Fereastra de acoperis pe acoperiș

Materiale

Pe acoperișurile caselor moderne de țară, puteți găsi modele originale, care seamănă cu o casă mică pentru păsări, o varietate de forme poate face un acoperiș neobișnuit și frumos. Această construcție se numește fereastra pentru acoperiș.

Auditory numit deschideri de ferestre, situate pe acoperișul caselor, în sălile de la mansardă. Pentru prima dată au apărut la începutul secolului al XIX-lea, deja în a doua jumătate au fost inventate structuri de mansardă, care diferă oarecum de cele auditive. În prezent, acestea sunt cele mai răspândite.

Dormer design creat în zona oblică, în acest sens, ele dau mai multă lumină, în ciuda faptului că acestea au loc pe acoperiș nu este mai mare de auz. Construcția ferestrelor de mansardă este mai simplă.

Cele mai frecvente sunt ferestrele de căpriori de o structură triunghiulară, pantele acoperișului sunt mai abrupte. În acest caz, peretele frontal al unei astfel de structuri este situat în același plan cu pereții exteriori, direct deasupra deschiderii obișnuite a ferestrei. Acest lucru vă permite să creați o fațadă armonioasă, designul nu se evidențiază, formând un singur întreg cu pereții casei în sine.

Domeniu de aplicare și funcții

Dormer ferestre sunt cel mai adesea create pe acoperișuri înclinate. Înclinate sunt folosite pentru a crea o iluminare naturală a spațiilor interioare, care sunt direct sub acoperiș. Ele sunt numite și mansardă.

Inițial, aceste elemente au fost create pentru a putea ventila spațiul mansardei.

În momentul de față, când camerele mansardate sunt din ce în ce mai folosite, funcțiile lor s-au extins ușor:

 1. Pe acoperișurile înclinate vă permit să ieșiți pe acoperiș, să aerisiți camera și să organizați iluminatul natural al podului.
 2. În încăperile de mansardă mici, unde acoperișul este situat destul de jos, acestea permit să crească spațiul util. Mai ales când zidurile încep chiar de la podea la mansardă sau la mansardă. În același timp, abordarea ferestrelor este facilitată.
 3. Acoperișul cu ferestrele pentru dormitoare arată atractiv și neobișnuit. Organizarea lor vă permite să planificați o premisă originală sub acoperiș.

desen

Există 4 opțiuni pentru proiectarea constructivă a structurilor auditive:

 1. Antidormer - un design situat în interiorul pantei acoperișului, este construit în acoperiș. Datorită a ceea ce este scăderea în zona utilă a mansardei. Această opțiune este simplă în execuție, nu necesită costuri suplimentare pentru materiale și impermeabilizare sporită. În același timp, el nu este foarte popular.
 2. Dormer - este situat deasupra pantei acoperișului. Există multe opțiuni pentru construirea unei astfel de structuri, necesită o consolidare suplimentară a elementelor de acoperiș și crearea unei impermeabilități de înaltă calitate. Această metodă de proiectare este cea mai comună.
 3. În peretele de gabarit. Fereastra este organizată în același plan cu fațada, este folosit un perete de capăt, care are forma unui triunghi. În acest caz, dispozitivul nu necesită crearea de structuri suplimentare, ceea ce facilitează instalarea acestuia. Intrarea la mansardă prin această fereastră este gratuită - în afara clădirii, puteți urca pe scară.
 4. O fereastră înclinată este creată în încăperile mansardate, desenele și formele pot fi diferite: dreptunghiulare, rotunde, triunghiulare. Sunt situate în planul acoperișului propriu-zis.
 5. Lanterna antiaeriană - fereastra este complet realizată din sticlă, ceea ce face posibilă crearea celei mai eficiente iluminări naturale a spațiului interior sub acoperiș. Cel mai adesea, aceste modele sunt folosite în clădirile de producție.

Există anumite cerințe pentru proiectarea și instalarea ferestrelor pentru acoperișuri, care sunt specificate în SNiP. Normele și regulile permit asigurarea fiabilității maxime a structurii, a durabilității și a siguranței acesteia.

Puncte cheie:

 1. Instalarea poate fi efectuată numai dacă panta pantei acoperișului are un unghi de cel puțin 35 de grade.
 2. Locația acestora ar trebui să fie creată la o anumită distanță de peretele exterior al clădirii.
 3. Dimensiunile minime ale pliantelor sunt stabilite în următoarele limite: 0,6 * 0,8 metri.
 4. Fatada acoperișului de șold, pe care este instalată deschiderea, nu trebuie să constituie o continuare a peretelui exterior.

Confruntarea, conform GOST, poate fi realizată prin următoarele materiale:

Tipuri de structuri

În prezent, tehnologiile de construcție se dezvoltă în mod activ. Datorită acestui fapt, există mai multe opțiuni pentru crearea de deschideri.

Dar cele mai comune specii sunt după cum urmează:

 1. Construcții în acoperișul acoperișului.
 2. Înclinat (mansardă).
 3. Un lanternă antiaircraft.
 4. Dormer În funcție de tipul acoperișului, distingeți subspecii de acest tip:

 • triunghiular și quadrangular;
 • unică și dual-track;
 • trapezoidală;
 • gambrel;
 • Panoramic (din segmente separate, create pe un acoperiș trapezoidal);
 • plat;
 • arcuite;
 • Antidormer.
 • desen

  Este obligatorie crearea unui proiect pentru construirea unui acoperiș cu ferestre pentru dormitoare. În procesul de proiectare, este necesar să se ia în considerare unele dintre nuanțele obligatorii.

  Există anumite reguli pentru plasarea structurilor, nerespectarea cărora, după cum arată practica, conduce la probleme în funcționarea acoperișului:

  1. Ele nu pot fi plasate în apropierea coamei, streașinilor și, de asemenea, aproape de gabioane.
  2. Dacă se creează mai multe deschideri, atunci distanța dintre ele trebuie păstrată la cel puțin 0,8 metri. Acest lucru va permite efectuarea de inspecții preventive ale acoperișului, împiedicând acumularea de zăpadă pe acoperiș.

  Localizarea și forma acestor elemente este selectat pe preferințele personale ale proprietarului, alegerea se poate datora tendințele modei de pe piața imobiliară, precum și obiectivul principal, care este urmărit la crearea deschiderile ferestrelor de pe acoperiș - acestea sunt utilizate în aproape sau la fel ca elemente decorative.

  Sfat! Acest element arhitectural complică montarea acoperișului. Nivelul de complexitate va depinde de tipul de proiectare a ferestrelor selectate, de materialul de acoperire. Este mai bine să încredințați construirea unui acoperiș cu ferestre pentru acoperiș la acoperișuri profesionale.

  Desenul exact al unui astfel de element ar trebui reprodus pe hârtie. Pentru aceasta, toate măsurătorile sunt efectuate cu atenție. Numărul și mărimea depind direct de suprafața acoperișului.

  Principala regulă care trebuie luată în considerare în calcule este următoarea:

  Windows poate fi în unul sau două rânduri. Marginea inferioară poate fi la o distanță de cel puțin 0,8 metri de nivelul podelei mansardei, iar poziția marginii superioare depinde de înălțimea din încăpere.

  Tehnologia construcțiilor

  Pentru a ridica un acoperiș cu aceste elemente, este necesar să abordăm cu toată responsabilitatea:

  1. O schiță este creată pe o scară. Lățimea deschiderii, egală cu distanța dintre grinzi, va fi ideală.
  2. Dacă un astfel de acoperiș este pus într-o clădire cu mai multe etaje, este necesară permisiunea.

  Apoi, trebuie să pregătiți materialul și instrumentele necesare pentru acest loc de muncă.

  Pentru instalare, veți avea nevoie de:

  • cuie de diferite dimensiuni;
  • triunghi și proiector;
  • ruleta;
  • ambreiaje;
  • bomfaier;
  • daltă;
  • de film;
  • consolă (mai des materialul are o dimensiune de 10 * 5 centimetri);
  • fereastră (este mai bine să cumpărați una care nu necesită îngrijire complexă);

  Pentru a crea o fereastră standard pentru acoperiș, trebuie să treceți prin anumite etape.

  Planul de lucru este după cum urmează:

  1. Locul în care se lucrează este protejat.
  2. Sub gaura de lucru, sunt create poduri.
  3. Mai jos sunt semnele de avertizare care avertizează că se petrece o muncă periculoasă.
  4. Cadrul deschiderii ferestrei este construit.
  5. Fereastra este montată.

  Crearea unei gauri:

  1. Două pătrate sunt tăiate din grindă, care sunt plasate între grinzi. Ele sunt fixate pe ambele părți cu ajutorul unghiilor.
  2. Două cherestea sunt tăiate pentru a crea armătură, ele sunt plasate între grinzile exterioare, în acest scop se utilizează viciu. Sunt, de asemenea, cuie cu cuie.

  Crearea unei structuri armate sub colțurile înclinate:

  1. Tăiați o bucată de lemn pentru suportul inferior. Lungimea lui ar trebui să fie egală cu lățimea auditivului + 20 centimetri. Ar trebui să fie atașat de jos, paralel cu schela, direct la podea. El trebuie să facă pe limitele unui pugilist pe două părți în părți egale.
  2. Alte două bucăți (pentru una și pentru a doua parte) sunt tăiate ușor mai mult decât distanța dintre acoperiș și podea. Semnele se fac pe ele în locurile de grinzi de armare. Pe aceste semne, bara este tăiată.

  Standul de colț este instalat:

  1. Măsurați două grinzi, dimensiunea ar trebui să depășească ușor înălțimea ferestrei viitoare. Fiecare dintre ele este încuiată în două locuri - pe fasciculul de întărire și pe suportul care este situat de jos.
  2. structură de armare exterioară pentru armare grinzi de ridicare, astfel, este presat cremaliera se extinde în colț, și apoi bătut în cuie pe raft. Pentru a vă întări, trebuie să folosiți viciul. În mod similar, structura inferioară este atașată. Lucrările sunt făcute din două părți în ordine.

  Standurile colțurilor sunt aliniate:

  1. Tăiați lățimea fasciculului în adâncimea ferestrei, adăugând 25 de centimetri. Un capăt este aplicat la sub-fascicul, al doilea - la structura unghiulară. Se verifică orizontalitatea, după care se taie fasciculul la partea inferioară a segmentului în punctul de contact cu postul și fasciculul de întărire.

  Tija superioară este instalată și plafonul de proiectare este realizat:

  1. Măsoară o lungime a fasciculului egală cu distanța dintre capetele stâlpilor de colț exterior. Este instalat pe secțiuni de rafturi și fixat cu unghii. Și suprapunerea tavanului este o bară, care a fost folosită pentru a alinia posturile de colț.

  Crearea unui prag de fereastră:

  1. Diferența dintre posturi este măsurată, bara este luată cu 2 cm mai mult decât această distanță. În posturile de colț sunt tăiate canelurile pervazului ferestrei, adâncimea - 1 centimetru. Aceste locuri trebuie să fie bine curățate.
  2. Apoi se introduce în canelurile preparate ale pervazului și se fixează cu unghii. Pervazul ferestrei este fixat de încă două segmente, care sunt, de asemenea, cuie.
  3. Din partea de pe acoperiș, sunt atașate grinzi transversale de tavan. Există doar trei, lungimea este egală cu distanța de-a lungul marginilor interioare ale grinzilor de pe laturi. Ele sunt fixate cu o treaptă de 40 de centimetri pe plafoanele laterale. Apoi posturile laterale sunt bate cu același interval. Ramane doar sa coase structura.

  Instalarea acoperișului:

  1. Numărul de șine ascunse este calculat după cum urmează: lățimea acoperișului este împărțită la 30 de centimetri. Barele lungimii obținute sunt tăiate. Plecând de la capete la centimetru, se trasează o linie în diagonală pe fiecare element. O incizie se face pe aceste linii.
  2. Plăcile cu zăbrele sunt așezate cu o latură dreaptă în jos, capătul lat se îndreaptă spre casă, iar capătul îngust este așezat pe tavanul lateral. La rândul lor, toate curelele sunt fixate, distanța dintre acestea fiind de 2,5 centimetri. Deasupra acestei construcții se fixează placajul sau PAL.
  3. Rămâneți să ungeți plăcile de acoperire și să întoarceți acoperișul în jurul ferestrei, tratați fantele cu ajutorul agentului de etanșare din umiditate, fixați banda de picurare. Apoi, fereastra este montat.

  Fereastra de acoperis pe acoperiș

  O persoană care planifică o clădire de case visează să creeze ceva special, nu ca toate clădirile care au existat înainte.

  Timp de două secole, oamenii și-au decorat cu succes casele cu un dispozitiv pe acoperișul unei varietăți de ferestre pentru dormitoare.

  Este acest "ciudat" ciudat care poate da casei o individualitate, o face recunoscuta, memorabila. Pentru a obține rezultatul dorit, trebuie să gândiți cu atenție acest element, să ridicați cu succes materialele și să faceți performanțe bune.

  Un pic de istorie

  Europa. Acoperisurile cu ferestre de dormit au apărut în secolul al XIX-lea în toate țările Europei aproape simultan. Ele au apărut ca un element de construcție funcțional pentru ventilație și iluminat mansardă, astfel încât mansardele au devenit potrivite pentru amenajarea spațiilor rezidențiale și utilitare.

  Dar, imediat, ferestrele pentru dormitor au început să servească și să decoreze clădirile. Pentru Europa secolului al XIX-lea, lucarnele erau caracteristice - ferestre cu mansardă decorate frumos, în același stil cu fațada clădirii, fie gotică, renascentistă sau barocă. Și în diferite țări au arătat diferit.

  Rusia. Aspectul ferestrelor cu mansardă din Rusia este asociat cu construcția Manezului în 1817 în cinstea celei de-a cincea aniversări a victoriei în războiul ruso-francez. Această clădire grandioasă cu o lățime de 45 de metri a fost acoperită cu ferme de lemn, la care era atârnat un tavan suspendat. Dar, din moment ce construcția a fost efectuată în grabă, zada pentru structuri era umedă, în curând au existat crăpături în structuri, plafonul curbat.

  Conform legendei pentru corectarea defectelor porter a luat pe Alex Rumours, cu al cărui nume și asociaza numele „luminator“. Sub conducerea sa, pe acoperișul clădirii au fost tăiate găuri dreptunghiulare și decorate cu construcții suplimentare sub formă de case cu pereți, acoperiș și fațadă de sticlă - o fereastră prin care aerisirea clădirii. Designul și-a arătat eficacitatea - fermele de ferme, și, în consecință, și tavanul, s-au îndreptat.

  Prima experiență sa dovedit a fi de succes, clădirea maiestuoasă din Manezh mai există și cu ferestre de dormit, care, fără îndoială, este decorarea ei. www.youtube.com/watch?v=eHG4QUszYhs

  Deci, acest design arhitectural sa obișnuit și în Rusia, făcând din mansardă locuințe, în primul rând Moscova și Sankt-Petersburg. Majoritatea persoanelor cu venituri mici s-au stabilit aici. În plus față de cabinele de locuit, atelierul găzduit ateliere și alte sedii de afaceri. Prin ferestrele pentru uși, era ușor să ieși pe acoperiș pentru ao repara și, de asemenea, să fie salvat în caz de dezastre naturale - incendii sau inundații.

  Designul și-a dovedit supraviețuirea - pentru astăzi este posibil să observați o varietate largă de ferestre pentru acoperișuri.

  Clasificarea ferestrelor

  1. În peretele din aripi;
  2. Dormer:
   1. triunghiulare,
   2. cvadrangular cu acoperiș înclinat
   3. trapezoidală,
   4. segmentat cu acoperiș trapezoidal (panoramic),
   5. arcuite ("lilieci", "ochi de taur");
  3. Antidormer;
  4. Panta;
  5. Un lanternă antiaircraft.

  Clasificarea nu este epuizată de acest lucru. Datorită dezvoltării tehnologiilor de construcție, apariția de noi materiale, vechile modele de ferestre sunt îmbunătățite și se dezvoltă altele noi.

  Soluții constructive

  Schemele de bază ale ferestrelor auditive sunt patru.

  În peretele de gabarit

  Fereastra este aranjată în tijă (partea superioară a peretelui de capăt sub forma unui triunghi, delimitată de pantele acoperișului) în planul fațadei. Dispozitivul ferestrei nu necesită structuri suplimentare, prin care se poate ajunge ușor pe scările exterioare la mansardă.

  talpa reazemului

  Fereastra este amplasată complet deasupra pantei acoperișului. Construcția unei astfel de ferestre necesită întărirea elementelor structurale ale acoperișului și impermeabilizarea atentă. Din punct de vedere arhitectural, acesta este cel mai comun și cel mai eficient tip de ferestre pentru dormitoare, care are un număr mare de modificări.

  Sunt prezentate aici schemele unor tipuri de geamuri tip "dormitor".

  Antidormer

  Fereastra nu depășește panta acoperișului, este încorporată și, prin urmare, reduce volumul util al mansardei. Acest tip de ferestre nu a fost utilizat pe scară largă, deși este mai simplu de efectuat decât dormitorul. Varianta este mai economică din punct de vedere al costurilor materialelor și este mai ușor de instalat impermeabilizarea.

  Fereastră înclinată (mansardă)

  Acesta este situat direct în planul acoperișului. În prezent, modele eficiente de mansardă, în special, ferestre metal-plastic de diferite forme: standard dreptunghiulare, rotunde, triunghiulare.

  Lanternă antiaeriană

  Este o fereastră complet de sticlă, poate avea forme diferite. Designul oferă o iluminare maximă. Se utilizează pe acoperișurile clădirilor industriale și publice.

  Dormer ferestre pe acoperișul fotografiei - exemple de utilizare în case individuale

  Acoperișul este un acoperiș cu o fereastră pentru acoperiș - soluția este tradițională. Acesta este situat în planul peretelui de pe panta acoperișului.

  Construcția unică, constă din trei ferestre cu pereți despărțitori.

  Ferestrele ferestrelor evocă senzațiile de antichitate, confort și dimensiunea vieții. Prin această decizie, unghiurile acoperișului și șoldului sunt egale.

  Căminul triunghiular de pe acoperiș este un atribut frecvent al unei case romantice, uneori chiar și a unei case de poveste.

  Dezavantajul este o cantitate limitată de lumină.

  Fereastra arcuită "ochiul taurului" va da interiorului trăsăturile unui conac patriarhal.

  Ferestrele de pe acoperiș pot fi aranjate în grupuri verticale în plus față de aranjamentul orizontal obișnuit.

  Fereastra panoramică oferă o vedere largă și o iluminare maximă.

  Pereții laterali de la fereastra cu acoperiș trapezoidal sunt absenți. Toate straturile de acoperire sunt realizate din material de acoperire.

  Puteți utiliza diferite tipuri de ferestre pentru acoperișuri într-un singur acoperiș.

  Există trei feluri de ferestre pe acest acoperiș mare. Dar, probabil, cele mai interesante dintre ele sunt ferestrele, numite "liliacul" sau "gura broasca", datorită contururilor recunoscute. Dispozitivul lor pe acoperișul cu pardoseală este bine dezvoltat de producătorul plăcilor - firma Roben.

  Ferestrele "bat" vor arăta spectaculoase și pe acoperișuri cu panta minimă.

  Folosind o fereastră mansardă, clădirea este dificil de decorat.

  Dar, totuși, ele trec perfect prin lumină, nu necesită modele suplimentare și, datorită tehnologiei bine dezvoltate de instalare, asigură o impermeabilizare sigură.

  Cerințe de bază pentru proiectare

  Numărul, tipul și dimensiunile ferestrelor pentru acoperișuri sunt determinate de asignarea încăperilor, de iluminarea necesară, de orientarea clădirii pe laturile lumii, de conceptul arhitectural general al clădirii și de materialele utilizate. Adică, ferestrele pentru cămăși sunt proiectate în etapa de schiță, și nu în stadiul de dezvoltare a planului de acoperiș.

  Cerințele SNiP ar trebui să fie respectate atunci când proiectarea ferestrelor de orice design și stil. Aceasta este o condiție necesară pentru a asigura rezistența și integritatea structurii acoperișului și durabilitatea clădirii în ansamblu.

  Partea superioară a ferestrei este atribuită în mod arbitrar pe baza dimensiunilor acoperișului. Cu cât este mai mare, cu atât mai multă lumină va intra în cameră.

  Suprafața ferestrelor pentru dormitoare în încăperile de locuit ar trebui să fie de 1 / 6-1 / 8 din suprafața podelei.

  Proiectarea și instalarea cazanului trebuie realizată în conformitate cu cerințele SNiP. În ciuda caracteristicilor de design și a stilului designului ales, este necesar să se respecte normele și normele clădirii. Acest lucru permite asigurarea fiabilității și durabilității necesare a acestei structuri fără a slăbi parametrii operaționali ai acoperișului clădirii.

  Cerințele cheie ale SNiP pentru ferestrele auditive includ:

  • instalarea este acceptabilă în cazul în care unghiul de înclinare al pantei acoperișului este de 35 de grade sau mai mult;
  • suprastructurile trebuie amplasate la o distanță reglementată de pereții exteriori ai clădirii;
  • Ușile care se deschid și care sunt situate pe fereastra pentru acoperiș trebuie să aibă o dimensiune minimă de 0,6 x 0,8 m, ceea ce înseamnă că dimensiunea permisă pe acoperiș este de 1,2 × 0,8 m;
  • dacă este prevăzută pentru amenajarea unei ferestre cu acoperiș de șold și a unei deschideri cvadrangulare, fațada nu poate fi o continuare a peretelui clădirii.

  Dormer ferestre pe acoperiș, de construcție

  Baza de proiectare a ferestrei pentru acoperiș este cadrul, care este montat simultan cu sistemul de bare de acoperiș.

  Construcția este cel mai adesea făcută din lemn, deși pereții laterali pot fi făcuți din cărămizi.

  Instalarea ferestrei pentru acoperiș se realizează după ce se montează rame de acoperiș - se vor monta geamurile și se va monta sistemul de bare al clădirii. În locurile în care sunt instalate ferestrele de dormit, se fac deschideri. Dacă deschiderea este mai mare de 110-130 cm, pentru a compensa sarcina crescută de la proiectarea ferestrei, grinzile care încadrează deschiderea trebuie dublate sau construite. Pereții laterali ai ferestrelor pentru acoperișuri sunt instalați perpendicular pe peretele exterior cu suport pe grinzi.

  O atenție deosebită trebuie acordată impermeabilizării. Proiectarea ferestrei pentru acoperiș trebuie să fie izolată cu același strat de izolație ca și acoperișul. Captuseala exterioara a peretilor se face de obicei cu acelasi material ca fatada cladirii.

  Dispozitiv de ferestre acustice: tehnologie de instalare de construcții de ferestre pentru un acoperiș

  Lucernă pe acoperiș, desigur, decorează acoperișul. Dar mai întâi de toate, ele sunt necesare pentru a asigura iluminarea naturală și ventilarea spațiului mansardă, rece și rezidențial. Ei uimesc cu diversitatea lor, să nu mai vorbim de modelele unice care dau structurii o individualitate, o culoare care este inerentă numai pentru ei.

  Structura ferestrelor pentru acoperișuri începe cu instalarea cadrului, dar înainte de a determina care este aspectul ferestrei pentru acoperiș.

  În SNIP pentru instalarea de luccarene este indicat faptul că

  • suprafața ferestrelor auditive este de 1/300 de la proiecția orizontală a acoperișului;
  • grinzile de plafon, care servesc drept suport pentru acoperiș și cadrul său, sunt stivuite imediat deasupra toaletei;
  • la mansardă să aibă o pantă a capacului de cel puțin 35˚;
  • numărul de dormitoare pe acoperiș este calculat pe baza condiției obligatorii conform căreia lățimea totală a acestora nu trebuie să fie mai mică de jumătate din lățimea mansardei.

  Rama este realizată simultan cu instalarea sistemului de rafturi. În ea, în funcție de design, pot include cutii, cai și căpriori. Cu alte cuvinte, este același acoperiș, numai în miniatură.

  Fereastra de acoperis pe acoperiș - un design triunghiular lucarne ↑

  Cea mai populară construcție a lucarnei astăzi este triunghiularul, caracteristică a căruia se află înălțimea patinei. Acoperișul pedimentului nu trebuie să părăsească planul format de peretele exterior al structurii, cu alte cuvinte, peretele arctic al unei asemenea lucarne nu are penetrare în acoperiș.

  Dispozitivul cu un design similar este executat exact pe aceeași axă cu fereastra din spate. Acest lucru face posibilă perceperea ferestrelor de acoperiș ca un întreg cu fațada clădirii. Spațiul format sub acoperișul ascuțit are o înălțime destul de ridicată, astfel încât aranjamentul este echipat cu cadre suficient de mari pe pediment.

  Cu toate acestea, nu este nevoie să vorbim despre creșterea spațiului util al mansardei pentru o astfel de construcție. Acest lucru se datorează substanțial - aproximativ 64-abrupte ale razele sale.

  Mansard ferestre cu o formă triunghiulară au un acoperiș. Ea coboară spre acoperișul principal al casei înainte de organizarea razhezlobka. Din acest motiv, nu există o nevoie specială de impermeabilizare a pereților laterali și a îmbinărilor acoperișului, ceea ce facilitează foarte mult impermeabilizarea ferestrelor pentru acoperișuri și a acoperișului principal al structurii.

  Rama ferestrei de acoperis ↑

  Instalarea ferestrelor pentru dormitoare se face pe cadrul. Pe secțiunile aranjamentului lucracin între rafturile sistemului instalat, se fac deschideri. Încadrarea este efectuată de la coridoarele dublate sau triple, deoarece acestea înregistrează o încărcătură semnificativă care depășește impactul asupra oricărei alte părți a sistemului.

  În direcția transversală, două grinzi se asamblează pe grinzi: prima din partea inferioară a peretelui exterior și ultima dinspre partea superioară, conform proiectului existent pe grinzi, armată. Pe primul set rack-uri verticale și, legând-le deasupra unei bare transversale, obțineți un cadru. Acestea din urmă trebuie atașate la fasciculul superior. Faceți acest lucru folosind barele longitudinale. Astfel, cadrul este lkarny, dar până acum sistemul nu are rafturi.

  Sistemul de lambriuri al ferestrei pentru acoperiș este aranjat în același mod ca și construcția acoperișului principal. Elementele cadrului sunt fixate cu ajutorul pieselor metalice.

  Apoi treceți la așezarea fasciculului de acoperiș al ferestrei și a grinzilor. Acesta din urmă pe deschiderea ferestrei este tăiat în funcție de șablon și fixat la un capăt la creastă, iar celălalt la partea inferioară a structurii cadrului.

  Fronturile sunt acoperite cu materiale rezistente la umiditate, de exemplu placajul de acest tip. În acest caz, pielea trebuie să fie la același nivel cu pielea din peretele exterior.

  Dispozitiv de aterizare în partea superioară a toaletei ↑

  La prima vedere, dispozitivul este profitabil, sub forma unui triunghi, destul de similar cu instalarea acoperișului cu mai multe învelitori. Cu toate acestea, în realitate, există diferențe semnificative între aceste tehnologii. În particular, spre deosebire de pantele acoperișului, de regulă, cu aceeași pantă, deschiderea triunghiulară are un acoperiș cu o pantă de 60-70⁰. Adică, în locurile în care sunt aliniate pantele acoperișului acoperișului principal și pantele lucarnei, se formează văi nestandardizate.

  Dispozitivul sistemului de bare al ferestrei auditive presupune instalarea de cornișe diagonale, care servesc ca suport pentru picioarele scurte scurte. Pentru instalarea unei astfel de structuri, trebuie calculați următorii parametri:

  • fasciculul de curbură al văii, adică lungimea și secțiunea sa, și trebuie să se țină seama de faptul că în fiecare dintre deschideri se presupune că două grinzi de acest tip trebuie să fie oglindă-simetrice;
  • unghiurile de articulare formate între pereții laterali și bara de creastă.

  Aranjamentul pas cu pas al valei (razzhełalka) ↑

  1. Folosind o linie plumb sau un nivel lung, punctul de intersecție a văii și fasciculului de creastă este mai întâi transferat pe podea.
  2. Construiește o proiecție orizontală a unor astfel de elemente ale cadrului, cum ar fi o coroană și o creastă de creastă. Proiecția valei se obține prin conectarea liniei drepte și a unghiului peretelui, a fasciculului de creastă de-a lungul unei linii drepte, deoarece segmentul orizontal din proiecție va fi același segment.
  3. Determinați unghiul format de proeminențe și vedeți capătul inferior al lemnului de capăt din partea inferioară. O astfel de operațiune va asigura o rezemare clară a peretelui lateral al deschiderii.
  4. Unghiul acestui perete și fascicul de creastă sunt legate printr-un cablu, tragându-l strâns. Este posibil să se determine exact două cantități: lungimea fasciculului endo și unghiul de tăiere necesar la capătul inferior.
  5. Apoi, linia de proiecție a cornierului este transferată pe peretele lateral, pe bară superioară, ceea ce permite să se determine care ar fi lungimea coronamentului suport pe secțiunea inferioară.
  6. După efectuarea măsurătorilor, procedați la marcarea piesei de prelucrat direct pe locul fasciculului de rafturi: este tăiat de-a lungul lungimii, de la margini transversale la unghiurile calculate, produceți tăieturi și puneți-le în locurile lor.

  Dispozitivul din partea inferioară a toaletei ↑

  Instalarea acestei părți a structurii are propriile sale specificități.

  Dormer fereastră pe acoperiș: design și desen

  Fereastra pentru acoperiș este o fereastră cu geamuri vitrate pe acoperiș, proiectată pentru iluminarea și aerarea podului sau a spațiului mansardă, precum și pentru accesul direct la acoperiș. Acest element arhitectural mic are multe nume: "birdhouse", "casa gnomilor" și "lyukarna" istorică. De regulă, fereastra auditivă este situată paralel cu peretele fațadei sau este continuarea acesteia. Există o mie de moduri de a crea o fereastră de acoperiș pe acoperiș și de ao proiecta într-un mod original, oferind clădirii aspectul său unic.

  Fereastra tipică a căminului de pe acoperișul cabanei. Exemplu de istorie - lucarne gotică franceză

  Pentru ce este o fereastră pentru acoperiș?

  Inițial, orificiile acustice de pe acoperiș au fost concepute pentru a egaliza presiunea aerului dintre atmosfera exterioară și substratul interior. Din punct de vedere al legilor fizicii, presiunea excesivă va lovi mai degrabă geamurile fragile decât ridicarea și deformarea acoperișului greu.

  În plus față de funcția practică, ljukarna are adesea semnificație decorativă. Decorată cu plăci sculptate, mulaje de stuc și alte elemente decorative, aceasta servește ca decor atât pentru exteriorul casei cât și pentru interiorul mansardei.

  Care sunt ferestrele pentru dormitoare?

  Varietatea tipurilor de suprastructuri de acoperiș este determinată de forma specificată a deschiderii ferestrei și a arhitecturii de acoperiș.

  Dormer ferestre diferă în forma de cadru de fereastră:

  • dreptunghiular,
  • triunghiulare,
  • arcuite (semicirculare).

  Conform designului de patine:

  • Shed,
  • fronton,
  • ipohondru.
  Tipuri de ferestre pentru acoperișuri

  Prin metoda de amplasare în structura acoperișului:

  • Dormer - proiectat ca o proeminență în panta acoperișului, necesită o impermeabilizare sporită. Cele mai frecvente în practica lucrărilor de construcție.
  • Antidormer - construit în structura acoperișului, deci nu necesită impermeabilizare suplimentară, motiv pentru care este mai simplu de realizat. Cu toate acestea, aceasta elimină spațiul interior al podului și, aparent, din acest motiv este rară.
  • Fereastra înclinată este aceeași cu fereastra mansardă.
  • În peretele gabarit - fereastra pentru acoperiș este aranjată în peretele de capăt al acoperișului arcului. Cadrul are adesea forma unui triunghi, a unui trapez sau a unui arc.
  • O lampă antiaircraft este o fereastră sau o structură de sticlă pe un acoperiș orizontal sau înclinat cu o pantă minimă admisibilă (5-15 0).

  De asemenea, mansarda "birdhouses" sunt făcute cu pereți laterali și fără ele. Aveți un pediment într-un plan, cu un perete de fațadă sau în afara planului său, chiar deasupra și în continuare pe panta acoperișului.

  Exemplu de acoperiș de șold cu o fereastră cu acoperiș dublu

  Care este diferența dintre ferestrele auditive și mansardă?

  O variantă a deschiderii geamului de pe acoperiș este fereastra mansardă. Numai este instalat nu pe verticală, ci sub o pantă, și se află în același plan ca și panta acoperișului. Datorită structurii sale structurale, o astfel de fereastră trebuie să reziste la aceleași sarcini ca și materialul care acoperă acoperișul: ploaia, grindina, severitatea capacului de zăpadă. Un avantaj esențial al ferestrelor pentru cămăși este faptul că au lăsat mai multă lumină în spațiul sub acoperiș decât deschiderile ferestrelor verticale, închise în partea superioară și pe părțile laterale ale cutiei "birdhouse".

  Ferestrele de acoperis estetice cu cele mai recente materiale decorează perfect interiorul podului modern

  Dacă există posibilitatea de a deschide fereastra pentru dormitor suficient de mare, puteți să-l transformați într-o ușă de balcon și să organizați un balcon de mansardă, ca în fotografia de mai jos.

  Deoarece ferestrele de pe acoperiș nu ar trebui să permită umiditatea exterioară, este puțin probabil ca acestea să fie capabile să producă un salariu independent pentru ele. Se recomandă achiziționarea de către producătorul oficial a geamurilor finisate cu geam termopan și lemn. Astfel de blocuri de ferestre sunt fabricate în conformitate cu tehnologia de producție și, ca parte a acoperișului, îndeplinesc toate cerințele necesare.

  Dormer fereastră în formă de o lampă antiaircraft

  Din punct de vedere istoric, un lanternă în arhitectură este o formă arhitecturală a fasciculului care încorporează cupola clădirii și servește ca sursă de iluminare și ventilație superioară. Decorate cu detalii decorative, au fost instalate felinare pe temple și catedrale. În zilele noastre, felinarul este partea din sticlă a acoperișului orizontal. Se efectuează sub forma unei ferestre plane, a unei cupole, a unei piramide sau a unei serii. Acestea cresc vizual înălțimea încăperii de la mansardă și lasă în lumina soarelui mai mult.

  Soiuri de ferestre antiaircraft

  Fereastra de pe acoperiș: practică și estetică

  Din cauza acestor exemple pot părea că luminatoarele sunt necesare numai într-o zonă rezidențială, și mansarde nelocuite folosit ca depozit de toate lucrurile, ele nu sunt relevante. Acest lucru nu este în întregime adevărat, deoarece ieșirile din acoperiș sunt necesare pentru a aerisi spațiul mansardă și pentru a oferi acces tehnic acoperișului. Formele acoperișului și opțiunile pentru suprastructurile acoperișului pot fi foarte diverse. Lyukarny sunt situate atât pe șinele de acoperiș, cât și pe geamuri - pereții de capăt al unui acoperiș arcuit. Realizate cu o abordare creativă, ele vor deveni o decorare ornamentală a întregii case.

  standarde

  Dacă vă gândiți la proiectarea și realizarea unui desen al ferestrei viitoare a căminului, va fi util să vă familiarizați cu cerințele normelor și regulilor sanitare, mai bine cunoscute ca SNiPs.

  În cazul în care proiectul implică dotarea mai multor deschideri auditive într-un rând, distanța dintre marginile lor exterioare nu trebuie să fie mai mică de 80 cm. Această cerință permite organizarea în mod liber inspecții de rutină ale acoperișului, curat sale de zăpadă sau frunze, pentru a efectua înlocuirea materialului pentru acoperișuri. Pe unele acoperișuri puteți vedea orificii auditive în două rânduri, făcute una deasupra celeilalte. În acest caz, se recomandă respectarea acelorași standarde: un pas de la marginea de jos până la podea și între deschiderile de 0,8 m.

  Noțiuni de bază

  După cum sa menționat mai sus și după cum se poate vedea din desenele de mai jos, designul cel mai popular al vagonului de pe acoperiș este dormitorul. Prin urmare, în majoritatea surselor, descrierea construcției ferestrei mansardă presupune ridicarea exactă a acestui tip de deschidere auditivă.

  Instalarea "casei" de acoperiș se realizează numai pe picioarele "picioarelor" care au fost deja instalate. Cu deschiderea sa aura constructivă seamănă cu structura acoperișului, numai în miniatură. El are propriul său sistem de căpriori, cutie și cu acoperiș de gabion - un patinoar.

  Schemă de mansardă mansardă în secțiune transversală

  În ceea ce privește fereastra înclinată a acoperișului înscrisă pe suprafața acoperișului, construcția sa nu necesită ridicarea unui cadru separat. Cu toate acestea, se impun cerințe suplimentare privind calitatea unității de fereastră. Deoarece unul dintre scopurile diafragmei auditive este iluminarea podului, proprietarul trebuie să țină cont de acest lucru și să planifice dormitorul pe partea sudică a acoperișului. În cel mai rău caz - la est sau vest, dar cel mai important - nu la nord.

  Procesul de fabricație

  În locul unde este amenajată fereastra pentru acoperiș, grinzile de susținere sunt tăiate și scoase. Este mai bine dacă grinzile portante sunt în același timp marginile deschiderii decupate.

  În mod ideal, lățimea ferestrei pentru acoperiș este egală cu distanța dintre grinzile înclinate.

  Deoarece este mai bine să se instaleze cazanele fără a se rupe sistemul de rafturi, mai multe suprastructuri de acoperiș sunt uneori construite în spațiile dintre grinzi. Apoi sunt montate rafturi verticale întărite, un cadru de fereastră și o acoperire de sus de la barele de rafturi. De obicei, cadru „Birdhouse“ făcută din scânduri, deși, în cazul în care pereții de fundație și portante ale casei permit fronton și pereții laterali ai „casa gnomi“ așterne o cărămidă.

  Rafturile verticale sunt instalate pe placa frontală orizontală inferioară. Vârfurile lor sunt conectate printr-o altă grindă orizontală - o căptușeală deasupra ferestrei. Rafturile verticale sunt conectate la partea superioară printr-o rulare, iar rafturile înclinate sunt montate pe traseu - baza acoperișului mini peste diafragma auditivă. În punctul de sus, unde se întâlnesc corăbii, se pune bara de creastă.

  Diagrama de asamblare a unei ferestre standard pentru acoperiș

  În exterior, construcția este acoperită cu o placă, placaj, altă fațadă și materiale de acoperire. Deoarece deschiderea face parte din sistemul de acoperiș, trebuie să aibă o umiditate fiabilă și izolație termică. Prin urmare, să acorde o atenție deosebită îmbinări de etanșare și utilizarea unui material izolant adecvat: bitum, izolare, silicon si acrilice materiale de etanșare, film de vapori dovada. Toate părțile sunt fixate cu colțuri și șipci din metal, cu ajutorul șuruburilor de auto-înșurubare sau a unghiilor clădirii.

  Construcția căminului cu un patrat pătrat și un acoperiș arcuit

  Dupa instalarea tuturor elementelor si finisarea finisajului exterior, se schimba designul interior al mansardei sau mansardei. Aici, maestrul are libertate nelimitată pentru creativitate. Piesele din lemn sunt acoperite de vopsea protectoare sau compozițiile primer, porțiunile de mai jos și deasupra ferestrei acoperișului sunt realizate pentru a se potrivi cu un spațiu interior comun mansardare. Ca perdele de la excesul de soare, perdele sau jaluzele sunt folosite. În cazul în care mansarda este încălzită, apoi sub fereastră, așa cum este obișnuit în apartamente standard de oraș, aveți posibilitatea să atârna un radiator.

  concluzie

  Deci, fereastra pentru dormitor are un sens funcțional decorativ. Pe de o parte, servește pentru aerisirea și iluminarea spațiului mansardă, oferă acces la acoperiș. Pe de altă parte, introduce o varietate de arhitectură, conferă clădirii un aspect unic. Conceput pentru a construi pe acoperiș, lucarnă homeowner lor se confruntă cu o alegere: să angajeze o echipă de construcție cu experiență sau asambla structura cu propriile sale mâini pe desenele scrise de mână.

  Dormer fereastră pe desenul de design acoperiș

  Ferestre de acoperiș pe acoperiș: uitați-vă la dispozitiv

  Ferestrele de acoperiș de pe acoperiș nu oferă doar acces la lumina naturală în încăperi de mansardă și mansardă, dar, de asemenea, contribuie la atractivitatea aspectului clădirii. Există diferite versiuni ale desenelor și stilurilor lor de design. Vom vorbi despre cele mai populare scheme de implementare din acest articol.

  Tipuri de ferestre pentru acoperișuri

  Pentru dispozitivul de cerințele Windows sunt destul de mari. Proiectul ar trebui să aibă forța necesară, să asigure un nivel suficient de iluminare și ventilație a încăperilor aflate sub acoperiș, să se potrivească organic aspectului arhitectural al structurii, făcându-l recunoscut.

  Dormer ferestre sunt populare de mai multe secole. Moda pentru aspectul lor este în continuă schimbare, iar astăzi ferestrele auditive și mansardă pot diferi semnificativ în ceea ce privește caracteristicile de design și design.

  În plus față de structurile de ferestre construite direct în acoperiș, ferestrele cu vitraj vertical sunt populare:

  • fără pereți laterali, cu un pediment în planul clădirii;
  • cu pereți laterali și un avion în planul clădirii;
  • cu pereți laterali și un fronton în afara planului clădirii.

  Folosite în mod activ sunt deschideri triunghiulare mici, trapezoidale și arcuite, cu geam din întregul plan vertical. Printre structurile cu pereți laterali, ferestrele de pe acoperiș diferă în funcție de tipul acoperișului:

  • Shed;
  • dublă;
  • ipohondru;
  • arcuite (cu arc semicircular sau arc);
  • plat franceză.

  Locul și tipul ferestrelor ar trebui să fie selectate ținând cont de stilul de construcție, de localizarea ferestrelor obișnuite. În caz contrar, ele vor fi percepute ca un element străin pe acoperiș.

  Proiectare ferestre

  Proiectarea și instalarea ferestrei pentru acoperiș trebuie realizată în conformitate cu cerințele SNiP (SNiP II-26, SNiP 21-01). În ciuda caracteristicilor de design și a stilului designului ales, este necesar să se respecte normele și normele clădirii. Acest lucru permite asigurarea fiabilității și durabilității necesare a acestei structuri fără a slăbi parametrii operaționali ai acoperișului clădirii.

  Cerințele cheie ale SNiP pentru ferestrele auditive includ:

  • instalarea este acceptabilă în cazul în care unghiul de înclinare al pantei acoperișului este de 35 de grade sau mai mult;
  • suprastructurile trebuie amplasate la o distanță reglementată de pereții exteriori ai clădirii;
  • Ușile care se deschid și care sunt amplasate pe fereastra acoperișului trebuie să aibă o dimensiune minimă de 0,6 x 0,8 m, ceea ce înseamnă că dimensiunea ferestrei admisibile a acoperișului este de 1,2 × 0,8 m;
  • dacă este prevăzută pentru amenajarea unei ferestre cu acoperiș de șold și a unei deschideri cvadrangulare, fațada nu poate fi o continuare a peretelui clădirii.

  GOST prevede utilizarea de diverse materiale pentru a face față. Poate fi cupru, tablă, țiglă. În funcție de caracteristicile lor de proiectare, ferestrele de pe acoperiș se disting prin absența sau prezența unei proeminențe de acoperiș, a acoperișului propriu, a jgheabului. O deschidere mare poate avea un balcon, care arată deosebit de interesant și atractiv. Ferestrele sunt lucarne caracterizate prin prezența pereților laterali și a unei fațade complet vitrate.

  Triunghiular Dormer Window

  Dacă intenționați să efectuați o fereastră de acoperiș cu mâinile proprii, este de obicei instalată o deschidere triunghiulară cu șine de acoperiș abrupte. Acest design comun se caracterizează prin faptul că peretele despărțitor al deschiderii este instalat fără a pătrunde în acoperiș - ar trebui amplasat în același plan cu peretele exterior corespunzător.

  Orificiile triunghiulare în acoperiș ar trebui să fie amplasate de-a lungul unei linii cu ferestrele de dedesubt din pereții clădirii, astfel încât să nu perturbe proporțiile arhitecturale ale structurii.

  Pantele de acoperiș ale deschiderilor triunghiulare sunt situate la un unghi mare (60-70 grade), astfel că practic nu există o creștere a suprafeței utile a mansardei. Avantajul ferestrelor triunghiulare este atracția estetică, capacitatea de a realiza aspectul original al spațiului mansardei.

  Dacă intenționați să instalați o fereastră triunghiulară cu mana ta, ar trebui să țineți cont de faptul că acoperișul său este adiacent acoperișului clădirii, mergând până la locul de formare a razzhelobka. Astfel, aranjamentul nu necesită impermeabilizarea îmbinărilor pereților laterali și a acoperișului, ceea ce simplifică și accelerează în mare măsură etanșarea și finisarea deschiderii și a acoperișului principal al clădirii.

  Structura scheletului

  Înainte de a începe montarea cadrului, trebuie să faceți schema de acoperiș a casei - ridicați gablurile, montați sistemul de bare. Între picioarele cavității, în locurile unde sunt instalate ferestrele, este necesar să se prevadă deschideri. Sistemul de lagăr al ferestrei pentru acoperiș are propriile sale particularități: picioarele de cavitate care alcătuiesc astfel de deschideri trebuie să fie făcute în două sau trei rânduri, deoarece vor avea o încărcătură crescută în viitor.

  Potrivit SNP, frontoane deschideri aranjate în acoperiș trebuie să fie susținută de către pereții laterali, care sunt stabilite perpendicular pe peretele exterior adânc în clădire și au o înălțime de 1,5 metri. Cadrele pereților laterali sunt susținuți de grinzile de plafon.

  Rama pereților laterali este montată după asamblarea sistemului de bare de acoperiș. După aceasta, trebuie să legați barele orizontale și rafturile de cadre de deschidere.

  Lucrările ulterioare se desfășoară în mai multe etape:

  1. Deoarece frontoanele triunghiulare ale ferestrei sunt situate în același plan cu structura pereților, fundul capetele căpriorilor, adiacente pereților, trebuie tăiate la același nivel cu peretele carcasei.
  2. Beam-jumpers sunt montate între grinzi dublu de carcasa de deschidere. Se recomandă utilizarea parantezelor metalice. Nu este permisă utilizarea butașilor și a cadrelor, slăbind grinzile.
  3. Deschiderile trebuie să fie verificate pe verticalitatea cadrului frontonului, inclusiv instalarea unui fascicul de creastă pe acesta.
  4. Grinzile de pe fereastra de deschidere sunt tăiate în funcție de șablon și montate pe creastă și partea inferioară a cadrului.
  5. Grinzile ramei armonice trebuie să fie la același nivel cu pielea peretelui exterior. De obicei se utilizează un placaj rezistent la apă.

  Dispozitivul motivelor

  Dispozitivul ferestrei de acoperiș de pe acoperiș, care are o formă triunghiulară, poate părea a fi similar cu aranjamentul unui acoperiș multi-tăiat. Dar există o diferență notabilă în tehnologia de instalare. Patinoanele acoperișului cu mai multe stânci au adesea aceeași pantă, în timp ce diafragma triunghiulară este echipată cu un acoperiș cu pante al căror unghi de înclinare este de 60-70 de grade. Astfel, conectarea pantelor acoperișului ferestrei cu pantele acoperișului clădirii se efectuează prin formarea de văi nestandard (rase).

  Pentru a dota fereastra pentru acoperiș, utilizarea grinzilor portante, care sunt îndoite (la un unghi de 60-70 de grade), narodniki - picioare mai scurte de rafter. Pentru instalarea acestui design este necesar să se calculeze lungimea și secțiunea transversală a grinzilor de grădină, unghiurile de îmbinare a pereților laterali și a fasciculului de creastă. Pentru fiecare grădină triunghiulară este necesară o pereche de grinzi simetrice oglindă de acest tip.

  Traversele cu tronsoane se recomandă a fi realizate folosind un șablon universal, ceea ce accelerează semnificativ munca.

  Partea inferioară a ferestrei pentru acoperiș

  Având în vedere modul de a face o fereastră de dormit, trebuie să ia în considerare cu atenție caracteristicile de montare a părții sale inferioare. Ar trebui să fie aranjat astfel încât interiorul acoperișului moale să fie ascuns în el prin intermediul pereților laterali și să nu fie vizibil din interior. Pentru aceasta, se folosește o metodă simplificată de montare a slotului.

  Fasciculul de ras este instalat peste acoperișul casei. În această fasciculă se sprijină capătul inferior al picioarelor de creastă ale acoperișului geamului ferestrei. În etapa finală, construcția este acoperită cu foi de placaj, peste care este fixat materialul de acoperiș. Placa de căptușeală începe de la creasta ferestrei pentru acoperiș, instalarea acoperișului se face de jos în sus.

  Dacă intenționați să instalați singur deschideri de ferestre, vă recomandăm să vă familiarizați mai întâi cu caracteristicile de montare a acestor structuri. Calculul și aranjarea ferestrelor de forme originale, instalarea de îmbinări de acoperis complexe este recomandat să încredințeze profesioniștilor.

  Știri înrudite

  Comentarii (0)

  Dormer fereastră pe acoperiș: tipuri de structuri, reguli ale dispozitivului, etape de instalare

  Atunci când se instalează mansardă sau mansardă, instalarea ferestrelor de dormit a devenit populară. Nu este vorba doar de designul acoperișului, care arată mai rafinat și transformă aspectul casei. Funcționalitatea unei astfel de structuri constă în ventilarea suplimentară a încăperii, iluminarea naturală și extinderea spațiului.

  Indiferent de mărimea casei, de la contoarele extra utile nimeni nu va refuza. Majoritatea structurilor de acoperișuri sunt proiectate astfel încât sistemul de tavan să reducă semnificativ suprafața, ceea ce afectează confortul. Ferestrele de acoperis de pe acoperiș asigură aceste neajunsuri. Camera modernizată este luminoasă și confortabilă pentru utilizare.

  Urmăriți un videoclip despre construcția ferestrelor pentru dormitoare

  Tipuri de ferestre pentru acoperișuri

  • În peretele despărțitor, ferestrele sunt situate pe partea frontală a acoperișului. Acestea sunt cadre de ferestre încorporate cu funcție de ventilație și iluminare. Zona utilă nu este mărită. În acoperiș nu se fac găuri.

  • Dormer este o structură a cadrului care se extinde deasupra acoperișului. Datorită creșterii spațiului, nu numai configurația acoperișului se schimbă, ci și aspectul casei. Din punct de vedere practic, mai multe ferestre sunt instalate simultan, care pot fi amplasate pe una sau pe ambele laturi ale șinelor de acoperiș.

  • Antidormerul se aseamănă cu caracteristicile structurale ale căminului, dar cadrul se adâncește în planul acoperișului, ceea ce reduce suprafața utilă a mansardei. Această specie este utilizată în zone mari, unde ascunderea spațiului nu va crea disconfort în timpul funcționării.

  Citește și: Izolarea exterioară a casei

  • În planul acoperișului este montată o fereastră înclinată, constând doar dintr-un cadru de fereastră. Funcționalitatea este redusă la iluminatul și ventilarea mansardei.

  Adesea utilizate în amenajarea spațiului mansardei sunt soiuri pre-dimensionale, susținute de funcționalități mari:

  - îmbunătățirea structurii generale a structurii.

  Forma ferestrei pentru acoperiș poate repeta diferite forme geometrice:

  Printre configurațiile populare ale cadrului cu o deschidere arcuită, care îmbunătățesc semnificativ aspectul general al casei.

  Reguli pentru instalarea ferestrelor de acoperiș în acoperiș

  Regulile clare de instalare a ferestrelor pe suprafața acoperișului nu sunt în mod clar reglementate. În principiu, respectați tehnologiile și normele comune ale clădirilor. Și totuși există câteva nuanțe pe care ar trebui să le acordați atenție.

  • Instalarea ferestrelor pentru acoperiș este permisă numai pe acoperiș, care are o rampă de 35 grade.

  • Parametrii minimali ai pliantelor sunt 0,6 x 0,8 m.

  • Nu este permisă plasarea ferestrelor lângă creastă, ghiare, cornișe.

  • Construcțiile de ferestre sunt construite între capriori. Este permisă numai tăierea unei mici părți a grinzilor rulmentului cu redistribuirea ulterioară a încărcăturii la grinzile adiacente. Este interzisă tăierea întreagă, deoarece rigiditatea acoperișului și pierderea capacității sale de rulare pot fi încălcate.

  Citește și: Cum să construiești o casă cu cadre proprii? Tipuri de structuri cadru

  • Ferestrele nu trebuie să depășească peretele exterior al casei.

  • Când instalați mai multe ferestre într-un rând, trebuie să respectați un interval de cel puțin 0,8 m.

  • La determinarea numărului de ferestre și a parametrilor acestora, luați în considerare regulile de proporționalitate: indicatorul sumelor lățimii tuturor deschiderilor trebuie să corespundă cu jumătate din lungimea spațiului mansardă.

  • Construcția sistemului de ferestre este construită în conformitate cu toate regulile structurilor de acoperiș. Include: capriori, acoperișuri, acoperișuri, sistem de drenaj.

  Etape de montare a ferestrei pentru acoperiș

  Ca orice construcție, instalarea structurii ferestrelor începe cu proiectarea proiectului, care ia în considerare factorii importanți:

  - selectarea tipului de structură a ferestrei;

  - determinarea numărului de ferestre și a parametrilor acestora;

  - Calcularea capacității portante a acoperișului și a structurii în ansamblu;

  - opțiunile de montare și materialele folosite.

  Realizarea desenelor va facilita instalarea ulterioară.

  După finalizarea lucrărilor de proiectare și pregătire, acestea încep instalarea. Mai întâi, scheletul ferestrei pentru acoperiș este asamblat, în care scobirea se face ulterior în trepte de 50-55 cm. Apoi se montează partea de creastă și se asamblează sistemul de bare. Dacă se realizează instalarea în timpul construcției acoperișului, cadrul finit este fixat pe grinzile structurii principale de acoperiș. Atunci când echipăm acoperișul existent cu ferestrele, primul loc în tortul de acoperiș este plasat sub obiectul auditiv, fără a deteriora grinzile rulmenților. Apoi, cadrul este instalat și fixat pe grinzi.

  Vezi și: Construcții moderne

  Etapa finală constă în acoperirea acoperișurilor cu placaj rezistent la umiditate, fixarea foliei de impermeabilizare și acoperirea structurii geamului cu material de acoperire. O atenție deosebită este acordată contiguității, deoarece prin ele se poate forma o scurgere.

  Din interior, fereastra pentru acoperiș este căptușită cu o placă de finisare sau cu căptușeală. Utilizarea ipsosului și a altor amestecuri este impracticabilă.

  Sfaturi / recomandări

  • Tăierea unei plăci de acoperiș ar trebui făcută cu atenție, pentru a nu deteriora stratul de impermeabilizare al acoperișului principal.

  • Este mai bine să acoperiți pereții căminului cu o sită din oțel. Acesta va oferi nu numai un aspect prezentabil, ci și o protecție puternică împotriva vântului și a precipitațiilor.

  • Toate îmbinările și îmbinările detaliilor cazanului trebuie tratate cu un material de etanșare.

  • Pentru construcția cadrului, sunt utilizate numai materiale cu parametrii specificați în documentația de proiectare. Salvarea pe dimensiuni poate deveni fatală pentru structura finită, care nu poate rezista la vânturi sau zăpezi de zăpadă.

  • Deschiderile de ferestre pot fi aranjate în mai multe rânduri, dacă suprafața acoperișului permite.

  Atunci când se creează ferestre auditive, este important să le încadrați armonios în conceptul general al casei. Aceleași pante de acoperiș, elemente decorative repetitive, aceeași acoperire a acoperișului schimbă aspectul structurii, dă o rafinare și o prezentabilitate.

  Lectură recomandată:

  Dormer fereastră pe acoperiș: design și ceea ce servește

  Acoperișurile cortului diferă de acoperișurile altor specii, cu un element structural interesant - fereastra auditivă, care este utilizată în aproape toate clădirile cu acest tip de acoperiș. Adevărat că majoritatea celor care au văzut ferestrele de la umbrele de la mansardă nu pot spune exact ce scop au nevoie, dar dacă pot construi acoperișuri fără a folosi astfel de structuri - în general, ei cunosc unități. Justificați de ce aveți nevoie de un design, cum ar fi o fereastră pentru acoperiș, și cum să desenați în mod corespunzător un desen, cum ar fi ferestre, inginerii, inginerii, arhitecții experimentați. Pentru viitorii proprietari de construcții de locuințe private, este important să cunoașteți și să înțelegeți de ce este nevoie de ferestre de acoperiș auditive, cu atât mai mult, aceste cunoștințe sunt necesare dacă casa dvs. este deja disponibilă.

  Dormer fereastră pe acoperiș și funcționalitatea acestuia

  O fereastră pentru acoperiș este o deschidere / gaură specială, aranjată în acoperișul casei. Din fereastra obișnuită de deschidere a ferestrelor, această fereastră este mai mică și funcțională. Scopul principal al ferestrei acoperișului este de a efectua următoarele funcții:

  Un exemplu de fereastră pentru acoperiș

  1. Furnizarea accesului la lumina naturala in spatiul mansardelor.
  2. Ventilația și circulația aerului în spațiul sub acoperiș.
  3. Accesul auxiliar la acoperiș - direct, de la mansardă.

  În plus față de funcțiile enumerate, această fereastră auditivă servește ca un detaliu decorativ al decorării exterioare a casei, atunci când este ajustată luând în considerare caracteristicile și gusturile individului.

  De asemenea, o astfel de fereastră pe acoperiș, proiectare și desen, care poate fi orice, aduce următoarele avantaje pentru construcția de locuințe individuale:

  • indiferent de cât de înaltă calitate nu era izolarea termică a suprapunerilor interfloare, pierderile de căldură în spațiul mansardă sunt inevitabile. Cu alte cuvinte, masele de aer încălzit tind să urce mereu până la suprafața acoperișului, unde se ciocnesc cu o acoperire mai acută a acoperișului - dale, oțel, ardezie. Condensarea se formează pe planurile subterane, iar umiditatea distruge nu numai raftilele din lemn;
  • în spațiul umed și nealuminat, formarea și dezvoltarea ciupercilor și a mucegaiului este accelerată semnificativ, iar sporii lor, în cele din urmă, pătrund în spațiile interioare;
  • Atunci când nu există lumină solară și circulație normală a maselor de aer în pod, aerul devine învechit și chiar periculos pentru viața omului: este umplut cu spori de mucegai negru care cauzează probleme serioase pentru sănătatea umană;
  • Ferestrele auditive de asemenea efectuează funcția unei supape de reținere în vânt puternic. Astfel de încărcături puternice ale vântului pot sparge acoperișul sau chiar îl pot rupe de la locul său, deoarece vântul, suflat sub suprafața sa, formează râuri rare care ridică marginile acoperișului. Este vorba de ferestrele pentru dormitoare care sunt capabile să facă efecte meteorologice similare, iar vânturile le vor sparge mai repede decât să rupă acoperișul complet din casă;
  • În plus, chiar și atunci când construcția este foarte mare, cu un acoperiș masiv masiv și riscul ca vântul să-l rupă din loc, este minim, ferestrele acoperișului auditiv sunt încă necesare.

  De asemenea, este important să știți: Cum să calculați unghiul pantei acoperișului

  Acestea acționează ca o supapă pentru a preveni apariția vibrațiilor, ceea ce nu este benefic pentru clădirea casei.

  Soiuri de ferestre pentru acoperișuri

  Ferestrele auditive sunt adesea numite mansardă, deoarece acestea sunt situate în detaliile grinzilor, care formează acoperișul casei. Din punct de vedere structural, aceste deschideri ale acoperișului sunt tipice - deschiderea / orificiul din planurile de acoperiș. Cu toate acestea, constructorii-acoperișul a venit cu diferite tipuri de aceste elemente, care afectează direct structura de acoperiș a acoperișului clădirii casei:

  Configurarea ferestrelor pentru acoperișuri

  • cu pereți laterali și dispunerea acoperișului deasupra ferestrei de deschidere audio;
  • fără pereți și formarea acoperișului pe diafragma auditivă - acest design se numește o lanternă antiaeriană;
  • direct în planul fațadei și cu pereții laterali.

  De asemenea, aceste deschideri ale ferestrei sunt diferite unul de celălalt în forma lor geometrică:

  1. Sub formă de semicerc / arc.
  2. Sub forma unui trapez.
  3. Sub forma unui triunghi.
  4. Forma dreptunghiulară în combinație cu acoperișul sub formă de arc.

  În funcție de tipul de acoperiș de deasupra deschiderii ferestrei auditive:

  1. Cu două planuri înclinate.
  2. Gambrel.
  3. Cu un avion înclinat.

  Este important: deschiderea acoperișului ferestrei poate fi instalată direct pe acoperișul clădirii, cu trecerea din sau cu geamul întregului plan al acoperișului ferestrei.

  Fereastra de acoperis pe designul acoperișului, desen, caracteristici de proiectare

  Ca și în cazul designului independent al oricăror alte structuri de acoperiș, proiectarea ferestrelor pentru acoperiș necesită implementarea SNiP, a altor reguli și norme de construcție aprobate de diferite autorități de stat și ținând seama de toate caracteristicile tehnologice ale amenajării unor părți ale construcției de locuințe private. Având în vedere aceste standarde, ferestrele auditive vor fi fiabile și rezistente la uzură și nu vor reduce performanța generală a structurii.

  Desenarea unei ferestre pentru acoperiș

  Specialiștii fac următoarele cerințe de bază pentru proiectarea acoperișurilor de ferestre de acest tip:

  1. Panta acoperișului trebuie să fie mai mare de 35 de grade.
  2. Suprastructura de deasupra deschiderii acoperișului trebuie să fie îndepărtată de pe pereții exteriori ai construcției individuale a carcasei la o anumită distanță.
  3. Chingile acoperișului trebuie să aibă, de asemenea, anumite dimensiuni:
   • minim - 60 × 80 centimetri;
   • maxim - 120 × 80 centimetri.
  4. O deschidere quadrangulară cu un acoperiș de șold nu trebuie să fie o continuare a peretelui spațiului sub acoperiș (mansardă).

  De asemenea, aceste cerințe includ sfaturile privind alegerea materialelor de construcție pentru placare, care sunt utilizate pentru echiparea căminelor de acoperiș. În aceste scopuri, cele mai bune sunt:

  Este important să ne amintim că, în timpul întocmirii proiectului, în orice condiții, se face un desen al fiecărui element planificat al clădirii ridicate. Atunci când este dificil să se deseneze un astfel de proiect, trebuie să te adresați unor specialiști cu înaltă calificare pentru ajutor.

  Structura ferestrelor pentru acoperișuri auditive

  Caracteristicile structurale ale acoperișului ferestrei depind de cadrul său.

  De asemenea, este important să știți: Calculator de acoperiș: estimarea construcției

  Structura scheletului deschiderii ferestrei auditive

  Principalele caracteristici ale structurii scheletului ferestrelor pentru acoperișuri:

  • lățimea deschiderii acoperișului ferestrei ar trebui să fie mai mare de jumătate din lățimea încăperii imediate a mansardei;
  • rama acestui element este echipată simultan cu structura de acoperiș portantă, deoarece are și un sistem propriu de transport și o cutie (cu deschideri de tip gable și un nod de creastă);
  • instalarea rafturilor fiabile, sarcina totală a structurii este distribuită pe ele;
  • detaliile structurii ferestrelor pot fi decupate în funcție de șablon, ceea ce va facilita în mare măsură procesul de instalare;
  • toate componentele construcției ferestrei acoperișului auditiv sunt fixate cu elemente de fixare din oțel;
  • pereții laterali ai unei astfel de deschideri în spațiul sub acoperiș sunt coate cu materiale de construcție rezistente la umezeală, în mod asemănător vin cu îmbinări (ceea ce va ajuta la prevenirea formării de scurgeri).

  Ca materiale de construcție izolatoare cu umiditate se recomandă aplicarea:

  1. Filme cu membrane.
  2. Materiale de etanșare din silicon.
  3. Apăsarea benzilor.

  În acoperiș deja construit, puteți face, de asemenea, ferestre de dormit de aproape orice tip. În aceste scopuri, este necesar să se respecte astfel de reguli pentru aranjamentul său:

  • acoperișul ferestrei este așezat în centrul pantei acoperișului / peretelui de la masă - între grinzile portante;
  • Dupa taierea deschiderii, se monteaza grinzi portante, iar cadrul ferestrei este montat pe ele (fixat bine cu ajutorul suruburilor);
  • Etapa finală este închiderea ferestrei auditive construite.

  În acest caz, etanșarea se face cu un material de etanșare cu o bază acrilică / siliconică sau cu o peliculă impermeabilă.

  Important: în proiecte tipice, în apropierea acoperișurilor de pe acoperiș, desenul (desenul) repetă aproape complet forma generală a acoperișului, dar într-o formă foarte redusă.