăiată în colțuri. Dar această tehnologie are un avantaj semnificativ - vă permite să economisiți materiale.

Gândiți-vă pas cu pas la procesul de acoperire a acoperișului cu o ardezie, subliniind diferența dintre cele două scheme de dispunere.

Tehnica de așezare a ardezului

Pasul # 1. Dispozitiv de protecție

Primul pas pentru a fixa ardezia este de a pregăti baza - cutia, care este fixată direct pe grinzi. Placarea poate fi continuă și rară.

Cutie solidă - este o podea din OSB, placaj sau plăci. O astfel de fundație, ca regulă, este aplicată dacă este necesară acoperirea acoperișului cu ardezie cu o grosime neobișnuit de mică.

Pentru o ardezie tipică, cu o grosime conform GOST, se recomandă o cușcă mică - o construcție de bare, instalată cu un anumit pas peste grinzi. Secțiunea transversală adecvată a cutiei este de 40-70 mm. Nu se folosesc bare prea subțiri, din cauza posibilelor deteriorări la încărcătura externă (de exemplu, sub influența zăpezii căzute). Baruri prea groase - prea rău. Când sunt deformate, pot provoca ruperea fibrelor de azbociment și formarea fisurilor în ardezie.

În cadrul latinelor se recomandă utilizarea unor bare de diferite înălțimi. Barele obișnuite au de obicei o secțiune de 60x60 mm, sunt fixate în rânduri ciudate. Chiar și rândurile sunt alcătuite din elemente a căror înălțime este puțin mai mare - cu jumătate din grosimea ardei folosite. De exemplu, dacă grosimea ardei este de 6 mm, atunci înălțimea barelor "uniforme" este de 63 mm. O altă înălțime - 66 mm - are o primă bară (cornișă), care trebuie să crească peste grosimea plăcii de ardezie. Pentru o uniformitate, este adesea folosită o altă schemă: folosesc rafturi de aceeași înălțime - 60x60 mm, dar în rânduri și chiar lângă streașină sunt construite cu tampoane de 3 mm grosime.

Suprafața este fixată la grinzi, în unghi drept, folosind cuie sau șuruburi. Din moment ce ardeaua se referă la materiale puternice, neînclinate, 3 bare de susținere sunt suficiente pentru a instala fiecare foaie. Pasul laturilor de pe bare depinde de lungimea foii. Lungimea standard este de 1750 mm, respectiv, pasul latinelor este de 700-750 mm.

Pe patine setați 1-2 zăbrele de lagăre (pe fiecare pantă) pentru fixarea ulterioară a detaliilor coamei pe ele. Înălțimea barelor este selectată la fața locului, de fapt.

În plus, cutia este rotunjită în jurul coșului de fum. Pentru a face acest lucru, barele obișnuite sunt fixate în jurul perimetrului trunchiului conductei la o distanță de cel puțin 130 mm de acesta (pentru a asigura siguranța la foc).

Pasul 2. Calculul cantității de ardezie

Calculul corect al cantității de ardezie este un alt pas important care va proteja capotatorul de necesitatea de a cumpăra 1-2 foi care lipsesc în ultimul moment și să comande transportul pentru aceasta.

Este necesar să se înțeleagă faptul că nu toată suprafața materialului se îndreaptă spre acoperișul direct. O parte a zonei (perimetrul foii) se pierde sub suprapunere.

Prin urmare, calculul cantității de ardezie se efectuează după cum urmează:

1. Determinați cantitatea de ardezie în linia transversală (orizontală) (П) conform formulei:

 • L este lățimea pantei;
 • C - îndepărtarea îndoiturii pe gabioane;
 • B2 - lățimea foii;
 • În1 - lățimea foii sub suprapunere.

2. Determinați cantitatea de ardezie în rândul longitudinal (n), utilizând formula:

 • Lo - lungimea rampei;
 • C1 - mărimea stufului din streașină (aproximativ 100 mm);
 • L2 = - lungimea foii;
 • L1 - mărimea suprapunerii longitudinale a foii.

3. Cifrele obținute sunt rotunjite până la un număr întreg, multiplicate și se obține numărul total de foi pe 1 panta acoperișului. În cazul în care acoperișul este gable, atunci numărul calculat de foi (+ 10% - pentru luptă și căsătorie) este achiziționat într-o cantitate dublă.

Pasul # 3. Tăierea foilor de ardezie

Înainte de a ridica foile de ardezie pe acoperiș, este necesar să le sortați și, în funcție de schema de așezare aleasă, să le tăiați.

Ardezia poate fi tăiată folosind mai multe unelte:

 • bulgară;
 • un ferăstrău pe lemn sau pe beton spumos;
 • jigsaw electric;
 • folosind un burghiu sau un cui și ciocan de ardezie.

Ușor și mai rapid pentru a efectua o tăietură arde bulgară cu un disc pe piatră (beton) sau un disc diamantat.

 • Placa de ardezie este așezată pe poduri de pe panouri, astfel încât locul tăierii să fie ridicat deasupra solului;
 • face marcarea liniei de tăiere cu ajutorul unei benzi plate din lemn;
 • așezați tăierea udată pentru a evita supraîncălzirea discului, pentru a face ardezia mai moale și mai flexibilă și, de asemenea, precipitați praful de azbest-ciment care este eliberat;
 • efectuați tăierea, umezind constant linia de tăiere și discul bulgarului (udându-i cu apă din sticlă).

În mod similar, foile de ferăstrău cu ferăstrău sau cu ferăstrău electric, dar atunci când folosiți aceste unelte, trebuie să fiți foarte atenți să nu le rupeți.

O atenție specială ar trebui acordată tăierii cu un burghiu sau un cui.

Când se folosește un burghiu, un burghiu de 2 mm, efectuând o linie de tăiere prin găuri de trecere, cu un pas de 0,5 cm. La sfarsitul de foraj, teancul de coli pe o margine a suportului (birou, de exemplu), iar celălalt capăt este presat, apoi divizat ardezie de-a lungul liniei destinate.

În loc de un burghiu pentru a trece prin găuri, puteți folosi un cui ascuțit și un ciocan. Pentru aceasta, puneți un cui pe linia țintă și loviți pălăria cu un ciocan. Beats ar trebui să fie îngrijite, destul de puternice, dar nu ascuțite. În acest fel, găurile cu puncte multiple sunt perforate la o distanță scurtă una de cealaltă. După aceea, foaia este împărțită în două părți.

Tehnologia tăierii unei foi de ardezie de către un bulgar este prezentată în povestea video:

Pasul # 4. Aruncarea foii de ardezie

Plasarea ardei începe pe partea opusă direcției vânturilor predominante. Adică, editarea foilor începe pe partea stângă, dacă suflă puternic vântul în dreapta și invers. Acest lucru va evita să sufle ploaia și zăpada în locurile în care coșurile se suprapun.

De-a lungul cornișei trageți cablul la o distanță de lungimea consolei, astfel încât rândurile de ardezie să poată fi așezate pe ea. În loc de un cordon, puteți folosi un bar din lemn chiar.

Secvența de lucru cu aspectul la întâmplare:

1. Primul rând orizontal începe să fie format din foi întregi de ardezie. Fiecare foaie ulterioară acoperă 1-2 valuri ale celei anterioare (de regulă, un val este necesar pentru suprapunere). Montarea se realizează cu ajutorul unor cuie sau șuruburi cu garnituri moi (din cauciuc).

2. În al doilea rând, prima foaie este tăiată în mai multe valuri, în funcție de cantitatea dorită de deplasare. Apoi au pus articole întregi, netăiate. Tabelele se suprapun peste rândul inferior, formând o suprapunere de 200 mm - cu o rampă de rampă de 15-20 °, 150 mm - cu o pantă mai mare de 20 °. Adică, cu cât este mai mare părtinirea, suprapunerea mai puțin permisă.

3. Cea de a treia și toate seria următoare începe cu foi tăiate până la dublul numărului de valuri tăiate de pe prima foaie a rândului subiacente. De exemplu, dacă prima foaie a celui de-al doilea rând a fost scurtată cu 1 val, atunci prima foaie a celui de-al treilea rând va trebui tăiată în 2 valuri, apoi la 3 valuri etc. Este mai convenabil să efectuați o deplasare cu o jumătate din lățimea ardei. În acest caz, tăiați doar jumătate de coli în fiecare rând liniar. Rândurile ciudate sunt alcătuite din foi întregi.

4. Ultimul a pus o serie de creasta, facandu-l sa taie foile.

În cazul fără schimbare:

1. Prima foaie este așezată în întregime, nu tăiată. Aliniați-l cu un cablu, fixați-l cu unghii sau șuruburi cu auto-filetare. La foile ulterioare ale primului rând, colțul din dreapta sus este asezat la un unghi (dacă instalarea începe pe partea dreaptă a rampei).

2. La prima foaie a celui de-al doilea rând, tăiați colțul din stânga jos, apoi alăturați-l cu colțul tăiat al celei de-a doua coli din primul rând. Foile ulterioare sunt cosite în două colțuri - în partea dreaptă superioară și în partea stângă jos (acestea sunt dispuse în diagonală). Ultima foaie a celui de-al doilea rând (situat în partea stângă) taie numai colțul din dreapta sus.

3. Elementele rândului superior (sub creastă) sunt tăiate de-a lungul colțului din stânga jos și înălțime - de fapt. Ultima foaie nu taie colțurile. O astfel de schemă de formare a unghiurilor este fiabilă numai atunci când se plasează foile de la dreapta la stânga. Dacă direcția de montare merge de la stânga la dreapta, decuparea se face în colțuri opuse (în loc de colțurile din stânga - dreapta și invers).

Pasul # 5. Instalarea de elemente suplimentare

După suprapunerea acoperișului cu ardezie, începe etapa de finisare - instalarea de elemente suplimentare. Pentru a acoperi creasta, este recomandabil să folosiți detalii speciale de creastă din azbociment. Fiecare astfel de element constă din două părți, conectate la balamale. Ca o alternativă la partea din fabrică, puteți utiliza o foaie galvanizată îndoită pe o mașină de îndoire sau cu mâna proprie.

Coliere de coșuri, ferestre de dormit și locuri de contiguitate cu pereții sunt realizate cu ajutorul unor piese din colțuri din azbociment sau cu coliere din oțel galvanizat. Ele sunt fixate deasupra foii de ardezie cu ajutorul șuruburilor, care trec prin creasta valurilor. Marginea superioară a șorțului este atașată la perete și sigilată. Marginea inferioară este acoperită de cel puțin 1 val de frunză.

Capetele sunt acoperite cu tăvi galvanizate sau din azbociment, instalându-le de jos în sus. În acest caz, pereții longitudinali ai tăvii trebuie acoperite cu foi de ardezie cel puțin 150 mm.

După fixarea elementelor suplimentare, așezarea acoperișului de ardezie poate fi considerată completă.

Caracteristici de ardezie de fixare pe acoperiș

O nuanță importantă, care trebuie specificată separat - este alegerea elementelor de fixare și utilizarea acestora în procesul de fixare a ardei pe acoperiș.

Ca elemente de fixare puteți utiliza:

 • Acoperișuri de unghii. Ele sunt realizate din oțel solid, principala lor caracteristică fiind un capac mărit, ajungând la 14 mm în diametru. Pentru a exclude aspectul ruginii, pălăriile sunt făcute din zinc sau metale acoperite cu un compus anti-coroziune. Lungimea unghiilor arde trebuie să fie direct proporțională cu înălțimea valului ardezie. Adică, cu cât sunt mai mari valurile de ardezie, cu atât mai mult sunt unghiile introduse în ele. Conform recomandărilor specialiștilor, lungimea unghiilor ar trebui să fie de 10 mm mai mare decât valoarea totală a înălțimii valurilor de ardezie (care va străpunge elementul de reținere) și grosimea scândura (bar sau bord). Tijele excesive nu trebuie îndoite.
 • Șuruburi autoportante pentru ardezie. Aceste elemente de fixare sunt mai scumpe decât unghiile, dar și mai convenabile de utilizat. șuruburi Biți pot avea trei variante: chei (formă hexagonală), o șurubelniță cu cap plat (slit drepte), o șurubelniță Phillips (fantă Phillips). Sub capotă este o șaibă de etanșare cu garnitură de cauciuc. Unii producători pictează capete și șaibe în diferite culori (cel mai adesea - pe baza RAL).

Elementele de fixare sunt montate în două moduri (pentru a alege între ele):

 1. În găurile de găurire pre-găurite din ardezie. Diametrul lor trebuie să fie de 2-3 mm mai lat decât tijele elementelor de fixare. Distanța liberă va împiedica crăparea ardeului în timpul deplasării cutiei de lemn, dar poate provoca scurgerea apei sub acoperiș. Pentru a împiedica acest lucru, se pune o garnitură de cauciuc pe elementele de fixare, care etanșează acoperișul din ardezie. Șuruburile autoportante pentru ardezie sunt echipate cu o astfel de garnitură într-un mod constructiv, spre deosebire de unghiile de acoperire. Prin urmare, sub unghii, șaibă impermeabilă va trebui să fie cumpărată separat sau tăiat în mod independent - de cauciuc, ruberoid sau plută de acoperiș. Apoi se pune pe tija, sub capotă.
 2. Fără gauri pre-găurite (această metodă este recomandată de majoritatea maeștrilor "cu experiență"). În acest caz, numai unghiile de acoperire fără garnituri sunt utilizate pentru a fixa ardezia pe acoperiș. Cuiul este introdus în copertă cu lovituri ușoare de ciocan, astfel încât stratul de azbest-ciment să se prăbușească de pe urma impactului și să nu crape. În caz contrar, ardeaua poate exploda. Cu toate acestea, chiar și cu tehnologia corectă de a conduce unghiile direct în ardezie, de multe ori este crăpată. Acest lucru se datorează calității slabe a materialului, care, din păcate, apare foarte des.

O caracteristică importantă a fixării: în timpul instalării, cuiul sau șurubul nu sunt trase la limită la foaia de ardezie, ci lasă un mic spațiu de 2-3 mm - pentru a compensa expansiunea temperaturii. Dacă neglijezi acest sfat, în curând acoperișul de ardezie se va sparge.

Elementele de fixare sunt instalate numai în partea ascendentă a valului (în creastă), unde ardeaua este în contact cu cutia (pentru a conecta placa de acoperire cu materialul cutiei). Montarea se face la o distanță de 80-100 mm de marginile foilor.

Locația recomandată a unghiilor (șuruburi cu auto-filetare):

 • pentru ardezie cu 5 fire - fixare în valurile a 2-a și a 4-a;
 • pentru ardezie cu 6 fire - fixare în valurile a 2-a și a 5-a;
 • pentru ardezie de 8 valuri - fixare în valurile 2 și 6.

Deoarece de obicei ardezie se bazează pe bara Batten 3, iar fixarea se efectuează la punctele de contact 2 cu ladă valuri, numărul total de cuie (șuruburi) pe fiecare foaie este de 6 bucăți.

Unele nuanțe suplimentare despre cum să acoperiți acoperișul cu ardezie, puteți afla din videoclip:

Concluzii - este realist să faceți totul singur?

Tehnologia acoperișurilor din ardezie este foarte simplă. Nu necesită de la dvs. timp special, muncă și bani. În ciuda acestui lucru, acoperișul va fi frumos (mai ales dacă vă familiarizați cu vopsea pentru ardezie!), Fiabile și durabile.

Cuie pentru ardezie - dimensiuni, producție și aplicații

Materialele de acoperire fixate pe lama sistemului de tavan sunt supuse unor încărcări considerabile de vânt și zăpadă. Atunci când utilizați elemente de fixare incorecte sau de calitate slabă, acoperișul poate deveni deformat. Placa de azbest-ciment se recomandă să fie fixată cu ajutorul unor cuie speciale pentru ardezie, care sunt fabricate ținând cont de caracteristicile materialului și în conformitate cu cerințele GOST. În acest articol, vă vom spune cât de multe dispozitive de fixare aveți nevoie pentru a fixa o foaie de ciment de azbest și cum să alegeți dimensiunea corectă.

dispozitiv

Grinzile de ardezie sunt elemente de fixare a acoperișurilor proiectate special pentru a fixa în siguranță o foaie de azbociment pe suprafața acoperișului. Materialul din care se fabrică acest tip de element de fixare și structura sa garantează o fixare puternică a ardei la cutia de lemn. Unghiile pentru ardezie au următorul dispozitiv:

 • Piciorul. Un picior este numit baza lungă a unui element de fixare cu un capac și un punct. Este fabricat din oțel cu conținut redus de carbon și rezistă încărcărilor semnificative. Lungimea cuiului în care trebuie fixată cimentul azbest este de 9-12 cm.
 • Punctul. Spike-ul pune capăt piciorușului unghiului de acoperire, unghiul de ascuțire nu este mai mare de 40 de grade. Acest element este necesar pentru ca dispozitivul de fixare să intre mai ușor în azbest ciment, fără să-l despartă.
 • Hat. Este un compozit și constă dintr-o mașină de spălat și un capac. Partea superioară a capacului, capacul, este îndoită în jurul fundului, șaibe. Acest design vă permite să nu deformați foaia de material de acoperiș atunci când îl fixați. Diametrul mare al capacului, care este de 12-16 mm, izolează fiabil gaura de penetrarea umidității atmosferice.

Important! Pentru a fixa sigur foaia de ardezie pe cutie, trebuie să utilizați elemente de fixare de calitate de dimensiune corectă. Unghiile de acoperire trebuie să fie fabricate în conformitate cu cerințele GOST 9870-61 sau TU 208-81, PCT 1822-83.

Procesul de producție

Cuiele cu care se fixează ardezia sunt realizate folosind aceeași tehnologie ca și construcția convențională. Pentru producerea de elemente de fixare utilizate oțel cu conținut redus de carbon având o rezistență ridicată la coroziune și rezistență mecanică, ca o rană de sârmă în jurul golfului. Procesul de fabricație constă în următoarele etape:

 1. Bobinele pe care se înfășoară sârma de oțel sunt introduse în aparatul de cuie și apoi trimise la unitatea de decupare.
 2. Piesa de preluare ajunge în mecanismul corect al rolei, unde firul este îndreptat.
 3. Porțiunea de operare mașină de fabricare a unghiilor este tăiat sârmă în dimensiune blancuri corespunzătoare lungimii următoarei unghiilor.
 4. Pălăria este realizată prin metoda ștanțării rece volumetrice la rece.
 5. După aceea, un unghi practic gata intră în tava de primire. Conform cerințelor GOST, unghiul de ascuțire a punctului elementului de fixare nu trebuie să depășească 40 de grade.
 6. Stadiul final al fabricării elementelor de fixare a acoperișurilor este galvanizarea. Pentru a proteja unghiul de coroziune, oțelul este acoperit cu un strat de zinc. Numărul minim de scufundări în sulfatul de cupru, la care capul cuielor se ciocnește - de 2 ori, cu o durată de cel puțin un minut.

Maeștrii experimentați, pentru a fixa o foaie de ciment cu azbest mai ferm pe o cutie de lemn, utilizați unghiile "îndoite". Înclinările ascuțite sunt așezate la picioarele acestor elemente de fixare. Este imposibil să scoți "unghiile", nu o puteți rupe decât. Ele sunt folosite pentru a preveni ruperea ardeului cu rafale puternice de vant.

Dimensiuni standard

Grinzile de ardezie, cu care este atașată o foaie de azbest pe o cutie de lemn, sunt fabricate în conformitate cu dimensiunile standard GOST. Sunt ambalate în cutii de 5, 10 sau 15 kg în cutii de carton și 25 și 30 kg în cutii din lemn. Numărul de elemente de fixare din pachet este determinat de greutate. De exemplu, 1 000 de unghii de ardezie din cele mai cumpărate dimensiuni de 5x120 mm cântăresc 24,48 kg. Dimensiunile standard ale elementelor de fixare cu care se fixează folia de azbest-ciment sunt:

Fiți atenți! Calculează care elemente de fixare sunt necesare pentru fixarea materialului de acoperiș la lățime este destul de simplă. Pentru a face acest lucru, adăugați grosimea cutiei și bariera de vapori și înălțimea vârfului valului de ardezie, apoi adăugați la numărul rezultat de 10 mm. Cu cât este mai mare valul de material de acoperiș, cu atât mai mult este nevoie să luați unghiile.

Calcularea cantității

De obicei, se calculează câte elemente de fixare sunt necesare pentru a fixa ardezia în stadiul de calculare a cantității necesare de material de acoperiș. Consumul de cuie pe foaie este de 10 bucăți. Dacă numărul de puncte de fixare este mai mic, acoperișul se poate deforma sub influența încărcării vântului. Dacă creșteți consumul de cuie, puteți deforma sau împărți foaia. Determinați cât de mult hardware este necesar pentru acoperișuri, aveți nevoie de:

 1. Calculați suprafața acoperișului. Pentru a face acest lucru, trebuie să determinați zona de patine și să le rezumați.
 2. Calculați câte foi de ardezie sunt necesare. Pentru a face acest lucru, suprafața totală a acoperișului trebuie împărțită în zona utilă a foii de ardezie.
 3. Determinați numărul de dispozitive de fixare necesare. Pentru a face acest lucru, multiplicați cantitatea de material de acoperire cu 10.
 4. Determinați numărul de pachete de unghii. Cunoscând greutatea a 1000 de elemente de fixare, trebuie să calculați greutatea unui pachet potrivit în funcție de volum.

Rețineți că prețul elementelor de fixare depinde de dimensiunea, tipul și calitatea metalului. Produsele cu pălării combinate care nu distrug materialul de acoperiș sunt mai scumpe decât cele convenționale. Unghiile complet galvanizate, care nu sunt corodate, nu sunt ieftine. Prețul mediu de 1 kg de unghii de ardezie este de 130-150 ruble. Dar ele pot fi achiziționate la un discount, dacă cumpărați en-gros mici.

Metoda de atașament

Cuie ardezie - cele mai simple elemente de fixare, prin care pentru a fixa astfel de foi de la șipca de lemn, pentru a lucra cu ei necesită doar un ciocan și un clește. Principala dificultate cu care se confruntă maestrul în timpul instalării este fragilitatea ardezului. Deteriorarea acestui material de acoperiș poate fi doar o mișcare greșită a ciocanului. Pentru a evita deteriorarea materialului, trebuie respectate următoarele reguli:

 • Găurile din ardezie sunt realizate în prealabil cu ajutorul unui burghiu. Diametrul găurilor trebuie să fie cu 1-2 mm mai mare decât dimensiunea unghiilor.
 • La fixarea materialelor dure de acoperire, cuiul este condus în creasta valului, iar cele moi în jgheab.
 • La fixarea ardezia este interzis să se aplece unghiile, deoarece din cauza materialelor inegale de dilatare termică, fixarea rigidă nu este permisă.
 • Unghiile sunt ciocanite la un unghi de 90 de grade față de elementele laturilor, astfel încât să existe un spațiu de 1-2 mm între cap și creasta valului.
 • Pentru a preveni deformarea cimentului de azbest și a apei care curge în găuri, este posibil să se utilizeze garnituri de neopren, cauciuc sau ardezie.

Important! Primele cuie fixate foaie de margine ardezie, apoi la mijloc și cel puțin toate porțiunile rămase. Pentru a fixa o coală de material de acoperire, se utilizează cel puțin 10 elemente de fixare. Cu toate acestea, se exagereaza cu cantitatea de unghii este, de asemenea, nu este necesar, deoarece un număr mare de găuri va conduce la un risc crescut de scurgere a acoperișului.

Comparație cu șuruburi cu auto-filetare

În plus față de cuiele de acoperire, șuruburi speciale pot fi folosite pentru a fixa ardezie. Ele diferă prin faptul că șurubelnițele sunt folosite pentru strângerea lor și, de asemenea, găurile nu sunt făcute în prealabil. Șuruburile cu șuruburi automate sunt mai potrivite pentru varietățile moi și moderne de ardezie. Acestea au următoarele caracteristici:

 1. Șuruburi pentru un acoperiș din oțel călit, astfel încât acestea sunt mai puternice decât ardezie sau Tolev cuie.
 2. Alegerea dimensiunilor șuruburilor de acoperiș este mult mai diversă decât cea a unghiilor.
 3. Șuruburi de acoperire realizate într-o varietate de culori, potrivite pentru acoperișuri colorate.
 4. Sunt fabricate șuruburi cu o șurubelniță Phillips sau o cheie.
 5. Unele modele de șuruburi cu auto-filetare sunt echipate cu un sigiliu care protejează găurile de intrarea apei.

Cel mai important avantaj al șuruburilor cu autoturisme este acela că nu au nevoie de pre-fabricarea găurilor și, prin urmare, folosiți un burghiu care accelerează mult procesul de instalare.