Cum de a face un acoperiș cu patru picioare: un dispozitiv, noduri

Horn

Casele cu acoperișuri ca multe. În ciuda faptului că acestea necesită cele mai multe materiale și, prin urmare, cei mai mulți bani, sunt populare. În primul rând, deoarece oferă chiar și o "cutie" simplă un aspect mai interesant. În al doilea rând, pentru că sunt puternice și de încredere. Și lăsați sistemul de cornier al unui acoperiș cu patru pene să fie unul dintre cele mai dificile, poate fi dezvoltat și realizat de către sine.

Tipuri de acoperișuri

Patru acoperișuri sunt cele mai scumpe și mai complexe din dispozitiv. Dar, în ciuda acestui fapt, au fost și rămân populare. Și toate pentru că arată mai atrăgător decât toate celelalte tipuri de acoperișuri, au rezistență mecanică ridicată, rezistă bine vântului și zăpezii. Casa cu un acoperiș armonios sau chiar un foișor, arată "mai solidă" decât oricare alta.

Chiar și o "cutie" simplă sub acoperișul cu patru picturi pare impresionantă

Există două tipuri principale de acoperiș cu 4 căi: acoperiș șold și acoperiș. Cadrul de șold este potrivit pentru clădiri pătrate, șoldul este potrivit pentru clădiri dreptunghiulare. În acoperișul acoperiș, toate cele patru pante au aspectul de triunghiuri și toate converg într-un punct - în centrul pieței.

Structura comună a acoperișului încovoiat

Acoperișul clasic de șold are două pante sub formă de trapezoizi, care converg pe creastă. Aceste raze sunt situate de-a lungul părții lungi a dreptunghiului. Celelalte două pante sunt triunghiuri, care se învecinează cu punctele extreme ale fasciculului de creastă.

Dispozitivul acoperișului șoldului în general

Pentru toate acestea, deși există patru patine, în orice caz, aranjarea și calcularea acestor acoperișuri este diferită. Ordinea de asamblare diferă.

poluvalmovaya

Acoperișurile acoperișului sunt mult mai comune - totuși, există mai multe clădiri dreptunghiulare decât cele pătrate. Există mai multe varietăți. De exemplu, semi-regală - daneză și olandeză.

Semifabricate din lână - daneză și olandeză

Ele sunt bune prin faptul că fac posibilă instalarea ferestrelor pline în partea verticală a rampelor laterale. Acest lucru face posibilă utilizarea spațiului sub acoperiș ca spațiu de locuit. Desigur, în comparație cu un etaj al doilea, spațiul de locuit este mai mic, dar costul construcției nu este atât de mare.

Unghiul patinei și înălțimea acoperișului

Panta acoperișului gable este determinată de încărcările de zăpadă și vânt din zona dvs. Cu cât este mai mare încărcarea zăpezii, cu atât este mai mare să ridicați patina - astfel încât intepatura să fie mai abruptă și zăpada să nu rămână în volume mari. În vânturile puternice, dimpotrivă, patina este coborâtă mai jos - pentru a reduce zona razelor și, în consecință, încărcătura vântului.

Chiar și cu alegerea unghiului de înclinare a acoperișurilor skate sunt ghidate de considerente estetice și practice. Cu estetica, totul este mai mult sau mai puțin clar - clădirea ar trebui să pară proporțională. Și arată mai bine cu acoperișuri destul de înalte - 0,5-0,8 înălțime din primul (sau numai) etaj.

Una dintre variantele de acoperișuri ale acoperișului pe jumătate de colț

Considerațiile practice pot fi de două feluri. În primul rând, dacă spațiul de sub acoperiș urmează să fie utilizat ca o zonă rezidențială, acordați atenție zonei care va fi confortabilă pentru utilizare. Mai mult sau mai puțin confortabil este într-o cameră cu o înălțime a tavanului de 1,9 m. Și apoi, aceasta este pentru persoanele de înălțime medie. Dacă înălțimea dvs. este mai mare de 175 cm, va trebui să ridicați bara.

Pe de altă parte, cu cât este mai înaltă înălțimea acoperișului, cu atât mai multe materiale vor fi necesare pentru ao face. Și acesta este cel de-al doilea aspect practic care trebuie luat în considerare.

Există încă un punct care ar trebui luat în considerare: materialele de acoperiș au un unghi minim și maxim de panta cu care această acoperire poate funcționa. Dacă aveți anumite preferințe pentru tipul de material de acoperiș, luați în considerare acest factor. Pe aceasta depinde de ce înălțime ar trebui să fie ridicat sistem de coroana de un acoperiș cu patru versanți (în raport cu pereții).

Sistemul de rampă al unui acoperiș arcuit de tip șold

Dacă faci un acoperiș gable, cel mai adesea e un acoperiș de șold. Despre asta și vorbește pentru început. Partea centrală a sistemului de rafturi se repetă unul câte unul, sistemul de acoperiș gable. Sistemul poate fi, de asemenea, cu piloni sau suspendate. Clapeta suspendată este instalată "în poziție" - pe acoperiș, pentru această lucrare sunt suficiente două persoane. Fermele de acoperiș, sub formă de triunghiuri, pot fi asamblate pe pământ și apoi gata, ridicate și instalate. În acest caz, munca la altitudine este mai mică, dar pentru a ridica și a instala ferme terminate, aveți nevoie fie de o tehnică (macaraua), fie de o brigadă de patru sau mai multe persoane.

Balustrade cu acoperișuri rabatabile

Diferențele principale ale sistemului de acoperiș de șold în acele locuri în care rafturile sunt scurtate (jumătăți de rafturi) și șoldurile sunt formate sunt pante triunghiulare. Aici sunt instalate cornișe diagonale, care sunt, de asemenea, numite oksnymi. Se bazează pe colțurile exterioare sau interioare ale clădirii, sunt mai lungi decât picioarele obișnuite. Pe grinzile diagonale este necesar să se acorde o atenție deosebită, deoarece acestea au o încărcare unu și jumătate (în comparație cu capriorii vecini). Prin urmare, picioarele barelor de colț sunt consolidate - acestea sunt asamblate din două panouri, care le-au îmbinat de-a lungul lățimii cu ajutorul unghiilor. De asemenea, pentru a susține picioarele diagonale de rafturi, se instalează rafturi și pante suplimentare, numite un bloc cu spătar.

Sistemul de acoperiș de acoperiș: sistem de acoperiș de șold

Un alt sistem de acoperiș cu acoperiș cu patru pene de tip șold se caracterizează prin faptul că Mauerlat este așezat de-a lungul perimetrului clădirii și nu doar de-a lungul laturilor laterale ale cutiei. Acest lucru este de înțeles - grinzile sunt situate de-a lungul perimetrului, și nu numai pe două laturi, ca într-un acoperiș gable.

Mauerlatt este un element al sistemului de acoperiș al clădirii. Este o bară sau un jurnal, așezat pe partea superioară a perimetrului peretelui exterior. Serveste ca suport extrem de redus pentru capriori.

Șanțuri diagonale

După cum am menționat deja, canelurile cu canelură (înclinate) au o încărcătură crescută: de la canelurile scurtate ale ramelor laterale și de la șolduri. În plus, lungimea șanțurilor diagonale ale acoperișului șoldului depășește, de obicei, lungimea standard a cherestei - este mai mare de 6 metri, deci sunt realizate pereche și dublate (pereche). Acest lucru rezolvă două probleme simultan: obținem un fascicul cu lungimea necesară, am crescut capacitatea de rulment. Două plăci pereche suportă sarcini mai mari decât o bară solidă din aceeași secțiune. Și încă un lucru: grinzile de zăbrere pentru grinzile nazale sunt făcute din același material ca și picioarele obișnuite. Este mai ieftin și nu trebuie să cauți materiale speciale.

Cum să împerecheați căpriori de la panouri

Dacă utilizați grinzi, grinzile diagonale, de regulă, asigurați instalarea șanțurilor și / sau a cusăturilor (rafturilor).

 • În cazul în care lungimea fasciculului este de până la 7,5 m, este suficientă o singură strângere care se sprijină pe partea superioară a fasciculului.
 • Cu o lungime de 7,5 m până la 9 m, este instalat un rack sau un spigot suplimentar. Aceste suporturi sunt plasate sub 1/4 din lungimea rafturilor.
 • Cu lungimea caprioarelor înclinate de peste 9 metri, aveți nevoie de un al treilea suport intermediar - un post care susține mijlocul rundei.

Sprengel - un sistem special, care constă într-un fascicul, susținut de doi pereți exteriori adiacenți. Pe acest fascicul este susținută de un suport, sprijinit din două părți de tulpini (miezurile sunt puse, dacă este necesar).

Grinzile triunghiulare susțin căpriori diagonal

Ferma Sprungel nu este, de obicei, luată în considerare, ci este făcută din aceleași materiale ca și sistemul de crustă. Pentru grinzile în sine 150 * 100 mm, rafturi - 100 * 100 mm, pentru butași - 50 * 100 mm. Acesta poate fi un fascicul de secțiune transversală adecvată sau grinzi alungite.

Susținerea piciorului

Picioarele picioarelor picioarelor se sprijină pe fascicul de creastă cu capătul superior. Executarea exactă a acestui nod depinde de tipul de sistem și de numărul de execuții.

Dacă rularea este una, consolele sunt mai lungi decât rama din spate cu 10-15 cm. Dacă această problemă este prea mare, atunci este tăiată. Dar nu fiți mai scurți - este mult mai dificil și mai scump să crești. În acest moment, picioarele diagonale vor fi susținute.

Unitate de susținere pentru caneluri diagonale cu o singură șină

Grinzile sunt tăiate în unghi drept, se alătură consolei. Întăriți cu unghiile. Consolidați conexiunea utilizând plăcile metalice suprapuse.

În cazul în care zborurile de creastă sunt două (face, dacă este planificată o locuință de tip mansardă), metoda de conectare depinde de materialul din care sunt făcute coronamentele:

 • Dacă folosiți plăci de rugăciune, aveți nevoie de un sprinter, care se sprijină pe exteriorul șanțurilor de creastă. Diafragma diagonală este tăiată și susținută de o cruce.
 • Dacă se utilizează o bară, în punctul de susținere se instalează un surf - o bucată de placă cu o grosime de cel puțin 50 mm. Plăcuța este fixată cu unghiuri în două runde, iar la acest bord deja picioarele de creastă care vor forma o șold.

În prezența a două fascicule de creastă

Partea inferioară a garniturilor pentru picioare este tăiată orizontal și fixată la Mauerlat sau la scânduri. Pentru a crește fiabilitatea unității, puteți instala o grindă oblică suplimentară și fixați fasciculul de colț (în figura de mai jos).

Strângerea cavoului spre Mauerlat

Fixarea - unghiile de pe ambele părți, dacă este necesar, puteți fixa suplimentar cu răsuciri sau cleme de sârmă.

Cum de a consolida narozhniki și jumătate-picioare

La picioarele diagonale stabilite pe una din laturi se fixează coronament de rajide laterale (numite totuși jumătăți de picioare), pe de altă parte - muncitori - capriori care formează șold. Ele trebuie aranjate astfel încât articulațiile să nu coincidă. Uneori, în acest scop este necesar să se schimbe distanța dintre rafturile narodnye (mai bine - în direcția reducerii pitch).

Pentru a exclude dimensiunile grinzilor, puteți utiliza tabelul

În mod obișnuit, căpriori tăiați au fost tăiați și fixați cu 2-3 cuie de ambele părți. Această fixare este suficientă în majoritatea cazurilor. Dar, dacă doriți să faceți "drept", pentru fiecare raft trebuie să faceți "tăiere" - o crestătură nu mai mult de jumătate din grosimea fasciculului. Grinzile sunt tăiate, sunt poziționate în poziția dorită, iar pe grindă se trasează un contur necesar (un trapez neuniform este obținut din cauza unghiurilor diferite de articulare). Pe conturul rezultat, se taie o crestătură în care este plantată o jumătate de picior, după care unghiile sunt atașate din două părți. Acesta este un nod complex, și de a face acest lucru pentru o lungă perioadă de timp. Dar capacitatea de transport a unei astfel de conexiuni este mult mai mare. Există o altă opțiune, care este mult mai ușor de executat uneori, dar nu diferă în mod semnificativ în fiabilitate.

Modul optim de fixare a meșteșugarilor și a jumătății piciorului pe piciorul piciorului poate fi considerat atașamentul lor la unghii cu instalarea suplimentară a barelor craniene (a se vedea figura de mai sus). Pentru a face acest lucru, se utilizează o bară cu o secțiune transversală de 50 * 50 mm, care este fixată de-a lungul marginii inferioare a fasciculului dintre grinzile fixe. În acest caz, fasciculul devine un fascicul I, care sporește foarte mult elasticitatea acestuia, mărește capacitatea portantă.

Cum să fixați capetele inferioare ale grătarelor

Metoda de fixare a capetelor inferioare ale grinzilor depinde de tipul sistemului de acoperișuri de acoperiș, care este ales cu ajutorul unor rame de agățat sau nailon, care sunt utilizate. Sistemul cu grinzi culisante (utilizate în mod obișnuit pentru clădirile contraindicate în sarcina de distanțare - lemn, cadru, beton ușor) se realizează cu ajutorul unor elemente de fixare speciale din metal. Ele constau din două părți. Una este instalată pe placa ipotecară, a doua - pe rafturi. Între ele sunt conectate prin intermediul unui slot sau o placă lungă.

Montură glisantă pentru grinzi

Cu acest dispozitiv, atunci când sarcina se schimbă, acoperișul "câștigă" - grinzile se deplasează în raport cu pereții. Lucrările spațioase sunt absente, întreaga masă a acoperișului și a sedimentelor este transferată pe pereți vertical în jos. O astfel de fixare permite compensarea sarcinilor inegale care apar atunci când structura acoperișului este complexă (cu conotație G sau T).

Fixarea rigidă se poate face în moduri diferite - cu o decupare sub placa de legătură Mauerlat sau cu o placă de sprijin pentru tiv. Fixarea este de obicei prin intermediul unghiilor, poate fi întărită de plăci și colțuri metalice.

Mai multe opțiuni pentru fixarea raftului la Mauerlatu

Conectarea cu tăierea se face în cazul în care acoperișul cu patru pante cu ieșire - console. În mod obișnuit, consolele sunt destul de mari și, pentru a nu cumpăra grinzi lungi, acestea sunt săpate în sus - adăugați panouri care pătrund prin partea inferioară a grinzilor. Acest lucru vă permite să faceți prelungirile atâta timp cât doriți fără o depășire mare a materialelor.

Acoperisul semi-regal danez

Sistemul danez de acoperiș de tip acoperiș danez este diferit de acoperișul clasic de șold. Diferența în proiectarea șoldului - aici, la o anumită distanță de creastă, este împachetată cu o placă de suport cu o grosime de cel puțin 5 cm. La această placă sunt fixate canelurile diagonale dublu. Cât de scăzut este să coborâți placa de susținere este alegerea dvs. Dar, cu cât placa este mai joasă coborâtă, cu atât unghiul mai mic va avea această pantă, și cu atât va fi mai slabă precipitarea. Cu o suprafață mare a semi-arborelui, este necesar să se ia în considerare sarcina și să se aleagă grosimea grinzilor.

Dar placa de sprijin coborâtă vă permite să plasați o fereastră orizontală cu o suprafață suficientă. Este benefic dacă o locuință este situată sub acoperișul șanțului de șold.

Pentru ca surful (placa care leagă cele două picioare opuse) să nu se îndoaie, se instalează unul scurt - o bucată din aceeași placă care este atașată de stâlpul care susține bara de creastă. Aceleași opriri se fac pe marginile surfului, de asemenea, fixarea șorturilor cu unghii (etapa de instalare este eșalonată după 5-10 cm).

Sistemul de acoperiș de acoperiș: semi-arbore danez

Cu acest dispozitiv, este necesară întărirea punctelor de fixare ale coronamentului, deoarece sarcina de la ele este transferată la ultima pereche de picioare de rafturi. Sunt utilizate două metode de amplificare:

 • Grinzile exterioare sunt dublate.
 • Instalați corzile plăcilor duble. Partea inferioară a strutului se sprijină pe un picior sau pe un suport. Ele sunt fixate cu unghii, îmbinările sunt întărite prin instalarea resturilor de plăci.

În cazul în care casa are o formă dreptunghiulară și șoldul nu este prea lat, puteți seta struturile, sau puteți face grinzile exterioare ale grinzilor twin. În caz contrar, sistemul de acoperiș din tip danez tip semi-pitic este asamblat exact așa cum este descris mai sus.

Dispozitivul 4 acoperă cortul în picioare, cu un exemplu de foișor

Pentru un arbore pătrat de 4,5 * 4,5 metri a făcut un acoperiș acoperiș acoperit cu plăci moi. Unghiul de gradient este ales "materialul de pardoseală", ținând cont de încărcările de zăpadă și vânt - 30 °. Deoarece structura este mică, se decide să se facă un sistem simplu (în figura de mai jos). Distanța dintre picioarele de rafturi este de 2,25 m. Când lungimea grinzilor este de până la 3,5 m, este necesară o placă de 40 * 200 mm. Pe hamă a fost utilizată o bară de 90 * 140 mm.

Sistemul de acoperiș al acoperișului pentru foișor

Ei au asamblat sistemul de prindere la sol, au fixat-o pe stalpii de sprijin, apoi au instalat o podea solidă de la OSB, apoi - acoperită cu plăci flexibile.

Mai întâi am adunat hamul, care va fi fixat pe stâlpi. Mai mult, au fost instalate capriori, care se sprijină pe mijlocul curelei. Procedura este după cum urmează: în mijloc am pus un rack deasupra căruia se vor alătura picioarele cavității. În această versiune, acest rack este temporar, avem nevoie de el doar pentru o perioadă de timp - până când vom conecta primele patru capriori în centru. În alte cazuri - pentru case mari - acest raft poate rămâne.

Ordinea de asamblare a acoperișului acoperiș cu patru picioare: asamblate hamul, la care se fixau picioarele mediane

Luăm bordul secțiunii dorite, ne sprijinim de rack în locul în care vor fi conectați (depinde de unghiul dorit de înclinare). Observăm cum se taie (deasupra, la intersecție și unde se îmbină cu banderola). Tăiați toate inutile, încercați din nou, corectați dacă este necesar. În continuare, pe această pregătire vom face trei mai multe.

Acum sistemul de acoperire a capotei cu acoperiș cu patru căi poate începe să fie asamblat. Majoritatea întrebărilor apar în legătură cu joncțiunea picioarelor de cavitate din centru. Modalitatea optimă - fiabilă și nu prea dificilă - este de a lua o bucată de lemn cu o secțiune transversală potrivită, a face un octogon din ea - pentru a conecta opt rafturi (patru colțuri și patru centrale).

Dimensiunea fețelor este de-a lungul secțiunii transversale a picioarelor cavității

Fixand toate cele patru elemente centrale ale sistemului de rafturi cu unghii, facem aceleasi operatiuni cu grinzi de colt: luam una, incercam, taie, facem trei exemplare in functie de model si monteaza-o.

Sistemul de rampă 4 acoperiș înclinat încastrat asamblat

Prin același principiu, faceți grinzile cu jumătate de picioare. Dacă se dorește, toate conexiunile pot fi consolidate în continuare cu colțuri sau plăci metalice, atunci sistemul de acoperiș va fi mai sigur și va fi posibil să nu vă fie teamă chiar și de cele mai puternice ninsori.

Testele au avut succes

Sistemul asamblat este instalat pe rafturile arborelui, fixat cu unghii, colțuri, fixate cu butași. După aceea, puteți monta cutia (în acest caz - continuu) și acoperiți materialul de acoperiș.

Sistemul de acoperiș de înălțime: prezentare generală a structurilor de bază cu descrierea instalării tipice

Construcția unui schelet pentru un acoperiș cu patru versanți este un proces dificil cu caracteristici tehnologice caracteristice. Atunci când își construiesc propriile componente constructive, secvența de lucru este diferită. Dar rezultatul va uimi cu o formă eficientă și rezistență la reflectarea atacurilor atmosferice. Și maestrul de acasă poate fi mândru de realizările personale din domeniul acoperișului.

Cu toate acestea, înainte de a decide cu privire la proiectarea unui design similar, merită să vă familiarizați cu algoritmul conform căruia este construit un sistem de balustradă de acoperiș și cu specificitatea dispozitivului său.

conținut

Soiuri: structuri șold și șold

Clasa acoperișurilor cu patru pante combină două tipuri de structuri, care amintesc de un pătrat și un plic dreptunghiular. Primul soi este numit cortul, al doilea - șoldul. Pe fundalul analogilor înclinate, ele se disting prin absența unor pedimente, numite în pavilionul de acoperiș prin forțe. În construcția ambelor variante ale structurilor cu patru pante sunt utilizate șanțuri stratificate și suspendate, a căror instalare se realizează în conformitate cu tehnologiile standard pentru construirea de căpriori înclinate.

Diferențe tipice în clasa de patru clase:

 • La acoperișul încovoiat, toate cele patru pante au forma unui triunghi isoscel, ale cărui noduri se convertesc la cel mai înalt punct. Skate-ul în sine nu se află în structura îndoită, funcția sa fiind efectuată de suportul central în sistemele de straturi sau în partea superioară a fermei agățate.
 • La acoperișul șoldului, perechea de raze principale are o configurație trapezoidală, iar a doua pereche este triunghiulară. De la fratele de șold, designul șoldului se deosebește de prezența obligatorie a patinei, la care trapezoidele se învecinează cu bazele superioare. Ramele triunghiulare, ele sunt, de asemenea, șolduri, sunt adiacente vârfului creastei, iar laturile lor sunt fixate cu părțile înclinate ale trapezului.

Pe baza configurației acoperișurilor din plan, este clar că structurile de corturi sunt instalate deasupra clădirilor pătrate, iar șoldurile deasupra caselor dreptunghiulare. Acoperirea este potrivită atât pentru materialele de acoperire moi, cât și pentru materialele de acoperiș dure. O formă caracteristică pătrată sau dreptunghiulară este reprezentată de desene repetate ale sistemului de acoperiș pe acoperiș, cu un aranjament clar marcat de elemente în plan și proeminențe verticale ale patinei.

Adesea, sistemele șoldului și șoldului sunt utilizate în construcția unui singur obiect sau în mod efectiv completate de acoperișuri de șanțuri, monolite, sparte și alte acoperișuri.

Construcția cu patru rampe poate fi susținută direct pe coroana de sus a unei case din lemn sau pe o mauerlată care servește drept bandă superioară a zidurilor de cărămidă sau beton. Dacă în cadrul fiecărei rafturi se găsesc suporturile superioare și inferioare, cadrul de acoperiș este construit pe o tehnologie stratificată.

Instalarea picioarelor stratificate stratificate este mai ușoară și mai accesibilă pentru un acoperiș acasă fără experiență, care trebuie să țină seama de faptul că:

 • Cu fixarea rigidă a călcâiului superior și inferior al căpriorilor cu colțurile metalice sau cu ajutorul unei plăci de susținere din lemn, va fi necesară fixarea armată a Maueratului, deoarece distanțierul va fi transferat la acesta.
 • Cu fixarea rigidă a călcâiului superior și a fixării articulate a fundului cavității, nu este necesară consolidarea atașamentului Mauerlate, Atunci când încărcarea pe acoperiș este depășită, montantul balamalei, de exemplu pe glisiere, va permite rafturii să se schimbe ușor, fără a crea presiune asupra Mauerlatului.
 • Cu fixarea articulată a vârfului capului și fixarea rigidă a fundului, distanțarea și presiunea pe Mauerlat sunt, de asemenea, excluse.

Problemele legate de fixarea Mauerlatului și metoda strâns legată de instalarea picioarelor de curbură sunt soluționate de regulile de la etapa de proiectare a casei. Dacă structura nu are un perete interior de sprijin sau nu există posibilitatea de a construi suporturi fiabile sub partea centrală a acoperișului, în plus față de ansamblul de suspendare al sistemului de tavan, nimic nu va face. Adevărul, în majoritatea cazurilor, este aplicat metodei construite de construcție, pentru realizarea căreia este necesar să se asigure în prealabil rulmentul de susținere din interiorul structurii.

În dispozitivul sistemelor de lambriuri pentru acoperișuri de șanț și șold, se utilizează elemente structurale specifice:

 • Piciorușe picioare diagonale care formează crestături de patine. În diagonalele structurilor șoldului, ele sunt aceleași capete, conectând fuga consolei cu colțurile acoperișului. În sistemele de corturi, picioarele cuplează vârful cu colțurile.
 • Narouzhniki sau jumătăți de cornișor, instalate perpendicular pe cornișe. Ele se bazează pe raftiline diagonale, sunt situate paralel unul cu altul, deoarece ele diferă în lungime și lungime. Naroshniki formează planul de paturi de cort și șold.

Șanțurile diagonale și Narozhniki sunt de asemenea utilizate pentru construcția de văi, sunt dispuse doar unghiuri concave ale acoperișului, dar nu convexe ca șolduri.

Întreaga complexitate a construcției de rame de schelet cu patru patine este instalarea de cornișe diagonale, care determină rezultatul formării structurii. În plus, șervețelele sunt obligate să mențină încărcătura de o jumătate de ori mai mult decât picioarele obișnuite de acoperiș cu acoperișuri înclinate. Deoarece se combină pentru a lucra ca un patinoar; sprijin pentru călcâiele superioare ale Narodnikilor.

Dacă descrieți pe scurt procedura de construire a unui schelet cusut pentru un acoperiș cu patru versiuni, puteți întâlni în mai multe etape:

 • Dispozitivul Mauerlatt pe pereți de cărămidă sau beton. Procesul dispozitivului mauerlata pe pereții unui jurnal sau a unei baruri poate fi desființat, tk. acesta poate înlocui cu succes coroana de sus.
 • Montarea suportului central pentru structura furtunului sau cadrul de susținere al părții principale a acoperișului șoldului.
 • Instalarea de caneluri convenționale stratificate: cupluri pentru un acoperiș înclinat și un anumit design pentru proiectarea șoldului.
 • Instalarea picioarelor diagonale de rafturi care leagă colțurile sistemelor cu vârful suportului sau punctele extreme ale creastei.
 • Fabricarea după mărime și fixarea localnicilor.

În cazul aplicării schemelor de suspendare a cadrului, începutul construcției cadrului furtun va fi instalarea unei structuri triunghiulare de structură în centru. Începutul instalării sistemului de bare de acoperiș cu patru căi va constitui instalarea unui număr de grinzi de gardă.

Construcții de șanțuri de șold

Să analizăm unul dintre exemplele comune ale dispozitivului de acoperiș de șold cu picioare stratificate stratificate. Ei trebuie să se bazeze pe grinzile tavanului, așezate deasupra Mauerlatului. Fixarea rigidă a tăieturii va fi utilizată numai pentru fixarea vârfului picioarelor de curbură pe traversarea creastei, astfel încât nu este necesară consolidarea elementelor de fixare Mauerlat. Dimensiunile casetei prezentate în exemplul casei sunt de 8,4 x 10,8 m. Dimensiunile reale ale acoperișului în plan vor crește de la fiecare parte la dimensiunea streașilor, cu 40-50 cm.

Fundația Mauerlat

Mauerlat - un element deosebit de individual, metoda de instalare depinde de materialul peretilor si de caracteristicile arhitecturale ale cladirii. Metoda de așezare a Mauerlate este planificată în conformitate cu normele din perioada de proiectare, deoarece pentru fixarea sigură a Mauerlatului se recomandă:

 • Conceptul de beton ușor, gaz silicat și pereți similari trebuie să fie echipat cu o curea armată din beton armat încorporată în perimetru, cu ancore pentru fixarea Mauerlate-ului instalat în timpul turnării.
 • Pereții din cărămidă trebuie să fie tăiați cu o bumă în una sau două cărămizi de-a lungul marginii exterioare, astfel încât, de-a lungul marginii interioare, să se formeze o muchie sub rama de lemn. În timpul așezării, între cărămizi sunt puse dopuri din lemn pentru a fixa Mauerlata pe perete cu capse.

Un mauerlat este fabricat dintr-o bară de 150 × 150 sau 100 × 150 mm. Dacă se intenționează exploatarea supraîncărcării, este de dorit ca barele să fie mai groase. Într-un singur cadru, fasciculul este conectat prin înclinare. Apoi, îmbinările sunt întărite cu șuruburi, cuie obișnuite sau cuiburi de lemn, iar colțurile sunt întărite de capse.

Suprapunându-se la orizontul Mauerlat, a construit cea mai bună cale pentru un anumit mod de construcție, care se suprapune peste grinzi. Se utilizează o bară de 100 × 200 mm. Mai întâi, fasciculul este așezat, trecând exact de-a lungul axei centrale a structurii. În exemplul de lungime a fasciculului pentru construcția de grinzi solide nu este suficient, deoarece acestea sunt asamblate din două grinzi. Așezați articulațiile deasupra suportului securizat. În exemplu, suportul este un perete intern de sprijin.

Pasul dintre grinzi se suprapune 60cm. Dacă cutia nu are parametri ideali, cum se întâmplă în majoritatea situațiilor, distanța dintre grinzi poate fi ușor modificată. Această ajustare vă permite să faceți ușor modificări pentru defectele de construcție. Între grinzile de margine de pe ambele fețe și pereții casei ar trebui să existe un spațiu liber de lățime de 90 cm, care este necesar pentru instalarea ieșirilor.

pentru că doar grinzile de podea pot forma doar două console de cornișă, iar capetele lor scurte sunt îmbinate cu jumătăți scurte de suprapunere - îndepărtare. Acestea sunt instalate mai întâi doar în zona părții principale a acoperișului șoldului, exact unde trebuie montate picioarele cavității. La Mauerlat scoateți cuie cu unghii, fixați șuruburile pe grinzi, unghii mari, unghii, întăriți brațele cu colțuri.

Construcția părții de creastă

Partea centrală a acoperișului de șold este o construcție obișnuită a șanțului. Sistemul de tavan pentru acesta este amenajat conform regulilor dictate de tehnologia de construcție a acoperișurilor înclinate. În exemplu, există unele abateri de la interpretarea clasică a principiului înclinat: gheața nu este folosită, care este folosită în mod tradițional pentru a susține cursa de creastă. Munca lezhnya trebuie să efectueze un fascicul central de suprapunere.

Pentru a construi partea de creastă a sistemului de jgheab al acoperișului șoldului este necesar:

 • Construiți un cadru de susținere pentru picioarele de rafturi, a căror vârf va fi susținut de o fâșie de creastă. Runul va fi susținut de trei suporturi, unul central fiind montat direct pe fasciculul central al podelei. Pentru a instala cele două pârghii, mai întâi sunt puse două blocuri transversale, acoperind cel puțin cinci grinzi de suprapunere. Stabilitatea este îmbunătățită prin utilizarea a două stâlpi. Pentru producția de părți orizontale și verticale ale cadrului de susținere, a fost utilizată o bară cu o secțiune de 100 × 150 mm, traversele fiind realizate dintr-o placă de 50 × 150 mm.
 • Pentru a crea picioarele de rafturi, pentru care trebuie să faceți mai întâi un șablon. O placă cu dimensiuni adecvate este aplicată la locul de instalare, pe care sunt desenate linii de tăieturi viitoare. Este ceva care va fi un șablon pentru producția in-line de căpriori.
 • Pentru a stabili picioarele de rafturi, care au fost supuse tăierii lor pe o fâșie de creastă și un călcâi inferior situat opus unei ieșiri.

Dacă grinzile tavanului urmau să fie așezate peste cutie, coroanele din partea principală a acoperișului s-ar sprijini pe grinzi, ceea ce este mult mai sigur. Cu toate acestea, în exemplul respectiv, se bazează pe eliminare, deci trebuie să aranjeze mini-suporturi suplimentare. Aceste suporturi ar trebui aranjate astfel încât încărcătura de la ele și grătarele de mai sus să fie transferate pe pereți.

Apoi, pe fiecare din cele patru laturi se montează trei rânduri de prelucrări. Pentru comoditatea realizării acțiunilor ulterioare, conturul unui acoperiș este realizat de o placă de cornișă. Strâns la grinzile tavanului și înclinările trebuie să fie strict orizontală.

Instalarea ieșirilor de colț

În placa de cornișă limitată erau zone de colț, neavizate cu detalii ale sistemului de cornișe. Aceasta va necesita îndepărtarea unghiulară, a cărei instalare este după cum urmează:

 • Pentru a indica direcția de instalare, trageți dantele. Tragem din punctul de intersecție condiționată a suportului extrem al cadrului cu fasciculul de suprapunere la unghi.
 • De sus, pe un șut, am pus un bar pe locul care îi era atribuit. În timp ce ținem bara, tragem liniile scurgerilor din partea de jos a punctului de intersecție al fasciculului grinzii și a îmbinării colțului plăcilor de cornișă.
 • O ieșire pregătită cu excesul tăiat este atașată Mauerlatului și fasciculului de colțuri suprapuse.

În mod similar, celelalte trei colțuri de ieșire sunt fabricate și instalate.

Instalarea șinelor diagonale

Pe diagonală, aceștia sunt aceiași picior, picioarele de creastă realizează două plăci cusute în cruce, cu o secțiune egală cu dimensiunea rafturilor obișnuite. În exemplu, una dintre plăci va fi amplasată puțin mai sus decât a doua, datorită diferenței dintre unghiurile șoldului și razele trapezoidale.

Secvența de lucru privind fabricarea și instalarea șervețelelor:

 • Din cel mai înalt punct al creastei, tragem dantele în colțuri și în punctul central al rampelor. Acestea sunt linii auxiliare, prin care vom marca reducerile viitoare.
 • Goniometru de tâmplărie - măsurați mic unghiul dintre dantelă și partea superioară a îndepărtării unghiulare. Aceasta determină unghiul tăieturii inferioare. Să presupunem că este egal cu α. Unghiul tăieturii superioare se calculează cu formula β = 90º - α.
 • La un unghi β se taie o muchie de tăiere arbitrară a plăcii. Aplicăm-o în locul fixării superioare, aliniind marginea acestei piese cu un cablu. Descriim excesele care interferează cu o instalare strânsă. Pe liniile planificate trebuie văzut din nou.
 • La un unghi α am văzut pe călcâiul inferior o altă tăiere a plăcii.
 • Facem prima jumătate a cornierului diagonal, folosind șabloanele de susținere inferioară și inferioară. Dacă placa integrată nu este suficientă în lungime, puteți coase două lungimi. Acestea pot fi plantate prin auto-tăiere cu o bucată lungă de un centimetru, ar trebui să fie plasate pe partea exterioară a piciorului piciorului. Instalați prima parte terminată.
 • Cea de-a doua parte a benzii este executată în mod similar, dar luăm în considerare faptul că ar trebui să fie puțin mai mică decât prima sa jumătate. Secțiunea de îmbinare a plăcilor într-un element nu trebuie să coincidă cu secțiunea de îmbinare a plăcilor din prima jumătate a ostolului.
 • Coase două panouri cu unghii într-o rulare cu un pas de 40-50 cm.
 • Pe cordon, întins până la centrul rampei, tragem o linie care va face necesară ajustarea cuțitului de fierăstrău pentru a se alătura acestuia cu grătarul cu canelură adiacent.

În urma algoritmului descris, este necesar să se stabilească și alte trei picioare diagonale. Pentru fiecare dintre ele, este necesar să se instaleze suporturi în locul în care bucățile de colț sunt atașate la grinzi. Dacă spanul este mai mare de 7,5 m, este instalat un suport suplimentar mai aproape de creasta diagonală.

Fabricarea și montarea șanțurilor de șold

Cablul dintre vârful creastei și centrul pantei este deja întins. A servit ca axă pentru delimitarea tăieturilor și acum este necesar să se măsoare unghiul γ din el și să se calculeze unghiul δ = 90º - γ. Fără a se abate de la calea dovedită, pregătim șabloane pentru sprijinul superior și inferior. Tăierea superioară se aplică în locul atribuit și se marchează liniile de tăiere pentru o intrare densă între caprițele diagonale. Cu privire la preparate facem piciorul central al șoldului și fixăm-o acolo unde se presupune.

În spațiul dintre prizele de colț și bordul cornierului, stabilim eliminări scurte pentru a conferi rigiditate structurii și pentru a asigura fixarea fermă a celor mai scurte narozhnikov. În continuare, ar trebui să începeți să creați șabloane pentru angajații înșiși:

 • Tăiați placa de tăiere sub un unghi δ și atașați-o la punctul de atașare la raftul diagonal.
 • Descriim excedentul de fapt, care trebuie redus din nou. Șablonul rezultat este utilizat în fabricarea tuturor narozhnikov, de exemplu partea dreaptă a șoldului. În partea stângă, șablonul de sus va fi depus din partea opusă.
 • Ca șablon pentru călcâiul inferior al lui Narodnikov folosim tăierea plăcii, tăiată la un unghi γ. Dacă toate acțiunile anterioare au fost realizate corect, atunci acest șablon este utilizat pentru a face nodurile inferioare de fixare a tuturor celorlalți lucrători.

În concordanță cu lungimea reală și "mărturia" template-urilor, sunt făcuți vrăjitorii, care sunt necesari pentru formarea avioanelor de șold și a rafturilor obișnuite nefolosite ale părților principalelor raze. Așezați-le astfel încât nodurile superioare de fixare a meșteșugurilor la raftilinele diagonale să fie situate în decădere, adică nodurile de legătură superioare ale zonelor adiacente nu trebuie să se convertească într-un singur loc. Striderii sunt atașați la piciorul cusut în picioare, la grinzile tavanului și la picioare, deoarece este mai înțelept și mai convenabil: colțuri sau plăci dințate metalice.

În centrul tehnologiei construcției acoperișului de șold sunt deja cunoscute principiile șoldului. Este adevărat că partea de creastă a sistemului de raft nu este în construcția lor. Construcția începe cu instalarea unui suport central, la care se alătură stapilinele, apoi muncitorii. În cazul în care tehnologia de suspendare este utilizată în construcția acoperișului, atunci este instalată prima structură de acoperiș finisată.

Vă oferim să utilizați calculatorul nostru online gratuit pentru a calcula materialele de construcție atunci când instalați un acoperiș de șold - mergeți aici și urmați instrucțiunile.

Instrucțiuni video utile

Pe scurt, cu secvența și regulile pentru instalarea unui sistem de acoperiș pentru acoperișuri cu un acoperiș încovoiat al categoriilor șoldului și șoldului, se va introduce videoclipul:

După ce ați făcut cunoștință cu specificul dispozitivului și ați stăpânit subtilitățile instalării acoperișurilor cu patru versanți, puteți continua cu siguranță implementarea planurilor de construcție.

Acoperiș cu patru pante - principiile de bază ale unui proiect modern de locuință


aspect prezentabil, fiabilitate, durabilitate - toate ipohondru acoperiș, desene, calcule și instalare care, desigur, destul de dificil de a face pe cont propriu, dar puteți căuta întotdeauna ajutor de la un tehnician calificat.

Un avantaj notabil al acoperișurilor cu patru pante este faptul că în astfel de clădiri este foarte convenabil echiparea podelelor la mansardă. Spațiile sunt foarte confortabile și spațioase, ideale pentru a trăi, spre deosebire de case, de exemplu, cu acoperișuri gable.

Acum se construiesc mai multe clădiri care se construiesc în conformitate cu acest plan. Plus un acoperiș multi-deck - capacitatea de a folosi pe cladiri complet diferite, de la o baie la o cabana mare privat.

Casele cu acoperișuri cu patru pante arată foarte bine și costisitoare și, prin urmare, nu pierdeți timp și bani pentru amenajarea sa.

Principalele tipuri de acoperișuri gable

 • Construcția șoldului. Una dintre cele mai dificile dintre toate. Este format din două planuri trapezoidale de fațadă și două fețe triunghiulare (se numesc doar șolduri). Această specie este deosebit de puternică, fiabilă și are proprietăți de protecție excelente. Sistemul de acoperiș cu balamale

Fronton (aceasta este o finisare triunghiulară a fatadelor de construcție, delimitată de laturi de două pante de acoperiș și la baza cornierului) nu există un astfel de acoperiș, iar ferestrele mansardelor sunt situate în pante.

Acest acoperiș este mult mai economic în materiale de construcții de perete de cost fronton, dar marginile înclinate la articulațiile șoldurilor și rampe frontale necesită instalarea unei structuri foarte complexe și de măsurare suplimentară căpriori material pentru acoperișuri de montare.

Razele fac deseori cu nivele diferite de panta, motiv pentru care este creata silueta acoperișului spart.

 • Construcție semi-înaltă (daneză). Acesta diferă de cel precedent prin prezența unui pediment, care are o șold mică în partea de sus. Protecția împotriva încărcărilor vântului de pe un astfel de acoperiș este asigurată de creastă (creasta orizontală superioară a acoperișului formată din cauza intersecției a două rampe). Cel mai adesea, un astfel de dispozitiv al acoperișului are loc în regiuni cu vânturi frecvente puternice.
 • Construcția corturilor. Se pare ca o piramidă: patru raze triunghiulare, vârfuri convergente într-un singur loc. Astfel de acoperișuri nu au pedimente, sunt construite pe clădiri mici, sub formă de poligon sau pătrat echilateral. Instalarea structurii de acoperiș la acest acoperiș este foarte complicată.

Crearea unui schiță a unui acoperiș gable

Înainte de a începe lucrul la amenajarea acoperișului, acesta trebuie să fie proiectat, efectuat calcule pentru structură, precum și să creeze desenul.

Proiectul unui acoperiș cu patru pasaje prevede că panta patinei unui astfel de acoperiș poate fi cuprinsă între 5 și 60 de grade. Depinde de încărcăturile atmosferice, de scopul mansardei și de tipul de materiale de acoperiș utilizate.

În zonele cu precipitații frecvente și grele, panta patinei trebuie să fie semnificativă (de la 45 la 60 de grade). În regiunile cu vânturi puternice și ploi ocazionale, panta razelor este de obicei mult mai mică.

Dacă unghiul de înclinare este de aproximativ 5-18 grade, se recomandă utilizarea unui strat de rulou; 14-60 - foi de azbest-ciment, metal de acoperis; 30-60 - zona zoster.

Înălțimea vârfului acoperișului este calculată folosind o expresie trigonometrică pentru triunghiuri dreptunghiulare.

Calcularea grinzilor - începutul redactării întregii case. Secțiunea transversală a acestora este determinată în funcție de sarcina așteptată (greutatea fermei de acoperiș, plăcuța de acoperiș, influențele externe) și gradul de panta a acoperișului. Cu ajutorul calculelor, se determină pasul dintre grinzi și se verifică capacitatea lor de rulare.

Planul pentru acoperișurile unui acoperiș arcadei sugerează căi care ar trebui folosiți - stratificați sau agățați. Se dovedește, de asemenea, dacă sunt necesare elemente suplimentare: bretele, breșe etc.

Dacă se întâmplă ca parametrii standard ai lemnului să nu fie adecvați pentru acoperișul viitor, acestea pot fi modificate. De exemplu, puteți mări lungimea grinzilor sau grinzilor de shashvoyit. De asemenea, este posibil să se aplice lipite sau set de picioare nostropilnye (acestea sunt considerabil mai puternice și mai lungi decât de obicei).

Impactul asupra sistemului de grătare

Capriori suferi (masa de scândurile acoperișului, ferme, etc.) constant și timp (vânt, ploaie) parametru calculat sarcină nagruzkam.Osnovnoy zăpadă primite în Rusia pentru banda de mijloc - 180 kg / m?. Punga de zăpadă poate crește această cifră la 400-450 kg / m ?.

Dacă panta acoperișului este mai mare de 60 de grade, sarcina de zăpadă nu este luată în considerare.

Valoarea standard de proiectare a sarcinii vântului pentru banda centrală a Rusiei este de 35 kg / m 2.

Dacă panta acoperișului este mai mică de 30 de grade, corecția pentru vânt nu este luată în considerare în desen.

Parametrii de sarcină sunt ajustați pentru condițiile climatice locale datorită coeficienților specifici. Greutatea totală a acoperișului este calculată pe baza numărului de materiale utilizate și a suprafeței totale a structurii.

În calcule, în sistem sunt introduse indicatoare ale încărcăturii utile dacă plafoanele sunt suspendate în ferme, sunt instalate rezervoare de încălzire a apei, camere de ventilație etc.

Este necesar să se calculeze forța capului și gradul de deformare posibil în condiții diferite.

Ca rafturi sunt cel mai des folosite: o bară dreptunghiulară cu o secțiune corespunzătoare sarcinilor calculate, plăci cu parametrii de 5-15, 5-20 cm.

Cel mai adesea, alegerea este limitată la cherestea de rasinoase (molid, pin) cu un conținut de umiditate de 18-22%, tratată cu agenți antiseptici și agenți de întârziere a flăcării.

Pentru a crește rigiditatea și stabilitatea geometriei sistemului de acoperișuri al unui acoperiș multifuncțional, sunt uneori introduse elemente de oțel.

Instalarea si instalarea de sisteme de rafturi

Înainte de a începe să instalați, trebuie să ridicați materialele și instrumentele necesare. În plus, va fi o idee bună să aveți un design întreg pe hârtie. Dintre materialele pe care le veți avea cu siguranță nevoie de: izolare termică (de exemplu vată minerală), impermeabilizare, barieră de vapori, grinzi de lemn, material pentru acoperiș, lemn pentru cutie. Unelte necesare: burghiu, șurubelniță, ciocan, cuie, șuruburi, nivel, bandă, tija de măsurare etc.

Schema unui acoperiș cu patru pante presupune prezența șanțurilor, a barelor de susținere, a bretelelor și a altor elemente necesare pentru a da întreaga structură de rigiditate.

Rafturile, având o secțiune transversală de 5-15 cm, vor adăuga fiabilitate designului. Când mergeți pentru cumpărarea de cherestea pe grinzi, nu alegeți umed, răsucite sau cu defecte grave.

Instalarea acoperișului se face întotdeauna de jos în sus. Primul pas este plasat grinzi de susținere (mauerlat), care stabilesc ulterior căpriorilor. Deci, veți avea un cadru mai mic, care este de a merge dincolo de zidurile de 40-50 cm. Nu este recomandabil să se bombarea căpriori din marginile pereților depășesc limitele specificate mai sus, în caz contrar, obiectul va arata nearmonic.

Nu uitați să verificați corectitudinea instalării utilizând nivelul clădirii.

În cazul în care clădirea are pereți din lemn, grinzile de susținere nu sunt necesare, deoarece în rolul lui Mauerlat va acționa coroana superioară a casei.

Dispozitivul și calculul grinzilor diagonale

După fiecare colț al clădirii sunt instalate căpriori schelet, acestea sunt numite nakosnymi (diagonala). căpriori porțiune superioară, dacă este necesar, este posibil să dețină sistemul de lonjeroane și sarcină principală stoek.Ih - descarce căpriori de redistribuire a sarcinii pe pereții interni sau stâlpi de susținere, precum și - pentru a da rigiditate suficientă a întregii structuri.

Este necesar să se trateze cu grijă deosebită nodurile care leagă picioarele de cruce la Mauerlat. Acestea sunt punctele principale care sunt responsabile pentru puterea sistemului de lambriuri ca un întreg. Extinderea acoperișului arcului este reglementată de lungimea șanțurilor diagonale.

Aceasta ajută într-un tabel special, cu coeficienți reprezentați în relațiile ei și de stabilire a lungimii căpriorilor pentru diferitele pante ale acoperișului. Într-una din coloana sa sunt coeficienții de intermediar în celălalt - pentru unghiul căprior comanda nog.Dlya pentru a calcula lungimea necesară a căpriorilor, se multiplică cu un factor de inițiere. Un astfel de tabel puteți găsi cu ușurință pe Internet.

În acele locuri în care nu există pereți lagăr, călcâiele canelurilor pot fi așezate pe grinzile longitudinale (grinzile laterale). În plus, un fascicul este instalat în centru, este atașat la trei suporturi: în mijloc și la ambele capete.

Dacă aveți o suprafață mare a acoperișului, nu puteți face acest lucru fără amenajarea unor ferme, care vor prelua o parte din încărcătură de pe canelurile nailonului. Fermele de grădină necesită instalarea de bufeuri pe care se vor odihni. Uneori pot fi fixate pe grinzile transversale sau longitudinale existente.

Parametrii asociați cu înălțimea și gradul de înclinare a acoperișului sunt determinați tocmai de înălțimea grinzilor și de grinda superioară orizontală (curbura de creastă).

După montarea coronamentului, continuați cu construirea cadrului principal. Șanțurile (narozhnye) se fixează pe grinzile de susținere, precum și pe rute.

Instalați-le ar trebui să fie în trepte de 40-50 cm, bolshe.V dacă decalajele sunt prea mari, sistemul de schelete nu poate rezista la sarcini de snega.Shema sistem sarpanta ipohondru scăzut trebuie să ia în mod necesar seama de acest fapt.

Fixați coroanele înclinate unul la celălalt la o distanță de un metru față de grinda superioară a grinzii. Acest lucru se poate face cu ajutorul unor plăci cu o secțiune de cel puțin 4 x 12 cm.

Nu este necesar să selectați riglele în mod strict în lungime, deoarece acestea sunt cel mai probabil să fie tăiate. Principalul lucru este să vă asigurați că nu sunt prea scurte.

Recomandările de bază pentru instalarea construcției șoldului:

 • Pentru a reduce la minimum probabilitatea de eroare, nu utilizați o bandă, ci o tijă de măsură specială;
 • marcați linia axială de-a lungul banda superioară a peretelui de capăt. După aceea, măsurați jumătate din grosimea fasciculului de creastă, aplicați linia primului dintre toate grinzile centrale intermediare;
 • combinați capătul laturilor și linia de plasare a unuia dintre grinzile pe care ați marcat-o puțin mai devreme. La celălalt capăt al rafturii de măsurare, copiați linia interioară a peretelui lateral al peretelui lateral (astfel veți amplasa coroana intermediară). Transferați linia conturului exterior al peretelui și consola acoperișului pe șina de măsurare;
 • pentru a determina a doua locație a viitorului central căpriori volumetric glisiera pe partea de perete, mutați-l la dreapta de la începuturile cantrail interne unghiul căpriori;
 • Repetați întregul algoritm de acțiune în fiecare colț. Aderând la această schemă, stabiliți locația capetelor fasciculului de creastă, precum și toate grinzile centrale intermediare.

După instalarea sistemului de deșeuri în conformitate cu planul, realizați cutia, bariera de vapori, impermeabilizarea, controllift, precum și izolarea acoperișului.

Etapa finală a construcției unui acoperiș cu patru pante

După instalarea întregii structuri, acoperișul cu patru nivele (ca oricare altul) asigură crearea unei cutii. În acest scop se utilizează plăci de lemn cu grosimea de 50 sau 40 mm. Principalul lucru este că materialul este de înaltă calitate și bine uscat.

Înainte de dispozitivul țaglei este necesar să se pună o peliculă care să izoleze acoperișul de abur și umiditate. Acest film este atașat folosind un capsator. În plus, în nici un caz nu ar trebui să pierdem din vedere izolarea termică, care ar trebui să fie echipate într-un spațiu mansardă. Izolația termică este necesară pentru a menține clădirea într-un regim normal de temperatură. Apoi se face instalarea unui acoperiș cu patru căi.

Și ultima etapă - punerea acoperișului. În alegerea dvs. nu sunteți limitat, ghidați-vă de gustul propriu, de posibilitățile materiale și de caracteristicile constructive ale acoperișului dumneavoastră. Principalul lucru este să fixați materialul suficient de ferm, cu grijă, astfel încât ploaia să nu poată pătrunde în interior prin articulații și vântul - pentru a rupe fragmentele acoperișului.

Schema sistemului de acoperiș cu balamale este foarte complicată, așa cum sa spus de mai multe ori înainte, dar nu vă temeți de ea. Cel mai important lucru este să faceți toate calculele și măsurătorile în mod corect, precum și să nu vă confundați cu marcarea. După ce ați înțeles bine acest lucru o dată, puteți repeta cu ușurință aceeași construcție. Bineînțeles, va fi dificil pentru o persoană să facă față volumului de muncă viitoare, deci unii ajutoare nu vor face rău.

Cum se face un acoperiș

Acoperișul în patru etape (șold) este considerat una dintre cele mai complexe structuri. Ca orice, are avantajele și dezavantajele sale. Pentru a lua o decizie echilibrată, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile reale de funcționare a acoperișului cu patru pante.

Cum se face un acoperiș

avantaje

 1. Absența de pedale verticale reduce semnificativ rezistența aerodinamică a acoperișului. Astfel de clădiri se recomandă a fi construite în regiuni cu valori mari ale încărcăturilor vântului. Acoperișul articulat are aceleași caracteristici de navigație din toate părțile, în timpul construcției de clădiri nu este necesar să se țină seama de creșterea vântului în această regiune.

Sistemul de acoperișuri

Structura și construcția unui acoperiș gable

Acoperișul cu patru etaje al unei case de țară cu două etaje. Proeminențele mari protejează pereții de ploaie și zăpadă

deficiențe

 1. Complexitatea tehnică. Astfel de acoperișuri pot fi calculate și construite numai de specialiști cu înaltă calificare. Fără multă experiență practică a lucrărilor de construcție, este imposibil să se construiască corect un acoperiș de șold.

Ferestrele înclinate ale acoperișului ar trebui să fie amintite pentru a se închide în timpul ploii abundente, altfel va exista o băltoacă pe podea

Fereastra, construită în panta acoperișului, poate fi verticală. Această fereastră este numită "lilieci". Construit în acoperișul de ardezie naturală sau metal, pare foarte impresionant

O altă opțiune de a construi în acoperișul ferestrelor cu drepturi depline

După cum puteți vedea, avantajele unui acoperiș cu patru pante sunt îndoielnice, iar dezavantajele sunt grele.

Sfaturi practice. Constructorii profesioniști recomandă alegerea acoperișurilor cu patru pante numai în cazuri excepționale, când alte opțiuni sunt inacceptabile din diverse motive.

Tipuri de acoperișuri

Fiecare țară are propriile tradiții și preferințe de stil. Ce tipuri de acoperiș de șold sunt folosite de arhitecți?

Tabel. Tipuri de acoperișuri.

Acoperis de șold danez

Acoperișul danez poate fi construit din ferestre verticale

Un alt tip de acoperiș danez de șold complex cu două pante la capătul scurt

Forma ruptă a acoperișului face posibilă utilizarea spațiului mansardă mai rațional, dar costă mai mult

Acoperisul rupt cu patru căi este o trăsătură distinctivă a arhitecturii tradiționale din China, Japonia și Coreea. Doar o pauză nu se întâmplă în direcția în care suntem obișnuiți

Acest acoperiș este șold, dar stingrays sunt mult mai mari decât patru. Dar principiul prin care este asamblat sistemul de lambriuri este același ca și pentru un zid simplu

Nu există recomandări universale pentru alegerea tipului de acoperiș gable, fiecare dezvoltator trebuie să ia o decizie singură sau după consultarea arhitecților. Dar trebuie să ne amintim întotdeauna că există alte versiuni mai ieftine, mai ieftine și mai reușite ale sistemelor de rafturi.

Instrucțiuni pas cu pas pentru construirea unui acoperiș arcuit

De exemplu, luați în considerare o variantă a celor mai simple tipuri de acoperișuri de șold - una clasică. Dar chiar și un astfel de proiect simplu al acoperișului șoldului este mult mai complicat decât orice acoperiș arcuit.

Construcția standard a unui acoperiș cu patru pante cu suport în zona creasta

Sisteme de rame acoperișuri. În diagrama din partea stângă, coroana unghiulară (stejar) este susținută de un bolț, o soluție similară poate fi utilizată pentru toate tipurile de acoperișuri de șold

Este important. Pentru a începe construcția unui acoperiș de șold este posibil numai după ce profesioniștii au făcut toate calculele. Cea mai bună opțiune este să comandați un proiect de casă în organizațiile relevante. Aceasta va fi mult mai ieftină decât restaurarea structurii după distrugerea acesteia.

Calculator care calculează suprafața acoperișului șoldului sau a acoperișului cu balamale

Construcția unui acoperiș gable constă din mai multe etape, trebuie să luați în considerare fiecare detaliu.

Grinzi și Mauerlat

Înainte de construirea sistemului de bare, verificați geometria cutiei casei, toți pereții trebuie să fie paralele. Conform cerințelor codurilor de construcție, abaterile în colțurile clădirii nu sunt permise cu mai mult de doi centimetri. Dacă acest parametru este depășit, ajustarea va trebui făcută prin schimbarea lungimii diferitelor elemente ale sistemului de rafturi.

Mai întâi trebuie să verificați geometria casetei la domiciliu

Destul de des, fundația planului nu prevede perete portant în centrul casei, arhitecții sunt de planificare doi pereți care poartă la o distanță egală față de peretele frontal. Un astfel de aspect al clădirii face ajustări la planul sistemului de schelete, aveți nevoie pentru a oferi un design special pe verticală ( „scaun“) pentru percepția de sarcini verticale pe căpriori, inclusiv cel mai lung colț. Un capăt al căpriorilor se va baza pe mauerlat, aproximativ la mijlocul crestei pe fuga, iar celălalt capăt la creastă. Desigur, aceste sarcini adiționale trebuie luate în considerare în timpul proiectării, iar elementele sistemului de tavan rezistă tuturor eforturilor cu un factor de siguranță. Pentru clădirile rezidențiale, aceasta nu este mai mică de 1,4, adică sistemul de cornișe trebuie să reziste forțelor reale, cu 40% mai mari decât designul maxim.

Pasul 1. Montați grătarele de plafon. Se află pe un fascicul, montat pe un perete într-o nișă specială, puțin sub centura întărită pentru Mauerlat. Între cherestea și perete, este necesar să se pună un strat de impermeabilizare, este mai bine și mai ieftin să se utilizeze un ruberoid obișnuit.

Ruberoidul este fixat cu un capsator de construcție

Dacă nu este furnizată o astfel de nișă în proiect, grinzile sunt instalate direct pe Mauerlat. Dar această metodă reduce și înălțimea mică a spațiului mansardei. Este mai bine să umpleți singur centura de întărire și să furnizați o nișă.

Fasciculul nu poate fi fixat pe perete, doar acționează sarcini verticale. Ruberoidul pe banda poate fi tăiat cu un bulgară, atât de mult mai convenabil și mai rapid, se recomandă utilizarea a două straturi de impermeabilizare. Fascicolele de impermeabilizare sunt fixate pe bara cu capsator.

Grinzi de plafon montate

Este important. Pe acele pereți în care este planificată instalarea picioarelor verticale ale "scaunului", trebuie să puneți panouri mari. Din acest motiv, sarcina suplimentară a sistemului de rafturi este distribuită uniform pe întreaga suprafață a zidăriei. Armopoia trebuie să fie turnată la același nivel cu pragurile.

Distanța dintre grinzile plafonului trebuie să țină cont de dimensiunile izolației. De obicei, această latime minus 1,2 cm, se aplică pe grinzi de planșeu 50 urce x 150 mm. Imediat pregătiți jumperi pentru grinzi și le folosiți ca șablon pentru ajustarea tuturor distanțelor. Suprafețele sunt îndoite și fac rigiditatea structurii suprapunerii. Lungimea unghiilor nu este mai mică de 120 mm, este necesar să-i conducem ușor în diagonală. Dacă acest lucru nu se face, atunci există o probabilitate mare de crăpare a cherestelei. În cazul în care placi de grinzi au variații considerabile în lățime, apoi locul de muncă un pic mai greu, au mai mult timp să-și piardă pe jumperii oprit și le taie în mod individual.

Jumperii sunt cuie

Cuiele sunt folosite 120 mm

Pasul 2. Instalați Mauerlatt. Maximizați suprafața centurii de întărire, diferența de înălțime nu trebuie să depășească cinci milimetri pe contorul de funcționare. În ce ordine este construcția să fie asamblată?

 1. Găuriți găurile la colțurile zidurilor de fațadă, acestea ar trebui amplasate exact în centru. Adâncimea găurilor nu este mai mică decât înălțimea celor două rânduri de zidărie, astfel se face legătura și se mărește stabilitatea mortarelor metalice (ancore). Distanța dintre găuri de-a lungul lungimii și lățimii casei ar trebui să fie exact aceeași, verificați unghiurile. Acest lucru se va face prin măsurarea diagonalelor, ca și în descompunerea fundației în teren.
 2. Trageți firele și găuriți găurile de-a lungul lor pe lungimea peretelui, în pași de aproximativ 1,5-2,0 m.

Distanța este înregistrată pe suprafața stratului de armare

Tăiați mărimea grinzilor sub Mauerlat, pregătiți articulațiile într-un sfert.