Dispozitivul și treapta acoperișului pentru un acoperiș moale

Reparații

Acoperirea sub acoperișul moale este un element special al construcției, care servește la fixarea materialelor de acoperiș la elementele principale ale acoperișului. Din punct de vedere tehnologic, este o serie de plăci care sunt atașate la sistemul de rafturi. În funcție de tipul de acoperiș și de materiale de acoperire, acesta poate fi de două tipuri:

 • Solid - pentru acoperișuri moi;
 • rarefied - pentru ardezie, metal și alte acoperiri dure.

Acoperișul acoperișului sub acoperișul moale este realizat în două straturi:

 1. Sparse, care este executată de la consiliul de administrație.
 2. Solid, realizat din plăci aglomerate (OSB) sau placaj rezistent la umiditate.
Trebuie remarcat faptul că cutia continuă îndeplinește suplimentar funcțiile de izolare termică și izolare fonică.

Regulile de bază ale executării acoperișului

Amortizarea sub acoperișul moale se realizează cu respectarea următoarelor reguli:

 • dacă unghiul pantei acoperișului este cuprins între 5 și 10 °, atunci acesta este realizat sub formă de pardoseală continuă din placaj sau plăci rezistente la umiditate;
 • dacă unghiul de înclinare al acoperișului este cuprins între 10 și 15 °, atunci este realizat cu o bară de 45 × 50 milimetri, un placaj rezistent la umiditate și o direcție cornică paralelă cu un pas de 45 de centimetri;
 • atunci când unghiul de înclinare este mai mare de 15 °, în proiectarea cutiei se utilizează o rază de 45 × 50 milimetri, dar cu o treaptă de 600 milimetri;
 • În zona de fixare a valei și creasta, se utilizează o bară suplimentară.

Cea mai bună opțiune pentru aranjarea acoperișului unui acoperiș moale este considerată a fi plăci calibrate. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când se utilizează plăci de grosime diferite, este dificil să se realizeze o suprafață uniformă la joncțiune, iar lațul în acest caz va fi pasit. Acesta a fost deja verificat de mulți ani de experiență că în locurile cu o suprafață neuniformă a cutiei, durata de viață a acoperișului moale este mult mai mică. Diferența de nivel în înălțime a plăcilor este inacceptabilă, prin urmare, atunci când se construiește acoperișul, se utilizează materiale de construcție de înaltă calitate și articulațiile lor sunt ajustate cu atenție.

Se recomandă ca plăcile să utilizeze specii de arbori de conifere care să aibă un cost redus și caracteristici excelente de performanță.

Pasul acoperișului sub acoperișul moale nu este mai mare de 100 de milimetri, ceea ce se datorează caracteristicilor de performanță ale materialelor de acoperiș. Stratul continuu este realizat dintr-o placă de calibrare calibrată, un placaj rezistent la umiditate sau o plăcuță de particule (OSB). Stratul solid trebuie să fie fixat ferm pe plăci și să aibă un conținut de umiditate de cel mult 20%. Rezistența ladă trebuie să corespundă sarcinilor pe care trebuie să le suporte de la următoarele impacturi:

 • încărcăturile de pe capacul de zăpadă;
 • încărcături din materiale de acoperire.

În funcție de acești factori, se calculează parametrii cei mai optimi pentru designul acoperișului. De exemplu, cu o cruce de 500 milimetri, o placă cu o grosime de 20 de milimetri sau un placaj rezistent la umiditate de 10 milimetri grosime este utilizat pentru construcția cutiei. La o treaptă de 1200 mm se utilizează plăci cu grosimea de 30 milimetri sau placaj rezistent la umiditate în grosimea de 20 de milimetri.

Acoperișul moale este foarte rezistent la ciuperci și mucegaiuri, dar acest lucru nu se poate spune despre lemnul din care este fabricată cutia. Din acest motiv, se acordă o atenție deosebită tratamentului antiseptic preliminar al tuturor structurilor din lemn.

Instalarea unei picături

Unul dintre elementele importante ale acoperișului pentru acoperișul moale este picurarea, care protejează streașina de efectele negative ale umezelii. Deoarece pe cornișe această umiditate contribuie la putrezirea elementelor din lemn ale structurii și distrugerea lor. În funcție de unghiul de înclinare al pantelor acoperișului, picurarea poate avea o cotă de la 100 la 130 °. Montarea picăturilor se face chiar la marginea acoperișului, fiind dat o direcție strictă verticală în jos, care asigură curgerea apei direct în jgheab. Pe lângă funcțiile de protecție, îmbinarea prin picurare creează un aspect estetic al acoperișului și contribuie la creșterea duratei sale de viață. Principalele caracteristici ale capelei sunt:

 • materialul pentru producerea sa este oțel galvanizat cu un strat de acoperire specială, mărind proprietățile anticorozive ale picăturilor;
 • Culoarea capelei trebuie să corespundă culorii acoperișului, pentru a nu strica aspectul estetic;
 • instalarea picăturilor se face de-a lungul întregului perimetru al clădirii, ceea ce face posibilă protejarea completă a acoperișului și a fațadei de efectul dăunător al apei;
 • În plus față de proprietățile rezistente la umiditate, picăturile conferă acoperișului protecție suplimentară împotriva vântului.

Capril Tehnologie de montare

Când instalați un capăt, urmați următoarele reguli de bază:

 • baza sa este fixată pe cutie, iar marginea inferioară este îndreptată spre jgheab;
 • fixarea capcanelor unul cu celălalt produce o suprapunere;
 • Pentru a proteja marginile plăcuțelor, sunt instalate suplimentar lamele frontale;
 • După aceea, covorul este instalat, ale cărui muchii sunt tratate cu mastic, ceea ce permite îmbunătățirea aderenței la suprafața acoperișului;
 • pe partea superioară a dispozitivului de montare la picurare, o instalație de acoperiș moale.

Concluzii generalizate

Rezumând toate cele de mai sus, instalarea acoperișului sub acoperișul moale se realizează conform următoarelor reguli:

 1. Placarea este efectuată în două straturi, care formează o singură acoperire continuă.
 2. Pardoseala solidă trebuie să fie absolut netedă și netedă.
 3. Toate curbele și colțurile ascuțite în proiectarea plăcuțelor trebuie îndepărtate pentru a evita frecare și zgârieturi ale materialului acoperișului moale.
 4. Lățimea optimă a plăcii de tăiat pentru fabricarea cutiei este de 14 centimetri.
 5. Placile de placare se fac într-o tavă în sus, evitând astfel curgerea apei în spațiul sub acoperiș.
 6. Capetele plăcilor de capăt trebuie să fie rotunjite cu grijă - acest lucru va ajuta la evitarea curbelor ascuțite ale materialului.
 7. Toate componentele din lemn ale acoperișului trebuie tratate cu un compus antiseptic.
 8. Pasul acoperișului sub acoperișul moale depinde de forța maximă a vântului dintr-o anumită zonă și de unghiul acoperișului. Cu cât forța vântului este mai mare, cu atât este mai mică înălțimea cutiei și viceversa.
 9. Între plăcile de placaj rezistent la umiditate sau plăci aglomerate (OSB), care constituie un strat continuu, ar trebui să lăsați un decalaj de 1 cm. Este necesar ca în cazul umflarea acestor materiale să intre în pătrunderea umezelii.
 10. Pentru a proteja elementele de lemn din cutie de influența precipitațiilor atmosferice, este necesar să efectuați instalarea unei picături.

Constructii de case

Materialele de acoperire de astăzi nu pot fi luate în considerare. Pentru fiecare gust și pungă. Printre acestea, se acordă un loc special plăcilor moi. Dacă ați preferat această acoperire și ați decis să vă decorați acoperișul cu un acoperiș moale, asigurați-vă că vă familiarizați cu regulile de bază ale instalării. Dar înainte de asta, luați în considerare construirea unui acoperiș sub un acoperiș moale. La urma urmei, acest proces este foarte important și necesită o atitudine specială față de dumneavoastră.

Cuprins:

Caracteristici ale acoperișurilor moi

Șindrile bituminoase (moi) au apărut cu aproximativ 30 de ani în urmă. Ulterior, acest material de acoperire a devenit foarte popular. Produceți o placă de acoperiș moale și o căptușeală pentru aceasta din materii prime cum ar fi poliesterul nețesut sau fibra de sticlă. Acesta din urmă este impregnat cu o compoziție pe bază de bitum. Poliesterul, spre deosebire de fibra de sticla, are o rezistenta ridicata la tractiune. Ar trebui să fie utilizat în zone unde există o încărcătură mare pe acoperiș. Acestea sunt patinele, ravenele și diverse intersecții.

Deasupra șindrilelor flexibile există o stropire, care constă în granule de crustă de bazalt sau minerale. Partea inferioară a materialului este un strat autoadeziv, realizat pe bază de bitum. De asemenea, pe el există un film de polietilenă, care trebuie îndepărtat în procesul de lucru. Pentru a împiedica lipirea foilor individuale în timpul depozitării plăcilor în casă, producătorii refuză să atașeze folia de protecție și să stropească suprafața de fund cu nisip.

Plăcile moi sunt produse în plăci. Ele au o lungime de până la 1 metru, lățimea ajunge la 0,3-0,45 metri, grosimea este de 3-5 milimetri. Producătorii diferiți au culori și nuanțe diferite. Prețul materialului, care se face pe baza fibrei de sticlă, va fi mult mai mic decât cel al plăcilor, care este întărit cu poliester. Astfel, ultima opțiune este mai potrivită pentru cumpărare pentru a forma acoperirea principală, dacă nivelul de rezistență nu contează.

Pentru a aranja un acoperiș moale se va întoarce, în cazul în care panta unui acoperis sub un acoperiș moale nu este mai mică de 11-12 grade. Dacă panta este mai mare, atunci suprafața va stagna apa de ploaie. Și asta va cauza distrugerea structurii. Atunci când se stabilește șindrile, forma acoperișului poate fi orice, chiar și cea mai complexă construcție. Acoperisul finit are forma unui dreptunghi sau a unui oval. Este posibil un hexagon sau orice altă formă geometrică.

Condiții de lucru cu plăci moi

Când lucrați cu plăci moi, respectați anumite condiții de lucru:

 • Puteți aranja un acoperiș moale dacă temperatura ambiantă atinge cel puțin 10 grade peste zero. Stratul inferior de material care este capabil de aderență va adera spontan la bază atunci când este încălzit de căldura soarelui. După lipire se va crea un covor complet monolit, care nu se poate înmuia.
 • Dacă temperatura exterioară este mai mică, atunci stratul adeziv nu se topește. În acest caz, partea inferioară a materialului trebuie încălzită cu forța. În acest scop, cumpărați un termofan.
 • Pentru instalațiile industriale, este posibil un adăpost special sub numele de tellyak. Este o structură din lemn sau o structură metalică care se află peste acoperiș în cazul instalării acoperișului în îngheț și se încălzește până când temperatura atinge valoarea dorită. Cu toate acestea, în cazuri speciale, această opțiune nu va fi profitabilă, deoarece este costisitoare.
 • Rețineți: dacă curtea este vreme umedă, atunci este mai bine să refuzați așezarea plăcilor moi. Desigur, materialul va fi așezat pe o bază umedă. Dar va cădea rapid sub suprafață. Astfel, cel mai bun moment pentru acest tip de muncă este vara. Și în timpul iernii poți să faci o muncă pregătitoare. De exemplu, efectuați un sistem de raft, așa cum se arată în fotografia acoperișului sub acoperișul moale.
 • În tot acest timp, veți păstra sindrilele moi. Creați materiale adecvate pentru material. În locul ales nu trebuie să existe acces direct la soare, deoarece stratul adeziv nu trebuie să se topească în niciun caz. În nici un caz nu ar trebui ca temperatura să scadă sub zero.

Pregătiți acoperișul pentru un acoperiș moale

Instalarea șindrilelor bituminoase, precum și instalarea altor materiale de acoperiș, începe cu lucrări pregătitoare.

1. Aranjamentul fundației sub acoperișul moale

Fundația pentru plăcile moi ar trebui să fie solidă, chiar, deoarece materialul nu este doar lipit, ci și căptușit:

 1. Ei bine, dacă pentru o bază veți lua o placă OSB sau bordură de margine. De asemenea placaj potrivit. Aplicați în condiții de umiditate sau în formă de foi.
 2. Amintiți-vă că materialul umed nu poate fi utilizat. Nivelul umidității sale trebuie să fie minim - nu mai mult de 20% din masa totală.
 3. Atunci când se creează o fundație sub plăcile de îmbinare a acoperișurilor moi situate pe suportul la sol. În acest caz, așezați panouri cu cel puțin două deschizături între aceste suporturi.
 4. În această lucrare este necesar să se țină seama de capacitatea placilor de a se extinde. Acest lucru este comun pentru lemn și este cauzat de o schimbare a nivelului de temperatură și umiditate. Lăsați o distanță suficientă între panouri.

2. Crearea golurilor de ventilație

Când pregătiți un acoperiș sub un acoperiș moale, lăsați întotdeauna un spațiu de aer. Amintiți-vă că ar trebui făcut destul de mare. Dimensiunile sale ar trebui să fie de cel puțin 50 de milimetri. Așezați portul de evacuare mai înalt. Și în partea de jos a acoperișului face o gaură pentru fluxul de aer.

Gapurile de ventilație vor asigura o durată lungă de viață a plăcilor moi. Ele sunt necesare, deoarece îndeplinesc mai multe funcții:

 • Îndepărtează umezeala din materialul termoizolant. De asemenea, designul cutiei și a acoperișului este eliberat.
 • Cu aranjamentul de ventilație, numărul de gheață și gheață scade, care se formează în timpul iernii pe acoperiș.
 • În timpul verii, regimul optim de temperatură va fi menținut în mijlocul acoperișului.

3. Instalarea mochetei

Asigurați-vă că aranjați substratul sub șindrilă:

 1. Pentru a face acest lucru, pregătiți materialul izolator în rulouri. Este mai bine să acordați prioritate materialelor recomandate de producătorii de șindrieli moi. Ele contribuie la o mai bună "sinterizare" a plăcilor de acoperiș într-un întreg.
 2. Ruberoidul nu trebuie utilizat, deoarece are o durată de viață scurtă. Utilizarea sa cu un material atât de durabil ca și plăcile moi este impracticabilă.
 3. Așezați materialul de căptușire paralel cu cornișa. În acest caz, alegeți direcția de dedesubt.
 4. Faceți o suprapunere, care ar trebui să atingă cel puțin 10 centimetri.
 5. Fixați marginile cu unghii, menținând un interval de 20 de centimetri. Sigilați cusăturile cu clei.
 6. Uneori, atunci când fixați sistemul de drenaj, trebuie să instalați console speciale care sunt necesare pentru montarea stratului de suport.
 7. Dacă panta acoperișului este mai mare de 18 grade, stratul de susținere poate fi aranjat numai în locuri unde este foarte probabil să apară scurgeri. Acestea includ patinele și cornișe.
 8. Faceți de asemenea o impermeabilizare în văi și la capătul acoperișului.
 9. Asigurați-vă că așezați căptușeala în locuri în care acoperișul trece prin pereții materialului de acoperiș alăturat.
 10. Nu uitați de coșuri și ferestre de mansardă.

Crearea unui acoperiș pentru un acoperiș moale

După pregătirea fundației sub acoperișul moale și instalarea covorului de căptușeală, realizați o cutie specială. Se compune din bare și plăci, care ar trebui să fie perpendiculare la decalajul de bare. Placarea va acționa ca bază pe care muncitorii fixează plăcile flexibile.

1. Material și cerințe pentru acesta

Atunci când pardoseli lathing, să adere la astfel de cerințe:

 • Materialul folosit pentru cutie trebuie să fie suficient de puternic pentru a rezista greutății acoperișului, omului și zăpezii în timpul iernii.
 • Faceți o navetă dură, care este foarte fiabilă.
 • Aranjați o structură care nu este capabilă să răspundă factorilor de mediu și influențelor mecanice.
 • Pe lama nu ar trebui să fie localizate umflături și sags. Fisurile nu sunt permise mai mult de 6 milimetri. Și nu ar trebui să fie nici un fel de unghii.

Pentru a face o cutie pentru a pune un acoperiș moale, pregătiți un material care să corespundă în mod necesar standardelor de calitate stabilite:

 1. Panou ascuțit. Lățimea acestuia ar trebui să fie de 140 de milimetri. Alegeți numai un material durabil de înaltă calitate.
 2. Bare de lemn. Este bine, dacă umiditatea lor nu depășește 20% din greutatea totală. Dimensiunile globale ale barelor variază odată cu trecerea treptei.
 3. Film difuz. De asemenea, puteți utiliza un film de acoperire. Este necesară îmbunătățirea izolației termice și îmbunătățirea proprietăților de impermeabilizare ale acoperișului moale.
 4. Acoperișuri. Ele vă vor întări acoperișul, îl vor face mai stabil, vor adăuga fiabilitatea.
 5. Placaj. Pe acest material veți avea o tablă. Astfel veți obține o cutie perfect plat.

2. Recomandări la crearea unui acoperiș

Nu numai materialul de acoperiș este responsabil pentru calitatea acoperișului. Această funcție se află în întregime pe cutie. Prin urmare, atunci când faceți o lamelă pentru plăci moi, urmați aceste recomandări:

 • Înainte de a instala țagla paralel cu creasta, așezați barele de pe grinzi. Mențineți un interval de 5-10 cm. În partea de sus a barelor puneți tesurile de pe creastă de-a lungul coborârii la consola.
 • În ciuda faptului că cutiile se disting prin mai multe tipuri, folosiți numai o cutie continuă sub un acoperiș moale. Faceți cutia în 2 straturi.
 • Asigurați-vă că urmați uniformitatea designului. Amintiți-vă că ar trebui să excludeți colțurile și săgețile. Îndoirea excesivă a plăcilor moi este plină de consecințe. Prin urmare, ajustați materialul foarte calitativ, astfel încât să existe numai linii plate netede.
 • La fabricarea acoperișului pentru acoperișuri moi, trebuie luat în considerare un punct important. Luați întotdeauna în considerare starea plăcilor utilizate. Lemnul în timpul depozitării este capabil să se răsucească. Drept urmare, pe suprafața sa apar goale și protuberanțe. Dacă doriți să așezați corect acoperișul, care va servi mult timp, puneți plăcile în această poziție - tava spre exterior. Deci, umiditatea care se scurge pe acoperiș prin acoperișul acoperișului se scurge. Dacă nu țineți cont de acest lucru, atunci după o vreme veți găsi consecințele asupra acoperișului. Apa de pe cusăturile acoperișului va cădea în spațiul sub acoperiș. După aceea, materialele folosite vor fi în cele din urmă deteriorate.
 • Există încă o nuanță despre care este imposibil să uitați când creați un acoperiș pentru un acoperiș moale. Aceasta este fabricarea corectă a stratului de finisare. Trebuie să fie continuu. Pentru formarea sa, pregatiti panourile frontale. Rotiți-le la capete. Deci, pe șindrile bitumului vor exista excese lente și veți putea uita de pauze.

3. Instrucțiuni pentru crearea unui billet

Procedați în ordine:

 1. Atașați lamelele latinelor la structura de susținere a acoperișului. Direcția de lucru este de jos în sus.
 2. Unghii cutia de jos. Este atașat direct la placa de cornișă. Este necesar să fixați primul rând de plăci moi.
 3. Așezați banda substrat. Este amplasat orizontal în raport cu creasta acoperișului. Puneți prima bandă în apropierea pervazului. Următoarele sunt plasate cu o suprapunere. Deci, lucrați la creasta acoperișului.
 4. Banda de substrat este fixată între grinzi și barele contrabaterii. Acest lucru ar trebui făcut pentru a forma spații normale de ventilație.
 5. Mai întâi fixați bara la marginea grinzilor. Mai întâi de toate, în domeniul cornicei.
 6. A doua bară este plasată în spatele marginii de jos a primului. Țineți între ele o distanță de 300-350 milimetri.
 7. Atașați următoarele bare. Pasul în acest caz este de 370 milimetri.
 8. Ultima bară este atașată la bordul creastei. Pentru a face acest lucru, utilizați unghiile obișnuite. Distanța ar trebui să fie de aproximativ 200 de milimetri.
 9. Amintiți-vă că toate barele trebuie plasate strict pe orizontală. Pentru a crea o ladă sigură, pentru a obține foi de organe de asamblare de rezistență acoperiș moale și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la acuratețea compușilor asculte de distanța dintre bare.

Astfel, acoperișul moale astăzi are mulți ventilatoare. Calitatea pardoselilor și utilizarea acestuia va depinde de calitatea acoperișului, crearea unei lacune corecte de ventilație și de stabilire stratul de bază covor. Dar cel mai important este aranjamentul cutiei. Acordați o atenție deosebită designului său, selectării materialului de calitate și studiului tuturor nuanțelor lucrării.

Cum să alegeți pasul potrivit pentru sistemul de acoperiș și de bare sub acoperișul moale

Recent, împreună cu materialele de acoperiș standard, au fost utilizate acoperișuri flexibile. Este alcătuită din trei componente: o pânză din fibră de sticlă sau celuloză, care este baza plăcilor moi.

A doua componentă este o umplutură din bitumul modificat, care servește ca element de legătură.

Și în sfârșit, al treilea - un granulat de piatră, care este o pulbere nisipoasă, pictat în diferite nuanțe. Limitează influența ultravioletului și a precipitațiilor asupra elementelor subiacente.

Vă recomandăm, de asemenea, să citiți articolul pe acoperișul moale al companiei Technonikol.

Avantajele utilizării plăcilor flexibile:

 • Rezistența la apă;
 • Elementele sunt complet rezistente la efectele biologice (mușchi, ciuperci, lichen etc.);
 • Persistența culorii acoperișului;
 • Are o greutate redusă, ceea ce simplifică foarte mult procesul de instalare și transport. Datorită acestei calități nu este necesară consolidarea în continuare a structurilor de bază;
 • Determinarea elementelor se face astfel încât procentajul deșeurilor să fie redus la minimum;
 • Flexibilitatea elementelor permite adaptarea acoperișului la deformările și neregularitățile care apar în timpul funcționării;
 • Ușor de îngrijit și de reparații.

Caracteristicile tehnice ale plăcilor pot fi găsite prin link.

Perna sub acoperișul moale

Construcția unui acoperiș implică întotdeauna crearea unei structuri suplimentare de zăbrele, pe care se realizează o altă montare și fixare a pieselor. Este realizat din plăci și grinzi, amplasate în raport cu grinzile la un unghi drept. În funcție de tipul de material de acoperiș pe care este acoperit parchetul, este posibil să se distingă mai multe tipuri:

 • Pasul continuu al acoperișului sub acoperișul moale, decalajul dintre elementele adiacente nu este mai mare de 1 cm. Este utilizat pentru acoperișul materialelor flexibile.
 • Rare cutie, ale cărei elemente sunt situate la o distanță mai mare. Utilizat pentru acoperișuri tari. Cel mai adesea este făcut din plăci.

Carcasa sub placa flexibilă poate fi împărțită în:

 • Monostrat, ale cărui elemente sunt doar blocuri de pardoseală sau pavele, așezate perpendicular pe picioarele rafturilor;
 • În două straturi, având o structură mai complexă. Acesta constă dintr-un substrat, care este un aparat asemănător mantale cu un singur strat și podele strat superior de plăci OSB, placaj, plăci sau panouri canelate. Elementele stratului superior trebuie să fie situat la o distanță minimă în afară, carcasa suport sau perpendicular la 45 de grade, creând o structură solidă. Stâlpul cu două straturi este utilizat pentru un acoperiș moale, precum și pentru un acoperiș cu un pas mare de rafturi.

Structura laturilor pentru șindrile flexibile

Cerințe pentru construirea acoperișului pentru șindrile:

 • O rezistență suficientă la încovoiere, care permite elementelor să suporte sarcini constante din greutatea stratului de acoperire, precum și impactul zăpezii și vântului;
 • Rezistenta la influente mecanice;
 • Părțile trebuie să fie uniforme, fără noduri, lovituri și fisuri care depășesc 6 mm;
 • Plăcile și materialele de tablă trebuie să fie drepte și să nu aibă niciun rost.

Montarea bazei

După cum sa menționat mai sus, proiectarea acoperișului sub acoperișul moale poate fi un strat și două straturi. Să analizăm în detaliu instalarea elementelor din fiecare dintre aceste variante. Pe cutie, la rândul său, se va potrivi covorul căptușelii.

Dispozitivul unui singur strat de căptușeală sub un acoperiș moale

Pentru acest tip de construcție, pot fi utilizate următoarele materiale: Shield (FSF, OSB-3).

Fixarea materialelor de tablă se realizează direct pe calea de întârziere a sistemului de cornier într-o direcție perpendiculară. O astfel de instalare se realizează destul de repede, deoarece sunt folosite elemente de dimensiuni mari.

Grosimea axului sub șindrile flexibile depinde de înălțimea picioarelor cavității:

 • 27 mm - pentru treapta coronamentului la 1,5 m;
 • 21 mm - pentru pasul coridoarelor la 1,2 m;
 • 18 mm - pentru treapta coronamentului la 0,9 m;
 • 12 mm - pentru pasul coronamentului la 0,6 m;
 • 9 mm - pentru pașii de coroană mai mici de 0,6 m;

Elementele vecine sunt asezate cu formarea unui decalaj de 2 mm (daca lucrarea se realizeaza iarna, atunci ar trebui sa fie crescuta la 3 mm). Dacă ignorați această regulă, atunci sub influența umidității, materialele din lemn se pot umfla și se pot umfla. Toate elementele de pardoseală trebuie tratate cu soluții antiseptice, deoarece rezistența lor la umiditate nu este ideală.

Atunci când se utilizează folii FSF, fixarea lor pe grinzi este realizată cu șuruburi sau cuie cu o scală de 150 mm. Pentru a găsi lungimea corespunzătoare a elementelor de fixare, trebuie să utilizați următoarea formulă:

L = h × 2,5;

 • L este lungimea șurubului sau a unghiei;
 • h este grosimea plăcii de placaj.

Instalarea plăcilor OSB se realizează în mod similar. Pentru atașare, în plus față de șuruburile cu auto-filetare, pot fi utilizate unghii spirale sau inele. Etapa dintre ele ar trebui să fie egală cu 150 mm, iar în cazul utilizării elementelor spirituale poate fi mărită la 300 mm.

În ultima etapă este așezată covorul de dedesubt, pe care este montat acoperișul moale.

Cutie cu un singur strat de plăci sau plăci

Principiul principal al aranjamentului acestei variante a bazei sub acoperișul moale este așezarea transversală a elementelor din lemn direct pe grinzi.

Lățimea plăcilor este de obicei de 10-14 cm.

Grosimea este aleasă în funcție de înălțimea rafturilor, deoarece această distanță afectează în mod direct rezistența necesară a plăcilor la îndoire.

Modelul este următorul:

 • Grinzi de la 300 la 900 mm - grosimea plăcii 20 mm;
 • de la 900 la 1200 mm - grosimea plăcii este de 23 mm;
 • de la 1200 la 1500 mm - grosimea plăcii este de 30 mm;
 • Pentru un pas de 1500 mm - grosimea plăcii este de 37 mm;

Instalarea se face de la marginea inferioară a rampelor până la creastă. În acest caz, elementele trebuie așezate strict perpendiculare pe tăvi în sus (pentru a determina umiditatea de ploaie prin tavă spre cornișă).

Când este expus fluctuațiilor umidității și temperaturii, lemnul își modifică dimensiunile geometrice. Prin urmare, între capetele plăcilor este necesar să se aranjeze un spațiu de 3 mm. Fixarea se realizează cu ajutorul unghiilor sau șuruburilor, sacrificate cât mai aproape posibil de marginea de margine a produsului.

Instalarea unei cutii continue cu două straturi

Diferența principală de la o fundație cu un strat sub acoperișul moale este prezența unui schelet inferior al contrabrushului. Este făcută din scânduri (25mm x (100-140) mm) sau bare (30 x 70mm, 50 x 50mm) prin îndesare-le pe schelete de bază la un unghi drept. Pasul plăcilor ar trebui să fie de aproximativ 200-300 mm.

Următorul strat este așezat un strat de plăci la un unghi de 45 de grade. Între ele, ca și în cazul unei construcții cu un singur strat de elemente de piesă, este dispus un spațiu de stabilizare de 3 mm. În plus față de plăci, aveți posibilitatea să utilizați placaj sau plăci OSB, cu un strat de izolație (pentru o podea caldă) sau fără ea.

Dispozitivul de mesteacan combinat:

 • Montarea și fixarea izolației termice dintre grinzi;
 • Pe acest strat, filmul de impermeabilizare este întins, care este atașat la grinzi cu ajutorul barelor de ștanțare (25 × 30 mm). În cazul construcției unui pod rece, nu este necesară instalarea căldurii și impermeabilizării.
 • Se realizează fixarea materialelor de tablă cu o treaptă de 300 mm în locuri deasupra grinzilor și 150 mm - deasupra barelor unității de comandă.

Instalarea de acoperișuri sub acoperișul moale cu propriile mâini

Rafturile sunt elementele carcasei acoperișului, care absorb și redistribuie sarcina de la influențele atmosferice și greutatea întregului acoperiș la structurile de perete. În plus, aceasta este baza pentru lucrările ulterioare privind instalarea părții superioare a clădirii.

Acesta diferă de construcția sistemului de grinzi pentru alte materiale numai prin prezența unei cutii suplimentare, care asigură fixarea elementelor de pardoseală flexibile pentru piese mici.

Secvența de montare a ramei cavității:

 1. La înălțime este construit un șablon din panouri, repetând contururile de design ale acoperișului viitor;
 2. Șablonul este coborât la pământ. În concordanță cu contururile sale, picioarele coronamentului de susținere sunt fixate și fixate;
 3. În interiorul ramei triunghiulare, sunt aranjate elementele rămase ale structurii de prindere (ancore, struturi, bufe, etc.);
 4. Toate detaliile sunt interconectate prin legături rigide;
 5. Pe pereții portanți, Mauerlat, care este o bară de 100 * 150 mm, este așezat longitudinal. Se fixează cu ajutorul unei tije sau a unei articulații de păr;
 6. Se instalează un jurnal de rulmenți sau o fâșie în formă de pătrat (în cazul zborului dintre pereți mai mare de 6 m, va fi necesară instalarea prealabilă a unor ferme suplimentare);
 7. Prima fermă este ridicată și este instalată pe unul din capetele clădirii. Fixarea sa preliminară se efectuează;
 8. A doua fermă este ridicată, care trebuie instalată pe celălalt capăt și fixată de o conexiune detașabilă;
 9. Între cele două ferme se trage o frânghie, prin care se verifică verticala instalației;
 10. Fixarea finală a sistemului de structură portantă este realizată folosind o articulație rigidă sau articulată.
 11. Următoarele ferme sunt instalate cu un anumit pas. Grinzile de trepte sub acoperișul moale ar trebui să fie de la 0,6 m până la 1,5 m. În acest caz, trebuie luat în considerare faptul că cu cât este mai mare unghiul pantei acoperișului, cu atât este mai mică treapta picioarelor cavității.
 12. Pe rafturi, o cutie cu un singur strat sau cu două straturi este construită sub acoperișul moale. Tortul acoperișului este aproape gata.

Videoclip util

Și acum instalarea de lacăte pe exemplul din video:

concluzie

Acoperișul moale este una dintre opțiunile inovatoare pentru finisarea clădirii. Este practic și convenabil de utilizat și are, de asemenea, proprietăți de performanță tehnologică și estetică ridicată. Cu toate acestea, pentru construcția sa va dura mai mult timp și efort, deoarece este necesar să se aibă grijă de instalarea unui cadru suplimentar de zăbrele.

Perna sub acoperișul moale

Acoperișul moale este din ce în ce mai utilizat pentru a decora acoperișul în construcții joase. Este practic, frumos, modern și fiabil. Dar longevitatea serviciului ei va depinde de instalarea corectă. Este foarte importantă șaua potrivită sub acoperișul moale. Cum să facem în mod corespunzător, ce cerințe ar trebui să îndeplinească?

Perna sub acoperișul moale

Instalarea unui acoperiș moale pe blaturi

Caracteristici ale acoperișurilor flexibile

Un acoperiș moale este, de asemenea, cunoscut sub numele de șindrilă de bitum. Pentru prima dată pe piața materialelor de construcții, a fost introdusă în urmă cu aproximativ 30 de ani. Acest material elastic este realizat pe bază de fibră de sticlă sau poliester, care sunt impregnate cu compoziții bituminoase. Rezultatul este un material rezistent la apă, durabil și flexibil, care este ideal pentru finisarea acoperișului.

Șindrilă flexibilă Ruflex MINT

Suprafața șindrilelor flexibile este întotdeauna acoperită cu o pulbere specială - miez fin, obținută în timpul procesării diferitelor minerale. Iar stratul inferior are o bază lipicioasă, care vă permite să lipiți plăcile de pe acoperiș. Dale de acest tip sunt utilizate în amenajarea de acoperișuri cu colțuri ale pantei de nu mai puțin de 11-12 grade.

La nota! Șindrile flexibile se disting printr-o gamă largă de nuanțe și culori, dimensiuni. De aceea, nu trebuie să cumpărați materiale fabricate de diferiți producători, chiar dacă sunt foarte asemănătoare.

Din cauza moliciunii sale, acest șindrilă are nevoie de o fundație specială. Poate fi pus numai pe o cutie făcută într-un anumit fel.

Instalarea plăcilor flexibile

Care este cutia, tipurile ei

Placarea este un element necesar pentru fiecare acoperiș, care este un sistem de plăci și grinzi pe care este fixat materialul de acoperiș. Poate fi de diferite tipuri, alegerea dintre care se face în funcție de tipul de material de acoperiș utilizat. De exemplu, dacă acoperișul este acoperit cu ardezie, foaie profilate, șanțul poate fi rar, adică vor exista lacune între elementele sale (un anumit pas). Dacă pe acoperiș sunt instalate plăci moi, cutia trebuie să fie continuă, fără goluri. Pentru așezarea șindrilelor bituminoase este necesar să se utilizeze tipul solid al cutiei.

Montarea de lăcuire continuă

La nota! Învelișul poate avea imediat două straturi - rar și continuu. Datorită acestui fapt, va fi posibilă o bună ventilare a acoperișului, izolarea termică și îmbunătățirea calității și fiabilității acoperișului în ansamblu.

Dispozitivul de fixare continuă

Cârligul răsturnat este întotdeauna așezat perpendicular pe grinzile acoperișului (paralel cu creasta), solidul este fixat peste spărtătorul montat. În acest caz, nu uitați de așezarea materialelor termice și impermeabile.

Acoperișul unei case realizate din plăci flexibile de acoperiș

Calitatea și așezarea corectă a acoperișului sub acoperișul moale trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • fi puternic;
 • Nu vă îndoiți sub greutatea materialului de acoperire;
 • să rămână stabil chiar și sub influența factorilor de mediu;
 • să fie plat - au munceilor proeminențe neregularități, toate elementele ascuțite din ea sunt îndepărtate și capetele șuruburilor de unghii nu trebuie să ies în afară deasupra nivelului suprafeței orizontale a plăcilor;
 • Nu ar trebui să aibă decalaje mari între elementele individuale (pasul maxim este de 1 cm).

Acoperiș pentru șindrile flexibile

La nota! Uneori, o cutie continuă este așezată direct pe caneluri, fără a folosi o cutie de rarefied - așa-numita pardoseală unică. Acest lucru se face pentru a accelera procesul de construcție, de obicei opțiunea se aplică numai caselor care nu au nevoie de izolație îmbunătățită și impermeabilizare.

Materiale pentru fabricarea cutiilor

Perna pentru plăci moi poate fi făcută din mai multe tipuri de materiale. Principalele cerințe pentru acestea sunt forța, fiabilitatea, durabilitatea și uniformitatea.

Materiale pentru lustruire continuă

Placajul este folosit cel mai adesea pentru a crea o placă pentru plăci moi. Este material ecologic, multistrat, suficient de durabil, ieftin, ușor de utilizat și durabil. Principalul lucru este să achiziționați o versiune rezistentă la umiditate pentru acoperiș - placajul obișnuit nu poate fi folosit aici. Cea mai potrivită marcă este placajul PSF. Ea are calitățile necesare pentru crearea de cușcă - duritate, plasticitate, densitate scăzută, greutate mică, nu se teme de efectul ciupercii. Acest placaj este rezistent la umezeală și, prin urmare, nu va putrezi. În procesul de producție se utilizează reziduuri de la prelucrarea lemnului de conifere.

Placaj PF conifere

Un alt material bun și potrivit pentru crearea cutiei este placa OSB, o versiune oarecum îmbunătățită a celor mai multe pilate obișnuite. Are un nivel ridicat de rezistență la umiditate, densă și puternică, nu se teme de încărcarea zăpezii, foarte netedă și nu se deformează sub influența umidității. Acesta va asigura absența diferențelor de înălțime și va face cutia perfect netedă. În instalare, materialul este destul de simplu și nu necesită utilizarea unor instrumente speciale.

Placă orientată (OSB)

Căptușeala sub acoperișul moale poate fi făcută dintr-o placă de conifere în formă de bordură sau în formă de grămadă. Materialul trebuie să aibă o umiditate scăzută - nu mai mult de 20%. Lățimea plăcilor utilizate ar trebui să fie de 140 mm. Principalul dezavantaj este tendința plăcilor de a deforma, din cauza umidității, ele se înmoaie adesea și se formează bulgări pe suprafața cutiei.

Obrleshka de pe panourile sub acoperișul moale

Important! Lemnul înainte de utilizare în construcții trebuie tratat cu compuși antiseptici, precum și preparate care măresc rezistența la foc a materialului.

Reguli pentru fabricarea cutiei

Crearea unei cutii poate fi realizată numai cu respectarea anumitor reguli. În caz contrar, designul nu va servi mult timp, se va deteriora rapid. Un producător de plăci moi nu oferă o garanție materialului său în cazul încălcării tehnologiei de instalare.

Deci, este necesară o atenție specială pentru a determina valoarea unghiului de panta a pantei acoperișului. Dacă este foarte mic și are doar 5-10 grade, atunci plăcile moi trebuie așezate numai pe o cutie continuă, din placaj, plăci. Și, în general, în acest caz, acest material nu este recomandat. În cazul în care unghiul rampei este egal cu valoarea de 10-15 grade, cutia este realizată dintr-o bară cu o secțiune de 45x50 mm, acoperită cu placaj sau OSB. Barele sunt setate în incremente de 45 cm. Dacă unghiul depășește 15 de grade, atunci pentru a crea o cutie este folosit un fascicul cu aceeași secțiune transversală, dar este montat în trepte de 60 cm.

Cum se calculează unghiul acoperișului

Atenție vă rog! La calcularea cerințelor pentru cutie, este important să se țină seama de caracteristicile climatice ale regiunii - sarcina pe care acoperișul o va avea datorită capacului de zăpadă. De asemenea, este luată în considerare sarcina care va fi creată și datorită materialului de acoperire propriu-zis.

Tabel. Dependența stâlpului de groapă pe grosimea materialului utilizat.

În timpul instalării cutiei, merită să ne amintim decalajele compensatorii care au rămas între elementele materialului din care este creată fundația solidă. Distanța dintre plăcile de placaj sau OSB trebuie să fie de 5-10 mm. În cazul umflării materialului, acesta va salva acoperișul de la curbură, iar materialul de acoperiș - de la deteriorare.

Tehnologia pentru crearea unei cutii. Caracteristici de design

Baza oricărui acoperiș este sistemul de grătare. Ele sunt fixate pe Mauerlat - un suport care este montat în jurul perimetrului casei și va experimenta sarcina maximă. Deoarece Mauerlat ar trebui să fie puternic și sigur fixat. Fixarea se face folosind șuruburi de ancorare. Dacă pereții casei nu sunt făcuți din lemn, ci din beton sau cărămidă, atunci este recomandat ca ancorele să fie fixate suplimentar cu ciment.

Mauerlat pentru acoperișul gable

După instalarea sistemului Mauerlat, sistemul de bare este creat. Rafturile pot fi confecționate din lemn, metal și alte materiale. Cea mai ușoară cale de a lucra cu lemn, este ușor să se potrivească la o anumită dimensiune, iar pentru ridicare nu trebuie să comandați echipament special. Grinzile sunt instalate în pași care sunt determinați pe baza grosimii și lățimii materialelor utilizate pentru cutia continuă (dacă se va potrivi imediat pe ele). De exemplu, atunci când grosimea plăcii 2, a se vedea pas poate fi de 50 cm. Aceeași etapă poate fi utilizat la montarea placaj sau OSB grosime de 10 cm. Overly pas mare a bazei acoperișului în cele din urmă se deformeze sub greutatea materialului pentru acoperișuri.

La nota! În cazul în care lama este montat de la bord, atunci muchiile sale sunt importante pentru a rotunji, pentru a evita apariția unor neregularități de suprafață în viitor.

Nu uitați că acoperișul trebuie ventilat. Pe măsură ce se potrivește perfect spațiului, care se formează între o cutie solidă și o carcasă subțire. Dacă panourile sunt așezate pe busteni, este important să vă gândiți cum să faceți aerul. În caz contrar, sub materialul de acoperiș se va acumula condensul, care va avea un impact negativ asupra tuturor elementelor incluse în structura acoperișului.

Hidroizolarea este, de asemenea, un aspect important care nu trebuie neglijat. Un material care este capabil să rețină umiditatea este așezat pe capriori și fixat de brușuri - se formează o grătare (o cutie subțire).

Izolarea termică este utilă în cazul în care casa este planificată să fie utilizată ca locuință pe tot parcursul anului. În cazul unei case temporare de vacanță, în cazul în care vor trăi doar vara, izolarea termică poate să nu fie utilă.

Izolarea termică a acoperișului mansardei cu material plastic spumos

Fixarea materialelor unei lame este realizată cu ajutorul unor șuruburi cu auto-filetare. Cuiele sunt folosite mai rar. Cu toate acestea, indiferent de versiunea utilizată, capacele trebuie în orice caz să fie încastrate în bază. În caz contrar, capacul superior poate fi deteriorat. Fixarea se realizează în trepte de cel puțin 15 cm.

Placile de placaj sunt stivuite unison - articulațiile lor în rânduri paralele nu ar trebui să fie într-un singur loc. Plăcile OSB sunt instalate în mod eșalonat, adică este necesară și răspândirea cusăturilor. Îmbinările articulațiilor longitudinale trebuie să fie amplasate pe barele cutiei (clapete de control).

Plasarea placajelor de placaj sau OSB pe canelurile de acoperiș

Important! După ce lucrarea privind crearea cutiei a fost finalizată, căptușeala covorului de căptușeală este așezată pe o suprafață uniformă. Numai după aceasta are loc instalarea celei mai flexibile sindrila.

Nu uitați de capela

Protejarea streașilor și a căpriorilor din umiditate asigură o picurare. Scopul său este de a elimina umezeala din acoperiș în sistemul de drenaj. Astfel, acest element va proteja părțile din lemn ale structurii de efectele umidității, inițierea proceselor de putrezire, dezvoltarea mucegaiului sau a ciupercilor.

Capul de picurare este fixat pe marginea acoperișului într-o poziție verticală. Din acest motiv, apa din acoperiș va curge direct în scurgere. De regulă, acest element este fabricat din oțel galvanizat, vopsit într-o astfel de culoare, pentru a se armoniza cu materialul de acoperiș. Este instalat de-a lungul întregului perimetru al acoperișului. Fixarea se face pe cutie.

Crearea unei șanțuri pentru șindrile moi

Pasul 1. Având în vedere capacitatea portantă a fundației și forma acoperișului, este creat un sistem de rafturi dintr-o placă cu o secțiune de 150x50 mm. Elementele sunt setate în trepte de 60 cm.

Crearea unui sistem de rafturi

Pasul 2. Din interior, o membrană cu barieră de vapori este atașată la grinzi, ceea ce va împiedica impactul umidității care vine din interiorul casei pe materialele de acoperiș. Rola de barieră de vapori este rulată paralel cu cornișa, materialul este fixat prin utilizarea unui capsator de construcție la grinzi. Plăcile individuale de material se suprapun reciproc. Suprapunerea este de 10-15 cm. De asemenea, membrana este suprapusă și pe pereți.

Pasul 3. Izolarea este pusă. Vata minerala, care va fi folosita in acest caz, are o grosime de 20 cm. Aceasta este cea mai buna optiune pentru regiunile din Rusia. În general, grosimea izolației va varia în funcție de climatul din zonă. Materialul este așezat pe partea superioară a membranei de barieră de vapori. Lățimea izolației trebuie să fie egală cu etapa de instalare a grătarelor. Dacă materialul este stivuit în mai multe straturi, cusăturile verticale ar trebui să fie amplasate cu un runaway.

Apoi, izolația este pusă

Umplerea vatei minerale

Atenție vă rog! Din interiorul grătarelor prin membrană sunt atașate mai multe plăci de susținere, care vor ajuta la menținerea încălzitorului în poziție.

Pasul 4. Cu o treaptă de 60 cm este instalat un contrabătar cu o secțiune transversală de 5x5 cm. Un strat de izolație termică de 5 cm grosime este de asemenea așezat între barele individuale.

Pasul dintre bare este de 60 cm

Etapa 5. Membrana de parodifuzie este așezată, care protejează materialele de acoperiș împotriva prafului și umezelii. Acesta este așezat pe încălzitor, ruloul de material este rulat paralel cu cornișa. Fâșiile separate se suprapun reciproc cu cel puțin 10 cm, iar membrana este lăsată să se elibereze la 20 cm dincolo de conturul stratului izolat al clădirii. Fixarea materialului se face cu un capsator. Suprapunerile sunt în plus lipite cu bandă adezivă.

Stivuirea membranei de parodifuzie

Rola este rulată paralel cu cornișa

Suprapunere cu bandă adezivă

Pasul 6. O cameră de ventilare este creată pentru a asigura ventilarea sub acoperiș. Pentru a face acest lucru, contrabandajele sunt instalate paralel cu grinzile cu o sectiune de 5x5 cm si cu o treapta de 30 cm. Barele sunt fixate intr-o maniera elastica, astfel incat intre ele exista un gol liber de aproximativ 5-10 cm intre fiecare 1,5-2 m.

Scheme de fixare contra-brusks

Pasul 7. O fundație solidă pentru plăcile flexibile este creată din placa aglomerată sau placaj orientată. Grosimea materialului nu este mai mică de 9 mm. Plăcile sunt stivuite relativ nerestricționate, în timp ce există mici decalaje între ele - 4-10 mm. Plăcile sunt așezate paralel cu cornișa.

Mai mult, un lăcuit continuu

Montarea bazei din PAL orientat

Există lacune mici între foi

Pasul 8. Streașina este fixată. Acestea sunt instalate pe marginea fundației solide. Fixarea se realizează prin șuruburi cu o treaptă de 25-30 cm. Elementele individuale sunt instalate suprapunându-se reciproc. O suprapunere trebuie să fie murdară cu un material de etanșare.

Fixarea streașinilor

După aceea se realizează instalarea sistemului de drenaj, a pardoselii covorului de căptușeală și a acoperirii moi a acoperișului moale.

Video - Crearea unei fundații sub acoperișul moale

Placarea este una dintre cele mai importante detalii ale sistemului de acoperiș creat folosind plăci moi. Nu este dificil să creați o cutie, dar este important să vă amintiți toate subtilitățile instalației, altfel materialul de acoperiș nu va dura mult timp.

Stepan Rusov redactor-sef

Autorul publicației 04.11.2017

Îți place articolul? Salvați pentru a nu pierde!

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
5

Întrebări și răspunsuri

Cât va dura ultima dată ceramica?

Placile ceramice au o durată de viață destul de lungă. Iar cea mai bună dovadă a acestui fapt este că vechile șindrile sunt adesea folosite pentru restaurarea clădirilor. În plus, descoperirile arheologice confirmă și durata lungă de viață a acestui material de acoperiș. Vârsta anumitor probe, de exemplu, depășește 5 mii de ani.

Ce ar trebui să fac dacă ardele se crăpeau?

Este mai bine să rezolvați această problemă înlocuind foaia de ardezie, dar numai că este dificil să o rezolvați. Soluția cea mai rapidă și cea mai simplă este așezarea ardei pe spațiul deteriorat sau pe etanșarea acestuia. Dacă găurile de pe unghii sunt vizibile din cuie, ele pot fi de asemenea sigilate; ca o opțiune - puteți lipi o bucată de material de acoperiș folosind un arzător.

Care este sarcina pe acoperiș?

Indicatorul de sarcină pentru acoperiș poate fi de la 70 kg la 200 kg pe 1 m² din proiecția orizontală. Grăitor, acoperișul - indiferent de cât de mult cântărește ea - are, de asemenea, să reziste la așa-numitele sarcini vii, care includ reparații, un strat de zăpadă în timpul iernii și ea (zăpadă) de curățare.

Cum să fixați găurile din carton ondulat de pe șuruburi?

Soluția cea mai simplă este înșurubarea șuruburilor noi în aceste locuri. Dacă această posibilitate nu este disponibilă dintr-un motiv sau altul, găurile pot fi sigilate folosind un material de etanșare din poliuretan sau acrilic.

Acoperișul moale are defecte?

Acoperișul moale are dezavantajele sale și semnificative. Deci, nu poate fi întotdeauna sigilat complet bariera de vapori, deoarece vaporii de apă care intră în stratul de material izolant este depozitat acolo (din cauza strâmt umiditate mat impermeabil nu se evapora). De-a lungul timpului, umiditatea acumulată în izolație începe să se scurgă și pe tavan există pete umede. În plus, umiditatea ingheata la temperaturi sub zero, cresc în volum și, în consecință impermeabilizare se separă de baza. Chiar și în timpul funcționării de impermeabilizare este supus unor efecte mecanice / climatice, motiv pentru care pe fisuri ea. Prin aceste fisuri apa pătrunde în casă, și pentru a detecta și elimina cauza acestor scurgeri de informații, uneori destul de dificil.

Hanging agățat - ce este?

Suspendate sunt graifele care se bazează numai pe două pereți exteriori. Acesta este un fel de cornișor, la care este atașat tavanul mansardei. În cazul în care grinzile din grinzile suspendate depășesc marcajul de 6 metri, atunci între capetele superioare ale grinzilor se fixează o bară suplimentară de suspendare verticală. În cazul în care intervalul variază de la 6 la 12 metri, atunci construcția coronamentului este completată cu stâlpi, ceea ce reduce lungimea picioarelor de rafturi.

Cum să ai grijă de metal?

Pentru a vă asigura o durată lungă de viață și condiții optime pentru utilizarea metalelor, trebuie să verificați periodic acoperișul. Pentru a menține stratul de polimer curat, apa de ploaie este adesea suficientă, dar frunzele căzute și alte soluri nu sunt spălate în toate cazurile. Prin urmare, cel puțin o dată pe an, este necesară curățarea suprafeței. Același lucru este valabil și pentru sistemele de drenare.

Pentru a îndepărta murdăria și resturile, utilizați apă și o perie moale. Puteți curăța acoperișul cu un jet de apă (presiunea nu trebuie să depășească 50 bar), iar pentru a îndepărta murdăria murdară, utilizați detergenți destinați acoperirilor polimerice colorate. Înainte de a începe lucrul, asigurați-vă că citiți instrucțiunile pentru detergent pentru a vă asigura că acesta este potrivit pentru o astfel de suprafață. Dacă murdăria nu este îndepărtată, puteți încerca să le eliminați cu o bucată de pânză umezită cu alcool. Acoperișul trebuie spălat, deplasându-se de sus în jos, astfel încât detergentul să fie complet spălat. Apoi, sistemele de suprafață și jgheaburi se spală cu apă.

În ceea ce privește zăpada, este de obicei rulată de pe acoperiș, iar ceea ce rămâne rămâne în concordanță cu capacitatea portantă a structurii.

Care este cel mai bun mod de încălzire a acoperișului?

Este important ca materialul care va fi utilizat pentru a izola acoperișul să aibă caracteristici de izolare termică bună și a fost:

 • în condiții de siguranță (adică nu avea substanțe nocive);
 • eficace (materialul izolator trebuie să îndeplinească toate cerințele privind eficiența energetică);
 • fiabil (proprietățile inițiale ale izolatorului de căldură nu trebuie să se piardă pe întreaga durată de funcționare a structurii).

De ce am nevoie de o barieră de vapori a acoperișului?

Funcția principală a barierului de vapori este de a împiedica apariția unui "punct de rouă" în interiorul clădirii. Cine știe sub „punctul de rouă“ se înțelege temperatura la care nivelul de umiditate este mai mare de 100%, prin care excesul de umiditate este convertită în rouă (condens) și îngheață. Mai mult, acest lucru cauzează apariția mucegaiului și a ciupercilor - atât în ​​interiorul tortului de acoperiș, cât și în clădirea în sine.

Acoperiș acoperiș - ce este?

Este dificil să supraestimați toate avantajele acoperișului de paie. Vara este rece sub ea, iar iarna este cald, clădirea însăși "respiră" și în general trăiește o viață liniștită și liniștită. Chiar și sunetul de ploaie în prezența unui astfel de acoperiș este "stins", se caracterizează prin rezistența la vânturi și alte influențe atmosferice. În plus, acoperișul vă permite să economisiți bani pe fundație și să vă suprapuneți, deoarece nu vor trebui să se bazeze pe sarcini grele.

1 - paie (stuf) 2 - Net, 3 - zona zoster, 4 - găurit stuf 5 - grebla 6 - fire de forțată, 7 - sistem de grindă cu zăbrele, 8 - atașament sârmă 5 mm, 9 - curea Polarizarea, 10 - Poggio, 11 - bara de prindere, 12 - rigidizator, 13 - parabarrier, 14 - foaie OSB

Acoperișul acoperiș poate fi așezat pe acoperișul oricărui design, în acest caz nu există restricții în ceea ce privește forma. În cele din urmă, durata de viață a unui astfel de acoperiș ajunge la 50 de ani. Cu privire la unicitatea design-ului în general nu merită să vorbim!