Ordinea și tehnologia de stabilire a unui acoperiș moale - ghid pas cu pas

Horn

Acoperirile moi sunt considerate materiale ermetice, care se bazează pe folii din fibră de sticlă impregnată cu bitum. Pentru a îmbunătăți caracteristicile mecanice, ele sunt acoperite cu un compus din cauciuc. Folosirea unor materii prime ieftine în timpul fabricării acestora face ca aceste materiale să fie relativ accesibile. Acest articol va discuta cum să asigure un acoperiș moale, ce fel de echipament va fi necesar și ce trebuie făcut pentru a face procesul de asezare cât mai simplu posibil.

Stocați-vă cu uneltele

Toate instrumentele necesare ar trebui să fie prezente pentru aproape toată lumea:

 • bomfaier;
 • ruleta;
 • cuțit;
 • creion sau marker;
 • frânghie;
 • spatula si spatula.

Pentru a evita deteriorarea mâinilor în timpul fixării acoperișului moale, este mai bine să folosiți mănuși speciale de cauciuc pentru construcții.

Etapa pregătitoare

Conform tehnologiei de acoperiș moale, în primul rând se efectuează astfel de lucrări pregătitoare:

 • fundul acoperișului este curățat de resturi;
 • întreaga zonă este verificată pentru neregularități, după care se efectuează alinierea;
 • uscati usor suprafata.

Calitatea pregătirii fundației va afecta în mod semnificativ calitatea instalării ulterioare a acoperișului moale, precum și durata funcționării acestuia. Tehnologia de instalare a unui acoperiș moale presupune că instalarea sa trebuie realizată numai pe o suprafață plană fără defecte, care poate fi realizată din plăci OSB sau din placaj rezistent la umiditate.

Ordinea instalării unui acoperiș moale începe cu despachetarea rolelor achiziționate și verificarea respectării culorii. Acest lucru se întâmplă deoarece destul de des mulți producători de materiale vând aceleași produse cu halftone diferite, care, după ce au fost așezate pe acoperiș, pot să difere semnificativ între ele. Greutatea plăcii de plăci moale bituminoase este de aproximativ 1500 de grame, ceea ce face posibilă ridicarea acesteia la înălțimea dorită fără utilizarea unor echipamente speciale.

Cel mai important lucru este că, în procesul de ridicare a unui acoperiș moale, se observă un unghi de cel puțin 11 grade. Este necesar să se asigure că nu există sarcini mecanice prea mari datorită acumulării precipitațiilor atmosferice.

În ciuda faptului că materialul de stivuire are proprietăți repelente umiditate ridicată, este de dorit să producă impermeabilizare suplimentare.

Conform tehnologiei, acoperirea acoperișului moale trebuie să fie însoțită de așezarea impermeabilizării paralele cu cornișa, fără a uita să se suprapună cu cel puțin 20 cm vertical și cel puțin 10 cm orizontal. Izolația va permite reducerea conductivității termice a acoperișului astfel încât căldura din casă să poată fi menținută cât mai eficient posibil. Pentru a proteja izolația termică de condens, umiditate și abur, puneți un film special de difuzie. În acest caz, amintiți-vă că filmele de difuzie trebuie să fie paralele cu grinzile, astfel încât rosturile să cadă pe picioarele cavității.

Secvența de instalare a unui acoperiș moale

Instalarea unui acoperiș moale poate fi împărțită în trei etape:

 • fixarea șirului de cornișă și a foii de acoperire inițiale;
 • fixarea tuturor celorlalte rulouri;
 • instalarea creastei și a intersecțiilor acesteia.

Înainte de instalarea acoperișului, toate subsolurile trebuie să fie impermeabile din punct de vedere calitativ. Tot de-a lungul crestei vale montat covor de aceeași culoare ca și acoperișul în sine.

Instalarea foii de pornire se realizează din cornișă. Cu foile de acoperișuri folia de protecție este îndepărtată și lipici-le cu un mastic, care este aplicat pe un substrat pregătit. Grosimea stratului de mastic este determinată de tipul acoperișului. Plăcile sunt stivuite deasupra cornierului de câteva centimetri. Foaia ulterioară este plasată spate în spate, și fixate prin cuie lor într-o pre-a făcut pentru această gaură. Aceeași metodă este folosită pentru a instala întreaga serie de cornișe.

În cazul în care acoperișul este realizat cu panta mare, cel puțin șase unghii trebuie folosite pentru a fixa colile. Tehnologia acoperișului cu acoperiș moale înseamnă instalarea convenabilă și rapidă a acestuia, precum și dezmembrarea, dacă este necesar. Marginea rândului de pornire al foilor este plasată la aproximativ 10 mm de fundul cornierului și toate foile ulterioare sunt amplasate în aceeași direcție cu primul rând. Toate marginile de ieșire sunt tăiate și acoperite cu mastic. La sfârșitul așezării liniei de finisare, se deplasează la instalarea de foi care sunt adiacente la creastă.

Instalarea materialului de acoperiș, amplasat în apropierea creastei, este prevăzută prin metoda de divizare a foilor în trei bucăți. Ca urmare, toate părțile trebuie lipite separat, astfel încât acestea să fie plasate paralel cu creasta. Fixarea foilor de creastă se realizează cu ajutorul masticului și a unghiilor, în timp ce este necesar să se coloreze două coli simultan. Citiți, de asemenea: "Cum să așezați corect un acoperiș moale - instrucțiuni de întoarcere la rând."

Adesea, în timpul instalării sub acoperișul moale, apar bule. Pentru a evita acest lucru, recurg la o fixare parțială a covorului impermeabil.

Montarea poate fi realizată prin una din aceste metode:

 • prin dimensionare punct și bandă;
 • cuie;
 • instalarea materialului pe o bază perforată.

Aceste metode de așezare vor permite distribuirea presiunii aerului pe acoperiș și sub acesta, ceea ce va împiedica apariția bulelor. Un astfel de acoperis se numește și respirație.

Tehnologia de stabilire a unui acoperiș moale în jurul hornurilor

Instalarea unui acoperiș moale în jurul coșurilor de fum și a conductelor de ventilație se realizează conform unei tehnologii speciale. Pentru aceasta, un model special este făcut din covor.

Trebuie să fie îndoit și crestat, urmând o instrucțiune specifică:

 • În primul rând, se face instalarea modelului facial, plantarea acestuia pe acoperișul moale;
 • pune în continuare modelul stâng și drept, plasându-le sub acoperiș;
 • la sfârșitul instalării spatelui modelului;
 • Pentru a efectua etanșarea îmbinărilor, utilizați bitum sau mastic special;
 • este mai bine dacă întregul acoperiș este realizat dintr-o cascadă pentru o mai bună etanșare și protecție împotriva pătrunderii umidității.

Sfaturi pentru întreținerea acoperirii

Iată câteva recomandări pentru întreținerea acoperișului cu un acoperiș moale:

 • În fiecare an, în primăvara și toamna, se recomandă insistent monitorizarea stării acoperișului, asigurați-vă că nu prezintă deteriorări vizibile - procedați în timp util pentru a le elimina.
 • Pentru a scăpa de frunze, ramuri, sedimente de zăpadă și alte resturi acumulate pe acoperiș, este mai bine să folosiți o perie moale. În nici un caz nu ar trebui să se utilizeze lopeți, lopeți și alte unelte echipate cu o piesă ascuțită din oțel.
 • Pentru a organiza cea mai eficientă scurgere a apei de pe acoperiș, efectuați curățarea în timp util a jgheaburilor și jgheaburilor de la resturi.
 • În cazul acumulării unui volum mare de zăpadă, merită îndepărtată stratul cu strat, pentru a nu deforma acoperișul.
 • Dacă găsiți daune pe acoperiș, aflați motivele pentru care au apărut. Mai întâi, scapă de cauza deformării, după care efectuați reparația.
 • În nici un caz nu trebuie să mergeți pe un acoperiș moale dacă temperatura aerului de pe stradă depășește 30 ℃, deoarece este foarte probabil că veți deteriora stratul exterior de protecție al acoperișului.

Instrucțiuni pentru instalarea unui acoperiș moale - tehnologie detaliată pentru o instalație de acoperire de calitate

Crearea unei clădiri elegante și solide sau oferirea unei imagini nobile casei - cu toate aceste funcții, acoperisul moale reușește perfect.

Pe lângă atracția estetică, materialul se distinge prin durabilitatea, fiabilitatea și durabilitatea acestuia.

Cu toate acestea, pentru a experimenta pe deplin toate avantajele unui acoperiș moale, acesta trebuie instalat corect.

În continuare vom examina în detaliu dispozitivul de acoperiș moale și instalarea plăcilor flexibile.

Despre caracteristicile tehnice ale acoperișului moale pot fi citite aici.

Construirea unui acoperiș sub un acoperiș moale: pregătirea uneltelor

Pentru lucrările de pregătire și instalare cu acoperiș moale, vor fi necesare următoarele unelte:

 • cuțit;
 • cretă;
 • un ciocan;
 • ruleta;
 • bomfaier;
 • creion;
 • calcar;
 • Mănuși de lucru pentru protecția mâinilor;
 • mistria pentru lucrul cu amestec bituminos.

După colectarea echipamentului necesar unui acoperiș moale, este posibilă trecerea la lucrările pregătitoare. Citiți și despre repararea acoperișurilor moi în timpul iernii și vară.

Rattan pentru plăci moi

Miezul poate fi din material de construcție cu o structură solidă, uniformă și uniformă. Acestea includ placaj rezistent la umiditate, plăci tăiate sau tivite, plăci OSB. În același timp, nivelul de umiditate admis este de până la 20%.

La instalare, este necesar să se expună îmbinări ale plăcilor în raport cu suportul astfel încât să se suprapună de la două trepte și mai mult. În acest caz, distanțele dintre panouri nu trebuie să fie mai mari de 10 mm. Grosimea minimă a decalajului dintre cusăturile stratului inferior este de 2 mm, iar când se utilizează plăci de tăiat - 5 mm. Lacune sunt necesare nu numai pentru ventilație, dar și pentru posibila extindere a structurii sub influența modificărilor de temperatură.

Sistem de ventilație pentru plăci moi

Pentru a asigura schimbul de aer și pentru a preveni condensul, trebuie să aveți grijă de sistemul de ventilație. Aceasta uneori va crește durata de viață a structurii și o va proteja de decădere, formarea de gheață și gheață în sezonul de iarnă.

Pentru organizarea de ventilație naturală mansardei recomandate orificiile de ventilație uniform pe întreaga lungime a crestei sub consola de cornisa și capota - în partea superioară a acoperișului.

Sistemul de ventilație include ieșiri, explozii situate în streașinile cornișelor și un spațiu special. Acesta din urmă este diferența dintre stratul de impermeabilizare și substrat. Distanța trebuie să fie de 5 cm sau mai mult.

Selectarea și instalarea covorului de izolație

Pentru aderență sigură cu o bază răspândire, înainte de aplicarea plăcilor de covoare izolante - strat special de suport de sus în jos pe montabil suprafețele frontale, streașină și văi.

Pe măsură ce dispozitivele de fixare aplică șuruburi autoportante pentru acoperișuri moi, și anume cuie de acoperiș, amplasate cu o treaptă de 200 mm.

Atunci când alegeți un covor de izolare ar trebui să fie respins din unghiul acoperișului. Atunci când unghiul de acoperire între 0 și 18 și o ședere poate fi căptușită în zone cu o mare probabilitate de scurgere: patinaj și văi în zone sau zone ale tubului cuptor, se învecina peretele vertical, care sunt amplificate la 250 și 500 mm, respectiv.

În același timp, pentru prima, lățimea este de 400 mm, în timp ce pentru aceasta din urmă este necesar echipamentul stratului pe ambele părți.

Unghiul de pantă de 12-18 ° necesită așezarea covorului de izolație în întreaga zonă. Este montat de jos în sus într-o direcție paralelă de la consola cornierei. În direcția transversală, suprapunerea trebuie să fie de cel puțin 100 mm, iar în direcția longitudinală - 150 mm și mai mare.

Covor Ronda

Pentru a proteja sistemul de acoperiș de precipitațiile climatice, dotarea se aplică cu un strat izolator ascuns în culoarea plăcilor și cu cuie.

Placă acoperiș

Pentru a proteja casa de precipitații, vânt, schimbări de temperatură și alte influențe, se instalează un tort de acoperiș - o construcție cu mai multe straturi realizată din diverse materiale. Pentru plăcile moi, arată astfel:

 1. Izolarea fonică. Protejează împotriva formării condensului și minimizează penetrarea fumului din încăperile din casă.
 2. Izolare termică. Reține căldura, asigură izolare fonică, protejează împotriva vântului, temperaturi scăzute.
 3. Hidroizolarea. Sigilează interiorul clădirii, împiedicând apă și umiditate să cadă din ploaie sau zăpadă.
 4. Strat decorativ. Oferă un anumit placă de acoperiș și servește drept protecție suplimentară împotriva vântului.

Dispozitivul unui acoperiș moale: tehnologia și schema

Protecția gaurilor și streelor

Pentru a proteja marginile cutiei de ploaie și zăpadă, se folosesc lamele metalice - picături (cornișe) și pedante. Lamele de cornișă sunt așezate pe căptușeală, amplasate la consola, și pe pedimente - pe stratul de căptușeală din capetele acoperișului.

Ambele soiuri sunt atașate cu ajutorul unghiilor cu o treaptă de 100 mm și aranjamente zig-zag. În locurile de andocare, șipcile fac o suprapunere de 20 mm sau mai mult. La instalarea altor elemente suplimentare pot fi citite din link.

După finalizarea acestei etape, puteți trece la lucrul de bază - stabilirea acoperișului moale.

Instalarea unui acoperiș moale

Înainte de a instala acoperișul moale cu propriile mâini, trebuie să verificați culorile tuturor foilor din pachete, deoarece pot exista neconcordanțe în plăci. Pentru a evita abaterile de culoare, puteți amesteca 5-6 pachete. Plăcile în sine sunt potrivite pentru acoperișuri cu un unghi de înclinare de 12-90 °.

O atenție deosebită este solicitată de condițiile de temperatură și climă de la amplasament. La temperaturi sub 5 ° C, nu se recomandă instalarea plăcilor moi, deoarece placile de acoperiș necesită soarele să sigileze substratul. Dacă instalația nu tolerează așteptarea și temperatura nu corespunde cerințelor, se recomandă păstrarea foilor la temperatura camerei și folosirea unui dispozitiv de încălzire cu aer cald.

Acoperiș de plăci flexibile cu mâinile tale

Șindrilă flexibilă: instrucțiuni de instalare

Dacă ambele condiții sunt îndeplinite, cutia și uneltele sunt pregătite, puteți începe să puneți șindrilele flexibile. Deci, cum să puneți un acoperiș moale? Tehnologia de instalare a unui acoperiș moale este destul de simplă:

 1. Lucrați cu dale. Se așeză pe laturile de pe cornișă. Pentru fixare folosiți clei și cuie, situate la o distanță de 25 mm de marginea acoperirii. O altă variantă de realizare a instalației - utilizarea modelelor realizate de la un dale obișnuit În acest scop, teren și țigle tăiate de capăt să se încheie cu o liniuță de 20 mm de la streașină montate. Pentru a calcula șindrilele, utilizați calculatorul nostru online.
 2. Lucrați cu plăci obișnuite. Înainte de instalare, marcarea orizontală se realizează cu ajutorul cretei. Acest lucru va permite să se pună un număr de foi, mai ales dacă rampa are ferestre, tevi și alte elemente în structură. Mai mult, din șindrilă scoateți folia protectoare și începeți să vă așezați de la mijlocul coronamentului, îndreptându-vă spre ambele părți. Acoperișul este fixat cu ajutorul a patru unghii care conduc în găuri speciale. Pentru gradienti de 45 ° si peste, sunt necesare sase unghii.
 3. Primul rând de dale situate la o distanță de 10-15 mm margine inferioară a streașină dale, iar petalele sunt plasate pe articulații. Următoarele serii trebuie plasate astfel încât capătul petalelor șindrilei să fie situat la sau puțin peste tăieturile din stratul anterior. Lucrul la capete, este necesar să tăiați marginea țiglei și a spori stratul de adeziv la 10 cm. Pentru a nu deteriora stratul izolator pentru tăiere placaj poate fi pus sub ea o bucată de placaj sau placi.

Instalarea unui acoperiș moale cu mâinile proprii cu o fotografie pas cu pas

Nuanțe de așezare a plăcilor moi pe văi și patine

O atenție deosebită la așezarea plăcilor moi trebuie să fie acordată văilor și patinoanelor, care trebuie să fie traversate la sfârșitul lucrului cu plăci obișnuite.

În văi, acoperișul este tăiat pentru a deschide o bandă de covor având o lățime de 150 mm.

Înainte de a pune șindrile moi pe patine, pregătiți schele, ceea ce va ajuta la simplificarea lucrului. Pentru a obține plăci de creastă, este suficient să separați cornișorul în trei locuri de perforare, apoi să îndoiți elementele obținute în jumătate.

Un astfel de acoperis este fixat cu o latură scurtă de-a lungul creastei, cu o suprapunere de 50 mm cu ajutorul a patru unghii.

Și acum ia în considerare modul de a pune un acoperiș moale în jurul coșului de fum.

Construcția acoperișului de plăci moi: tehnologia trece prin coșul de fum

Un alt punct important în instalare - organizarea de sprijin a acoperișului la coșul de fum. Acesta trebuie să fie izolat prin prinderea șinei în jurul perimetrului conductelor și prin atașarea unui covor de izolare.

După aceea, acoperișul este îndepărtat pe o suprafață verticală și lipit, închizând rampele cu 200 mm, iar conducta cu 300 mm. Muchiile proeminente sunt închise cu o bară de metal și etanșate.

Tehnologie și schemă pentru montarea unui acoperiș moale

Acoperișul moale (șindrilă bituminoasă, euruberoid) este un material ermetic realizat din folii din fibră de sticlă impregnate cu bitum din toate părțile. Pentru a crește stabilitatea mecanică, stratul superior al acoperișului moale este acoperit cu un compus din cauciuc. Datorită utilizării materialelor componente ieftine, acoperișul moale are un cost relativ mic (în cazul euroruberoidului). În plus, tehnologia de a acoperi un acoperiș moale se distinge prin simplitatea și accesibilitatea acesteia, ceea ce a făcut ca acesta să fie unul dintre cele mai populare moduri de amenajare a unui acoperiș practic și sigur.

Necesar pentru stivuirea inventarului

Echipamentul necesar pentru a pune un acoperiș moale poate fi găsit în aproape toate casele particulare:

 • foarfece ascuțite;
 • Masurarea banda de masurare;
 • cuțit ascuțit;
 • creion sau marker din grafit;
 • colaci de frânghie (pentru marcare);
 • spatula sau spatula pentru aplicarea bitumului.
Merită menționat faptul că pentru protecția mâinilor este mai bine să folosiți mănuși speciale din cauciuc.

Lucrări pregătitoare

Tehnologia de montare a acoperișului moale presupune lucrări pregătitoare detaliate, care includ:

 • curățarea suprafeței acoperișului împotriva contaminării;
 • nivelarea zonei acoperite;
 • uscarea completa a suprafetei.

Calitatea pregătirii fundației sub acoperișul moale determină în mare măsură calitatea instalării ulterioare și durata de funcționare.

Montarea acoperișului moale este realizată exclusiv pe o suprafață solidă, care este recomandată a fi realizată din plăci OSB sau placaj rezistent la umiditate.

Montarea unui acoperiș moale ar trebui să înceapă cu despachetarea, cumpărarea în avans a rulourilor și verificarea compatibilității lor în culori. Acest lucru se datorează faptului că foarte des diferite pachete de material de acoperire au halteoane de culoare diferite, care, fiind așezate pe acoperiș, pot să difere foarte mult între ele. Greutatea unei foi de șindrilă bituminoasă moale este de aproximativ un kilogram și jumătate, ceea ce le permite să fie ridicate la înălțimea necesară folosind doar munca manuală.

Una dintre principalele reguli pentru aranjarea unui acoperiș moale este prezența unui unghi de patinaj de cel puțin 11 °, ceea ce va împiedica încărcările mecanice excesive de precipitațiile atmosferice.

În ciuda proprietăților excelente de impermeabilizare a materialului care urmează să fie așezat, se recomandă producerea unei impermeabilități suplimentare. Luați în considerare cea mai populară metodă de aranjare a unui acoperiș moale folosind materiale autoadezive pe bază de film anti-adeziv și impregnare cu bitum.

Instrucțiunile de montare a acoperișului moale implică așezarea materialelor pentru hidroizolarea paralelă cu cornișul, respectând o suprapunere minimă de cel puțin 20 de centimetri în verticale și nu mai puțin de 10 centimetri orizontal. Stabilizarea izolației sub acoperișul moale poate reduce în mod eficient conductivitatea termică a structurii acoperișului și, prin urmare, menține căldura în casă. Pentru a proteja stratul termoizolant de condensarea umezelii și aburului, se folosește o folie de difuzie specială, care împiedică pătrunderea aburului și umidității.

Trebuie reamintit faptul că filmele de difuzie sunt așezate de-a lungul caprioarelor, iar articulațiile trebuie să fie situate în mod necesar pe grinzi.

Etapele instalării unui acoperiș moale

Secvența de montare a unui acoperiș moale este împărțită condiționat în trei etape:

 1. Fixarea rândului cornierului și a primei foi a acoperișului.
 2. Fixarea rolelor ulterioare.
 3. Montarea creastei și a intersecțiilor acesteia.
Înainte de a pune acoperișul, întreaga suprafață a acoperișului este impermeabilizată cu grijă. Pentru aceasta, un covor endovy este instalat de-a lungul întregului coama, corespunzând culorii acoperișului însuși.

Plasarea primei coli începe cu cornișa. Pentru a face acest lucru, îndepărtați folia protectoare de pe foliile de acoperiș moale și lipiți-le cu o mastic specială pe suprafața pregătită anterior. Compoziția și densitatea masticului depind de tipul și tipul materialului de acoperiș. Așezarea foilor se face la un nivel care depășește cu câțiva centimetri îndoitoarea cornierului. Următoarea foaie este făcută cap la cap cu cea anterioară, iar locurile cu perforații pre-făcute sunt fixate cu ajutorul unghiilor. Într-un mod similar, este pus întregul rând de cornișe.

La unghiuri semnificative de înclinare a unui acoperiș pentru fixarea foilor se utilizează nu mai puțin de șase unghii. Amplasarea unui acoperiș moale prin această metodă permite instalarea și demontarea simplă și rapidă a acoperișului. Marginea primului rând de foi stivuite este situată la aproximativ un centimetru de la baza cornierului, iar toate foile ulterioare merg în linie cu relieful primului rând. Toate marginile proeminente sunt tăiate și lipite cu mastic. După finalizarea instalării ultimului rând de coli, se efectuează stivuirea foilor adiacente creastei.

Metoda de așezare a unui acoperiș moale lângă creastă presupune separarea foilor în trei părți. Ulterior, fiecare parte a foii este lipită separat, respectând regula că partea scurtă este paralelă cu creasta. Pentru a fixa colile de creasta folositi masticul si unghiile, care sunt atasate cu atasarea a doua coli dintr-o data.

O problemă destul de comună este apariția bulelor sub stratul de acoperiș moale. Pentru a preveni astfel de fenomene negative, fixarea parțială a covorului de impermeabilizare este utilizată prin:

 • punct și benzi de dimensionare atentă;
 • fixare cu ajutorul unghiilor;
 • stabilind un acoperiș moale pe o bază perforată.

Ordinea așezării unui acoperiș moale cu ajutorul acestor metode face posibilă asigurarea unei presiuni uniforme a aerului în acoperiș și sub spațiul de acoperiș, ceea ce exclude formarea de bule și umflături. În acest caz, acoperișul se numește "respirație", care descrie cu exactitate procesele care apar în el.

Instalarea unui acoperiș moale în jurul hornurilor

Plasarea unui acoperiș moale în jurul conductei pentru ventilație sau pentru coș este efectuată prin tehnologie specială. În acest scop, faceți un model special de pe covor.

Este îndoit și îndoit conform anumitor reguli:

 • În primul rând, se aplică un model facial cu un drift peste acoperișul moale;
 • după aceea, puneți modelele din dreapta și din stânga, care sunt plasate sub acoperiș;
 • acesta din urmă sta la baza modelului;
 • la etanșarea îmbinărilor utilizați o mastic specială sau un bitum;
 • Întreaga structură trebuie să fie în cascadă, care asigură o etanșare împotriva apei.

Recomandări pentru utilizarea acoperișurilor moi

 • anual în perioada de toamnă și primăvară este necesar să se verifice starea acoperișului pentru absența defectelor vizibile;
 • Când îndepărtați frunzele, ramurile, zăpada și resturile mici din acoperiș, utilizați o perie moale; este interzisă utilizarea de lopate, cupe și alte unelte metalice ascuțite;
 • pentru a asigura curgerea apei din acoperiș, este necesară curățarea regulată a scurgerilor de canalizare și a jgheaburilor;
 • când se formează o cantitate mare de zăpadă, aceasta trebuie curățată cu straturi pentru a nu deteriora acoperișul;
 • dacă se constată defecțiuni pe suprafața acoperișului, trebuie analizate motivele pentru formarea acestora, ele trebuie neutralizate în prealabil și apoi trebuie efectuate reparațiile;
 • la o temperatură ambiantă de peste 30 ° C, mersul pe acoperișul moale este strict interzis, deoarece există o mare probabilitate de deteriorare a stratului protector exterior.

Vă oferim să vedeți un film de antrenament cu privire la un acoperiș moale, care va ilustra în mod clar materialul articolului:

Acoperișul moale cu propriile mâini

Până de curând, ca material de acoperire, se foloseau numai oțel galvanizat, plăci și ardezie. Pentru lucrările de instalare au fost implicați mai mulți oameni care au petrecut mult timp și efort. Dar astăzi gama de materiale sa extins și acum, după construirea acoperișului, o persoană poate face față lucrărilor de acoperiș, au apărut multe lucruri noi - de exemplu, acoperișuri moi.

Acoperișul moale cu propriile mâini

Datorită caracteristicilor sale tehnice și operaționale, acoperișul moale este mult superior celorlalte materiale. Avantajele sale includ:

 • Simplitatea instalării (este posibil să se consulte singuri);
 • rezistență;
 • durabilitate;
 • flexibilitate;
 • rezistență la umiditate și coroziune;
 • etanșeitate;
 • aspect atractiv.

Soiuri de acoperiș moale

De multe ori, următoarele tipuri de acoperișuri sunt utilizate ca acoperișuri:

 • rola acoperișul moale - se face pe bază de polimeri sau tălpi interioare, ceea ce sporește rezistența la deformare, putrezire și efecte nocive ale mediului;

Acoperiș moale

Atenție vă rog! Dacă stratul superior al acoperișului nu este îndepărtat, atunci când cumpărați un acoperiș moale, ar trebui să clarificați dacă este compatibil cu materialul din care este construită construcția.

Lucrare preliminară

Instalarea începe cu pregătirea.

Etapa 1. Pregătirea tuturor lucrurilor necesare

După cum sa observat deja, așezarea unui acoperiș moale poate fi făcută de o singură persoană. Pentru a lucra, va fi nevoie de o listă completă de materiale:

 • mastic;
 • cuțit de montare;
 • material de etanșare;
 • un ciocan;
 • acoperiș;
 • mistrie;
 • lădițe pentru capete și cornișe;
 • gaz arzător (dacă este instalat în sezonul rece).

Amenajarea acoperișurilor moi

Etapa 2. Lucrări pregătitoare

Baza trebuie să fie cât se poate de puternică, deformarea sa este inacceptabilă. Materialele care pot fi utilizate pentru a consolida, există mai multe:

 • placaj;
 • OSB-placi;
 • foi de plată cu lățimea de 10 cm.

Este caracteristic faptul că în timpul iernii, între suturi ale pielii ar trebui să fie lăsate decalaje mici (de ordinul de 3 mm). Dacă structura este acoperită cu plăci, atunci 5 mm.

Amenajarea acoperișurilor moi

Atenție vă rog! Este de dorit ca sistemul de tavan să fie prelucrat cu un agent antiseptic pentru a-l proteja de putregai și de insecte, precum și cu agenți de întârziere a flăcării - pentru a îmbunătăți proprietățile ignifuge.

Etapa 3. Diferența de ventilație

Sistemul de ventilație permite rezolvarea problemei umidității ridicate și reduce cantitatea de gheață care se formează în timpul iernii. În plus, în timpul verii, datorită ventilației, temperatura din interiorul sandwich-ului pentru acoperiș este redusă.

Ventilația este formată din trei elemente principale:

 • priza de ventilație;
 • Supape pentru aer proaspăt (instalat de jos);
 • lățimea spațiului de aer de 50 mm între bază și stratul de impermeabilizare.

Atenție vă rog! În cazul în care panta rampei depășește 25 ᵒ, zona ventilației ar trebui să fie de 8 cm². Dacă panta este mai mică de 25 °, atunci 16 cm².

Etapa 4. Stratul de interlining

Sub căptușeală se înțelege un material special de bitum, așezat de-a lungul întregului perimetru al acoperișului. Instalarea se face de jos în sus, pornind de la streașină. Suprapunere observată de 10 cm Materialul este fixat cu cuie la fiecare 20 cm.

Când acoperișul este înclinat sub 18 °, căptușeala nu poate fi așezată pe întreaga suprafață, ci numai în anumite zone, cum ar fi:

 • cal;
 • console de cornișe;
 • Locul joncțiunii cu peretele vertical;
 • amplasarea coșului de fum.

Atenție vă rog! Dacă panta este mai mică de 12 °, atunci nu se recomandă utilizarea acoperișurilor moi.

Căptușeală cu o pantă mai mică de 18 grade

Etapa 5. Montarea jgheaburilor

Pasul 1. Pentru a proteja materialul de precipitații atmosferice, stufurile sunt instalate pe streașină, este posibil să se deplaseze direct pe materialul de amortizare. Plăcile (un alt nume - droppers) sunt situate cu o suprapunere de 2 cm și sunt fixate de unghiile de acoperire (zigzag, de-a lungul întregii lungimi a barei).

Pasul 2. La capetele structurii sunt instalate plăci de gabarit. Acest lucru ar trebui făcut cu aceeași suprapunere de 2 cm. Unghiile sunt înfundate în pași de 10 cm.

Pasul 3. Există un loc pentru ieșirea hornului (dacă există un cuptor de încălzire în casă).

Pasul 4. După instalarea șanțurilor, este finalizată așternutul covorului valei, ceea ce va crește în mod semnificativ rezistența la apă. Culoarea covorului trebuie să corespundă culorii acoperișului, marginile fiind fixate cu unghii în pași de 10 cm.

După aceea, puteți începe să așezați materialul de acoperire.

Acoperișul moale cu propriile mâini

Mai jos este tehnologia de a pune șindrile bituminoase, deoarece acesta este cel mai comun tip de acoperiș moale.

Etapa 1. Placi de corniere

Pe lamele, fixate la consola, se plac placile de acoperis. Pentru fixare se utilizează unghii galvanizate - sunt înfundate în două rânduri la 2,5 cm de marginile de sus și de jos ale materialului.

În loc de șindrilă cornică, puteți folosi obișnuit, ceea ce va economisi puțin. Pentru aceasta, șindrilele sunt tăiate - sindrilele sunt luate și petalele sunt tăiate din ea. În acest caz, instalația se execută "cap la cap" la o distanță de 2 cm față de consola cornișei.

Etapa 2. Placi obișnuite

Atenție vă rog! Nu uitați de abaterile de culoare. Chiar dacă toate șindrilele dintr-un singur lot, tonul în ambalaje diferite poate fi diferit. Din acest motiv, se recomandă amestecarea a șase până la șapte pachete în avans.

Pasul 1. Înălțarea pornește din centrul acoperișului și se desfășoară în ambele direcții.

Atenție vă rog! Filmul de protecție din șindrilă este îndepărtat imediat înainte de instalare, deoarece fără acesta, materialul nu poate fi stivuit.

Unghiile sunt folosite pentru fixare. De obicei, există patru bucăți pe șindrilă, dar dacă panta acoperișului depășește 45ᵒ, atunci este mai bine să folosiți șase.

Etapa 2. Primul rând de stivuite astfel încât marginile s-au retras de la marginile streșini 1-1,5 cm. Astfel, gazonul este etanșată îmbinările dintre dale de streașină.

Pasul 3. Al doilea rând este similar, dar petalele trebuie să se suprapună cu crestăturile celei anterioare.

Pasul 4. La margini, materialul este tăiat la margine și lipit. Ar trebui să existe un strat intermediar de 10 cm lățime.

Lipirea șindrilelor cu un material de etanșare

Același lucru se face în endovyh - sindrilele sunt tăiate pentru a obține o bandă de 15 cm, după care marginile sunt răspândite cu adeziv de aproximativ 7-8 cm.

Atenție vă rog! Atunci când se taie sindrila, este de dorit să se pună o bucată de placaj, astfel încât să nu se deterioreze stratul de bază.

Etapa 3. Placi de creasta

Pasul 1. La început sunt pregătite schemele. Ele vor simplifica foarte mult lucrul cu creasta acoperișului, dar la sfârșitul lucrării nu uitați să lipiți șindrilele șindrilelor în locurile de fixare.

Etapa 2. Placa este înfășurată (aproximativ 5 cm), fiecare șindrilă este fixată cu patru cuie.

Atenție vă rog! Șindrilă Ridge se potrivesc numai după finalizarea de stabilire a unui privat.

Pasul 3. Pentru a obține o șindrilă de creastă, cornișorul este tăiat în perforații. Apoi, fiecare element este îndoit și plasat într-o mică parte de-a lungul creastei acoperișului.

Etapa 4. Treceri și piedici în acoperiș

Există mai multe modalități de organizare a trecerilor prin acoperiș. Deci, dacă diametrul trecerii este mic, atunci este mai bine să aplicați garnituri speciale de cauciuc. Aceasta se referă la intrările pentru antene și alte comunicații, dar conductele sunt sortate într-o oarecare măsură - aici este necesar să se țină seama de eventuala încălzire și, în consecință, de expansiune, astfel încât tehnologia să fie utilizată diferit.

Etapa 1. La început, de-a lungul perimetrului îmbinării țevii și a acoperișului, se stoarce un raft în formă triunghiulară (în majoritatea cazurilor - 5x5 cm).

Pasul 2. Apoi, se pune covorul de fixare, suprapunerile din care sunt pre-lubricate cu adeziv.

Pasul 3. Țeava este lipită cu material izolator astfel încât 25 cm de panta și 35 cm din conducta însăși să fie închise.

La această lucrare de instalare este aproape finalizată, rămâne doar fixarea barei adiacente de-a lungul întregului perimetru al țevii. Mai mult, este fixată o șorță de fier și cusăturile sunt sigilate cu atenție cu un material de etanșare pe bază de silicon.

Aderența la pereții verticali se realizează în același mod. Singura diferență este că rackul triunghiular nu formează un perimetru, ci este fixat de-a lungul peretelui.

Video - Instalarea acoperișurilor moi

Montarea acoperișului rulourilor

Materialul rulant, denumit și euroruberodiom, este stivuit în principal pe acoperișuri plate, deși uneori se găsește pe pantele pitului sub o panta ușoară.

Tehnica de instalare este după cum urmează.

Pasul 1. După rularea rolei, toate falturile sunt aliniate și materialul se întinde.

Pasul 2. O parte a materialului de acoperis este încălzită de un arzător special până când indicatorul special este topit.

Pasul 3. După aceea, partea este lipită de bază. Când materialul se răcește, rola se întoarce înapoi în punctul de fixare.

Etapa 4. Se efectuează topirea și rularea treptată a materialului de acoperire. Procedând astfel, trebuie să respectați anumite reguli.

 1. Ruberoidul este sudat cu o suprapunere de 5 cm. Pentru aceasta, se aplică o bandă de ghidaj specială pe întreaga lungime.
 2. Nu supraîncălziți materialul, altfel se va deteriora, va pierde capacitatea de a se lipi.
 3. Materialul sudat calitativ trebuie să fie uniform - fără goluri, pete întunecate etc.

Locurile de îmbinare cu alte suprafețe sunt tratate cu mastic bituminos, care, după uscare, vor avea aceleași proprietăți ca și euroruberoidul.

Video - montare cu panouri euroorubice

Ca o concluzie

Principalele puncte de instalare, considerate mai sus, vor ajuta să ajungă la inima problemei chiar și la laic. Principalul lucru de reținut este faptul că respectarea tehnologiei de instalare și respectarea strictă a tuturor instrucțiunilor vor extinde durata de viață a acoperișului moale.

Evgeny Afanasyev Redactor-șef

Autorul publicației 03/11/2015

Îți place articolul?
Salvați pentru a nu pierde!

Tehnologia de montare a acoperișurilor moi din șindrile bituminoase: instrucțiuni pas cu pas

Acoperișul moale este un termen care combină un număr de materiale de acoperire flexibile cu calități excelente de consum. Soiurile sale de piese și roluri protejează perfect casa de "nenorocirile" atmosferice și decorează în mod eficient exteriorul. Nu cântăresc prea mult, nu necesită efort pentru tăiere și fixare. Printre pluses există o posibilitate solidă de a pune capacul cu mâinile tale.

Pentru un rezultat ideal, nu trebuie să cunoașteți abilitățile unui acoperiș. Aveți nevoie de pricepere, răbdare, instrumente și informații despre ceea ce tehnologia de a acoperi acoperișul moale diferă de alte metode și modul de aranjare corectă a acoperișului.

conținut

Specificitatea acoperișurilor moi

Materialele din grupul de acoperitoare de acoperișuri moi sunt versiuni modificate ale materialului de acoperiș vechi bun. Noile evoluții împrumutate de la flexibilitatea și ușurința predecesorului, îndreptându-se pe lista avantajelor. Conservate proprietăți impermeabile la apă, datorită cărora baza de lemn și sistemul de cornișe durează mai mult. Compoziția a fost îmbunătățită, datorită faptului că termenii muncii impecabile a materialelor au crescut de trei ori.

Cu o referire la metoda de așezare, clasa acoperișurilor moi este împărțită în trei tipuri:

 • Materialele laminate furnizate în formatul corespunzător. Acestea includ descendenții bituminoși ai ruberoidului și ai noilor reprezentanți, cum ar fi membranele polimerice. Învelișurile cu rulouri sunt așezate în benzi. Materialele bituminoase sunt fixate prin topirea materialelor polimerice prin lipire parțială sau completă. Cu ajutorul lor, acoperișuri în cea mai mare parte plat și ușor înclinate, cu pante de până la 3º, admisibil la 9º. Majoritatea rolelor din construcții industriale sunt în cerere;
 • Masti de acoperis, furnizate intr-o gata sau intr-o incalzire la rece. Pulverizați sau aplicați un strat gros pe acoperișuri plate, rezultând o acoperire monolită fără cusături. Pentru a consolida plasa de armare este utilizat. Domeniul de aplicare este limitat la acoperișuri plate.
 • Șindrile bituminoase, furnizate în plăci flexibile de șindrilă. De fapt, este un ruberoid îmbunătățit, tăiat în foi relativ mici. Marginea șindrilei este decorată cu petale figurine pentru a simula un prototip ceramic. Partea din spate este echipată cu o bandă adezivă, concepută pentru fixarea pe o bază din lemn. Lipiți în bucăți. În plus, șindrilele sau șuruburile cu auto-apăsare sunt ciocanate în fiecare șindrilă. De la încălzirea acoperișului bituminos de către razele solare, plăcile sunt sinterizate și transformate într-o cochilie continuă de acoperiș.

În privința construcției private, o varietate de bucăți este foarte solicitată, deoarece Plafoanele cu acoperișuri joase și deasupra unor clădiri de apartamente cu o înălțime de două sau mai multe etaje sunt foarte rare. "Plane" soarta de clădiri de uz casnic, dar nu fiecare proprietar va decide cu privire la achiziționarea de membrane și mastic pentru acoperișul hambarului. Prin urmare, vom acorda atenție instalării celei mai populare șindrile bituminoase.

Amplasarea treptată a șindrilelor

Materialul flexibil din pardoseală acoperă acoperișurile cu orice înclinare și grad de complexitate arhitecturală. Este adevărat că șindrilele de bitum nu sunt recomandate pentru construcția acoperișului, dacă unghiul pârtiilor este mai mic de 11,3º. Materialul este produs de numeroși producători. Fiecare dintre ei se străduiește să comunice propriile sale produse cu calități unice și proprietăți utile pentru manipulant.

În ciuda unor diferențe, tehnologia dispozitivului de acoperiș moale este realizată conform aceleiași scheme. Există nuanțe mici, dar ele nu sunt fundamentale.

Reguli pentru pregătirea motivelor

Flexibilitatea este demnitatea și lipsa stratului de bitum. Pe de o parte, aceasta face posibilă accelerarea semnificativă a procesului. La urma urmei, este nevoie de puțin timp și de un efort minim pentru a forma joncțiuni, pentru a forța conductele, pentru a echipa capetele și cornișe. Pe de altă parte, datorită flexibilității materialului, este necesară o cutie continuă, astfel încât sindrilele de curling să se sprijine în întregime pe o fundație solidă și solidă.

Construiți o cutie continuă înainte de a instala un acoperiș moale:

 • din plăcile OSB-3 recomandate pe baza costului bugetar și a puterii suficiente;
 • din foi de placaj impermeabil cu marcajul FSF;
 • dintr-o placă cu canelură sau tivită, a cărei umiditate nu trebuie să fie mai mică de 20%.

Materialul de tablă este plasat în răspândirea tipului de zidărie. Este important să nu se obțină îmbinări în formă de cruce. Este necesar ca secțiunile slabe ale îmbinării plăcilor să fie distribuite uniform pe grila de control. În cusături, este necesar să se lase decalaje de 2-3 mm, care sunt necesare pentru libera circulație a sistemului de rafturi sub fluctuații de temperatură.

Panoul de trotuar este instalat paralel cu crengile acoperișului. De asemenea, în luptă, dacă rampa nu este suficientă pentru lungimea tabloului. Locul de îmbinare a celor două panouri pe rampă trebuie așezat pe bara clapetei de control și patru cuiuri trebuie să fie ciocănită în ea. Plăcile obișnuite sunt fixate cu două cuie de ambele părți. Pentru a le stivui este necesar, astfel încât să existe o lovitură în 3-5 mm între elementele longitudinale. Înainte de lucru, plăcile de tăiere sunt sortate. Cele care sunt mai groase, trebuie să le distribuiți la baza rampei, cele care sunt mai ușor de trimis.

Ventilație - garanția unui serviciu impecabil

Proprietățile excelente de hidroizolare ale acoperirilor bituminoase se datorează cantității mici de pori care pot trece prin umiditate și aer. O barieră hidraulică sigură acționează în ambele direcții. Picăturile de dans nu penetrează în interiorul structurii de acoperiș, dar aburul nu iese. În cazul în care drumul liber nu este prevăzut pentru evaporare, condensul se va acumula pe ferme și lăzi din lemn. Ie va fi plantată o ciupercă, din cauza căreia un acoperiș puternic va trebui să-și ia rămas bun.

În numele serviciului impecabil pe termen lung, este necesar să se aranjeze un sistem de ventilație a acoperișului, care să includă:

 • Praful destinat fluxului de aer în zona de cornișă. În afară de intrare, ele sunt obligate să asigure mișcarea liberă a aerului de jos în sus de-a lungul planurilor razei. Curenții sunt canale deschise formate de cutie și grilaj;
 • spațiul de ventilație dintre acoperișul de bitum și izolația deasupra barierului de vapori. Proiectat pentru abluție cu un încălzitor cu flux de aer;
 • găuri în zona superioară a plăcii de acoperiș. Aceasta poate fi fie închisă în partea superioară a patinei, fie cu orificii special proiectate cu un butoi de plastic care seamănă cu un coș miniatural.

Ventilația trebuie aranjată astfel încât să se împiedice formarea de pungi de aer în spațiul sub acoperiș.

Instalarea covorului de izolație

Toate, fără excepție, producătorii de șindrile bituminoase sunt foarte recomandați să pună un covor impermeabil suplimentar înainte de instalarea șindrilelor. O listă de materiale potrivite pentru covor este indicată de obicei în briefing. Produsele aprobate sau similare pot fi utilizate.

Înlocuirea este extrem de nedorită, deoarece incompatibil cu compoziția de acoperire va împiedica combinarea straturilor bituminoase în monolit și va contribui la formarea de blistere. Polietilena este exclusă. Ruberoidul este, de asemenea, pentru că durata de viață a acoperișului flexibil este mai mare. Este nerezonabil să se pună sub un capac, conceput pentru 15-30 de ani de funcționare, material mai puțin durabil.

Tehnologia de montare a covorului de izolație pentru plăcile flexibile include două opțiuni, în funcție de înălțimea acoperișului:

 • Dispozitivul unui covor continuu pe acoperișuri înclinate cu un unghi de înclinare de la 11,3 ° / 12 ° la 18 °. Rânduri de sârmă răsucite cu impermeabilitate, începând de la consola, care se deplasează în umbră. Fiecare bandă stivuită trebuie să se suprapună banda anterioară cu propriile sale 10 cm. Dacă este necesar să se unească două segmente într-un rând, acestea sunt plasate cu o suprapunere de 15 cm. Suprapunerea este cu grijă, dar fără fanatism este șters cu mastic bituminos. La baza benzii de izolare sunt fixate cu unghii de acoperire după 20-25 cm. Pe covorul solid, există benzi de protecție împotriva impermeabilității ape reziduale în văi și console, precum și în jurul nodurilor de acoperire. Apoi patina și colțurile convexe ale acoperișului sunt echipate cu materialul izolator original;
 • Punerea izolației parțiale pe acoperișuri înclinate cu o pantă de 18 ° sau mai mult. În acest caz, materialul bitum-polimeric protejează valea și consolele, iar marginile covorului izolator sunt acoperite numai de margini ale peduncilor, skate și alte unghiuri convexe. Izolația, la fel ca în cazul precedent, intersectează intersecția acoperișului cu conductele de comunicații și cu joncțiunile de acoperiș. Lățimea barierului de polimeri bituminoși de-a lungul consolelor este de 50 cm, în văi este egală cu 1 m, astfel încât fiecare dintre patinele protejate este de 50 cm. Când se așează în jurul contigiilor și țevilor, banda izolatoare este parțial înfășurată pe pereți, astfel încât materialul să se suprapună cu 20-30 cm de suprafața verticală.

Construcția unui acoperiș flexibil cu impermeabilizare parțială este permisă de producători, dar printre aceștia nu există susținători puternici ai acestei metode. Desigur, există precipitații mai puțin pe pante abrupte, dar circumstanțele sunt diferite: gheață, ploaie oblică etc. Este mai bine să se acopere.

Cimentul bitum-polimer pentru clase este selectat în tonul plăcii. Permis o ușoară deviere de la culoarea de acoperire, în cazul în care există o dorință de a sublinia liniile de razzhelobkov deschis. Este de dorit ca râurile să fie protejate de o bandă continuă de izolație de barieră. Dar dacă îmbinările a două piese nu pot fi evitate, este mai bine să se aranjeze în partea superioară a acoperișului care se suprapune 15-20cm. Există cea mai mică încărcătură. Lipirea este obligatoriu imprastiata cu mastic bituminos.

Protecția gaurilor și streelor

Perimetrul acoperișului este prevăzut cu șipci metalice. Acestea sunt necesare pentru a proteja secțiunile slăbite ale cutiei de umezeală și ca elemente ale acoperișului. Plank se așeză pe marginea muchiilor frontale și ale consolelor. Linia marginii trebuie să coincidă cu linia conturului acoperișului. Cuiele de acoperire sunt fixate într-un model zig-zag după 10-15 cm.

În cazul în care este necesar să se adauge cele două șipci, acestea sunt așezate cu o suprapunere de 3-5 cm, cel puțin 2 cm. Lamelele frontonului se suprapun peste cornișă în colțurile acoperișului. În locurile de capăt și de îmbinare a îmbinării, dispozitivele de fixare sunt înfundate în 2-3 cm.

Majoritatea producătorilor de acoperiș flexibil sunt sfătuiți să instaleze ambele tipuri de protecție metalică pe partea superioară a covorului căptușelii. Cu toate acestea, dezvoltatorii brandului "Shinglas" recomanda ca tijele de cortina sa fie plasate sub covor, precum si pedometrele deasupra acestuia. Înainte de a instala pedalele și cornișe pe placa de bord, li se recomandă să bată bara și să atașați deja protecția metalică.

Formarea trece prin acoperiș

Trecerea acoperișului coșurilor de fum, a coloanelor de comunicație, a antenelor, a propriilor deschideri de ventilație necesită un aranjament special. Ele creează un pericol potențial sub forma unei căi deschise pentru scurgerile de apă. Prin urmare, înainte de instalarea acoperișului, punctele de acoperire sunt acoperite cu dispozitive sau sisteme de etanșare. Printre acestea:

 • Garnituri de cauciuc concepute pentru a închide punctele de diametru mic. Gauri sub antena, de exemplu;
 • Elementele de trecere polimerice utilizate pentru dotarea locurilor de intersecție a acoperișului cu canalele și canalele de ventilație. Emiteți-le în mod specific pentru aranjarea acoperișurilor. Montați unghiile banale într-o cutie continuă. Peste placi bituminoase, care sunt de fapt tăiate în jurul trecerii și fixate cu mastic bituminos;
 • Adaptoare din plastic pentru ventilație proprie a acoperișurilor. Închideți găurile cu orificii, elemente de creastă cu canale pentru evacuare, dispozitive perforate pentru cornișe.

Normele pentru aranjarea trecerii unor mari coșuri de fum trebuie luate în considerare separat. În plus față de amenințarea cu scurgeri, acestea sunt de asemenea periculoase pentru foc. Coșurile sunt sigilate în mai multe etape:

 • Pereții țevii sunt protejați cu detalii decupate din plăci de azbest-ciment în funcție de dimensiunile actuale;
 • Pe perimetrul țevii se montează o bară triunghiulară, tratată cu retard de flacără. Pentru a face acest lucru, puteți împărți bara în diagonală. Pentru o plita de inlocuire este potrivita. Bara pentru montarea coșului de fum nu este atașată la cutie! Trebuie fixat pe pereții conductei;
 • a pune sindrile flexibile, a fixa șindrilele pe bara;
 • Din covorul endovaya se taie detaliile în funcție de dimensiunile țevii cu bara instalată. Lățimea detaliilor nu este mai mică de 50 cm. Modelele sunt atașate cu o abatere de 30 cm la pereții conductei pentru adeziv sau mastic bituminos. Mai întâi lipiți piesa frontală, apoi partea laterală, la capătul spatelui. Marginea inferioară este așezată pe partea superioară a plăcii așezate, marginea superioară fiind trasă pe peretele conductei;
 • în cele din urmă, sistemul de izolație cu mai multe straturi este fixat prin instalarea unei șorțuri metalice cu tratarea îmbinărilor cu un material de etanșare siliconic.

Există un mod mai simplu și mai ieftin: detaliile stratului izolator al țevii nu sunt decupate din covor, ci imediat din metal galvanizat. Apoi jumătate din etapele de lucru vor dispărea de la sine.

Joncțiunile de perete sunt sigilate printr-o metodă similară. Numai la instalarea protecției azbest-ciment nu este nevoie, iar suprafețele care trebuie protejate trebuie să fie tencuite înainte de tratament și tratate cu un grund.

Reguli pentru fixarea șindrilelor de cornișe

Pentru a crea puncte de reper pentru ambalator, este mai bine să pre-marcați acoperisul cu un cablu de construcție acoperit. Linii orizontale sunt aplicate în pași de cinci rânduri de plăci flexibile. Verticalele s-au luptat în pași de o singură șindrilă.

După pregătirea și marcarea suprafeței de acoperiș, puteți continua în siguranță instalarea plăcilor flexibile, urmând algoritmul:

 • Primul rând de plăci de acoperiș este montat pe consola. Puteți lua o creastă specială-karniznuyu țiglă sau cu mâna ta pentru a sculpta elementul de pornire prin tăierea petale de obișnuite țiglă. De la marginea tijei cortinei metalice, este necesar să se retragă cu 0,8-1 cm și să lipsească șindrilele de cornișe. Pentru lipirea de pe stratul adeziv este necesar să scoateți banda protectoare, iar locurile rămase să fie șterse cu mastic;
 • placa de cornișe este fixată de unghiile de acoperiș cu un pas egal cu lățimea petalei. Capacul larg trebuie să fie strict paralel cu suprafața cutiei continue. Distorsiunile sunt inadmisibile. Cuiele sunt ciocănite, după ce au scăzut de la marginea superioară a șindrilei de 2-3 cm. Punctele de fixare trebuie să fie suprapuse de următorul rând al acoperișului;
 • Se potrivește cu primul șir de sindrila flexibilă. Începeți mai bine cu centrul rampului pentru a ușura alinierea orizontală. Din linia de jos a liniei de start, este necesar să vă retrageți 1-2 cm și să o lipiți într-un mod încercat și testat. Unghii patru cuie la o distanță de 2-3 cm de canelura dintre petale;
 • instalarea celui de-al doilea rând este, de asemenea, mai convenabil pentru a începe de la mijloc. Dar șindrilele trebuie să fie deplasate astfel încât petalele să fie peste canelura primului rând de plăci și punctele de fixare să fie complet închise;
 • Colțul superior al țiglei, așezat lângă fotoliu, este tăiat ca un triunghi echilateral cu laturi de 1,5-2 cm. tăierea este necesară pentru tăierea apei.

Continuați instalarea șindrilelor printr-un principiu liniar, adică așezând complet întreaga serie, una după alta. Puteți să faceți o metodă piramidală cu "construire" de la mijlocul rampei până la margine sau în diagonală.

Două moduri de a construi o vale

Au fost dezvoltate două moduri de formare a văii:

 • Dispozitivul este un razzhełalka deschis. Plăcile obișnuite sunt așezate pe axa valei pe ambele versanții adiacente. Doar unghiile se opresc la o distanță de 30 cm față de axă. După stivuirea cu un cablu acoperit pe rampe, liniile valei sunt bateți, de-a lungul cărora capacul este ușor tăiat. Lățimea razzhełalcului este cuprinsă între 5 și 15 cm. Pentru a preveni deteriorarea acoperișului moale în timpul tăierii sub tiglă, se plasează o placă. Colțurile plăcilor sunt situate în apropierea văilor vale pentru a tăia apa, apoi partea din spate a elementelor de acoperire este lustruită cu mastic și aderentă.
 • Dispozitivul razzhelobka închis. Placile sunt așezate mai întâi pe rampa cu cea mai mică pantă, astfel încât aproximativ 30 cm de material este amplasat pe o rampă adiacentă. Deasupra sindrilelor legate cu cuie. Dupa acoperirea celei de-a doua rampa, apoi pe ea bate linia, pasind inapoi de la axa de 3-5 cm, de-a lungul careia se taie. Colțurile plăcilor sunt tăiate pentru a tăia apa, apoi elementele lipite sunt lipite pe mastic.

Nuanțele de placare a șindrilelor

După finalizarea instalării șindrilelor pe versanți, procedați la amenajarea creastei. Canalele de ventilație din corpul cutiei trebuie lăsate deschise, prin urmare, este lăsată o distanță de 0,5-2 cm între vârfurile skateboard. Pentru a asigura ventilația, patina este echipată cu un aerator din plastic. Nu este foarte atractiv, așa că în gloria esteticii este decorat cu o țiglă universală sau cu gresie tăiată.

Unghii sindrile cu 4 unghii. Fiecare element ulterior trebuie să închidă dispozitivul de fixare al celui anterior. Montați țigla pe crestături de jos în sus. Calul este aranjat în direcția vânturilor predominante, astfel încât zonele deschise sunt îndreptate spre partea înclinată.

În detaliu, procesul de instalare a unui acoperiș moale cu explicații privind tehnologia de stivuire pas cu pas va demonstra videoclipul:

Nu s-au găsit dificultăți speciale în construcția unui acoperiș moale. Există caracteristici tehnologice. Dacă acestea sunt respectate cu strictețe, așezarea se poate face pe cont propriu cu un rezultat excelent.