Glaf de acoperiș cu mâinile proprii

Izolare termică

Montarea acoperișului este un proces complex, în mai multe etape. Pentru a asambla și a instala independent sistemul de trotuar, trebuie să studiați cu atenție modalitățile de conectare a elementelor, să calculați lungimea coronamentului și unghiul pantei, să selectați materialele corespunzătoare. Dacă nu există experiență necesară, nu este necesar să se realizeze proiecte complexe. Cea mai bună opțiune pentru o casă mică de apartamente este un acoperiș cu două etaje, cu mâinile tale.

Glaf de acoperiș cu mâinile proprii

Conținutul instrucțiunilor pas cu pas:

Componentele acoperișului

Schema de construcție a acoperișului

Un acoperiș standard de acest tip este alcătuit din următoarele elemente:

 • mauerlat;
 • picioarele picioarelor;
 • rafturi verticale;
 • acolade;
 • strângere;
 • patina;
 • traverse;
 • șipci.

Schema de fixare Mauerlat

Mauerlatom este numit un bar, așezat pe pereții de-a lungul perimetrului clădirii. Se fixează cu ajutorul barelor din oțel cu perete cu șuruburi de filet sau ancoră. Grinzile trebuie să fie din lemn de conifere și să aibă o secțiune pătrată de 100x100 mm sau 150x150 mm. Mauerlat se ocupă de căpriori și o dă pe pereții exteriori.

Schema de fixare a picioarelor și a mauerlatului

Rafting picioare sunt placi lungi cu o secțiune de 50x150 mm sau 100x150 mm. Acestea sunt atașate unul de celălalt la un unghi și dau acoperișului o formă triunghiulară. Construcția celor două picioare ale lor este numită fermă. Numărul de ferme depinde de lungimea casei și de tipul acoperișului. Distanța minimă dintre acestea este de 60 cm, distanța maximă este de 120 cm. La calcularea stâlpului picioarelor, trebuie să țineți cont nu numai de greutatea capacului, ci și de încărcarea vântului și de cantitatea de zăpadă din timpul iernii.

Plita este situată la cel mai înalt punct al acoperișului și este cel mai adesea o bară longitudinală care leagă ambele versanți. Din partea inferioară a barelor de susținere a barelor de sprijin, iar capetele coroanelor sunt fixate pe laturi. Uneori, patina constă din două panouri, care sunt atașate de partea superioară a coroanelor pe ambele părți și care sunt conectate la un anumit unghi.

Rafturi - bare verticale cu o secțiune de 100x100 mm, amplasate în interiorul fiecărei ferme și care servesc la transferul încărcăturii de la cursa creastei la pereții caroseriei din interiorul casei.

Stuturile sunt realizate din resturi de lemn și așezate la un unghi între stâlpi și grătare. Fețele laterale ale structurii de susținere sunt întărite de corzi, capacitatea de susținere a structurii este mărită.

Strângere - un fascicul care leagă părțile inferioare ale grinzilor, baza triunghiului structurii. Împreună cu traversele, un astfel de fascicul servește la întărirea fermei, la creșterea rezistenței sale la sarcini.

O bancă este numită o bară lungă cu o secțiune de 100x100 mm, așezată de-a lungul peretelui central al lagărului, pe care se sprijină rafturile verticale. Utilizarea unei scări pentru instalarea de șanțuri stratificate, atunci când rularea dintre pereții exteriori este mai mare de 10 m.

Căptușeala este o placă sau o bară cu grătare. Căptușeala este continuă și cu goluri, în funcție de tipul de acoperiș. Este întotdeauna atașat perpendicular pe direcția grinzilor, cel mai adesea pe orizontală.

Diferențe în sistemul de guler și suspendare al rafturilor

În cazul în care nu există mai mult de 10 m între pereții exteriori și nu există un perete de sprijin în mijloc, este aranjat un sistem de grătare suspendat. Cu acest sistem, capetele superioare ale grinzilor adiacente sunt tăiate sub un unghi și conectate una cu cealaltă folosind cuie, cu excepția instalării rafturilor și a barelor de crestături. Capetele inferioare ale picioarelor de cavitate se sprijină pe pereții exteriori. Datorită lipsei de rafturi, spațiul mansardă poate fi folosit pentru dotarea podului. De foarte multe ori funcția de înăbușire este efectuată de grinzi. Pentru a consolida structura, se recomandă instalarea unui puf de vârf la o distanță de 50 cm de creastă.

Diferențe în sistemul de guler și suspendare al rafturilor

În prezența unui perete central de sprijin, este mai justificată construirea unui sistem de raft. Peretele este așezat, stâlpii de susținere sunt fixați pe el și bara de creastă este fixată pe stâlpi. Această metodă de instalare este destul de economică și mai simplă de efectuat. Dacă plafoanele din interior sunt proiectate la niveluri diferite, posturile sunt înlocuite cu un perete de cărămidă care separă podul în două jumătăți.

Instalarea unui acoperiș arcuit

Instalarea unui acoperiș arcuit

Procesul de instalare a acoperișului cuprinde mai multe etape: fixarea peretelui de perete, asamblarea fermoarelor, montarea grătarelor pe tavan, patinajul, fixarea cutiei. Toate elementele din lemn, înainte de începerea asamblării, sunt tratate cu atenție cu orice compus antiseptic și uscate în aer.

Pentru muncă aveți nevoie de:

 • fasciculul este de 100x10 mm și de 150x150 mm;
 • plăci 50 x 150 mm;
 • grosimea plăcii de 30 mm pentru cutie;
 • Acoperișuri;
 • suporturi metalice;
 • ferăstrău și ferăstrău pentru ferăstrău;
 • un ciocan;
 • cuie și șuruburi cu auto-filetare;
 • gon și nivelul clădirii.

Montarea Mauerlate

Fixarea corectă și incorectă a Maueratului pe pereți

În casele din lemn, funcțiile Mauerlatului efectuează buștenii ultimului rând, ceea ce simplifică foarte mult procesul de lucru. Pentru a instala raftul, este suficient să tăiați canelurile de dimensiune corespunzătoare pe interiorul bustenilor.

În casele din lemn, funcțiile Mauerlatului sunt executate prin bușteni de ultimul rând

În casele din cărămidă sau clădirile de blocuri, instalarea Mauerlatt se face după cum urmează:

 • în ultimele două rânduri de știfturi metalice de zidărie filetate la o distanță de 1,5 m în jurul perimetrului cutiei;
 • pe partea de sus a pereților s-au așezat 2 straturi de pâslă de acoperiș, care au străpuns cu păr de păr;
 • În grinzi, găurile sunt găurite pentru bolțuri și așezate în partea superioară a cutiei;
 • verificați paralelismul grinzilor opuse și poziția lor orizontală;
 • pe partea de sus a știfturilor pus pe piulițe și răsuciți strâns.

Barele Mauerlatului trebuie să formeze un dreptunghi regulat și să fie în același plan orizontal. Acest lucru va facilita instalarea suplimentară a acoperișului și va asigura stabilitatea necesară. În cele din urmă, barele inegale fac un marcaj pentru grinzi și se taie caneluri de-a lungul grosimii lemnului.

Dispozitivul de grinzi suspendate

Atunci când selectați un sistem de grătare suspendat, trebuie să colectați fermele pe pământ și apoi să le instalați peste plăci. Mai întâi trebuie să desenați un desen și să calculați lungimea picioarelor de rafturi și unghiul de conectare a acestora. De obicei, unghiul acoperișului este de 35-40 de grade, dar pe zone deschise, puternic curățate, este redus la 15-20 de grade. Pentru a afla la ce unghi să vă alăturați grinzilor, urmați unghiul pantei acoperișului înmulțit cu 2.

Dispozitivul de grinzi suspendate

Cunoscând lungimea cursei dintre pereții exteriori și unghiul de conectare a grinzilor, puteți calcula lungimea picioarelor de rafturi. Cel mai adesea este egal cu 4-6 m, luând în considerare lățimea cortinei streașină de 50-60 cm.

Dispozitivul de grinzi suspendate

Capetele superioare ale grinzilor pot fi fixate în mai multe moduri: suprapuse, cap la cap și "în labe", adică cu tăieturile tăiate. Pentru fixare, folosiți plăcuțe sau șuruburi metalice. Apoi montați bufetele inferioare și superioare, apoi fermele finite sunt ridicate și așezate peste tavane.

Dispozitivul de grinzi suspendate

Primele ferme sunt atașate fermelor extreme: cu o linie plumb, rafturile sunt expuse vertical, lungimea consolei este ajustată și atașată la Mauerlat cu șuruburi sau plăci de oțel. Astfel încât în ​​timpul instalării ferma nu se mișcă, este întărită cu bride temporare de la bar. După instalare, căpriorii exteriori sunt expuși la restul, observând aceeași distanță între ele. Atunci când toate fermele sunt fixe, ia o secțiune de bord de 50x150 mm, care este cu 20-30 cm mai lungă decât lungimea cornișei și o unghie de-a lungul marginii superioare a rampei. Același lucru se întâmplă și pe cealaltă parte a acoperișului.

Elementele cheie ale raftului suspendat

Opțiuni pentru fixarea coroanelor la Mauerlatu

Opțiuni pentru fixarea coroanelor la Mauerlatu

Prima opțiune: pe raft în locul de sprijin la Mauerlatu taie un canel dreptunghiular pentru 1/3 din lățimea fasciculului. Întinzându-se din partea de sus a cutiei de 15 cm, o carieră de oțel este introdusă în perete. Grinzile sunt expuse nivelului, ele combină canelurile, apoi leagă clema de fir de sus și trag bara aproape de perete. Capetele firului sunt fixate bine pe cârlig. Liniile inferioare ale grinzilor sunt tăiate cu un ferăstrău circular, lăsând o proeminență de 50 cm.

Fixarea sistemului de rafturi

A doua opțiune: rândurile de sus ale zidurilor sunt așezate cu o cornișă de cărămidă în trepte, iar mauerlatul este la același nivel cu suprafața interioară a peretelui și se taie în canelură sub grinzi. Marginea piciorului cavității este tăiată în funcție de nivelul colțului superior al cornierului. Această metodă este mai simplă decât celelalte, dar consola este prea îngustă.

Unitate de sprijin pentru căpriori pe Mauerlat

A treia opțiune: plafoanele plafoanelor de tavan sunt produse peste marginea peretelui exterior cu 40-50 cm, iar fermele sunt instalate pe grinzi. Capetele picioarelor de rafturi sunt tăiate la un unghi și se sprijină pe grinzi, fixându-se cu curele metalice și șuruburi. Această metodă vă permite să creșteți ușor lățimea mansardei.

Amenajarea canelurilor stratificate

Figura 1 arată tăierea corzilor coroanelor în matrița așezată de-a lungul suporturilor intermediare, iar fig. 2 - Susținerea piciorului cavoului pe Mauerlat

Ordinea de lucru atunci când se instalează un sistem de raft nailon:

 • Un strat de impermeabilizare este așezat peste peretele central al lagărului;
 • impermeabilizarea este așezată și fixată de șuruburi sau plăcuțe metalice pe plafon;
 • în partea stângă sunt instalate rafturi verticale din secțiunea barei 100x100 mm;
 • pe rafturi s-au introdus orizonturi de pe placile pereche;
 • Consolidați rack-urile și grinzile cu distanțiere;
 • setați și fixați picioarele cavității.

Secțiunea transversală a picioarelor

Când elementele principale sunt fixate, suprafața grinzilor este tratată cu substanțe ignifuge. Acum poți începe să faci lamele.

Tăierea muchiilor

Pentru 50x50 mm Batten lemn adecvat, iar grosimea consiliului de 3-4 cm și o lățime de 12 cm. Sub șipcă de minute, de obicei, stabilite de material de impermeabilizare pentru a proteja sistemul de schelete de la obtinerea umed. Filmul de impermeabilizare este acoperit cu dungi orizontale de la streașină până la creasta acoperișului. Materialul se intinde cu o suprapunere de 10-15 cm, după care articulațiile sunt ținute împreună cu bandă adezivă. Liniile inferioare ale filmului trebuie să acopere complet capetele căpriorilor.

Între placi și film este necesar să se lase spațiul de ventilație, deci mai întâi benzile de lemn sunt ambalate cu șipci de lemn grosime de 3-4 cm, de-a lungul grinzilor.

Următoarea etapă este tăierea sistemului de lambriuri cu plăci; acestea sunt umplute perpendicular pe șipci, începând de la stâlpul acoperișului. Pasul acoperișului este afectat nu numai de forma acoperișului, dar și de unghiul pantelor: cu cât este mai mare unghiul, cu atât este mai mare distanța dintre plăci.

Lățime pentru ondulin

După finalizarea instalării, cutiile încep să acopere galoanele și consolele. În apropierea gablonului se pot amplasa scânduri, panouri din plastic, căptușeală, placaj impermeabil sau carton ondulat - totul depinde de posibilitățile financiare și preferințele personale. Panoul este fixat pe partea laterală a grinzilor, unghiile sau șuruburile cu auto-apăsare sunt folosite ca elemente de fixare. Consolele sunt, de asemenea, cusute cu diferite materiale - de la lemn la siding.

Sistemul de acoperiș de acoperiș și dispozitivul acestuia

Proprietarul casei private viitoare când aleg un acoperiș alege adesea o opțiune ieftină cu două pante. Construcția practică și necomplicată a unui astfel de acoperiș este fiabilă, durabilă și asigură o bună protecție împotriva intemperiilor. Să luăm în considerare modul în care este amenajat sistemul de acoperiș al unui acoperiș gable - cel mai important element al construcției sale.

Despre un acoperiș gable pe scurt

Un aranjament este un acoperiș în care două rampă dreptunghiulare plane se conectează la vârf sub un unghi. În acest caz, din lateral există deschizături triunghiulare. Sunt inserate gabioane. Pentru a se asigura că structura a fost puternică, fiabilă și a servit o perioadă lungă de timp, în ea se folosesc diferite elemente de susținere și susținere. Cea mai importantă dintre acestea este sistemul de cornișor al unui acoperiș gable, care, de fapt, este dedicat acestui material.

Elemente constructive ale acoperișurilor acoperișului

În general, toate aceste elemente ale acoperișurilor arborice sunt plăci, bare și grinzi de diferite lungimi, forme și secțiuni. Luati-le in ordine.

mauerlat

Acesta este un fascicul de pătrat conifere, a cărui dimensiune este de obicei de 10 sau 15 centimetri. Acesta este așezat de-a lungul fiecărui perete de sprijin, atașat de ele prin tije pe fir sau pe ancore. Scopul acestui element este transferul uniform al încărcăturii de la picioarele grinzilor la pereții caroseriei.

Piciorul Rafter

Această bară, într-o secțiune care măsoară 15 centimetri cu 5 (sau 10) centimetri. Din aceste elemente se conturează conturul de acoperiș triunghiular, care suportă întreaga greutate a vântului, grindină, zăpadă și alte vicisitudini meteorologice. Pentru a rezista în mod adecvat acestor sarcini, picioarele de rafturi sunt situate în trepte de 0,6 până la 1,2 metri. Cu cât este mai mare acoperirea acoperișului, cu atât distanța este mai mică. În plus, treapta de șanțuri, în unele cazuri, va depinde de caracteristicile de proiectare ale acoperișului utilizat.

cruciuliță

Bara pătrată pentru acest element are aceeași secțiune transversală ca și pentru centrele Mauerlat - 10/10 sau 15/15 centimetri. Este plasat orizontal pe peretele de susținere interior, pentru a distribui în mod uniform încărcătura din ramele de acoperiș.

Toke

Acest element este folosit pentru agățarea căpriorilor. El completează triunghiul picioarelor de rafturi, fără să-i permită să se strecoare.

standuri

Bara pentru ele este luată ca un pătrat, la fel ca și pentru elementul anterior. Rafturile sunt așezate vertical, preluând încărcătura și transferându-le pe peretele de sprijin din interiorul casei.

lonjeroane

Aceste elemente servesc ca o legătură între picioarele caprioarelor și elementele de susținere. Prin conectarea pufului și a struturilor, veți obține o fermă - un element foarte puternic. Chiar și cu o lungime mare, ferma va suporta toate stresul.

leaț

Perpendicular pe picioarele rafturilor se află brușuri (sau panouri) ale cutiei. Trecând toată greutatea acoperișului la picioarele cavoului, acest element al construcției îi asigură în continuare. Este de preferat pentru aranjarea cutiei să preiau scânduri sau scânduri. Dar din lipsă de o mai bună, placa neimprimată va fi folositoare - dar cu scoarța scoasă. Ei bine, în cazul acoperișurilor moi (de exemplu, șindrile pe bază bituminoasă), șaua este solidă. Pentru aceasta, sunt luate foi de placaj rezistente la umiditate.

Râul acoperișului

Calul este locul de sus al acoperișului care leagă două pante ale acoperișului. Se formează prin legarea picioarelor de crustă în partea superioară a acoperișului. Este situat orizontal.

Consola acoperișului

Acest element, care iese din pereți la o distanță de aproximativ 40 de centimetri, nu permite ploii să ude aceste pereți.

mânză

Și din nou numele "calului". Aceste elemente ale sistemului de acoperiș pentru acoperiș sunt necesare pentru organizarea unei console de acoperiș. Nevoia pentru ele apare numai atunci când picioarele grămezii sunt prea scurte, iar pentru consola nu sunt suficiente. Apoi, aceste picioare sunt prelungite cu filamente, care sunt plăci cu o secțiune transversală ceva mai mică.

Tipuri de sisteme de acoperiș de acoperiș

Aceste sisteme sunt doar două: tip agățat și tip nailon. Primele sunt folosite în cazul în care pereții exteriori ai casei sunt separați unul de celălalt cu 10 metri sau mai puțin. Există încă o condiție - nu trebuie să existe un perete de tip rulment între acești pereți, divizând casa în două. În caz contrar, este necesar să utilizați capriori stratificați. Când casa în construcție este împărțită nu de un zid, ci de coloane, se asamblează simultan două grătare. Rafturile, amplasate la o înclinație, se vor sprijini pe coloane, iar cele suspendate vor fi așezate perfect între ele.

Sistem de grătare de tip hanging

Pentru această schemă de acoperiș, sistemul de acoperiș se caracterizează prin faptul că grinzile se sprijină pe pereții laterali. Lucrul rău este că acest lucru creează o sarcină de spargere, care poate deteriora eventual pereții. Pentru a împiedica acest lucru, picioarele caprioarelor sunt legate prin strângere. Ca rezultat, se formează un triunghi rigid care nu este supus deformării sub sarcină. Adesea, în loc de umflături care se suprapun, acest lucru este valabil mai ales atunci când trebuie să dotați camera de la mansardă sub acoperiș.

Avantajul acestui sistem este că nu este necesar să montați un Mauerlat. În plus, este suficient să instalați pur și simplu acele părți ale structurii în care picioarele grinzilor se sprijină pe pereți. Panoul, așezat prin stratul izolator, va ajuta la transformarea fermei și a fermei, asigurând o amprentă mare. Apoi, ia în considerare principalele tipuri de graiferi agățat. Toate sunt cu trei balamale.

# 1. Un arc simplu triunghiular cu trei balamale.

Aceasta este structura cea mai simplă, care este un triunghi închis, cele două părți laterale ale cărora sunt supuse unei încărcări în curbă. Strângerea într-o astfel de construcție nu funcționează numai pe întindere și nu este o structură portantă, astfel încât poate fi înlocuită cu un cablu de oțel.

În acest caz, există câteva soluții la organizarea structurii cornicei. Acestea sunt butași frontali ortogonali, precum și folosirea elementelor de fixare la bord sau plăci.

# 2. Arcul triunghiular cu trei brațe, întărit cu o pasternă sau suspensie.

Această opțiune a fost utilizată doar mai devreme, construind mari spații industriale sau agricole cu o lungime mai mare de 6 metri. Pentru case private, acest sistem nu este potrivit. Principiul său este că greutatea strângerii (alcătuită din elemente scurte individuale) ocupă patina. Aceste elemente sunt conectate între ele și la suportul de suspendare prin intermediul unui prick (oblic sau drept). Șuruburile sunt utilizate pentru fixare. Suspensia din lemn se numește bunica și fierul greu. Acest detaliu, atârnând pe nodul streașin, iar strângerea este atașată la partea sa inferioară prin căptușeala din lemn. Adaptorii sunt cleme care reglează deformarea strângerii, dacă aceasta se blochează.

# 3. Arcul triunghiular cu trei balamale, cu puful ridicat.

Dacă doriți să dotați sub acoperișul podului, atunci această schemă este perfectă. Aici punem tortul nu mai jos, trăgând picioarele grinzilor, dar în partea de sus. Ridicându-l mai sus, mărim sarcina de tracțiune. Ei bine, rafturile se lipesc de grinzile Mauerlatului pe principiul glisorului. Sarcina este uniformă, iar sistemul este stabil. Pentru aceasta, marginile caprioarelor ar trebui să iasă dincolo de pereții exteriori ai casei.

Pentru ca strângerea să nu fie îndoită, este deseori contrabalansată de o suspendare. Acest lucru este deosebit de important dacă intenționați să faceți un plafon fals sau să puneți straturi de izolație. Cu un puf scurt, suspensia este atașată la bara de fixare și la creastă, cu două plăci, una lungă - realizând mai multe suspensii. La sarcini mari, clemele sunt utilizate pentru fixare. De asemenea, se conectează, dacă este necesar, două părți ale strângerii compuse.

# 4. Arcul triunghiular cu trei brațe, cu bara transversală.

Un astfel de sistem este montat în cazul în care distanțele sunt mari. Strângerea este fixată mai jos, iar în partea superioară - bolțul. Datorită acestui design, panourile de perete de perete nu sunt necesare. În general, șurubul - aceasta este strângerea, doar experiența de sarcină nu se întinde, și de compresie. Rigel nu ar trebui să aibă un atașament articulat la picioarele grinzilor, iar apoi structura se va încinge. Dacă totul se face așa cum ar trebui, grinzile vor deveni grinzi continue, care au trei suporturi și două zboruri.

# 5. Arcul triunghiular triunghiular cu o bunică, completată de stâlpi.

Despre sistemul cu bunica i sa spus puțin mai sus. Dacă în acest design picioarele capriorilor sunt destul de lungi, trebuie să fie susținute. Pentru a face acest lucru, și pentru a servi ca struts, reducerea flexing a încărcăturilor rafturi. Nu există nici un zid de sprijin pentru sistemul de agățare, deci este necesar să se rețină struturile la bunica. Un sistem rigid stabil ia sarcina principală pe partea superioară a acestuia, nu-l aduce în partea de jos a grinzilor. Strângerea într-o astfel de construcție este de obicei compusă, legată de un cort. Bazându-se pe gulerul bunicei, ea trage nodul de creastă în jos. Și acționează asupra suspensiei și a căpriorilor, stoarcându-le.

Sistem înclinat de tip nailon

Acest sistem are o grindă exact verticală în mijloc. Greutatea întregului acoperiș prin acest fascicul se întinde de la creastă până la peretele de lagăr. Acest zid se află la o distanță egală de marginile clădirii. După cum am menționat deja, necesitatea unei astfel de divizări a clădirii apare atunci când distanța dintre pereții săi este mai mare de 10 metri.

# 1. Navele stratificate necontestate.

În acest design, picioarele grinzilor sunt expuse doar îndoirii, fără a se apăsa pe pereți și nu le rupe. Există trei opțiuni pentru instalarea unor astfel de grinzi, care rezolvă problema încărcărilor pe pereții clădirii.

În prima variantă, suportul pentru capriori este fie un Mauerlat, fie este acoperit cu o bară specială (suport). Fixarea este utilizată pentru fixarea dintelui. Construcția este asigurată cu cleme sau sârmă, care este garantul fiabilității designului. Partea superioară a picioarelor rafturilor este plasată pe traseul patinei. Montarea pe principiul suporturilor culisante. Este necesar să fixați orificiile din partea superioară a grătarelor.

Acesta este cel mai popular design. În ea, fundul picioarelor de raft este atașat la Mauerlat printr-o articulație mobilă de tipul unui glisor. Este, de asemenea, posibilă montarea cu o bucată de bare. Pentru a păstra ferm piciorul, conducem un cuiet deasupra. Sau puteți atașa o placă flexibilă din oțel. La grinzile de sus, situate pe marginea creastei, sunt fixate fie prin găuri în perechi, fie printr-o fugă (fiecare dintre grinzi).

Particularitatea celei de-a doua opțiuni constă în faptul că picioarele caprioarelor și cursa patinei sunt strâns legate într-una. Pentru a face acest lucru, paralele cu fasciculul de skate pe ambele părți sunt umplute cu scânduri sau bare. În același timp, fasciculul are o încărcătură puternică în îndoială, dar picioarele caprioarelor sunt mult mai puțin afectate. Această opțiune este mai dificil de realizat decât cea de-a doua, deci este folosită oarecum mai puțin.

# 2. Șanțuri drepte.

În acest caz, construcția unui sistem de acoperiș arc este aproape identică cu cele trei opțiuni anterioare. Există o singură nuanță: trebuie să înlocuiți fixarea picioarelor caprioarelor de la dispozitivul mobil (de tipul tipului de glisor) la unul rigid, staționar. Apoi, graifele vor începe să transfere încărcătura de spargere pe pereții caroseriei casei. În general, astfel de rafturi de distanțare servesc ca o legătură intermediară de la sistemul înclinat la sistemul de suspendare. Cu toate acestea, diferența dintre graifele agățate este că ele nu au o parte substanțială. Puteți face fără ea.

Pentru sistemul de distanțare, Mauerlat ar trebui să fie foarte bine atașat la peretele casei. Și pereții înșiși trebuie să fie groși și puternici. Puteți aplica o curea perimetrală din beton armat.

# 3. Rafturile cu stâlpi.

Balamaua, care, de fapt, este al treilea picior al grinzilor, se mai numește și un pas. Acest al treilea picior, care lucrează la comprimare, este plasat la un unghi de 45 de grade. În acest fel, este posibil să se acopere chiar și deschideri cu o lungime de până la 14 metri, și grinzi cu o secțiune transversală foarte mică. La urma urmei, aici, în mod miraculos, un fascicul cu o singură deschidere se transformă într-un fascicul continuu cu două deschideri.

Nu este necesar să se ia în considerare fixarea strutului, este suficient doar să-l bați din ambele părți, înlocuind sub grinzi. Acest lucru nu va permite strutului să se schimbe. Principalul lucru este să tăiați cu exactitate unghiul strutului, luând în considerare înclinația piciorului căpriorilor. Pentru a determina secțiunea transversală a fasciculului necesar pentru picioarele de rafturi, trebuie să calculați sarcina de comprimare.

# 4. Grinzile sunt pe grinzile perpendiculare.

Dacă în casă există două ziduri de sprijin, se folosesc două substructuri. Ele constau în grinzi așezate de-a lungul părții laterale a acoperișului. Sub ele sunt rafturile pe care se află grinzile. Susține, de asemenea, pentru ele servesc ca o ușă și pereții interiori ai casei. Dacă nu există runde, punem rafturi sub fiecare picior al grinzilor. Partea superioară a picioarelor de creastă este legată una de cealaltă și legată de niște plăcuțe de oțel sau lemn. Nu există nici o fugă de creastă, deci există o raspândire.

Cravata este plasată sub panglica capăt-la-capăt - aceasta este anulată în sistemul de distanțare necondiționat. În partea inferioară a stâlpilor pentru stabilitate, luptele sunt fixate. Contracția, care funcționează ca un șurub, acceptă sarcini de compresie. Nu permite răsturnarea rafturilor. Scurgerile sunt încrucișate.

Acoperișuri cu mâna proprie - instrucțiuni de instalare

Un acoperiș sau un șerpuit este un acoperiș pentru două versanți, adică Are 2 suprafețe înclinate (înclinate) de formă dreptunghiulară.

Scheletul de pe acoperișul gabeta, datorită caracteristicilor de design, combină perfect simplitatea dispozitivului și întreținerea cu fiabilitate și durabilitate. Acești parametri și mulți alți parametri fac ca construcția unui acoperiș gable să fie o soluție practică și rațională pentru construcția de locuințe private și comerciale.

În cadrul acestui articol, vom analiza modul de realizare a unui sistem de acoperiș arcuit cu mâinile noastre. Pentru o percepție eficientă a materialului, este prezentată sub forma unor instrucțiuni pas cu pas de la A la Z, de la selecție și de la calcul la montarea Mauerlatului și a acoperișului sub acoperiș. Fiecare etapă este însoțită de mese, diagrame, desene, desene și fotografii.

Popularitatea acoperișului de către casă se datorează mai multor avantaje:

 • variabilitatea designului;
 • Simplitatea în calcule;
 • caracterul natural al fluxului de apă;
 • integritatea designului reduce probabilitatea scurgerilor;
 • eficiență;
 • conservarea suprafeței utile a podului sau posibilitatea dotării podului;
 • mentenabilitate ridicată;
 • rezistență și durabilitate.

Tipuri de acoperiș arici

Instalarea sistemului de ghiare de acoperiș arcuit depinde, în primul rând, de designul acestuia.

Există mai multe variante de acoperișuri gable (tipuri, tipuri):

1. Un acoperiș simplă - simetric

Un acoperiș simplu - acoperiș simetric Cel mai frecvent din cauza simplității și fiabilității opțiunii unui dispozitiv de acoperiș. Datorită simetriei, se realizează o distribuție uniformă a sarcinilor pe pereții lagărului și pe Mauerlat. Tipul și grosimea izolației nu afectează alegerea materialului.

Secțiunea transversală a barei permite o rezervă de capacitate de încărcare. Nu există nici o șansă de a îndoi căpriorii. Suporții și distanțierele pot fi puse aproape oriunde.

Dezavantajul evident este imposibilitatea de a amenaja o podea de mansardă cu drepturi depline. Din cauza colțurilor ascuțite apar zonele "surde", care nu sunt potrivite pentru utilizare.

2. Un acoperiș simplu, asimetric

Aspectul unuia dintre colțuri mai mult de 45 ° conduce la o reducere a spațiului neutilizat. Există o oportunitate de a face sufragerii sub acoperiș. În același timp, cerințele pentru calcul sunt în creștere, deoarece Sarcina pe pereți și fundație va fi distribuită neuniform.

3. Acoperiș gable deformat, cu îndoire externă și / sau internă

Suprafața acoperișului deteriorat, cu rupere exterioară și / sau interioară O astfel de construcție a acoperișului vă permite să construiți un al doilea etaj complet sub acoperiș.

Firește, o cornișor simplu de acoperiș diferă de o linie întreruptă, nu numai vizual. Principala dificultate constă în complexitatea calculelor.

Structura unui sistem de acoperiș arcuit

Construirea unui acoperiș de orice complexitate cu propriile mâini implică cunoașterea scopului elementelor structurale de bază.

Locațiile elementelor sunt afișate în fotografie.

Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit - schemă 2 Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit - schema 3

 • Mauerlat. Conceput pentru a distribui încărcătura de la sistemul de rafturi la pereții caroseriei clădirii. Pentru aranjamentul Mauerlatului este ales un fascicul de lemn masiv. De preferință zada, pin, stejar. Secțiunea transversală a fasciculului depinde de tipul său - dintr-o singură bucată sau lipită, precum și din presupusul secol de construcție. Cele mai populare dimensiuni sunt 100x100, 150x150 mm.

 • Piciorul cavoului. Principalul element al sistemului. Pentru producția de căpriori, se utilizează un fascicul puternic sau un jurnal. Pe partea superioară, picioarele formează o fermă.

Silueta fermei structurate determină aspectul structurii. Exemple de ferme din fotografie.

Opțiunile sistemului de bare de acoperiș

Parametrii importanți sunt rafturile. Despre ei va fi un pic mai mic.

 • Strângere - conectează picioarele de rafturi și le conferă rigiditate.
 • rulați:
  • Ridică fugă, montată la locul unde un coronament se unește unul cu celălalt. În viitor, va fi instalat pe creasta acoperișului.
  • Trasee laterale, ele oferă fermei o rigiditate suplimentară. Numărul și mărimea acestora depind de încărcarea sistemului.
 • Rack pentru grătare - bara situată vertical. De asemenea, o parte din sarcină este luată din greutatea acoperișului. Într-un simplu acoperiș gable este de obicei situat în centru. Cu o lățime semnificativă a spanului - în centru și în lateral. Într-un acoperiș asfaltat asimetric - locul de instalare depinde de lungimea rafturilor. Cu un acoperiș rupt și dispunerea unei încăperi în mansardă - rafturile sunt situate pe fiecare parte, lăsând spațiu pentru mișcare liberă. În cazul în care camerele ar trebui să fie două - rafturile sunt situate în centru și pe lateral.

Poziția standului, în funcție de lungimea acoperișului, este prezentată în figură.

În funcție de lungimea acoperișului

 • Brace. Serveste ca suport pentru rack.

În regiunile cu încărcături semnificative de vânt și zăpadă nu sunt instalate doar benzi longitudinale (amplasate în același plan cu o pereche de rafturi), dar și diagonale.

 • Hornul. Scopul său este de a servi drept suport pentru rack și punctul de prindere al strutului.
 • Șipci. Este proiectat pentru deplasarea în timpul lucrărilor de construcție și fixarea materialului de acoperiș. Este instalat perpendicular pe picioarele cavității.

Prezența unui desen și a unei diagrame care să arate locația tuturor elementelor structurale enumerate vă vor ajuta în lucrare.

Selecția materialului pentru grinzi

Atunci când se calculează materialul pe un acoperiș gable, trebuie să alegeți lemn de calitate fără deteriorări și găuri de vierme. Nu este permisă prezența nodurilor pentru grinzi, mauerlat și capriori.

Pentru panouri, laturile de noduri trebuie să fie la minimum și nu trebuie să cadă. Lemnul trebuie să fie solid și să fie prelucrat cu preparatele necesare, ceea ce va spori proprietățile.

Calcularea sistemului de acoperiș din alamă

Calculul parametrilor materialului este o etapă importantă, prin urmare, oferim algoritmul de calcul pas cu pas.

Calculul sistemului de rafturi Este important de știut: întregul sistem de tavan constă dintr-un set de triunghiuri, cel mai rigid element. În schimb, dacă patinele au o formă diferită, i. E. sunt un dreptunghi neregulat, atunci trebuie să îl împărțiți în componente separate și să calculați încărcătura și numărul de materiale pentru fiecare. După calcule, datele sunt rezumate.

1. Calcularea sarcinii pe sistemul de rafturi

Încărcarea pe grinzi poate fi de trei tipuri:

 • Sarcini permanente. Acțiunea lor va fi întotdeauna simțită de sistemul de coroane. Astfel de sarcini includ greutatea acoperișului, acoperișul, izolația, filmele, elementele suplimentare ale acoperișului, materialele de finisare pentru podeaua mansardă. Greutatea acoperișului este suma greutății tuturor elementelor sale constitutive, este mai ușor să luăm în considerare această sarcină. În medie, valoarea încărcării constante pe grinzi este de 40-45 kg / m2.

Pentru referință: Greutatea unor materiale de acoperire pe 1 mp. este prezentat în tabel

 • Încărcați variabilele. Acestea funcționează în perioade diferite și cu puncte forte diferite. La astfel de sarcini se efectuează: o sarcină vântului și forța sa, încărcarea zăpezii, intensitatea depozitelor.

De fapt, panta acoperișului este ca o pânză și, având în vedere încărcătura vântului, structura întregului acoperiș poate fi distrusă.

Încărcarea vântului pe acoperiș

Calculul se efectuează în funcție de formula: sarcina vântului este egală cu indicatorul pentru regiunea înmulțit cu factorul de corecție. Acești indicatori sunt conținute în SNiP "Loads and Impacts" și sunt determinate nu numai de regiune, ci și de locația casei. De exemplu, o casă privată, înconjurată de clădiri înalte, are mai puține încărcături. O casă de țară detașată sau o experiență de dacha a crescut încărcăturile de vânt.

2. Calcularea încărcăturii de zăpadă pe acoperiș

Calcularea acoperișului pentru încărcarea zăpezii se efectuează conform formulei:

Încărcarea zăpezii totale este egală cu greutatea zăpezii înmulțită cu factorul de corecție. Coeficientul ia în considerare presiunea vântului și influența aerodinamică.

Greutatea zăpezii, care reprezintă 1 metru pătrat. Suprafața acoperișului (conform SNIP 2.01.07-85) este în intervalul 80-320 kg / m2.

Coeficienții care prezintă dependența de panta pantei sunt prezentați în fotografie.

Schema de calculare a sarcinii de zăpadă de pe acoperiș

 • Încărcături speciale. Asemenea sarcini sunt luate în considerare în locuri cu activitate seismică mare, tornade, vânturi de furtună. Pentru latitudinile noastre, este suficient să se facă o marjă de forță.

Evaluarea stării și capacității portante a zidurilor și fundațiilor

Trebuie avut în vedere faptul că acoperișul are o greutate semnificativă, care poate deteriora restul clădirii.

Definiția configurației acoperișului:

 • simplu simetric;
 • simplu asimetric;
 • linie întreruptă.

Cu cât este mai complexă forma acoperișului, cu atât este mai mare numărul de ferme și garnituri necesare pentru a crea marja necesară pentru rezistență.

3. Calcularea unghiului acoperișului

Unghiul de înclinare al acoperișului arboric este determinat în primul rând de materialul de acoperiș. La urma urmei, fiecare dintre ele își înaintează cererile.

 • acoperiș moale - 5-20 °;
 • tigla metalica, ardezie, carton ondulat, ondulin - 20-45 °.

Trebuie remarcat faptul că creșterea unghiului crește suprafața sub acoperiș, dar și cantitatea de material. Ce afectează costul total al muncii.

Calcularea unghiului acoperișului

5. Calculul pitchului grinzilor

Traversul acoperișului gablon pentru clădirile rezidențiale poate fi cuprins între 60 și 100 cm. Alegerea depinde de materialul de acoperiș și de greutatea structurii acoperișului. Apoi numărul de picioare de rafturi se calculează prin împărțirea lungimii rampei la distanța dintre perechile de cavități plus 1. Numărul obținut determină numărul de picioare pe patină. Pentru al doilea, numărul trebuie să fie înmulțit cu 2.

6. Calculul lungimii acoperișului acoperișului

Lungimea rafturilor pentru acoperișul mansardei este calculată de teorema lui Pitagora.

Parametrul "a" (înălțimea acoperișului) este setat independent. Valoarea sa determină posibilitatea de amenajare a unei locuințe sub acoperiș, confortul de a fi la mansardă, consumul de material pentru construcția acoperișului.

Parametrul "b" este jumătate din lățimea clădirii.

Parametrul "c" este hypotenuse a triunghiului.

Trebuie remarcat faptul că lungimea maximă a fasciculului este de 6 m. Prin urmare, dacă este necesar, grinzile pot fi îmbinate (clădire, andocare, îmbinare).

Metoda de îmbinare a grinzilor pe lungime este prezentată în fotografie.

Metodele de îmbinare a grinzilor de-a lungul lungimii

Lățimea grinzilor pentru acoperiș depinde de distanța dintre pereții opuși ai rulmentului.

7. Calcularea secțiunii de grinzi

Secțiunea transversală a acoperișului arboric este dependentă de mai mulți factori:

 • încărcare, am scris deja despre aceasta;
 • tipul de material utilizat. De exemplu, jurnalul poate suporta o sarcină, fasciculul - celălalt, fasciculul lipit - al treilea;
 • lungimea picioarelor de rafturi;
 • tipul de lemn utilizat în construcții;
 • distanța dintre grinzi (etapele de coridoare).

Determinați secțiunea transversală a fasciculului pentru grinzi, cunoscând distanța dintre grinzi și lungimea grinzilor, puteți utiliza datele de mai jos.

Secțiune de cotropi - tabel

Dimensiuni de cherestea (grinzi și panouri) pentru un sistem de acoperiș arcuit:

 • grosimea (secțiunea transversală) a lui Mauerlat este de 10x10 sau 15x15 cm;
 • grosimea rafturilor și pufurilor - 10x15 sau 10x20 cm. Uneori utilizați o bară de 5x15 sau 5x20 cm;
 • Rulați și o manetă - 5x15 sau 5x20. În funcție de lățimea piciorului;
 • Stand - 10x10 sau 10x15;
 • un picior - 5x10 sau 5x15 (în funcție de lățimea rafturii);
 • Grosimea (secțiunea transversală) a acoperișului pe acoperiș este de 2x10, 2,5x15 (în funcție de materialul de acoperiș).

Tipuri de sisteme de cornișor de acoperiș gable

Pentru construcția considerată a acoperișului există 2 opțiuni: caneluri stratificate și suspendate.

Tipuri de sistem de acoperiș: cu grinzi stratificate și suspendate

Luați în considerare fiecare specie în detaliu pentru a face o alegere ponderată.

Hanging agățat

Sunt aplicate la o lățime a unui acoperiș de cel mult 6 m. Instalarea canelurilor suspendate se realizează prin fixarea piciorului în spatele peretelui de sprijin și a fusului de creastă. Construcția capului suspendat este specială datorită faptului că picioarele cavității sunt sub influența unei forțe de spargere. Grinzile agățate cu un puf, instalat între picioare, îi pot reduce impactul. Strângerea sistemului de rafturi poate fi din lemn sau din metal. Adesea puff-uri sunt plasate mai jos, apoi joacă rolul de grinzi poartă. Este important să se asigure o fixare sigură a strângerii pe șanț. Deoarece este transmisă și o forță de spargere.

Suporturi suprapuse

Sunt aplicate la aranjarea acoperișurilor de orice dimensiune. Construcția canelurilor stratificate asigură prezența unei platforme și a unui raft. O bancă care se află paralel cu Mauerlat-ul ocupă o parte din încărcătură. Astfel, picioarele de creastă par să fie înclinate unul către altul și sunt susținute de suport. Grinzile sistemului de odihnă funcționează numai pe îndoire. Și ușurința de instalare a înclinat, de asemenea, scalele în favoarea lor. Singurul dezavantaj - prezența unui rack.

combinate

Având în vedere faptul că acoperișurile moderne se disting printr-o mare varietate de forme și complexitatea configurațiilor, este utilizată o vedere combinată a sistemului de crustă.

Vedere combinată a sistemului de rafturi

După alegerea tipului de sistem de rafturi, puteți calcula cu exactitate cantitatea de material. Calculați rezultatele calculelor. În acest caz, profesioniștii recomandă să se întocmească desene pentru fiecare element al acoperișului.

Instalarea de sisteme de raft de acoperiș

După ce se calculează grinzile acoperișului, puteți continua instalarea. Procesul va fi împărțit în etape și va oferi o descriere a fiecăruia dintre ele. Veți primi un fel de instrucțiuni pas cu pas care conține informații suplimentare pentru fiecare etapă.

1. Montarea Mauerlattului pe perete

Bara este așezată de-a lungul peretelui pe care se vor odihni căpriorii.

În cabinele de casete, rolul Mauerlata este jucat de coroana superioară. În clădirile construite din materiale poroase (beton, beton spongios) sau cărămizi, mauerlatul este instalat de-a lungul întregii lungimi a peretelui de lagăr. În alte cazuri, acesta poate fi instalat între picioarele de rafturi.

Materialul este pregătit pentru site-ul www.mydomik.net

Îmbinarea Maueratului între ele (blocare directă cu șuruburi) Deoarece lungimea Mauerlate-ului depășește dimensiunile standard ale cherestei, trebuie să fie îmbinată.

Legătura dintre Mauerlat una cu cealaltă se face așa cum se arată în figură.

Cum se conectează Mauerlat?

Grinzile sunt tăiate numai la un unghi de 90 °. Conexiunile apar cu ajutorul șuruburilor. Cuie, sârmă, nagale de lemn nu sunt folosite.

Cum se montează Mauerlat?

Instalarea lui Mauerlat se face pe partea superioară a peretelui. Tehnica de montare prevede mai multe moduri de a fixa Mauerlat:

 • strict în centrul peretelui de lagăr;
 • cu o schimbare spre o parte.

Pentru a proteja bara pentru Mauerlata de daune, este pus pe un strat de material de impermeabilizare, care este, de obicei, un ruberoid comun.

Fiabilitatea fixării Mauerlatului este un aspect important al construcției. Acest lucru se datorează faptului că panta acoperișului este ca o pânză. De exemplu, are o încărcătură puternică de vânt. Prin urmare, Mauerlatt trebuie fixat ferm pe perete.

Metode de fixare a Mauerlate-ului pe perete și pe căpriori

Ancore Mauerlat Șuruburi de ancorare. Ideal pentru o clădire monolitică.

Suporturi Mauerlat cu nagale din lemn Nageluri din lemn. Utilizat pentru cabine din busteni si grinzi. Dar, ele sunt întotdeauna folosite cu elemente de fixare suplimentare.

Mauerlata montează capsele Staples.

Maueratul se fixează pe știfturi sau fitinguri. Aplicabil în cazul în care cabana este construită din materiale poroase (beton, beton spumos).

Montarea Mauerlatului cu fixare culisantă. Fixare glisantă (articulată). Împingerea în acest fel vă permite să asigurați deplasarea picioarelor de crăpături atunci când se micșorează casa.

Sârmă Mauerlat Sârmă răsucite (tricotare, oțel). Folosit ca un element de fixare suplimentar în majoritatea cazurilor.

2. Fabricarea de ferme sau perechi de ferme

Instalarea se face în două moduri:

 • instalarea grinzilor direct pe acoperiș. Nu este folosit adesea, deoarece este dificil să se efectueze toate lucrările, să se măsoare, să se ajusteze la înălțime. Dar vă permite să efectuați singuri instalarea;
 • asamblare pe teren. De exemplu, elementele individuale (triunghiuri sau perechi) pentru sistemul de bare pot fi asamblate mai jos, apoi le ridicați pe acoperiș. Avantajul unui astfel de sistem în executarea rapidă a lucrărilor de înaltă altitudine. Un dezavantaj este că greutatea structurii asamblate a structurii de legătură poate fi considerabilă. Pentru ridicare va fi nevoie de echipament special.

3. Instalarea picioarelor de rafturi

Perechile colectate se ridică și sunt montate pe Mauerlat. Pentru a face acest lucru, în partea de jos a picioarelor cavoului trebuie să faceți o băutură.

Modul de fixare a cornierului este prezentat în figură.

Metode de fixare a picioarelor cavității

Începeți instalarea capriorilor de la capetele opuse ale acoperișului.

Între perechele de rafturi, un șir este întins. Între perechile fixe, un șir este întins. Aceasta va simplifica instalarea perechilor de rafturi ulterioare. Și, de asemenea, va desemna nivelul creastei.

În continuare, restul picioarelor de creastă sunt poziționate la distanța indicată una de cealaltă.

Dacă sistemul de lambriuri este montat direct pe acoperișul casei, atunci după instalarea celor două picioare extreme de curbură, suportul de creastă este instalat. Apoi, jumătate de abur este atașat la ea.

Este demn de remarcat faptul că în această problemă opiniile profesioniștilor diferă. Unii sfătuiesc să folosească ordinea șahului de fixare, ceea ce va permite distribuirea uniformă a încărcăturii crescute pe pereți și fundație mai uniform. Această procedură implică instalarea unui grătar într-un model de șah. După instalarea unei părți din capriori, montați părțile lipsă ale perechii. Alții, insistă că trebuie să faceți o instalare consecventă a fiecărei perechi. În funcție de mărimea structurii și de configurația structurii de susținere, armarea picioarelor de rafturi se realizează prin suporturi și stâlpi.

Fixare cu cleme de tăiere Nuance. Conectați elementele structurale suplimentare cu ajutorul tăierii. Este preferabil să le rezolvați prin prinderea capselor.

Dacă este necesar, puteți extinde piciorul vasului.

Metodele de îmbinare a picioarelor rafturilor sunt prezentate în fotografie.

Metodele de îmbinare a picioarelor de rafturi

4. Instalarea acoperișului arcului

Nodul de creastă al acoperișului este realizat prin îmbinarea picioarelor de creastă în partea superioară.

Dispozitivul creastei:

 • Metodă fără utilizarea unei bare de susținere (vezi Fig.).

Instalarea creastei acoperișului fără utilizarea unei bare de susținere

 • Metoda care utilizează un fascicul de rafturi. O bară este necesară pentru acoperișuri mari. În viitor, poate deveni un suport pentru rack.
 • Metoda de așezare pe grindă.

Instalarea creastei acoperișului prin metoda de așezare pe grindă Montarea acoperișului pe acoperiș prin metoda de așezare pe lemn

 • O versiune mai modernă a fabricării nodului de creastă poate fi considerată metoda prezentată în fotografie.

Metoda de fabricare a unui nod de creastă

 • Metoda de tăiere.

Instalarea creastei prin metoda de tăiere

După instalarea sistemului de acoperiș, realizăm fixarea capitalului tuturor elementelor structurale.

5. Instalarea dalelor de acoperiș

Montat în orice caz și este proiectat pentru o mișcare mai convenabilă pe acoperiș în timpul executării lucrărilor, precum și pentru fixarea materialului de acoperiș.

Pasul acoperișului depinde de tipul de material de acoperiș, de exemplu:

 • sub placa metalica - 350 mm (distanta dintre cele doua panouri inferioare ale panourilor ar trebui sa fie de 300 mm).
 • sub foi profilate și ardezie - 440 mm.
 • sub un acoperiș moale am răspândit o cutie continuă.

Sistemul de acoperiș cu podea - video:

concluzie

După cum puteți vedea, în ciuda simplității aparente, instalarea sistemului de acoperiș gable conține multe capcane. Dar, bazându-vă pe recomandările de mai sus, puteți construi cu ușurință un design fiabil cu propriile mâini.

Acoperișuri cu mâinile proprii: o imagine de ansamblu a tipului de agățat și de forfecare

Rafturi realizează o serie de funcții importante de acoperiș. Ele stabilesc configurația acoperișului viitor, percep încărcările atmosferice, țin materialul. Printre capriori se formează planuri plane pentru a pune capacul și a oferi spațiu pentru componentele placajului de acoperiș.

Pentru a ne asigura că o astfel de parte importantă a acoperișului se descurcă perfect cu sarcinile de mai sus, avem nevoie de informații despre regulile și principiile designului său. Informația este utilă pentru cei care construiesc un sistem de acoperiș gable cu mâinile lor și aceia care decid să recurgă la serviciile unei brigăzi angajate de constructori.

conținut

Rafting pentru acoperișuri

În construcția unui cadru de acoperiș pentru acoperișuri înclinate, se utilizează grinzi de lemn și metal. Materialul de pornire pentru prima opțiune este o placă, un jurnal, o bară. Al doilea este construit din metal laminat: un canal, o conductă de profil, un fascicul I, un colț. Există structuri combinate cu piese de oțel cele mai încărcate și elemente din lemn în zone mai puțin critice.

În plus față de puterea "fierului" metalului există o mulțime de dezavantaje. Acestea includ calități de inginerie termică care nu sunt satisfăcătoare pentru proprietarii clădirilor rezidențiale. Necesitatea îmbinărilor sudate este dezamăgitoare. Cel mai adesea coronamentele din oțel sunt echipate cu structuri industriale, mai puțin deseori cabine private, asamblate din module metalice.

În cazul construcției independente a rafturilor pentru case private, lemnul este o prioritate. Este ușor să lucrați, este mai ușor, mai cald, mai atrăgător în funcție de criteriile de mediu. În plus, pentru implementarea conexiunilor nodale, mașina de sudura și abilitățile sudorului nu vor fi necesare.

Rafturi - elementul fundamental

Principalul "jucător" al ramei pentru construcția acoperișului este o căprioară, în mediul acoperiș numit piciorul cavității. În funcție de complexitatea și dimensiunile arhitectonice ale acoperișului, pot fi folosite sau nu pot fi utilizate chiar și Mauerlat, care se află în picioare, înclinate, cuiburi, cîrlige, buzunare.

Rafturile utilizate în construcția scheletului acoperișurilor de acoperiș, în funcție de caracteristicile tehnice și de modul de așezare, sunt împărțite în:

 • Grinzile de acoperiș, ambele tocuri au suporturi structurale fiabile. Marginea inferioară a coroanelor stratificate se sprijină pe Mauerlat sau pe plafonul cadrului. Suportul pentru marginea superioară poate fi un analog în oglindă al grătarului sau rutei adiacente, care este așezat orizontal sub grinda de crestătură. În primul caz, sistemul de tavan este numit un sistem de distanțare, în al doilea este necontestat.
 • Clapetă agățată, a cărei vârf se sprijină unul pe celălalt, iar partea inferioară se bazează pe un fascicul suplimentar - puf. Acesta din urmă leagă cele două călcâi inferioare ale picioarelor adiacente, ceea ce are ca rezultat un modul triunghiular denumit truss. Strângerea stinge procesele de întindere, astfel încât numai acționarea pe verticală acționează asupra pereților. Designul cu grinzi agățate, deși este distanțier, dar nu trece de ras pe pereți.

În conformitate cu specificul tehnologic al picioarelor de rafturi, structurile construite din ele sunt împărțite în straturi și agățate. Pentru stabilitatea structurii este echipat cu suporturi și rafturi suplimentare. Pentru aranjarea suporturilor din partea superioară a grinzilor stratificate, picioarele și grinzile sunt montate. În realitate, construcția coroanelor este mult mai complicată decât modelele elementare descrise.

Rețineți că, în general, formarea scheletului unui acoperiș gable poate fi făcută fără o structură de cavitate. În astfel de situații, planurile de skate presupuse sunt formate de trasee - grinzile așezate direct pe frunzele rulmentului. Cu toate acestea, suntem interesați acum, în mod specific, în construirea unui sistem de acoperiș gable, și în acesta poate fi folosit ca capriori agățat sau stratificat, și o combinație de ambele tipuri.

Finitatea fixării picioarelor de rafturi

Fixarea sistemului de acoperiș la cărămidă, beton spumos, pereți din beton gazos se realizează prin Mauerlat, care, la rândul său, este fixat de ancore. Între mauerlat reprezentând un cadru de lemn, iar pereții materialului respectivului strat necesar pus hidroizolarea acoperișuri, hidroizolații, etc.

Partea superioară a zidurilor de cărămidă este uneori special amenajată astfel încât pe perimetrul exterior să fie ceva asemănător unui parapet slab. Este necesar ca Mauerlatul să fie așezat în interiorul parapetului, iar pereții să nu se întindă pe picioarele cavității.

Recomandări video care doresc să aranjeze un Mauerlat cu propriile mâini:

Rafturile ramei acoperișurilor de case din lemn se sprijină pe cornișorul superior sau pe grinzile din tavan. Conectarea este realizată în toate cazurile prin tăiere și duplicare prin cuie, șuruburi, plăci metalice sau din lemn.

Cum se face fără calcule zhubodrobitelnyh?

Este foarte de dorit ca secțiunea transversală și dimensiunile liniare ale grinzilor din lemn să fie determinate de proiect. Designerul va da justificări clare de proiectare parametrilor geometrici ai panoului sau fasciculului, luând în considerare întreaga gamă de sarcini și condiții meteorologice. Dacă nu există o dezvoltare a proiectului la domiciliu, modul în care acesta se află se află pe șantierul unei case cu o construcție similară a acoperișului.

Nu puteți acorda atenție numărului de etaje al unei clădiri care se ridică. Este mai simplu și mai precis să afli dimensiunile necesare pentru un superintendent decât să le recunoști de la proprietarii unei samostroya ciudate. La urma urmei, în mâinile documentației superintendente, cu un calcul clar al încărcăturii pe acoperiș de 1 mp M într-o anumită regiune.

Pasul de instalare a grinzilor determină tipul și greutatea acoperișului. Cu cât este mai greu, cu atât este mai mică distanța dintre picioarele cavității. Pentru așezarea plăcilor ceramice, de exemplu, distanța optimă între căpriori vor 0,6-0,7m și pentru montarea pe tablă profilată și admisă 1,5-2,0 m. Cu toate acestea, chiar și în exces de etape necesare pentru instalarea corectă a acoperișului, are un randament. Acest dispozitiv este un contrabalanj de amplificare. Adevărat, va crește greutatea acoperișului, și bugetul de construcție. Prin urmare, cu o etapă de croitorie, este mai bine să înțelegem structura sistemului de rafturi.

Mecanicii meșteșugi calculează treptele coridoarelor în funcție de trăsăturile structurale ale clădirii, împărțind în mod banal lungimea rampei în distanțe egale. Pentru acoperișurile izolate, pasul dintre grinzi este selectat pe baza lățimii plăcilor termoizolante.

Pe site-ul nostru puteți găsi un calculator pentru calcularea unui acoperiș gable, pe care îl puteți ajuta foarte mult și cu construcția.

Tapițerii pentru tapiserie

Grinzile de tip nailon sunt mult mai simple în execuție decât frații lor agățați. Plusul justificat al schemei stratificate este de a asigura o aerisire completă, care este direct legată de serviciul pe termen lung.

Caracteristici distinctive de design:

 • Prezența obligatorie a sprijinului sub creasta piciorului cojii. Rolul suportului poate fi jucat printr-o rulare - un fascicul de lemn care se sprijină pe stâlpi sau pe peretele interior al structurii sau pe capătul superior al cavității adiacente.
 • Utilizați mauerlat pentru a ridica structura de zăbrele pe pereții cărămizi sau piatră artificială.
 • Folosirea unor rute suplimentare și rafturi în cazul în care picioarele de grădină datorită dimensiunilor mari ale acoperișului necesită puncte suplimentare de susținere.

Schema minus constă în prezența elementelor structurale care afectează aspectul spațiului intern al podului exploatat. Dacă podul este rece și nu își asumă organizarea unor spații utile, atunci ar trebui să se acorde prioritate structurii stratificate a sistemului de tavan pentru dispozitivul de acoperiș arcuit.

Succesiune tipică de lucru privind construirea unei structuri de structură stratificată:

 • Mai întâi de toate, măsuram înălțimile de construcție, diagonalele și orizontalitatea tăieturii superioare a scheletului. Dacă sunt detectate deviații verticale ale zidurilor de cărămidă și beton, le eliminăm cu o șapă de ciment-nisip. Depășirea înălțimii casei este învelită. Prin așezarea jetoanelor sub Mauerlat cu defecte verticale este posibilă lupta, dacă valoarea lor este nesemnificativă.
 • Suprafața suprapunerii sub așezarea scărilor trebuie, de asemenea, egalizată. Ea, mauerlat și run ar trebui să fie în mod clar orizontal, dar dispunerea elementelor enumerate într-un singur plan nu este necesară.
 • Procesăm toate părțile din lemn ale structurii înainte de instalarea de substanțe ignifuge și antiseptice.
 • Pe pereții din beton și cărămidă am pus hidroizolația sub instalația Mauerlat.
 • Am așezat fasciculul Mauerlata pe pereți, măsurându-ne diagonalele. Dacă este necesar, mișcați ușor grinzile și rotiți colțurile, încercând să atingeți o geometrie ideală. Aliniați cadrul orizontal dacă este necesar.
 • Am montat cadrul Mauerlat. Îmbinarea grinzilor într-un singur cadru se face prin tăieturi oblice, articulațiile sunt duplicate cu șuruburi.
 • Fixăm poziția Mauerlatului. Fixarea este făcută fie prin intermediul unor brațe la un dop din lemn, fie prin șuruburi ancorate, așezate în perete înainte de timp.
 • Marchează poziția platformei. Axa sa trebuie să se retragă de pe grinzile Mauerlatului la distanțe egale pe fiecare parte. Dacă rulajul se va baza doar pe rafturi fără picioare, procedura de marcare se efectuează numai pentru aceste posturi.
 • Instalăm placa pe o hidroizolare cu două straturi. La bază se fixează cu șuruburi de ancorare, iar peretele interior se conectează prin racorduri sau capse.
 • Marcați punctul de instalare a picioarelor de rafturi.
 • Am tăiat rafturile în aceleași dimensiuni, pentru că gheața este expusă în orizont. Înălțimea rafturilor trebuie să țină cont de dimensiunile secțiunii traseului și a piciorului.
 • Fixăm rack-urile. Dacă sunt furnizate de proiect, le debranșăm cu distanțiere.
 • Puneți fuga pe rafturi. Din nou, verificați geometria, apoi instalați capsele, căptușeala metalică, plăcile de fixare din lemn.
 • Instalați o placă de tavă de încercare, marcați locurile de tundere pe ea. În cazul în care Mauerlat este stabilit strict în orizont, nu este nevoie să se potrivească în mod cert pe acoperiș. Prima placă poate fi utilizată ca șablon pentru a face restul.
 • Marcați punctul de instalare al grătarelor. Maeștrii populari pentru marcare pregătesc de obicei o pereche de șine, lungimea cărora este egală cu decalajul dintre grinzi.
 • Pe marcaj, am stabilit picioarele de cruce și le-am fixat mai întâi până la Mauerlat, apoi în sus până la rula unul la celălalt. Fiecare al doilea raft este fixat la Mauerlat cu un ligament de sârmă. În casele din lemn, cornișoarele sunt înșurubate în al doilea rând de la rândul superior al coroanei.

Dacă sistemul de substrat este realizat fără cusur, plăcile laminate sunt montate într-o ordine arbitrară. Dacă nu există încredere într-o structură ideală, atunci sunt instalate primele perechi de coronite. Între ele se întinde sfoara de control sau linia de comandă, conform căreia se ajustează poziția coridoarelor nou instalate.

Finalizarea instalării structurii acoperișului prin instalarea fileurilor, în cazul în care lungimea picioarelor de curbură nu permite formarea crestăturii cu lungimea necesară. Apropo, pentru clădirile din lemn ar trebui să "ieși" pentru conturul clădirii la 50cm. Dacă se planifică organizarea vizierului, se instalează mini-rafturi separate.

Un alt videoclip util despre construirea unui zid de acoperiș cu mâna ta:

Dispozitive de suspendare suspendate

Hanging varietate de sisteme de cornier este un triunghi. Cele două laturi superioare ale triunghiului sunt compuse dintr-o pereche de căpriori, iar partea inferioară este strângerea care leagă tocurile inferioare. Folosirea strângerii permite neutralizarea acțiunii strutului, prin urmare numai greutatea acoperișului, a acoperișului și a greutății precipitațiilor depinde de pereții cu structuri suspendate.

Specificitatea sistemelor de acoperiș suspendate

Caracteristici ale tipului de agățat:

 • Prezența obligatorie a unei inhalări, executată mai des de lemn, mai puțin de metal.
 • Abilitatea de a renunța la utilizarea Mauerlate. Rama din lemn va fi înlocuită cu succes cu o placă așezată pe o impermeabilizare dublă.
 • Instalarea pe pereți a triunghiurilor finisate finisate - ferme de șanțuri.

Avantajele schemei de suspendare includ un spațiu liber din rafturile de sub acoperiș, ceea ce face posibilă organizarea unui pod fără coloane și pereți despărțitori. Există dezavantaje. Primul dintre acestea este restricțiile de pante abrupte: unghiul pantei lor poate fi de cel puțin 1/6 din suprafața unei structuri triunghiulare, este recomandat ca acoperișurile mai abrupte să fie recomandate. Al doilea dezavantaj este nevoia de calcule minuțioase pentru un dispozitiv competent de streașină.

Printre alte lucruri, unghiul structurii de feronerie trebuie instalat cu o precizie de bijutier. axele componentelor conectate ale sistemului suspendat suspendat trebuie să se intersecteze într-un punct a cărui proiecție trebuie să se încadreze pe axa centrală a plăcii Mauerlat sau a plăcii de înlocuire.

Subtilitățile sistemelor de agățat de mari dimensiuni

Strângerea este cel mai lung element al unei structuri suspendate suspendate. De-a lungul timpului, ca și în toate materialele din lemn, se deformează și se înmoaie sub acțiunea propriei sale mase. Proprietarii de case cu o deschidere de 3-5 metri nu vă îngrijorează această situație, dar proprietarii de clădiri cu deschideri de 6 metri și mai mulți ar trebui să se gândească la instalarea de piese suplimentare care exclud schimbările geometrice în strângere.

Pentru a preveni căderea în instalarea unui sistem de rafturi pentru un acoperiș de dimensiuni mari, există o componentă foarte importantă. Aceasta este o suspendare, numită bunica. De cele mai multe ori, este un bar atașat la partea superioară a scheletei printr-un surf de lemn. Nu confunda bunica cu stâlpii, pentru că partea inferioară nu ar trebui să atingă deloc puful. Și nu se aplică instalarea rafturilor ca suport în sistemele de suspensie.

Linia de jos este că bunicul pare să stea pe nodul de creastă, și deja este strâns cu șuruburi sau garnituri de lemn cuie. Pentru a corecta strângerea strânsă, clemele sunt filetate sau tip colier.

Reglarea poziției de strângere poate fi aranjată în zona nodului de creastă, iar vârful cu acesta este conectat rigid prin tăiere. În loc de o bară în mansardă non-rezidențială, o armătură poate fi utilizată pentru a face elementul de tragere descris. Se recomandă ca banda de susținere sau suspensia să fie instalată și în cazul în care strângerea este asamblată din două bare, pentru a susține secțiunea de conectare.

Într-un sistem îmbunătățit de suspendare de acest tip, grinzile de pasternă completează papila. Tensiunile din diamantul format sunt stinse spontan datorită aranjamentului competent al sarcinilor vectoriale care acționează asupra sistemului. Ca rezultat, sistemul de cavități este mulțumit de stabilitatea cu upgrade-uri minore și nu prea costisitoare.

Tip de suspendare pentru mansardă

Pentru a mări spațiul util, strângerea triunghiurilor de fermă pentru pod se face mai aproape de creastă. O mișcare complet rezonabilă are avantaje suplimentare: vă permite să utilizați bufe ca bază pentru depunerea plafonului. Se alătură rafturilor tăind-o pe jumătate uscată cu o replicare a șuruburilor. De la îndoire este păzită prin instalarea unui vârf scurt.

Un dezavantaj notabil al structurii agățate de mansardă este necesitatea unor calcule corecte. Este prea greu să calculați singur, este mai bine să utilizați proiectul finalizat.

Care design este mai economic?

Cost - un argument important pentru un constructor independent. În mod firesc, prețul de construcție pentru ambele tipuri de sisteme de rafturi nu poate fi același, deoarece:

 • În construcția unei construcții din nailon pentru fabricarea picioarelor de rafturi, se utilizează o placă sau un fascicul de secțiune transversală mică. pentru că grinzile stratificate au sub ele două suporturi fiabile, cerințele pentru puterea lor sunt mai mici decât în ​​versiunea atârnată.
 • În construcția unei structuri suspendate, rafturile sunt realizate din lemn gros. Pentru fabricarea strângerii este necesar un material cu secțiune transversală similară. Chiar ținând seama de respingerea Mauerlatului, consumul va fi mult mai mare.

Nu va fi posibil să salvați calitatea materialului. Pentru elementele portante ale ambelor sisteme: grinzi, grinzi, picioare, mauerlat, stâlpi, rafturi, cherestea de gradul 2 este necesară. Pentru traversare și înfundare, lucrul la tensiune, este necesară clasa I. În fabricarea garniturilor de lemn mai puțin responsabile, se poate folosi clasa a III-a. Fără a număra, putem spune că în construcția sistemelor de suspensie, materialul scump este utilizat într-un volum mai mare.

Fermele agățate sunt colectate într-o zonă deschisă lângă unitate, apoi transportate asamblate în sus. Pentru a ridica arcurile triunghiulare grele de pe fascicul, va fi necesar un tehnician, pentru care chiria va trebui plătită. Și proiectul pentru nodurile complexe ale opțiunii agățate merită, de asemenea, ceva.

Instrucțiuni video privind construcția structurii suspendate a categoriei de agățat:

Metodele de construire a sistemelor de acoperiș pentru acoperișuri cu două pante sunt de fapt mult mai mari. Am descris numai soiurile de bază, care, în realitate, sunt aplicabile caselor mici și a clădirilor fără arhitectură. Cu toate acestea, informațiile prezentate sunt suficiente pentru a face față construirii unei structuri simple.