Instalarea podului Fakro cu propriile mâini: instrucțiuni și video

Izolare termică

Pentru a vă ridica la mansardă, puteți utiliza o scară, o scară în trepte sau alte mijloace improvizate. Dar această metodă nu poate fi numită convenabilă și sigură. Prin urmare, s-au dezvoltat scări speciale la mansardă. Una dintre variantele de succes ale unui astfel de design este produsele firmei poloneze Fakro. Acestea sunt compacte, practice, fiabile, au un capac încălzit și o greutate redusă. Toate produsele companiei sunt vândute în formă asamblată, astfel încât instalarea scărilor de la Fakro nu este dificilă.

Scara pentru scari Fakro

Dimensionarea și pregătirea

Atunci când alegeți un model, trebuie să se țină seama de faptul că dimensiunile deschiderii mansardei existente trebuie să fie puțin mai mari decât dimensiunile casetei. De asemenea, se ține seama de înălțimea camerei pe care este proiectată scara. De obicei, acești parametri sunt indicați pe ambalaj.

Pentru a instala podul, sunt necesare următoarele instrumente:

 • bomfaier;
 • foraj;
 • șurubelniță;
 • o cheie (10 sau 13 mm);
 • un ciocan;
 • nivel;
 • măsurarea și unghiul benzii;
 • pliantă.

De asemenea, veți avea nevoie de distanțiere din lemn, două scânduri mici, patru pene, un fir sau un kit special de montare care este achiziționat separat.

Secvența de instalare

Compania Fakro produce scări de mansardă din lemn și metal. Succesiunea instalării lor este similară, deci luați în considerare instalarea marșurilor de lemn, care ocupă majoritatea în sortimentul companiei. Procedura este după cum urmează:

 • Instalarea se face din mansardă, astfel încât, înainte de a coborî scara în deschidere, atașați două bare la cutia sa folosind sfoară astfel încât să se obțină suporturi temporare.

Scări cu bare de sprijin

 • Scara este introdusă în deschidere. Pentru a regla adâncimea coborârii, penele sunt plasate sub capetele barelor de susținere. Marginea inferioară a cutiei trebuie să fie în linie cu planul tavanului. Verificați nivelul de nivel al scării, dacă aveți nevoie să reglați înălțimea, atunci puteți face acest lucru prin mișcarea pantelor în direcția necesară.
 • Introduceți distanțieri din lemn între cutie și pereții deschiderii (8 buc.). Folosind unghiul și ruletă, verificați dreptunghiularitatea tuturor colțurilor casetei și egalitatea diagonalelor acesteia. Găuriți găurile Ø3 mm în locațiile struturilor. și fixați cutia cu șuruburi sau cuie.

Fiți atenți! După fixarea cutiei, pereții nu trebuie să aibă o îndoire.

 • Scoateți barele de sprijin și împrăștiați scara. Decalajul dintre cutia de scară și pereții deschiderii este plin dens cu material termoizolant.
 • Slăbiți șuruburile montanților laterali ai marșarului la capacul trapei, apoi împingeți scara până la opritor și strângeți șuruburile.

Suporturi de montare

Atenție vă rog! Înainte ca instalarea scării să fie completă, nu o puteți utiliza.

 • Acum este necesară ajustarea înălțimii scării, deoarece pentru funcționarea corectă toate segmentele după pliere ar trebui să formeze o linie dreaptă. În acest scop, se măsoară distanțele de la colțurile inferioare ale segmentului penultim al marșului până la podea. După aceea, aceste distanțe se depun pe ultimul segment și se trasează o linie de fabricație (figura de mai jos).

Dacă linia marcată cade pe treaptă, offsetul necesar poate fi obținut prin utilizarea dispozitivului de reglare a înălțimii pe suporturile laterale ale marșului.

Aceasta finalizează procesul de instalare. Unele modele au propriile lor caracteristici, cum ar fi scari mansarda Fakro LWK Komfort, instalare, video, prezentat mai jos, care este caracterizat prin aceea că, atunci când reglarea înălțimii părții inferioare a martie a văzut-o pe la un unghi drept, deoarece este echipat cu papuci pe picioare.

Modelele cu capacul detașabil al trapei au o schemă de instalare mai simplă. Instalarea scari mansarda Fakro, video prezentate mai jos, acest design se face pe partea camerei și diferă de algoritmul descris mai sus, modul original al plasându-l în deschiderea mansarda:

 • La partea inferioară a orificiului, două bare sau plăci sunt fixate la mansardă, astfel încât distanța dintre acestea să fie cu 5 cm mai mică decât lungimea deschiderii.

Aranjarea panourilor de sprijin

 • Scara este introdus în orificiul din partea de jos și este poziționat astfel încât acesta sa bazat pe barele suport cutie. Aceasta este urmată de ușor ridica marginea din față a marșului pliat (partea de blocare) și țineți-l într-o poziție astfel încât scara nu interferează cu munca suplimentară.
 • Aliniați cutia de pereții podului, apoi introduceți distanțierele prin care se fixează. Astfel, este necesar să se verifice dacă toate colțurile casetei aveau 90º, iar pereții erau drepte.

Fixarea scării în deschidere

 • După securizarea scării, puteți scoate barele de susținere și puteți coborî marșul în jos, dar nu îl desfaceți.
 • Montați distanțierele lipsă, realizați elemente de fixare suplimentare. Decalajul dintre cutie și pereții deschiderii este umplut cu un încălzitor.
 • Acum puteți să conectați capacul trapei și să efectuați ajustarea lungimii scării ca în algoritmul precedent.

După finalizarea instalării, aveți posibilitatea să instalați mânere suplimentare pe scară, precum și o șină de protecție de pe guri.

scară

Pentru a urca la mansardă, puteți utiliza o varietate de instrumente improvizate: ascensoare, scări, scaune sau dispozitive similare. Dar varianta descrisă poate fi utilizată o dată sau de două ori, pentru o aplicație permanentă este necesar să se gândească într-un mod mai practic și mai convenabil. Printre altele, această opțiune nu este în întregime sigură. Având în vedere toate motivele menționate, necesitatea de a crea versiunea optimă a fost realizată prin crearea unui design convenabil de la firma Fakro. Compania poloneză Fakro a proiectat un design supradimensionat, sigur și ușor. Acest echipament este vândut într-o formă completă și este foarte convenabil. Puteți instala rapid și ușor structura mansardei. Ridicarea picioarelor într-un pod cu un tip similar de ridicare nu va mai fi o problemă.

Cuprins:

Cum se instalează corect o schemă de scări

Scara de acces la mansarda de la Fakro este făcută din lemn de pin și are trei sau patru secțiuni. Cu ajutorul acestor structuri, puteți urca rapid și simplu la mansardă. Aspectul nu este răsfățat de scară, deoarece poate fi ținut la vârf, sub tavan. Pe lângă faptul că aspectul estetic nu se deteriorează, se poate argumenta că scara economisește spațiu. Și faptul că este durabil, funcțional și convenabil, întărește doar faptul că utilizarea scărilor este fakro este soluția potrivită.

Practic, structurile pliante au trei sau patru secțiuni, în funcție de înălțimea tavanului și de compartimentul pentru ridicarea la mansardă. Când este îndoit, designul este similar și funcționează pe principiul "matryoshka", atunci când piese mai mici sunt introduse în cele mai mari și retrase în dimensiuni chiar mai mari. Acest lucru este foarte convenabil, deoarece economisește spațiu.

Cel mai adesea, structura de ridicare este realizată din soiuri de lemn deschis, dar există și structuri metalice. Prețurile și capacitățile operaționale au diferențele. Înălțimea scărilor este de doi metri, de la șaptezeci de centimetri la trei metri și de douăzeci de centimetri. Greutatea maximă posibilă pe care o va rezista construcția nu depășește o sută șaizeci de kilograme.

Structura nu va strica interiorul, deoarece capacul structurii este executat atrăgător în exterior și nu are nevoie de niciun fel de deghizare sau design suplimentar. Astfel de structuri sunt considerate necomplicate în materie de instalare.

Capacul produsului are o grosime de aproximativ 40 milimetri, căptușit pe ambele fețe, în mijloc izolat cu materiale speciale. Partea exterioară a capacului nu prezintă semne de lucrări de instalare. Tija metalică permite închiderea și deschiderea trapei, iar elementele structurale nu împiedică coborârea sau ridicarea cu încărcătura.

Construcția scărilor este stabilă și de înaltă calitate, metodele de fixare, datorită cărora elementele de îmbinare sunt denumite "rinichi".

Fixați echipamentul scărilor cu mâna

În locuințele private există o premisă care se află sub acoperiș și deservește, de cele mai multe ori, un fel de depozit. Puteți folosi spațiul liber în multe feluri, dar, în orice caz, trebuie să vă gândiți cum să accesați spațiile aflate sub acoperiș. O scară este necesară, suficient de convenabilă, fiabilă și compactă, astfel încât oricine locuiește în casă să o poată folosi fără dificultăți. O astfel de opțiune de acces poate fi făcută manual.

Reflectând pe problema instalării unui sistem pliabil de ridicare în spațiul mansardă, trebuie să analizați cu atenție câteva puncte:

 • Ar trebui să se înțeleagă că spațiul adiacent este limitat și că nu poate exista o mare varietate de modele;
 • Este necesar să se ia în considerare scopul scării, trebuie să fie sigur, cu o coborâre și o ascensiune confortabilă;
 • Este necesar să se țină cont de toate dimensiunile structurii și să se gândească la nuanțe.

Variante de scari mansardate

Există multe variații ale ascensoarelor, permițând efectuarea ridicării în spațiul mansardă.

 • Una dintre cele mai primitive opțiuni: o trapă fără capac și o scară. Dar este neatractiv și nepractic.
 • O altă opțiune este un lift cu o singură nișă. Designul este foarte simplu și sigur, dar ocupă o mulțime de spațiu liber.
 • A treia opțiune este o scară cu două spații, mai compactă, dar este mai greu de construit.
 • O altă opțiune este un elevator cu șurub, ocupă mult mai puțin spațiu decât o singură spațiere și arată foarte atractiv, dar o astfel de scară nu este foarte funcțională - va fi dificil să ridicați obiecte supradimensionate sau grele pe ea.
 • O variantă modernă este o scară pliabilă, este ideală pentru încăperi mici, datorită unui astfel de sistem, spațiul din încăpere fiind păstrat și nu aglomerat. În forma asamblată, structura mansardă ocupă foarte puțin spațiu.

Varietate de scări pliante

Există mai multe opțiuni populare pentru scări care urmează:

 • Foarfece - sunt stabilite pe versiunea de acordeon, materialul - metal.
 • Telescopic - zborurile liftului sunt mutate între ele, materialul este metal.
 • Îndoite - constau din genunchi, sunt asamblate secționar unul în altul, material - lemn sau metal.
 • Automat - activat folosind o unitate electrică, controlată la distanță, materialul - lemn sau metal. Este ușor să fabricați o structură tip pliabilă, este suficient să aveți un instrument și instrucțiuni

Cum să montați o scară mansardă

În funcție de mărimea deschiderii, este selectată opțiunea de scară. Cutia este de obicei mai mică decât câțiva centimetri. După ce ați învățat înălțimea camerei, planificați și calculați lungimea scării pentru a accesa mansarda, luând în considerare unghiul și înălțimea. Înainte de a începe lucrările de instalare, este necesar să fixați temporar echipamentul scării. Pentru aceasta, se folosesc două panouri, care sunt fixate în deschizătură, astfel încât este posibilă așezarea casetei.

Pentru a efectua o astfel de activitate, se recomandă angajarea unui asistent, astfel încât munca să fie efectuată de doi angajați.

Pentru a efectua lucrările de care aveți nevoie, trebuie să stocați cu astfel de instrumente:

 • un ferăstrău pe lemn;
 • cu un burghiu;
 • chei;
 • șurubelniță;
 • un ciocan;
 • măsuri de bandă;
 • pene;
 • sfoară;
 • zonă;
 • scara.

Cum să faci o scară de mansardă cu mâinile tale

Pentru meșterii meșteșugari care nu se tem să facă lucrurile înșiși sau sunt obișnuiți să salveze bugetul familiei, puteți face o scară de mansardă pe cont propriu. Cei care știu să lucreze cu lemn, sau cel puțin știu cum să lucreze cu un instrument de tâmplărie, pot crea o scară de mansardă din lemn pe cont propriu. Se va dovedi a fi simplu și fără exces, dar puternic, funcțional și ieftin. Fragmentele structurii pot fi preparate folosind tije și țevi metalice. În acest caz, design-ul va fi chiar mai puternic. Pentru auto-construcție, veți avea nevoie de acest material:

 • bare pentru arce;
 • lungimea barelor verticale (înălțimea camerei plus un metru lungime până la rezultatul total);
 • grinzi pentru trepte;
 • material pentru capacul trapei.

Merită calculat în avans numărul necesar de bucle, balamale și materiale similare. Practicanții recomandă achiziționarea de seturi de dispozitive de fixare și accesorii, la un preț care va fi puțin mai scump, dar nu este garantată nicio parte importantă.

Aveți nevoie să stocați pe instrumentele potrivite:

Lucrul este necesar numai cu lemn uscat. Având în vedere trăsăturile funcționale ale scării - este extrem de important: un copac umed poate deforma structura, nu se va orienta. De asemenea, este de dorit în prealabil să aveți grijă de tratamentul de suprafață al scării viitoare de la insecte și de echipamente de stingere a incendiilor.

Scari mansarda Fakro instalare, instrucțiuni de instalare scări fakro

Pentru a stabili structura, este necesar să se efectueze o serie de acțiuni succesive:

 • începeți instalarea construcției din spațiul mansardă, pentru aceasta, înainte de a coborî scara în deschidere, trebuie să atașați barele cu sfoară, ca suporturi temporare;
 • După aceea, introduceți cu grijă scara în deschidere și pentru a ajusta adâncimea coborârii, sub barele de susținere sunt instalate pante speciale;
 • verificarea nivelului orizontal cu ajutorul nivelului clădirii, ajustarea indicatorilor după cum este necesar;
 • între suprafața laterală a cutiei și deschiderea sunt distanțiere din lemn, toți indicatorii sunt verificați cu ajutorul unui nivel, se atrage atenția asupra egalității diagonalelor, pentru distanțiere găurile sunt găurite și fixate cu șuruburi;
 • merită atenția acordată faptului că după fixarea casetei la pereți nu ar trebui să existe îndoiri și neregularități;
 • când se fac toate manipulările necesare, trebuie să extindeți scara, toate decupajele dintre cutie și pereții deschiderii sunt umplute cu un material special pentru păstrarea căldurii;
 • după aceea, dispozitivele de fixare laterale din capacul trapei sunt slăbite, scara se extinde până la capătul cel mai apropiat și sistemul de șuruburi este strâns;
 • verificați înălțimea scării și efectuați ajustări, dacă este necesar, după descompunerea echipamentului, acesta trebuie să formeze o linie dreaptă;
 • după măsurători atente, elementele inutile trebuie tăiate;
 • Dacă dimensiunea dorită a structurii trebuie luată pe treaptă, ar trebui să fie posibilă ajustarea înălțimii pe suprafețele laterale.

Instrucțiuni pentru asamblarea unui pod cu un capac detașabil al trapei

Toate tipurile de scări, în care capacul trapei este detașat, au un sistem de montare fixă ​​mai ușoară. Vorbind despre secvența de acțiuni, este necesar să aderați la o anumită secvență:

 • Două scânduri sunt atașate la partea inferioară a găurii mansardate, având în vedere că distanța dintre ele este mai mică decât lungimea deschiderii cu câțiva centimetri;
 • schema de scară este adusă de jos și este situată pe plăcile auxiliare, ascensorul este fixat temporar pentru lucrări ulterioare;
 • trebuie să aliniați suporturile, să verificați colțurile casetei în raport cu pereții;
 • după lucrul la securizarea scării, este necesar să se coboare în jos, dar nu să se deschidă scara;
 • Decalajul dintre structură și perete este umplut cu material termoizolant;
 • După aceea, se montează capacul trapei și se ajustează lungimea scării;
 • Cea mai recentă etapă este instalarea balustradelor și a gardurilor în apropierea capacului trapei.

Cum se instalează și se fixează mansarda

Înainte de a instala o scară realizată cu propriile mâini, este necesar să aranjați trapa în mod corespunzător. Trebuie să fie astfel încât structura să se poată mișca liber și înainte și înapoi.

Algoritmul de instalare a scării este după cum urmează:

 • la barele de acoperire a capacului trapei pentru armare, balamalele fixează la tavan, balamalele trebuie să fie alese puternic, capabile să facă față unei sarcini grele - greutatea capacului și a întregii scări;
 • Pentru a fixa trapa, se utilizează un zăvor de siguranță;
 • cel mai adesea sunt utilizate două sau trei scări segmente, fiecare interval fiind realizat separat;
 • Etapele sunt atașate cu ajutorul "spini" și a adezivului puternic, pentru fiabilitate trebuie să utilizați șuruburi cu auto-filetare;
 • balamalele pot fi cumpărate sau tăiate singure, este important ca etapele să fie în stare dezbătută în unghi drept;
 • toate elementele sunt conectate perfect și fiabil între ele;
 • Pentru a închide strângerea strânsă, trebuie să instalați parantezele.

Modelul rezultat nu va fi diferit de scara de marcă. Cu fabricarea și instalarea corectă a elementelor, contracția va fi bine înțeleasă și colectată. Puteți obține aptitudini utile și puteți economisi bani.

Dacă aveți în continuare întrebări legate de instalarea scărilor fakro cu propriile mâini, videoclipul după articol va ajuta să înțelegeți această problemă și să lucrați la un nivel înalt.

Instalarea de scari mansardate

Destul de des în case particulare și case de țară există o nevoie de acces la spațiul mansardă. Folosiți obiecte improvizate, scări, scări și altele foarte inconfortabile, și astfel de metode nu pot fi în siguranță nici. Desigur, puteți face o scară staționară greoaie, cu scări largi și balustrade, dar va ocupa un spațiu mare, egal cu suprafața întregii încăperi. Este nerezonabil să mergem la astfel de sacrificii, din cauza oportunității de a intra ocazional la mansardă. Aici aveți nevoie de o soluție universală la locul nu ia mult pentru a oferi un acces convenabil și în condiții de siguranță la spațiul mansardă. Și o astfel de soluție sunt scări pliante și alunecoase.

Tipuri de scări mansardate

Toate tipurile de scări mansardate sunt de obicei produse împreună cu trapa, care atunci când scările sunt pliate este închisă. O trapă închisă împiedică copiii să intre în mansardă și, de asemenea, izolează încăperea de penetrarea aerului rece din pod.

Aceste scări sunt ușor de așezat, este necesar doar să trageți pasul de jos. Ele sunt, de asemenea, construite destul de simplu prin intermediul unui mecanism de rapel sau prin intermediul unei tije speciale. Principalele tipuri de scări mansardate, care au fost cele mai răspândite în casele caselor și cabane:

 1. Scări îndoite cu 3 sau 4 secțiuni. Secțiunile sunt așezate și pliate prin metoda "acordeonului", fixate pe suprafața trapei și în poziția închisă sunt aproape invizibile.
 2. Telescopice sau alunecoase constau din două secțiuni, mai puțin de trei. Îndoiți unul în celălalt cu un mecanism de ghidare. Ocupă mai mult spațiu în pod, decât scările pliante, dar sunt mai ușor de manevrat și mai ieftin.
 3. Foarfeca. Principiul de pliere este de a comprima toate secțiunile, la fel ca și cu foarfecele în afară. Cadrul este realizat din metal puternic, închis cu ajutorul unei tije speciale.
 4. Scări staționare. Acest tip de cele mai bugetare, dar din cauza lipsei de elemente în mișcare este destul de puternic și durabil. Este realizat din două grinzi sau profile metalice, la care sunt atașate pașii. Pot exista una sau două balustrade. Dezavantajul scărilor staționare este aglomerarea acestora, astfel încât acestea să fie folosite dacă accesul la mansardă ar trebui să fie permanent.

Instalarea de scări mansardate.

În funcție de tipul de scară și de producător, metodele de instalare pot varia semnificativ. Luați în considerare instalarea pe exemplul scării Fakro. Un videoclip cu instrucțiuni pas cu pas poate fi vizualizat aici.

Secvența de operațiuni:

 • Pentru a începe cu aceasta este necesar să se definească exact cu dimensiunile înainte de a cumpăra o scară, la urma urmei este important nu numai lățimea trapei, care este standard, dar și înălțimea plafoanelor. Prin urmare, este necesar să se ia cu atenție măsurătorile tuturor elementelor
 • Scara în timpul instalării ar trebui să fie susținută de standuri speciale, pentru a nu cădea în jos, așa că înșurubăm barele din lemn de jos.
 • Instalarea este efectuată de cel puțin două persoane. Primul trimite o scară la mansardă cu toate instrumentele necesare. Cel de-al doilea introduce baza scării în orificiul de decupare, unde ar trebui fixat datorită distanțierelor noastre. Mai mult, cu ajutorul unor pene introduse între cutie și laturile decupajului, realizăm unghiuri drepte pe fiecare parte.
 • Fixăm partea frontală cu două șuruburi și două șuruburi spate
 • Dulapuri detașabile, scara se desfasoara. Atenție: nu o utilizați până când nu se realizează instalarea completă a scărilor.
 • Sunt atașate pereții laterali, pe fiecare parte există două șuruburi autoportante
 • Scara se desfasoara, iar partea care nu-i permite sa se descompuna complet pe podea este decupata. Dacă locul tăierii cade pe treaptă, poate fi deșurubat și rearanjat mai sus.

Caracteristici de montare scara Minka

Producătorul austriac de scări mansardă oferă o listă largă de produse din soia. Printre produsele fabricate, cumpărătorul pe piața internă este deosebit de popular cu scări alunecoase, scări de pliere și foarfece, care pot fi făcute din lemn sau metal, cu un sistem mecanic de pliere și automat.

Instalarea acestor scări se realizează în moduri diferite, în funcție de configurație. De exemplu, scările standard de pliere din lemn sunt montate pe același principiu ca Fakro. Modelele metalice trebuie montate în orificiul de decupare sub cutie, cu ajutorul șuruburilor lungi de auto-înțepare în 8 locuri, deoarece Greutatea structurii este mult mai mare decât cea din lemn. De asemenea, scările metalice sunt realizate pentru a se potrivi dimensiunilor, deoarece, spre deosebire de scările din lemn, nu puteți tăia marginile care se învecinează.

Instalarea de scari mansardate Oman

Când instalați scările Oman, trebuie să vă reamintim că deschiderea sub trapă ar trebui să corespundă cu cutia de scară. În cazul în care este diferit, trapa va cădea sau va avea fante și spații, sau nu se va potrivi în gaură. Un om urcă în sus, cel de-al doilea om eliberează întreaga scară și uneltele. Deasupra, trapa este așezată pe suporturi pre-instalate, fixate pe tavan. Mai mult, pereții din față și din spate ai trapei sunt înșurubați, iar scara însăși este desfăcută. Ar trebui să verificați cu atenție nivelul tuturor planelor orizontale și verticale. Doar după aceasta, fixăm cutia de pe ambele părți în alte 4 șuruburi.

Costul instalării unei scări de mansardă poate varia de la câteva mii la câteva zeci de mii de ruble. Depinde de costul lucrărilor de instalare pe tipul de scări, înălțimea tavanului, materialul plafonului și mulți alți factori. Pentru a economisi bani la instalare, puteți face în mod independent lucrările pregătitoare pentru tăierea unei găuri pentru trapă și altele asemenea. Instalarea celor mai multe scări de mansardă nu necesită cunoștințe profesionale speciale, deci poate fi făcută independent.

 • Trepte pentru scari din stejar
 • Scară pentru piscină cu mâinile tale
 • Scări la mansardă cu mâinile lor
 • Scări pentru patul mansardei

Scările moderne la mansardă sunt capabile să prezinte acces rapid și convenabil și, cel mai important, acces sigur la mansardă, mansardă sau podea tehnică. Datorită abordării moderne a instalării și a construcției ușoare, scara, când este pliată, practic nu ocupă spațiu, deoarece arată ca o cutie mică care se ascunde perfect pe tavan, rămânând aproape invizibilă cu ochiul liber.

Firmele moderne care fabrică acest produs, fac tot posibilul pentru a instala scara mansardă, nu au avut mult timp și efort de la proprietar.

Caracteristici ale scărilor moderne la mansardă

Dacă rudele voastre trăiau în mediul rural, probabil că vă amintiți cu excursii de groază la mansardă. Iar această teamă, desigur, a inspirat scara - faimoasa drabină rurală, care trebuia să urce în sus, în fiecare secundă temându-se să cadă.

Toate aceste orori sunt departe în trecut, din moment ce scara modernă cu mansardă nu are nimic de-a face cu scara care a permis accesul la mansardă. Timpul a trecut și datorită dezvoltărilor interesante, scările actuale la mansardă sunt absolut sigure și nu strică interiorul. Ei nu ocupă mult spațiu și, nu lipsit de importanță, nu sunt întotdeauna la vedere. Aceasta este o scara pavimentata, care datorita design-ului modern va fi capabila sa cucereasca chiar si cel mai rafinat consumator.

Scările moderne la mansardă au propriile caracteristici.

 1. Fabricarea numai a materialelor naturale.
 2. Compactitatea.
 3. Funcționalitate.
 4. Ușurința de utilizare.
 5. Siguranța în timpul funcționării.
 6. Forța și fiabilitatea.
 7. Pierdere minimă de căldură în cameră.
 8. Designul original.
 9. O selecție vastă de opțiuni.
 10. Convenabil pentru transport și depozitare.
 11. Ușor de instalat și montat.

Tipuri de scări mansardate

Există patru tipuri de scări pliante pliante, fotografii din care pot fi văzute mai jos.

 1. Lemn. Cel mai popular tip. O construcție simplă, fiabilă și durabilă, precum și un preț scăzut sunt principalele avantaje de acest tip. Instalare foarte ușoară, care este ușor de realizat de dumneavoastră. Dacă scara este prea lungă, poate fi tăiată fără teamă că structura se va deteriora. Acest tip de scări pot avea atât un capac de cutie neîncălzit, cât și o izolație termică excelentă (până la 76 mm).
 1. Metal. Fabricate din metal, care dă designul de mare rezistență - ele rezistă la o greutate foarte mare și absolut nu deformate în același timp. Este convenabil pentru funcționare, deoarece astfel de scări au o greutate redusă la partea descendentă a structurii.
 1. Combinat. Scari-hibrizi, care combina ghidaje de metal si trepte de lemn. Datorită acestei structuri combinate, scara are o bază solidă și niște pași care pot fi înlocuiți oricând, dacă oricare dintre ele devine inutilizabilă.
 1. Foarfeca. Scările sunt realizate din metal și lucrează pe principiul compresiei și al întinderii. Datorită secțiunilor prefabricate și mecanismului foarfece, ele pot rezista la sarcini grele.

Cei mai populari producători de scări mansardate sunt două firme poloneze. Ceea ce este demn de remarcat în prezent, scările mantale FAKRO și scările mantale OMAN s-au dovedit numai din partea pozitivă. Toate lucrările de instalare a construcției trebuie efectuate împreună.

Montare de scari mansardate (fier)

Rețineți că dimensiunea deschiderii în care doriți să instalați scara nu trebuie să fie mai mică sau mai mare, deci asigurați-vă că ați măsurat cu atenție totul înainte de a cumpăra.

Toate lucrările de instalare a construcției trebuie realizate împreună!

Instrumente necesare

 • bord;
 • șurubelniță;
 • cheie pentru 10;
 • echer;
 • șuruburi;
 • șurubelniță.

Curs de lucru

 1. În deschidere, fixați panourile, ceea ce va simplifica instalarea scărilor.
 2. O persoană trebuie să meargă cu uneltele. Ridicați scările de la mansardă și puneți-le pe plăcile auxiliare. În locul în care șuruburile sunt înșurubate, este necesar să se pună distanțiere - între scară și marginea deschiderii - trebuie să se formeze un unghi drept. Asigurați scara cu șuruburi din față și din spate.
 3. Persoana (de mai jos) îndepărtează plăcile care țineți ușa podului, deschide deschiderea.
 4. Persoana de mai sus trebuie să fixeze cu atenție părțile stângi și drepte ale scărilor.
 5. Spațiul dintre deschidere și cutie este umplut cu izolație.
 6. Șuruburile de pe scări se deșurubează, scara se înclină, șuruburile sunt strânse.
 7. Când se desfășoară, scara trebuie să proiecteze o linie uniformă.
 8. Reglați unghiul scării - este necesar să mișcați găurile suportului lateral.

Instalarea de scări mansardate (din lemn)

Lucrarea se desfășoară aproape exact ca în prima versiune - numai barele sunt atașate cu un cablu.

Instrumente necesare

 • bare;
 • din cordonul ombilical;
 • șurubelniță;
 • cheie pentru 10;
 • echer;
 • șuruburi;
 • șurubelniță.
 1. Strângeți barele în orificiu cu un cablu, apoi coborâți întreaga structură în deschidere. Când utilizați panourile de finisare, lăsați o distanță de un centimetru între placi și tavan.
 2. Scara este ridicată și instalată pe plăcile auxiliare. În locul șuruburilor de înșurubare puneți distanțiere - chiar între margine și scară, pentru a păstra unghiurile drepte. Cu ajutorul panourilor, ramele de tavan și scările sunt conectate.
 3. Scara este fixată cu patru șuruburi (două în față și două în spate).
 4. Plăcile auxiliare, care ține ușile podului, sunt scoase, scara se deschide.
 5. Stânga și partea dreaptă a scării sunt atașate cu șuruburi suplimentare.
 6. Spațiul dintre deschidere și scară este umplut cu izolație.
 7. Șuruburile sunt dezbrăcate, scările recul, iar șuruburile sunt strânse din nou.
 8. Înălțimea scării din lemn poate fi ajustată. În cazul în care brusc linia diavolului cade pe treaptă, apoi pe părțile laterale ale scărilor, este necesar să folosiți dispozitivul de reglare a înălțimii. Pentru a face acest lucru, slăbiți șuruburile de pe colțuri și deplasați scara până când linia se bea nu va fi deplasată de scară. Această metodă poate fi utilizată dacă marginea scării nu este tăiată cu precizie - numai în acest caz șuruburile sunt slăbite și apoi este necesar să se asigure că toate secțiunile sunt în linie dreaptă.
 9. Reglați unghiul scărilor poate fi dacă mutați găurile în suportul lateral.
 10. Sunt montate barele de pe scări și balustradele trapei.

Omul aspiră întotdeauna să profite din plin de spațiul util al casei sale, pentru accesul și utilizarea podului, este necesară o scară. Apoi intră imediat întrebarea care este cel mai bine să folosiți scara în proiectare, unde este situată și cum este amenajată corect scara mansardă.

Alegerea unei structuri mansardate

Opțiunea cea mai atractivă și cea mai mică este pliabilă, care constă din 3-4 secțiuni (numărul depinde de distanța dintre podea și tavan), prin plierea secțiunilor mici în secțiuni mari, reducem spațiul ocupat. În stare pliată, structura se ascunde în spatele trapei.

Scările pliante sunt împărțite în 4 tipuri:

 1. Construcție secțională - fiabilă, constă din mai multe părți (secțiuni), care sunt conectate împreună prin elemente de fixare articulate. Când se desfășoară, aceste părți se înclină și fixarea are loc în poziția dorită, materialul de producție fiind lemn sau metal.
 2. Glisante sau telescopice - construcții metalice compacte, în conformitate cu principiul lucrărilor de secțiune, ele alunecă una în cealaltă.
 3. Foarfecele sunt materialul de fabricare a metalelor, principiul de funcționare seamănă cu un acordeon.
 4. Plierea - în comparație cu alte opțiuni, este folosită mai rar și pare mai greoaie, într-o stare descompusă, mai mult ca staționare, materialul principal fiind un copac.

1) Secțiunea 2) Telescopic 3) Foarfece 4) Pliere

Localizarea podului cu scări

Pentru a rezolva problema și locația corectă a mansardei, este necesar să se țină seama de asemenea indicatori ai camerei ca înălțimea, lățimea și suprafața. Este necesar să se măsoare distanța dintre tavan și podea în locul unde a fost planificată instalarea. Scara podului de-a lungul lungimii se calculează de la distanța până la tavan și de unghiul de înclinare al acesteia.

Pregătirea pentru instalarea mansardelor

Pentru a instala întreaga structură din motive de siguranță, sunt necesare 2 persoane cu un set de instrumente necesare. Un muncitor este la mansardă, este mai convenabil să fixați elementele structurii de deasupra și exclude că vă va cădea diverse lucruri necesare pentru lucru.

Instrumentul necesar pentru producție:

 • Cheile plate
 • Șurubelniță și șurubelniță
 • Goniometrul (gon)
 • Șuruburi (șuruburi)
 • Montarea spumei
 • Ferăstrău sau ferăstrău electric

Avem nevoie de doua placi drepte, de-a lungul lungimea mai mare de aproximativ 40 cm. Lățime decât deschiderea, care a stabilit ulterior cu partea de jos a deschiderii (spre tavan) pentru fixarea temporară a casetei în deschiderea.

După ce ați decis pe locul deschiderii în pod, ceea ce face necesar să se ia în considerare faptul că el a fost mai mult decât o cutie de 1-3 centimetri, este distanța, în viitor, vom umple cu spumă, care va asigura izolarea termică și fonică, precum și în formă mai sigură a ansamblului.

Instalarea scării în pod

Instalarea scării mansardate începe cu ridicarea cutiei la mansardă, va fi instalată și asigurată de un angajat situat în partea de sus. Pentru ao fixa în deschidere, folosim în prealabil două plăci, care sunt fixate la partea inferioară a deschiderii (la tavan), astfel încât să putem pune o cutie pe ele.

După plasarea structurii în deschidere, pentru a menține unghiurile drepte, folosim distanțierele în spațiul gol, pe care le-am prevăzut și lăsat 1-3 cm între capetele deschiderii și pereții exteriori ai cutiei. Este de asemenea necesar să aliniați cutia planului cu planul tavanului, pentru aceasta folosim pene.

Alinierea casetei cu o scară pliată în ea, fixați șuruburile de pe ambele părți ale capetelor cutiei la deschiderea deasupra pod și pe partea din tavanul camerei (care au fost atașate două plăci). Pentru o fixare sigură, este necesar să fixați 2 șuruburi la unul dintre capete.

După ce am fixat cutia, scoatem cele două plăci atașate de jos și așezăm scările de la mansardă, dar nu le puteți folosi în acest stadiu. După întinderea construcției, lucrătorul fixează părțile laterale ale cutiei cu șuruburi. Pe fiecare perete lateral există două șuruburi. După fixarea casetei, începeți să umpleți distanța dintre cutie și deschidere cu o spumă de montaj.

În măsura în care este posibil să răsturnați scara, este necesar să slăbiți șuruburile în elementele laterale ale structurii. Atunci când este aruncat înapoi maxim, este necesar să le restrângeți.

În starea în desfășurare, scara trebuie să fie dreaptă, pentru a se potrivi de-a lungul lungimii, partea suplimentară a scării este tăiată, deci este necesar să se ia scara cu o margine în înălțime. Linia pe care am sorbit-o este determinată de șablon, conform instrucțiunilor producătorului.

Atunci când stabiliți locul de sortare, puteți întâlni o situație în care veți cădea pe pas sau nu veți bea ceva, puteți rezolva această problemă cu ajutorul unui dispozitiv de reglare a înălțimii situat în colțurile laterale. Desfacem șuruburile de fixare și există posibilitatea unei mișcări ușoare în sus sau în jos.

Pentru a regla unghiul optim de înclinare, selectați poziția dorită a găurii în suporturile laterale de sprijin. Etapa finală de instalare a scărilor mansardate cu mâinile lor este instalarea balustradelor și a gardurilor.

O prezentare detaliată a instalării proiectului de scară de către comandant.

Datorită instrucțiunilor noastre și executării pas cu pas a lucrărilor, nu veți fi deosebit de dificil să instalați singur scara mansardă, fără a chema un specialist, ceea ce vă va economisi bugetul familiei.

Instrucțiuni de siguranță.

Înainte de a monta scara, citiți cu atenție instrucțiunile de instalare. Copiii ar trebui să folosească scările numai în prezența adulților! O scară poate include doar o singură persoană. Este interzisă modificarea designului scării, înlocuirea elementelor individuale cu elemente tipice / convenționale etc.

Scurtă adnotare:

Reglarea înălțimii este o garanție pentru instalarea și funcționarea corectă a scării. Este interzisă instalarea scărilor în încăperi cu umiditate ridicată, precum și înainte de procesele umede la etapele de construcție sau reparare: tencuieli și alte lucrări. Instalarea trebuie efectuată numai în încăperi uscate.

Starea de funcționare pe termen lung este lăcuirea tuturor elementelor din lemn ale scării.

ATENȚIE! Scara are o tensiune puternică de primăvară. Demontarea elementelor de fixare ale scării trebuie să se realizeze strict cu trapa închisă.

Dacă scara prezintă deteriorări vizibile (trepte, cutii, etc.), nu instalați și nu o utilizați.

În fiecare pachet de la mansardă este instrucțiuni de instalare, un pol pentru deschidere și părți separate ale scării care sunt instalate direct în timpul instalării. De exemplu, o încuietoare cu o zăvor.

Instalarea podului cu propriile mâini: analiza tuturor structurilor populare

Pentru orice apartament, un spațiu de mansardă este o parte necesară. De fapt, podul este o pernă de aer care împiedică producerea căldurii pe nopțile reci de iarnă și penetrarea căldurii în vară. În plus, mansarda este adesea folosită ca un depozit pentru lucruri, iar depozitul este minunat, deoarece numai în pod este atât de uscat și ușor încât nu este comparabil cu subsolul. Dar dacă este așa, nu ratați: astăzi este la modă în întreaga lume să organizați dulapuri minunate, spălătorii și chiar birouri private pe cel mai obișnuit mansardă. Dar, în astfel de locuri, toate gospodăriile voastre se vor ridica puțin mai des decât o mansardă obișnuită, care stochează doar praful în sine. Prin urmare, scara trebuie să fie mai rigidă decât pliul sau scara - de preferință în general staționară (de exemplu, șurub).

De asemenea, ar trebui să se țină cont de faptul că, folosind o astfel de scară și urcând într-o astfel de încăpere, o persoană este probabil să aibă în mâini altceva și, prin urmare, numai una va fi liberă în cel mai bun caz. Iar pe scări foarte înclinate și plimbare în sus și în jos va fi atunci dificil. Prin urmare, în acest articol, vom discuta în detaliu despre cum se instalează scara mansardă de diferite tipuri și cum se poate face acest lucru în mod independent.

conținut

Ce este o scară la mansardă?

Scările moderne la mansardă, în toate formele lor diferite diferă de interstorey în multe privințe:

 1. Primul este încărcăturile. În mod natural, în pod, orice persoană din casă se ridică mult mai rar decât, de exemplu, în dormitorul său de la etajul al doilea. Prin urmare, scara mansardă este întotdeauna calculată pentru sarcini relativ mici și rare.
 2. Al doilea punct este designul. Scările pentru mansardă sunt de obicei mai ușoare, deoarece acest element al interiorului nu este de obicei vizibil pentru oaspeți. Și, prin urmare, nu întâlnește balustre frumoase sau iluminare spectaculoasă.
 3. Și ultimul moment este materialul din care sunt făcute scările loft. Ca o regulă, acest lucru nu este lemn scump sau fier puternic, bine, nu un cedru roșu și nu de sticlă.

Iată tipurile de scări moderne de mansardă promovate activ de piață:

Cum de a face o schiță de scară cu un mansardă?

Scări din lemn pentru mansardă pe care le puteți construi sau construi în orice moment. Și de cele mai multe ori fac acest lucru, creând un proiect în etapa finală a construcției, astfel încât scara interioară să se potrivească perfect cu designul interior și este potrivit pentru stilul său. Firește, cel mai simplu mod este să aveți structuri de pliere ușoare care se ascund în spatele trapei în tavan: nu au nevoie deloc de spațiu, cu excepția nișei lor întunecate chiar deasupra trapei.

Scările și scările staționare ar trebui proiectate în avans. Este deosebit de important să se acorde atenție acestor momente, cât spațiu va fi ocupat de o scară și cât de convenabil va fi utilizarea acesteia.

Regula este destul de simplă: cu cât scările mai exotice și mai neobișnuite par a fi în proiectul pe care l-ați ales, cu atât va fi mai dificil de fabricat, va fi incomod să funcționeze și totul vă va costa mai mult.

 • Parametrul 1. Deci, dacă decideți să alegeți un proiect la scară la mansardă, acordați atenție acestor caracteristici tehnice. Înălțimea deschiderii trapei va depinde de înălțimea tavanului din casă, iar aceasta, la rândul său, depinde de unghiul scărilor. Dar, oricum, în orice caz, pașii vor fi localizați strict orizontal.
 • Parametrul 2. Următorul pas este de a calcula ce încărcare poate rezista o astfel de scară. De obicei, designul standard este calculat la 160 de kilograme. Dar țineți cont de faptul că dacă în casa dvs. există o persoană mai mare de 130 de kilograme, ceea ce nu este neobișnuit astăzi, atunci proiectați scara însăși cu cel puțin 200 kg. Din simplul motiv că această persoană, care se ridică la mansardă, poate să-și țină în mâini mai multă greutate - de exemplu, o cutie cu lucruri vechi.
 • Parametrul 3. Și ultimul parametru care urmează a fi calculat este grosimea stratului izolator termic, pe care va depinde etanșeitatea patului. În mod obișnuit, trapa mansardă se face cu o dimensiune de 60-70 de 120 de centimetri.

Deci, în ceea ce privește calculul scării fixe, amintiți-vă aceste puncte: pentru a merge în sus și în jos pe ea era în siguranță, înălțimea pas ar trebui să fie proiectat de la 15 la 18 cm, latime - de la 30 la 60 de centimetri. Lățimea întregului marcaj de scară nu face deja 60 de centimetri.

În plus, unghiul cel mai popular de înclinare este de 45 de grade și este cel mai confortabil. Desigur, scara la mansardă nu este utilizată la fel de des ca și noi, ca pe podea rezidențială, deci poate fi și mai abruptă. Însă, cel mai adesea, producătorii de scări îi fac atât de incomod doar din motive de economisire a materialelor de construcție, dar de ce este pentru dvs.? Desigur, această regulă nu se aplică scărilor spiralate, care, pentru toată gloria lor, sunt întotdeauna abrupte.

Montarea elementelor de lagăr

Deci, hai să vorbim separat despre elementele portante ale scărilor de la mansardă. Deci, de obicei, aceștia sunt kosovari și coloane pe scări din lemn sau plăci oblice la scări din beton armat.

Dacă unghiul de rotație la scări este mai mare de 360 ​​de grade, atunci când vine vorba de scări circulare. Acestea au fost cele mai populare în vremurile medievale. Ca sprijin, ei au deja un scaun central. Principalul avantaj al acestor scări este compactitatea, bine, așa că să le urci foarte confortabil. În special, dacă o persoană are scări staționare, acestea diferă în funcție de tipul elementelor portante, în care copiii se ridică și cad, adăposturi, benzi mari.

Proiectăm și pregătim instalarea podului:

 • Pasul 1. Mai intai trebuie sa determinati dimensiunile deschiderii in podea pentru scara viitoare si distanta dintre mansarda si podeaua livingului. Acest lucru vă va ajuta să calculați cu exactitate numărul de pași.
 • Pasul 2. Apoi, gândiți-vă la unghiul de răsucire a scării spirale. Conform regulilor, trecerea unui cerc complet pe o scară trebuie să termine mișcarea în același punct orizontal de la care a început. Rețineți că dacă scările de la mansardă sunt instalate în mijlocul camerei, atunci totul va fi ușor de calculat, dar dacă o veți pune într-un colț - arătați astfel încât atunci când părăsiți scările să nu vă îngropați nasul în perete. De asemenea, este important ca, urcând pe scări, să nu vă bați capul în legătură cu construcția mansardei.
 • Pasul 3. Calculați numărul necesar de pași care va fi ușor. Pentru a face acest lucru, împărțiți înălțimea podelei rezidențiale cu numărul de ascensoare și vedeți ce parametri de înălțime și lățime ai pasului sunt, în măsura în care corespund normelor. La urma urmei, ar trebui să fiți confortabil să mergeți în sus și în jos această scară, la fel ca și casa ta. Prin urmare, devierea de la norma nu poate fi decât mare.

În cazul în care nu puteți proiecta un număr întreg de pași, va trebui fie să faceți podeaua mai mare, fie să schimbați înălțimea primului pas. Și ultimul mod este de a face un pas mai larg, ceea ce nu va afecta confortul. După ce scările spiralate se rostogolesc unul peste celălalt și doar unul dintre ele va purta pur și simplu mai adânc sub cel superior.

Înălțimea camerei, direct sub aterizare, ar trebui să fie de la 2 la 3 metri. Numai în acest fel va fi posibilă plasarea unei scări cu un unghi de înclinare confortabil (și acesta este de 45 °). De obicei, structurile de scări gata au de la 10 la 15 trepte, iar înălțimea dintre ele este de 18 și 15 metri. De fapt, aceasta este doar între doi și trei metri în starea desfășurată.

Scări mobile: pentru a economisi spațiu

Pentru fiecare dintre aceste opțiuni există o soluție tehnică pentru fixarea grinzilor pe pereți, care sunt realizate din materiale diferite. Amintiți-vă că proiectarea scării afectează atât condițiile de funcționare cât și aspectul - cât de mult va fi estetic și cât de confortabil îl veți folosi. Pentru mansardă, în funcție de funcționalitatea sa, scari pune interior și exterior, în spirală și drepte, marș și scări, cu pași zabezhnymi și combinate, mai ales atunci când vine vorba de mansarda izolata - pod.

Deci, iată ce oferă scara loft astăzi piața modernă: pliere-pull-out, cu baza de lemn și trepte de metal, scări de lemn și bază de metal, absolut din lemn și complet metal. Ca lemn pentru o astfel de scară, vă sfătuim să luați pin sau molid - acestea funcționează mai bine pentru întindere.

Scara este cea mai simplă opțiune

Montați scara de lemn în stadiul lucrărilor de finisare - acesta este momentul ideal.

Scară pliantă sau pliantă: economie de spațiu

Un tip separat de scări este o scară pliabilă. Se compune din trei secțiuni, care sunt fixate între ele prin fixative speciale. Putem spune că aceasta este aceeași scară de trepte, doar tăiată în trei părți separate.

Scara exterioară: rece și alunecoasă

Există un alt tip de scări de mansardă, care sunt rareori amintite - sunt niște pași externi. De obicei, acestea sunt foarte lungi și acoperite cu o vopsea specială anti-coroziune, iar în acest caz, încuietori tradiționale de trapă au fost deja înlocuite cu elemente de ghidare.

Singurul dezavantaj important al acestor scări este necesitatea de a le folosi în afara încăperilor de locuit și, prin urmare, în timpul iernii pot fi neplăcute la rece la atingere.

Scări staționare: pentru vizite frecvente la mansardă

Scara staționară, chiar și pentru un mansardă nerezidențial - nu este deloc risipă. Adesea, un astfel de mansardă este literalmente de doi până la trei ani după intrarea casei noi este transformat într-unul tehnic, pentru stocarea lucrurilor sau ca o cămară cu drepturi depline. Și acum, imaginați cât de neplăcut este să aduci conservarea acelorași cutii de trei litri, abia păstrând echilibrul pe o scară pliabilă fragilă. Prin urmare, dacă aveți o mulțime de spațiu liber, este mai bine să instalați imediat o scară staționară normală - marș sau șurub.

Astfel, cea mai ușoară opțiune în ceea ce privește lucrările de instalare este o scară cu un singur marș, chiar de la podea până la tavanul podului. Este nevoie, desigur, de o mulțime de spațiu și are limita de numai 18 pași. Și dacă nu doriți să încărcați tot spațiul sub pod, adăugați orificiile sau curbele, iar scara va avea în formă de n sau în formă de L.

Dacă unghiul de rotație este de 90 de grade este un sfert de rând, iar dacă 180 de grade este o scară semi-turn. Și conectați marșurile cu platformele intermediare sau treptele.

Scările din scările din lemn de la mansardă sunt instalate în două moduri principale:

 1. Primul mod: cu trepte de tăiere, în cazul în care răsăriturile sunt introduse în caneluri speciale, și Kosower trage împreună strâns, astfel încât acestea să nu se disperseze.
 2. Cea de-a doua cale: scările aeriene. Aceste scări au dințate oblice, pe partea superioară a cărora forma fixată este fixată sub trepte printr-o tăiere orizontală.

Desigur, dacă intrarea la mansardă se află într-o cameră în care scara nu va face ca ochii să arate plictisiți, este mai bine să instalați o versiune staționară. În practică, o astfel de scară este întotdeauna mai convenabilă și mai sigură.

Scara de consolă în perete: pentru greutate

Scările cantileverilor sunt diferite în sensul că pașii acestora cu un capăt pot fi montați pe perete, iar alții se bazează pe stâlpul central. Dar acest lucru este posibil numai într-o structură din beton armat, deoarece o scară din lemn nu poate fi ciupită cu doar un capăt în perete - aceasta este complet nesigură. La urma urmei, în acest caz, o tensiune puternică va acționa pe trepte, și pur și simplu nu ar putea să lucreze la îndoire. Și pentru a fixa atât de rigid pe perete, o margine a treptei de lemn este aproape imposibilă.

Scara de consolă nu are, de asemenea, grinzi portante și, pe o parte a treptelor, o astfel de structură este încorporată în peretele principal.

Scara pe Kosowr: pentru ușurință și practicitate

Scara cu înclinările sugerează că capetele treptelor sale vor fi susținute de suporturi speciale care sunt așezate între etajele podului și podeaua primului etaj.

Dacă spațiul dintre trepte este închis de coloane, atunci o astfel de scară este numită închisă. Dacă nu există acces, este o scară deschisă, iar acest lucru este cel mai adesea construit pentru un pod. Nu pentru nimic este al doilea nume - o scara de mansarda.

Kosoura sunt grinzi înclinate, de-a lungul cărora scările trec și se potrivesc. Kosourovii înșiși sunt drepți sau rotunjiți. De obicei puneți două oblice pe laturi și una pe centru.

Iată un exemplu de instalare a unei scări mansardate pe o singură kosoura:

Și aici este un exemplu de scară cu două catarge pe un cadru metalic:

Scară spirală: pentru stil și design

Scările scoase ca un fel au apărut în castelele medievale. Secretul lor principal nu a fost în frumusețea și în har, și în faptul că ascensorul este în sensul acelor de ceasornic, iar în timpul asediului apărătorii castelului ar putea provoca lovitură mai severe la inamic, și într-adevăr a avut multe avantaje în timpul unei lupte pe această scară.

Dar pentru dispozitivul scărilor de la șantierul cu șuruburi este greu să te gândești la ceva mai bun decât la lemn. Aici pașii sunt sprijiniți pe masa centrală sau în partea de mijloc a treptei sunt strâns legați prin șuruburi, cum ar fi scările modulare. Apoi, treptele formează un contur compus:

Luați în considerare faptul că scara spirală din diferite locuri are o pantă diferită: întotdeauna devine mai abruptă în centru. Și pentru a reduce parțial acest inconvenient, treptele scărilor spirale sunt de obicei făcute complet fără rosturi, astfel încât piciorul poate totuși să treacă sub pasul propriu-zis.

Acum, să aruncăm o privire mai atentă asupra modului în care se calculează corect scara spirală înainte de ao instala:

Și acum pregătim o gaură în podea pentru scara cu șurub. Acesta trebuie să fie proiectat în faza de proiectare a întregii case, chiar la începutul construcției.

Dacă acest lucru nu a fost făcut, va trebui să îl vedeți în care se suprapune. Și știu că forma deschiderii în pod se poate pătrunde și rotund, este important doar ca dimensiunea deschiderii să fie mai mare decât parametrii scării la cel puțin 10 centimetri de la fiecare înălțime.

Dar o scară spirală cu un suport central sub trepte:

Scările spiralate au atât plusuri, cât și minusuri. Printre avantajele pe care le vom evidenția astfel de avantaje, cum ar fi salvarea locului de locuit și posibilitatea de a intra în scara spirală în cercul de pe podea.

Scară pe șnururi cu șape speciale

Următorul tip de scară în construcția sa nu se deosebește de cel mai obișnuit oraș al copiilor, care se găsesc adesea în curți obișnuite de case. Singura diferență este că aici pânza rulantă este un pas.

Iar designul în sine reprezintă de asemenea o platformă interstorei și este susținut de rafturi sau fixat pe perete pentru a reduce încărcăturile de rotație. Nodurile de fixare superioară și inferioară a scării sau cu șuruburi la grinzi de la mansardă, sau prea susținute de stâlpi.

Tocurile de bord sunt grinzi înclinate, la care sunt atașate treptele din interior pe lateral. Și, pentru a nu se împrăștia, ele sunt fixate cu legături speciale.

Și opțiunea este mai simplă fără podstupenkov:

Scări la sol: pentru un efect special

Nu există un sistem special de fixare și nu există grinzi portante, iar fixarea însăși se face în detrimentul șuruburilor metalice. Aceste șuruburi, decorate de obicei, fixează treptele unul la celălalt în partea superioară și la baza întregii structuri. Prin urmare, se pare că o astfel de scări la mansardă la mansardă par să plutească în aer - se pare atât de eficient.

Înainte: Aveți grijă de capacul anti-alunecare din cauciuc sau covor, pentru a vă putea coborî în condiții de siguranță pe mansarda, de obicei, abrupta. Există, de asemenea, un alt punct: cea mai scurtă a face pe scări în pod, cu atât mai mult trebuie să acorde o atenție la balustradă, pentru ca toată lumea să fie confortabil și durabil.

La instalarea scărilor staționare pentru a doua etapă rezidențială astăzi, se folosesc o mulțime de materiale: de la beton la sticlă. Dar dacă este un pod, există de obicei numai două opțiuni: lemn sau metal. Sau tipurile lor combinate, când bolțul este făcut din metal, iar treptele sunt făcute din lemn. Acesta este motivul pentru care scările moderne la mansardă sunt instalate cel mai adesea cu un unghi de înclinare de 65-75 grade.

Și acum despre cum să instalați o scară de mansardă cu trepte de alergare în loc de zboruri neplăcute și de scară. Acestea sunt pași care sunt aranjați într-un cerc și arată ca un trapez sau un triunghi. De la o margine la alta, lățimea benzii de rulare se modifică. Dacă există foarte puține locuri pentru aranjarea unor astfel de pași, atunci folosiți cele care se numesc "pas de gâscă" sau "sambo".

Acești pași sunt stivuiți alternativ: primii pași cu marginea dreaptă, apoi cu un stânga larg. Când mergeți pe o astfel de scară, este important să începeți mișcarea corectă cu piciorul drept, de unde provine numele. Dar vom observa că o astfel de scară cauzează adesea disconfort, adevărul, doar la început.

Scările, în care pașii stau pe două linii oblice, sunt scări cu două buclă. Acestea diferă prin faptul că capetele pașilor lor nu sunt strânse rigid.

În cazul în care spațiul de mansarda casei tale nu permite acolo pentru a aranja camera de zi, sau chiar biblioteca, pentru a construi pentru el o scară fixă ​​are nici un sens - este doar bani în plus cheltuit.

Cele mai ingenioase idei ale scărilor de la mansardă

Și acum două bonus plăcut: cum să facă o ponosit scari mansarda raft excelent sau transforma întreaga nișă scara - în marea bibliotecă!

Cum să facem astfel de opțiuni, vă vom spune în alte articole. Între timp, dacă aveți întrebări - întrebați-le în comentariile!