Ferestre de acoperiș pe acoperiș: uitați-vă la dispozitiv

Izolare termică

Ferestrele de acoperiș de pe acoperiș nu oferă doar acces la lumina naturală în încăperi de mansardă și mansardă, dar, de asemenea, contribuie la atractivitatea aspectului clădirii. Există diferite versiuni ale desenelor și stilurilor lor de design. Vom vorbi despre cele mai populare scheme de implementare din acest articol.

Tipuri de ferestre pentru acoperișuri

Pentru dispozitivul de cerințele Windows sunt destul de mari. Proiectul ar trebui să aibă forța necesară, să asigure un nivel suficient de iluminare și ventilație a încăperilor aflate sub acoperiș, să se potrivească organic aspectului arhitectural al structurii, făcându-l recunoscut.

Dormer ferestre sunt populare de mai multe secole. Moda pentru aspectul lor este în continuă schimbare, iar astăzi ferestrele auditive și mansardă pot diferi semnificativ în ceea ce privește caracteristicile de design și design.

În plus față de structurile de ferestre construite direct în acoperiș, ferestrele cu vitraj vertical sunt populare:

 • fără pereți laterali, cu un pediment în planul clădirii;
 • cu pereți laterali și un avion în planul clădirii;
 • cu pereți laterali și un fronton în afara planului clădirii.

Folosite în mod activ sunt deschideri triunghiulare mici, trapezoidale și arcuite, cu geam din întregul plan vertical. Printre structurile cu pereți laterali, ferestrele de pe acoperiș diferă în funcție de tipul acoperișului:

 • Shed;
 • dublă;
 • ipohondru;
 • arcuite (cu arc semicircular sau arc);
 • plat franceză.
Locul și tipul ferestrelor ar trebui să fie selectate ținând cont de stilul de construcție, de localizarea ferestrelor obișnuite. În caz contrar, ele vor fi percepute ca un element străin pe acoperiș.

Proiectare ferestre

Proiectarea și instalarea ferestrei pentru acoperiș trebuie realizată în conformitate cu cerințele SNiP (SNiP II-26, SNiP 21-01). În ciuda caracteristicilor de design și a stilului designului ales, este necesar să se respecte normele și normele clădirii. Acest lucru permite asigurarea fiabilității și durabilității necesare a acestei structuri fără a slăbi parametrii operaționali ai acoperișului clădirii.

Cerințele cheie ale SNiP pentru ferestrele auditive includ:

 • instalarea este acceptabilă în cazul în care unghiul de înclinare al pantei acoperișului este de 35 de grade sau mai mult;
 • suprastructurile trebuie amplasate la o distanță reglementată de pereții exteriori ai clădirii;
 • Ușile care se deschid și care sunt amplasate pe fereastra acoperișului trebuie să aibă o dimensiune minimă de 0,6 x 0,8 m, ceea ce înseamnă că dimensiunea ferestrei admisibile a acoperișului este de 1,2 × 0,8 m;
 • dacă este prevăzută pentru amenajarea unei ferestre cu acoperiș de șold și a unei deschideri cvadrangulare, fațada nu poate fi o continuare a peretelui clădirii.

GOST prevede utilizarea de diverse materiale pentru a face față. Poate fi cupru, tablă, țiglă. În funcție de caracteristicile lor de proiectare, ferestrele de pe acoperiș se disting prin absența sau prezența unei proeminențe de acoperiș, a acoperișului propriu, a jgheabului. O deschidere mare poate avea un balcon, care arată deosebit de interesant și atractiv. Ferestrele sunt lucarne caracterizate prin prezența pereților laterali și a unei fațade complet vitrate.

Triunghiular Dormer Window

Dacă intenționați să efectuați o fereastră de acoperiș cu mâinile proprii, este de obicei instalată o deschidere triunghiulară cu șine de acoperiș abrupte. Acest design comun se caracterizează prin faptul că peretele despărțitor al deschiderii este instalat fără a pătrunde în acoperiș - ar trebui amplasat în același plan cu peretele exterior corespunzător.

Orificiile triunghiulare în acoperiș ar trebui să fie amplasate de-a lungul unei linii cu ferestrele de dedesubt din pereții clădirii, astfel încât să nu perturbe proporțiile arhitecturale ale structurii.

Pantele de acoperiș ale deschiderilor triunghiulare sunt situate la un unghi mare (60-70 grade), astfel că practic nu există o creștere a suprafeței utile a mansardei. Avantajul ferestrelor triunghiulare este atracția estetică, capacitatea de a realiza aspectul original al spațiului mansardei.

Dacă intenționați să instalați o fereastră triunghiulară cu mana ta, ar trebui să țineți cont de faptul că acoperișul său este adiacent acoperișului clădirii, mergând până la locul de formare a razzhelobka. Astfel, aranjamentul nu necesită impermeabilizarea îmbinărilor pereților laterali și a acoperișului, ceea ce simplifică și accelerează în mare măsură etanșarea și finisarea deschiderii și a acoperișului principal al clădirii.

Structura scheletului

Înainte de a începe montarea cadrului, trebuie să faceți schema de acoperiș a casei - ridicați gablurile, montați sistemul de bare. Între picioarele cavității, în locurile unde sunt instalate ferestrele, este necesar să se prevadă deschideri. Sistemul de lagăr al ferestrei pentru acoperiș are propriile sale particularități: picioarele de cavitate care alcătuiesc astfel de deschideri trebuie să fie făcute în două sau trei rânduri, deoarece vor avea o încărcătură crescută în viitor.

Potrivit SNP, frontoane deschideri aranjate în acoperiș trebuie să fie susținută de către pereții laterali, care sunt stabilite perpendicular pe peretele exterior adânc în clădire și au o înălțime de 1,5 metri. Cadrele pereților laterali sunt susținuți de grinzile de plafon.

Rama pereților laterali este montată după asamblarea sistemului de bare de acoperiș. După aceasta, trebuie să legați barele orizontale și rafturile de cadre de deschidere.

Lucrările ulterioare se desfășoară în mai multe etape:

 1. Deoarece frontoanele triunghiulare ale ferestrei sunt situate în același plan cu structura pereților, fundul capetele căpriorilor, adiacente pereților, trebuie tăiate la același nivel cu peretele carcasei.
 2. Beam-jumpers sunt montate între grinzi dublu de carcasa de deschidere. Se recomandă utilizarea parantezelor metalice. Nu este permisă utilizarea butașilor și a cadrelor, slăbind grinzile.
 3. Deschiderile trebuie să fie verificate pe verticalitatea cadrului frontonului, inclusiv instalarea unui fascicul de creastă pe acesta.
 4. Grinzile de pe fereastra de deschidere sunt tăiate în funcție de șablon și montate pe creastă și partea inferioară a cadrului.
 5. Grinzile ramei armonice trebuie să fie la același nivel cu pielea peretelui exterior. De obicei se utilizează un placaj rezistent la apă.

Dispozitivul motivelor

Dispozitivul ferestrei de acoperiș de pe acoperiș, care are o formă triunghiulară, poate părea a fi similar cu aranjamentul unui acoperiș multi-tăiat. Dar există o diferență notabilă în tehnologia de instalare. Patinoanele acoperișului cu mai multe stânci au adesea aceeași pantă, în timp ce diafragma triunghiulară este echipată cu un acoperiș cu pante al căror unghi de înclinare este de 60-70 de grade. Astfel, conectarea pantelor acoperișului ferestrei cu pantele acoperișului clădirii se efectuează prin formarea de văi nestandard (rase).

Pentru a dota fereastra pentru acoperiș, utilizarea grinzilor portante, care sunt îndoite (la un unghi de 60-70 de grade), narodniki - picioare mai scurte de rafter. Pentru instalarea acestui design este necesar să se calculeze lungimea și secțiunea transversală a grinzilor de grădină, unghiurile de îmbinare a pereților laterali și a fasciculului de creastă. Pentru fiecare grădină triunghiulară este necesară o pereche de grinzi simetrice oglindă de acest tip.

Traversele cu tronsoane se recomandă a fi realizate folosind un șablon universal, ceea ce accelerează semnificativ munca.

Partea inferioară a ferestrei pentru acoperiș

Având în vedere modul de a face o fereastră de dormit, trebuie să ia în considerare cu atenție caracteristicile de montare a părții sale inferioare. Ar trebui să fie aranjat astfel încât interiorul acoperișului moale să fie ascuns în el prin intermediul pereților laterali și să nu fie vizibil din interior. Pentru aceasta, se folosește o metodă simplificată de montare a slotului.

Fasciculul de ras este instalat peste acoperișul casei. În această fasciculă se sprijină capătul inferior al picioarelor de creastă ale acoperișului geamului ferestrei. În etapa finală, construcția este acoperită cu foi de placaj, peste care este fixat materialul de acoperiș. Placa de căptușeală începe de la creasta ferestrei pentru acoperiș, instalarea acoperișului se face de jos în sus.

Dacă intenționați să instalați singur deschideri de ferestre, vă recomandăm să vă familiarizați mai întâi cu caracteristicile de montare a acestor structuri. Calculul și aranjarea ferestrelor de forme originale, instalarea de îmbinări de acoperis complexe este recomandat să încredințeze profesioniștilor.

Care sunt ferestrele din acoperiș?

Este relativ ușor să faceți o fereastră în acoperiș, dar merită să vă amintiți că există o mulțime de soiuri, deci trebuie să decideți în mod clar ce fel de construcție doriți să vedeți înainte de a începe să lucrați sau de a angaja un specialist. Este pe aceasta depinde nu numai costul, dar, de asemenea, funcționalitatea și aspectul ferestrei. Fiecare tip de produs necesită un design diferit al sistemului de lambriuri; despre ce sunt ferestrele, să vorbim mai mult.

Soiuri de ferestre

Ferestrele de pe acoperiș în comparație cu modelele convenționale au un număr de avantaje. Cel mai evident dintre ele este abilitatea lor de a da mai multa lumina, practic nu ocupand spatiu util. Faptul este ca o astfel de fereastra este inclinata, ceea ce permite cresterea lățimii de banda pentru lumina soarelui. Este, de asemenea, mai ușor de dotat o astfel de fereastră.

Alegerea ferestrei pe care o instalați poate fi destul de dificilă, în special pentru clădirile vechi care au fost proiectate cu caracteristici arhitecturale specifice. Puteți utiliza nu numai mansarda, ci și fereastra pentru dormitor, de cele mai multe ori aceasta este cea mai acceptabilă opțiune pentru case vechi. Pentru o construcție relativ proaspătă, fereastra de pe acoperiș este bună, aceasta va face posibilă transformarea suprastructurii într-o clădire rezidențială completă.

Pe toate ferestrele de mansardă trebuie să alegeți perdele sau jaluzele pentru ele. Citiți pe site-ul nostru despre soiurile lor.

Instrucțiuni detaliate despre modul de reparare și izolare a ferestrei mansardei au fost citite în materialele noastre la http://oknanagoda.com/okna/mansardnie/mansard-remont.html.

Dormer Windows

Ferestrele ferestre sunt destul de comune. Acestea sunt instalate într-o nișă specială, care se află în acoperiș. Caracteristica principală a acestui design este un număr mare de conexiuni, necesită o mare precizie și o măsurătoare, astfel încât să nu puteți asambla cadrul cu ochiul. Rama este fixată pe acoperișul principal; pentru a colecta o astfel de fereastră, va fi necesar să atrageți un specialist care va fi cel puțin capabil să creeze un desen competent. Pentru ca fereastra să fie introdusă, va fi necesar să tăiați frontonul cu placaj și să terminați fațada. După aceea, materialele de acoperiș pot fi așezate pe acoperiș la înălțimea capacului principal. Fitingurile pentru ferestre și acoperișuri vor trebui izolate, impermeabilizarea nu va interfera. Astfel de ferestre pentru acoperiș sunt relativ dificil de instalat, trebuie să înțelegeți cum funcționează această instalare.

luminatoare

Al doilea tip comun de ferestre sunt mansarda. Sunt surse bune de lumină și pot bloca calea de apă, trebuie să fie instalate pe acoperișuri cu o pantă de cel puțin 15-20 de grade. Luminatorul este un design tehnic complex care are caracteristici bune. Această fereastră rezistă perfect condițiilor meteorologice, nu lasă umiditate și frig.

Este puțin probabil ca dvs. să puteți produce o asemenea fereastră, dacă doriți o construcție hermetică de înaltă calitate, este mai bine să o cumpărați la o fabrică de ferestre sau într-un magazin. Astfel de ferestre sunt relativ ieftine. Luminatorul de acoperiș este fixat cu ajutorul unei plăci speciale. Pentru a elimina precipitațiile, cadrul este echipat cu un cadru metalic special, protejează geamul din toate părțile. Puțin mai sus de partea centrală a ferestrei au bucle speciale. Ele sunt necesare pentru a deschide cerceveaua, dar, în același timp, apa din geamul de pe acoperiș nu a intrat în cameră.

Montarea deschiderii ferestrei în acoperișul finisat

Destul de des proiectarea acoperișului nu prevede instalarea unei ferestre în acesta. Cu toate acestea, uneori este necesar să instalați ferestre în acoperiș. Remodelarea design-ului complet - un proces destul de costisitor și costisitor. Puteți salva bypassing deschiderea auditivă. Înainte de a face o cutie pentru o fereastră, trebuie să determinați cu precizie locul în care va fi localizată și dimensiunea acesteia.

Dimensiunile ferestrei nu trebuie să depășească 10% din spațiul camerei, altfel va exista o mulțime de pierderi de căldură, iar costurile de încălzire vor crește semnificativ.

Este cel mai convenabil să plasați fereastra în centrul structurii, pentru ao plasa cel mai bine între blocurile de rulmenți. Produsul trebuie cumpărat cu o fereastră puternică cu vitraj dublu, deoarece va fi afectată de fenomene meteorologice diferite într-o măsură mult mai mare decât o fereastră normală inserată în perete.

Lucrări de instalare

Știind cum să faci o fereastră pe acoperișul casei, nu numai că poți încerca să o faci singur, ci și să verifici munca firmei, pe care decizi să o încredințezi acestei proceduri.

În primul rând, în ardezie sau în altă acoperire, trebuie să tăiați orificiul care are dimensiunea de care aveți nevoie. După ce este gata, puteți începe montarea cadrului ferestrei. În acest scop, este fixată o rază de 40x50 mm la grinzile de acoperiș portante. Acesta va deveni un cadru portant al structurii ferestrelor.

Montați cadrul este cel mai bine cu ajutorul elementelor inoxidabile.

Atunci când instalați, asigurați-vă că rama este presată strâns de căpriori. Pentru aceasta, se folosesc de obicei șuruburi de lemn. Pe același principiu se montează ferestrele pentru uși, situate în paralel cu construcția acoperișului casei.

Chiar dacă știi cum să faci o fereastră în acoperiș, este mai bine să încredințezi această muncă profesioniștilor. O fereastră incorect montată se va scurge sau va trece prin frig, durata sa de viață poate fi redusă.

Dormer montaj

Fereastra pentru acoperiș are diferențe structurale între mansardă. Mai întâi de toate, aceasta necesită prezența unui jgheab, astfel încât panta acoperișului ar trebui să fie de cel puțin 5 grade. Cea mai populară construcție este un patrulater.

Pentru casele de multe ori utilizați o fereastră triunghiulară. În loc de pereții laterali, are pante de acoperiș. Datorită acestui design, puteți salva pe impermeabilizare, deoarece zona de lucru care va fi făcută va fi redusă semnificativ. Dezavantajul acestei soluții este mai puțin iluminat.

Ferestre anti-aeronave

Cititorul poate întreba cum este chemată fereastra de pe acoperișul tipului auditiv, dar în același timp este cea mai eficientă. Această fereastră se numește o lanternă antiaeriană.
Are o serie de avantaje:

 • Greutate redusă, permițând instalarea construcției pe orice acoperiș.
 • Oferă suficientă lumină.
 • Oferă regimul optim de temperatură (pierderea de căldură este scăzută).
 • Produsul este foarte funcțional.
 • Este ușor de instalat în comparație cu analogii unei alte forme.
 • Fiabil în utilizare.
la conținutul ↑

Ferestre pentru acoperișul caselor private

Este necesar să se gândească la instalarea ferestrelor de dormit chiar și în stadiul de construcție a acoperișului, atunci când se construiesc căpriori. Rama ferestrei ar trebui să aibă cutia, să aibă rafturi, adică va fi necesar să se creeze un acoperiș miniatural, separat într-unul separat. Sistemul de bază al capului trebuie să aibă deschideri pentru ferestrele viitoare. În aceste locuri, aveți nevoie de un gard puternic care să reziste la masa ferestrei viitoare.

Înainte de a instala fereastra mansardă, citiți ce gândesc consumatorii despre ferestrele mansardelor. Care ferestre sunt mai bune, mai ieftine sau mai scumpe?

Care este mai bine, luminatoare din plastic sau din lemn, citiți în articolul nostru sub linkul http://oknanagoda.com/okna/mansardnie/mansard-comparison.html.

Fereastra scheletului: comanda de lucru

După ce sunt instalate picioarele de rafturi, sunt amplasate bare transversale, fasciculul inferior ar trebui să se afle la același nivel cu peretele, iar cel superior ar trebui să coincidă cu înălțimea ferestrei. Bara de sus, situată deasupra, va susține rafturile verticale ale structurii. Cadrul rezultat trebuie fixat cu un fascicul care este așezat de-a lungul. După aceasta, sub formă de coridoare, acoperișurile realizează un sistem de rafturi pentru fereastra pentru acoperiș.

În cazul în care ferestrele de acoperiș ale unor case private pot fi instalate după ridicarea clădirii, se recomandă așezarea ferestrelor de lagăr imediat în momentul construirii casei, în caz contrar sistemul de acoperiș pentru acoperiș va trebui reconstruit.

Fereastra de acoperis pe acoperiș

O persoană care planifică o clădire de case visează să creeze ceva special, nu ca toate clădirile care au existat înainte.

Timp de două secole, oamenii și-au decorat cu succes casele cu un dispozitiv pe acoperișul unei varietăți de ferestre pentru dormitoare.

Este acest "ciudat" ciudat care poate da casei o individualitate, o face recunoscuta, memorabila. Pentru a obține rezultatul dorit, trebuie să gândiți cu atenție acest element, să ridicați cu succes materialele și să faceți performanțe bune.

Un pic de istorie

Europa. Acoperisurile cu ferestre de dormit au apărut în secolul al XIX-lea în toate țările Europei aproape simultan. Ele au apărut ca un element de construcție funcțional pentru ventilație și iluminat mansardă, astfel încât mansardele au devenit potrivite pentru amenajarea spațiilor rezidențiale și utilitare.

Dar, imediat, ferestrele pentru dormitor au început să servească și să decoreze clădirile. Pentru Europa secolului al XIX-lea, lucarnele erau caracteristice - ferestre cu mansardă decorate frumos, în același stil cu fațada clădirii, fie gotică, renascentistă sau barocă. Și în diferite țări au arătat diferit.

Rusia. Aspectul ferestrelor cu mansardă din Rusia este asociat cu construcția Manezului în 1817 în cinstea celei de-a cincea aniversări a victoriei în războiul ruso-francez. Această clădire grandioasă cu o lățime de 45 de metri a fost acoperită cu ferme de lemn, la care era atârnat un tavan suspendat. Dar, din moment ce construcția a fost efectuată în grabă, zada pentru structuri era umedă, în curând au existat crăpături în structuri, plafonul curbat.

Conform legendei pentru corectarea defectelor porter a luat pe Alex Rumours, cu al cărui nume și asociaza numele „luminator“. Sub conducerea sa, pe acoperișul clădirii au fost tăiate găuri dreptunghiulare și decorate cu construcții suplimentare sub formă de case cu pereți, acoperiș și fațadă de sticlă - o fereastră prin care aerisirea clădirii. Designul și-a arătat eficacitatea - fermele de ferme, și, în consecință, și tavanul, s-au îndreptat.

Prima experiență sa dovedit a fi de succes, clădirea maiestuoasă din Manezh mai există și cu ferestre de dormit, care, fără îndoială, este decorarea ei. www.youtube.com/watch?v=eHG4QUszYhs

Deci, acest design arhitectural sa obișnuit și în Rusia, făcând din mansardă locuințe, în primul rând Moscova și Sankt-Petersburg. Majoritatea persoanelor cu venituri mici s-au stabilit aici. În plus față de cabinele de locuit, atelierul găzduit ateliere și alte sedii de afaceri. Prin ferestrele pentru uși, era ușor să ieși pe acoperiș pentru ao repara și, de asemenea, să fie salvat în caz de dezastre naturale - incendii sau inundații.

Designul și-a dovedit supraviețuirea - pentru astăzi este posibil să observați o varietate largă de ferestre pentru acoperișuri.

Clasificarea ferestrelor

 1. În peretele din aripi;
 2. Dormer:
  1. triunghiulare,
  2. cvadrangular cu acoperiș înclinat
  3. trapezoidală,
  4. segmentat cu acoperiș trapezoidal (panoramic),
  5. arcuite ("lilieci", "ochi de taur");
 3. Antidormer;
 4. Panta;
 5. Un lanternă antiaircraft.

Clasificarea nu este epuizată de acest lucru. Datorită dezvoltării tehnologiilor de construcție, apariția de noi materiale, vechile modele de ferestre sunt îmbunătățite și se dezvoltă altele noi.

Soluții constructive

Schemele de bază ale ferestrelor auditive sunt patru.

În peretele de gabarit

Fereastra este aranjată în tijă (partea superioară a peretelui de capăt sub forma unui triunghi, delimitată de pantele acoperișului) în planul fațadei. Dispozitivul ferestrei nu necesită structuri suplimentare, prin care se poate ajunge ușor pe scările exterioare la mansardă.

talpa reazemului

Fereastra este amplasată complet deasupra pantei acoperișului. Construcția unei astfel de ferestre necesită întărirea elementelor structurale ale acoperișului și impermeabilizarea atentă. Din punct de vedere arhitectural, acesta este cel mai comun și cel mai eficient tip de ferestre pentru dormitoare, care are un număr mare de modificări.

Sunt prezentate aici schemele unor tipuri de geamuri tip "dormitor".

Antidormer

Fereastra nu depășește panta acoperișului, este încorporată și, prin urmare, reduce volumul util al mansardei. Acest tip de ferestre nu a fost utilizat pe scară largă, deși este mai simplu de efectuat decât dormitorul. Varianta este mai economică din punct de vedere al costurilor materialelor și este mai ușor de instalat impermeabilizarea.

Fereastră înclinată (mansardă)

Acesta este situat direct în planul acoperișului. În prezent, modele eficiente de mansardă, în special, ferestre metal-plastic de diferite forme: standard dreptunghiulare, rotunde, triunghiulare.

Lanternă antiaeriană

Este o fereastră complet de sticlă, poate avea forme diferite. Designul oferă o iluminare maximă. Se utilizează pe acoperișurile clădirilor industriale și publice.

Dormer ferestre pe acoperișul fotografiei - exemple de utilizare în case individuale

Acoperișul este un acoperiș cu o fereastră pentru acoperiș - soluția este tradițională. Acesta este situat în planul peretelui de pe panta acoperișului.

Construcția unică, constă din trei ferestre cu pereți despărțitori.

Ferestrele ferestrelor evocă senzațiile de antichitate, confort și dimensiunea vieții. Prin această decizie, unghiurile acoperișului și șoldului sunt egale.

Căminul triunghiular de pe acoperiș este un atribut frecvent al unei case romantice, uneori chiar și a unei case de poveste.

Dezavantajul este o cantitate limitată de lumină.

Fereastra arcuită "ochiul taurului" va da interiorului trăsăturile unui conac patriarhal.

Ferestrele de pe acoperiș pot fi aranjate în grupuri verticale în plus față de aranjamentul orizontal obișnuit.

Fereastra panoramică oferă o vedere largă și o iluminare maximă.

Pereții laterali de la fereastra cu acoperiș trapezoidal sunt absenți. Toate straturile de acoperire sunt realizate din material de acoperire.

Puteți utiliza diferite tipuri de ferestre pentru acoperișuri într-un singur acoperiș.

Există trei feluri de ferestre pe acest acoperiș mare. Dar, probabil, cele mai interesante dintre ele sunt ferestrele, numite "liliacul" sau "gura broasca", datorită contururilor recunoscute. Dispozitivul lor pe acoperișul cu pardoseală este bine dezvoltat de producătorul plăcilor - firma Roben.

Ferestrele "bat" vor arăta spectaculoase și pe acoperișuri cu panta minimă.

Folosind o fereastră mansardă, clădirea este dificil de decorat.

Dar, totuși, ele trec perfect prin lumină, nu necesită modele suplimentare și, datorită tehnologiei bine dezvoltate de instalare, asigură o impermeabilizare sigură.

Cerințe de bază pentru proiectare

Numărul, tipul și dimensiunile ferestrelor pentru acoperișuri sunt determinate de asignarea încăperilor, de iluminarea necesară, de orientarea clădirii pe laturile lumii, de conceptul arhitectural general al clădirii și de materialele utilizate. Adică, ferestrele pentru cămăși sunt proiectate în etapa de schiță, și nu în stadiul de dezvoltare a planului de acoperiș.

Cerințele SNiP ar trebui să fie respectate atunci când proiectarea ferestrelor de orice design și stil. Aceasta este o condiție necesară pentru a asigura rezistența și integritatea structurii acoperișului și durabilitatea clădirii în ansamblu.

Partea superioară a ferestrei este atribuită în mod arbitrar pe baza dimensiunilor acoperișului. Cu cât este mai mare, cu atât mai multă lumină va intra în cameră.

Suprafața ferestrelor pentru dormitoare în încăperile de locuit ar trebui să fie de 1 / 6-1 / 8 din suprafața podelei.

Proiectarea și instalarea cazanului trebuie realizată în conformitate cu cerințele SNiP. În ciuda caracteristicilor de design și a stilului designului ales, este necesar să se respecte normele și normele clădirii. Acest lucru permite asigurarea fiabilității și durabilității necesare a acestei structuri fără a slăbi parametrii operaționali ai acoperișului clădirii.

Cerințele cheie ale SNiP pentru ferestrele auditive includ:

 • instalarea este acceptabilă în cazul în care unghiul de înclinare al pantei acoperișului este de 35 de grade sau mai mult;
 • suprastructurile trebuie amplasate la o distanță reglementată de pereții exteriori ai clădirii;
 • Ușile care se deschid și care sunt situate pe fereastra pentru acoperiș trebuie să aibă o dimensiune minimă de 0,6 x 0,8 m, ceea ce înseamnă că dimensiunea permisă pe acoperiș este de 1,2 × 0,8 m;
 • dacă este prevăzută pentru amenajarea unei ferestre cu acoperiș de șold și a unei deschideri cvadrangulare, fațada nu poate fi o continuare a peretelui clădirii.

Dormer ferestre pe acoperiș, de construcție

Baza de proiectare a ferestrei pentru acoperiș este cadrul, care este montat simultan cu sistemul de bare de acoperiș.

Construcția este cel mai adesea făcută din lemn, deși pereții laterali pot fi făcuți din cărămizi.

Instalarea ferestrei pentru acoperiș se realizează după ce se montează rame de acoperiș - se vor monta geamurile și se va monta sistemul de bare al clădirii. În locurile în care sunt instalate ferestrele de dormit, se fac deschideri. Dacă deschiderea este mai mare de 110-130 cm, pentru a compensa sarcina crescută de la proiectarea ferestrei, grinzile care încadrează deschiderea trebuie dublate sau construite. Pereții laterali ai ferestrelor pentru acoperișuri sunt instalați perpendicular pe peretele exterior cu suport pe grinzi.

O atenție deosebită trebuie acordată impermeabilizării. Proiectarea ferestrei pentru acoperiș trebuie să fie izolată cu același strat de izolație ca și acoperișul. Captuseala exterioara a peretilor se face de obicei cu acelasi material ca fatada cladirii.

Dispozitiv de ferestre acustice: tehnologie de instalare de construcții de ferestre pentru un acoperiș

Lucernă pe acoperiș, desigur, decorează acoperișul. Dar mai întâi de toate, ele sunt necesare pentru a asigura iluminarea naturală și ventilarea spațiului mansardă, rece și rezidențial. Ei uimesc cu diversitatea lor, să nu mai vorbim de modelele unice care dau structurii o individualitate, o culoare care este inerentă numai pentru ei.

Structura ferestrelor pentru acoperișuri începe cu instalarea cadrului, dar înainte de a determina care este aspectul ferestrei pentru acoperiș.

În SNIP pentru instalarea de luccarene este indicat faptul că

 • suprafața ferestrelor auditive este de 1/300 de la proiecția orizontală a acoperișului;
 • grinzile de plafon, care servesc drept suport pentru acoperiș și cadrul său, sunt stivuite imediat deasupra toaletei;
 • la mansardă să aibă o pantă a capacului de cel puțin 35˚;
 • numărul de dormitoare pe acoperiș este calculat pe baza condiției obligatorii conform căreia lățimea totală a acestora nu trebuie să fie mai mică de jumătate din lățimea mansardei.

Rama este realizată simultan cu instalarea sistemului de rafturi. În ea, în funcție de design, pot include cutii, cai și căpriori. Cu alte cuvinte, este același acoperiș, numai în miniatură.

Fereastra de acoperis pe acoperiș - un design triunghiular lucarne ↑

Cea mai populară construcție a lucarnei astăzi este triunghiularul, caracteristică a căruia se află înălțimea patinei. Acoperișul pedimentului nu trebuie să părăsească planul format de peretele exterior al structurii, cu alte cuvinte, peretele arctic al unei asemenea lucarne nu are penetrare în acoperiș.

Dispozitivul cu un design similar este executat exact pe aceeași axă cu fereastra din spate. Acest lucru face posibilă perceperea ferestrelor de acoperiș ca un întreg cu fațada clădirii. Spațiul format sub acoperișul ascuțit are o înălțime destul de ridicată, astfel încât aranjamentul este echipat cu cadre suficient de mari pe pediment.

Cu toate acestea, nu este nevoie să vorbim despre creșterea spațiului util al mansardei pentru o astfel de construcție. Acest lucru se datorează substanțial - aproximativ 64-abrupte ale razele sale.

Mansard ferestre cu o formă triunghiulară au un acoperiș. Ea coboară spre acoperișul principal al casei înainte de organizarea razhezlobka. Din acest motiv, nu există o nevoie specială de impermeabilizare a pereților laterali și a îmbinărilor acoperișului, ceea ce facilitează foarte mult impermeabilizarea ferestrelor pentru acoperișuri și a acoperișului principal al structurii.

Rama ferestrei de acoperis ↑

Instalarea ferestrelor pentru dormitoare se face pe cadrul. Pe secțiunile aranjamentului lucracin între rafturile sistemului instalat, se fac deschideri. Încadrarea este efectuată de la coridoarele dublate sau triple, deoarece acestea înregistrează o încărcătură semnificativă care depășește impactul asupra oricărei alte părți a sistemului.

În direcția transversală, două grinzi se asamblează pe grinzi: prima din partea inferioară a peretelui exterior și ultima dinspre partea superioară, conform proiectului existent pe grinzi, armată. Pe primul set rack-uri verticale și, legând-le deasupra unei bare transversale, obțineți un cadru. Acestea din urmă trebuie atașate la fasciculul superior. Faceți acest lucru folosind barele longitudinale. Astfel, cadrul este lkarny, dar până acum sistemul nu are rafturi.

Sistemul de lambriuri al ferestrei pentru acoperiș este aranjat în același mod ca și construcția acoperișului principal. Elementele cadrului sunt fixate cu ajutorul pieselor metalice.

Apoi treceți la așezarea fasciculului de acoperiș al ferestrei și a grinzilor. Acesta din urmă pe deschiderea ferestrei este tăiat în funcție de șablon și fixat la un capăt la creastă, iar celălalt la partea inferioară a structurii cadrului.

Fronturile sunt acoperite cu materiale rezistente la umiditate, de exemplu placajul de acest tip. În acest caz, pielea trebuie să fie la același nivel cu pielea din peretele exterior.

Dispozitiv de aterizare în partea superioară a toaletei ↑

La prima vedere, dispozitivul este profitabil, sub forma unui triunghi, destul de similar cu instalarea acoperișului cu mai multe învelitori. Cu toate acestea, în realitate, există diferențe semnificative între aceste tehnologii. În particular, spre deosebire de pantele acoperișului, de regulă, cu aceeași pantă, deschiderea triunghiulară are un acoperiș cu o pantă de 60-70⁰. Adică, în locurile în care sunt aliniate pantele acoperișului acoperișului principal și pantele lucarnei, se formează văi nestandardizate.

Dispozitivul sistemului de bare al ferestrei auditive presupune instalarea de cornișe diagonale, care servesc ca suport pentru picioarele scurte scurte. Pentru instalarea unei astfel de structuri, trebuie calculați următorii parametri:

 • fasciculul de curbură al văii, adică lungimea și secțiunea sa, și trebuie să se țină seama de faptul că în fiecare dintre deschideri se presupune că două grinzi de acest tip trebuie să fie oglindă-simetrice;
 • unghiurile de articulare formate între pereții laterali și bara de creastă.

Aranjamentul pas cu pas al valei (razzhełalka) ↑

1. Folosind o linie plumb sau un nivel lung, punctul de intersecție a văii și fasciculului de creastă este mai întâi transferat pe podea.
2. Construiește o proiecție orizontală a unor astfel de elemente ale cadrului, cum ar fi o coroană și o creastă de creastă. Proiecția valei se obține prin conectarea liniei drepte și a unghiului peretelui, a fasciculului de creastă de-a lungul unei linii drepte, deoarece segmentul orizontal din proiecție va fi același segment.
3. Determinați unghiul format de proeminențe și vedeți capătul inferior al lemnului de capăt din partea inferioară. O astfel de operațiune va asigura o rezemare clară a peretelui lateral al deschiderii.
4. Unghiul acestui perete și fascicul de creastă sunt legate printr-un cablu, tragându-l strâns. Este posibil să se determine exact două cantități: lungimea fasciculului endo și unghiul de tăiere necesar la capătul inferior.
5. Apoi, linia de proiecție a cornierului este transferată pe peretele lateral, pe bară superioară, ceea ce permite să se determine care ar fi lungimea coronamentului suport pe secțiunea inferioară.
6. După efectuarea măsurătorilor, procedați la marcarea piesei de prelucrat direct pe locul fasciculului de rafturi: este tăiat de-a lungul lungimii, de la margini transversale la unghiurile calculate, produceți tăieturi și puneți-le în locurile lor.

Dispozitivul din partea inferioară a toaletei ↑

Instalarea acestei părți a structurii are propriile sale specificități.

Dormer ferestre pe acoperiș - scop, tipuri de structuri

Deschide fereastra! > Tehnologie> Ferestrele de pe acoperiș - scopuri, tipuri de structuri

Ce este un dormitor?

Cititori, salutări! Dimineții mă uit la TV rar, dar astăzi m-am trezit nu în zori, am dormit bine, am decis să văd ce se întâmplă în lume.

Dar a fugit în publicitate imediat, în loc de știri. Am anunțat o nouă așezare în oraș.

Gama de publicitate a fost reprezentată de fotografiile caselor deja construite de formă neobișnuită.

Imediat a lovit o grămadă de ferestre pe acoperișuri. Pentru ce sunt create ferestrele pentru acoperișuri pe un acoperiș și voi spune în acest articol.

Citiți toate, deoarece informațiile sunt utile. Acoperișurile moderne, o abordare modernă a designului acestora și ferestrele pentru dormitoare rămân neschimbate.

De ce sunt necesare ferestre de dormit, este posibil să le faci fără ele și, în general, ce este asta - fereastra pentru dormitor?

Deseori există astfel de întrebări în timpul construcției acoperișurilor cortului, răspunsurile la care uneori chiar și de la specialiștii în construcții nu sunt atât de distincte pentru a realiza adevărata necesitate a ferestrei pentru dormitor.

Ce este un dormitor?

O fereastră de păsări sau de dormit este un element structural (fereastră) de acoperiș mansardat sau mansardă. Această fereastră are o mulțime de nume originale: un cocoș, un tren, un ochi de taur, o lilieci, o casă gnome, o lucarne, un dormitor.

Inițial, fereastra a fost proiectată numai pentru ventilarea spațiului mansardat, dar în timp a început să servească drept sursă naturală de mansardă ușoară și a dobândit semnificația sa funcțională și decorativă.

Iluminarea naturală a podelei de la mansardă dă definirea locației ferestrei pentru dormitor - direcția sudică. Deoarece scopul principal al "casei pentru gnom" este de a obține o ventilație și o iluminare calitativă, atunci un astfel de element arhitectural nu se află niciodată pe partea de nord.

În unele țări, sunt dezvoltate chiar recomandări privind forma, locația și chiar decorarea. Deseori, fereastra pentru acoperiș este înlocuită de o grilă mare de ventilație, care modifică semnificativ designul acoperișului fără modificări funcționale.

După cum sa menționat deja mai sus, funcția principală a ferestrei pentru acoperiș este asigurarea ventilației adecvate a podului. Dar ce se va întâmpla dacă ignorați recomandările de proiectare și nu stabiliți, cel puțin, canalul de ventilație:

 1. Chiar și cu izolația termică calitativă intercalată, pierderea de căldură în spațiul mansardă nu poate fi evitată. Această căldură este răcită brusc la mansardă și scade sub formă de condens, care, în caz de lipsă de ventilație, afectează congestia acesteia.
 2. Lipsa de iluminare provoacă formarea accelerată a mucegaiului și ciupercii, ca să nu mai vorbim de asemenea creaturi neplacute. Prin urmare, chiar și într-un proprietar foarte curat al casei, în absența unei ferestre auditive la mansardă, vor apărea în mod constant factori neplăcuți.

Justificarea necesității unei ferestre de acoperiș din punctul de vedere al fizicii și elementele de bază ale construcției: Acoperiș - cel mai slab element al clădirii, este în mod constant încearcă să distrugă vânt puternic și atunci când structura acoperișului este suficient de rigidă, vântul încearcă să-l ridice.

Se pune întrebarea: "Cum este asta?"

Vântul puternic datorită vitezei fluxului de aer provoacă o deversare deasupra acoperișului, iar sub acoperiș, fără o fereastră pentru acoperiș, presiunea nu se schimbă. Prin urmare, acoperișul, ca un balon, încearcă să se ridice și, în consecință, viteza vântului este mai mare, cu atât mai mult acest fenomen se manifestă.

Din punct de vedere al construcției practice în condiții de condiții meteorologice severe, fereastra pentru acoperiș este un tip de supapă de suprapresiune, adică un curent puternic de vânt va lovi rapid paharul, echilibrând astfel presiunea, mai degrabă decât ridicând întregul acoperiș.

Proiectarea ferestrelor tradiționale pentru acoperișuri

 1. Manifestarea clasică a ferestrei pentru acoperiș este suprastructura acoperișului sub forma unei case mici. Iar un calcul brut al dimensiunilor ferestrei pentru acoperiș este efectuat în conformitate cu regulile iluminării camerei.
 2. Din moment ce ferestrele pentru acoperișuri trebuie instalate fără a deranja sau schimba structura fasciculului, cel mai adesea sunt construite câteva ferestre în spațiile dintre grinzi.
 3. Ferestrele pentru acoperișuri sunt făcute, atât geamuri, cât și simple, iar adesea deschiderea ferestrei este combinată cu sistemul de ventilație bazat pe jaluzele. Aerisirea suficientă a spațiului mansardă este o diferență de temperatură de 5-10 grade față de stradă.

Cu o cădere de temperatură mai mare, aspectul condensului va fi mai luminos, ceea ce va necesita utilizarea unor materiale capabile să regleze umiditatea în acoperiș.

Structurally, ferestrele pentru dormitor sunt în principiu de două tipuri:

O singură dată - acoperișul este făcut plat cu o pantă de acoperiș de aproximativ 15 grade, ceea ce creează un curent de precipitații în direcția ferestrei.

Acest design este caracterizat prin ușurința de fabricație, dar pentru o mai mare fiabilitate a debitului necesar pentru a efectua un acoperiș adecvat asupra zborului de o casă mică, care de la aspectul ușor comic (capac mare la cap mic).

Structurile auditive Gable sunt mai greu de realizat datorită necesității de a asigura o îmbinare corespunzătoare a părților de acoperiș din diferite unghiuri. Dar sub condiția de etanșare calitativă a cusăturilor sunt mai practice (debitul de apă este mai bine distribuit) și vizual mai logic.

Ca un fel de construcție de fațadă a ferestrei pentru acoperiș, este adesea realizată o rază sau un acoperis dom, care arată mai solidă.

Pentru construirea de ferestre cu mansardă, pentru a nu deranja armonia arhitecturii, ele folosesc materiale similare cu un acoperiș. Iar instalarea ferestrelor pentru uși este utilă, atât pe acoperișurile nou construite, cât și pe necesitățile de reparații.

Ferestre de acoperiș pe acoperiș

Ferestre de acoperiș pe acoperiș

Confort, design frumos, ventilație suficientă de alimentare, iluminare în cameră - acestea sunt sarcinile care sunt rezolvate de ferestrele pentru dormitor.

Camera sub acoperiș este deseori nu numai tehnică, ci și rezidențială.

Prin urmare, cerințele pentru instalarea geamurilor frontale sunt foarte mari. Fereastra mansardă este un fel de carte de vizită a clădirii.

Realizate în stilul necesar, ele finalizează construcția acoperișului și fac ca clădirea să fie recunoscută printre altele.

Moda pe aspectul ferestrei sa schimbat, la momente diferite ale lucarnelor de la luxuriant și ambițioase, cum ar fi în Evul Mediu, de-a dreptul la simplu și greu de remarcat la începutul anilor șaptezeci ai secolului trecut.

În zilele noastre, ferestrele mansardă și dormitor au, pentru toate similitudinile funcțiilor, caracteristici de design complet diferite. Fereastra mansardă este, de regulă, înscrisă în planul ramei de acoperiș cu sticlă.

Tehnologiile moderne de construcție au dus la o mare varietate de forme și alte caracteristici de design pentru gustul clientului.

Clasificarea dispozitivului de acoperiș

Structura ferestrei pentru acoperiș în funcție de structura pantei acoperișului poate fi clasificată după cum urmează:

 • plat;
 • patru-patru runde;
 • gable cvadruple;
 • triunghiular;
 • semicirculară;
 • panoramic, sub forma unui trapez;
 • complet de sticlă, așa-numitul "lanternă ușoară".

Caracteristici arhitecturale ale ferestrelor triunghiulare

Răspândirea largă în clădirile moderne are ferestre triunghiulare cu acoperiș, cu pante acoperite cu un unghi mare. Frontiera unei asemenea ferestre este în același plan cu frontonul întregii clădiri.

Abrupta șinelor de acoperiș nu permite creșterea volumului mansardei, dar rezolvă și alte probleme, cum ar fi epurarea furtunurilor clădirii.

Avantajul aranjamentului de ferestre cu mansardă de acest tip este simplitatea rezolvării problemei impermeabilizării pereților laterali. Rampa acestei ferestre coboară spre acoperișul clădirii spre razozhelobka, rezolvând în același timp chestiunea etanșeității și a ferestrei, precum și întregul acoperiș al clădirii ca întreg.

Proiectarea și instalarea scheletului ferestrei pentru acoperiș

Dispozitivul ferestrelor auditive conform proiectului, începe cu instalarea cadrului, pe care este montată fereastra pentru acoperiș.

Desigur, scheletul ferestrei pentru acoperiș este în niciun caz un element separat, este asamblat împreună cu scheletul acoperișului întregii clădiri. Baza acoperișului este formată din grinzi și un fascicul de creastă.

Au fost dezvoltate tehnologii care să asigure instalarea corectă a ferestrelor pentru acoperișuri.

Schematic, tehnologia de instalare a ferestrelor pentru dormitoare poate fi menționată după cum urmează:

 • Conform GOST 1250681, picioarele inferioare ale căpriorilor trebuie tăiate la același nivel cu planul clădirii principale
 • Montarea și fixarea grinzilor dublu-poduri, stabilită între picioarele dublură. Pentru a evita reducerea rezistenței structurii, nu li se permite să taie și să taie în corpul grinzilor
 • Verificarea verticalității pedometrelor la instalarea șinelor de patină
  o fereastră pentru acoperiș. Următoarea etapă de instalare - fixarea în locul barelor de creastă
 • Modelul taie o pereche de căpriori, urmată de atașarea acestora la ferestrele ferestrelor pentru cămine
 • Este necesar să coaseți cadrul cu foi de placaj impermeabil de construcție

Extindeți spațiul

Dispozitivul din acoperișul ferestrei pentru acoperiș este una dintre metodele eficiente de îmbunătățire a aspectului casei, iluminarea spațiului mansardei și ventilarea acestuia. Și cel mai important este că, cu ajutorul acestor ferestre, puteți crea spațiu de locuit suplimentar util.

În cazul în care înălțimea mansardei nu corespunde cerințelor SNIP (pe o suprafață de mai mult de jumătate din ea ar trebui să fie de cel puțin 2,25 metri de la podea finit la tavan), lucarnei dispozitivul se va extinde ca spațiu necesar în casa ta.

Chiar și mici, ele adaugă o zonă utilă și extind vizibil mansarda. În aspectul lor, ferestrele pentru dormitoare se aseamănă cu o casă mică constând din pereți, ferestre și acoperișuri.

Așa cum era de așteptat, acestea se încadrează în stilul general al casei și au contururi similare ale ferestrelor, pantelor acoperișului, detaliilor și detaliilor arhitecturale. De cele mai multe ori, fereastra pentru acoperiș se intersectează cu acoperișul la cel mai înalt punct - acesta este nivelul creastei lângă acoperișul principal.

Din moment ce fereastra pentru dormitor poate schimba în mod semnificativ aspectul general al casei, proporțiile sale ar trebui să fie bine gândite. O fereastră auditivă bine concepută va avea, ca de obicei, o dimensiune mare pentru a justifica toate costurile instalării sale.

În același timp, fereastra pentru acoperiș nu ar trebui să strică integritatea arhitecturală a casei dvs., se poate întâmpla dacă se dovedește a fi foarte greoaie.

Variante de plasare a ferestrelor pentru acoperișuri

Fereastra pentru acoperiș poate avea aproape același număr de configurații și contururi, deoarece există stiluri arhitecturale. Dar, practic, există doar două dintre ele - una și două.

Șasiu în formă de fereastră

Cea mai simplă formă a unei ferestre de dormit. Are un acoperiș plat, cu o pantă puțin mai mică decât panta acoperișului principal. Aranjați o astfel de fereastră va fi mult mai ușoară decât o altă fereastră pentru acoperiș, iar construcția însăși va fi mai rentabilă.

Această relație se datorează faptului că dă mai mult spațiu deasupra capului, mai degrabă decât o fereastră auditivă de acoperiș cu aceeași lățime ca și ea.

Unghiul pantei acoperișului pe fereastra auditivă unică nu depinde de panta acoperișului propriu-zis. Atunci când se rezolvă o problemă particulară, trebuie reținut faptul că cu cât panta pantei acoperișului ferestrei este mai mică, cu atât mai mare va fi spațiul de deasupra capului.

Și ca rezultat, zona utilă va crește direct în interiorul clădirii. Singurul lucru care ar trebui luat în considerare la proiectarea unei pârtii este asigurarea drenajului adecvat al apei de ploaie.

Cu o scădere a pantei, tipurile de material de acoperiș pe care îl puteți aplica pentru acoperirea structurii sunt limitate.

Pentru placile obisnuite de acoperișuri sau placi din fibra de sticla, este necesara o panta minima de 25% (25 centimetri de coborare verticala la 100 centimetri de rulare orizontala). Nu se recomandă utilizarea plăcilor din lemn pentru o pantă mai mică de 30%.

Un acoperiș cu o pantă mai mică de 25% necesită de obicei un material special de acoperiș; cum ar fi asfaltul laminat, acoperit cu un acoperiș laminat din cauciuc fără cusătură sau gudron fierbinte.

Fereastra de acoperiș sinterizată

Fereastra acoperișului poate fi cu un acoperiș ascuțit sau rotunjit, iar precipitațiile apar de pe ambele părți ale ferestrei.

O fereastră ghemuită este o structură complexă și, de regulă, necesită foarte mulți bani pentru ao construi, decât atunci când construiește o fereastră auditivă unică.

Construcția unei ferestre pentru acoperiș

Când se construiește fereastra pentru acoperiș, este necesar să se îndepărteze o parte a acoperișului și a punții de acoperiș, iar apoi se vede un șir de picioare pentru a crea o deschidere. Atunci când lipiți părțile ferestrei, puteți folosi adezivul pentru gips-carton.

Înainte de începerea acestor lucrări, este necesar să se așeze cu grijă picioarele rafterului cu ajutorul suporturilor temporare. Toate aceste lucrări trebuie planificate în acele zile în care vremea este caldă și uscată.

Pentru toate acestea, de asemenea, înainte de a începe lucrul, este necesar să se ofere un adăpost temporar pentru deschiderea în acoperiș. Adesea folosite în astfel de scopuri sunt foile de plastic, care sunt fixate temporar pe acoperiș.

Cum să faci un acoperiș pe acoperiș cu mâinile tale

Cum să faci un acoperiș pe acoperiș cu mâinile tale

Numele ferestrei pentru dormitoare este cunoscut tuturor, dar foarte puțini oameni știu de ce este așa numit.

În dicționarul explicativ al lui Vladimir Dal, acest termen este plasat în articolul "Rumor", alături de cuvintele "prodeshina", "opening" și "hearing".

Continuând o serie de interpretări, omul de știință a scris un "zvon în acoperiș" și "fereastra pentru dormitor".

Cu toate acestea, nu înțeleg pe deplin originea termenului, a adăugat imediat: "deși nu există nimic de ascultat".

Este curios, în același articol al lui Dahl, este dată expresia "zvonurile sunt purtate de vânt". Anterior, astfel de ferestre erau așezate în încăperile mici pentru slujitori, iar numele lor era complet legat de adunările de seară și de fragmente de conversație cu vânt.

Există o altă legendă legată de Moscova Manezh, construită în 1817 în cinstea victoriei asupra Franței napoleoniene. La construirea lui Manege, era ocupat artelul unui sluh muzhik numit Sluhov.

Inițial, acoperișul Manezului, ca și pedestranele, era fără ferestre, iar podul mansardei nu fusese executat. În timpul căldurii intense, mansarda a fost încălzită, iar aerul expandat a deformat tavanul și acoperișul.

Incidentul a fost raportat împăratului Alexandru I, iar acoperișul a trebuit să fie modificat de urgență. Zvonurile au găsit o cale de ieșire și au așezat un număr mare de ferestre pe versanții de aer, după care au fost chemați după numele comandantului - auditiv.

În zilele noastre, ferestrele pentru uși sunt utilizate pe scară largă în construcția acoperișurilor înclinate și realizează trei funcții: accesul la acoperiș, ventilarea și iluminarea spațiului mansardelor.

Sunt cunoscute cel mai bine patru tipuri de geamuri:

 • cu un acoperiș gable;
 • cu un acoperiș gable;
 • cu un acoperiș plat;
 • circulara.

Acoperișurile ferestrelor sunt proiectate în conformitate cu regulile generale. Ca o acoperire pot fi folosite materiale de acoperis ondulin, metal, și altele.

Cadrele ferestrelor pentru acoperișuri sunt montate în același plan cu pereții și diferă în funcție de varietate. Cele mai frecvente sunt cadrele cu orificii dreptunghiulare și circulare (circulare).

Un alt nume pentru ferestrele pentru dormitoare este "lykarnaya", care în limba franceză înseamnă o fereastră de mansardă. În ultimii ani, mansardele au devenit foarte populare și este posibil ca termenul de "fereastră auditivă" să rămână numai în cărțile vechi.

Ce să prevadă?

Există multe opțiuni pentru construirea de acoperișuri de clădiri. Cel mai adesea, atât în ​​domeniul construcțiilor civile, cât și în sectorul privat, pentru clădirile administrative și rezidențiale, sunt amenajate acoperișuri înclinate.

Acestea au o serie de avantaje și sunt adesea echipate cu ferestre auditive, ceea ce este destul de posibil de făcut prin propriile mâini. Forma și locația lor pot fi diferite una de cealaltă, dar toate au aceleași funcții.

 1. Iluminarea spațiului sub acoperiș (spațiul mansardat sau mansardă).
 2. Ventilația sa calitativă.
 3. În unele cazuri - acces direct la acoperiș pentru inspecția preventivă și lucrările de reparații.
 4. Adesea joacă rolul unei părți integrale a întregii compoziții arhitecturale și, uneori, și la ieșirea de urgență.

Ferestrele moderne pentru acoperișuri nu sunt doar case mici cu pereții și podelele, dar au și multe alte opțiuni constructive.

La executare ele sunt împărțite:

 • cu un apartament;
 • cu una sau două pante;
 • acoperis de șold;
 • panoramică;
 • mansardă (încorporată);
 • din sticlă ("zenith").

Fereastra în sine poate fi de diferite forme:

Dar, indiferent de design, în timpul construcției este necesar să se respecte anumite norme general acceptate. Dacă este planificată echiparea ferestrei pentru acoperiș, aceasta trebuie luată în considerare chiar și în stadiul de construcție a sistemului de bare de acoperiș.

Punctuozitatea pantei

Pentru a preveni pătrunderea umezelii în mansardă (mansardă) în apropierea ferestrei, este necesar să vă asigurați scurgerea naturală de pe acoperiș. Prin urmare, panta ar trebui să fie de cel puțin 50 pentru acoperișuri plate și de la 150 și mai mult pentru cele "înclinate".

formă

Cel mai "profitabil" este cel triunghiular. O astfel de configurație a deschiderii ferestrei este atrăgătoare prin aceea că "linia de contact" a scheletului scheletului casei cu acoperișul este mult mai mică decât cea a profilului pătrat sau dreptunghiular.

Aici este cea mai probabilă penetrarea umidității în spațiul sub acoperiș. Alegerea unei forme triunghiulare reduce semnificativ cantitatea de impermeabilizare obligatorie pe acest sit problematic.

În același timp, este necesar să se ia în considerare faptul că o astfel de formă a deschiderii ferestrei va reduce oarecum iluminarea din interiorul spațiului mansardă. Prin urmare, este recomandabil să se facă fațada ferestrei o linie cu peretele clădirii.

Localizarea ferestrelor

În funcție de mărimea acoperișului, configurația sa și arhitecturale deschideri de ansamblu de ferestre de proiectare poate fi amplasat pe o linie (orizontală) și în 2 (eșalonată).

La determinarea numărului acestora, este necesar să se țină seama de faptul că experții recomandă respectarea condiției: lățimea totală a tuturor deschiderilor trebuie să fie mai mare de jumătate din lungimea marginii pantei acoperișului. Distanța de la podea la mansardă până la rândul inferior de ferestre este considerată egală cu 1 m.

Instrucțiuni pas-cu-pas

Luați în considerare tehnologia de a construi o fereastră de dormit folosind exemplul unui profil triunghiular. Ordinea de lucru.

 1. Este necesar să se elaboreze un plan pentru amplasarea ferestrelor pentru acoperișuri (dacă există mai multe) și un desen exact al casei care să indice toate dimensiunile acesteia.
 2. De fapt, pentru el își stabilește propriul sistem de prindere personală prin aceeași metodă ca și pentru acoperișul întregii structuri - cu patina sa, suporturile și cadrul de susținere.
 3. În locurile în care sunt instalate ferestrele în timpul instalării sistemului de acoperiș "general", sunt instalate plăci sau plăci mai masive, deoarece aceste suporturi vor avea o sarcină suplimentară.
 4. Pe grinzi sunt fixate grinzi orizontale. Primul este la nivelul Mauerlatului (marginea superioară a peretelui casei), iar al doilea - în funcție de înălțimea deschiderii ferestrei "auditive".
 5. La aceste "bare transversale" va fi atașat cadrul casei. Ar trebui luat în considerare faptul că patina lui va fi atașată la fascicul superior. De la locația sa depinde de modul în care va fi orientat acoperișul.
 6. Profilul "triunghi" al casei este atașat la bara inferioară - cuie, capse, colțuri metalice. De la baza sa până la grinda superioară sunt amplasate bare, care fixează fiabil întreaga structură.
 7. Din partea de sus a triunghiului până la aceasta este perioada de creastă. Ca rezultat, se obține "scheletul" ferestrei de vizualizare viitoare.
 8. Se montează un cadru de fereastră, care este fixat nu numai de triunghiul profilului, ci unește și grinzile cu grinzile fixate care fixează baza triunghiului cu bara superioară.
 9. Sunt montate mai multe traverse laterale laterale, iar cadrul de susținere este o cutie. fereastră-na-kryshe Prin analogie cu aranjamentul acoperișului întregii case, se pun toate materialele necesare (abur și impermeabilizare, izolație).
 10. Linia de contact a scheletului casei de acoperiș din dormitor este sigilată suplimentar cu colțuri speciale, bare de prindere și altele asemenea.
 11. Excelentă bandă auto-expandantă, compoziții mastice și diverse materiale de etanșare. Cunoscând toate aceste caracteristici de instalare, puteți construi o fereastră de dormit de orice profil.

Sfaturi utile

În ultima vreme ferestrele de acoperiș populare oferă mult mai multă lumină. Pentru instalarea lor, nu este nevoie să se construiască un cadru separat, deoarece acestea se află în același plan cu acoperișul casei și sunt atașate la sistemul său de acoperiș cu ajutorul plăcilor speciale.

Cu toate acestea, auto-fabricarea este impracticabilă, deoarece erorile în calcule sunt destul de posibile. Este mai bine să cumpărați o fereastră fină din plastic și să o instalați în poziție.

Acest model este rotativ, axa sa de rotație se află în plan orizontal și este situată în mijloc. Prin ferestre se produce aproximativ 15% din pierderea de căldură a oricărei structuri.

Prin urmare, atunci când se determină dimensiunea acestora, este necesar să se facă o "modificare" a climei și a locației clădirii. Dacă fereastra de inspecție este echipată pe acoperișul unei case care a fost deja construită, atunci fixarea ramei sale se face pe grinzi.

Dar NU PUTEATI. Numai capse, unghii, elemente suspendate (benzi metalice, colțuri). În caz contrar, rezistența întregii structuri de susținere va scădea.

Iluminarea naturală a sălii de la mansardă va fi mai bună, cu atât este mai mare fereastra pentru acoperiș. Nu uitați de necesitatea pregătirii lemnului de calitate - uscarea și impregnarea cu compuși speciali.