Calculul cantității de ardezie pe acoperiș

Tipuri

Ardealul clasic rămâne printre materialele cerute de dezvoltatorii ruși. Acest lucru se datorează costului accesibil al materialului de acoperiș, cu care puteți echipa acoperisul unei clădiri economice, garaj, baie sau casă. Este important la etapa preliminară să se calculeze corect ardezia, astfel încât să nu se achiziționeze o cantitate mare de material în exces sau să nu se cheltuiască fonduri suplimentare pentru livrarea foilor lipsă.

Caracteristicile de bază ale ardeiului

Wide ars este folosit pentru a instala un acoperiș înclinat cu o pantă de 12 grade. Produsele producătorilor autohtoni conțin azbest, care nu este sigur pentru sănătate, prin urmare este necesar să se folosească un aparat de respirat și ochelari de protecție atunci când se taie foi. Particulele de azbest-ciment intră în aer și în timpul distrugerii treptate a materialului sub influență externă, deci este mai bine să alegeți o ardezie, vopsită pe ambele părți cu compuși speciali.

Astăzi, ardeaua nu este întotdeauna fabricată în conformitate cu GOST, prin urmare parametrii geometrici ai materialului variază în funcție de specificațiile (specificațiile) elaborate individual ale fabricantului.

Placile de ardezie difera in functie de dimensiune, grosime si numar de valuri - acestea pot fi de la 5 la 8 pe foaie. Standardul de stat prevede producerea de material de ardezie din două mărci:

 1. 40/150 (înălțimea valurilor este de 40 mm, ponderea undei este de 150 mm);
 2. 54/200 (înălțimea valurilor este de 54 mm, înălțimea valului este de 200 mm).

Profilul poate fi:

 • Unified (lungimea foii 1750 mm, lățimea - 1125 mm, grosimea - 5.2-5.8 mm);
 • Ordinară (lungimea foii de până la 1120 mm, lățimea - 780 mm, grosimea - 6-7,5 mm);
 • Armate (lungimea foii de până la 2800 mm, lățimea - 1000 mm, grosime - 8 mm).

Formatul foilor profilului unificat permite reducerea cantității de tăiere în timpul instalării, prin urmare, acest material de ardezie, în primul rând, este utilizat în construcția bugetară a unei case particulare. Domeniul de utilizare al profilului armat este construcția industrială.

Principii de alegere

Ardezia cu valurile a 7-a și a-8-a se caracterizează printr-o diferență minimă între suprafața nominală a plăcii și cea utilă care rămâne după scăderea suprapunerilor orizontale și verticale în timpul poziționării. Cu o grosime mică a foii, are o sarcină relativ mică pe sistemul de bare, pereți și fundații și este economic în instalare.

Prin lățime de suprapunere ar trebui să fie un val de pe acoperișuri cu o pantă de peste 15 de grade și două valuri la o rampe de mică adâncime, deoarece, în acest caz, încărcarea crescută zăpadă și încetinește fluxul de apă, care necesită o impermeabilizare de încredere. Placa Ultimul val are o rază mai mică și înălțimea de formare se suprapun strâns urmează elementul de acoperiș. Cantitatea de suprapunere a rândului superior inferior depinde și de unghiul de înclinare - pentru acoperișuri cu o pantă de 15 grade se suprapun ar trebui să fie de la 160 mm până la rampe mai abrupte - cel puțin 200 mm.

Placile de ardei 5 și 6 în construcții private sunt utilizate mai rar - datorită numărului mai mic de valuri, lungimea suprapunerii necesare crește, ceea ce duce la o scădere a suprafeței utile a plăcii și la o depășire a materialului în timpul instalării. Rezistența la șoc și îngheț (grosimea sa depășește parametrii materialului cu 7 și 8 valuri) este adecvată pentru acoperișul obiectelor cu o suprafață mare de zgârieturi - clădiri industriale, depozite etc.

Avantajele acoperirilor din ardezie includ:

 • tehnologie de instalare simplă;
 • perioadă de funcționare îndelungată;
 • rezistență la foc;
 • rezistență la îngheț;
 • coeficient scăzut de conductivitate termică.

Calculul numărului de foi de ardezie pe acoperiș

Calculul standard al materialului pentru o pantă este efectuat în conformitate cu următorul principiu:

 • Lungimea rampei de-a lungul streașină trebuie împărțită la lățimea foii ardezie, care este de așteptat să achiziționeze (aceasta poate diferi de parametrii GOST) și adăugat la rezultatul de 10% pentru suprapuneri verticale - obținem un număr de foi pentru un singur rând de rampă de acoperire dreptunghiulară.
 • K Distanța între streașină și coama valorii proiectate trebuie să adăugați streașină, valoarea obținută este împărțită la lungimea ardezie tablă și 13% se adaugă la suprapuneri orizontale - deci a determina cât de multe rânduri de material necesară pentru a pune pe rampă.
 • Numărul de coli din rândurile verticale și orizontale se înmulțește, până la valoarea obținută, 5% din acestea fiind adăugate pentru stocul pentru tăiere.

În cazul în care acoperișul arcului are rampe simetrice, valoarea totală trebuie să fie înmulțită cu două. Pentru a înțelege cât de mult material este necesar pentru un acoperiș asimetric al unei case, trebuie să efectuați un calcul separat pentru fiecare panta și să rezumați rezultatele.

Calculul corect al acoperișului cu patru pene al casei se poate face conform principiului de mai sus. Aceasta ia în considerare configurația acoperișului, care poate fi:

 • cort;
 • poluvalmovaya;
 • gambrel;
 • tip mansardă.

Pentru structura furtunului, rezultatele de calcul pentru zona unei rampă sunt înmulțite cu 4. În alte cazuri, este necesar să se calculeze materialul pentru panta lungă și scurtă a acoperișului cu patru nivele, pentru a însuma valorile și pentru a multiplica rezultatul cu două.

Pentru a determina în mod corect cantitatea de acoperiș necesară pentru acoperiș, este important să țineți cont și de suprafața coșului, de ferestrele de pe acoperiș, de conductele de ventilație - valorile lor sunt scăzute din valoarea calculată pentru razele "orb".

Toate calculele trebuie să fie verificate de mai multe ori pentru a evita greșelile. Pentru comoditate, este posibilă trasarea unei diagrame în conformitate cu scara.

Cât de mult ardezie pe 100 m2 este necesară?

Răspunsurile experților

Puteți calcula în două moduri. Primul este cel mai simplu: trebuie să împărțiți zona de acoperiș în zona utilă a unei foi de ardezie, rezultatul rezultat fiind rotunjit. Suprafața utilă a foii de 8 valuri este de 1,57 m2, suprafața cu 7 valuri fiind de 1.336 m2. În total, pentru un acoperiș de 100 m2, vor fi necesare 64 de foi cu 8 valuri și 3-4 pentru un stoc sau 75 de foi cu 7 valuri cu aceeași marjă.

Dar pentru a efectua calcule mai precise este necesar să folosiți o altă formulă. În primul rând, trebuie să măsurați lungimea pantei acoperișului și să împărțiți numărul rezultat după lățimea foii de material de acoperiș, adăugați 10% la numărul rezultat pentru a compensa suprapunerile verticale. Acesta este modul în care se calculează numărul de coli pentru o linie pe acoperiș. După aceasta, este necesară măsurarea distanței dintre creastă și cornișă, adăugând la această valoare cantitatea de streașină. Rezultatul final ar trebui să fie pur și simplu împărțit la lungimea unei unități de material de acoperiș și să se adauge 13% pentru a compensa suprapunerile orizontale.

În cele din urmă, este necesar doar să multiplicați numerele obținute mai devreme și să adăugați 5%, care pot fi pierdute în timpul tăierii materialului. Pentru a fi în siguranță, este mai bine să comandați o marjă de 2-3 coli.

Cum se calculează cantitatea de ardezie pe acoperiș?

Prin ce principiu se calculează consumul de ardezie pe acoperiș? Care sunt regulile de bază? La ce factori ar trebui să acordăm atenție?

Dimensiunea standard a foii de ardezie este de 1750 x 1130 mm. Calculați suprafața plăcii de ardezie și zona de acoperiș va fi ușor incorectă. Ardezia cade în "suprapunere" foaie pe o foaie cu valuri suprapuse pe partea 80 - 90 mm. și se suprapun în înălțime cu aproximativ aceeași distanță, dar nu mai puțin de 50 mm. Prin urmare, suprafața foii este calculată minus valoarea pentru suprapunere. Este de aproximativ 175 cm. Nu mai puțin de 2 metri. Cunoașterea suprafeței acoperișului este împărțită la 1,75 m. Este necesar să se țină seama de modul în care foaia va fi așezată și câte foi este necesar să se pună pe lățime. Poate că podeaua foii va trebui tăiată (suprapusă). Apoi luăm mai mult. Numărul estimat de foi plus numărul de coli pe partea suprapunerii împărțit în două. Pe măsură ce părțile tăiate se vor căsători.

În plus, luați 2-3 foi mai mult decât este necesar. Pe o posibilă luptă sau căsătorie, nu ar fi trebuit să comande un camion din nou, să livreze foaia de ardezie lipsă sau două.

In timp ce ardezie are dimensiuni de aproximativ 112 centimetri x 175 centimetri (o modernă 6 și 8 placă val), dar zona efectivă pe acoperiș este mult mai mic, ca, de fapt, un singur val, și aproximativ 20 de centimetri în înălțime este cheltuit pe suprapunerea (suprapunere), spațiu, astfel utilizabil poate fi considerată în foaia de aproximativ 150-160 cm înălțime și aproximativ 90-95 cm lățime.

Așa trebuie să numărați numărul de foi pe acoperiș.

Înălțimea acoperișului trebuie să fie împărțită cu aproximativ 150 de centimetri, obținem numărul de foi de ardezie, iar lungimea este împărțită la 95 centimetri, obținem numărul de bucăți în rând, înmulțim și obținem numărul total de piese.

Când suprapuneți acoperișul, nu uitați să faceți muchii pe margini și pe fundul acoperișului, pentru a nu marca precipitațiile de pe pereți.

La fel cum ardeaua este foarte ușor de tăiat cu un cerc de diamant în jurul setului de beton pe un bulgar, puteți să vă aflați atât de-a lungul și de-a lungul valurilor.

Va trebui să taie pe diagonală, apoi pentru fiecare foi tăiate, trebuie să fie considerată ca o unitate, deoarece este foarte rar colțuri tăiate pot fi folosite în altă parte, astfel încât fiecare tăietură pe foaia diagonală sunt considerate ca fiind una, chiar mai bine atunci rămâne, ceea ce nu va fi suficient și va trebui să special pentru a merge pentru o foaie!

Personal, cred că suma de ardezie pe acoperiș, după cum urmează:

lungimea acoperișului este împărțită la lățimea foii minus 8 cm (lățimea suprapunerii orizontale)

de exemplu, lungimea acoperișului L = 5,7 metri, lățimea frunzei 113 cm

numărul de coli = 5,7 / (1,13-0,08) = 5,7 / (1,05) = 5,43 coli.

În acest calcul, există o eroare mică de 8 cm (suprapunerile vor fi întotdeauna mai mici decât plăcile pe 1) și va trebui să fie luate în considerare cu tact dacă fracțiunea zecimală este de 0,55-0,57.

de exemplu lungimea acoperișului de 5,85 metri

numărul de coli = 5,85 / 1,05 = 5,57 - la prima vedere aveți nevoie de 6 foi de ardezie, dar acest lucru poate fi verificat după cum urmează: 5,5 * 1,13- (0,08 * 5) = 5,82 metri 3 cm mai mică decât lungimea noastră și prin urmare

cutia după ardezie este tăiată după instalare și lungimea acoperișului înainte ca măsurarea să nu fie măsurată cu exactitate, dar cu toleranțe + (-) mai multe decimetri - aceasta permite reducerea cantității de deșeuri.

Și acum ne uităm la schemă

Mai întâi, luați în considerare întreaga foaie în rândul de jos - 5.

Apoi luăm în considerare înălțimea (lățimea) acoperișului h. Lungimea unei foi standard ardezie 1.75, se suprapun, de obicei, face 12-20 cm. În cazul în care lățimea este ușor mai mică decât 4,2 m, atunci este necesar să fie două și un număr de jumătate din ardezie (fără suprapunere 4.38, se suprapun în acest caz, va numai 9cm, dar dacă unghiul de înclinare este mai abrupt, atunci puteți instala).

Întregul coli, de asemenea, pe rândul 5, pe rândul superior, va lăsa 6 jumătăți - 3 foi și la stânga față 2 jumătăți - 1 foaie.

În total, sunt necesare 14 foi de ardezie cu dimensiunile de 1,75 * 1,13 pentru o pantă de acoperiș măsurată de 5,6-5,8 m de 4,0-4,2 m și nu va exista practic niciun deșeu de ardezie

Cum să acoperiți acoperișul în mod corespunzător cu ardezie

Ardezie a fost folosit de mult timp ca material de acoperis, nu și-a pierdut popularitatea chiar și astăzi, mai ales că toată lumea se poate ocupa independent de acoperiș, dacă știe cum să acopere acoperișul cu ardezie.

Principalele avantaje și dezavantaje ale ardezie

Avantajele acestui material de acoperiș includ:

 • non-inflamabilitate,
 • instalare ușoară,
 • puterea și ieftinitatea,
 • durată lungă de viață (35-40 ani).

Acoperișul de ardezie se potrivește oricărui design de clădiri, arată frumos și servește mult timp.

 • Greutate relativ mare: ar trebui să se facă mai puternic structura de fermă,
 • fragilitate: manipularea neatentă sau manipularea neglijentă se pot rupe.

Tipuri și dimensiuni de foi de ardezie pentru acoperișuri

Foi de ardezie produce 6, 7 și 8-val. Lungimea standard a foilor este de 1750 mm, lățimea depinde de numărul de valuri și este prezentată în figură, grosimea este de 5,8 până la 7,5 mm, pasul este de 150 sau 200 mm.

Înălțimea creastei (val) este de 40 mm pentru 7 și 8 valuri și 54 mm pentru foaia de 6 valuri.

Caracteristicile sistemelor de rafturi pentru acoperișurile din ardezie

Corpul armat

Fixarea placajului de acoperiș pe acoperiș este realizată pe plăci, pentru care este utilizată o bară de 60x60 mm, cu o grosime de 60 mm și mai mult. Acest lucru se datorează încărcării crescute a materialului de acoperiș pe sistemul de rafturi. Distanța dintre barele lamei este făcută astfel încât foaia de ardezie să se afle pe cel puțin două dintre acestea, cu o margine de 15 cm pe fiecare parte.

Cu cât unghiul rampului este mai mic, cu atât teaca este mai puternică

Pentru acoperișurile din ardezie, recomandăm un unghi de panta de cel puțin 22 de grade. Pentru acoperișurile unice și acoperișurile, unghiurile de înclinare pot fi mai mici, însă este necesară o învelire consolidată. Principiul de amplificare pentru diferite unghiuri de panta este aratat in figura. Sub ardezie puneți o barieră de vapori, mai ales dacă acoperișul trebuie izolat.

Cum se determină cantitatea de ardezie pentru acoperiș

Atunci când se planifică executarea de lucrări cu mâinile sale, este important să se calculeze corect cantitatea de ardezie pe acoperiș, pentru a avea suficient material, și nu a existat nici o cheltuială în plus. Pentru o persoană familiarizată cu fundamentele geometriei, astfel de calcule nu vor fi dificile. Pentru un acoperiș cu una sau două rampe, trebuie să măsurați lățimea și lungimea casei, unghiul pantei.

Calculul ardezie în funcție de dimensiunile acoperișului este mai simplu, se face astfel:

 • determină dimensiunea acoperișului de-a lungul cornișului, distanța rezultată este împărțită la lățimea foii și se adaugă 10%, obțineți numărul de coli într-un rând;
 • Măsurați distanța de la creastă la pervazul de-a lungul rampei și împărțiți-o cu dimensiunea înălțimii foii de ardezie, obțineți numărul de rânduri, măriți rezultatul cu 13% pentru suprapunere;
 • numerele rezultate ale rândurilor și foilor din același rând se înmulțesc și se obține numărul de foi de ardezie pe panta. În cazul în care acoperișul este gable, rezultatul este dublat.

Pentru acoperișurile cu patru căi, zona de patinaj este calculată geometric (suprafața triunghiului și suprafața trapezoidului, așa cum se arată în figură), împărțită la suprafața plăcii ardezie și 15% adăugată.

Lucrări pregătitoare pentru instalarea acoperișului

Înainte de a începe lucrul la construirea unui acoperiș de ardezie, pregătiți toate uneltele necesare și o platformă de nivel pe care să tăiați foile și găuriți în ele. Site-ul trebuie să fie astfel încât foaia să poată fi abordată din ambele părți.

Unelte și echipamente

Pentru instalarea de acoperișuri din ardezie va avea nevoie de: un ciocan, cuie ardezie, sau șuruburi, șuruburi autofiletante, Semănătoarea, bulgară sau ferăstrău, o mască de praf, vopsea pentru tăieturi, pliantă, scara, scara, frânghie, cârlige de metal.

Cum să ridicați o ardezie pe acoperiș

Cei care intenționează să facă un acoperiș cu propriile mâini, există adesea o întrebare, cum să ridice o ardezie pe acoperiș. Acest lucru se face cu o frânghie și două cârlige. Foița este fixată de jos, cu două cârlige, la care este legată coarda. Coarda, împreună cu foaia de ardezie, este trasă pe acoperiș. Puteți hrăni foile folosind o scară, dacă două sau trei persoane efectuează lucrarea.

Pregătirea foii de sticlă

Înainte de a pune ardezia pe acoperiș, foliile nevopsite pot fi impregnate cu un compus hidrofug, dacă este necesar, vopsite cu vopsea acrilică, dispersie în apă sau alchidică. Vopseaua închide microfracturile, face ardezie mai ușoară, zăpada în timpul iernii de la ea mai ușor.

Ardezie, în funcție de temperatura ambiantă, este predispusă la deformare, astfel încât ar trebui să existe un mic decalaj între cui și cimentul de azbest. Fă-o prin găurirea găurilor în creasta ardezie cu 2-3 mm diametru mai mare decât cuiul. Puteți găuri aceste găuri și în locul unde sunt așezate foile, dacă acest lucru este mai convenabil.

Ardezie așezat pe acoperiș, cum să-l faci singur cu mâinile tale

Drainul este instalat înainte de începerea lucrărilor de acoperire. Foi de ardezie începe să stivuiască din rândul de jos.

Cum să puneți ardezie pe acoperiș

 • Pentru ca foile să stea plat, cablul este scos la o distanță de 15 cm de margine și foile sunt îndreptate de-a lungul cablului;
 • așezați materialul de acoperire cu suprapunerea pentru 1-2 valuri o foaie pe foaie, 15-20 cm rând pe rând (dimensiunea depinde de unghiul de panta a rampei). Ordinea de ambalare este după cum urmează: primele 3-4 pânze mai mici, apoi 2-3 rânduri secunde deasupra lor, 1-2 rânduri din al treilea rând de deasupra celui de-al doilea rând, apoi o foaie se adaugă la fiecare rând, începând de jos;
 • suprapunerea valurilor de ardezie ar trebui să fie în direcția predominantă a vântului, astfel încât vântul să nu sufle sub ardezie și nu caută să-l ridice.

Foitele sunt tăiate cu un ferăstrău sau cu un bulgară. Slicerele sunt vopsite cu vopsea astfel încât azbestul să nu se prăbușească.

Cum și ce să montați un ardezie pe acoperiș

Fixarea materialului de acoperiș la grinzi este o etapă importantă pe care depinde forța acoperișului, precum și integritatea ardei însuși în procesul de operare. Ar trebui să se țină seama de deformările sezoniere și mișcările sistemelor de grinzi și ardezie, creșterea încărcăturilor pe acoperiș în timpul iernii.

Cuie pentru ardezie și șuruburi

Montarea de ardezie pe acoperiș la cutie se realizează cu unghii de oțel de ardezie cu cap de diametru de 14 mm sau cu șuruburi autoportante. Capul unghiului și ardezia sunt separate printr-o șaibă de metal și o garnitură din cauciuc sau alt material elastic.

Cum să aruncați foi

Ardezie cu un ciocan convențional. Cuiele sunt introduse în gaura forate în avans și sacrificate nu până la oprire, dar că ardeiul nu se mișcă. 8-val de ardezie este sacrificat în valurile a doua și a șasea de la joncțiune, 7-val fantezii în a doua și, respectiv, 5. Pe verticală, foaia este încuiată în două locuri pe cutie. Distanța de la unghi la marginea lamei nu este mai mică de 15 cm. Deci, se mișcă pe creastă.

Aparatul adiacent la cos

Dacă există o sobă în casă, este necesar să se aranjeze o bypass pentru coșul de pe acoperiș. Pentru coșul de pe panta acoperișului, adiacenta este aranjată diferit în funcție de existența unei impermeabilizări sau nu. În prezența bontului de etanșare a tablei de oțel este stabilită sub ardezie și filmul, iar în absența sa făcut astfel încât marginea superioară a tablei de oțel a fost sub ardezie, iar inferioară pantei - peste ea. Diagrama dispozitivului contiguat este prezentată în figură.

Dispozitivul creastei acoperișului

Dispozitivul de patinaj este ultima etapă a instalării acoperișului. Calul protejează acoperișul de intrarea apei, asigură ventilația, este un element decorativ al acoperișului.

Skate ardezie de acoperiș din oțel zincat sau elemente ale crestelor finisate culoarea foilor. tablă de oțel galvanizat decupat lățimea dorită și îndoiți pe mașini de îndoire sau de mână la un unghi de pliere este puțin mai mic decât unghiul dintre foile raze. Pentru a monta creasta utilizați aceleași cuie. Cum să instalați corect un cal, prezentat în imagine.

Cât costă un acoperiș cu ardezie

Instalarea unui acoperiș din ardezie nu este o sarcină ușoară, este sub puterea unei persoane care este familiarizată cu un ciocan și un ferăstrău, are suficient timp să lucreze. Wave arde costă 170-260 de ruble. per foaie, care este de la 90 la 135 ruble pe metru pătrat. În medie, ținând cont de materialele de fixare și hidroizolare, prețul acoperișului cu propriile mâini va costa aproximativ 200 de ruble / m 2.

Când timp pentru a acoperi acoperișul cu ardezie propriile mâini nu este suficient, puteți angaja o echipă. Costul de a pune ardezie va fi de la 150 la 300 de ruble pe metru pătrat. Dacă doriți să instalați un sistem de rafturi, căldura, aburul, impermeabilizarea, așezarea ardezie, atunci munca va costa între 700 și 800 ruble / m 2.

În condițiile unei lucrări consecvente și temeinice a lucrărilor, acoperișurile din ardezie vor servi mult timp și în mod fiabil.

Depunerea ardeului pe acoperiș: studierea tehnologiei de creare a unui acoperiș din ardezie

Ardezie este un material popular, care este ieftin, dar are fiabilitate ridicată și durabilitate. Dacă este vopsită, atunci prin decorativitate, ea poate concura cu noutățile moderne de acoperire. Prin urmare, zona de aplicare a ardezie este aproape nelimitată: acoperișurile de azbest-ciment pot fi găsite în cabane de vară modeste și cabane de lux.

Răspândirea materialului este facilitată de faptul că așezarea ardei pe acoperiș - lucrarea nu este dificilă, oricine o poate face. Dar, pentru a face acoperirea servită, așa cum ar trebui, timp de cel puțin o jumătate de secol, va fi necesar să studiem toate nuanțele acestui eveniment simplu, dar responsabil.

conținut

Mulți cred că ardezia este un material universal de acoperiș. Nu e așa. Pentru a evita precipitarea atmosferică sub ardezie, se recomandă să se așeze numai pe acoperișuri cu o înclinație de o înălțime de cel puțin 15 °. Dacă se dorește, să utilizeze ca bază un acoperiș înclinat, se va construi o impermeabilizare serioasă ladă de mai multe straturi de material pentru acoperișuri sau membrană, precum și pentru a crește suprapunerea plăcilor adiacente până la 300 mm.

Modalități de a pune ardezie

Pentru a obține o acoperire a acoperișului, ardezia este fixată pe cutie în rânduri orizontale, deplasându-se de jos în sus (din margine). Fiecare foaie ulterioară din rând este suprapusă pe cea precedentă cu 1-2 valuri. Fiecare rând următor este de asemenea mutat la cel precedent, de regulă cu 120-200 mm.

Există două moduri de a pune ardezie:

 • Ca rezultat, atunci când foile de ardezie dintr-un rând orizontal sunt montate cu o deplasare de 1-4 valuri față de foile rândului adiacent. Linia de andocare este obținută în trepte. Această tehnologie este recomandată pentru acoperișurile skate, late în direcție transversală (orizontală), dar îngustă în panta.
 • Fără deplasare - când foile de ardezie sunt montate în același rând, chiar și pe rânduri, fără a schimba. Articulațiile tuturor rândurilor formează o linie. Deoarece în timpul instalării nu îi este permis să dețină o suprapunere dublă (adică, să se combine la un moment dat mai mult de 2 straturi de ardezie), marginile sunt tăiate la un unghi de 30 ° -60 °. Această metodă este cea mai rațională pentru acoperirea versanților, cu panta largă, dar cu diametrul mic.

De regulă, ardeaua de val este stivuită în mod unison. Această opțiune este mai puțin consumatoare de timp, deoarece nu este asociată cu o mulțime de tăiere. Suprafața de așezare fără deplasare este mult mai dificilă, deoarece aproape fiecare foaie trebuie tăiată în colțuri. Dar această tehnologie are un avantaj semnificativ - vă permite să economisiți materiale.

Gândiți-vă pas cu pas la procesul de acoperire a acoperișului cu o ardezie, subliniind diferența dintre cele două scheme de dispunere.

Tehnica de așezare a ardezului

Pasul # 1. Dispozitiv de protecție

Primul pas pentru a fixa ardezia este de a pregăti baza - cutia, care este fixată direct pe grinzi. Placarea poate fi continuă și rară.

Cutie solidă - este o podea din OSB, placaj sau plăci. O astfel de fundație, ca regulă, este aplicată dacă este necesară acoperirea acoperișului cu ardezie cu o grosime neobișnuit de mică.

Pentru o ardezie tipică, cu o grosime conform GOST, se recomandă o cușcă mică - o construcție de bare, instalată cu un anumit pas peste grinzi. Secțiunea transversală adecvată a cutiei este de 40-70 mm. Nu se folosesc bare prea subțiri, din cauza posibilelor deteriorări la încărcătura externă (de exemplu, sub influența zăpezii căzute). Baruri prea groase - prea rău. Când sunt deformate, pot provoca ruperea fibrelor de azbociment și formarea fisurilor în ardezie.

În cadrul latinelor se recomandă utilizarea unor bare de diferite înălțimi. Barele obișnuite au de obicei o secțiune de 60x60 mm, sunt fixate în rânduri ciudate. Chiar și rândurile sunt alcătuite din elemente a căror înălțime este puțin mai mare - cu jumătate din grosimea ardei folosite. De exemplu, dacă grosimea ardei este de 6 mm, atunci înălțimea barelor "uniforme" este de 63 mm. O altă înălțime - 66 mm - are o primă bară (cornișă), care trebuie să crească peste grosimea plăcii de ardezie. Pentru o uniformitate, este adesea folosită o altă schemă: folosesc rafturi de aceeași înălțime - 60x60 mm, dar în rânduri și chiar lângă streașină sunt construite cu tampoane de 3 mm grosime.

Suprafața este fixată la grinzi, în unghi drept, folosind cuie sau șuruburi. Din moment ce ardeaua se referă la materiale puternice, neînclinate, 3 bare de susținere sunt suficiente pentru a instala fiecare foaie. Pasul laturilor de pe bare depinde de lungimea foii. Lungimea standard este de 1750 mm, respectiv, pasul latinelor este de 700-750 mm.

Pe patine setați 1-2 zăbrele de lagăre (pe fiecare pantă) pentru fixarea ulterioară a detaliilor coamei pe ele. Înălțimea barelor este selectată la fața locului, de fapt.

În plus, cutia este rotunjită în jurul coșului de fum. Pentru a face acest lucru, barele obișnuite sunt fixate în jurul perimetrului trunchiului conductei la o distanță de cel puțin 130 mm de acesta (pentru a asigura siguranța la foc).

Pasul 2. Calculul cantității de ardezie

Calculul corect al cantității de ardezie este un alt pas important care va proteja capotatorul de necesitatea de a cumpăra 1-2 foi care lipsesc în ultimul moment și să comande transportul pentru aceasta.

Este necesar să se înțeleagă faptul că nu toată suprafața materialului se îndreaptă spre acoperișul direct. O parte a zonei (perimetrul foii) se pierde sub suprapunere.

Prin urmare, calculul cantității de ardezie se efectuează după cum urmează:

1. Determinați cantitatea de ardezie în linia transversală (orizontală) (П) conform formulei:

 • L este lățimea pantei;
 • C - îndepărtarea îndoiturii pe gabioane;
 • B2 - lățimea foii;
 • În1 - lățimea foii sub suprapunere.

2. Determinați cantitatea de ardezie în rândul longitudinal (n), utilizând formula:

 • Lo - lungimea rampei;
 • C1 - mărimea stufului din streașină (aproximativ 100 mm);
 • L2 = - lungimea foii;
 • L1 - mărimea suprapunerii longitudinale a foii.

3. Cifrele obținute sunt rotunjite până la un număr întreg, multiplicate și se obține numărul total de foi pe 1 panta acoperișului. În cazul în care acoperișul este gable, atunci numărul calculat de foi (+ 10% - pentru luptă și căsătorie) este achiziționat într-o cantitate dublă.

Pasul # 3. Tăierea foilor de ardezie

Înainte de a ridica foile de ardezie pe acoperiș, este necesar să le sortați și, în funcție de schema de așezare aleasă, să le tăiați.

Ardezia poate fi tăiată folosind mai multe unelte:

 • bulgară;
 • un ferăstrău pe lemn sau pe beton spumos;
 • jigsaw electric;
 • folosind un burghiu sau un cui și ciocan de ardezie.

Ușor și mai rapid pentru a efectua o tăietură arde bulgară cu un disc pe piatră (beton) sau un disc diamantat.

 • Placa de ardezie este așezată pe poduri de pe panouri, astfel încât locul tăierii să fie ridicat deasupra solului;
 • face marcarea liniei de tăiere cu ajutorul unei benzi plate din lemn;
 • așezați tăierea udată pentru a evita supraîncălzirea discului, pentru a face ardezia mai moale și mai flexibilă și, de asemenea, precipitați praful de azbest-ciment care este eliberat;
 • efectuați tăierea, umezind constant linia de tăiere și discul bulgarului (udându-i cu apă din sticlă).

În mod similar, foile de ferăstrău cu ferăstrău sau cu ferăstrău electric, dar atunci când folosiți aceste unelte, trebuie să fiți foarte atenți să nu le rupeți.

O atenție specială ar trebui acordată tăierii cu un burghiu sau un cui.

Când se folosește un burghiu, un burghiu de 2 mm, efectuând o linie de tăiere prin găuri de trecere, cu un pas de 0,5 cm. La sfarsitul de foraj, teancul de coli pe o margine a suportului (birou, de exemplu), iar celălalt capăt este presat, apoi divizat ardezie de-a lungul liniei destinate.

În loc de un burghiu pentru a trece prin găuri, puteți folosi un cui ascuțit și un ciocan. Pentru aceasta, puneți un cui pe linia țintă și loviți pălăria cu un ciocan. Beats ar trebui să fie îngrijite, destul de puternice, dar nu ascuțite. În acest fel, găurile cu puncte multiple sunt perforate la o distanță scurtă una de cealaltă. După aceea, foaia este împărțită în două părți.

Tehnologia tăierii unei foi de ardezie de către un bulgar este prezentată în povestea video:

Pasul # 4. Aruncarea foii de ardezie

Plasarea ardei începe pe partea opusă direcției vânturilor predominante. Adică, editarea foilor începe pe partea stângă, dacă suflă puternic vântul în dreapta și invers. Acest lucru va evita să sufle ploaia și zăpada în locurile în care coșurile se suprapun.

De-a lungul cornișei trageți cablul la o distanță de lungimea consolei, astfel încât rândurile de ardezie să poată fi așezate pe ea. În loc de un cordon, puteți folosi un bar din lemn chiar.

Secvența de lucru cu aspectul la întâmplare:

1. Primul rând orizontal începe să fie format din foi întregi de ardezie. Fiecare foaie ulterioară acoperă 1-2 valuri ale celei anterioare (de regulă, un val este necesar pentru suprapunere). Montarea se realizează cu ajutorul unor cuie sau șuruburi cu garnituri moi (din cauciuc).

2. În al doilea rând, prima foaie este tăiată în mai multe valuri, în funcție de cantitatea dorită de deplasare. Apoi au pus articole întregi, netăiate. Tabelele se suprapun peste rândul inferior, formând o suprapunere de 200 mm - cu o rampă de rampă de 15-20 °, 150 mm - cu o pantă mai mare de 20 °. Adică, cu cât este mai mare părtinirea, suprapunerea mai puțin permisă.

3. Cea de a treia și toate seria următoare începe cu foi tăiate până la dublul numărului de valuri tăiate de pe prima foaie a rândului subiacente. De exemplu, dacă prima foaie a celui de-al doilea rând a fost scurtată cu 1 val, atunci prima foaie a celui de-al treilea rând va trebui tăiată în 2 valuri, apoi la 3 valuri etc. Este mai convenabil să efectuați o deplasare cu o jumătate din lățimea ardei. În acest caz, tăiați doar jumătate de coli în fiecare rând liniar. Rândurile ciudate sunt alcătuite din foi întregi.

4. Ultimul a pus o serie de creasta, facandu-l sa taie foile.

În cazul fără schimbare:

1. Prima foaie este așezată în întregime, nu tăiată. Aliniați-l cu un cablu, fixați-l cu unghii sau șuruburi cu auto-filetare. La foile ulterioare ale primului rând, colțul din dreapta sus este asezat la un unghi (dacă instalarea începe pe partea dreaptă a rampei).

2. La prima foaie a celui de-al doilea rând, tăiați colțul din stânga jos, apoi alăturați-l cu colțul tăiat al celei de-a doua coli din primul rând. Foile ulterioare sunt cosite în două colțuri - în partea dreaptă superioară și în partea stângă jos (acestea sunt dispuse în diagonală). Ultima foaie a celui de-al doilea rând (situat în partea stângă) taie numai colțul din dreapta sus.

3. Elementele rândului superior (sub creastă) sunt tăiate de-a lungul colțului din stânga jos și înălțime - de fapt. Ultima foaie nu taie colțurile. O astfel de schemă de formare a unghiurilor este fiabilă numai atunci când se plasează foile de la dreapta la stânga. Dacă direcția de montare merge de la stânga la dreapta, decuparea se face în colțuri opuse (în loc de colțurile din stânga - dreapta și invers).

Pasul # 5. Instalarea de elemente suplimentare

După suprapunerea acoperișului cu ardezie, începe etapa de finisare - instalarea de elemente suplimentare. Pentru a acoperi creasta, este recomandabil să folosiți detalii speciale de creastă din azbociment. Fiecare astfel de element constă din două părți, conectate la balamale. Ca o alternativă la partea din fabrică, puteți utiliza o foaie galvanizată îndoită pe o mașină de îndoire sau cu mâna proprie.

Coliere de coșuri, ferestre de dormit și locuri de contiguitate cu pereții sunt realizate cu ajutorul unor piese din colțuri din azbociment sau cu coliere din oțel galvanizat. Ele sunt fixate deasupra foii de ardezie cu ajutorul șuruburilor, care trec prin creasta valurilor. Marginea superioară a șorțului este atașată la perete și sigilată. Marginea inferioară este acoperită de cel puțin 1 val de frunză.

Capetele sunt acoperite cu tăvi galvanizate sau din azbociment, instalându-le de jos în sus. În acest caz, pereții longitudinali ai tăvii trebuie acoperite cu foi de ardezie cel puțin 150 mm.

După fixarea elementelor suplimentare, așezarea acoperișului de ardezie poate fi considerată completă.

Caracteristici de ardezie de fixare pe acoperiș

O nuanță importantă, care trebuie specificată separat - este alegerea elementelor de fixare și utilizarea acestora în procesul de fixare a ardei pe acoperiș.

Ca elemente de fixare puteți utiliza:

 • Acoperișuri de unghii. Ele sunt realizate din oțel solid, principala lor caracteristică fiind un capac mărit, ajungând la 14 mm în diametru. Pentru a exclude aspectul ruginii, pălăriile sunt făcute din zinc sau metale acoperite cu un compus anti-coroziune. Lungimea unghiilor arde trebuie să fie direct proporțională cu înălțimea valului ardezie. Adică, cu cât sunt mai mari valurile de ardezie, cu atât mai mult sunt unghiile introduse în ele. Conform recomandărilor specialiștilor, lungimea unghiilor ar trebui să fie de 10 mm mai mare decât valoarea totală a înălțimii valurilor de ardezie (care va străpunge elementul de reținere) și grosimea scândura (bar sau bord). Tijele excesive nu trebuie îndoite.
 • Șuruburi autoportante pentru ardezie. Aceste elemente de fixare sunt mai scumpe decât unghiile, dar și mai convenabile de utilizat. șuruburi Biți pot avea trei variante: chei (formă hexagonală), o șurubelniță cu cap plat (slit drepte), o șurubelniță Phillips (fantă Phillips). Sub capotă este o șaibă de etanșare cu garnitură de cauciuc. Unii producători pictează capete și șaibe în diferite culori (cel mai adesea - pe baza RAL).

Elementele de fixare sunt montate în două moduri (pentru a alege între ele):

 1. În găurile de găurire pre-găurite din ardezie. Diametrul lor trebuie să fie de 2-3 mm mai lat decât tijele elementelor de fixare. Distanța liberă va împiedica crăparea ardeului în timpul deplasării cutiei de lemn, dar poate provoca scurgerea apei sub acoperiș. Pentru a împiedica acest lucru, se pune o garnitură de cauciuc pe elementele de fixare, care etanșează acoperișul din ardezie. Șuruburile autoportante pentru ardezie sunt echipate cu o astfel de garnitură într-un mod constructiv, spre deosebire de unghiile de acoperire. Prin urmare, sub unghii, șaibă impermeabilă va trebui să fie cumpărată separat sau tăiat în mod independent - de cauciuc, ruberoid sau plută de acoperiș. Apoi se pune pe tija, sub capotă.
 2. Fără gauri pre-găurite (această metodă este recomandată de majoritatea maeștrilor "cu experiență"). În acest caz, numai unghiile de acoperire fără garnituri sunt utilizate pentru a fixa ardezia pe acoperiș. Cuiul este introdus în copertă cu lovituri ușoare de ciocan, astfel încât stratul de azbest-ciment să se prăbușească de pe urma impactului și să nu crape. În caz contrar, ardeaua poate exploda. Cu toate acestea, chiar și cu tehnologia corectă de a conduce unghiile direct în ardezie, de multe ori este crăpată. Acest lucru se datorează calității slabe a materialului, care, din păcate, apare foarte des.

O caracteristică importantă a fixării: în timpul instalării, cuiul sau șurubul nu sunt trase la limită la foaia de ardezie, ci lasă un mic spațiu de 2-3 mm - pentru a compensa expansiunea temperaturii. Dacă neglijezi acest sfat, în curând acoperișul de ardezie se va sparge.

Elementele de fixare sunt instalate numai în partea ascendentă a valului (în creastă), unde ardeaua este în contact cu cutia (pentru a conecta placa de acoperire cu materialul cutiei). Montarea se face la o distanță de 80-100 mm de marginile foilor.

Locația recomandată a unghiilor (șuruburi cu auto-filetare):

 • pentru ardezie cu 5 fire - fixare în valurile a 2-a și a 4-a;
 • pentru ardezie cu 6 fire - fixare în valurile a 2-a și a 5-a;
 • pentru ardezie de 8 valuri - fixare în valurile 2 și 6.

Deoarece de obicei ardezie se bazează pe bara Batten 3, iar fixarea se efectuează la punctele de contact 2 cu ladă valuri, numărul total de cuie (șuruburi) pe fiecare foaie este de 6 bucăți.

Unele nuanțe suplimentare despre cum să acoperiți acoperișul cu ardezie, puteți afla din videoclip:

Concluzii - este realist să faceți totul singur?

Tehnologia acoperișurilor din ardezie este foarte simplă. Nu necesită de la dvs. timp special, muncă și bani. În ciuda acestui lucru, acoperișul va fi frumos (mai ales dacă vă familiarizați cu vopsea pentru ardezie!), Fiabile și durabile.

Calculul ardeilor pe acoperiș - cum se face munca rapidă și precisă

Ardezie - un material bugetar care este folosit pe mai multe clădiri de zeci de ani. În zilele noastre, există multe alte opțiuni, dar această decizie nu și-a pierdut relevanța, mai ales dacă trebuie să actualizați acoperirea și să salvați. În articol, vom analiza procesul de calcul al materialului de pe acoperiș, totul este destul de simplu, astfel încât să puteți face acest lucru pe cont propriu.

Ardecul pictat arată grozav

Ce trebuie să știți despre material și despre calculul acestuia

Ardeaua se referă la materialele vechii generații. Acesta include azbest, care nu este sigur pentru sănătate. Dar, din motive de corectitudine, trebuie menționat faptul că toate materialele sunt controlate, iar conținutul de substanțe nocive în ele nu depășește standardele admise.

Singurul lucru care merită să ne amintim - când se taie, merită să folosiți un aparat respirator, pentru a nu inhala praful de azbest. Există mai multe variante de produse, dar vom analiza doar cele utilizate pentru dezvoltarea privată.

Caracteristicile ardezie

GOST oferă două branduri principale de ardezie:

 • 40/150 - înălțimea valurilor este de 40 mm, valul de unde este de 150 mm;
 • 54/200 - înălțimea valurilor este de 54 mm, iar pasul de undă este de 200 mm.

Parametrii de bază ai materialelor

Foi pot fi șase, șapte și opt valuri. Din acest indicator depinde de dimensiunea elementelor și de greutatea lor. În ceea ce privește utilizarea practică, folosirea ardei cu 8 valuri este mai preferabilă, deoarece suprafața utilă este cea mai mare.

Pentru construcția dvs., alegeți opt sau opt opțiuni val. Suprafața lor utilă este prezentată în diagrama de mai jos.

Suprafața totală a unei foi de variante diferite de materiale

În ceea ce privește articulațiile verticale, cerințele privind cotele sunt următoarele:

 • Pe panta acoperișului mai mică de 15 grade, suprapunerea minimă este egală cu două valuri. Acest lucru este legat de protecția împotriva precipitațiilor și de încărcarea zăpezii în perioada de iarnă - se acumulează mult mai multă zăpadă pe pantele blânde;
 • Cu gradiente mai mari de 15 grade, puteți face o mătură într-un val, acest lucru reduce foarte mult consumul de ardezie pe acoperiș.

În ceea ce privește vârfurile orizontale, aici trebuie amintiți următorii factori:

 • La înclinații mai mici de 15 grade, foaia superioară trebuie să fie înfășurată pe cea inferioară, nu mai mică de 200 mm. Și este mai bine să faceți o suprapunere de 250-300 mm pentru o protecție mai sigură împotriva scurgerilor de apă;
 • Dacă panta este mai mare de 15 grade, atunci valoarea minimă poate fi de 160 mm. Totul depinde de panta actuală și de grosimea stratului de zăpadă în timpul iernii.

Suprapunerile trebuie luate în considerare în calcule

Lucrări de calcul

Acum ne vom da seama cum să facem calculele fără a folosi un calculator online. Mai jos sunt recomandări generale care vor ajuta la desfășurarea rapidă și precisă a fluxului de lucru:

Apoi se efectuează următoarele acțiuni:

 • Rezultatul trebuie împărțit la lățimea foilor care vor fi utilizate. Cifra rezultată este rotunjită;
 • Pentru rezultat, se adaugă încă 10% și se rotunjește, deci determinăm numărul de rânduri verticale luând în considerare suprapunerile.
 • Dimensiunea stufului este determinată. Se adaugă la lungimea rampei;
 • Cifra rezultată este împărțită la înălțimea foii. Astfel vom determina câte rânduri verticale se află pe acoperiș;
 • A adăugat 13% la suprapuneri verticale. Rezultatul final este indicatorul de care avem nevoie.
 • Numărul de rânduri verticale este înmulțit cu numărul de rânduri orizontale;
 • Pentru numărul rezultat, trebuie să adăugați 5% la tăiere.

Dacă aveți patine cu o configurație complexă, cantitatea de deșeuri poate fi de până la 25%, totul depinde de configurația și dimensiunea elementelor.

Acest lucru este atât de simplu de dimensiunea acoperișului puteți calcula numărul necesar de materiale. Este foarte important să înțelegeți cum se va face stilul. Există două opțiuni pentru realizarea lucrării, sunt prezentate în diagramă, iar mai jos fiecare metodă este descrisă mai detaliat:

Instalarea materialului pe acoperiș se poate face în două moduri

 • Metoda în care marginile longitudinale sunt aliniate. Aceasta presupune tăierea colțurilor în foi, astfel încât la rosturi nu se obțin patru straturi de material. Aici este foarte important să faceți totul cu exactitate, astfel încât teșiturile să fie perfect potrivite și nu există crăpături prea mari între ele. Cu o lipsă de experiență, vă recomandăm să utilizați a doua variantă a lucrării;

Reglarea unghiului necesită precizie

 • Varianta cu offset de rânduri orizontale. O soluție mai simplă și mai sigură, deoarece pe acoperiș articulațiile verticale nu vor coincide. Aici totul este simplu: fiecare rând liniar este mutat la 1-3 valuri, pentru care prima foaie este tăiată de-a lungul. Se dovedește foarte fiabil, și nici o complicație, chiar și un maestru neexperimentat va face față muncii.

Calcularea unui acoperiș cu un singur pod este chiar mai ușoară, deoarece trebuie să măsurați doar o singură rampe și să adăugați o extensie. În ceea ce privește instalarea, totul este foarte ușor: pentru aceasta sunt folosite unghii speciale, care sunt ciocănite prin partea superioară a undei.

Dacă doriți să pictați mai târziu ardezie, atunci este mai bine să puneți unghiile în culori, sunt în vânzare.

concluzie

Acum sunteti convinsi ca in calcularea ardei de acoperiș nu este nimic dificil, munca este in forta chiar si pentru cei care nu au experienta in sectorul constructiilor. Videoclipul din articol va ajuta la înțelegerea subiectului chiar mai bine și, dacă aveți întrebări, scrieți-le în comentarii.

Calculator foaie de calcul

În ciuda abundenței moderne a diferitelor materiale de acoperire, azbestul obișnuit se află încă în categoria celor mai populare acoperiri de acoperiș. Aparent, mulți oameni sunt atrasi de prețul scăzut, durabilitatea și fiabilitatea, o mică dificultate în auto-instalare.

Calculator foaie de calcul

Ardezie este bun pentru un singur acoperiș sau acoperiș acoperiș - forme rectangulare de patine da motive să sperăm pentru o cantitate minimă de deșeuri. Și determinarea cantității corecte de material va ajuta la calcularea numărului de foi de ardezie, prezentate mai jos.

Explicațiile necesare pentru calcule sunt plasate în secțiunea de text de sub calculator.

Calculator foaie de calcul

Explicarea calculelor

Ardezia este de obicei așezată pe niște rânduri orizontale, cu o mișcare treptată de la marginea până la creastă.

Parametrii determinanți pentru calcul sunt:

 • Lungimea pantei acoperișului, măsurată pe fațadă. Dacă din acoperișurile acoperișului se presupune căptușeală, ele trebuie de asemenea luate în considerare la calcul - aceasta este prevăzută în calculator.
 • Lungimea rampei în direcția de la creastă la streașină. Lungimea totală în această direcție ar trebui să ia în considerare și distanța de la creastă până la suprafața exterioară a peretelui casei, plus lățimea planificată a șipcilor.
 • Abrupta pantei este importantă în sensul că numărul de valuri care se suprapun peste foaia adiacentă depinde de ea și lungimea suprapunerii verticale a rândurilor orizontale adiacente.
 • În calculatorul va fi oferit să aleagă unul dintre tipurile de ardezie, de la numărul celor mai frecvente. Toți parametrii de dimensiune necesari au fost deja luați în considerare în programul de calcul.
 • Utilizatorul poate alege calculul pentru rândul orizontal - numărul de coli din el și, de asemenea, determină câte astfel de rânduri orizontale se potrivesc pe panta acoperișului.
 • Rezultatul va fi prezentat în două versiuni:

- Numărul exact al colilor dintr-un rând, rotunjit la o zecimală. Acest lucru ne va permite să evaluăm corect posibilitatea utilizării resturilor care rămân după tăiere. De exemplu, dacă mai rămân mai mult de 0,55 frunze, atunci acest fragment poate fi utilizat pe deplin pentru a stabili următoarea serie.

- Numărul de coli cu rotunjire la unul, adică fără a lua în considerare posibilitatea de a folosi resturi.

Cât de dificil este de a pune singur acoperișul din ardezie?

Instalarea este destul de simplă, totuși, complicată de masa considerabilă a materialului și fragilitatea acestuia. Mai multe despre tehnologia acoperișului cu ardezie - citiți publicația specială a portalului nostru.

Calculator de ardezie pe acoperiș

Cum se calculează cantitatea de ardezie pe acoperiș?

Prin ce principiu se calculează consumul de ardezie pe acoperiș? Care sunt regulile de bază? La ce factori ar trebui să acordăm atenție?

Dimensiunea standard a foii de ardezie este de 1750 x 1130 mm. Calculați suprafața plăcii de ardezie și zona de acoperiș va fi ușor incorectă. Ardezia cade în "suprapunere" foaie pe o foaie cu valuri suprapuse pe partea 80 - 90 mm.

Costul acoperișului

și se suprapun în înălțime cu aproximativ aceeași distanță, dar nu mai puțin de 50 mm. Prin urmare, suprafața foii este calculată minus valoarea pentru suprapunere. Este de aproximativ 175 cm. Nu mai puțin de 2 metri. Cunoașterea suprafeței acoperișului este împărțită la 1,75 m. Este necesar să se țină seama de modul în care foaia va fi așezată și câte foi este necesar să se pună pe lățime. Poate că podeaua foii va trebui tăiată (suprapusă). Apoi luăm mai mult. Numărul estimat de foi plus numărul de coli pe partea suprapunerii împărțit în două. Pe măsură ce părțile tăiate se vor căsători.

În plus, luați 2-3 foi mai mult decât este necesar. Pe o posibilă luptă sau căsătorie, nu ar fi trebuit să comande un camion din nou, să livreze foaia de ardezie lipsă sau două.

Personal, cred că suma de ardezie pe acoperiș, după cum urmează:

lungimea acoperișului este împărțită la lățimea foii minus 8 cm (lățimea suprapunerii orizontale)

de exemplu, lungimea acoperișului L = 5,7 metri, lățimea frunzei 113 cm

numărul de coli = 5,7 / (1,13-0,08) = 5,7 / (1,05) = 5,43 coli.

În acest calcul, există o eroare mică de 8 cm (suprapunerile vor fi întotdeauna mai mici decât plăcile pe 1) și va trebui să fie luate în considerare cu tact dacă fracțiunea zecimală este de 0,55-0,57.

de exemplu lungimea acoperișului de 5,85 metri

numărul de coli = 5,85 / 1,05 = 5,57 - la prima vedere aveți nevoie de 6 foi de ardezie, dar acest lucru poate fi verificat după cum urmează: 5,5 * 1,13- (0,08 * 5) = 5,82 metri 3 cm mai mică decât lungimea noastră și prin urmare

cutia după ardezie este tăiată după instalare și lungimea acoperișului înainte ca măsurarea să nu fie măsurată cu exactitate, dar cu toleranțe + (-) mai multe decimetri - aceasta permite reducerea cantității de deșeuri.

Și acum ne uităm la schemă

Mai întâi, luați în considerare întreaga foaie în rândul de jos - 5.

Apoi luăm în considerare înălțimea (lățimea) acoperișului h. Lungimea unei foi standard ardezie 1.75, se suprapun, de obicei, face 12-20 cm. În cazul în care lățimea este ușor mai mică decât 4,2 m, atunci este necesar să fie două și un număr de jumătate din ardezie (fără suprapunere 4.38, se suprapun în acest caz, va numai 9cm, dar dacă unghiul de înclinare este mai abrupt, atunci puteți instala).

Întregul coli, de asemenea, pe rândul 5, pe rândul superior, va lăsa 6 jumătăți - 3 foi și la stânga față 2 jumătăți - 1 foaie.

În total, sunt necesare 14 foi de ardezie cu dimensiunile de 1,75 * 1,13 pentru o pantă de acoperiș măsurată de 5,6-5,8 m de 4,0-4,2 m și nu va exista practic niciun deșeu de ardezie

Calculul consumului de material este un exercițiu responsabil, dar nu foarte dificil. Mai întâi trebuie să cunoașteți zona de acoperiș. Pentru aceasta avem nevoie de lungimea și lățimea sa. Multiplicați-le unul câte unul și obțineți zona. Apoi descoperim aria unei foi de ardezie minus un val și 10 cm de la margine. Deoarece foile sunt acum diferite, calculul se va baza pe dimensiunile ardei care va fi utilizat. Apoi, împărțiți zona de acoperiș cu suprafața foii de ardezie și obțineți numărul de coli. Adăugăm câteva foi la luptă și alte probleme și calculul este gata. Dacă acoperișul este de patru înălțime, luați mai multe foi suplimentare, deoarece deșeurile de pe astfel de acoperișuri ale materialului sunt considerabile.

Mai multe întrebări despre subiectul dvs.:

Dicționarul constructorului :: Întrebări de reparație :: Calculatoare :: Echipament special :: Diverse

2006 - 2017 © contract de utilizare :: legătura cu administrarea site-ului [email protected]

Cum este și unde se utilizează ardezia
Punctele tari și punctele slabe
Specii de azbest-ciment ardezie
Pregătirea acoperișului pentru așezarea ardezie
Cum să pictezi o ardezie
Instalarea acoperișului pentru acoperișul din ardezie
Caracteristici de instalare a dalelor
Tehnologia acoperișului cu ardezie
Finalizarea acoperișului din ardezie
Recomandări pentru îngrijirea și repararea acoperișurilor din ardezie

Aspectul materialelor inovatoare de acoperiș nu a împiedicat ardezia să-și mențină poziția de lider pe fundalul concurenților săi. Acest lucru se explică prin longevitatea, funcționalitatea și ieftinitatea stratului de acoperire.

Cum este și unde se utilizează ardezia

Ardezia are o istorie îndelungată de utilizare în industria construcțiilor, iar popularitatea acesteia nu scade până în ziua de astăzi. Utilizarea ardezie în lucrările de acoperiș a început în Evul Mediu. În prezent, ardezia este produsă în formă de val și plat. Pentru a face produsele plate mai rigide, structura lor este întărită cu fibre de chrysolit, care joacă rolul de element de armare. În plus, caracteristicile lor de izolare termică sunt astfel îmbunătățite. Cu acest material puteți crea garduri, puteți realiza panouri de perete.

Din arderea valurilor se formează cel mai adesea acoperișuri. Tehnologiile inovatoare permit să crească rezistența, durabilitatea și estetica externă cu un ordin de mărime. Pentru a măsura lungimea și lățimea unei coli, utilizați numărul de valuri (6, 7, 8). Fiecare dintre aceste produse are dimensiuni standard.

Punctele tari și punctele slabe

Ardezie are următoarele avantaje:

 • Operațiune continuă (50 de ani).
 • Montarea convenabilă pe suprafața acoperișului. Mai ales pentru aceasta este arderea valurilor, care are cea mai rapidă viteză de instalare printre toate celelalte materiale de acoperiș.
 • Protecție fiabilă împotriva umidității. O casă cu acoperiș din ardezie este afectată de precipitații atmosferice considerabile.
 • Materialul nu se teme de fluctuațiile de temperatură.
 • Acoperișul de ardezie nu se teme de influențe mecanice, incluzând zăpada în timpul iernii.
 • O masă mică cu dimensiuni considerabile.
 • Excelentă siguranță la foc. Materialul nu se descompune chiar și atunci când este expus la flacără directă.
 • Bine rezistă radiației solare și absoarbe zgomotul.
 • Acoperișul acoperișului poate fi vopsit orice altă culoare dacă se dorește. În acest scop, compuși speciali sunt disponibili spre vânzare.
 • Pentru a potrivi dimensiunile colilor, puteți utiliza un ferăstrău obișnuit. Nu sunt necesare dispozitive speciale.
 • Pe acoperisurile de acest tip nu puteți utiliza bariera de vapori, deoarece condensul de pe suprafața materialului nu se acumulează.

Printre lacunele de acoperire ardezie pot fi identificate după cum urmează:

 • Fragilitatea. Acest lucru impune anumite dificultăți în transportul și așezarea foilor. Este mai bine să efectuați transferul de la loc la loc într-o poziție verticală, care este garantată a fi protejată de crăpare. Din acest motiv, mișcarea de pe acoperiș ar trebui să fie efectuată cât mai atent posibil.
 • Wear. În timpul funcționării, se poate observa o scădere a hidrofobiei și ruperea marginilor transversale. Zonele umbrite ale unui astfel de acoperiș sunt de obicei acoperite cu lichen în timp. Designul general de culori se estompează treptat.

Specii de azbest-ciment ardezie

Valurile de pe foaie și denumirea generală sunt tipice pentru cele trei tipuri principale de ardezie - metal, european și azbociment. Ardecul din tablă este din tablă de oțel zincat, acoperită cu protecție din polimeri. Evroshifer constă din celuloză, fibră de sticlă, iută și fibră de bazalt. Cu toate acestea, nici metalul, nici soiul european nu ar putea ocoli materialul tradițional din azbociment. Rezistența fibrelor de azbest este de un ordin de mărime mai mare decât firul de oțel. Combinate cu ciment, ele iau forma unei pietre. Datorită faptului că fibrele de azbest sunt distribuite uniform în ciment, aceasta face ca acestea să arate ca o plasă de armare. Astfel, foile sunt mai vâscoase și rezistente la impact.

Placa de acoperiș pe lămpi este prezentată în mai multe modificări:

 1. IN. Plăci dreptunghiulare cu profil obișnuit. Împreună cu foile standard, sunt produse alte forme de piese de acoperiș.
 2. HC. Material uniform, cu dimensiuni convenabile pentru așezare. În acest caz, este posibil să se minimizeze numărul de îmbinări.
 3. VU. Pentru a raporta o rezistență suplimentară, foile ondulate întăresc profilul. O opțiune foarte populară pentru acoperirea clădirilor în scopuri industriale.

Pregătirea acoperișului pentru așezarea ardezie

În primul rând, trebuie să calculați zona de pavaj, care vă va permite să determinați cantitatea de material achiziționat și costul său aproximativ. Dacă există un proiect de construcție la îndemână, această procedură nu va dura mult timp.

Înainte de instalarea acoperișului ardezie, trebuie să faceți următoarele:

 1. Controlați materialul pentru crăpături și chipsuri.
 2. Masurati lungimea si latura.
 3. Faceți găuri pentru fixare.
 4. Dacă este necesar, tăiați colile individuale la dimensiunea dorită. Pentru aceasta, se utilizează un ferăstrău electric sau mecanic.

Cum să pictezi o ardezie

Pentru a crește durata de viață și pentru a spori estetica, foile de ardezie pot fi vopsite în orice umbre dorită. Vopseaua acrilică poate crea protecție suplimentară împotriva factorilor distructivi externi, împingând reparația acoperișului pentru mai multe decenii în avans. Atunci când se utilizează vopsea cu dispersie în apă, este posibil să se realizeze un strat uniform, în timp ce se ascund mici defecte.

Acest material va accelera îndepărtarea umidității de pe suprafața acoperișului, menținându-l sub îngheț în timpul înghețurilor. Vopseaua alchidică este rezistentă la fisurarea ardezului, formând pe suprafața sa un film elastic de protecție. Ca urmare, acoperișul beneficiază de o protecție suplimentară împotriva radiației solare și a arderii. Din acest motiv, durata de viață a materialului este aproximativ dublată.

Instalarea acoperișului pentru acoperișul din ardezie

Construcția cadrului sub stratul de acoperire nu oferă o complexitate prea mare dacă cunoașteți succesiunea operațiilor. Designul trebuie să aibă o bună forță, deoarece încărcătura de pe foi este destul de decentă.

Ordinea de construcție a lamelor:

 1. Instalarea grinzilor si fixarea capriorilor. Dimensiunea optimă a treptelor pentru grinzi sub foaia de ardezie este de 1-2 m, în funcție de lungimea elementului de creastă. Structura perechii de rafturi include două șuruburi la o bară unghiulară, pentru care se utilizează un șurub.
 2. Aranjamentul cutiei. Este mai bine să porniți ambalajul carcasei de jos. Grinzile sunt așezate pe marginea inferioară a grinzilor și fixate la 2-3 cuie. Prea des, o cutie nu poate fi făcută, din cauza rezistenței bune a foii de ardezie. Este suficient pentru o bara transversala la capete, si inca unul - in centru. Plăcile standard de așchii de 120x68 cm sunt de obicei echipate cu o cutie cu crestături de 50 cm. Ca elemente de fixare se utilizează unghii lungi (70-80 mm) galvanizate. În același timp, instalați jgheaburi, a căror disponibilitate depinde de cât de mult va fi distanțată de perete muchia muchiei.
 3. Stivuirea izolatiei si hidroizolatiei. Rolul stratului de impermeabilizare în acest caz poate fi realizat printr-o hârtie de acoperire prin rolă. Pentru a facilita mișcarea pe suprafața cutiei, este mai bine să selectați o direcție verticală pentru așezarea acesteia. Rulați în acest caz, puteți arunca prin calul de acoperiș, desfăcându-l pe ambele părți. Pentru fixarea ruberoidului se folosesc capse și un capsator de construcție. Fâșiile vecine trebuie așezate cu o suprapunere de 10 cm, după care se montează fibra de sticlă și filmul de impermeabilizare. Pentru a preveni vărsarea izolației, acoperișul este prins de un carton de construcție.
 4. Plotul este în apropierea coșului de fum. Suprafața acoperișului acoperită cu ardezie și coș de fum depinde de amplasarea acestuia din urmă. Dacă se află pe creastă, materialul de impermeabilizare este echipat cu un șorț galvanizat inferior, în care se execută o decupare pentru țeavă. Ardeaua este montată pe șorț și conducta este acoperită cu azbest. Țeava care iese pe rampă de-a lungul marginii de jos a rezematorului trebuie instalată sub ardezie și film. În absența unui film de impermeabilizare, foaia adiacentă de pe fund este așezată pe ardezie și pe partea superioară - sub ardezie. Șorțul superior este adesea înlocuit cu mortar de ciment, așezat în spațiul dintre coșul de fum și acoperiș.

Caracteristici de instalare a dalelor

Este important să nu uităm de pericolul potențial de deformare a lemnului gros în condiții de umiditate ridicată. Dacă folosim un element mai subțire, acesta nu poate rezista greutății structurii acoperișului. Grosimea optimă a lemnului este de 50-75 mm.

Se recomandă utilizarea unei plăci de tăiat fără coajă, deoarece sub aceasta insectele dăunătoare pot fi înfășurate în timpul funcționării, distrugând lemnul. Toate elementele din lemn ale panourilor ar trebui tratate cu protecție antiseptică și împotriva incendiilor. Există situații în care există un timp între construcția cutiei și așezarea ardeiului. În acest caz, este de dorit să întăriți montarea ruberoidului cu câteva capse adiționale, pentru a vă proteja împotriva rafalelor de vânt.

Tehnologia acoperișului cu ardezie

Acoperișul acoperișului cu propriile mâini este cel mai bine făcut din partea de jos a acoperișului, care se deplasează în partea de sus în rândurile verticale. În acest caz, valul înalt trebuie să se suprapună nivelului scăzut din rândul anterior. Mărimea suprapunerii unei foi de ardezie pe altul este de 10-20 cm. Pentru o aranjare mai convenabilă și respectarea uniformității marginii acoperișului, folosiți un cordon întins sau o panglică.

Configurația acoperișului afectează în mod direct ce fel de tehnologie ardezie va fi selectată - în extensie, sau să taie colțuri:

 • În graba. Opțiunea cea mai convenabilă pentru un acoperiș cu pante orizontale înguste și lățime orizontală. În acest caz, foile de tăiere pe zonele de andocare nu se efectuează. Plasarea primei foi este delimitată de un val de la cutie. Următoarea foaie din același rând este așezată cu suprapunerea unui val de ardei pe cea anterioară. La instalarea celui de-al doilea rând se suprapun, de asemenea, în una sau două valuri către elementele învecinate. În viitor, principiul de styling se repetă.
 • Cu colțurile de tăiere. Astfel, sunt întinse pante verticale largi și pante orizontale înguste. Pentru a realiza ajustaj materialului în punctul de convergență a patru foi, fără colmatare și distorsiuni, de tăiere se efectuează la unghiuri pereche de elemente pe diagonală. La andocare, ar trebui să existe un decalaj tehnologic de 3 mm între ele. Tehnica de tăiere este direct afectată de direcția de așezare. De exemplu, atunci când vă deplasați de la stânga la dreapta în primul rând, un colț din stânga sus este tăiat. În ultimul rând, subcotarea este colțul din partea de jos. În rândurile centrale se taie două unghiuri opuse.

Ca dispozitiv de fixare se folosesc autocurătoare galvanizate de 10 cm cu garnituri din cauciuc. Înainte de tăierea colțurilor sau tăierea foii de ardezie, se recomandă pre-udarea locului de tăiere. Ca rezultat, materialul se înmoaie ușor, iar praful are loc mai puțin.

Finalizarea acoperișului din ardezie

În ultima etapă este instalată o creastă metalică și fisurile sunt etanșate sub foi cu spumă de montaj. Gradul de intersecție a ardei cu o creastă este de 20-25 cm. Când suflă spumă, trebuie să încercați să nu rupeți integritatea ardezie. Zonele murdare după uscare sunt vopsite cu același material ca întregul acoperiș. După aceasta, puteți instala elementele de colț și puteți scurge.

Recomandări pentru îngrijirea și repararea acoperișurilor din ardezie

În procesul de exploatare, ardezia poate fi acoperită cu fisuri și alte daune.

Cum se calculează cantitatea de ardezie pe acoperiș?

Datorită rugozității pe o astfel de suprafață, se observă acumularea treptată de frunze căzute, murdărie și praf. Ca o consecință, există un mușchi "corporativ" și lichen, capabil să distrugă materialul. De asemenea, chipsurile care au apărut ca urmare a grevelor sunt periculoase, care se pot transforma treptat în fisuri grave. În timpul iernii, pe suprafața ardei, se acumulează adesea mase grele de zăpadă, ceea ce determină o creștere accentuată a încărcăturii structurii. Ca urmare, ardeaua poate exploda.

Pentru a prelungi durata de viață a acoperișului din ardezie se efectuează următoarele activități de întreținere:

 • Verificarea periodică a integrității suprafeței (la fiecare șase luni).
 • Curățarea în timp util a foilor de ardezie, care este potrivită pentru o mătură sau o pompă electrică.
 • În timpul iernii, este de dorit să eliberați acoperișul de zăpadă și gheață.

Pentru a evita acumularea de zăpadă, se recomandă inițial aplicarea unei pante suficientă a acoperișului ardezie.

Pentru a repara acoperișul ardezie, puteți utiliza următoarea metodă simplă:

 1. Pregătirea amestecului de reparații. Este necesar să se amestece cimentul și azbestul într-un raport de 2/3, adăugând și adezivul PVA. Masa finalizată este diluată în apă 1: 1.
 2. În timp ce amestecul se coace, zona reparată este curățată de murdărie, spălată cu apă. Curățați suprafața care trebuie uscată.
 3. Ca primer, se utilizează o soluție apoasă de adeziv PVA și apă 1: 3.
 4. La umplerea amestecului de reparații cu așchii și crăpături, se recomandă să nu se depășească grosimea recomandată a stratului de 2 mm.
 5. Când zona îngrădită se usucă, este pictată într-un ton general.

Cuvântul "ardezie" în germană înseamnă "ardezie". În viața de zi cu zi a rușilor sub ardezie se referă la unul dintre tipurile de materiale de construcție care este folosit pentru acoperirea acoperișurilor clădirilor.

De ce numele acestui material este asociat cu ardezie - o rocă care diferă în structura sa stratificată? Faptul este că ardeaua este folosită pentru a face astfel de materiale de construcție, deoarece caracteristicile acestei pietre naturale sunt:

 • stabilitatea culorii (diferite nuante de negru, gri, verde si chiar rosu);
 • bună conductivitate termică;
 • izolație fonică excelentă;
 • rezistență la îngheț;
 • rezistență sigură;
 • nu absoarbe umezeala din aer;
 • Nu aluneca;
 • durată lungă de funcționare.

Astfel de proprietăți vor avea și o ardezie naturală din ardezie naturală. În construcțiile moderne nu este practic folosită, deoarece tehnologiile actuale implică crearea de materiale artificiale de acoperiș cu denumirea "ardezie", dar fără utilizarea ardeiului.

Citiți și: Cum să instalați un coș de fum dintr-o conductă de tip sandwich printr-un perete

Tipuri de ardezie

În plus față de ardezie naturală din ardezie naturală, diferite tipuri de artificiale sunt utilizate în construcția de clădiri:

 • azbest-ciment - un amestec de fibre de azbest cu ciment Portland și apă;
 • fibra de azbest este înlocuită cu un alt material care poate fi natural (fibră de iută) sau sintetic (poliacril);
 • Evroshifer (moale) - din fibre minerale impregnate cu bitum, pe partea frontala vopsita cu vopsea de diferite culori si nuante;
 • tablă de oțel metal zincat, cu sau fără acoperire cu polimeri.

Oricare dintre soiurile numite ale acestui material de acoperiș este făcută sub formă de plăci (foi) - netedă sau ondulată.

Dar în dimensiunile lor sunt destul de voluminoase și grele. Dar configurația ardezie artificiale moderne este foarte diversă:

 • "Cântare de pește";
 • cu valuri unghiulare acute;
 • cu marginile drepte;
 • octogonal și așa mai departe.

De asemenea, se distinge prin numărul de valuri de pe foaie - 5, 6, 7, 8.

Principalele caracteristici ale ardei de undă sunt dimensiunile sale:

 1. Lățime.
 2. Lungime.
 3. Forma.
 4. Grosimea plăcii.
 5. Forța de aderență.
 6. Numărul de valuri.
 7. Distanța dintre valuri.
 8. Înălțimea unui val.

Pentru construcția clădirilor rezidențiale, rușii folosesc cel mai adesea ardezie de azbest-ciment cu 8 valuri.

Vezi și: Instalarea sistemelor de drenaj

Caracteristici de 8-val de azbest ciment ardezie

Popularitatea acestui tip de material de acoperiș este o serie de avantaje:

 • performanță ridicată (rezistență la apă, rezistență la foc, durată lungă de viață - până la 50 de ani, izolare fonică, rezistență la schimbări de temperatură);
 • preț accesibil;
 • simplitate în instalare;
 • gamă largă de culori.

Un dezavantaj semnificativ este faptul că experții îl numesc fragili - foaia se poate sparge în timpul transportului sau manipularea neatentă a acestuia.

Dimensiuni ale foii de ardezie cu 8 valuri

Pentru a aplica corect foi de ardezie cu 8 valuri, trebuie să știți dimensiunea lor.

Calculator foaie de calcul

Este vorba despre dimensiunile foii de ardezie care afectează în mod semnificativ greutatea sa, ceea ce va afecta sistemul de acoperișuri și pereții purtători atunci când acoperișul clădirii este acoperit cu acest material.

Dimensiunea zonei utile de ardezie cu 8 valuri diferă de total (nominal): total - 1.978 metri pătrați. m, util - 1,57 metri patrati. m (atunci când se stabilește obligatoriu să se respecte suprapunerea, de exemplu, la 16 centimetri).

Luați în considerare următoarele dimensiuni standard ale foii de ardezie cu 8 valuri, care corespund GOST-ului rusesc:

 1. Lățimea este de 1125 mm.
 2. Lungimea este de 1750 mm.
 3. Grosime - 5,2-5,8 mm.
 4. Înălțimea valului este de 40 mm.
 5. Pasul undei este de 150 mm.
 6. Greutatea foii este de 23-26 kilograme (în funcție de grosimea sa).
 7. Greutatea unui metru pătrat de ardezie este de aproximativ 3,2 kilograme.
 8. profil:
  • ordinară (BO) cu o lățime de 680 mm și o lungime de 1120 mm;
  • armat (ВУ), foaia standard de până la 1120 mm în lungime, latime - până la 1 metru;
  • Unități (dimensiuni mari) cu o lățime de 1125 mm, lungime - 1750 mm.
 9. Textura este o bandă netedă, microcapilară, o mică "speck" etc. (nu afectează dimensiunile de bază).

Pentru a crește proprietățile operaționale ale cifrului cu 8 valuri, unele companii de producție au pus în funcțiune aplicarea straturilor protectoare, care joacă, de asemenea, rolul unui decor suplimentar - miezuri de materiale naturale (piatră, gresie, cruste minerale). În acest caz, dimensiunea foii ca întreg se va schimba, de exemplu, grosimea și greutatea (citiți cu atenție specificațiile tehnice ale acestei foi de ardezie cu 8 valuri).

Citește și: Cum se face o vizieră peste pridvor

Recomandări ale constructorilor cu experiență privind utilizarea ardeii cu 8 valuri

pentru construcția de case calificați seamănă cu foi de ardezie, care se suprapun în timpul asamblării creează acoperișuri suplimentare de impermeabilizare, și nu încalcă integritatea întregii structuri, astfel încât în ​​calculul materialului pentru acoperișuri la indentare se suprapun (1-2 val) ar trebui să fie luate în considerare cu atenție. Ultima foaie de ardezie val are o rază mai mică și înălțimea, așa cum se va închide foaia următoare.

De când au fost folosite acoperișurile de ardezie din Evul Mediu. El și - a luat numele din cuvântul german "schiefer", care traduce argumentele. Acesta conținea doar șisturi, care au fost exploatate din roci. Ardezie este rar folosit astăzi, dar preferința a fost dată materialului de azbociment. Dar ei o numesc, ca multe secole în urmă. Se mai numește și acoperiș din alte materiale fără azbest. Acest tip de acoperiș este excelent pentru acoperirea acoperișurilor înclinate.

Volgograd este unul dintre cei mai dezvoltați producători de acoperiș din Rusia. De mult timp produce acest material de construcție, care are diferite dimensiuni și forme. Dacă este nevoie să cumpărați un acoperiș, atunci este mai bine să mergeți la Volgograd. Volgograd exportă, de asemenea, produse în afara Rusiei.

Tipuri de foi de ardezie

Wave ardezie are o standardizare clară a formatului. Acest lucru a fost făcut pentru a simplifica aspectul acoperișului și calculele rapide ale numărului necesar. Formatul foii trebuie să țină cont de următorii parametri: dimensiunea, grosimea, greutatea, lungimea, înălțimea, lățimea și pantă.

Este important să evidențiem cele 3 dimensiuni principale ale ardei de undă:

 • Sheet 6 Undele are următoarele dimensiuni :. O lățime de 175 cm, o înălțime de 112,5 cm, o grosime de 6,0-7,5 cm ale foii de 26 sau de 35 de kilograme, în funcție de grosimea stratului. Distanța dintre valuri adiacente -. 20 cm Acest tip de foaie este cel mai puternic. Datorită acestei caracteristici, aceasta este adesea plasată pe acoperișurile clădirilor industriale. Prețul mediu variază de la 200-240 ruble.
 • Foaia cu 7 valuri are dimensiunile: lățime 175 cm, înălțime 98 cm și grosime 5,8 cm. În același timp, greutatea sa este de 23,2 kg. Prețul în zonă este de 230-270 de ruble. Acest tip este cel mai adesea acoperit de acoperișuri multi-clasice, sparte și acoperișuri.
 • Este disponibilă o foaie cu 8 valuri, cu o lățime de 175 cm, o înălțime de 113 cm și o grosime de 5,2-5,8 cm. Greutatea unei astfel de folii este de 23 sau respectiv 26 kg. Prețul este în intervalul de 240-290 de ruble. Cel mai adesea folosit în acoperișul cu acoperișuri largi monostabile, cu patru laturi și înclinate.

Avantaje și dezavantaje

Printre diferitele tipuri de comparare a argumentelor pro și contra, există două principale. Acesta este valul care se discută și este plat. Ambele sunt foarte populare și merită detaliile caracteristicilor. Dar mai întâi trebuie să luați în considerare avantajele și dezavantajele oricăror tipuri de azbest-ciment ardezie.

Pro-ciment de azbest:

Este un material foarte puternic. Această caracteristică se datorează unei tandemuri de fibre de azbest cu ciment. Rezultatul este un material care poate rezista cu ușurință la greutatea unui adult;

 • Cimentul azbest are o capacitate termică scăzută și o conductivitate termică, care este un factor de protecție în vremea caldă;
 • Nu lichefiază în timp. În acest caz, el câștigă foarte mult în comparație cu acoperisul metalic. Timpul de funcționare este mai mare de 25 de ani;
 • Nu are proprietatea de a conduce un curent electric, care servește ca protecție împotriva căderii în acoperișul unui fulger. În acest caz, curentul se îndoaie în jurul clădirii;
 • Dacă o foaie este deteriorată, nu este nevoie să reparați întregul acoperiș;
 • Este rezistent la foc și nu aruncă substanțe toxice în mediu în timpul unui incendiu;
 • În timpul unui duș, picături de apă se sparg pe suprafața sa, iar zgomotul este disipat și este aproape inadmisibil în casă. Ce nu se poate spune despre acoperișul metalic.
 • Dezavantaje ale azbocimentului:

  • Sa discutat mult despre abilitatea azbestului de a provoca formarea de tumori canceroase. În cele mai multe cazuri, există cancer al fundului stomacului, fibroadenomul uterului și hemangioamele;
  • Deși este un material suficient de puternic, el are o predispoziție de despicare în timpul transportului, acoperișului sau exploatării;
  • În legătură cu o greutate decentă, ridicarea întregului lot pe acoperiș devine o sarcină dificilă;
  • În timpul unui incendiu, devine foarte cald. După ce a atins punctul critic

  temperatură, se desparte cu mare forță și eliberează scântei. Aceste scântei pot transfera focul în clădirile din apropiere;

 • Se simte rău în terenul ploios. Umiditatea se absoarbe în ea, cimentul se înmoaie și devine fragil. De asemenea, umiditatea constantă conduce la obturarea de mușchi.
 • Acum, ia în considerare plusurile de val de azbest-ciment ardezie:

  • Având o formă ondulată, elementele adiacente aderă unele la altele și sunt mai stabile;
  • Trecând peste pantă, apa este colectată în fluxuri separate, ceea ce optimizează acest proces.

  În acest caz, este distribuit uniform pe canal;

 • Structura foii de undă face posibilă distribuirea optimă a greutății persoanei care stă pe ea;
 • Fila de undă se suprapune perfect celor vecine.
 • Următoarele sunt avantajele plăcii plate de azbest ciment:

  • Are o suprafață mai mică, ceea ce duce la o reducere a masei și a prețului;
  • Mai ușor de tăiat și ajustați dimensiunea necesară;
  • Poate fi fixat la bază oriunde în orice dimensiune.

  Noi soiuri de ardezie

  Cimentul de azbest este folosit pentru o perioadă considerabilă de timp. Având în vedere lista calităților sale negative, este timpul să căutăm o nouă compoziție chimică. În această sferă, o nouă etapă de dezvoltare a fost bitum și ardezie din plastic. Puntea de întărire a ardeiului bituminos a fost substanța - polipropilenă. Cu aceasta, devine rigid și își pierde capacitatea de a se sparge sub influențe mecanice și fizice. Există o asemenea ardezie la fel de scumpă ca de obicei. Predecesorul său este o pâslă de acoperiș, care a primit forma necesară folosind o presă.

  Instalarea de ardezie de bitum prezintă unele dificultăți. Acesta trebuie fixat numai pe o suprafață fermă și uniformă. În caz contrar, forma sa poate fi pierdută.

  Cu o instalare corespunzătoare și o climă blândă, acest tip de acoperiș poate dura până la 40 de ani.

  Un alt tip nou și interesant de acoperiș este o ardezie transparentă.

  Este ușor de transportat și instalat. Oferă oportunități ample de a crea camere interesante și frumoase, fațade și arbori. Are o gamă largă de dimensiuni.

  Calculator online pentru calcularea unui acoperiș unic, unghiul de înclinare al rampei și numărul de noduri

  Perioada de funcționare este de aproximativ 15 ani.

  Numără numărul necesar de coli

  Pentru a nu cheltui bani în plus, trebuie să respectați anumite reguli atunci când le calculați. De fapt, totul este destul de simplu. Nu trebuie să uităm că foile se vor suprapune. Acest lucru are o medie de 30-40 centimetri. Această dimensiune trebuie luată de la cea reală. Mai mult, întreaga zonă a razelor este împărțită în aria utilă a unei foi. Pentru a face acest lucru, trebuie să adăugați câteva unități în cazul în care acestea sunt deteriorate.