Amenajarea acoperișului și instalarea detaliată a bazei pentru diferite acoperiri de acoperiș

Tipuri

Acoperișul scheletului acoperișului este doar o parte din cherestea necesară, care este necesară pentru a construi propria casă.

În plus, trebuie să folosiți o mulțime de materiale pentru a crea o cutie de calitate și adecvată sub materialul de acoperiș.

Acest element al acoperișului este foarte important, prin urmare, la construcția acestuia este necesar să se respecte normele și normele de construcție stabilite în funcție de materialele selectate.

În acest articol veți afla ce este cutia și cum să o montați corect.

Acoperișul acoperișului - ce este și de ce este necesar?

Acoperișul acoperișului este o structură specială, care constă din grinzi sau plăci, care sunt așezate la un unghi de 90 de grade față de grinzi.

Pentru construcția acoperișului sunt necesare unele dintre următoarele materiale, în funcție de materialul de acoperiș:

 • cherestea;
 • panouri ordinare sau de tabla;
 • tes;
 • placaj.

Acoperișul acoperișului trebuie să fie realizat în conformitate cu regulile de construcție stabilite. Acest lucru este important datorită faptului că, în cazul unei instalări necorespunzătoare sau nerespectării instrucțiunilor, întregul acoperiș din cauza rafalelor de vânt sau a condițiilor meteorologice nefavorabile poate fi la sol.

Prin urmare, înainte de a începe lucrul la ridicarea cutiei, trebuie să înțelegeți mai întâi structura tortului de acoperiș, tipurile de materiale și posibilitatea aplicării lor în cazuri specifice.

Amenajarea acoperișului acoperiș tort

Indiferent de acoperirea planificată a clădirii - plată sau înclinată, acoperișul trebuie pus în aplicare într-un anumit mod.

Acest element al structurii este alcătuit din mai multe straturi, pe care constructorii le-au acceptat ca placaj de acoperiș.

Vă permite să protejați interiorul clădirii de efectele negative asupra acestora asupra oricăror factori de mediu.

Lăsați-o să atingă următoarele straturi de prăjituri:

Fiecare dintre straturile de mai sus, dacă este instalat corect, își îndeplinește funcția specifică. Dacă treceți peste o parte a acoperișului, celelalte elemente vor fi mai predispuse la efecte diferite ale factorilor externi. În plus, interiorul clădirii va deveni mai puțin sigur și confortabil pentru a trăi și a funcționa.

Decoratiuni interioare este cel mai adesea un strat de gips-carton si un strat de finisaj, care poate servi ca tencuiala, tapet sau vopsea. Această parte a tortului are doar o funcție estetică, închizând straturile interioare ale acoperișului.

 • Placarea este un cadru special, pe care materialul de acoperiș va fi păstrat în viitor. Pe partea interioară a grinzilor se montează un film special de barieră de vapori, care împiedică pătrunderea fumului din cameră în tort.
 • Cel mai adesea între rafturile acoperișului este pus materialul de izolație. Cele mai populare tipuri sunt vată minerală și polistiren. Primul tip de izolație este rezistent la foc și mai scump. Este nevoie de o mulțime de resurse umane pentru instalare. Penoplastul este susceptibil la aprinderea rapidă într-un incendiu, eliberează, topeste, substanță toxică, dar este mai accesibil și ușor de instalat.
 • Hidroizolarea este un film care este plasat pe partea de sus a grinzilor. Nu permite penetrarea precipitațiilor atmosferice în încăperi și, de asemenea, împiedică scurgerea condensului în tortul de acoperiș, care se poate forma în spațiul aerisit.
 • Ventilarea în acoperiș este proiectată pentru a se asigura că spațiile situate direct sub ea sunt mai confortabile pentru a trăi și a găsi oameni în ele. De asemenea, ventilația protejează tortul de acoperiș din vaporii de apă.

Tort sub tigla metalica

Materialul de acoperire poate fi complet diferit - atât piesă, cât și role. În funcție de opțiunile care vor fi selectate, depinde de instalarea blaturilor, deoarece acestea trebuie să fie păstrate pe acoperiș.

Caracteristici de lăcuit continuu și rarefiat

Ce determină treapta acoperișului în construcția acoperișului? În funcție de tipul de acoperiș ales pentru acoperiș, există două tipuri diferite de cutii pentru acesta:

 1. Lăcuirea continuă a acoperișului - instalarea plăcilor de acest tip se realizează cu o treaptă care nu depășește un centimetru. De asemenea, este permisă utilizarea plăcilor de placaj. Cel mai adesea acest tip de cutie este realizat pentru astfel de tipuri de materiale de acoperis ca plăci moi și ardezie plat. De asemenea, toate tipurile de acoperișuri moi sunt așezate exact pe acest tip de cutie.
 2. Rarefied - instalarea de lamele de acest design poate fi diferită în funcție de material, ajungând la câteva zeci de centimetri. Cel mai adesea acest tip de cutie este utilizat pentru plăci metalice, ardezie și ceramică.

Cel mai adesea, grosimea cutiei de acest tip este de 25 de milimetri. Unul dintre tipurile ideale de cherestea pentru acest design este o grămadă de foi.

Cadrul unei așternuturi rare este o serie de plăci sau jgheaburi paralele cu creasta acoperișului și unul cu celălalt, cu un anumit pas de localizare între ele. Poate fi complet diferit - de la 10 la 800 de milimetri.

Cel mai adesea pentru un astfel de design, o placă mai largă este folosită pentru acoperirea acoperișului. Valoarea minimă a secțiunii transversale este de 40 milimetri. Cu cât este mai greu materialul de acoperiș, cu atât mai fiabil trebuie să faceți un cadru. Prin urmare, în unele cazuri, grosimea plăcilor este mărită, iar pasul lor este redus.

Caracteristicile materialului utilizat pentru cutie

Pentru a înțelege ce material poate fi pus pe cutie, trebuie mai întâi să înțelegeți caracteristicile tipurilor sale cele mai populare. Acestea includ:

Diferite tipuri de plăci (cu excepția metalului) sunt elemente de dimensiuni reduse ale acoperișului. Acest material este considerat unul dintre cele mai bune datorită proprietăților sale, precum și o durată lungă de viață.

În acest caz, acoperișul plăcii este cel mai greu, din cauza căruia necesită o bază bună în defecțiunea rampei de cavitate și a cutiei corespunzătoare. Este recomandat să folosiți bare care măsoară de la 50 la 60 de milimetri.

Pasul latinelor trebuie calculat în funcție de lungimea fiecărui șarț care poate fi diferită în funcție de producător.

Ardezie este unul dintre cele mai comune materiale de acoperire pe teritoriul țării din diverse motive. Dimensiuni mici ale foilor pot fi plasate pe bare, a căror dimensiune nu depășește 50 de milimetri.

Dacă se montează unități mari de dimensiuni și greutăți, este mai bine să se utilizeze bare cu o grosime de aproximativ 80 milimetri. Pasul trebuie selectat în funcție de dimensiune.

Acestea pot fi, de 120 * 68 centimetri și 175 * 112,5 centimetri. Merită să ne amintim că o foaie trebuie să susțină cel puțin trei bare, astfel încât să nu se îndoaie sub propria lor greutate și presiune de precipitații atmosferice.

Plierea acoperișului este mai puțin populară, dar este uneori folosită. Dacă panta acoperișului este în limita a 14 grade sau dacă configurația acestuia este destul de complicată, producătorii recomandă montarea materialului pe o cutie continuă.

Ce panou este necesar pentru acoperișul acoperișului? Secțiunea transversală a fasciculului ar trebui să fie de 50 * 50 milimetri. De asemenea, puteți folosi o placă cu o secțiune transversală de 32 * 100 milimetri.

Începeți instalarea unei lame sub acoperișul cusăturii de pe streașină. Părțile proeminente ale acoperișului trebuie să fie finisate timp de 60 de centimetri, cu o placă solidă în trepte de cel mult 1 centimetru.

Acoperișul moale este suficient de simplu pentru instalare, dar necesită un lăcuit continuu cu unul sau două straturi. Greutatea unui astfel de material este suficient de mică.

Costul, în contrast cu alte tipuri de acoperișuri, este de asemenea acceptabil. În acest caz, durata de viață a materialelor moi nu poate fi foarte mare. În plus, ele sunt destul de toxice în combustie și nu foarte rezistente la foc.

Alegerea etapei acoperișului, în funcție de materialul de acoperiș

Fiecare tip de material utilizat pentru construirea acoperișului trebuie montat pe o cutie cu un anumit pas individual.

Această valoare ar trebui deseori determinată independent, în funcție de dimensiunile foilor de material, respectând în același timp regulile stricte de construcție. Putem distinge următoarele modele pentru diferite tipuri de acoperișuri:

 • materiale rotative moi - trebuie să utilizați o cutie continuă cu un pas minim între elementele de până la 10 milimetri;
 • Ardezie - este necesar să selectați individual etapa în funcție de grosimea foilor - de la 50 la 75 de centimetri;
 • tigla metalică - trebuie luate în considerare instrucțiunile fabricantului de material, însă, în general, se poate indica faptul că treapta totală este în intervalul de la 300 până la 400 de milimetri, iar distanța dintre ultimele două plăci ar trebui să fie de jumătate din dimensiune;
 • țigle (ceramică, polimer și nisip) - trebuie să fie ghidate de instrucțiunile producătorului, ținând cont de unghiul de înclinare a sângelui; cel mai adesea placile sunt stivuite cu un interval de la 320 la 380 milimetri;
 • copertina acoperișului - cea mai comună etapă a cutiei este de 200 de milimetri, deși există și altele.

Montarea acoperișurilor cu mâinile tale

După cumpărarea materialului, trebuie să comandați lemn pentru acoperiș.

Calcularea dimensiunilor trebuie făcută ținând cont de dimensiunile acoperișului care a fost achiziționat și, de asemenea, în funcție de dimensiunea acoperișului.

Merită să ne amintim că cu cât designul este mai complex, cu atât mai mult vor exista elemente de deșeuri și substandard.

Prin urmare, cel mai bine este să comandați un material cu o marjă de 10%.

Pentru a monta baza, este posibil să aveți nevoie de următoarele instrumente:

 • ciocan și cuie;
 • șurubelniță și șuruburi;
 • ferăstrău sau bulgară;
 • clește;
 • creion sau cretă pentru marcare;
 • ruleta;
 • nivel de construcție.

La instalare, urmați instrucțiunile de mai jos:

 1. În primul rând, în funcție de materialul selectat, ar trebui să se facă marcaje pe grinzile plăcilor sau barelor. În funcție de tipul de acoperiș, aspectul poate fi eterogen. Cele mai multe ori pe margini ar trebui să facă un pas mai mic.
 2. După numărarea a fost realizată cu ajutorul unui ciocan și cuie sau șuruburi și șurubelnițe trebuie să pună în aplicare o instalare pe etape de placi sau bare de pe căpriori.
 3. După fiecare fixare a elementului următor, este necesar să verificați locația sa față de cea anterioară, precum și instalarea corectă cu ajutorul nivelului.
 4. Este deja direct pe baza însuși ca instalarea materialului de acoperire să fie efectuată.

Videoclip util

Instrucțiuni video privind instalarea plăcilor de acoperiș pe acoperiș cu propriile mâini:

concluzie

La instalarea plăcuțelor pentru anumite tipuri de materiale de acoperiș, este necesar să fiți ghidați în primul rând prin recomandările producătorului.

Acest lucru este important datorită faptului că, în lumea modernă, în fiecare an, ei vin cu și fac multe materiale noi cu privire la noile tehnologii, din cauza cărora instrucțiunile pentru stabilirea lor se schimbă în mod constant.

Dacă respectați cu strictețe instrucțiunile pe care compania le-a calculat, puteți să vă protejați casa de precipitații și de condițiile climatice fără probleme pentru o perioadă lungă de timp.

Acoperișuri cu mâna proprie - instrucțiuni de instalare

Un acoperiș sau un șerpuit este un acoperiș pentru două versanți, adică Are 2 suprafețe înclinate (înclinate) de formă dreptunghiulară.

Scheletul de pe acoperișul gabeta, datorită caracteristicilor de design, combină perfect simplitatea dispozitivului și întreținerea cu fiabilitate și durabilitate. Acești parametri și mulți alți parametri fac ca construcția unui acoperiș gable să fie o soluție practică și rațională pentru construcția de locuințe private și comerciale.

În cadrul acestui articol, vom analiza modul de realizare a unui sistem de acoperiș arcuit cu mâinile noastre. Pentru o percepție eficientă a materialului, este prezentată sub forma unor instrucțiuni pas cu pas de la A la Z, de la selecție și de la calcul la montarea Mauerlatului și a acoperișului sub acoperiș. Fiecare etapă este însoțită de mese, diagrame, desene, desene și fotografii.

Popularitatea acoperișului de către casă se datorează mai multor avantaje:

 • variabilitatea designului;
 • Simplitatea în calcule;
 • caracterul natural al fluxului de apă;
 • integritatea designului reduce probabilitatea scurgerilor;
 • eficiență;
 • conservarea suprafeței utile a podului sau posibilitatea dotării podului;
 • mentenabilitate ridicată;
 • rezistență și durabilitate.

Tipuri de acoperiș arici

Instalarea sistemului de ghiare de acoperiș arcuit depinde, în primul rând, de designul acestuia.

Există mai multe variante de acoperișuri gable (tipuri, tipuri):

1. Un acoperiș simplă - simetric

Un acoperiș simplu - acoperiș simetric Cel mai frecvent din cauza simplității și fiabilității opțiunii unui dispozitiv de acoperiș. Datorită simetriei, se realizează o distribuție uniformă a sarcinilor pe pereții lagărului și pe Mauerlat. Tipul și grosimea izolației nu afectează alegerea materialului.

Secțiunea transversală a barei permite o rezervă de capacitate de încărcare. Nu există nici o șansă de a îndoi căpriorii. Suporții și distanțierele pot fi puse aproape oriunde.

Dezavantajul evident este imposibilitatea de a amenaja o podea de mansardă cu drepturi depline. Din cauza colțurilor ascuțite apar zonele "surde", care nu sunt potrivite pentru utilizare.

2. Un acoperiș simplu, asimetric

Aspectul unuia dintre colțuri mai mult de 45 ° conduce la o reducere a spațiului neutilizat. Există o oportunitate de a face sufragerii sub acoperiș. În același timp, cerințele pentru calcul sunt în creștere, deoarece Sarcina pe pereți și fundație va fi distribuită neuniform.

3. Acoperiș gable deformat, cu îndoire externă și / sau internă

Suprafața acoperișului deteriorat, cu rupere exterioară și / sau interioară O astfel de construcție a acoperișului vă permite să construiți un al doilea etaj complet sub acoperiș.

Firește, o cornișor simplu de acoperiș diferă de o linie întreruptă, nu numai vizual. Principala dificultate constă în complexitatea calculelor.

Structura unui sistem de acoperiș arcuit

Construirea unui acoperiș de orice complexitate cu propriile mâini implică cunoașterea scopului elementelor structurale de bază.

Locațiile elementelor sunt afișate în fotografie.

Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit - schemă 2 Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit - schema 3

 • Mauerlat. Conceput pentru a distribui încărcătura de la sistemul de rafturi la pereții caroseriei clădirii. Pentru aranjamentul Mauerlatului este ales un fascicul de lemn masiv. De preferință zada, pin, stejar. Secțiunea transversală a fasciculului depinde de tipul său - dintr-o singură bucată sau lipită, precum și din presupusul secol de construcție. Cele mai populare dimensiuni sunt 100x100, 150x150 mm.

 • Piciorul cavoului. Principalul element al sistemului. Pentru producția de căpriori, se utilizează un fascicul puternic sau un jurnal. Pe partea superioară, picioarele formează o fermă.

Silueta fermei structurate determină aspectul structurii. Exemple de ferme din fotografie.

Opțiunile sistemului de bare de acoperiș

Parametrii importanți sunt rafturile. Despre ei va fi un pic mai mic.

 • Strângere - conectează picioarele de rafturi și le conferă rigiditate.
 • rulați:
  • Ridică fugă, montată la locul unde un coronament se unește unul cu celălalt. În viitor, va fi instalat pe creasta acoperișului.
  • Trasee laterale, ele oferă fermei o rigiditate suplimentară. Numărul și mărimea acestora depind de încărcarea sistemului.
 • Rack pentru grătare - bara situată vertical. De asemenea, o parte din sarcină este luată din greutatea acoperișului. Într-un simplu acoperiș gable este de obicei situat în centru. Cu o lățime semnificativă a spanului - în centru și în lateral. Într-un acoperiș asfaltat asimetric - locul de instalare depinde de lungimea rafturilor. Cu un acoperiș rupt și dispunerea unei încăperi în mansardă - rafturile sunt situate pe fiecare parte, lăsând spațiu pentru mișcare liberă. În cazul în care camerele ar trebui să fie două - rafturile sunt situate în centru și pe lateral.

Poziția standului, în funcție de lungimea acoperișului, este prezentată în figură.

În funcție de lungimea acoperișului

 • Brace. Serveste ca suport pentru rack.

În regiunile cu încărcături semnificative de vânt și zăpadă nu sunt instalate doar benzi longitudinale (amplasate în același plan cu o pereche de rafturi), dar și diagonale.

 • Hornul. Scopul său este de a servi drept suport pentru rack și punctul de prindere al strutului.
 • Șipci. Este proiectat pentru deplasarea în timpul lucrărilor de construcție și fixarea materialului de acoperiș. Este instalat perpendicular pe picioarele cavității.

Prezența unui desen și a unei diagrame care să arate locația tuturor elementelor structurale enumerate vă vor ajuta în lucrare.

Selecția materialului pentru grinzi

Atunci când se calculează materialul pe un acoperiș gable, trebuie să alegeți lemn de calitate fără deteriorări și găuri de vierme. Nu este permisă prezența nodurilor pentru grinzi, mauerlat și capriori.

Pentru panouri, laturile de noduri trebuie să fie la minimum și nu trebuie să cadă. Lemnul trebuie să fie solid și să fie prelucrat cu preparatele necesare, ceea ce va spori proprietățile.

Calcularea sistemului de acoperiș din alamă

Calculul parametrilor materialului este o etapă importantă, prin urmare, oferim algoritmul de calcul pas cu pas.

Calculul sistemului de rafturi Este important de știut: întregul sistem de tavan constă dintr-un set de triunghiuri, cel mai rigid element. În schimb, dacă patinele au o formă diferită, i. E. sunt un dreptunghi neregulat, atunci trebuie să îl împărțiți în componente separate și să calculați încărcătura și numărul de materiale pentru fiecare. După calcule, datele sunt rezumate.

1. Calcularea sarcinii pe sistemul de rafturi

Încărcarea pe grinzi poate fi de trei tipuri:

 • Sarcini permanente. Acțiunea lor va fi întotdeauna simțită de sistemul de coroane. Astfel de sarcini includ greutatea acoperișului, acoperișul, izolația, filmele, elementele suplimentare ale acoperișului, materialele de finisare pentru podeaua mansardă. Greutatea acoperișului este suma greutății tuturor elementelor sale constitutive, este mai ușor să luăm în considerare această sarcină. În medie, valoarea încărcării constante pe grinzi este de 40-45 kg / m2.

Pentru referință: Greutatea unor materiale de acoperire pe 1 mp. este prezentat în tabel

 • Încărcați variabilele. Acestea funcționează în perioade diferite și cu puncte forte diferite. La astfel de sarcini se efectuează: o sarcină vântului și forța sa, încărcarea zăpezii, intensitatea depozitelor.

De fapt, panta acoperișului este ca o pânză și, având în vedere încărcătura vântului, structura întregului acoperiș poate fi distrusă.

Încărcarea vântului pe acoperiș

Calculul se efectuează în funcție de formula: sarcina vântului este egală cu indicatorul pentru regiunea înmulțit cu factorul de corecție. Acești indicatori sunt conținute în SNiP "Loads and Impacts" și sunt determinate nu numai de regiune, ci și de locația casei. De exemplu, o casă privată, înconjurată de clădiri înalte, are mai puține încărcături. O casă de țară detașată sau o experiență de dacha a crescut încărcăturile de vânt.

2. Calcularea încărcăturii de zăpadă pe acoperiș

Calcularea acoperișului pentru încărcarea zăpezii se efectuează conform formulei:

Încărcarea zăpezii totale este egală cu greutatea zăpezii înmulțită cu factorul de corecție. Coeficientul ia în considerare presiunea vântului și influența aerodinamică.

Greutatea zăpezii, care reprezintă 1 metru pătrat. Suprafața acoperișului (conform SNIP 2.01.07-85) este în intervalul 80-320 kg / m2.

Coeficienții care prezintă dependența de panta pantei sunt prezentați în fotografie.

Schema de calculare a sarcinii de zăpadă de pe acoperiș

 • Încărcături speciale. Asemenea sarcini sunt luate în considerare în locuri cu activitate seismică mare, tornade, vânturi de furtună. Pentru latitudinile noastre, este suficient să se facă o marjă de forță.

Evaluarea stării și capacității portante a zidurilor și fundațiilor

Trebuie avut în vedere faptul că acoperișul are o greutate semnificativă, care poate deteriora restul clădirii.

Definiția configurației acoperișului:

 • simplu simetric;
 • simplu asimetric;
 • linie întreruptă.

Cu cât este mai complexă forma acoperișului, cu atât este mai mare numărul de ferme și garnituri necesare pentru a crea marja necesară pentru rezistență.

3. Calcularea unghiului acoperișului

Unghiul de înclinare al acoperișului arboric este determinat în primul rând de materialul de acoperiș. La urma urmei, fiecare dintre ele își înaintează cererile.

 • acoperiș moale - 5-20 °;
 • tigla metalica, ardezie, carton ondulat, ondulin - 20-45 °.

Trebuie remarcat faptul că creșterea unghiului crește suprafața sub acoperiș, dar și cantitatea de material. Ce afectează costul total al muncii.

Calcularea unghiului acoperișului

5. Calculul pitchului grinzilor

Traversul acoperișului gablon pentru clădirile rezidențiale poate fi cuprins între 60 și 100 cm. Alegerea depinde de materialul de acoperiș și de greutatea structurii acoperișului. Apoi numărul de picioare de rafturi se calculează prin împărțirea lungimii rampei la distanța dintre perechile de cavități plus 1. Numărul obținut determină numărul de picioare pe patină. Pentru al doilea, numărul trebuie să fie înmulțit cu 2.

6. Calculul lungimii acoperișului acoperișului

Lungimea rafturilor pentru acoperișul mansardei este calculată de teorema lui Pitagora.

Parametrul "a" (înălțimea acoperișului) este setat independent. Valoarea sa determină posibilitatea de amenajare a unei locuințe sub acoperiș, confortul de a fi la mansardă, consumul de material pentru construcția acoperișului.

Parametrul "b" este jumătate din lățimea clădirii.

Parametrul "c" este hypotenuse a triunghiului.

Trebuie remarcat faptul că lungimea maximă a fasciculului este de 6 m. Prin urmare, dacă este necesar, grinzile pot fi îmbinate (clădire, andocare, îmbinare).

Metoda de îmbinare a grinzilor pe lungime este prezentată în fotografie.

Metodele de îmbinare a grinzilor de-a lungul lungimii

Lățimea grinzilor pentru acoperiș depinde de distanța dintre pereții opuși ai rulmentului.

7. Calcularea secțiunii de grinzi

Secțiunea transversală a acoperișului arboric este dependentă de mai mulți factori:

 • încărcare, am scris deja despre aceasta;
 • tipul de material utilizat. De exemplu, jurnalul poate suporta o sarcină, fasciculul - celălalt, fasciculul lipit - al treilea;
 • lungimea picioarelor de rafturi;
 • tipul de lemn utilizat în construcții;
 • distanța dintre grinzi (etapele de coridoare).

Determinați secțiunea transversală a fasciculului pentru grinzi, cunoscând distanța dintre grinzi și lungimea grinzilor, puteți utiliza datele de mai jos.

Secțiune de cotropi - tabel

Dimensiuni de cherestea (grinzi și panouri) pentru un sistem de acoperiș arcuit:

 • grosimea (secțiunea transversală) a lui Mauerlat este de 10x10 sau 15x15 cm;
 • grosimea rafturilor și pufurilor - 10x15 sau 10x20 cm. Uneori utilizați o bară de 5x15 sau 5x20 cm;
 • Rulați și o manetă - 5x15 sau 5x20. În funcție de lățimea piciorului;
 • Stand - 10x10 sau 10x15;
 • un picior - 5x10 sau 5x15 (în funcție de lățimea rafturii);
 • Grosimea (secțiunea transversală) a acoperișului pe acoperiș este de 2x10, 2,5x15 (în funcție de materialul de acoperiș).

Tipuri de sisteme de cornișor de acoperiș gable

Pentru construcția considerată a acoperișului există 2 opțiuni: caneluri stratificate și suspendate.

Tipuri de sistem de acoperiș: cu grinzi stratificate și suspendate

Luați în considerare fiecare specie în detaliu pentru a face o alegere ponderată.

Hanging agățat

Sunt aplicate la o lățime a unui acoperiș de cel mult 6 m. Instalarea canelurilor suspendate se realizează prin fixarea piciorului în spatele peretelui de sprijin și a fusului de creastă. Construcția capului suspendat este specială datorită faptului că picioarele cavității sunt sub influența unei forțe de spargere. Grinzile agățate cu un puf, instalat între picioare, îi pot reduce impactul. Strângerea sistemului de rafturi poate fi din lemn sau din metal. Adesea puff-uri sunt plasate mai jos, apoi joacă rolul de grinzi poartă. Este important să se asigure o fixare sigură a strângerii pe șanț. Deoarece este transmisă și o forță de spargere.

Suporturi suprapuse

Sunt aplicate la aranjarea acoperișurilor de orice dimensiune. Construcția canelurilor stratificate asigură prezența unei platforme și a unui raft. O bancă care se află paralel cu Mauerlat-ul ocupă o parte din încărcătură. Astfel, picioarele de creastă par să fie înclinate unul către altul și sunt susținute de suport. Grinzile sistemului de odihnă funcționează numai pe îndoire. Și ușurința de instalare a înclinat, de asemenea, scalele în favoarea lor. Singurul dezavantaj - prezența unui rack.

combinate

Având în vedere faptul că acoperișurile moderne se disting printr-o mare varietate de forme și complexitatea configurațiilor, este utilizată o vedere combinată a sistemului de crustă.

Vedere combinată a sistemului de rafturi

După alegerea tipului de sistem de rafturi, puteți calcula cu exactitate cantitatea de material. Calculați rezultatele calculelor. În acest caz, profesioniștii recomandă să se întocmească desene pentru fiecare element al acoperișului.

Instalarea de sisteme de raft de acoperiș

După ce se calculează grinzile acoperișului, puteți continua instalarea. Procesul va fi împărțit în etape și va oferi o descriere a fiecăruia dintre ele. Veți primi un fel de instrucțiuni pas cu pas care conține informații suplimentare pentru fiecare etapă.

1. Montarea Mauerlattului pe perete

Bara este așezată de-a lungul peretelui pe care se vor odihni căpriorii.

În cabinele de casete, rolul Mauerlata este jucat de coroana superioară. În clădirile construite din materiale poroase (beton, beton spongios) sau cărămizi, mauerlatul este instalat de-a lungul întregii lungimi a peretelui de lagăr. În alte cazuri, acesta poate fi instalat între picioarele de rafturi.

Materialul este pregătit pentru site-ul www.mydomik.net

Îmbinarea Maueratului între ele (blocare directă cu șuruburi) Deoarece lungimea Mauerlate-ului depășește dimensiunile standard ale cherestei, trebuie să fie îmbinată.

Legătura dintre Mauerlat una cu cealaltă se face așa cum se arată în figură.

Cum se conectează Mauerlat?

Grinzile sunt tăiate numai la un unghi de 90 °. Conexiunile apar cu ajutorul șuruburilor. Cuie, sârmă, nagale de lemn nu sunt folosite.

Cum se montează Mauerlat?

Instalarea lui Mauerlat se face pe partea superioară a peretelui. Tehnica de montare prevede mai multe moduri de a fixa Mauerlat:

 • strict în centrul peretelui de lagăr;
 • cu o schimbare spre o parte.

Pentru a proteja bara pentru Mauerlata de daune, este pus pe un strat de material de impermeabilizare, care este, de obicei, un ruberoid comun.

Fiabilitatea fixării Mauerlatului este un aspect important al construcției. Acest lucru se datorează faptului că panta acoperișului este ca o pânză. De exemplu, are o încărcătură puternică de vânt. Prin urmare, Mauerlatt trebuie fixat ferm pe perete.

Metode de fixare a Mauerlate-ului pe perete și pe căpriori

Ancore Mauerlat Șuruburi de ancorare. Ideal pentru o clădire monolitică.

Suporturi Mauerlat cu nagale din lemn Nageluri din lemn. Utilizat pentru cabine din busteni si grinzi. Dar, ele sunt întotdeauna folosite cu elemente de fixare suplimentare.

Mauerlata montează capsele Staples.

Maueratul se fixează pe știfturi sau fitinguri. Aplicabil în cazul în care cabana este construită din materiale poroase (beton, beton spumos).

Montarea Mauerlatului cu fixare culisantă. Fixare glisantă (articulată). Împingerea în acest fel vă permite să asigurați deplasarea picioarelor de crăpături atunci când se micșorează casa.

Sârmă Mauerlat Sârmă răsucite (tricotare, oțel). Folosit ca un element de fixare suplimentar în majoritatea cazurilor.

2. Fabricarea de ferme sau perechi de ferme

Instalarea se face în două moduri:

 • instalarea grinzilor direct pe acoperiș. Nu este folosit adesea, deoarece este dificil să se efectueze toate lucrările, să se măsoare, să se ajusteze la înălțime. Dar vă permite să efectuați singuri instalarea;
 • asamblare pe teren. De exemplu, elementele individuale (triunghiuri sau perechi) pentru sistemul de bare pot fi asamblate mai jos, apoi le ridicați pe acoperiș. Avantajul unui astfel de sistem în executarea rapidă a lucrărilor de înaltă altitudine. Un dezavantaj este că greutatea structurii asamblate a structurii de legătură poate fi considerabilă. Pentru ridicare va fi nevoie de echipament special.

3. Instalarea picioarelor de rafturi

Perechile colectate se ridică și sunt montate pe Mauerlat. Pentru a face acest lucru, în partea de jos a picioarelor cavoului trebuie să faceți o băutură.

Modul de fixare a cornierului este prezentat în figură.

Metode de fixare a picioarelor cavității

Începeți instalarea capriorilor de la capetele opuse ale acoperișului.

Între perechele de rafturi, un șir este întins. Între perechile fixe, un șir este întins. Aceasta va simplifica instalarea perechilor de rafturi ulterioare. Și, de asemenea, va desemna nivelul creastei.

În continuare, restul picioarelor de creastă sunt poziționate la distanța indicată una de cealaltă.

Dacă sistemul de lambriuri este montat direct pe acoperișul casei, atunci după instalarea celor două picioare extreme de curbură, suportul de creastă este instalat. Apoi, jumătate de abur este atașat la ea.

Este demn de remarcat faptul că în această problemă opiniile profesioniștilor diferă. Unii sfătuiesc să folosească ordinea șahului de fixare, ceea ce va permite distribuirea uniformă a încărcăturii crescute pe pereți și fundație mai uniform. Această procedură implică instalarea unui grătar într-un model de șah. După instalarea unei părți din capriori, montați părțile lipsă ale perechii. Alții, insistă că trebuie să faceți o instalare consecventă a fiecărei perechi. În funcție de mărimea structurii și de configurația structurii de susținere, armarea picioarelor de rafturi se realizează prin suporturi și stâlpi.

Fixare cu cleme de tăiere Nuance. Conectați elementele structurale suplimentare cu ajutorul tăierii. Este preferabil să le rezolvați prin prinderea capselor.

Dacă este necesar, puteți extinde piciorul vasului.

Metodele de îmbinare a picioarelor rafturilor sunt prezentate în fotografie.

Metodele de îmbinare a picioarelor de rafturi

4. Instalarea acoperișului arcului

Nodul de creastă al acoperișului este realizat prin îmbinarea picioarelor de creastă în partea superioară.

Dispozitivul creastei:

 • Metodă fără utilizarea unei bare de susținere (vezi Fig.).

Instalarea creastei acoperișului fără utilizarea unei bare de susținere

 • Metoda care utilizează un fascicul de rafturi. O bară este necesară pentru acoperișuri mari. În viitor, poate deveni un suport pentru rack.
 • Metoda de așezare pe grindă.

Instalarea creastei acoperișului prin metoda de așezare pe grindă Montarea acoperișului pe acoperiș prin metoda de așezare pe lemn

 • O versiune mai modernă a fabricării nodului de creastă poate fi considerată metoda prezentată în fotografie.

Metoda de fabricare a unui nod de creastă

 • Metoda de tăiere.

Instalarea creastei prin metoda de tăiere

După instalarea sistemului de acoperiș, realizăm fixarea capitalului tuturor elementelor structurale.

5. Instalarea dalelor de acoperiș

Montat în orice caz și este proiectat pentru o mișcare mai convenabilă pe acoperiș în timpul executării lucrărilor, precum și pentru fixarea materialului de acoperiș.

Pasul acoperișului depinde de tipul de material de acoperiș, de exemplu:

 • sub placa metalica - 350 mm (distanta dintre cele doua panouri inferioare ale panourilor ar trebui sa fie de 300 mm).
 • sub foi profilate și ardezie - 440 mm.
 • sub un acoperiș moale am răspândit o cutie continuă.

Sistemul de acoperiș cu podea - video:

concluzie

După cum puteți vedea, în ciuda simplității aparente, instalarea sistemului de acoperiș gable conține multe capcane. Dar, bazându-vă pe recomandările de mai sus, puteți construi cu ușurință un design fiabil cu propriile mâini.

Rafturi și învelitori

Unul dintre elementele principale ale acoperișului este cutia. Calitatea instalării depinde de durabilitatea materialului de acoperiș și, prin urmare, de acoperișul însuși. Placarea este plasată direct pe grinzile perpendiculare pe ele și este proiectată pentru atașarea directă a materialului de acoperire. Învelișul poate fi din grinzi, plăci sau plăci, în funcție de tipul de acoperiș. Structura sistemului de trotuar depinde de tipul acoperișului, de unghiul acoperișului, de vânt și de zăpadă

Placarea poate fi continuă și nu continuă. În acest caz, de la patină până la vecinătate, grinzile sunt așezate perpendicular pe grinzi în trepte de până la 50 cm și apoi se așază panouri (teste) de-a lungul acoperișului creastei. Lama continuă este utilizată pentru acoperișuri moi (cathepal, plăci moi) etc.

(faceți clic pe fotografie pentru a mări)

Pentru cutie, compania noastra foloseste placi de rasinoase de umiditate naturala. Materialul de acoperiș propriu-zis este la alegerea clientului. Cel mai adesea este un acoperiș din ondulin, țiglă metalică sau carton ondulat colorat. Pentru astfel de acoperișuri, portelanul este realizat cu o placă de 20 mm. Cu stivuirea nu mai mare de 400 mm. Rafturile sunt realizate dintr-o placă de 100 (150) х50мм. cu un pas de 0,8-1,0 metri.

 • În lemn de conifere există multe rășini naturale, care sunt o componentă naturală de umiditate și izolare termică. Prin urmare, utilizarea acelor poate economisi în mod semnificativ materialele termoizolante și de izolare a umezelii.
 • Conținutul natural de gudron protejează lemnul de insecte, formarea de colonii de fungi și mucegai.
 • În trecut, oamenii au observat că acele afectează în mod pozitiv starea psihologică a unei persoane și ajută la ameliorarea oboselii. În ritmul vieții moderne, o casă făcută dintr-un astfel de copac este într-adevăr o zonă de odihnă și confort.
 • Acele sunt folosite întotdeauna în scopuri economice. Din aceasta, sunt făcute mobilierul și structurile din lemn care ne înconjoară. În plus, acele sunt mult mai ieftine decât speciile din lemn masiv - stejar sau fag.

Sistemul de rafting și fotografie

Acoperire de acoperis: ceea ce este și cum se face corect?

Acoperișul este o construcție obligatorie, care este prezentă în orice locuință. Nu numai că protejează spațiul de locuit împotriva vânturilor și precipitațiilor, dar face și structura mai atractivă și mai completă. Într-o astfel de construcție, unul dintre cele mai importante roluri este jucat de o cutie corect construită.

descriere

În prezent, alegerea materialelor pentru acoperiș este foarte bogată, astfel încât puteți alege cea mai bună opțiune pentru fiecare gust și buget. Pentru a acoperi corect și fiabil așezarea pe bază, este necesar să montați un șanț puternic și durabil. Această construcție va prelungi durata de viață a acoperișului și va face mai rezistentă la uzură.

Cutia însăși este perpendiculară pe barele fixate. Aceste părți sunt instalate pe picioarele cavității. Acest design preia sarcina principală din materialul de acoperiș. În acest caz, rafturile transferă greutatea acoperișului pe podea. În versiunea corectă, se obține un sistem fiabil, care servește de mai mulți ani.

O altă componentă importantă a placajului de acoperiș este bara de control. Această construcție este diferită în funcțiile și structura sa de la cutie, dar nu toată lumea știe ce este.

Caseta de control este alcătuită din bare de lemn. Sunt ambalate direct pe materialul de impermeabilizare, pe caneluri. Această construcție este montată pentru a forma un strat calitativ de impermeabilizare. De regulă, grila de control este instalată sub placa metalică.

Carcasa și grătarul sub acoperiș sunt realizate din materiale diferite.

Pentru astfel de lucrări sunt cele mai potrivite:

 • foi de hârtie;
 • placi necariate;
 • placă tăiată;
 • placaj de calitate, rezistent la umiditate;
 • plăci aglomerate.

Experții nu recomandă realizarea de structuri similare de la plăci, a căror lățime este mai mare de 15 cm. Acest lucru se datorează faptului că, de-a lungul timpului, materialul de construcție începe să se deformeze. Astfel de defecte sunt în mod special susceptibile la zone situate de-a lungul fibrelor.

Instalarea unor astfel de structuri este destul de posibilă pentru a se produce de unul singur. Desigur, această lucrare nu poate fi numită foarte simplu și rapid. Fiabilitatea și durabilitatea materialului de acoperiș vor depinde în mod direct de calitatea căptușelii pe care o construiți. De aceea, instalarea unor astfel de sisteme ar trebui tratată în mod responsabil și serios. Dacă vă îndoiți de abilitățile dvs., este mai bine să nu riscați, ci să încredințați munca profesioniștilor.

Există două tipuri principale de perdele pentru materialul de acoperiș. Ele sunt continue și descărcate. Ne vom cunoaște în detaliu aceste construcții.

solid

O versiune continuă a cutiei este instalată cu placaj rezistent la umiditate din placaj sau OSB (grosimea acestora trebuie să fie de cel puțin 10 mm). Uneori sunt folosite panouri pentru colectarea acestei structuri. Dacă utilizați ultimul material, trebuie să țineți cont de faptul că acesta este stivuit cu mici decupaje (aproximativ 10 mm).

Principalul avantaj al unei laturi continue din material de foi, desigur, este o suprafață perfect plat, rezultând rezultatul. La acest design, nu există diferențe, spre deosebire de opțiunile colectate de la panouri.

Totuși, un astfel de sistem are mai multe dezavantaje.

 • Plasarea unei foi de cutie poate deteriora grav portofelul, deoarece plăcile OSB sau placajul, de regulă, costă mai mult decât plăcile obișnuite.
 • Dulapul dulce așezat pe cutie nu este întotdeauna ceva pozitiv. Creșterea conductivității termice a acoperișului va provoca inevitabil apariția condensului, chiar dacă în timpul zilei valorile temperaturii vor fluctua. Cu o asezare stransa, nu exista nicio gaura de ventilatie pentru a evapora excesul de umiditate, deci va fi acumulat constant sub materialul de acoperis, ceea ce este foarte dăunător pentru el.
 • Dacă vă gândiți la modul în care o plăcuță metalică este pusă pe o astfel de fundație, devine clar că nu prea are importanță în ea. Pentru plăcile flexibile, o cutie continuă este o opțiune excelentă, dar pentru plăcile metalice este destul de acceptabil să folosiți modele mai accesibile.

ladă solidă din plăci montate cu un joc mic, este cel mai potrivit pentru montarea pe unghiuri mici de înclinare a acoperișului în cazul montării foi, ardezie sau material pentru acoperișuri, cum ar fi Ondulin. În ceea ce privește metalul, naveta nu este recomandat de placi pentru ea.

rarefiat

Cârligul sub acoperiș este recunoscut ca fiind cel mai bun design. La asamblare, șinele trebuie instalate astfel încât talpa fiecărui rând orizontal de module ale plăcii metalice să obțină un suport inferior de încredere și o lățime suficientă a materialului pentru instalarea șuruburilor cu auto-filetare.

În acest caz, decalajul dintre axele ghidajelor orizontale trebuie să corespundă în mod necesar lungimii longitudinale a modulelor materialului de acoperiș. Cel mai adesea pasul dintre grinzi este de câțiva centimetri. Acest design este foarte potrivit pentru acoperișurile metalice, ardezie lăcuită și plăci de origine naturală.

Pentru a construi un acoperiș redus este permisă utilizarea plăcilor cu o grosime de 20-40 mm. În acest caz, dimensiunile barelor pot fi 50x50 mm sau 60x60 mm, iar diametrul poliilor este de 70 mm.

În acest caz, alegerea unui material adecvat pentru fabricarea lamei depinde în mare măsură de acoperiș și de caracteristicile sale. De exemplu, un arbore utilizat în construcții trebuie să fie de cel puțin 2 grade - nu ar trebui să existe noduri și alte defecte pe material. Este recomandabil să alegeți tabla de margine.

Dacă, în producția unei cutii rare, este folosită o placă neimprimată, atunci marginile ei trebuie să fie neapărat stesani. Nu trebuie achiziționate materiale cu o lățime mai mare de 140 mm - aceste panouri se pot deforma în timp.

Atunci când creați un design redus al cutiei, trebuie să selectați materialul:

 • pe care nu există noduri - astfel de defecte conduc adesea la ruperea plăcilor sub ponderea zăpezilor;
 • lemn uscat - lemnul este, în orice caz, nu ar trebui să fie brut, pentru că în cele din urmă se va rassohnetsya în continuare și elemente de fixare (cuie sau șuruburi) nu vor ține atât de strâns în materialul.

Foarte adesea, o cutie plată continuă este așezată în partea superioară a unui șuvoi. Desigur, un astfel de dispozitiv nu este obligatoriu. Structura solidă este complet permisă pentru a fi montată fără montarea preliminară a unei fundații rare.

Selectarea materialelor

După cum sa menționat mai sus, pot fi folosite diverse materiale pentru a construi acoperișul sub acoperiș. Principala condiție de alegere este calitatea ideală. Numai cu utilizarea de bare de încredere și durabile, cu trecerea timpului pe structura nu vor apărea sagging sau coline. În plus, pardoseala însăși trebuie să fie suficient de puternică încât să nu se îndoaie sub greutatea unui adult.

Ar trebui să acordați atenție dimensiunii unghiilor pe care o veți folosi la instalarea plăcuțelor. Pentru a calcula acest indice, este necesar să vă asigurați că lungimea unui unghiu nu este mai mică decât de două ori grosimea plăcii cuiete.

Sa spus deja că tipul de contrabrusă și cutia principală, în primul rând, depind de materialul din care este realizat acoperișul. De exemplu, sub o acoperire destul de rigidă, cum ar fi profile metalice, plăci sau ardezie, puteți utiliza o construcție rară a plăcilor.

Cele mai populare materiale de acoperiș sunt:

 • ceramică, sticlă de ciment-nisip sau polimer-ciment;
 • Ardezie sau euro-slate speciale;
 • Materiale falsi;
 • plăci metalice;
 • acoperiș moale sau flexibil.

Cele mai multe tipuri de șindrilă (cu excepția metalului) sunt bucăți mici. Aceste materiale sunt cele mai calitative și convenabile în ambalare, datorită multor proprietăți pozitive și o durată lungă de viață.

Cele mai dificile sunt materialele de pe șindrilă. Din acest motiv, ele trebuie puse pe cele mai puternice și mai puternice laturi și fundații. În acest scop, se recomandă utilizarea barelor de înaltă calitate având o secțiune de 50-60 mm.

Unul din material pentru acoperișuri cele mai comune este de ardezie. Principalul avantaj, din care, deoarece mulți consumatori aleg astfel de acoperiri este faptul că acestea au o dimensiune compactă, astfel încât acestea să poată fi ușor de pus pe barele, ale cărei dimensiuni nu sunt mai mult de 50 mm. În timpul instalării plăcilor mari de ardezie este permisă utilizarea unui element șipcă, a căror grosime este de aproximativ 80 mm. Etapa în acest caz depinde de valorile dimensionale.

Foi mari de ardezie trebuie să fie instalate astfel încât sub ele să existe cel puțin trei suporturi. Această condiție trebuie să fie respectate, astfel încât un astfel de acoperiș cu un timp până la început să se înmoaie sub influența greutății și a precipitațiilor.

Nu este atât de popular acum este acoperis cusătură, dar uneori este încă folosit pentru decorarea acoperișului. Predispoziția sa, de regulă, este de 14 grade. În ceea ce privește configurația unui astfel de acoperiș, este destul de complexă și complexă, așa că experții recomandă insistent instalarea acestuia pe tipuri solide de cutie.

Un plan de instalare mai simplu și mai puțin important este acoperirea flexibilă. Cu toate acestea, pentru instalarea sa, este necesară o cutie continuă cu una sau două straturi. Greutatea acestor materiale de construcție este mică, așadar instalarea acestora nu este atât de dificilă și de intensivă.

Acum, să examinăm în detaliu care etapă a plăcuțelor este potrivită pentru diferite tipuri de materiale de acoperiș:

 • Garniturile flexibile de ruliu trebuie fixate pe o bază solidă. Pasul dintre componentele sale individuale nu trebuie să depășească 10 mm.
 • Pentru un astfel de material de acoperire ca ardezia, treapta trebuie selectată în funcție de dimensiunile acesteia. Rata primară a datelor depinde de grosimea foilor, care poate fi de 50-75 cm.
 • În ceea ce privește metalul, pasul cutiei pentru acesta, ca regulă, variază în valori de la 300 la 400 mm. Diferența dintre ultimele două bare ar trebui să fie de 2 ori mai mică.
 • La montarea oricărui tip de șindrilă, este necesar să vă bazați pe instrucțiunile producătorului, ținând cont de gradul de panta a acoperișului. Adesea, în acest caz, plăcile sunt instalate cu un interval de 320-380 mm.
 • Pentru acoperișul cu șarpantă, cea mai comună treaptă a cadrului este de 200 mm.

așezări

Înainte de a începe direct instalarea unei cutii de calitate și fiabile, este necesar să facem toate calculele, deoarece construcția nu poate fi evitată fără ele.

Pentru a calcula cantitatea necesară de materiale de construcție, trebuie să cunoașteți următorii parametri:

 • dimensiunea acoperișului;
 • tipul și grosimea materialului care urmează a fi așezat;
 • construcția acoperișului propriu-zis.

Dacă credeți că este foarte dificil să creați singur un design al unui design viitor, atunci puteți utiliza un calculator online special care detectează rapid și automat toți parametrii necesari.

Cum să vă pregătiți?

Este foarte posibil să construiți manual materialul de acoperiș pentru materialul de acoperiș. În primul rând, stocați toate instrumentele și dispozitivele de fixare necesare, care includ:

 • unghii și un ciocan;
 • șuruburi și șurubelnițe;
 • un ferăstrău (în loc să poți cumpăra un bulgar - va fi mai convenabil să lucrezi cu el);
 • clește;
 • un creion sau cretă specială pentru marcare;
 • ruleta;
 • bule sau la nivel de clădire cu laser.

Când achiziționați toate instrumentele și materialele, puteți trece la lucrările pregătitoare. Nu merită să le neglijeze, altfel proiectarea se poate dovedi a fi neclară și de scurtă durată și va fi foarte dificil să o punem.

Etape de lucru.

 • Mai întâi, măsurați cu atenție acoperișul. Apoi ar trebui să începeți pregătirea plăcilor pentru realizarea structurii cadrului.
 • În cazul în care materialul de acoperire are o greutate impresionantă, atunci este mai bine să folosiți plăci de margini mari. Astfel de detalii vor rezista în siguranță la greutatea acoperișului.
 • De asemenea, specialiștii recomandă sortarea materialelor de construcție. Acest lucru se explică prin faptul că în multe partide există o necondiție, care este mai subțire sau mai groasă. Utilizarea elementelor de dimensiuni diferite conduce adesea la faptul că acoperișul este așezat cu neregularități și coline.
 • Dacă doriți să izolați mai mult spațiul mansardă, înainte de a instala acoperișul și acoperișul, trebuie să puneți un strat special de protecție împotriva condensului pe bază. Fixarea acestui material trebuie făcută direct pe raft. Filmul trebuie montat cu benzi orizontale. În același timp, ar trebui să faceți o suprapunere de cel puțin 10-15 cm. Nu întindeți filmul - ar trebui să se răstoarne ușor între capriori. Consolidarea acestui material este recomandat folosind bare cu o grosime de cel mult 3 cm.

Cum să fixați cutia de cartofi

Tăiat: fără fundație - nicăieri

Majoritatea materialelor sunt atașate la structurile de închidere nu direct, ci prin "intermediar". Acest lucru - și mai convenabil, și, dacă este necesar, simplifică repararea. În unele cazuri, această metodă de instalare este o condiție tehnologică obligatorie. Un cadru special conceput pentru astfel de instalații se numește o cutie. În continuare, în articol vom vorbi despre dacă instalarea cutiei este efectuată, așa cum se întâmplă, și în funcție de ce reguli se calculează.

Deși designul cel mai comun, care utilizează un acoperiș înclinat, dar există și alte planuri unde se potrivește. Opțiunea cea mai populară - cutia de lemn, dar există și structuri metalice.

Dacă se generează toate cazurile când este aranjată cutia, pot fi deduse trei grupe mari:

 • Constructii de acoperisuri
 • Instalarea pereților interiori și a pereților despărțitori
 • Crearea de fatade ventilate, balamale si alte decoratiuni

De regulă, în ultimele două cazuri, cutia arată într-adevăr ca o structură în carouri. Pe acoperiș, opțiunile pot fi foarte diferite.

Schema sistemului de transport este determinată de materialul de acoperire utilizat și, în fiecare caz, este calculat separat.

Potrivit acestui principiu, se pot distinge următoarele tipuri:

 • Pasul obișnuit al lamelor - de regulă, este între 20-40 cm între brușuri sau plăci
 • Rar - atunci când distanța dintre elemente este de 50-75 cm, uneori - mai mult
 • Cutie solidă - realizată din plăci cu o distanță între ele de 10 mm (se face o degajare pentru a evita deteriorarea acoperișului în cazul umflăturilor sau uscăturilor). Plăcile uscate sunt stivuite îndeaproape, uneori este amenajată o îmbinare cu caneluri. De asemenea, uneori, aranjează construirea de materiale din tablă solidă: OSB, PAL impermeabil sau placaj

SFAT! Când utilizați o placă de la panouri, fiecare dintre ele este fixată la fiecare rafturi cu două cuie la margini. Este imposibil să ungeți plăcile cu un singur cui, deoarece în caz de răsucire, podeaua de acoperiș poate fi deteriorată.

De regulă, pasul acoperișului depinde de dimensiunea materialului de acoperiș și de rigiditatea acestuia: cu cât lungimea unității este mai lungă, cu atât mai puține ori sunt așezate barele sau scândurile.

Este, de asemenea, potrivit pentru instalarea de acoperișuri curbiliniare sau cu o formă complexă.

Grosimea cutiei poate fi diferită. Uneori aranjați o cutie în două straturi. În acest caz, stratul inferior poate fi rar, iar stratul superior - solid. Primul nivel este dispus paralel cu creasta acoperișului, iar cel de-al doilea poate fi amplasat perpendicular pe acesta sau pe diagonală.

De asemenea, se prevede producerea unui billet în două straturi atunci când se aplică o izolație groasă - de exemplu, o spumă de 100 mm grosime. În acest caz, coroanele sunt împachetate secvențial, una pe cealaltă, două blocuri de 50x50 mm.

De obicei, lățimea este dispusă dintr-o bară de 50x50, 50x60, 60x60 sau 75x75 mm, și de asemenea - de la o placă de 20 până la 50 mm. Lățimea plăcii nu trebuie să depășească 150 mm, deoarece un material mai larg este predispus la o deformare mărită sub influența umezelii și a temperaturii.

Calculul cutiei este realizat în legătură cu sistemul de rafturi, deoarece treapta barei și a secțiunii acesteia vor depinde de treapta cojilor.

Informații importante! Lungimea elementelor de fixare (unghii sau șuruburi) este luată ca grosimea dublă a materialului cutiei). De exemplu, pentru un bar 50x50 este de 100 mm. Fixarea cutiei se efectuează în fiecare grădină de acoperiș.

Cherestea și cherestea nu trebuie să aibă noduri proeminente și alte defecte, dar pentru materiale de acoperire fragile, cum ar fi ardezie - și depresiuni semnificative.

Sub aranjamentul de acoperiș al materialelor rulante, îmbinările plăcii nețesute sunt căptușite cu fier galvanizat, iar în locurile de curbe și joncțiuni colțurile plăcii sau barei sunt rotunjite astfel încât să nu se deterioreze stratul elastic.

De asemenea, bucăți de metal solid acoperă cele 30 cm exterioare ale cutiei în locul crengii acoperișului.

Ordinea de lucru este de obicei urmatoarea:

 • Pe rafturile de margine marcați amplasarea grinzilor sau a panourilor cutiei
 • De-a lungul pantei măsurați cu ajutorul unui cablu punctul de fixare al grinzilor sau plăcilor

Exemplu de cutie continuă

Informații importante! Se întâmplă foarte rar că cutia de lemn este aranjată dintr-o placă solidă sau dintr-o bară. În mod tipic, lungimea standard a lemnului tăiat este mult mai mică decât lungimea rampei. Prin urmare, elementele cutiei trebuie să fie îmbinate de-a lungul lungimii. Acest lucru se face astfel încât îmbinarea lemnului să cadă pe coridoare, marginile celor două piese topite fiind fixate cu unghii. Este important să se asigure că articulațiile din rândurile orizontale învecinate sunt deplasate și căzute pe bare diferite. Pentru aceasta, cherestea este tăiată la lungimea corespunzătoare

 • Indiferent de distanța principală dintre laturile acoperișului, în locurile văilor și râurilor (joncțiuni concave de skate), este aranjată solid, eventual cu utilizarea de foi de material, uneori - tablă
 • Sub elementele care trec prin acoperiș - diferite parapete sau coșuri, se instalează cutia proprie, care se calculează separat. De exemplu, pentru un coș de fum, acesta trebuie să fie de cel puțin 150 de distanțe și fără izolație termică pentru țevi ceramice și 250 mm

SFAT! Bordajul trebuie aranjat pe vreme uscată, imediat înainte de a pune materialul de acoperiș. Panourile sau panourile umezite vor începe să se răsucească

 • Imediat după instalarea panourilor, se pune un strat de izolație, dacă este proiectat, iar o placă de film de impermeabilizare este atașată de grinzi

Odată cu calcularea avansului și tăierea cherestelei, instalarea cutiei este foarte accelerată și necesită mai puțin efort. Prin urmare, formarea preliminară ar trebui să aibă un timp suplimentar și să o conducă calitativ.

Care este scopul cutiei de acoperiș, ce fel de material este, ce material să alegeți

Este imposibilă dotarea unui sistem de acoperiș fără acoperiș, a cărui așezare se realizează deasupra grinzilor. Acesta servește ca un loc pentru atașarea directă a acoperișului.

Din ce constă acoperișul

Datorită acoperișului, clădirea nu numai că primește un aspect formal: de asemenea, are o funcție protectoare care împiedică căderea în interior a ploii, a zăpezii, a căldurii și a frigului. În plus, datorită acoperișului, impactul apei reziduale asupra pereților și a suprafețelor de plintă este semnificativ redus, ceea ce sporește semnificativ durata de viață a acestora. Cel mai adesea pe acoperișul clădirii există 2 sau 4 rampe: cu a doua construcție implică mai multe opțiuni pentru aranjament.

Compoziția acoperișului obișnuit este:

 • Căpriori. Pentru a conecta aceste suporturi verticale sau orizontale, utilizați de obicei o articulație de colț, echipată cu șuruburi și capse.
 • Mauerlat. Această bară este situată într-o poziție orizontală. Se bazează pe elementele individuale ale rafturilor.
 • Streșini. Acesta este numele secțiunilor inferioare ale grătarelor.
 • Calul. Acesta se află pe partea superioară a structurii, în vecinătatea închiderii caprioarelor.
 • Acoperirea, controlul rețelei. Detalii de bază care asigură montarea materialelor de acoperiș și a izolației.
 • Materiale pentru hidroizolare și încălzire. Cu ajutorul lor sunt amenajate poduri calde.
 • astereala. Poate fi greu sau moale.

În general, acoperișul este împărțit în subspecii reci și calde. Prima opțiune implică așezarea izolației termice în spațiul mansardă: acoperișul într-o astfel de schemă nu este izolat. Cea de-a doua metodă implică izolarea și impermeabilizarea. Practic, această abordare este utilizată pentru proiectarea pardoselilor rezidențiale din mansardă.

Scopul acoperișului în sistemul de acoperiș

Datorită cutiei, sunt îndeplinite următoarele sarcini:

 1. Există o fixare sigură a materialelor de acoperiș.
 2. Spațiul dintre acoperiș și încălzitor în acest caz este bine ventilat: acest lucru este important în special pentru secțiunile adiacente ale straturilor de acoperiș calde și reci.
 3. Stratul de izolație și impermeabilizare este fixat convenabil pe lama de acoperiș.
 4. Sistemul de tavan este protejat de încărcături excesive în caz de zăpadă intensă.

Ce instrumente și materiale vor fi necesare?

Înainte de a face o cutie pe acoperiș, ar trebui să pregătiți astfel de unelte și materiale:

 1. Grinzile de lemn din clasa I sunt lungi de 6 m, fără noduri și alte defecte. Secțiunea transversală este selectată în funcție de materialul de finisare care va fi aplicat. Sub metal, aveți nevoie de secțiunea de produs de 50x50 mm, acoperisul metalic este echipat cu un fascicul de 60x40 mm. Placile ceramice sunt asezate pe un fascicul cu o sectiune transversala de 75x75.
 2. Panouri aschiate 25x100 mm, lungime 6 m. Sunt permise defecte mici sub formă de noduri rare. Unele cazuri implică înlocuirea plăcilor cu plăci OSB, placaj sau panouri din PAL.
 3. Ferăstrău cu ferăstrău.
 4. Montarea spumei.
 5. Ciocan, perforator.
 6. Șuruburi cu piulițe de dimensiuni mari. Fixarea se realizează și prin capse și cuie.
 7. Nivel de construcție, bandă de măsurare.

Tipuri de cutii de acoperiș

Când studiați întrebarea cum să realizați în mod corespunzător o latură a acoperișului, este important să știți despre designul cel mai popular al sistemului. Alegerea unei versiuni adecvate a acoperișului depinde direct de materialul de acoperiș utilizat.

Există două tipuri principale de cutii:

 1. Solid. La așezarea grinzilor se presupune un spațiu de 10 mm. Construiți o cutie continuă, de obicei sub plăci moi, în role, plăci plate sau plăci metalice. Pentru a asigura o securitate suplimentară a acoperișului, este utilizată fixarea structurii pe streașinile cornierului, precum și în zonele de contiguitate a patinoarului. Dacă faceți o alegere în direcția acestei cutii, trebuie să vă pregătiți pentru un flux semnificativ de material.
 2. Rarefiat. Distanța dintre grinzi în acest caz poate ajunge la câțiva centimetri, ceea ce este foarte convenabil pentru așezarea plăcilor naturale, a plăcilor metalice și a tăblițelor.

Montați cutia de acoperiș cu propriile mâini

După ce riglele sunt complet echipate, se efectuează măsurători atente ale acoperișului. Faceți acest lucru cu un cablu, care simplifică măsurarea diagonalelor. Atunci când se compară cele două indicatoare, este de dorit ca acestea să nu difere una de alta cu mai mult de 20 mm. Dacă această toleranță este depășită, lucrările ulterioare pot apărea în anumite dificultăți. Apoi puneți bariera de vapori și izolație, sub formă de vată minerală sau alt material adecvat.

Acoperisul de acoperis cu mâinile este colectat deasupra filmului de impermeabilizare care a fost aplicat anterior, atunci când se pune, se observă o suprapunere de 15 cm. Este cel mai convenabil să montați cârpele din partea de sus și în jos, orientându-vă de grinzi. Un capsator este potrivit pentru fixarea filmului. Pe grinzi, benzile sunt laminate pentru a crea o reținere.

Este important să nu uitați de golurile de ventilație care separă filmul și materialul acoperit. Pur și simplu a pus, atunci când se pune un film este important să lăsați sagging. În același mod, filmul și izolația sunt separate. Pentru a simplifica sarcina, cum să faceți o cutie adecvată pe acoperiș, este utilizat un șablon de cortină, care este proiectat să respecte cu strictețe parametrii de proiectare.

Dacă este așezat acoperișul moale, instalarea elementelor de lambriuri se realizează prin metoda de nivelare și de andocare. Pentru a evita deformarea ulterioară, structura solidă trebuie fixată cu grijă deosebită, folosindu-se pe fiecare fascicul cel puțin două unghii.

Cum se montează sub un material rulant

Pentru rulourile de acoperire aveți nevoie de o cutie de acoperiș de tip solid, realizată din grinzi și plăci cu o grosime de cel puțin 25 mm. În același timp, pardoseala ar trebui să aibă o densitate, fără crăpături, de stabilire. Pasul cutiei este selectat nu mai puțin de 15 cm, altfel materialul de acoperiș va începe să se deformeze. Este important să se realizeze o finisare ideală a suprafeței perdelei, cu înecarea obligatorie a unghiilor și a șuruburilor cu autoturisme în lemn.

Cum se face un acoperiș moale

Montarea acoperișurilor moi este cea mai frecventă datorită popularității ridicate a acestui acoperiș. Există un astfel de material este ieftin și este foarte ușor să îl montați. De asemenea, va fi necesar să se echipeze cutia de tip continuu, care este echipată cu o placă special calibrată. Această așezare are o structură în două straturi, cu o suprafață maximă a articulațiilor.

Bine dovedit în aceste condiții, placa de bord și placajul de acoperiș, care a trecut prin impregnarea preliminară antiseptică. Pentru a evita deteriorarea acoperișului moale pe zonele de colț, capetele plăcilor trebuie rotunjite.

Sub șindrilă

Potrivit experților, acoperișurile din țiglă au cele mai optime caracteristici de performanță în ceea ce privește calitatea și durabilitatea. De obicei, acestea sunt structuri cu un singur strat, latimea sub care este făcută din brușuri cu o secțiune de cel puțin 6 cm.

Măsura de stabilire este ghidată de dimensiunile șindrilelor utilizate. Unele situații implică crearea unei cutii duble, din același material. Pentru a obține uniformitatea plăcii, este necesar să se construiască cel mai slab plan al structurii. Aceasta implică utilizarea unei bare cu aceeași dimensiune.

Ce este diferit în ceea ce privește lemnul pentru ardezie și metal

Pentru a aranja latrinele, putem folosi unul sau două straturi de așezare. Prima opțiune implică utilizarea unei bare cu o secțiune pătrată de 50 mm. Etapa optimă în acest caz este de 50 cm, elementele fiind paralele cu creasta. Dacă se folosește un profil unificat în locul unei ardei obișnuite, pasul poate fi mărit la 80 cm, secțiunea transversală crescând la 75 mm. Principalul lucru aici este că sub fiecare ardezie există cel puțin trei șine.

Mai presus de toate, în acest design, cornișorul este încărcat, deci grosimea acestuia ar trebui să fie mărită. Patinele și consolele sunt realizate cu punți solide. Pentru a obține o distribuție uniformă a sarcinii și o densitate a așezării foii, barele uniforme sunt mai groase decât cele drepte cu 30 mm. Apoi, înainte de naveta fixată de acoperiș, toate părțile sale din lemn care urmează să fie prelucrate de trenuri speciale de foc și acțiune antiseptică (pentru mai multe detalii: „Cum și ce trata căpriori și sipca - alege antiseptic“) pentru a proiecta durează atâta timp cât posibil. Pentru a le aplica, aveți nevoie de o perie de vopsea: impregnarea se realizează în două straturi.

Pentru a testa calitatea substanței de stingere a incendiilor, este suficient să eliminați un mic fragment din lemn tratat și să încercați să îl aprindeți. Un material bine protejat arde numai atunci când este expus la o flacără deschisă: îndepărtarea lui imediat dă substanța.

Designul și amenajarea corectă a acoperișului vor garanta atât frumusețea estetică a casei cât și protecția acesteia împotriva tuturor influențelor externe. Este important să se obțină o bună calitate a fiecărei părți individuale a structurii de acoperiș. Crate, în ciuda invizibilitate sale, este foarte important, astfel încât atunci când este important să se respecte aranjamentul toate cerințele și standardele necesare, modul de a face scândurile acoperișului. O atenție deosebită este acordată selecției materialelor de construcție potrivite de o calitate corespunzătoare.

Dispozitivul și dimensiunea pasului acoperișului pentru plăcile metalice

Jantă sub tigla metalică creează un schelet al acoperișului. Dar dacă o placă sau un cherestea poate fi folosită pentru dotarea structurii, treapta de așchiere a plăcii metalice trebuie verificată cu precizie. În acest sens, trebuie să se respecte perpendicularitatea de așezare a materialelor în raport cu picioarele cavității, fixarea se realizează prin cuie, cu șuruburi autoportante. Montarea laturilor pentru acoperișurile metalice este necesară pentru o distribuție uniformă a sarcinii, asigurând cerințele necesare pentru funcționalitatea acoperișului.

Reguli pentru aranjarea acoperișurilor pentru acoperișuri metalice

Pentru a îndeplini cerințele pentru așchiere sub tigla metalică, ar trebui să știți:

 1. Există o construcție redusă și solidă. Acesta din urmă este fabricat din folii (placaj, OSB). Placa este așezată cu o distanță / distanță compensatoare de 10 mm pentru dilatarea temperaturii materialului, iar foile sunt montate la capăt.
 2. Toate procesele se efectuează cel mai bine în timpul uscat al zilei pentru a minimiza riscul de umezire a materialului.
 3. Cea mai bună opțiune este instalarea unui difuzor rarefiat, pasul fiind selectat în funcție de pasul profilului. De exemplu, o cascadă de plăci metalice, pentru care pasul este de 350 mm.
 4. Cherestea este selectată fără semne de rănire, defecte, tratate cu antiprenami și compuși de protecție biologică.
 5. Pasul laturilor pentru plăci metalice are o diferență: pe punctele de margine ale patinei și ale consolelor este minim. Tehnologia de așezare a materialului se duce de jos în sus, astfel încât streașinile streașinului sunt așezate mai întâi.
 6. De-a lungul streașilor de pe streașină, o placă de 10-15 mm grosime este mai groasă decât celelalte - aceasta compensează diferența de nivel în punctele de fixare a plăcilor la capete și în mijlocul valului.
 7. Bara de lemn pe bază de vânt nu poate fi inferioară punctului de acoperire al acoperișului. La această bară este montată creasta elementului de creastă.
 8. Unghiul acoperișului nu poate fi mai mic de 14 °.
 9. În dotare, la ferestrele pentru vagon, ventilație, ieșire de fum, este aranjată o cutie suplimentară.
 10. Cârligele și suporturile pentru fixarea sistemului de drenaj sunt montate înainte de instalarea jgheaburilor.

Trebuie reținut faptul că cutia de pe acoperiș servește nu numai ca un schelet pentru așezarea materialului de acoperiș, dar oferă și un spațiu de aer pentru a preveni formarea condensului. Prin urmare, nu este recomandat să economisiți materiale sau să încălcați tehnologia lucrărilor.

Cum se calculează o latură pentru țiglă metalică

Pentru începători, sunt măsurate patinele: înălțime, lungime, edițiile sunt adăugate, dimensiunea panourilor frontale. Acum, să luăm în considerare un exemplu de calcul al unei șipci pe un acoperiș cu o suprafață de 100 m2, unde se utilizează plăci de 25x150x4000 mm:

 1. suprafața totală a plăcii: 0,15 * 4 = 0,6 m2;
 2. cantitatea necesară de material: 100 / 0,6 = 167 bucăți;
 3. volumul plăcii în cuburi este de 0,015 m3, volumul întregului material este de 1,5 m3.

Se pare că dispozitivul de lăcuit sub tigla metalică va necesita 1,5 m3 de plăci solide, rarefiat trebuie să ia în considerare decalajul dintre plăci. De exemplu, pentru aceeași zonă a acoperișului și lungimea versanților de 6 m, lățimea de 9 m cu un pas de cutie de 300 mm, luăm în considerare:

 1. o pantă necesită 20 de bucăți. plăci (6 / 0,3);
 2. turnarea materialului pe o singură pantă de 180 m (20 * 9), pe două 360 m;
 3. cu o lungime de 4 m, numărul este de 90 de unități. (360/4);
 4. Volumul cherestei consumabile (90 * 0,025) este de 2,25 m3.

Important! Pasul cutiei pentru așezarea plăcii metalice depinde de pasul profilului și este de 300-450 mm.

Reguli pentru construirea și instruirea pas-cu-pas

Necesitatea de a respecta parametrii materialului este o garanție că acoperisul va servi mult timp.

 • Pentru sistemul de rafturi, un fascicul de dimensiuni 50x200, 50x150, 50x100, 100x200, 100x150;
 • Grosimea unei plăci pentru lustruirea și fixarea creastei de la 25 mm;
 • Pasul grinzilor de 600-900 mm;
 • Prima placă este mai groasă decât celelalte cu 10-15 mm;
 • Îmbinarea plăcilor este o tablă de șah;
 • Panoul de bord este instalat deasupra structurii cutiei;
 • Puterea maximă este să reziste la greutatea unei persoane.

Și acum o instruire pas cu pas pentru a crea un acoperiș pentru acoperis de metal:

 1. Prima placă este atașată de partea inferioară a rampei, este poziționată orizontal pe cadru și este atașată de bara de control verticală sau de rafturi cu unghii. Fiecare punct de interfață cu suprafața trebuie fixat cu două sau mai multe unghii. Distanța dintre barele de schelă se reduce deja de profilul plăcilor metalice, apoi se efectuează prelungirile corecte.
 2. Al doilea rând este cuie, ca primul.
 3. Următoarele rânduri sunt instalate și fixate în conformitate cu etapa de-a lungul profilului materialului de acoperiș. Este convenabil să folosiți o bară de măsurare.
 4. Colțurile interioare ale acoperișului, unde se formează valea, plăcile trebuie tăiate la un unghi pentru a asigura densitatea articulației.
 5. Ultimul rând de cuie în zona skate este mai bine să faci mai mult, pentru care o placă mai mare sau mai multe bare sunt asamblate împreună. Podeaua continuă minimizează riscul de îndoire în jurul marginilor foilor.
 6. După rama sub cascada metalică (unde treapta este de 350 mm) sau oricare altul este terminat, tăiați marginile cherestei, aliniați lungimea dorită.

Sfat! Cuiele sunt folosite pentru a fixa fasciculul, lungimea căreia este de 2 ori mai mare decât grosimea plăcii, iar diametrul nu este mai mare de 3,5 mm. Este necesar să verificați curbarea setării cherestelei la fiecare două rânduri, calculul se face de sus în jos, ceea ce ajută la controlul lungimii plăcii.

Ghidul pentru aranjarea scheletului "scheletului" poate fi completat cu recomandări pentru selectarea materialelor:

 • Placa de 25x100 este utilizată pentru construcții ușoare de tip simplu;
 • Placa de bord 32x100 este necesară dacă vă decideți să utilizați plăci de grosime mărită de plăci galvanizate, precum și pe acoperișuri de construcție complexă;
 • Un fascicul de 50x50 mm este instalat în cazul unui pas de curbură mai mare de 0,9 m.

Ce anume pentru a alege pasul de lambriuri pentru a unghii foi de acoperis de metal pe acoperis, este ușor de a calcula, precum și de a echipa structura cu mâinile tale.

Important! Calculele intervalului dintre bare sunt efectuate prin măsurarea distanței de la cel mai înalt punct al primului val la partea de jos a site-ului. Pentru ceea ce pe graifer trebuie să plasați un nivel de 1,5 și să măsurați. În consecință, distanța obținută va fi urmată de un pas. Parametrii standard ai undelor transversale sunt gradări de 30-45 cm, conform acestor figuri, iar pasul optim este ales.