Studiul tehnologiei pentru construirea de acoperiș din plăci moi

Horn

Tehnologia acoperișului din plăci moi în ultimii ani sa bucurat din ce în ce mai mulți oameni în construcția suburbană și în dacha.

Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece acest material are multe avantaje.

Instalarea sa este ușoară și simplă, puteți alege orice culoare și design.

În plus, o astfel de țiglă este foarte elastică, astfel încât poate fi ușor așezată pe o plăcuță cu coturi și diverse detalii complexe.

Aspectul acoperișului de plăci moi solid și nobil. Prin urmare, fiecare proprietar al unei dachi sau al unei case de tara doreste sa-si acopere acoperisul cu acest material.

Tehnologia de a construi un acoperiș din plăci moi nu este foarte dificilă, deci dacă nu aveți oportunitatea de a angaja profesioniști, atunci puteți face tot munca,

Este important doar să faceți corect calculul materialelor. Pentru a efectua calculul, este necesar să se cunoască teren minim de acoperiș în cazul în care aerul va fi, precum și toate componentele importante.

După aceea, este necesar să se facă un calcul al materialelor necesare. Dacă faci totul corect, inclusiv calculul, atunci, ca rezultat - veți obține un design de calitate și fiabil.

Acoperișul moale este un fel de plăcintă care constă din mai multe straturi: o mată din fibră de sticlă, un strat de bazalt sau o crustă minerală, un strat de bitum-polimer.

Are o greutate mică și acest tort este foarte ușor de instalat cu propriile mâini.

Avantajele plăcilor moi:

 • Prețul scăzut, comparativ cu alte materiale de acoperire;
 • Instalarea este practic non-deșeuri;
 • Nu absoarbe umezeala;
 • Rezistent la atacul ultraviolet, coroziune și chimic. Rezistă rugini, putregai, mucegai, ciuperci, insecte, dăunători;
 • Are proprietăți de izolare termică și fonică ridicată;
 • Rezistent la diferențele de temperatură;
 • Foarte ușoară și nu necesită consolidarea cadrului pentru instalare;
 • Transportul materialului este foarte convenabil, deoarece placa este foarte compactă.

Placă acoperiș pentru acoperiș moale

Placa de acoperis pentru construcția șindrilelor bituminoase poate fi de două tipuri: un tort de acoperiș pentru un acoperiș rece și o plăcuță pentru un acoperiș încălzit.

Un tort pentru un acoperiș cald constă dintr-un încălzitor și alte materiale importante. În funcție de ce ați ales un încălzitor în tort, componentele sale vor diferi de asemenea.

Pentru a ști cât de mult material trebuie să cumpărați pentru un dispozitiv de acoperiș cu propriile mâini, trebuie să faceți un calcul exact.

Când efectuați calculele, trebuie să luați în considerare ce materiale veți avea nevoie, ce pantă de acoperiș, unde și cum va fi amenajată ventilația.

În calcul, ar trebui să includeți și toate nodurile care vor fi pe acoperiș.

Reguli de stil

Tehnologia dispozitivului cu acoperiș moale cu propriile sale mâini are propriile caracteristici.

Panta minimă la care pot fi așezate plăcile moi este de 12º. Dacă panta minimă este de 12 - 18º, un covor special este așezat sub șindrilă.

Nu există niciun fel de panta maximă pentru un acoperiș moale, poate fi atașat chiar și secțiuni ale pereților adiacenți acoperișului.

Tigla moale va avea o durată lungă și de înaltă calitate, cu condiția ca aceasta să fie pusă pe o bază bine pregătită.

Ca bază, puteți utiliza plăci, placaj sau plăci OSB. Aceste materiale ar trebui tratate cu un mijloc care protejează împotriva formării de arsură și a ciupercilor.

Substratul trebuie să fie foarte neted, curat, uscat și rigid. Prin urmare, ca bază, la urma urmei, utilizarea cea mai corectă a plăcilor OSB.

Baza este pusă pe căpriori și așternuturi, iar între ele se află izolația termică, care este înconjurată de un abur de jos.

Sub plăcile moi pot fi puse sticla sau acoperișul simțit, astfel încât impermeabilizarea va fi și mai eficientă.

Videoclipul de mai jos prezintă instalarea șindrilelor bituminoase.

Ventilarea este, de asemenea, foarte importantă pentru instalarea corectă a plăcilor moi cu propriile mâini.

Dacă ventilația nu se face, umiditatea va începe să se acumuleze sub plăci, iar lemnul se va deteriora și se va putrezi.

Deci, chiar dacă starea bună a herpesul zoster, acoperișuri nu este deja suficient de puternic, dacă ventilația este în imposibilitatea de a-și îndeplini sarcina.

Prin urmare, sub fundul șindrilelor, trebuie să se așeze conducta de ventilație.

Diferența de aer trebuie să fie mare. Capota este amplasată la cel mai înalt nivel posibil, iar orificiile de admisie a aerului se află în cel mai jos loc.

Ventilația va proteja acoperisul de formarea de gheață în frig și, de asemenea, va reduce temperatura în casă în căldură.

Pentru a pune covor underlay, de asemenea, are propria tehnologie.

Dacă panta acoperișului este mai mare de 18 °, căptușeala trebuie așezată de-a lungul cornișilor, dacă înclinația streașilor este mai mică, căptușeala este așezată pe rampă.

Suprapunerea turei nu trebuie să fie mai mică de 100 mm. Îmbinarea a două straturi trebuie sigilată cu mastic bituminos.

Dacă panta acoperișului este mai mică de 1: 3, stratul de căptușeală este așezat pe întreaga suprafață a acoperișului.

Să începem instalarea

Dacă doriți să faceți un acoperiș cu propriile mâini, atunci trebuie să știți tehnologia de a pune sindrila moale.

Când baza este deja pregătită, șindrilele de acoperiș sunt așezate deasupra. Începeți lucrul din mijlocul marginii de jos. Mai întâi, o placă directă se aplică de-a lungul marginii rampei.

Apoi încep să urce în sus, punând șindrilele în formă de vârf și se retrag din marginea cornișoarei de 20 - 30 mm.

Pe marginea scobiturii se taie si se lipeste cu adeziv bituminos. Fiecare șindrilă trebuie de asemenea să fie cuie cu patru cuie și dacă acoperișul are o pantă de 1: 1, fiecare șindrilă trebuie să fie fixată cu șase cuie.

Înainte de a fi așezat, scoateți filmul din partea greșită. După aceea, este cuie cu cuie, care trebuie să o apese cu fermitate pe bază, dar să nu apese spre interior.

Fiecare rând următor trebuie să acopere unghiile din rândul inferior. Fixați acoperișul moale și îmbinările cu căldură.

Baza de bitum se topește și plăcile sunt conectate unul la celălalt. În vremea insorită, acest lucru se întâmplă cu ajutorul căldurii solare și în frig - cu ajutorul unui uscător de păr de construcție.

Cu toate acestea, nu este necesar să se așeze șindrile la o temperatură a aerului mai mică de 5 °, iar în timpul frigului plăcile de plăci să devină foarte fragile, deci este puțin probabil să fie capabil să asigure calitatea așezării.

Ori de câte ori țigla atinge pereții clădirii, este necesar să umpleți lamelele metalice pe care sunt așezate plăcile și materialul ruloului să fie așezat în partea superioară. La perete lipiți-l cu mastic.

Fiecare rând următor trebuie montat astfel încât filele plăcilor să fie la același nivel ca în rândul anterior.

Montare de cornișe

Dacă ați planificat un acoperiș cu un sistem de deversare, atunci în partea de jos a acoperișului trebuie să montați brațele pentru jgheab.

La consolele de cornișă și la capetele acoperișului se așază foile de oțel, se suprapun cu 2 cm.

Acestea ar trebui să fie acoperite cu unghii de acoperire.

După aceea, îndepărtați pelicula de pe plăcile de cornișe autoadezive și le atașați la marginea acoperișului.

După aceea, o cuie cu unghii la 3 - 5 cm de la margine.

Instalarea penetrărilor de acoperiș și creasta

În calculul preliminar al materialelor ar trebui să includă, de asemenea, materiale pentru aranjarea diferitelor pătrunderi de acoperișuri.

Tehnologia de montare a găurilor mici de la antene și ventilație, precum și alte componente implică utilizarea sigiliilor de cauciuc.

Videoclipul de mai jos arată instalarea șindrilelor flexibile.

Țevile sunt în principal încălzite în timpul funcționării, astfel încât acestea ar trebui izolate.

La joncțiunea acoperișului și a orificiului conductei, introduceți tija triunghiulară din jurul găurii. Placile trebuie sa fie lipite pe o suprafata verticala.

Țeava perimetrală trebuie lipită cu un strat continuu de adeziv cu o înălțime de cel puțin 30 cm.

Aderența trebuie acoperită cu metal și sigilată cu atenție toate cusăturile.

Calul este fixat cu o șindrilă de creastă specială. Îndepărtați filmul din acesta, lipiți-l pe creastă și unghie-l.

Montarea cu acoperișul acoperișului moale nu este un proces foarte dificil.

Este important să faceți un calcul, să determinați în prealabil modul în care va fi amenajată ventilația și componentele importante.

Cum să puneți șindrile moi

Acoperișul din plăci moi de bitum este ușor de folosit, durabil și estetic. Un mare plus este faptul că auto-asamblarea este posibilă. Tehnologia nu este cea mai dificilă, greutatea fragmentului este mică, fixată pe baza adezivă și fixată suplimentar de unghiile de acoperire. Deci, instalarea plăcilor moi cu mâinile lor poate fi făcută chiar și singură.

Șindrile bituminoase flexibile pot fi utilizate pe acoperișuri de orice formă

Placă de acoperire pentru șindrile moi

Mansarda sub acoperiș poate fi caldă sau rece, în funcție de aceasta, se schimbă compoziția placajului de acoperiș. Dar partea sa de la capriori și de mai sus rămâne întotdeauna neschimbată:

 • pe grinzi este impermeabilizata umplute;
 • pe ele - bare cu o grosime de cel puțin 30 mm;
 • podele solide.

Iată materialele și luați în considerare în detaliu - ce și cum să faceți, ce caracteristici au fiecare.

impermeabilizare

Membranele hidroizolante sunt una, două și trei straturi. Membranele cu un singur strat - cele mai simple și cele mai ieftine, efectuează doar o dublă sarcină - nu lăsați umezeala în direcția camerei și eliberați vaporii. Acest mod simplu nu numai că protejează mansarda sau mansarda de penetrarea condensului sau de scurgerea bruscă a precipitațiilor, ci și umiditatea excesivă care însoțește activitatea de viață a unei persoane este îndepărtată din aer. Membranele cu un singur strat sunt slab reprezentate pe piață. Aproape o companie le produce - Tyvek.

Membrana de impermeabilizare este așezată peste structurile de acoperiș

Membranele cu două și trei straturi sunt mai durabile. Ele, pe lângă stratul de impermeabilizare, au de asemenea un strat intermediar care conferă o rezistență mai mare la tracțiune. Cel de-al treilea strat, dacă există, este un strat adsorbit. Aceasta înseamnă că, chiar dacă se formează o picătură de condens pe suprafața membranei, acest strat îl absoarbe în sine, permițându-i să nu se varsă pe alte materiale. Cu o ventilație suficientă, umiditatea din acest strat se evaporă treptat și este îndepărtată de fluxurile de aer.

Membranele cu trei straturi (de exemplu, EUROTOP N35, RANKKA, UTACON) sunt de dorit dacă podul este izolat, iar vata minerală este folosită ca încălzitor. Se tem de umezeală și cu o umiditate crescătoare cu 10% pierde jumătate din proprietățile termoizolante.

Dacă există o podea rece sub placa moale, este de dorit să se utilizeze o membrană de impermeabilizare cu două straturi. Pe forță este mult mai bine decât un singur strat și la un preț doar un pic mai scump.

leaț

Pe peliculă de impermeabilizare, paralelă cu consola, sunt așezate lamele din cutie. Ele sunt necesare pentru a crea un gol de aer. Aceasta va permite menținerea umidității normale a materialelor de acoperiș.

Jantele sunt realizate din plăci de tăiere cu grosimea de 30 mm

Producem panouri din specii de conifere (mai ales din pin). Grosimea plăcilor - nu mai puțin de 30 mm. Aceasta este distanța minimă care va asigura mișcarea normală a aerului în spațiul sub acoperiș. Înainte de a fi așezat, lemnul trebuie tratat cu impregnare, protejându-l de dăunători, ciuperci, după uscare acest strat este tratat cu retardanți de flacără, care reduc combustibilitatea lemnului.

Lungimea minimă a plăcii pentru cutie - cel puțin două deschideri de căpriori. Ele sunt fixate și conectate peste picioarele de rafturi. Nu le puteți conecta într-un alt loc.

pardoseală

Pardoseala sub plăcile moi este solidă. Materialele sunt selectate pe baza faptului că unghiile trebuie să fie conduse în ea, de aceea ele sunt de obicei folosite:

 • OSB 3;
 • placaj rezistent la umiditate;
 • cu grosimea (25 mm), cu un conținut de umiditate de cel mult 20%.

Atunci când puneți podelele sub plăci moi, este necesar să lăsați spații între elementele - pentru a compensa expansiunea temperaturii. Atunci când se utilizează placaj sau OSB, decalajul este de 3 mm, între plăcile de margine 1-5 mm. Materialul de tablă este atașat la deformarea cusăturii, adică, astfel încât îmbinările nu sunt continue. Consolidați OSB cu șuruburi sau cuie cu auto-filetare.

Pardoseala cea mai comună pentru plăcile moi este din OSB

Folosind ca placă de pardoseală, trebuie să ne asigurăm că inelele din lemn au fost îndreptate în jos. În poziția opusă, ele sunt arcuite de un arc, plăcile moi se vor ridica, integritatea stratului de acoperire poate fi afectată. Există un alt truc care va păstra chiar podeaua din lemn, chiar dacă umiditatea plăcilor este mai mare de 20%. Capetele plăcilor în timpul instalării sunt fixate suplimentar cu două cuie sau șuruburi autofiletante, care sunt înfundate în apropierea marginii. Aceste elemente de fixare suplimentare nu vor permite ca plăcile să se îndoaie sub contracție.

Alegerea grosimii materialului pentru punte pentru tigla moale depinde de pasul laturilor. Cu cât pasul este mai mare, cu atât este mai mare podeaua necesară. Opțiune optimă - plăci frecvente și plăci subțiri. În acest caz, se obține o fundație ușoară, dar solidă.

Grosimea podelei și a pardoselii

Un alt punct se referă la construirea unei punți pentru plăci moi în jurul tubului de coș. Cu o țeavă de cărămidă, a cărei lățime este mai mare de 50 cm, se face o zebră în spatele acesteia (în imagine). Acest design seamănă cu un mini-acoperiș. Se separă fluxurile de apă de ploaie, se rostogolesc pe părțile laterale ale țevii, fără a curge în spațiul sub acoperiș.

Aparatul de ras, care este instalat in spatele unei tevi largi de caramida

După instalarea podelei, geometria sa este verificată. Se măsoară lungimea, lățimea rampei în partea superioară și inferioară, înălțimea rampei de pe ambele părți, se măsoară diagonalele. Și ultimul control - urmărirea avionului - întreaga rampă ar trebui să se afle în întregime într-un plan.

Tehnologia acoperișului plăcilor moi de acoperiș

Atunci când vă cumpărați, veți primi, cel mai probabil, o instrucțiune în care instalarea de șindrieli moi va fi vopsită pas cu pas și în detaliu, indicând toate dimensiunile exacte pe care acest producător le cere. Aceste recomandări și ar trebui să fie respectate. Cu toate acestea, în avans cu ordinea de lucru și a volumelor lor de a cunoaște în prealabil - pentru a înțelege complicațiile de instalare și cantitatea necesară de materiale.

O dată vom spune că pentru a aborda cu țiglă moale la stivuire este necesar cu prudență - ea nu-i place, dacă este îndoit. Prin urmare, încercați să nu îndoiți sau să zdrobiți în mod inutil șindrilele (aceasta este o piesă, constând dintr-o parte vizibilă și una de ansamblu).

Consolidarea consolei

Prima este banda de picurare. Această foaie de metal în formă de L, acoperită cu vopsea sau compoziție de polimeri. Acoperirea cu polimeri este mai scumpă, dar și mai sigură. Culoarea este selectată aproape de culoarea șindrilelor.

O bandă de picurare este instalată de-a lungul consolei acoperișului

Sarcina benzii de scurgere este aceea de a proteja zăbrelele, felii de căpriori și podeaua de pătrunderea umezelii. O margine a capelnicului este așezată pe punte, cea de-a doua este acoperită de înălțime. Este fixat de unghiile din galvanizare (oțel inoxidabil), care sunt înfundate în ordinea bordului (una este mai aproape de pliantă, cea de-a doua este aproape de margine). Pasul de montare a elementelor de fixare - 20-25 cm.

Lamele sunt lipite împreună

O lamelă este vândută în bucăți de doi metri. Dupa fixarea primului element, cel de-al doilea este fixat cu o suprapunere de cel putin 3 cm. Daca doriti, gaura poate fi inchisa: imprastiati rostul cu masticul de bitum, umpleti cu etansant. În aceeași etapă, sistemul de deversare este instalat, în orice caz, cârligele sunt ciocănită, care va ține jgheaburile de scurgere.

Instalarea covorului de impermeabilizare

Indiferent de unghiul acoperișului, în valea acoperișului și de-a lungul rampei, asigurați-vă că pentru a se potrivi covor de impermeabilizare scinduri. Este vândut în rulouri de lățime de metru. Pe partea inferioară există un material adeziv acoperit cu un strat de protecție sau hârtie. Înainte de ambalare, hârtia este îndepărtată, covorul de capăt este lipit de pardoseală.

Indiferent de pantă, covorul de impermeabilizare este așezat de-a lungul streașinilor, în vale și pe creastă

Instalarea unui covor de impermeabilizare începe cu stivuirea în vale. Trageți materialul cu o lățime de metru, răspândind 50 cm de ambele părți ale punctului de inflexiune. Aici este de dorit să se facă fără articulații, dar, dacă este necesar, suprapunerea celor două benzi ar trebui să fie de cel puțin 15 cm. Stivuirea este un punct de conectare de jos în sus în continuare unsa material de mastic bituminos presat bine.

Îmbinările sunt șterse cu mastic și nu trebuie să fie mai mici de 10-15 cm

Apoi, covorul impermeabil sub placa flexibilă este așezat de-a lungul coronamentului. Lățimea minimă a covorului de pe proeminența cornierei este mărimea consolei, plus 60 cm. Marginea inferioară este situată în partea de sus a picăturii și se poate îndoi câteva centimetri. În primul rând, covorul este derulat, dacă este necesar - tăiat, apoi folia de protecție este îndepărtată din partea greșită și lipită pe substrat. În plus, fixați marginile unghiilor din oțel inoxidabil sau galvanizate cu o pălărie mare (cu talie de 20-25 cm).

Cum de a determina lățimea covorului de-a lungul cornierei

În locurile de suprapunere orizontală a două pânze, nu mai puțin de 10 cm, în direcția verticală - nu mai puțin de 15 cm. Toate îmbinările sunt în plus pătate cu mastic bituminos, materialul fiind presat.

Covoare pentru căptușeală

Covorul de căptușeală, precum și impermeabilizarea, se vând în role de lățime de metru, partea din spate fiind acoperită cu un adeziv. Metoda de așezare depinde de panta acoperișului și de profilul șindrilelor bituminoase selectate.

 • Dacă panta acoperișului din plăci moi este de la 12 ° la 18 °, covorul subțire este așezat pe toată suprafața acoperișului. Instalarea începe din partea de jos, de la covorul de impermeabilizare pus. Suprapunerea panourilor este de 15-20 cm. În plus, rosturile sunt îmbibate cu mastic bituminos, marginea superioară este fixată cu cuie (galvanizată sau din oțel inoxidabil) cu o capotă plană.

Cu o panta mica a rampei, covorul substratului este solid

Cu o pantă mai mare de 18 °, covorul este rulat numai în punctele de inflexiune a acoperișului

Atunci când utilizați șindrile bituminoase cu tăieturi (cum ar fi Jazz, Trio, Beaver Tail), indiferent de pantă, covorul substrat se întinde pe întreaga suprafață a acoperișului.

Cum să tăiați un covor pe acoperiș

Instalarea unui covor de căptușeală necesită adesea o subcotare. Faceți asta cu un cuțit ascuțit. Pentru a preveni deteriorarea materialului de bază atunci când se taie, se plasează placajul sau pilonul OSB.

Bara frontală (din față)

Pe secțiunile laterale ale consoanelor sunt montate pedante. Acestea sunt benzi metalice îndoite sub forma literei "G", de-a lungul liniei de pliere a cărei margine este mică. Acestea acoperă materialele acoperite din cauza încărcărilor vântului, din pătrunderea umezelii. Placa de gabarit este așezată pe punte peste o căptușeală sau covor hidroizolantă, fixată cu unghii (din oțel inoxidabil sau galvanizat) în ordine eșalonată cu o treaptă de 15 cm.

Montarea pedimentului

Aceste bare, de asemenea, merg în bucăți de 2 m, stivuite cu o suprapunere de cel puțin 3 cm.

Marcare marcată

Pentru a instala o faianță moale este simplă, o căptușeală sub formă de grilă este aplicată pe covor sau podele. Faceți acest lucru cu un șir de vopsea. Linii de-a lungul consolei cornice sunt aplicate la o distanță egală cu 5 rânduri de țigle, în verticale - printr-un metru (lungimea unui șindril de plăci flexibile). Acest aspect face ca așezarea să fie mai ușoară - pe ea marginile sunt îndreptate, este mai ușor să urmăriți distanțele.

Pentru a instala o placă moale a fost mai ușor, face un aspect în formă de o grilă

Sfârșește covorul

Pe partea superioară a covorului de impermeabilizare deja stabilit există încă un material de ambalare. Este un pic mai larg, servește ca o garanție suplimentară pentru absența scurgerilor. Nu îndepărtați folia de protecție de pe partea inferioară, este prevăzută, tăiați în jos în zona de streașină, marchează limitele. Odată ce se abate de la marcajul de 4-5 cm, se aplică o mastic specială cu Fixare de fixare crescută. Se aplică dintr-o seringă, cu role, apoi se freacă într-o bandă de aproximativ 10 cm lățime cu o spatulă.

Pe mastic, covorul este desfăcut, pliurile sunt netezite, marginile sunt presate. După devieri de la margine cu 3 cm, este fixat cu unghii în pași de 20 cm.

Adunarea la conducta de cărămidă

Pentru a evita țevile și orificiile de ventilație, realizați modele din covor sau metal zincat, vopsite în culoarea corespunzătoare. Suprafața țevii este tencuită, prelucrată cu un grund.

Când se utilizează covorul de jos, se face un model astfel încât materialul să pătrundă în țeavă la cel puțin 30 cm, cel puțin 20 cm să rămână pe acoperiș.

Montați modelul mai întâi pe partea frontală a țevii

Modelul mastic de bitum promazyvaetsya, se potrivesc în loc. partea frontală este instalată mai întâi, apoi cea dreaptă și cea din stânga.

Modelul din față este ușor înfășurat pe laturi

Unele elemente laterale sunt înfășurate pe față. Peretele din spate este instalat ultima dată. Părțile sale merg în lateral.

Cu o instalare corespunzătoare pe pardoseală în jurul țevii, se obține o platformă, solidă așezată cu un covor de fund. Înainte de a pune șindrilele în acest loc, suprafața este murdară cu mastic bituminos.

Suprafața covorului subțire este murdărită cu mastic bituminos

O țiglă pe trei laturi ajunge la covorul așezat, fără a ajunge la pereții conductei de 8 cm.

În jurul țevii există un jgheab din covor de 8 cm lățime

Partea superioară a bontului este sigilată cu o bandă metalică, care este atașată de dibluri.

Suportul de prindere pe partea din spate a țevii

Toate golurile sunt umplute cu etanșant rezistent la căldură.

Toate articulațiile sunt ermetice

Rezultatul tuburilor rotunde

Pentru trecerea țevilor de ventilație există dispozitive speciale de trecere. Ele sunt aranjate astfel încât marginea inferioară a elementului să treacă la țiglă nu mai mică de 2 cm.

Stabiliți o gaură de 2 cm sub marginea plăcii

Prin atașarea trecerii la acoperiș, ei traversează gaura interioară. Pe conturul aplicat în substrat, se taie o gaură în care este tras un tub rotund.

Partea posterioară a fustei elementului de trecere este șters cu mastic bituminos, pusă în poziția dorită, fixată suplimentar de-a lungul perimetrului prin cuie. La instalarea unei plăci moi, fusele de penetrare sunt lubrifiate cu mastic.

Fusta este umezită cu mastic

Mănușa este tăiată cât mai aproape posibil de proeminența penetrării, spațiul fiind apoi umplut cu mastic, care este acoperit cu o pulbere specială, protejând-o de radiațiile ultraviolete.

Linia de pornire

Instalarea placilor moi începe cu instalarea benzii de pornire. De obicei, este vorba despre o faianță de patinaj sau o faianță privată cu petale tăiate. Primul element este așezat pe unul dintre marginile rampei, cu marginea care se îndreaptă spre aer. Marginea inferioară a benzii de pornire este așezată pe picurare, având o abatere de la îndoire cu 1,5 cm.

Marcarea benzii de pornire

Înainte de instalare, o peliculă de protecție este scoasă din partea din spate, șindrilele sunt egalizate și așezate. Fiecare secțiune a șindrilelor de bitum este fixată cu patru cuie - la colțurile fiecărui fragment, având devieri de la marginea sau linia de perforație 2-3 cm.

Fixarea unei benzi de pornire

Dacă banda de pornire este utilizată pentru tăierea din plăci obișnuite, în unele părți nu va exista o compoziție lipicioasă. În aceste locuri, substratul este murdar cu mastic bituminos.

Instalarea plăcilor moi obișnuite

Există o țiglă flexibilă cu masă de lipici aplicată, protejată de un film, și există o compoziție care nu necesită un film de protecție, deși pe acoperiș, de asemenea, fixează bine elementele. Când se utilizează primul tip de material, folia este îndepărtată imediat înainte de instalare.

Se plasează primul rând de șindrilă bituminoasă moale, care se abate de la banda de pornire de 10 mm

Înainte de a pune șindrilele pe acoperiș, deschideți mai multe pachete - 5-6 bucăți. Așezarea este realizată din toate pachetele în același timp, luându-se câte o șindrilă din fiecare. În caz contrar, acoperișul va avea pete pronunțate, care diferă în culori.

Prima șindrilă este stivuită astfel încât marginea acesteia să nu ajungă la marginea benzii de pornire cu 1 cm. Pe lângă compoziția adezivă, placa este fixată și cu unghii de acoperire. Numărul de dispozitive de fixare depinde de unghiul rampei:

 • Cu o pantă de 12 ° până la 45 °, fiecare șindrilă este acoperită cu 4 unghii. Cuiele sunt acoperite cu unghi de la partea vizibilă a plăcilor de 2,5 cm. Dispozitivul de fixare exterior este de asemenea la 2,5 cm distanță de tăierea șindrilei, restul între plăcile "țigle". Se pare că un cui "deține" două plăci.

Schemă de fixare a șindrilelor moi

Amplasarea elementelor de fixare pe pante abrupte

Când instalați plăci moi, este important să conduceți corect cuiele. Pălarii trebuie să fie presați împotriva șindrilei, dar să nu se spargă prin suprafața lor.

Decorarea văii

Cu ajutorul unui cablu de vopsea din vale, o zonă în care unghiile nu pot fi conduse este la 30 cm de la mijlocul văii. Apoi marcați limitele jgheabului. Acestea pot fi de la 5 la 15 cm în ambele direcții.

Colțul superior, care este întors spre vale, este tăiat

Atunci când montarea placilor unghiile obișnuite cu ciocanul cât mai aproape posibil de linia dincolo de care unghiile nu poate fi bătut, și împodobite podea șindrilei linie de jgheab. Aceasta apa nu amortit sub materiale plăci de colț superioare sunt tăiate în diagonală, se taie aproximativ 4-5 cm. Loose margine dale unse cu bitum mastic și fixate cu cuie.

Ce ar trebui să se întâmple

Fronton decorare

Pe laturile plăcilor de rampă sunt tăiate, astfel încât la marginea (buza) a benzilor de capăt a rămas 1cm colț superior bordurate șindrilă și o vale de acoperiș și -.. pieziș bucata de 4-5 cm margine țiglă unsă mastic. Banda de mastic nu este mai mică de 10 cm, apoi este fixată cu cuie, precum și cu alte elemente.

Placile de pe fronton sunt tăiate, retragându-se la 1 cm de proeminența protuberanței

Instalație pentru skate

În cazul în care pardoseala este făcută în zona unei creasta continuă, o gaură este tăiată de-a lungul crestei, care nu ar trebui să ajungă la sfârșitul nervurii 30 cm. Herpesul zoster este pus înainte de deschidere, și apoi stabilește un profil special, cu orificiile de ventilație de coamă.

Este fixat de unghiile lungi de acoperiș. Pe patina lungă pot fi folosite mai multe elemente, ele sunt îmbinate cap la cap. Patina montată este acoperită cu plăci de creastă. Îndepărtează pelicula de protecție, apoi fragmentul este fixat cu patru cuie (două pe fiecare parte). Instalarea plăcilor moi pe creastă se face spre vânturile predominante, un fragment intră în cealaltă cu 3-5 cm.

Instalarea plăcilor moi de acoperiș

Ridurile șindrilelor sunt o coroană de patinaj împărțită în trei părți. Este perforat, un fragment este tras de-a lungul acestuia (prima îndoire, apăsați îndoit, apoi se rupe).

Aceleași elemente pot fi tăiate din plăcile obișnuite de acoperiș. Este împărțită în trei părți, fără a acorda atenție imaginii. Plăcile rezultate sunt tăiate din colț - aproximativ 2-3 cm pe fiecare parte. Mijlocul fragmentului este încălzit cu un uscător de păr de construcție pe ambele fețe, așezat în mijloc pe un bar și ușor stoarcat, pliat.

Șuruburi și coturi

Șaua este închisă cu plăci de creastă. De-a lungul inflexiunii la distanța necesară, o linie este bătută cu un șir de vopsea. Pe ea marginea sindrilelor este echilibrată. Amplasarea placilor flexibile pe coastele de nervuri merge de jos în sus, fiecare bucată este lipită, apoi se retrage de la marginea superioară de 2 cm, este fixată de unghii - două pe fiecare parte. Următorul fragment vine pe 3-5 cm.

Dispozitivul unui acoperiș moale: tehnologia de stivuire

În timpul proiectării și construcției în continuare a învelitorii acoperișului dispozitivului ridică întotdeauna sentimente amestecate, pe de o parte, este nevoie de acoperiș ieftin, practic și de înaltă calitate, pe de altă parte, există tentația de a folosi circuitul cel mai simplu și frumos, astfel încât clădirea nu a pierdut aspectul. Una dintre aceste opțiuni poate fi un dispozitiv acoperiș moale, mai ales că există mai multe metode și materiale suficiente pentru a fi așezate astăzi.

Cum să aranjați un acoperiș moale pe un acoperiș convențional înclinat

Printre numeroasele avantaje ale acoperișului moale, poate include un alt factor important - schema dispozitivului pentru acoperiș moale și tehnologia de stivuire sunt destul de versatil, astfel încât atunci când o anumită abilitate de un capac de acoperiș moale, poate fi practic orice acoperiș - de la clădiri industriale la cușcă pentru câine.

În funcție de scopul dorit, dispozitivul de acoperiș al unei case obișnuite poate fi făcut:

 • A lipi o acoperire a unui acoperiș din materiale laminate pe bază de mastic;
 • Așezați plăcile moi sau alte materiale de acoperire similare folosind modul standard de fixare - cuie și mastic;
 • Utilizați tehnologia de topire a acoperișului moale pe substratul pregătit.

În această decizie, nu este un calcul foarte simplu și de bun simț. În construcția de origine nu este întotdeauna nevoia de materiale pentru acoperișuri scumpe. Locuințe cea mai bună alegere ar fi selectată în mod adecvat în funcție de culoarea și textura de variație „Shinglas“ acoperiș moale, în același timp, baie stabilă și nu acoperă în mod necesar dala rutier, materiale rola mai ieftine pot fi utilizate în acest caz. Este important ca calitatea materialului, de exemplu, „Technonikol“ și analogii săi.

Dispozitivul unei tehnologii de acoperiș moale de stivuire "Technonikol"

Pentru a obține o fixare durabilă și durabilă a materialului de acoperire pe o bază moale, vor fi necesare mai multe condiții:

 1. Pentru a proiecta corect o structură de acoperiș sub acoperiș moale, în multe cazuri este necesar să se țină cont de particularitățile tehnologiei de așezare a materialului și de corespondența acestuia cu placa de acoperire colectată;
 2. Asigurați-vă calitatea substratului sau a cutiei pe care, de fapt, acoperișul moale va fi așezat sau lipit;
 3. Implementați cerințele SNiPa, tehnologia și caracteristicile de a crea o singură linie de acoperire pe bază moale.

Construiți un acoperiș sub un acoperiș moale

Pentru o versiune neîncălzită a acoperișului pentru montarea unui material de acoperiș moale, experții recomandă utilizarea diagramei prezentate în figură. Spre deosebire de alte tipuri de acoperiri, un acoperiș moale conform normelor snip necesare pentru a efectua un tip continuu de lăzi, este cel mai potrivit pentru acest scop placaj rezistent la apa sau OSB. Pentru plăcile moi, vor fi necesare pardoseli suplimentare de pe covorul căptușelii și impermeabilizarea.

Pentru varianta de dispozitiv de acoperiș izolat pentru țiglă autocolant moale sau material web greu diferă de schemele standard recomandate pentru, caz în care structura de tort este completată de o difuzie membrană pentru acoperișuri, conducte de aer și un film dispozitiv de izolare.

Un pic mai complex este aranjamentul placa suport pentru montarea materialului rola de sudură. Având în rola aderență redusă acoperișuri straturi bituminoase la suprafețe de lemn pentru a ține web sau Steklobit Rubemast pe suprafața înclinată a acoperișului, o bază de placaj trebuie grunduite mortar pe bază de masă minerale, fibre de azbest și rășină acrilică. Astfel de acoperiș stratul de baza trebuie sa fie suplimentar fixat la placajul cu cuie Tolev.

Schema de așezare a unui acoperiș moale

Tehnologia șindrilelor moi de tipul "Shinglas" este suficient de bine pregătită și se justifică complet pe acoperișurile cu pante abrupte. Utilizați o rolă pe pantele acoperișului cu unghiuri mari nu are sens, cu excepția cazului în care utilizați aceeași tehnică ca pentru șindrilă.

Șindrilele sunt așezate în rânduri orizontale în conformitate cu schema dezvoltată de producătorul materialului. Fiecare șindrilă are proiecții pe care alinierea se face foaie de acoperire într-un rând pentru a face mai ușor să reziste la orizont stivuite serie, de multe ori de-a lungul pantei tras doar cablul pe care poziția expusă și fragmentele individuale.

Pentru așezarea primului rând din suport covor, și bara atașat de jgheaburi de scurgere sistem de montare folosește acoperiș special tablă țiglă armat. În cazul în care șindrilele standard, de obicei, armat cu sticlă, este necesar pentru primul rând este aplicat pe materialul cadru pe bază de fibre de poliester. Fiecare șindrilă pus în chit și fixate în continuare prin cuie speciale de proiectare. Șindrilele din zona de creasta sunt tăiate la încheierea canalului de aerisire, după care linia de creasta de mastic este așezat pe un rând cu o coamă suprapunere de șindrile pe acoperiș care acoperă raze și bătut în cuie placaj pe cutie.

Dispozitivul unui acoperiș moale prin intermediul materialelor rulante

Principalul obstacol în calea utilizării la scară largă a materialelor bituminoase în rulouri este incompatibilitatea suportului din lemn al cutiei și temperatura ridicată a jetului arzătorului de gaz, prin care țesătura este sudată. În acest caz, dispozitivul de acoperiș poate fi realizat utilizând tehnologii mixte.

În prima etapă, în locul covorului de căptușeală de pe suprafața placajului, se plasează un strat de căptușeală de material de acoperire sau de rubaste. Placajul este impregnat cu un grund acrilic sau o compoziție similară, care îmbunătățește aderența lemnului cu masticuri de lipici calde și reci. Materialul este așezat în același mod ca și acoperișurile plane orizontale. Rola se desface și se taie în foi cu lungimea necesară.

Masticul sau topitura se aplică pe o secțiune cu lățimea de 20-30 cm, căptușeala este așezată și laminată cu un cilindru greu. Instalarea are loc în direcția de la creasta acoperișului până la cornișă. Puteți utiliza un dispozitiv special de rulare sub forma unui patinoar greu de mână și trebuie să realizați o extrudare completă a aerului și a cavităților spre sutura viitoare.

După etichetare, materialul căptușelii este cuie și apoi este lipită o al doilea strat de pensulă de acoperiș de tip RKK cu o stropire cu granulație minerală grosieră a suprafeței bituminoase.

Utilizarea de mastic, chiar și în stare topită, nu garantează întotdeauna o aderență bună calitate, astfel încât atunci când dispozitivul de acoperiș din material rola și stratul de adeziv al doilea mastic Acoperișuri de multe ori, de asemenea, adăugat la un placaj pironit cu cuie bază. O astfel de metodă de fixare nu poate fi numită reușită și datorită rezistenței de aderență este de câteva ori mai mică decât metodele de suprafață. În acest caz, stratul ulterior de ruberoid poate fi stivuit numai după ambalare.

Daca strat special de placaj a fost tratat cu impregnare ignifug de substrat de material ignifug, sau în loc de plăci aglomerate ciment placaj pus, un strat exterior de material pentru acoperișuri suprapunere poate fi un arzător cu gaz, în același mod ca și se face pentru acoperiș din beton.

Pentru unghiuri de înclinare acoperiș înclinare 40 de acoperișuri cu material rola nu este întotdeauna recomandabil, din cauza pericolului de picurare bitum și degradarea acoperirii pe încălzirea stratului de protecție la soare. În acest caz, se recomandă ca suprafața să fie acoperită cu un strat suplimentar de nisip de întărire, cu o acoperire pe suprafața bituminoasă.

Din același motiv, înclinate cu un unghi de înclinare mai mare de 11 nu recomanda mai mult de două straturi, respectiv, la o grosime de un strat de 3,5 mm strat de putere total de acoperire nu este mai mare de 8 mm. Pentru materialele cu un cadru din fibre de poliester sau rezistență de sticlă de acoperire este suficientă pentru a menține stratul de bitum turnat. Ruberoid sau rubastast, alte materiale pe bază de hârtie pe pante abrupte sunt recomandate a fi utilizate numai ca material de căptușeală.

concluzie

În ciuda restricțiilor existente privind unghiul și grosimea stratului de acoperiș din materiale laminate, acestea sunt utilizate în mod activ pentru acoperișuri în construcția de locuințe private. Motivul principal pentru utilizarea unui acoperiș moale este costul său scăzut, cu proprietăți bune de impermeabilizare. Costul pe metru pătrat al celor mai ieftine șindrile bituminoase de calitate mediocră este adesea mai mare decât prețul de ruberoid sau rubemast de sticlă de înaltă calitate.

Instalarea unui acoperiș moale cu mâinile - instrucțiuni detaliate

Acoperișul moale este un substitut excelent pentru materialele tradiționale de acoperiș. Avantajele sale includ greutate redusă, flexibilitate, costuri reduse, precum și ușurința de instalare.

Multe persoane sunt necesare pentru a pune materiale tradiționale de acoperiș, cum ar fi azbest-ciment ardezie, dale și oțel galvanizat. Montarea acoperișului acestor materiale a durat mult timp.

Acoperișul moale este lipsit de aceste deficiențe. Pe piața construcțiilor, este prezentată nu numai ca material de bucătărie, ci și ca material rulant. Apoi, articolul vă va spune cum să instalați un acoperiș moale cu propriile mâini.

Caracteristicile acoperișurilor moi

Un acoperiș moale este, de asemenea, uneori numit șindril bitumen, deoarece baza sa este bitum. Cu toate acestea, nu neglija acest material. Nu are aproape nimic de a face cu materialul de acoperiș. Acoperișul moale este un material durabil de acoperiș cu o durată lungă de viață. Este mult mai puternic decât materialele tradiționale de acoperire cu role.

Acoperișul cu bitum este realizat utilizând cea mai recentă tehnologie. Prin urmare, are multe avantaje. Un astfel de material este rezistent nu numai la temperaturi ridicate, ci și la temperaturi scăzute.

Șindrile moi "Shinglas" sunt produse de compania "Technonikol". Durata de viață a acestor șindrile este de 10 până la 55 de ani. Acoperișul din plăci moi moderne nu este rupt și, de asemenea, nu-și pierde proprietățile la schimbări de temperatură. La fabricare, la material sunt adăugați diferiți modificatori care măresc rezistența la încovoiere.

De asemenea, plăcile moi au următoarele caracteristici:

 • În procesul de realizare a șindrilelor, bitumul este topit cu oxigen. Datorită acestui fapt, punctul de topire a atins o sută zece grade Celsius.
 • Placile flexibile sunt armate cu fibra de sticla. Din acest motiv, materialul devine mai durabil.
 • Compoziția stratului superior al materialului include pudră de piatră. Efectuează funcții decorative și de protecție.

Evident, sindrile flexibile sunt un material durabil și durabil. Stabilirea și operarea unei astfel de plăci nu este deloc dificilă. Cu toate acestea, pentru a efectua corect instalarea unui acoperiș moale, trebuie să dezasamblați cu atenție principalele etape de lucru.

Dimensiunile șindrilelor bituminoase

Tigla moale este un material pentru acoperișuri. Lungimea sa este de 100 de centimetri, iar lățimea este de 33 de centimetri. Panza este mică, astfel încât o persoană poate pune acest material.

În exterior, plăcile flexibile arată ca un clasic. Fiecare țesătură de material este împărțită în patru părți. Fiecare parte are forma unei figuri geometrice.

Puneți acest material pe o bază pregătită. Pentru aceasta, se produce o cutie continuă. Ca material pentru cutie, de regulă se utilizează foi de placaj.

De asemenea, un covor este plasat sub șindrile de bitum, ceea ce minimizează impactul negativ asupra materialului de acoperiș și asigură impermeabilizarea suplimentară.

Pregătirea instrumentelor și materialelor

După cum sa menționat deja mai sus, instalarea unui acoperiș moale poate fi efectuată singură. Înainte de a fi aranjate, trebuie pregătite următoarele materiale și unelte:

 • Cuțit de montare;
 • mastic;
 • ciocan;
 • material de etanșare;
 • Capete și bare de cornișe;
 • mistrie;
 • Mop pentru acoperiș;

În cazul în care acoperișul este așezat în vreme rece, este necesar și un arzător cu gaz.

Încălzirea acoperișurilor moi

Stratul termoizolant este atașat din exterior. Trebuie remarcat faptul că primele coli trebuie așezate între capriori. Cu toate acestea, înainte de aceasta, este necesar să se realizeze o căptușeală neagră din interiorul acoperișului.

Grosimea optimă a materialului termoizolant este de 20 centimetri. Apoi este instalat antebrațul și este instalat un alt strat al izolatorului termic.

Stratul de impermeabilizare este montat suprapus paralel cu cornișonul de acoperiș. Suprapunerea ar trebui să fie de cincisprezece centimetri. De asemenea, pentru circuitul de izolare termică ar trebui să apară în plus circa 15 centimetri de impermeabilizare. Pentru a fixa membrana, trebuie să utilizați un capsator de construcție. Îmbinările de impermeabilizare sunt lipite cu ajutorul unei benzi autocolante.

Pregătirea substratului

Baza pentru materialul de acoperiș ar trebui să fie extrem de puternică. Ea nu ar trebui să se îndoaie. Baza poate fi făcută din următoarele materiale:

 • OSB-placi;
 • placaj;
 • Placi Shpuntovannye, a căror lățime este de 10 centimetri.

În cazul în care baza este făcută în timpul iernii, atunci între cusăturile materialului este necesar să lăsați cleme de 3 milimetri. Dacă baza este făcută din plăci, atunci spațiul trebuie să fie de 5 milimetri.

Se recomandă tratarea coronamentului cu antiseptice și ignifuge. Primul va proteja sistemul de lemn de insecte și putrefacție, în timp ce acesta din urmă va spori refractarea materialului.

Amenajarea spațiului de ventilație

Ventilația este foarte importantă pentru construirea acoperișurilor. Datorită acesteia, este posibil să se evite umiditatea ridicată și să se reducă cantitatea de gheață care se acumulează pe acoperiș în timpul lunilor de iarnă. De asemenea, ventilația scade temperatura din placă de acoperiș în lunile de vară.

Compoziția ventilației de calitate include următoarele elemente:

 • Supape de aer proaspăt;
 • Ventilație de evacuare;
 • Diferența de aer. Trebuie să fie între impermeabilizare și fundul acoperișului. Decalajul ar trebui să aibă o lățime de 50 de milimetri.

Zona ventilației depinde de unghiul pantei acoperișului. Atunci când înclinația acoperișului este mai mare de 25 de grade, zona gaurii trebuie făcută la 8 centimetri pătrați. Dacă panta acoperișului nu depășește 25 de grade, atunci suprafața orificiului trebuie să fie de 16 centimetri pătrați.

Importanța stratului de pernă

Căptușeala este un material bituminos special. Este montat în jurul perimetrului întregului acoperiș.

Așezarea trebuie făcută din partea de jos în partea de sus. Trebuie să porniți de pe cornișe de pe acoperiș. În timpul instalării materialului se efectuează o suprapunere de 10 centimetri. Ca elemente de fixare, sunt folosite unghiile convenționale. Acestea ar trebui să fie conduse la fiecare 20 de centimetri.

Dacă unghiul pantei acoperișului nu depășește 18 grade, atunci materialul de căptușeală trebuie fixat numai la cornișe, creastă, joncțiune cu peretele și lângă coș.

În cazul în care panta acoperișului nu depășește 12 grade, atunci de stabilire a unui acoperiș moale nu este de dorit.

Fixarea lamelelor

Cornișoarele (picăturile) sunt atașate la consola acoperișului. Protejează materialul împotriva precipitațiilor. Ele pot fi instalate direct pe materialul de amortizare. Curelele sunt atașate cu o suprapunere de doi centimetri. Pe măsură ce dispozitivele de fixare ar trebui să fie folosite cuie de acoperire. Sunt blocați în zig-zag de-a lungul întregii cornișe.

Lamelele frontale sunt montate pe capetele acoperișului. De asemenea, acestea trebuie fixate cu o suprapunere de 2 centimetri. Unghiile sunt marcate la intervale de 10 centimetri.

Apoi, rețineți locul de ieșire al coșului de fum, dacă, desigur, este prezent.

După instalarea tuturor laturilor, puneți un covor puțin adânc. Acest element îmbunătățește semnificativ etanșeitatea la apă. Este important să rețineți că culoarea covorului valei ar trebui să corespundă culorilor acoperișului. Covorul trebuie fixat de-a lungul marginilor cu ajutorul unghiilor cu un pas de zece centimetri. Apoi puteți pune un acoperiș moale. Luați în considerare, treptat, tehnologia de montare a șindrilelor.

Acoperire de șindrilă moale

Cornișoarele trebuie așezate pe șipci, preinstalate pe prelungirile acoperișului. Fixarea materialului de acoperiș se realizează prin intermediul unor cuie galvanizate. Acestea ar trebui să fie înfundate în marginea inferioară și superioară a materialului. În acest caz, distanța de la margini trebuie să fie de 25 milimetri.

Instalarea șindrilelor flexibile obișnuite

În primul rând, trebuie remarcat faptul că placa poate să difere în culori, chiar dacă este din același lot. Prin urmare, este de dorit să se amestece mai multe pachete de material de acoperiș înainte de instalare.

Instalarea plăcilor flexibile începe cu centrul muchiei acoperișului. Stofele se potrivesc în ambele părți.

Îndepărtați pelicula de protecție din sindrila direct înainte de a fi așezată. Materialul de acoperis este fixat cu ajutorul unghiilor (4 bucăți pe șindrilă). Dacă panta acoperișului este mai mare de 45 de grade, se recomandă utilizarea a 6 elemente de fixare.

Marginile primului rând de material ar trebui să se retragă cu 10-15 milimetri de la marginile consolei cornice. Articulațiile dintre șindrile se suprapun cu petale.

Al doilea rând de șindrilă este așezat în același mod. Cu toate acestea, aici petalele se suprapun cu inciziile precedente.

Apoi, la atingerea marginilor, materialul de acoperire este tăiat la margine și apoi lipit. În acest caz, lăsați un strat cu o lățime de 100 de milimetri.

Exact aceeași procedură este efectuată în cele din urmă. În primul rând, șindrilele bituminoase sunt tăiate astfel încât să se obțină o bandă cu o lățime de 15 centimetri și apoi să fie lipite cu adezivul marginii cu 7-8 centimetri.

Tăierea materialului de acoperiș se face cel mai bine pe o bucată de placaj. În caz contrar, se poate deteriora stratul de mai jos.

Stivuirea șindrilelor de creastă

În primul rând, este necesar să se pregătească o schelă. Acestea simplifică lucrările de instalare cu patina de acoperiș.

Instalarea șindrilei se efectuează într-o tură. Pentru a repara fiecare șindrilă, trebuie să utilizați 4 cuie. Suprapunerea materialului de acoperire ar trebui să fie de aproximativ 5 centimetri. Este important de menționat că instalarea plăcilor de creastă se realizează numai după instalarea obișnuită.

Pentru a obține șindrile de creastă, este necesar să tăiați cornișorul în locurile de perforare. Apoi trebuie să îndoiți fiecare element și să puneți o parte scurtă pe creasta acoperișului.

Aranjament de culoar și joncțiuni în acoperiș

Puteți face treceri prin acoperiș în mai multe moduri. Puteți folosi garniturile din cauciuc dacă diametrul găurii este mic. Această metodă este utilizată pentru antene și alte comunicații. Pasajele pentru coșuri sunt diferite. Aici trebuie să luăm în considerare încălzirea și expansiunea.

Mai întâi, banda în formă de triunghi este fixată în jurul perimetrului îmbinării acoperișului și a țevii. De regulă, pentru aceasta se utilizează un raft cu o secțiune de 5x5 cm, apoi este necesar să lipiți materialul suprapus care se suprapune cu adeziv și să se realizeze așezarea acestuia.

Apoi este necesar să se acopere conducta cu material izolant. Ar trebui să se facă astfel încât să se închidă 35 centimetri din conductă și 25 de centimetri din panta acoperișului.

Apoi, trebuie să fixați bara adiacentă de-a lungul perimetrului conductei. În stadiul final, șorțul de fier ar trebui fixat. Cusăturile formate trebuie sigilate cu material de etanșare cu silicon.

Trebuie remarcat faptul că acoperișul peretelui vertical este realizat exact în același mod. Există o singură diferență - un perete triunghiular este atașat de perete.

Video despre instalarea șindrilelor flexibile:

Tehnologia de instalare a unui acoperiș moale din euroruberoid

Euroruberoidul este un material rulant fuzibil. Acesta, ca și șindrilele bituminoase, se referă la acoperișul moale. Euroruberoidul diferă de șindrile de bitum, deoarece poate fi utilizat ca material de acoperire pentru un acoperiș plat.

Baza pentru materialul de acoperis

Euroruberoidul trebuie așezat pe o bază solidă și uscată. Trebuie să fie curățat de murdărie și praf înainte de a pune acoperișul. Ca bază, plăcile de beton sau plafoanele monolitice pot acționa. Dar pentru asta trebuie să aibă un canal de scurgere și o șapă de ciment-nisip.

De asemenea, ruberoidul poate fi aplicat la plăcile OSB. Pregatit pentru montarea bazei acoperisului tratat cu mastic bitum-polimer. Se vinde în stare gata de utilizare sau sub formă de concentrat. Dacă instalarea Euroruberoidului se face pe acoperișul vechi, nu este necesară masticarea.

Montarea materialului de acoperiș ar trebui să înceapă cu o linie de scurgere (de dedesubt). Această linie este paralelă cu linia de pante. Din acest motiv, sedimentele care se încadrează nu vor cădea pe îmbinările fâșiilor materialului de acoperiș.

Stivuirea euruberoidului

Rola de material de acoperiș trebuie să fie desfăcută astfel încât să nu existe pliuri pe acesta. Atunci ar trebui să fie întinsă în mod corespunzător. Pentru a fixa o margine a euroruberoidului, trebuie să fie încălzită de arzător până când se va topi filmul indicator. Apoi, marginea materialului de acoperire trebuie să fie lipită pe substrat. Atunci când marginea se solidifică, euroruberoidul despachetat se va curge din nou până la un loc fix.

Următoarea etapă a instalării unui acoperiș moale este auto-topită. Pentru a face totul corect, este necesar să respectați următoarele reguli pentru aranjarea unui acoperiș moale din euroruberoid:

 1. Este strict interzisă supraîncălzirea materialului de acoperiș. În caz contrar, va trebui să achiziționați unul nou. La supraîncălzire, materialul de acoperire nu mai aderă.
 2. Suprafața finisată a acoperișului nu trebuie să aibă goluri, pete negre și locuri fără acoperire de protecție specială. Acoperișul a fost făcut calitativ întotdeauna omogen.
 3. Nu uitați de suprapunere atunci când puneți euroruberoidul. Trebuie să fie de cel puțin 10 centimetri. Ca ghid, puteți utiliza o bandă specială, aplicată pe întreaga lungime a materialului de acoperiș.

O atenție deosebită trebuie acordată zonelor problematice ale acoperișului: parapete, canale de ventilație și alte elemente amplasate pe acoperișul clădirii. Pe aceste locuri trebuie să aplicați o mastică de acoperiș, care după uscare are aceleași proprietăți de protecție ca și materialul de acoperire.

De asemenea, este necesar să se prelucreze contiguiții în care zăpada poate cădea în timpul lunilor de iarnă. Pentru un acoperiș cu un unghi mare de pantă ar trebui să fie instalate suporturi de zăpadă. Pentru a împiedica gheața în timpul iernii, este necesar să instalați în mod corespunzător picăturile și sistemele de drenaj.

Video despre cum să efectuați instalarea unui acoperiș moale cu propriile mâini:

Să însumăm rezultatele

Amplasarea acoperișului plăcilor flexibile de acoperiș se poate face manual. Pentru a efectua lucrări de instalare, nu este nevoie să achiziționați echipament scump. Avem nevoie doar de instrumentele constructorului. Chiar și instalarea de aeratoare de acoperiș nu creează mari dificultăți. Principalul lucru în această afacere este să respectați regulile de siguranță.

Pentru a începe să puneți șindrile flexibile este cea mai bună pentru vremea insorită. Apoi, șindrilele vor fuziona și vor crea o singură suprafață. O acoperire moale a acoperișului va dura mult mai mult dacă se folosește materialul de căptușeală, precum și stratul de barieră hidro și vapori.

Tehnologia de montare a acoperișurilor moi din șindrile bituminoase: instrucțiuni pas cu pas

Acoperișul moale este un termen care combină un număr de materiale de acoperire flexibile cu calități excelente de consum. Soiurile sale de piese și roluri protejează perfect casa de "nenorocirile" atmosferice și decorează în mod eficient exteriorul. Nu cântăresc prea mult, nu necesită efort pentru tăiere și fixare. Printre pluses există o posibilitate solidă de a pune capacul cu mâinile tale.

Pentru un rezultat ideal, nu trebuie să cunoașteți abilitățile unui acoperiș. Aveți nevoie de pricepere, răbdare, instrumente și informații despre ceea ce tehnologia de a acoperi acoperișul moale diferă de alte metode și modul de aranjare corectă a acoperișului.

conținut

Specificitatea acoperișurilor moi

Materialele din grupul de acoperitoare de acoperișuri moi sunt versiuni modificate ale materialului de acoperiș vechi bun. Noile evoluții împrumutate de la flexibilitatea și ușurința predecesorului, îndreptându-se pe lista avantajelor. Conservate proprietăți impermeabile la apă, datorită cărora baza de lemn și sistemul de cornișe durează mai mult. Compoziția a fost îmbunătățită, datorită faptului că termenii muncii impecabile a materialelor au crescut de trei ori.

Cu o referire la metoda de așezare, clasa acoperișurilor moi este împărțită în trei tipuri:

 • Materialele laminate furnizate în formatul corespunzător. Acestea includ descendenții bituminoși ai ruberoidului și ai noilor reprezentanți, cum ar fi membranele polimerice. Învelișurile cu rulouri sunt așezate în benzi. Materialele bituminoase sunt fixate prin topirea materialelor polimerice prin lipire parțială sau completă. Cu ajutorul lor, acoperișuri în cea mai mare parte plat și ușor înclinate, cu pante de până la 3º, admisibil la 9º. Majoritatea rolelor din construcții industriale sunt în cerere;
 • Masti de acoperis, furnizate intr-o gata sau intr-o incalzire la rece. Pulverizați sau aplicați un strat gros pe acoperișuri plate, rezultând o acoperire monolită fără cusături. Pentru a consolida plasa de armare este utilizat. Domeniul de aplicare este limitat la acoperișuri plate.
 • Șindrile bituminoase, furnizate în plăci flexibile de șindrilă. De fapt, este un ruberoid îmbunătățit, tăiat în foi relativ mici. Marginea șindrilei este decorată cu petale figurine pentru a simula un prototip ceramic. Partea din spate este echipată cu o bandă adezivă, concepută pentru fixarea pe o bază din lemn. Lipiți în bucăți. În plus, șindrilele sau șuruburile cu auto-apăsare sunt ciocanate în fiecare șindrilă. De la încălzirea acoperișului bituminos de către razele solare, plăcile sunt sinterizate și transformate într-o cochilie continuă de acoperiș.

În privința construcției private, o varietate de bucăți este foarte solicitată, deoarece Plafoanele cu acoperișuri joase și deasupra unor clădiri de apartamente cu o înălțime de două sau mai multe etaje sunt foarte rare. "Plane" soarta de clădiri de uz casnic, dar nu fiecare proprietar va decide cu privire la achiziționarea de membrane și mastic pentru acoperișul hambarului. Prin urmare, vom acorda atenție instalării celei mai populare șindrile bituminoase.

Amplasarea treptată a șindrilelor

Materialul flexibil din pardoseală acoperă acoperișurile cu orice înclinare și grad de complexitate arhitecturală. Este adevărat că șindrilele de bitum nu sunt recomandate pentru construcția acoperișului, dacă unghiul pârtiilor este mai mic de 11,3º. Materialul este produs de numeroși producători. Fiecare dintre ei se străduiește să comunice propriile sale produse cu calități unice și proprietăți utile pentru manipulant.

În ciuda unor diferențe, tehnologia dispozitivului de acoperiș moale este realizată conform aceleiași scheme. Există nuanțe mici, dar ele nu sunt fundamentale.

Reguli pentru pregătirea motivelor

Flexibilitatea este demnitatea și lipsa stratului de bitum. Pe de o parte, aceasta face posibilă accelerarea semnificativă a procesului. La urma urmei, este nevoie de puțin timp și de un efort minim pentru a forma joncțiuni, pentru a forța conductele, pentru a echipa capetele și cornișe. Pe de altă parte, datorită flexibilității materialului, este necesară o cutie continuă, astfel încât sindrilele de curling să se sprijine în întregime pe o fundație solidă și solidă.

Construiți o cutie continuă înainte de a instala un acoperiș moale:

 • din plăcile OSB-3 recomandate pe baza costului bugetar și a puterii suficiente;
 • din foi de placaj impermeabil cu marcajul FSF;
 • dintr-o placă cu canelură sau tivită, a cărei umiditate nu trebuie să fie mai mică de 20%.

Materialul de tablă este plasat în răspândirea tipului de zidărie. Este important să nu se obțină îmbinări în formă de cruce. Este necesar ca secțiunile slabe ale îmbinării plăcilor să fie distribuite uniform pe grila de control. În cusături, este necesar să se lase decalaje de 2-3 mm, care sunt necesare pentru libera circulație a sistemului de rafturi sub fluctuații de temperatură.

Panoul de trotuar este instalat paralel cu crengile acoperișului. De asemenea, în luptă, dacă rampa nu este suficientă pentru lungimea tabloului. Locul de îmbinare a celor două panouri pe rampă trebuie așezat pe bara clapetei de control și patru cuiuri trebuie să fie ciocănită în ea. Plăcile obișnuite sunt fixate cu două cuie de ambele părți. Pentru a le stivui este necesar, astfel încât să existe o lovitură în 3-5 mm între elementele longitudinale. Înainte de lucru, plăcile de tăiere sunt sortate. Cele care sunt mai groase, trebuie să le distribuiți la baza rampei, cele care sunt mai ușor de trimis.

Ventilație - garanția unui serviciu impecabil

Proprietățile excelente de hidroizolare ale acoperirilor bituminoase se datorează cantității mici de pori care pot trece prin umiditate și aer. O barieră hidraulică sigură acționează în ambele direcții. Picăturile de dans nu penetrează în interiorul structurii de acoperiș, dar aburul nu iese. În cazul în care drumul liber nu este prevăzut pentru evaporare, condensul se va acumula pe ferme și lăzi din lemn. Ie va fi plantată o ciupercă, din cauza căreia un acoperiș puternic va trebui să-și ia rămas bun.

În numele serviciului impecabil pe termen lung, este necesar să se aranjeze un sistem de ventilație a acoperișului, care să includă:

 • Praful destinat fluxului de aer în zona de cornișă. În afară de intrare, ele sunt obligate să asigure mișcarea liberă a aerului de jos în sus de-a lungul planurilor razei. Curenții sunt canale deschise formate de cutie și grilaj;
 • spațiul de ventilație dintre acoperișul de bitum și izolația deasupra barierului de vapori. Proiectat pentru abluție cu un încălzitor cu flux de aer;
 • găuri în zona superioară a plăcii de acoperiș. Aceasta poate fi fie închisă în partea superioară a patinei, fie cu orificii special proiectate cu un butoi de plastic care seamănă cu un coș miniatural.

Ventilația trebuie aranjată astfel încât să se împiedice formarea de pungi de aer în spațiul sub acoperiș.

Instalarea covorului de izolație

Toate, fără excepție, producătorii de șindrile bituminoase sunt foarte recomandați să pună un covor impermeabil suplimentar înainte de instalarea șindrilelor. O listă de materiale potrivite pentru covor este indicată de obicei în briefing. Produsele aprobate sau similare pot fi utilizate.

Înlocuirea este extrem de nedorită, deoarece incompatibil cu compoziția de acoperire va împiedica combinarea straturilor bituminoase în monolit și va contribui la formarea de blistere. Polietilena este exclusă. Ruberoidul este, de asemenea, pentru că durata de viață a acoperișului flexibil este mai mare. Este nerezonabil să se pună sub un capac, conceput pentru 15-30 de ani de funcționare, material mai puțin durabil.

Tehnologia de montare a covorului de izolație pentru plăcile flexibile include două opțiuni, în funcție de înălțimea acoperișului:

 • Dispozitivul unui covor continuu pe acoperișuri înclinate cu un unghi de înclinare de la 11,3 ° / 12 ° la 18 °. Rânduri de sârmă răsucite cu impermeabilitate, începând de la consola, care se deplasează în umbră. Fiecare bandă stivuită trebuie să se suprapună banda anterioară cu propriile sale 10 cm. Dacă este necesar să se unească două segmente într-un rând, acestea sunt plasate cu o suprapunere de 15 cm. Suprapunerea este cu grijă, dar fără fanatism este șters cu mastic bituminos. La baza benzii de izolare sunt fixate cu unghii de acoperire după 20-25 cm. Pe covorul solid, există benzi de protecție împotriva impermeabilității ape reziduale în văi și console, precum și în jurul nodurilor de acoperire. Apoi patina și colțurile convexe ale acoperișului sunt echipate cu materialul izolator original;
 • Punerea izolației parțiale pe acoperișuri înclinate cu o pantă de 18 ° sau mai mult. În acest caz, materialul bitum-polimeric protejează valea și consolele, iar marginile covorului izolator sunt acoperite numai de margini ale peduncilor, skate și alte unghiuri convexe. Izolația, la fel ca în cazul precedent, intersectează intersecția acoperișului cu conductele de comunicații și cu joncțiunile de acoperiș. Lățimea barierului de polimeri bituminoși de-a lungul consolelor este de 50 cm, în văi este egală cu 1 m, astfel încât fiecare dintre patinele protejate este de 50 cm. Când se așează în jurul contigiilor și țevilor, banda izolatoare este parțial înfășurată pe pereți, astfel încât materialul să se suprapună cu 20-30 cm de suprafața verticală.

Construcția unui acoperiș flexibil cu impermeabilizare parțială este permisă de producători, dar printre aceștia nu există susținători puternici ai acestei metode. Desigur, există precipitații mai puțin pe pante abrupte, dar circumstanțele sunt diferite: gheață, ploaie oblică etc. Este mai bine să se acopere.

Cimentul bitum-polimer pentru clase este selectat în tonul plăcii. Permis o ușoară deviere de la culoarea de acoperire, în cazul în care există o dorință de a sublinia liniile de razzhelobkov deschis. Este de dorit ca râurile să fie protejate de o bandă continuă de izolație de barieră. Dar dacă îmbinările a două piese nu pot fi evitate, este mai bine să se aranjeze în partea superioară a acoperișului care se suprapune 15-20cm. Există cea mai mică încărcătură. Lipirea este obligatoriu imprastiata cu mastic bituminos.

Protecția gaurilor și streelor

Perimetrul acoperișului este prevăzut cu șipci metalice. Acestea sunt necesare pentru a proteja secțiunile slăbite ale cutiei de umezeală și ca elemente ale acoperișului. Plank se așeză pe marginea muchiilor frontale și ale consolelor. Linia marginii trebuie să coincidă cu linia conturului acoperișului. Cuiele de acoperire sunt fixate într-un model zig-zag după 10-15 cm.

În cazul în care este necesar să se adauge cele două șipci, acestea sunt așezate cu o suprapunere de 3-5 cm, cel puțin 2 cm. Lamelele frontonului se suprapun peste cornișă în colțurile acoperișului. În locurile de capăt și de îmbinare a îmbinării, dispozitivele de fixare sunt înfundate în 2-3 cm.

Majoritatea producătorilor de acoperiș flexibil sunt sfătuiți să instaleze ambele tipuri de protecție metalică pe partea superioară a covorului căptușelii. Cu toate acestea, dezvoltatorii brandului "Shinglas" recomanda ca tijele de cortina sa fie plasate sub covor, precum si pedometrele deasupra acestuia. Înainte de a instala pedalele și cornișe pe placa de bord, li se recomandă să bată bara și să atașați deja protecția metalică.

Formarea trece prin acoperiș

Trecerea acoperișului coșurilor de fum, a coloanelor de comunicație, a antenelor, a propriilor deschideri de ventilație necesită un aranjament special. Ele creează un pericol potențial sub forma unei căi deschise pentru scurgerile de apă. Prin urmare, înainte de instalarea acoperișului, punctele de acoperire sunt acoperite cu dispozitive sau sisteme de etanșare. Printre acestea:

 • Garnituri de cauciuc concepute pentru a închide punctele de diametru mic. Gauri sub antena, de exemplu;
 • Elementele de trecere polimerice utilizate pentru dotarea locurilor de intersecție a acoperișului cu canalele și canalele de ventilație. Emiteți-le în mod specific pentru aranjarea acoperișurilor. Montați unghiile banale într-o cutie continuă. Peste placi bituminoase, care sunt de fapt tăiate în jurul trecerii și fixate cu mastic bituminos;
 • Adaptoare din plastic pentru ventilație proprie a acoperișurilor. Închideți găurile cu orificii, elemente de creastă cu canale pentru evacuare, dispozitive perforate pentru cornișe.

Normele pentru aranjarea trecerii unor mari coșuri de fum trebuie luate în considerare separat. În plus față de amenințarea cu scurgeri, acestea sunt de asemenea periculoase pentru foc. Coșurile sunt sigilate în mai multe etape:

 • Pereții țevii sunt protejați cu detalii decupate din plăci de azbest-ciment în funcție de dimensiunile actuale;
 • Pe perimetrul țevii se montează o bară triunghiulară, tratată cu retard de flacără. Pentru a face acest lucru, puteți împărți bara în diagonală. Pentru o plita de inlocuire este potrivita. Bara pentru montarea coșului de fum nu este atașată la cutie! Trebuie fixat pe pereții conductei;
 • a pune sindrile flexibile, a fixa șindrilele pe bara;
 • Din covorul endovaya se taie detaliile în funcție de dimensiunile țevii cu bara instalată. Lățimea detaliilor nu este mai mică de 50 cm. Modelele sunt atașate cu o abatere de 30 cm la pereții conductei pentru adeziv sau mastic bituminos. Mai întâi lipiți piesa frontală, apoi partea laterală, la capătul spatelui. Marginea inferioară este așezată pe partea superioară a plăcii așezate, marginea superioară fiind trasă pe peretele conductei;
 • în cele din urmă, sistemul de izolație cu mai multe straturi este fixat prin instalarea unei șorțuri metalice cu tratarea îmbinărilor cu un material de etanșare siliconic.

Există un mod mai simplu și mai ieftin: detaliile stratului izolator al țevii nu sunt decupate din covor, ci imediat din metal galvanizat. Apoi jumătate din etapele de lucru vor dispărea de la sine.

Joncțiunile de perete sunt sigilate printr-o metodă similară. Numai la instalarea protecției azbest-ciment nu este nevoie, iar suprafețele care trebuie protejate trebuie să fie tencuite înainte de tratament și tratate cu un grund.

Reguli pentru fixarea șindrilelor de cornișe

Pentru a crea puncte de reper pentru ambalator, este mai bine să pre-marcați acoperisul cu un cablu de construcție acoperit. Linii orizontale sunt aplicate în pași de cinci rânduri de plăci flexibile. Verticalele s-au luptat în pași de o singură șindrilă.

După pregătirea și marcarea suprafeței de acoperiș, puteți continua în siguranță instalarea plăcilor flexibile, urmând algoritmul:

 • Primul rând de plăci de acoperiș este montat pe consola. Puteți lua o creastă specială-karniznuyu țiglă sau cu mâna ta pentru a sculpta elementul de pornire prin tăierea petale de obișnuite țiglă. De la marginea tijei cortinei metalice, este necesar să se retragă cu 0,8-1 cm și să lipsească șindrilele de cornișe. Pentru lipirea de pe stratul adeziv este necesar să scoateți banda protectoare, iar locurile rămase să fie șterse cu mastic;
 • placa de cornișe este fixată de unghiile de acoperiș cu un pas egal cu lățimea petalei. Capacul larg trebuie să fie strict paralel cu suprafața cutiei continue. Distorsiunile sunt inadmisibile. Cuiele sunt ciocănite, după ce au scăzut de la marginea superioară a șindrilei de 2-3 cm. Punctele de fixare trebuie să fie suprapuse de următorul rând al acoperișului;
 • Se potrivește cu primul șir de sindrila flexibilă. Începeți mai bine cu centrul rampului pentru a ușura alinierea orizontală. Din linia de jos a liniei de start, este necesar să vă retrageți 1-2 cm și să o lipiți într-un mod încercat și testat. Unghii patru cuie la o distanță de 2-3 cm de canelura dintre petale;
 • instalarea celui de-al doilea rând este, de asemenea, mai convenabil pentru a începe de la mijloc. Dar șindrilele trebuie să fie deplasate astfel încât petalele să fie peste canelura primului rând de plăci și punctele de fixare să fie complet închise;
 • Colțul superior al țiglei, așezat lângă fotoliu, este tăiat ca un triunghi echilateral cu laturi de 1,5-2 cm. tăierea este necesară pentru tăierea apei.

Continuați instalarea șindrilelor printr-un principiu liniar, adică așezând complet întreaga serie, una după alta. Puteți să faceți o metodă piramidală cu "construire" de la mijlocul rampei până la margine sau în diagonală.

Două moduri de a construi o vale

Au fost dezvoltate două moduri de formare a văii:

 • Dispozitivul este un razzhełalka deschis. Plăcile obișnuite sunt așezate pe axa valei pe ambele versanții adiacente. Doar unghiile se opresc la o distanță de 30 cm față de axă. După stivuirea cu un cablu acoperit pe rampe, liniile valei sunt bateți, de-a lungul cărora capacul este ușor tăiat. Lățimea razzhełalcului este cuprinsă între 5 și 15 cm. Pentru a preveni deteriorarea acoperișului moale în timpul tăierii sub tiglă, se plasează o placă. Colțurile plăcilor sunt situate în apropierea văilor vale pentru a tăia apa, apoi partea din spate a elementelor de acoperire este lustruită cu mastic și aderentă.
 • Dispozitivul razzhelobka închis. Placile sunt așezate mai întâi pe rampa cu cea mai mică pantă, astfel încât aproximativ 30 cm de material este amplasat pe o rampă adiacentă. Deasupra sindrilelor legate cu cuie. Dupa acoperirea celei de-a doua rampa, apoi pe ea bate linia, pasind inapoi de la axa de 3-5 cm, de-a lungul careia se taie. Colțurile plăcilor sunt tăiate pentru a tăia apa, apoi elementele lipite sunt lipite pe mastic.

Nuanțele de placare a șindrilelor

După finalizarea instalării șindrilelor pe versanți, procedați la amenajarea creastei. Canalele de ventilație din corpul cutiei trebuie lăsate deschise, prin urmare, este lăsată o distanță de 0,5-2 cm între vârfurile skateboard. Pentru a asigura ventilația, patina este echipată cu un aerator din plastic. Nu este foarte atractiv, așa că în gloria esteticii este decorat cu o țiglă universală sau cu gresie tăiată.

Unghii sindrile cu 4 unghii. Fiecare element ulterior trebuie să închidă dispozitivul de fixare al celui anterior. Montați țigla pe crestături de jos în sus. Calul este aranjat în direcția vânturilor predominante, astfel încât zonele deschise sunt îndreptate spre partea înclinată.

În detaliu, procesul de instalare a unui acoperiș moale cu explicații privind tehnologia de stivuire pas cu pas va demonstra videoclipul:

Nu s-au găsit dificultăți speciale în construcția unui acoperiș moale. Există caracteristici tehnologice. Dacă acestea sunt respectate cu strictețe, așezarea se poate face pe cont propriu cu un rezultat excelent.