Dispozitiv razuglonki pe un acoperiș plat

Materiale

Acoperișul plat - o opțiune excelentă pentru acoperișuri, atât clădiri private, cât și clădiri cu mai multe apartamente. Se distinge prin ușurința de instalare și ieftinătate, precum și prin caracterul practic. Dar există o nuanță - este un acoperiș plat razgonka, care trebuie făcut, respectând anumite reguli și respectând tehnologia muncii. Acest lucru va împiedica acumularea de umezeală și masă de zăpadă pe acoperiș și va face diversificarea lor simplă și eficientă, prelungind durata de viață a acestuia.

Ce este acoperișul plat și cum funcționează

Pentru a vă asigura că acoperișul nu acumulează apă, este necesar să faceți o disonanță.

Ușurința de a instala un acoperiș plat îl face un tip popular de acoperiș pentru clădirile moderne. Atunci când o puneți, principalul lucru este să utilizați materiale de înaltă calitate și să efectuați instalarea conform regulilor pentru un anumit tip de acoperiș și, de asemenea, să asigurați dispersia corectă.

Argumentarea este execuția artificială a pantei unui acoperiș plat în anumite locuri, adică construcția unuia sau mai multor înclinații, a căror magnitudine nu depășește 5 grade. Acestea sunt necesare pentru curgerea uniformă a apei în canalele jgheaburilor, prevenind acumularea pe acoperiș.

Astfel de măsuri sunt necesare pentru a proteja în mod fiabil stratul superior al acoperișului de umiditatea excesivă, care se poate acumula pe suprafață. În plus, schimbările de temperatură constantă, ca urmare a schimbărilor anotimpurile anului, va facilita procesul de gheață continuu îngheț-dezgheț și zăpadă pe stratul superior al acoperișului tort, facilitând astfel distrugerea ei.

Acoperișul, realizat dintr-un tip de plat, nu implică auto-curățare de zăpadă, lucrările trebuie să fie efectuate manual, departamentul de muncitori de locuințe (blocuri), sau în mod independent (în construcții private). Prezența constantă a apei, care se amestecă cu murdăria și praful, transformându-se într-un fel de mlaștină, strică acoperirea și scurtează durata de viață utilă.

Staționarea constantă a apei pe acoperiș contribuie la:

 • Deteriorarea și ruperea stratului de acoperire, în special în perioadele de fluctuații ale temperaturii, înghețarea și decongelarea apei;
 • Sarcină excesivă pe impermeabilizare, care conduce la apariția rupturilor și fisurilor;
 • Deformarea bazei, care contribuie la ruperea acoperirii;
 • Umidificarea și umflarea stratului de izolare termică, care contribuie la deteriorarea acoperișului și la creșterea încărcăturii pereților și fundației clădirii.

Înseși se scurge de pe acoperișul plat al apei, pentru că ea are nevoie, deși nu are o mare, dar încă părtinire.

Diferite moduri de a executa argoul

În funcție de tipul de acoperiș și de capacul superior, precum și de preferințele, divergența poate fi realizată în diverse moduri, folosind o mare varietate de materiale. Cum se calculează unghiul de înclinare, care este necesar pentru slang-ul corect, va afișa videoclipul:

Răzbunare cu argilă expandată

În acest caz, se aplică un strat de material în vrac după aplicarea stratului de impermeabilizare. Cel mai adesea, ei folosesc argile pentru asta, din cauza accesibilității și a costului redus. Pot fi folosite zgură sau pietriș. Panta este creată în funcție de parametrii calculați anterior, respectând unghiul de înclinare ales. Pentru a face acest lucru, utilizați farurile care sunt instalate la unghiul dorit de pâlnia de descărcare. Prin nivelul lor, lutul expandat este acoperit, care este apoi zdrobit și turnat cu un mortar ușor de beton.

Acest unghi de înclinare de instalare a tehnologiei este destul de comună, deoarece punerea sa în aplicare nu necesită competențe și echipamente speciale, iar încălzitorul de umplere este ușor, care nu va avea o sarcină semnificativă pe acoperiș. Cu toate acestea, astfel de materiale în timpul funcționării tind să fie deplasat prin schimbarea unghiului de înclinare, rupere curgerea nestingherită a apei în pâlnie. Dacă se folosește un material cu granule mari, atunci crearea unui unghi neted este dificilă. În plus, instalarea unei astfel de structuri nu este recomandată la temperaturi scăzute.

Varianta construirii ghidurilor pentru desfășurarea desfășurării cu argilă expandată poate fi găsită în videoclip:

Argumentarea cu beton ușor

Această metodă de dezagregare este utilizată în timpul fazei de construcție a clădirii și nu este utilizată ca lucrări de reconstrucție sau reparare parțială.

În acest caz se pot utiliza două tipuri de amestecuri de beton:

 • Cu aditivi din argilă expandată, beton sau perlit;
 • Prin adăugarea de substanțe polimerice.
Acest tip de coborâre este fiabil și durabil, dar exercită o greutate mare asupra greutății sale asupra întregii clădiri și trebuie selectat în faza de proiectare a clădirii.

Constructii metalice

În acest caz, un schelet este realizat dintr-un profil metalic, în care sunt așezate foi de așchii plate la un anumit unghi. Calcularea tuturor valorilor se bazează pe sarcina anticipată a acoperișului.

Această metodă este destul de laborioasă și necesită costuri materiale mari. Dar, în cazul unui acoperiș nefolosit, acesta își poate îndeplini efectiv funcțiile pentru o perioadă lungă de timp.

Materiale moderne

Pentru a obține prejudecățile necesare, pot fi utilizate materiale moderne, cum ar fi plăcile de izolație din polistiren expandat sau vată minerală. Ele sunt produse cu un anumit unghi de înclinare și sunt tăiate în piese sub formă de pene.

Setul de materiale trebuie să includă instrucțiuni pentru instalarea și instalarea unei astfel de structuri. Astfel de blocuri sunt așezate pe suprafața plană a stratului de impermeabilizare și sunt potrivite pentru amenajarea atât a acoperișului exploatat, cât și a celui menținut. Razlonka în acest fel se distinge printr-un număr suficient de avantaje:

 • Lipsa unei sarcini mari asupra construcției bazei acoperișului și a întregii clădiri datorită greutății mici a blocurilor;
 • Ușor de livrare la acoperiș, fără utilizarea de echipamente specializate;
 • Posibilitatea lucrărilor de montare, indiferent de condițiile meteorologice;
 • Instalare rapidă;
 • Cost acceptabil.

Una dintre materialele obișnuite ale tipului de pană este "Technonikol", modul de așezare și particularitățile dispersiei, cu ajutorul cărora sunt prezentate în videoclip:

Este foarte important ca toate pantele să fie direcționate exact către canalele de drenaj. Acest lucru trebuie verificat după instalare, de exemplu, prin turnarea apei pe acoperiș. Indiferent de ce versiune a argoului este aleasă, este întotdeauna acoperită de sus cu o impermeabilizare.

Cum se calculează unghiul de înclinare al unui acoperiș plat

Puteți verifica calitatea executării remedierii în unul din două moduri:

 • Instrumentul. În acest scop, se utilizează un dispozitiv special - un inclinometru. Dispozitivul său este destul de simplu, iar măsurătorile în sine nu cauzează dificultăți. Piața oferă o varietate de opțiuni pentru un astfel de dispozitiv, de la designul mecanic la dispozitivele electronice încorporate în clădiri. Exemple de astfel de dispozitive sunt afișate în videoclip:

strat de gravitate-grad ridicat protejează fiabil acoperișul de scurgeri, și va contribui, de asemenea, prelungi durata de viață a acoperișului, care este prezența constantă a umidității și a umezelii își pierde rapid performanțele sale, care necesită reparații și înlocuire. Metoda de realizare a divergenței trebuie aleasă în funcție de structura acoperișului și de capacitățile materialelor, precum și de proprietățile materialelor, avantajele și dezavantajele acestora.

Motiv din argilă

Argumentarea din argila extinsă este una dintre cele mai accesibile și mai puțin costisitoare modalități de a elimina apa de ploaie de pe un acoperiș plat. Înainte de a înțelege cum este folosit claydite pentru a realiza această sarcină, este necesar să se familiarizeze mai mult cu conceptul de "disident".

Care este facultatea

Atunci când se utilizează în construcția de clădiri cu acoperiș plat, apar mai multe sarcini, a căror aplicare contribuie la menținerea unui astfel de acoperiș în stare de funcționare de mai mulți ani. În primul rând, trebuie să luați în considerare principalii factori agresivi care afectează acoperișul de acest tip.

Inamicul faimos al oricărui acoperiș este apa. Dacă acoperișul nu este făcut în mod corespunzător, atunci apa nu intră doar în interior, ci începe să distrugă acele componente ale acoperișului care nu sunt protejate de umiditate. Pe un acoperiș plat fără undiffusion, apa începe să se acumuleze în zonele stagnante, ca resturile purtate de vânt. Mai devreme sau mai târziu, semințele vin în acest mediu fertil, iar iarbă, sau chiar copaci, în curând începe să crească pe acoperiș. În acest caz, rădăcinile lor au un efect distructiv semnificativ asupra acoperișului și impermeabilizării acestuia. În timpul iernii, toată umiditatea de pe acoperiș trece prin mai multe cicluri de congelare și dezghețare și, pe măsură ce apa se extinde pe măsură ce îngheață, acoperișul este deteriorat ca rezultat.

Argumentarea acoperișului este tehnologia de a crea pe pantele acoperișului plat într-un grad mic, care asigură absența zonelor stagnante. Injecțiile mici permit ca apa să curgă în canale de apă de ploaie special create, purtând cu ea resturi mici de vânt. Înainte de a face o agitație, este necesar să se determine alegerea materialului.

Dispozitivul este de obicei realizat folosind:

 • zgură;
 • lut expandat;
 • perlit;
 • pietriș;
 • tablă trapezoidală;
 • polistiren expandat;
 • vata minerala.

Două abordări sunt de obicei folosite pentru a implementa divergența. Abordarea cea mai comună este de a monta un acoperiș plat, pe care se aplică apoi straturi suplimentare de materiale vrac sau solide. Cu ajutorul lor, teșiturile se formează în unghi drept.

Metoda mai puțin obișnuită este de a asambla structura acoperișului cu o pantă minimă prestabilită. Prima metodă este mai convenabilă, deoarece în producția de acoperișuri plate, plăcile din beton armat sunt cele mai des utilizate, este dificil să le montați pe o pantă. Este mai ieftin și mai rapid să creați o pantă din materiale mai ușoare și mai mobile peste stratul principal de acoperire greu.

Pregătirea

Înainte de a calcula cantitatea de material necesar, trebuie să calculați unghiul de înclinare. Pentru aceasta, trebuie să luați în considerare:

 • înălțimea parapetului, dacă este disponibilă;
 • amplasarea pâlniei de drenaj;
 • grosimea totală a materialelor hidro- și termoizolante.

Pentru fiecare material utilizat în razgulkke a recomandat propriul unghi de înclinare și metodele sale de producție. Valoarea minimă pentru SNiP: 1-2 grade (1,5-3%) pentru acoperișurile în folosință și până la 6 grade (10%) pentru neoperabile. Valoarea unghiului în procente este considerată după cum urmează: înălțimea acoperișului este împărțită la lungimea proiecției orizontale a pantei și înmulțită cu 100.

După definirea unghiului de înclinare, puteți trece la marcare. Sarcina este de a defini și a trage de-a lungul parapetului o linie de-a lungul întregului perimetru al clădirii, care va indica punctul cel mai înalt (începutul gradientului). Cel mai jos punct este pâlnia de drenaj. Apoi dantelă se întinde de-a lungul pantei, de-a lungul căreia balizele sunt plasate la înălțimi diferite.

Răzbunare cu argilă

Argila extinsă este un material ușor și destul de dur, de căldură care se obține prin arderea ardeiului lut. Este așezat pe diferite baze - plăci de beton, tablă profilată sau încălzitor. În cazul acoperișurilor plate, se utilizează argila cu o fracțiune maximă de 2,3 cm. O fracțiune mai mare nu permite să se realizeze o suprafață uniformă sub pantă și să se verifice un unghi suficient de precis. Grosimea stratului depinde de faptul dacă stratul de lut expandat este exterior sau intern în tortul de acoperire. Dacă este un strat exterior, grosimea minimă admisă este de 5 cm.

In cele mai multe cazuri, argilă expandată este folosită pentru a ușura greutatea structurii acoperișului și reduce costul proiectului, astfel încât acesta este plasat pe stratul exterior acoperișuri neexploatate. Ordinea de lucru este următoarea:

 1. Pentru razuglonki de pietriș de lut expandat, trebuie să faceți o marcare. Deoarece lutul expandat este un material mobil, există pericolul de a-l strânge în timpul umplerii și demontare a balizelor, încălcând astfel unghiul de înclinare. Prin urmare, balizele sunt de obicei redate nerecuperabile. Ca balize și ghiduri simultane puteți utiliza bucăți de gips carton, grinzi sau profil metalic. Ghidajele conduc de la cel mai înalt punct până la canalele de apă de ploaie, scoțând unghiul cu 0. Argumentarea cu lut expandat se efectuează cu un gradient minim de 1-2 grade.
 2. Mai departe, argila se ridică pe acoperiș și cade pe ghizi. După alinierea pe balize cu ajutorul regulii, masa extinsă ar trebui eliminată pentru fixarea cu lapte de ciment. Soluția se prepară din apă și ciment, folosind următorul calcul: 200 kg de ciment pe 1 metru cub de argilă expandată.
 3. Cele mai multe lucrări cu pietriș expandat după umplere și nivelare conduc la deplasarea și pierderea unghiului. Pentru a evita acest lucru, puteți pregăti imediat un amestec care include ciment, lapte și argilă expandată. Acest amestec se ridică pe acoperiș, apoi se desfășoară de-a lungul ghidajelor și se aliniază.

O altă modalitate de a nu încălca unghiul atunci când se utilizează argilă expandată, este de a monta un ghidaje largi, de exemplu, bara de 5 cm grosime. Montat ghidaje la o distanță de 1-1,5 m de la un altul. De sus, pe o astfel de direcție, aceeași bară sau plăci groase sunt stivuite. Acest design vă permite să navigați pe panourile întinse pe toată suprafața acoperișului, atât înainte, cât și după umplerea jgheabului și efectuați munca suplimentară necesară fără teama de a perturba unghiul pantei.

Adesea, lutul expandat este utilizat doar ca material de încălzire. În acest caz, după umplere, se pune o șapă de beton (cu grosimea de 2 cm) deasupra, pe care este așezat materialul de acoperiș.

Se poate utiliza betonul betonat. Pentru a le produce, aveți nevoie de:

Amestecul este preparat în proporție: o parte a cimentului, două nisipuri și trei argile. Se adaugă apă după cum este necesar. Soluția nu trebuie să fie prea groasă pentru a fi uniformizată și prea lichidă, astfel încât să nu se răspândească în mod arbitrar și să nu încalce unghiul de înclinare ajustat.

Dispozitiv razuglonki pe un acoperiș plat

Acoperișurile plate sunt convenabile, ușor de instalat și cu nerăbdare în întreținere. Cu toate acestea, în timpul precipitării sau topirii zăpezii, pe ele apar baltă stagnantă, capabilă să distrugă treptat componentele placajului de acoperiș. Modul optim de a evita un astfel de curs de evenimente este de a crea pante mici, datorită cărora apa se va scurge rapid în orificiile de scurgere. Argumentarea acoperișului plat se realizează folosind materiale de tip slab și plăci.

Pentru a vă asigura că acoperișul protejează clădirea sub el pentru o perioadă lungă de timp și în mod fiabil, este necesar să efectuați toate etapele de lucru corect. Procedura are mai multe caracteristici. Înainte de a porni dispozitivul, merită să vă familiarizați cu toate subtilitățile procesului.

De ce aveți nevoie de o agitație

Straturile superioare ale acoperisului acoperișului, preluând efectul precipitațiilor atmosferice și a vântului, suferă cel mai mult cu un aranjament absolut acoperiș. În același timp, probabilitatea fluxului său este destul de mare.

Pe astfel de acoperisuri, stagnarea și apa de ploaie stagnează constant. Drenarea în acest caz practic nu funcționează. În cazul în care zilele de stagnare de vară de apă nu este în stare să facă mult rău pe acoperiș, în timpul dezghețului straturile superioare ale acoperișului vor fi întotdeauna în inundațiile care va afecta puterea de acoperire.

Straturile superioare se vor rupe încet, scurtând durata de viață a placajului de acoperiș, dar și a sistemului de acoperiș. Nu se produce autocurățirea unui astfel de acoperiș, ceea ce contribuie la acumularea constantă de murdărie.

Opțiuni Lisp

Umiditatea nu se va scurge de pe acoperișul plat. În zilele toamnei și iarna se evaporă foarte încet. Bujiile stagnante pot face mult rău întregului acoperiș. Luând în considerare zona de acoperiș și costurile estimate, se folosesc diferite materiale.

Aranjați razugluku în mai multe moduri:

 • cu ajutorul încălzitoarelor zasypnye;
 • pe plăci termoizolante;
 • beton ușor sau amestecuri de polimeri.

În instrucțiunile de utilizare a acoperirilor bituminoase și polimerice pentru dispersie, se indică faptul că unghiul optim de înclinație trebuie să fie de 1,5 grade. Este permisă o înclinare de 1-2 grade.

Dacă se efectuează panta acoperișului unei clădiri economice mici, aceasta ar trebui să se realizeze la etapa de construcție. În acest scop, zidurile sunt ridicate la diferite înălțimi. Un astfel de sistem de drenaj extern este creat cu un minim de costuri și efort. Cu toate acestea, pentru un acoperiș gata făcut fără panta, ar trebui luate în considerare câteva alte opțiuni.

Pe acoperișuri mici, nu luați prea multe pârtii. Pentru clădirile mici cum ar fi un garaj, este suficientă doar o singură rampă. În cazul unei case particulare private, disensiunile sunt aranjate pe trei versanți.

Indiferent de numărul de pârtii, merită să ne amintim că fiecare dintre ele ar trebui să fie îndreptată spre scurgere. Apa trebuie să curgă fără obstacole în pâlnie. Pentru a verifica eficacitatea razgonkki, este suficient să se toarnă pe acoperiș 1 - 2 găleți.

Lut expandat

După ce a fost realizată hidroizolarea, precum și suprafața acoperișului este acoperită cu lut expandat. Este, de asemenea, posibilă utilizarea altor materiale în vrac. Efectuați munca ar trebui să fie în conformitate cu proiectul pregătit în avans. Este important să observăm unghiul de înclinare. Pentru a nu fi confundat, în direcția canalului de apă de ploaie aranja balize de ghidare. Umplerea se face în funcție de nivelul lor. Apoi, materialul este supus înțepenit, sau turnat beton (ar trebui să fie ușor).

După ce stratul de izolație este umplut, este vărsat cu lapte de ciment de sus. Acest lucru va asigura stabilitatea acestuia în timpul implementării șapei. Utilizarea materialelor de umplere este o metodă frecventă de dezintegrare. Acest lucru se datorează următorilor factori:

 • munca nu este foarte dificilă;
 • aproape orice izolare de umplere este relativ ieftină și accesibilă;
 • aceste materiale au o masă mică.

Cu toate acestea, există mai multe capcane:

 • materialele de umplutură cu o stabilitate insuficientă pot fi deplasate - aceasta este însoțită de distorsiuni ale configurației raselor;
 • panta poate să nu crească ușor - datorită prezenței granulelor mari;
 • procedurile umede nu pot fi efectuate în timpul iernii.

Tehnologia de dezasamblare cu argilă este destul de simplă. Materialul este împrăștiat pe suprafața pregătită pentru a crea părtinirea necesară. Claydite este unul dintre cele mai ieftine, dar nu cele mai reușite materiale pentru dispozitivul razuglonki.

Stratul de argilă, chiar și în condițiile întăririi, are proprietatea de a-și pierde forma în timp. Dacă sarcina din precipitații este neuniformă, stratul de izolație va fi suflat sau suflat. Dispozitivul de deviere cu utilizarea materialelor în vrac ar trebui să ia în considerare aceste caracteristici.

Un alt dezavantaj al acestei metode este că lutul expandat absoarbe foarte bine umezeala. În cazul materialului cu granulație grosieră, este practic imposibil să se creeze o divergență corectă. Alte materiale libere au, de asemenea, aceleași dezavantaje.

Materialul ideal pentru coborâre trebuie să fie rigid și ferm. Dacă el deformează în cele din urmă, este mai bine să nu utilizeze - în cavitățile formate vor stagna multă apă, care este plină cu distrugerea de plăcintă pentru acoperișuri.

Căi moderne

Pentru a obține panta potrivită, constructorii moderni folosesc plăci gata pentru izolarea acoperișurilor. Cele mai populare sunt spumă de polistiren și vată minerală. Plăcile de polistiren expandat sunt montate în timpul construcției acoperișului direct sub materialul de acoperiș sau pe el. În ultimul caz, se aplică hidroizolarea spumă de polistiren expandat.

Izolarea placilor este fixată bine la bază cu șuruburi sau dibluri. În unele cazuri, aplicați adeziv. Plăcile în formă de pană pot fi utilizate în procesul de creare a unei deviații a întregului acoperiș sau numai atunci când se instalează contururi. De asemenea, ele sunt utilizate pentru extinderea arborilor de ventilație.

Principalul avantaj al utilizării polistirenului expandat este faptul că nu este necesară întărirea tortului de acoperire, ceea ce simplifică foarte mult lucrarea. Există și multe alte avantaje:

 • sarcina pe baza acoperișului este redusă semnificativ;
 • procese umede în timpul aparatului razuglonki absent - aceasta vă permite să lucrați în orice vreme;
 • pentru astfel de condiții speciale de stocare materiale nu sunt necesare, ceea ce permite pregătirea în prealabil;
 • în procesul de lucru nu necesită abilități și abilități speciale;
 • nu este necesar să se folosească echipament de ridicare;
 • timpul și efortul petrecut pentru muncă sunt reduse.

Dezavantajul sistemului este o mare supra-cheltuială a materialului și, în consecință, o creștere a costului acoperișului. Indiferent de metoda de execuție, proiectele sunt elaborate mai întâi de proiect, iar apoi se selectează unghiul de înclinare și se fac calculele necesare.

Cea mai nouă metodă de disonanță

Pentru a asigura o înclinație minimă a unui acoperiș plat, organizația clădirii va produce panouri de plastic pentru o anumită clădire și se va potrivi pe acoperiș. După aceea, întreaga suprafață este umplută cu cauciuc lichid.

Cu această metodă nu numai că oferă o pantă optimă a acoperișului, dar și o izolare termică sigură. Dezavantajul unui astfel de sistem este costul ridicat al muncii și al materialelor. Constructorii moderni consideră că această metodă este cea mai progresivă. În curând, numărul producătorilor de elemente din plastic pentru acoperiș va crește. Aceasta va duce la o reducere a prețului disidenței.

Sfaturi

Indiferent de materialul ales și metoda de dispersie, este necesar să se înțeleagă că este întotdeauna necesar să se facă un strat de impermeabilizare de sus. De asemenea, trebuie să vă concentrați asupra acelor materiale care au o suprafață netedă. Apa, în acest caz, va merge mult mai repede. Panta minimă a unui acoperiș plat este de 1 grad. Gradientul maxim este de 4 grade.

Umiditatea nu va stagna chiar și atunci când suprafața aspră a materialului de acoperiș. Acest lucru minimizează riscul de avarie. Dacă respectați regulile de instalare atunci când utilizați o anumită metodă, puteți face dizolvarea cu propriile mâini suficient de repede.

rezultate

Pentru a rezolva acoperisul plat cu ajutorul materialelor libere este destul de problematică. Cu toate acestea, atunci când se execută regulile de instalare, lucrările sunt efectuate cu ușurință și rapid. În majoritatea cazurilor se utilizează argilă.

Aplicate cu succes și materiale de bord, de exemplu, polistiren expandat. Una dintre metodele moderne este utilizarea plăcilor din plastic. Ele sunt umplute cu cauciuc lichid de sus. O varietate de moduri de amenajare a razuglonki vă permite să o efectuați pe acoperișul oricărei zone. Pentru a nu fi confundat la instalare, merită să setați în avans balizele.

Argumentarea unui acoperiș plat: concept și dispozitiv

Utilizarea acoperișurilor plate în construcții private a încetat de mult să fie ceva supranatural. În plus, cu respectarea exactă a tehnologiei și disidenței, acoperișurile plate vor deveni o protecție durabilă și sigură a locuinței dvs. din diferite tipuri de probleme atmosferice.

În acest articol vom lua în considerare:

În însăși structura unui astfel de acoperiș nu este nimic complicat, cel mai important este utilizarea materialului de înaltă calitate, instalarea corectă, precum și asigurarea acoperișului plat razuglonki și apoi nu va deveni o povară pentru dvs. și va dura o perioadă foarte lungă de timp. Și indiferent de tipul de acoperiș pe care îl utilizați, acoperișul obișnuit plat sau invers.

Care este răsturnarea acoperișului și pentru ce este?

Nu este un secret pentru nimeni că un acoperiș plat nu este într-adevăr complet plat, ca o condiție obligatorie pentru fiabilitatea unui astfel de acoperiș este o înclinare corectă.

Conceptul de razuglonki înseamnă construcția pe un acoperiș plat cu una sau mai multe înclinări mici de 1-5 grade. Aceste prejudecăți ar trebui făcute astfel încât apa să curgă neîngrădită în canalele de apă de ploaie.

Să încercăm să ne dăm seama ce este necesar, obligatoriu pentru acoperișurile plate, razuglonka?

Pentru ce este folosită sublinierea acoperișului?

Mai întâi de toate, un acoperiș absolut plat va deteriora foarte mult materialul din care este fabricat și, mai presus de toate, va suferi straturile superioare, care îl protejează doar de scurgeri.

Pe un astfel de acoperiș, indiferent cât de înalt a fost ridicată, datorită drenajului foarte slab, apa va stagna în permanență în goluri mici. În sezonul cald, apa nu va face mult rău, deoarece se va evapora foarte repede. În perioada de iarnă - vor exista cicluri de înghețare și dezghețare a apei, distrugând straturile superioare ale acoperișului.

La toate acestea, puteți adăuga că un astfel de acoperiș nu va funcționa cu autocurățire, ceea ce înseamnă că, împreună cu apa, noroiul va crea un fel de mlaștină.

Dispozitiv razuglonki pe un acoperiș plat, folosind diferite materiale

Pentru a înțelege ce materiale, în fiecare caz în parte, este cel mai bine să ne împărțim, să examinăm structura unui acoperiș plat convențional:

Pe baza schemei - panta acoperișului plat se poate realiza în mai multe moduri și cu diferite materiale de construcție:

 1. Materiale termoizolante
 2. Beton ușor (beton spumos, beton expandat, etc.)
 3. Asemenea materiale precum argila expandată, pietriș, zgură
 4. Plăci de suprapunere (numai în stadiul de proiectare a acoperișului)
 5. Utilizând o șapă convențională

Atenție vă rog! Dacă acoperișul este deja construit și trebuie doar să îl faceți disonant, trebuie să țineți cont de faptul că nu este întotdeauna posibilă utilizarea materialelor grele dacă proiectul nu ia în considerare sarcina suplimentară.

Acest lucru înseamnă că, înainte de a face o părtinire pe un astfel de acoperiș, este necesar să știm de ce a fost făcut. Dacă este acoperită cu plăci, atunci ce, pentru că nu fiecare placă poate rezista unei încărcări suplimentare de beton.

Deși rare, dar totuși există acoperișuri plate, asamblate pe baza structurilor din lemn, în general încărcăturile suplimentare ale unui astfel de acoperiș sunt contraindicate.

Ce trebuie să faceți în astfel de cazuri?

Dacă sunteți sigur că suprapunerea dvs. va rezista la o sarcină suplimentară mică, razugluku poate fi făcut un șapă obișnuită. În amestecul de nisip-ciment este posibil să se adauge material în vrac din fracțiune fină, de exemplu - ecranarea pietrei sfărâmate.

În cazul în care nu sunteți sigur de suprapunere, de exemplu, este din lemn - trebuie să minimalizați greutatea suplimentară, adică să folosiți cele mai ușoare materiale ca izolație în formă de pană (vom vorbi puțin mai târziu).

Este o altă problemă, atunci când acoperișul este proiectat doar, în acest caz dispariția lui poate fi aranjată așa cum vă place și orice.

Motivul pentru materialele libere - lut expandat

Argila extinsă pe impermeabilizare sau pe suprafața deja nivelată, astfel încât să se creeze razuglonku necesar. De sus, trebuie să fie umplut cu o soluție lichidă, pentru a minimiza mișcarea.

Ca o regulă, acesta este cel mai simplu și mai ieftin mod, dar în același timp - cel mai mult, în opinia mea, nu a avut succes. Un strat de argilă expandată, precum și alte materiale libere, are proprietatea de a-și schimba structura cu timpul, iar în cazul unei încărcări inegale de precipitații pe întregul strat, acesta va fi ars, umflat etc.

Un alt dezavantaj al acestei metode este că, în sine, argila expandată absoarbe foarte bine apa.

Dacă vorbim despre lut expandat, atunci totul este mult mai rău. Pentru a face un acoperiș acoperiș precis și corect razugluku cu acest material este probabil să nu se întâmple deloc. Același lucru este valabil și pentru alte materiale vrac.

În mod ideal, partea inferioară ar trebui să fie din material dur și dur. Materialul care suferă deformări în timp nu este potrivit pentru acest lucru, deoarece pe o pantă mică, pe acoperiș, vor exista în continuare depresiuni în timp, în care va exista o stagnare constantă a apei.

Argumentarea acoperișurilor plate cu alte materiale

Pentru astăzi există plăci speciale de izolare termică, ele sunt numite și plăci în formă de pană tăiate deja sub pantă. Ele stau pe o suprafață complet plană și, în cele din urmă, obțin prejudecățile necesare.

Dezavantajul acestui material este că este greu de găsit, iar costul acestuia va fi mult mai mare decât izolația termică obișnuită.

Dezasamblarea făcută inițial de plăci este, în opinia mea, cea mai dificilă metodă și nu aș recomanda-o. Va fi prea dificil să proiectați toate aceste lucruri în mod corect.

Opțiunea ideală va fi dacă la etapa de proiectare va exista o sarcină suplimentară asupra suprapunerii. Motivul, în acest caz, va fi posibil să se facă cel puțin o șapă, cel puțin un beton ușor, utilizând balize convenționale.

Mai întâi trebuie să vă asigurați că planul acoperișului este plat, apoi balizele sunt poziționate astfel încât toate pantele să fie îndreptate către canalele de apă de ploaie și umplută fie cu mortar, fie cu beton.

În plus, vreau să spun că pe acoperișuri mici, nu face prea multe deviații, pentru un mic garaj, de exemplu, va fi suficient să faceți o rampă, direcționată către mai multe drenuri. Pentru o casă privată standard cu o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, dispozitivul de deviere pe un acoperiș plat poate fi format din 2 până la 4 versanți.

Nu contează cât de mult pantă va trebui să ne amintim că acestea ar trebui să fie direcționate strict la pâlnia de evacuare și se potrivește perfect pentru a furniza apa. Pentru a verifica, este suficient să turnați 1-2 găleți de apă de sus.

Motiv din argilă

Razlonka de acoperiș din lut expandat este folosit pentru a proteja acoperișul de acțiunea agresivă a factorilor externi. Cum să faceți o alunecare de argilă, să calculați materialul și să preveniți posibilele dificultăți la locul de muncă.

Argumentarea argilei expandate este folosită pe scară largă în construcția sistemelor de drenare pe acoperișuri cu acoperiș plat. Materialul este potrivit pentru această lucrare, deoarece se caracterizează prin costuri scăzute, durabilitate și caracteristici de performanță ridicată. Înainte de a învăța în detaliu cum este efectuată deconstrucția și ce nuanțe trebuie luate în considerare, învățăm despre definiția "disidenței".

Răzbunarea acoperișului este efectuată pentru a proteja acoperișul de acțiunea agresivă a factorilor externi. Cum să faceți o alunecare de argilă, să calculați materialul și să preveniți posibilele dificultăți la locul de muncă.

Motivul: ce este și ce salvează?

Clădirile cu acoperișuri plate necesită constructori și specialiști de servicii să ia măsurile speciale necesare pentru a menține acoperișul în stare bună timp de mulți ani. Pentru a alege materialul de protecție adecvat, a calcula cantitatea sa și a le împacheta corespunzător, este necesar să se determine factorii distructivi cheie care afectează acoperișul.

Principalul dușman al oricărui acoperiș este apa și zăpada, de unde apare, de fapt. Dacă acoperișul clădirii este proiectat și construit cu erori, apa va rămâne în vârf, va intra în incintă, va accelera distrugerea zidurilor, capacelor etc. Atunci când se ridică acoperișurile plate, fără a se împrăștia, există zone în stagnare în care se acumulează apă de ploaie și murdăria aleatorie, purtată de o pescaj.

Pe acoperiș sunt, de asemenea, semințe de plante diferite. Fiind într-o atmosferă umedă favorabilă, germinează și eliberează tulpini. Deci, pe acoperiș crește treptat iarba, iar în unele cazuri - arbuști și copaci subțiri. Sistemul lor de rădăcini pătrunde în materialele de acoperiș, acționând ca un factor agresiv suplimentar. Hidroizolarea se deteriorează și mai mult.

Umiditatea pătrunde în materialele de acoperiș și îngheață în sezonul rece, crescând în volum. Acesta este un alt factor distructiv care reduce viața acoperișului.

Motivarea acoperișului este o lucrare pe un acoperiș plat, în care sunt create înclinări mici pentru scurgerea apei. Acest lucru împiedică formarea de zone cu apă în picioare. Pe acoperiș, sunt create pâlnii speciale pentru a scurge picăturile lichide și speciale într-un grad mic, prin care pătrund în pâlnie.

Următoarele materiale sunt folosite cel mai adesea pentru a crea un slang:

Având în vedere costul redus, ușurința de manipulare și durata lungă de viață, se recomandă cumpărarea de ceară în acest scop.

În mod tradițional, discordia se realizează prin una sau două metode. Cea mai populară este construirea unui acoperiș plat cu umplerea ulterioară a materialelor libere sau a materialelor solide. Cu ajutorul lor ele creează pante pentru precipitații.

Mai puține ori la organizarea de tevi de scurgere abordare într-un alt mod, și anume chiar și într-o etapă de creare a unui acoperiș. În acest scop, plăcile din beton armat sunt așezate la un unghi mic în timpul construcției, ceea ce este o sarcină destul de dificilă pe partea tehnică. Prin urmare, cel mai adesea a recurs la opțiune cu un razumnkoy pe acoperiș plat plat.

Pregătirea acoperișului

Pentru a cumpăra lut expandat în volum suficient, este necesar să se calculeze folosind următorii parametri:

 • în care vor exista canale pentru drenaj;
 • înălțimea parapetului (când există);
 • Care este grosimea izolației turnate.

Unghiul de înclinare recomandat, care trebuie respectat la crearea unui razuglonki, diferă în funcție de materiale. Conform normelor și regulilor de construcție actuale, panta minimă este de 1-2˚ sau de 1,5-3% pentru acoperișurile care sunt în funcțiune. Pentru un acoperiș nefolosit, gradientul minim poate ajunge la 6˚ sau 10%. Pentru a calcula unghiul procentual, este necesar să se împartă orizontal înălțimea acoperișului cu lungimea proiecției pantei și să se înmulțească cu o sută.

După determinarea unghiului, este necesar să se desemneze locul de construcție. În acest stadiu este necesar să găsiți și să marcați pe parapeți pe întreaga zonă a obiectului o linie care indică punctul cel mai înalt. Ea servește drept începutul unei pârtii, adică de unde apa va curge spre cel mai jos punct în care se află pâlnia. După determinarea planului de înclinare, trebuie să întindeți șnurul pentru denumirile sale și să amplasați faruri la diferite înălțimi.

Acoperișuri cu mai multe canale

Pe unele acoperișuri, puteți trage o linie cu instalarea mai multor drenuri. În această situație, teșiturile sunt făcute sub formă de mai multe șnururi, iar întregul sistem arată ca un plic deschis atunci când este privit de sus. În acest caz, întindeți șireturile individuale în jurul marginilor eșarfei. Anumite proiecte de acoperiș implică amenajarea canalelor de-a lungul granițelor acoperișului. La disecția lor, cel mai înalt punct este situat în centru, astfel încât apa se scurge spre margini.

Motiv din argilă

Claydite este un material ușor de înaltă calitate, cu calități ridicate de izolare termică, produs prin arderea la temperaturi înalte a șisturilor de lut. Prețurile pentru lut expandat îl fac unul dintre materialele disponibile care sunt folosite în razumnkke.

Pentru a dormi tip acoperiș plat este recomandat să cumpere un bloc de beton fracțiunea dimensiunea de 20-30 cm. Fracțiunea puțin mai mare nu se potrivesc destul de bine, și cu mult mai dificil de conciliat unghiul de înclinare dorit. Grosimea stratului turnat din argilă este determinată de dacă se află în tortul acoperișului interior sau exterior. Pentru straturile exterioare, grosimea minimă este de 5 cm.

Cel mai adesea, lutul expandat este considerat a fi o coborâre ca un material ușor și ieftin. În primul rând, reduce greutatea structurii acoperișului. În al doilea rând, proiectul pentru dezvoltarea acoperișului este mai ieftin. Prin urmare, pe acoperișurile neexploatate, este pus cu un strat exterior. Lucrarea se desfășoară în următoarea ordine:

 1. Marcarea este efectuată. Datorită ușurinței și friabilității, lutul expandat este ușor deplasat atunci când lucrați cu balize, ceea ce face ca unghiul de înclinare să devină incorect. Deci, pentru a simplifica instalarea pe acoperiș, faceți balize nerecuperabile din profilul metalic, cherestea, plăcile de gips. Ghidajele sunt plasate în direcția de la cel mai înalt punct până la cel mai jos (pâlnie), unghiul fiind setat la 0. Pantă minimă pentru coborârea cu lut expandat este de 1-2˚.
 2. Pe ghidaje, lutul expandat este așezat, iar nivelarea se face de-a lungul farurilor. Apoi, materialul este fixat prin turnarea unui mortar de ciment lichid. Cimentul pentru acest lucru este achiziționat și utilizat din calculul de 200 kg pe 1 m 3 de lut expandat.
 3. Când se nivelează și se fixează în continuare, argila continuă să rămână mobilă, astfel încât unghiul de deviere a apei devine incorect. Pentru a simplifica lucrul, puteți face imediat un amestec de lut expandat și lapte de ciment, iar pe ghidajele să-l aliniați și să-l aliniați deja.

Pentru a menține unghiul dorit al fluxului de lichid la montarea argilă expandată poate fi de asemenea folosite ghiduri largi, de exemplu, pătrate cu latura de 5 cm. Ghidaje suprapuși din acesta, la o distanță de 1-1,5 cm unul de altul, poate fi pus pe partea de sus a cartonului sau blindajul. O astfel de construcție nu rupe orizontalitatea movilei argiloase și vă permite să mergeți liniștit, atât în ​​timpul, cât și după razuglonki.

În multe cazuri, argila expandată este așezată pe un acoperiș doar ca un material termoizolant. În acest caz, trebuie să se toarnă o șapă de beton cu o grosime de cel puțin 20 mm și se aplică ruberoidul.

Izolația efectivă se obține prin turnarea betonului de argilă, pentru care se amestecă următoarele componente:

 • nisip - 2 părți;
 • ciment - 1 parte;
 • lut expandat - 3 părți;
 • apă - în funcție de vâscozitatea soluției.

Soluția este făcută suficient de elastică pentru alinierea ușoară, dar și suficient de groasă pentru a evita dungile și unghiul necesar de înclinare.

Pe de o parte, împlinirea disonanței cu materialele vrac este o sarcină destul de simplă. Cu toate acestea, fără a lua în considerare nuanțele de mai sus și cu pregătire insuficientă, poate necesita mult timp și efort suplimentar. Urmați aceste reguli de instalare și apropiați proiectul în mod consecvent, iar apoi la locul de muncă nu vor apărea dificultăți, iar acoperișul va păstra în cele din urmă performanța pentru mulți ani care vor veni.

Argumentarea acoperișurilor plate: metode și materiale

Dispozitivul unui acoperiș plat, desigur, este mai convenabil decât un acoperiș înclinat, însă această "simplitate", pe de altă parte, necesită respectarea strictă a tehnologiei. În primul rând, acest lucru se datorează pericolului de retenție a apei pe suprafața sa, deoarece un mic gradient de 1-4 ° poate să nu fie suficient pentru a asigura îndepărtarea eficientă a sedimentelor de pe acoperiș.

Formarea zonelor stagnante este plină de o serie de consecințe negative, de exemplu, aspectul pe acoperișul vegetației sau încălcarea impermeabilizării. efect negativ asupra acoperișului și repetate cu regularitate în aceste zone și decongelare procesului de congelare, astfel încât durata sa de viață este redusă. Pentru a preveni astfel de fenomene ajută la subțierea acoperișului plat. SNP reglarea dispozitivului lor de a asigura o îndepărtare a apei pâlniile sau parapeți chiar și atunci când deteriorate acoperiș care să acopere, deoarece, ca urmare ele pot evita zone de stagnare.

Cum se creează o pantă de acoperiș plat ↑

Panta unui acoperiș plat este un strat cu grosime variabilă, care formează o pantă pe el. Acesta poate fi format pe acoperiș atât înainte de dispozitivul unui strat termoizolant, cât și după. Cum se face un razugluku pe acoperiș depinde de structura de susținere a acestuia. În unele cazuri, unghiul de a crea în mod direct ea însăși, aranjate într-o poziție de design, cu o pantă de 1,5-2,5%, în altele - este fie imposibilă, punct de vedere tehnic sau este pur și simplu neeconomică. În astfel de cazuri, părtinirea trebuie creată suplimentar.

 • Decuparea profilată cu o părtinire, ca și cum ați pune o greutate mare pe ea, atunci pentru podele profilate și fundație se va crea o sarcină suplimentară.
 • În cazul concret, toate puternic dimpotrivă - instalarea lespezi grele de prefabricate din beton monolit sau la un unghi mult mai complicat decât acoperișul strat greutate argilă expandată sau mortar de ciment-nisip.

Înclinarea unui acoperiș plat: tipuri și eficiență ↑

Dispozitivul razuglonki pe un acoperiș plat se realizează în mai multe moduri:

 • zasypnymi încălzitoare: pietriș din lut expandat, perlit sau zgură;
 • pe plăci de izolație termică;
 • amestecurile de beton ușor pe un strat de izolație sau materiale din polimeri.

Răzbunarea cu argilă expandată: un mod tradițional de a crea un gradient ↑

Dupa montarea impermeabilizarii si nivelarea suprafetei cu o sapa de beton se aplica pe acoperis un strat de argila expandata sau orice alt material vrac pentru izolatie termica. Și o fac în conformitate cu proiectele pre-pregătite ale coborârii, aderând la unghiul de înclinare. În practică, în acest scop, balizele direcționale sunt amplasate la unghiul necesar în direcția pâlniei de apă de ploaie. Umplutura de argilă expandată este produsă în funcție de nivelul lor, după care este fie bătut, fie turnat cu beton ușor. Pe partea superioară a stratului de izolare este recomandat să se toarne laptele de ciment pentru a limita deplasarea cât mai mult posibil atunci când se toarnă șapa.

Utilizarea încălzitoare zasypnyh pentru dispozitivul razuglonki - tehnologie destul de comună, deoarece:

 • acest proces este necomplicat,
 • zasypnye încălzitoare sunt disponibile și relativ ieftin,
 • au o masă mică.

Dar nu totul este atât de simplu:

 • există o problemă de deplasare a materialelor de umplere, care amenință în viitor o încălcare a configurației razuglonki, o încălcare a prejudecății proiectului;
 • granulele mari ale materialului nu asigură netezirea gradientului gradientului;
 • Folosirea proceselor "umede" face dificilă desfășurarea muncii la temperaturi scăzute.

Moduri moderne de creare a ↑

Pentru obținerea gradientului necesar în prezent, este posibilă utilizarea plăcilor speciale gata preparate cu o pantă, de exemplu, din vată minerală sau polistiren expandat. Apropo, ultima opțiune este cea mai economică. Această metodă este mai sigură, în plus, procesul de realizare a dispersiei coincide cu dispozitivul de izolare termică. Plăcile de izolare sunt așezate:

 • în procesul de construcție sub acoperiș,
 • pe acesta cu impermeabilizare ulterioară.

De obicei, plăcile de izolare sunt fixate pe bază, folosind dibluri și șuruburi sau șuruburi autoportante și uneori lipici.

Este necesar ca rezistența aderenței să depășească rezistența straturilor de izolație de pe coajă.

Panouri termoizolante în formă de panouri sunt utilizate atât pentru razuglonki întregul acoperiș, cât și pentru construcția de controverse, razzhelobka la arborii de ventilație etc.

Utilizarea unui astfel de material pentru disecție nu necesită întărirea plăcii acoperișului și simplifică în mod semnificativ progresul muncii. Și acest lucru nu este singurul avantaj pentru acest sistem de înclinare pe acoperiș:

 • reduce sarcina pe bază;
 • nu există procese "umede" atunci când deviați pante și contra-pante - pante suplimentare pentru a devia apa din parapet, ceea ce face posibilă organizarea muncii în orice vreme;
 • pentru aceste materiale nu sunt necesare condiții speciale de depozitare, ele pot fi pregătite în avans;
 • executarea lucrărilor nu necesită cunoștințe și aptitudini speciale;
 • nu este nevoie să se folosească echipament de ridicare este foarte important pentru dezvoltatorii privați;
 • Timpul și efortul de punere în aplicare a prejudecăților sunt reduse semnificativ.

Singurul dezavantaj al acestui sistem poate fi considerat o izolare semnificativă a supra-pulverizării, care poate afecta costul total al construirii unui astfel de acoperiș.

Indiferent de modul în care creați un gradient, trebuie mai întâi să realizați un design, să alegeți unghiul acoperișului, să efectuați măsurători și calcule.

Pentru marcare și măsurători, este necesar să se folosească doar instrumente precise, astfel încât eroarea unei rulete defecte poate fi de 1-2 cm / m sau chiar mai mult.

Cum să rezolvați corect acoperișul plat: parsarea nuanțelor

Bujiile stagnante cu ploaie sau apa topită sunt un inamic nemilos al acoperișurilor plate. Cu perseverență persistentă, acestea distrug stratul de acoperire și componentele plăcii de acoperiș. Pentru a se asigura că negativul atmosferic nu creează amenințări, este necesar să se prevadă și să se efectueze măsuri de protecție. Cea mai eficientă și mai accesibilă modalitate este de a crea pante care contribuie la o scurgere rapidă de apă.

În numele serviciului lung al acoperișului și structura de bază a clădirii, trebuie să știți cum acoperișul plat razgonkka. Pentru a crea cea mai eficientă protecție, trebuie să vă familiarizați cu variantele aplicabile ale dispozitivului său.

conținut

De ce avem nevoie de abateri?

Panta planului este necesară pentru ca, sub acțiunea forțelor gravitaționale standard, apa să fie transportată prin gravitate în punctele de captare. Este necesar ca suprafața la cea mai mare rată posibilă să fie eliberată de ploaie și de apa topită, care amenință componentele interne și externe ale structurii de acoperiș pe tot parcursul anului.

Lista factorilor de risc asociate cu stagnarea apei include:

 • Corupția și ruptura acoperirii. Fenomenul, caracteristic perioadelor de fluctuație a temperaturilor plus și minus, pentru înghețări ascuțite. Apa în procesul de cristalizare crește semnificativ în volum, ceea ce duce la detașarea stratului de protecție minerală pe acoperișurile bituminoase. Datorită încălcării stratului protector, materialul devine vulnerabil la iradierea UV. Pe membrana și pe acoperisurile de umplere, datorită alternării înghețării cu dezghețarea apei, apare o rețea de mici fisuri.
 • Tensiune excesivă a covorului de impermeabilizare. Diferența de temperatură în afara clădirii, în interiorul tortului de acoperiș și în interiorul clădirii, creează o tensiune inutilă în acoperire. În jurul bălților stagnante, stresul crește, ducând la rupturi și fisuri.
 • Deflecția bazei subțiri. Un exemplu tipic este acoperișul de-a lungul unei foi profilate, unde acumularea de sedimente poate cauza deformarea și ruperea ulterioară a stratului de acoperire.
 • Umidificarea izolației termice. Crăpăturile microscopice care nu sunt observate cu ochiul liber vor lăsa în apă sistemul de acoperiș, ceea ce nu se poate întâmpla dacă apa este luată într-un ritm rapid. Probleme echivalente pe acoperișuri cu cusături substandard. Izolația înmuiată pierde jumătate din proprietățile izolației și adaugă greutate. Ponderea este foarte nedorită pentru sistemele de acoperiș dispuse de-a lungul plăcii ondulate.
 • Originea vegetației. Praful acumulat pe acoperișul plat, cuplat cu apă stagnantă, este un mediu minunat pentru înrădăcinarea și prosperitatea în continuare a semințelor de plante purtate de vânturi. Nu toate acoperirile acoperisului sunt capabile să reziste rădăcinilor iubitoare de viață care le invadează.

Frații din lista de mai sus nu se tem "de acoperișurile plate, construite din materiale grele, dar foarte scumpe. Într-o zi, când inimile producătorilor lor sunt scuturate de la simpatia consumatorului mediu și prețul devine mai uman, nevoia de a construi mijloace pentru scurgerea apei de pe o suprafață plană va dispărea probabil.

Cu toate acestea, în timp ce metoda de a preveni deteriorarea și îmbătrânirea prematură dispozitiv este pantă, prin care curenții sunt dezghețate și apa de ploaie se mișcă independent spre pâlnii de alimentare cu apă sau de jgheaburi și rostogolesc în jos de la sol bătături acoperișului.

Variațiile razuglonki pe acoperiș plat

În mod spontan, fără stimulare mecanică, apa de pe o suprafață uniformă nu se va scurge. Pentru a nu-l aștepta să se evaporeze sau să distrugă acoperișul, trebuie să creeze condiții pentru deplasare - adică pantă. Ghid de dispozitiv pentru sisteme cu bitum și acoperite recunosc unghiul ideal pentru un acoperiș plat 1,5º, considerat tolerabil 1º- 2º, ceea ce înseamnă că gradațiile procentuale de la 1,7% la 3,4%, respectiv.

Înclinați planul de acoperiș al unui obiect gospodar mic în timpul construcției. Pentru a face acest lucru, conform calculelor făcute anterior, este stabilită diferența de înălțime a pereților, la care trebuie să se odihnească cele două părți ale pantei. Acesta este un subiect separat, acceptabil pentru clădirile cu un drenaj extern de tip organizat și neorganizat.

Acum suntem mult mai interesați să formăm o pantă egală în toate punctele planului de acoperiș, montate pe pereți egali. Astfel de sarcini sunt deseori rezolvate de către proprietarii de proprietăți suburbane și adesea de propriile lor mâini.

Panta acoperișului plat formează o ușoară ușurare cu văi și râuri care amintesc de creasta creasta a acoperișurilor înclinate. Esența formării sale este de a regla curentul de apă.

Coborârea reliefului este întotdeauna îndreptată de la detaliile înălțătoare ale acoperișului, incluzând coșuri, felinare zenite, aeratoare de acoperiș etc., către receptoarele de apă, care includ canale cu jgheaburi. Dacă sunt instalate două sau mai multe canale de drenaj pentru a scurge apa de pe un acoperiș plat, atunci trebuie să existe un bazin care separă curgerea de pe plat până la laturile opuse.

Staționarea de-a lungul parapeților acoperișurilor plate este eliminată prin aranjarea fileurilor. Construcția unei părți necomplicate este similară cu o pardoseală de pardoseală numai fără lovituri. De-a lungul liniei de împerechere a pereților parapetului sau a unui perete standard cu un acoperiș plat, este instalată o bară cu secțiune transversală triunghiulară, care poate fi realizată prin despicarea longitudinală a barei în două jumătăți.

În loc de o bară separată, un dispozitiv similar este utilizat din vată de bazalt sau din polistiren expandat. Fileul poate fi aranjat direct pe obiect dintr-o soluție de beton.

Pentru dispozitivul razuglonki pe un acoperiș plat se utilizează următoarele practici dovedite:

 • Aplicarea zasypnoy izolație termică: cel mai adesea claydite sau perlit, mai puțin frecvent vermiculite. Pentru a crea o razglunki zasypnym zona de izolare a acoperișului este rupt în segmente. La unghiul necesar, sunt instalate ghidaje, între care se toarnă materialul. În partea superioară a rezervorului este amenajat un șapă din amestec de beton cu marcajul M150. Umplerea betonului trebuie consolidată cu o plasă de drum. Stratul de finisare a betonului poate înlocui șapa uscată din placaj sau foi de așchii plate. Metoda univiguously laborious nu este exactă datorită deplasării inerente a particulelor în vrac. În plus, este dificil să se formeze o creștere ușoară a înclinării în acest fel.
 • Turnarea soiurilor ușoare de beton - amestecuri cu includerea argilei expandate, a crustei din polistiren expandat, a perlitelor și agregatelor similare. Realizate conform schemei tradiționale a dispozitivului de șapă, numai ghidajele sunt instalate la unghiul dorit. Minus calea în restricțiile meteorologice, pentru că Șapa nu trebuie turnată în prezența unui termometru negativ. Uscarea pantei de beton nu va fi mai mică de 28 de zile, timp în care șapa va trebui să fie umezită și protejată de ploaie cu vânturi.
 • Instalarea structurilor metalice. Sunt fabricate din profilul PP al nomenclaturii 75 × 50 × 05 sau dintr-un material similar în funcție de mărimea creșterii și căderii. Distanțele dintre structuri sunt calculate în funcție de sarcina viitoare. Deasupra reliefului format, sunt așezate foi de așchii plate. Dezavantajele metodei constau în costuri materiale substanțiale și intrări de forță de muncă.
 • Construcția latinelor. Folosit extrem de rar, deoarece Aplicația este neprofitabilă, pe lângă faptul că este prea dificil să se implementeze astfel de abateri nesemnificative, dar printre alte metode este încă menționat.
 • Utilizarea plăcilor termoizolante în formă de pană, realizate din vată de bazalt, spumă, polistiren expandat, spumă, în special pentru a face pante pe acoperișuri plate și pentru a crea ieșirea de apă din parapete.

Dispozitivul de pante cu ajutorul plăcilor în formă de pană este în plumb datorită numeroaselor avantaje impresionante. Dezvoltate și implementate în industria construcțiilor, au fost intenționate pentru a elimina deficiențele tuturor metodelor enumerate anterior.

Detalii despre disonanța izolației termice

Plăcile termoizolante în formă de pană sunt bine recunoscute ca fiind cel mai bun mod de a rezolva problemele legate de îndepărtarea apelor reziduale de pe un acoperiș plat. Aceasta este schema cea mai convenabilă, mai ieftină și mai simplă, care nu presupune ca artistul să aibă cunoștințe aprofundate și cunoștințe fundamentale în domeniul acoperișului.

Plăcile în formă de pană sunt tăiate în condiții fabricate, ceea ce garantează acuratețea rezultatelor viitoarei lucrări. Un set de materiale trebuie să fie însoțit de orientări practice pentru așezare.

Avantajele utilizării plăcilor conice

Spumele din polistiren și din vată minerală pentru formarea versanților au un set echivalent de avantaje, acestea fiind:

 • Greutatea nesemnificativă, datorită a ceea ce se face dintr-un radiator razuglonka creează cea mai mică încărcătură pe structurile de construcție a rulmenților.
 • Transport la locul de instalare fără utilizarea echipamentului de construcție pentru ridicarea încărcăturii.
 • Independența tehnologiei de condițiile meteorologice. Abilitatea de a efectua o stabilire de succes, în ciuda previziunilor nefavorabile pentru constructori.
 • Un relief tangibil și accelerarea acțiunilor pentru a forma planuri înclinate. Nu este nevoie să se amâne lucrările de finisare din cauza necesității de a rezista întreruperilor tehnologice. De exemplu, așteptați 28 de zile pentru șapa de nisip de ciment pentru a obține parametrii de duritate necesari.
 • Reducerea semnificativă a costurilor pentru construcția pantelor, necesare și suficiente pentru un curent de ploaie și apă topită.

Important: în ciuda calităților tradiționale de izolare termică a materialelor, plăcile în formă de pană nu pot fi înlocuite cu un strat de izolație. Diferitele elemente de grosime nu au proprietăți de inginerie termică echivalente în toate punctele. Prin urmare, stratul de încălzire reală este construit și calculat separat. Grosimea sa nu este în niciun fel legată de instalarea viitoare a plăcilor în formă de pană.

Lucrările pe panta finisajului acoperișului plat al SNiP II-26-76 prevede efectuarea după izolarea termică, dacă izolarea termică a fost prevăzută de proiect. Dacă nu a fost necesară izolarea planului de acoperiș, plăcile în formă de pană sunt așezate pe bază acoperită cu abur sau impermeabilă.

Izolarea termică sub formă de pământ este utilizată pentru construcția de acoperișuri noi și pentru efectuarea lucrărilor de reparații și restaurare. Cu ajutorul plăcilor ușoare convenabile, puteți crea literalmente orice ușurare pentru a direcționa fluxurile într-o anumită direcție.

Cum placile fac o inclinatie?

Dalele în formă de pană sunt livrate în seturi care vă permit să creați grațios și rapid pante și contra-draperii pe un acoperiș plat. Secvența de așezare a elementelor razglukonka nu depinde de tipul de izolație din care fac parte. Cu toate acestea, compoziția plăcilor influențează schema de construcție a planurilor înclinate.

De exemplu, între membrana de polimer de finisare și polistirenul expandat sau plăcile de spumă, trebuie să se plaseze un strat de geotextil. Fără un strat de separare, acoperișul va lua la revedere neglijent plastifianții și va deveni necesar inutilizabil. Însă pe vata de bază de vată, stratul de finisaj poate fi așezat fără teamă, fără aplicarea unui strat de separare, datorită căruia costurile vor fi reduse semnificativ.

O membrană polimerică este strict interzisă pentru a intra în contact direct cu bitum și hidroizolarea bitum-polimer. Ei nu pot fi vecini numai dacă același strat de separare este așezat între ele.

Un alt substrat de geotextil este necesar pentru așezarea plăcilor imediat pe o suprafață brută de beton, adică dacă sunt utilizate numai pentru a forma o pantă pe un acoperiș neîncălzit.

Marcarea elementelor zgomotului

În cadrul unui singur producător, plăcile în formă de pană sunt produse pe principii generale, indiferent de compoziția produsului. Elementele sunt marcate pentru a facilita procedura de așezare, au dimensiuni identice.

Producătorul rus de sisteme de construcții TechnoNikol, de exemplu, oferă seturi de pași în formă de pană din polistiren expandat și vată minerală. În ambele cazuri:

 • Plăcile marcate cu litere A și B sunt destinate pentru asamblarea pantelor de 1,7%.
 • Dacă materialul este marcat cu literele J și K, atunci acesta este utilizat în construcția de pante de 3,4% și 4,2%.
 • Plăcile de izolație plate cu litera C sunt utilizate pentru alpinism. Elementele cu marcajul C pot fi așezate atât sub partea inferioară, cât și pe partea superioară a acesteia.

Mai multe detalii despre diagrame:

În instrucțiunile producătorului materialului există, de obicei, o schemă de așezare cu o reprezentare vizuală a secvenței de dispunere a plăcilor în formă de pană. Construcția unui plan îndreptat către șanțul de captare sau două planuri adiacente îndreptate către pâlnia de captare nu va deveni o problemă gravă pentru maestrul de origine. Așezarea trebuie să înceapă de la cel mai jos loc al acoperișului și să continue până la bazinul creat.

Altceva este diferit dacă se construiește o ușurare complexă cu mai multe văi și creastă. Va trebui să elaborăm un plan și să planificăm în avans planul de acțiune. În ceea ce privește o ușurare complexă, arata de obicei o combinație de diamante și triunghiuri. Așezarea în astfel de cazuri începe de la marginea diamantului sau triunghiului, procesul terminând în centrul figurilor convenționale.

Înălțimea necesară este realizată cu ajutorul unui set de plăci cu grosimea necesară. Când aranjați un diamant, acesta este împărțit în sferturi, iar triunghiul este în jumătate. Fiecare segment este asamblat separat, după care este efectuată o tăiere.

Reguli de instalare a elementelor de fixare

Montajul plăcilor în formă de pană pe bază fără izolare termică preliminară se realizează prin metodele utilizate în mod obișnuit în dispozitivul de acoperiș moale din membrană din PVC sau din acoperiș bituminos. În mod prioritar, metoda mecanică de fixare pe bază, conform căreia plăcile telescopice sunt fixate cu șuruburi cu atașare telescopică.

Fixarea pieselor în formă de pană din vată minerală se face simultan cu stratul principal de izolație. Se recomandă amplasarea a două unități de fixare pe o placă de 600 x 1200 mm. Dacă ambele dimensiuni liniare ale plăcii sunt mai mari de un metru, vor fi necesare puncte de fixare 4.

Distanțarea în formă de pană trebuie să fie poziționată astfel încât articulațiile să nu coincidă cu îmbinările izolației termice de bază, adică principiul defalcării cusăturilor este de asemenea respectat în ceea ce privește sistemul de izolație termică multistrat și în ceea ce privește stratul de izolație cu material înclinat. Dacă elementele stratului izolator termic sunt așezate pe bază fără izolație, ele sunt lipite sau pur și simplu încărcate.

Rețineți că plăcile din polistiren nu pot fi lipite cu adeziv bitumic care conține o cantitate mare de solvenți organici. Materialul "nu este prietenos" cu solvenți organici și benzină. Prin urmare, vecinătatea lor ar trebui eliminată.

În timpul producerii operațiunilor de montaj, plăcile de polistiren se recomandă să fie lipite împreună cu o bandă adezivă pe ambele fețe, astfel încât să nu se miște de la atingeri neglijente. Pe segmentul asamblat al pantei compuse, este de dorit să punem sarcina pentru a păstra locația.

Tipul elementelor de fixare trebuie să corespundă varietății bazei la care sunt fixate panourile:

 • Pentru a instala pe placa ondulată veți avea nevoie de un burghiu Ø de 4,8 mm.
 • Pentru fixarea la șape de beton de rezistență B-15 și șape de ciment-nisip de rezistență M150 șuruburi ascuțite cu acoperiș ascuțit Ø 4,8mm sunt necesare împreună cu un manșon de ancoră din polimer.
 • Pentru fixarea pe baze de beton din clasa B-25 este necesar să se stocheze cu ancore cu palete.

Mărimea șuruburilor este aleasă luând în considerare grosimea stratului, astfel încât șurubul a intrat în beton la 5 cm și pentru partea din spate a foii ondulate a ieșit nu mai puțin de 1,5 cm. În cazul dispersiei vechilor acoperișuri renovate cu acoperiri bituminoase, se folosește categoria plăcuțelor de fixare. Vârsta acoperisului bituminos renovat ar trebui să fie mai mult de un an.

Folosind fileuri dintr-un încălzitor

Triunghiulară pe lungimea unei bucăți lungi de vată de bază de vată folosit pentru a redirecționa curenții de apă atmosferică de la conjugarea suprafețelor verticale și orizontale. Ele sunt așezate de-a lungul liniei de andocare a acoperișului cu un parapet, perete adiacent, flancuri de felinare zenit, coșuri de fum etc.

Modelate cu precizie geometrică perfectă, materialul contribuie la viteza de lucru a aranjamentului unui acoperiș plat. Instalarea fileului vă permite să creați rapid o tranziție lină de la o suprafață verticală la un plan orizontal.

Lecție video pe dispozitivul versanților

Cei care doresc să știe cum să creeze corect un pas ideal pe un acoperiș plat, rolul vă va ajuta să vă familiarizați cu specificul lucrărilor:

O listă de opțiuni pentru dispozitivul de pante pe un acoperiș plat este în mod rezonabil condusă de plăci în formă de pană dintr-un încălzitor. Acestea sunt concepute pentru a facilita munca și a accelera semnificativ procesele. Cu responsabilitățile atribuite, coborârea în formă de pană se mulează excelent.