caldura acoperisului de mansarda cu blocuri de paie

Materiale

Alo Din păcate, nu am găsit informații despre căldura acoperișului mansardă cu blocuri de paie (în esență, toate izolați acoperișul cu un pod rece). Pe site-uri străine, ele folosesc în principal o matrice sau grinzi lipite pentru întreaga înălțime a blocului, ceea ce este foarte scump. Interesat de posibilitatea de a folosi rafturi Larsen în acest scop, poate cineva să facă acest lucru?
Ajutați la stabilirea structurii fermei de ferme (schema din fișierul atașat). Cât de fiabil este acest design? Traversa este de 900 mm. Fermele din bord 50x100. Încredere pe pereții exteriori și pe două runde, veți obține trei deschideri de 2400 mm. Secțiunea transversală rulează 150h200 - trei plăci solide 50x200, o rază de 3600mm. Încălzitor - blocuri de paie, acoperite pe ambele părți cu un strat de argilă (greutate de aproximativ 80 kg / m pătrat). Acoperisurile acoperișului sunt ondulate. Încărcarea zăpezii este de 100 kg / m pătrat Dacă coase în partea de jos a plafonului proiectului de fermă bord dyuymovka, dacă nu ar peșteră la trecerea de 900 mm, sub greutatea baloturi de paie tencuiți? Rezistă la auto-atingere?

 • Conectați-vă sau înregistrați-vă pentru a posta comentarii și a descărca atașamente.

Schema nu văd, dar descrierea este o opțiune bună. Fermele din bord 50x100 (după cum am înțeles, în total sunt 4 astfel de panouri + jumper între ele) opțiunea este excelentă, rigiditatea cu o astfel de deschidere va fi mare. Un pas de 900 mm - vezi că nu a fost suficient, blocurile acum chiar într-un lot sunt foarte "diferite". Am făcut un pas de rafturi de 1 m, iar unele blocuri au urcat cu dificultate foarte mare (până când blocul a fost deformat).

Cred că ordinea blocărilor de stivuire se poate face astfel:
- pentru a pune ferme înclinate
- cu un capsator de dedesubt pentru a atașa membrana de respirație
- podshit din partea de jos a plafonului de proiect (de altfel, nu se va îndoi, deoarece blocurile de paie vor fi strânse între ferme și nu vor fi presate cu greu)
- Acum, pe partea superioară a membranei, frotiuți stratul de lut
- Direct pe lut proaspăt începem să strângem baloturi
- prepezovyvaem la fiecare 3 straturi de baloturi
- fermele ar trebui să fie puțin mai groase decât blocul de paie (cred că, undeva în jur de 60 cm), astfel încât un strat bun de lut să poată fi turnat pe partea superioară a blocurilor de paie (folosim marginile fermelor ca balize)
- umplem lamelele de-a lungul liniilor de fermă, deasupra membranei de protecție, apoi din nou rafturile (creăm spațiul de aer), apoi fixăm cutia.

 • Conectați-vă sau înregistrați-vă pentru a posta comentarii și a descărca atașamente.
 • Conectați-vă sau înregistrați-vă pentru a posta comentarii și a descărca atașamente.

Vă mulțumim pentru răspuns. Plăcile sunt folosite două (partea superioară și cea de jos). Conexiunile verticale sunt de asemenea într-un singur strat, pe ambele părți toate conexiunile sunt fixate de straturile OSB sau placaj. M-am gandit sa fac grosimea riglei 450 mm, astfel incat dupa stivuire si tencuire a unitatii, sa fie imediat o gaura de 100 mm. Pe partea de sus a fermei leanting, de-a lungul profilate. Cum pot să scriu în prealabil? M-am gândit în acoperișul prepressovka nu este nevoie, pentru că atât de mult izolare va crește chiar mai mult. Cu un pas pe care îl voi specifica. Vreau ca rafturile să fie atașate la cadrele pereților (adică, pasul va fi același). Am luat patru blocuri de pai pentru testare, cred ca sa fac un model mic de croazieră pentru doua zboruri pentru a decide definitiv cu un pas, deoarece blocurile sunt peste tot de diferite lungimi, pe video din Belgia sunt în general cam la un pas de 800.

 • Conectați-vă sau înregistrați-vă pentru a posta comentarii și a descărca atașamente.

Conectarea nodurilor într-o fermă

 • Conectați-vă sau înregistrați-vă pentru a posta comentarii și a descărca atașamente.

Conexiunea este bună, IMHO chiar excesiv de fiabilă (cu atât de multe unghii).

Cu două panouri nu pot spune nimic - trebuie să ia în considerare sarcina, și eu nu sunt foarte bun la faptul că (

Dar pe grosimea fermei - vă sfătuiesc să puneți unitatea pe plat, și nu pe margine. Desigur, undeva scriu că conductivitatea termică este aproape aceeași, dar IMHO 50 cm de paie este mai bună decât 35))). Aș face o fermă de 600 mm.

Dopressovyvat extrem de dorit, găuri termice (scurgeri) în acoperiș au un efect mult mai sensibil decât în ​​pereți. Apăsați în același mod ca și pereții - cu o mufă obișnuită sau cu bandă.

 • Conectați-vă sau înregistrați-vă pentru a posta comentarii și a descărca atașamente.

Lasă o recenzie

Dragi vizitatori ai site-ului!
Administrația vă cere să lăsați un feedback despre materialul citit sau despre site-ul în ansamblul său. Pentru a face acest lucru, puteți merge la cartea de oaspeți sau adăugați un comentariu la sfârșitul materialului!

Încălzirea casei cu paie este cea mai bună soluție de mediu

Încălzirea casei este o etapă crucială. Pe ce tip de izolație alegeți, depinde de durabilitatea clădirii, de confortul vieții și de costul de încălzire a casei în timpul iernii. Astăzi, piața oferă o varietate de materiale pentru izolarea pereților.

Proprietarii de case care doresc ca casa lor să fie nu numai caldă, ci și ecologică, să aleagă izolații de origine naturală, de exemplu paie.

Încălzirea casei cu paie

Paie este perfect pentru încălzirea unei case de cadre. Este un material de construcție ecologic. În calitate de materie primă se folosesc tulpini de culturi diferite de cereale. Cel mai adesea se utilizează paie de secară datorită conținutului ridicat de silice din aceasta, ceea ce reprezintă o protecție suplimentară împotriva daunelor biologice cauzate de șoareci și insecte.

Dacă ați ales să încălziți pereții cu paie, este mai bine să achiziționați blocuri de paie gata preparate. Ele au forma geometrică corectă. În camere speciale, paie este uscată în condiții de temperatură optimă, apoi este presată la densitatea dorită, legată și ambalată.

În plus, materiile prime sunt tratate cu substanțe chimice speciale care protejează paiele de deteriorare și reduc riscul de incendiu. Iar tulpinile obișnuite ale câmpului pot fi infectate cu ciuperci, au umiditate ridicată sau includ larve de insecte diferite.

Tehnologia de încălzire a pereților cu paie

Paie poate fi folosit pentru a izola podele, loggii sau plafoane. Dar cel mai adesea acest material este ales pentru izolarea pereților.

Tehnologia arată astfel:

 • pregătirea unui încălzitor;
 • pereți de perete;
 • instalarea și fixarea unității;
 • lucrări de tencuit;
 • finisare.

Procesul de încălzire a pereților cu paie nu este laborios, astfel încât toată lucrarea poate fi făcută de sine. În primul rând, blocurile comprimate sunt înmuiate într-o soluție de sulfat de cupru 10%. Apoi, izolația este bine uscată.

Pentru izolarea pereților, este necesară preinstalația cutiei, sub care vor fi amplasate blocurile de izolație. Paie este atașat la pereți folosind bare de metal care sunt atașate la blocul din centru. Apoi, cutia se deplasează într-un alt loc și astfel, în mod consecvent, izolam toate părțile necesare ale clădirii.

Când toate elementele blocului sunt fixate, puteți trece la lucrările de tencuială. Tencuiala pereților se realizează cu ajutorul unui amestec de ciment-argilă. Și, în final, se efectuează finisarea.

Tencuiala si finisaje finisaje, de regulă, îndeplinesc un rol decorativ. Dar în cazul nostru, acestea reduc și posibilitatea de aprindere a izolației, ceea ce o face ignifugă.

Încălzirea tavanului și a acoperișului cu paie cu lut

Încălzirea tavanului și a acoperișului cu paie nu va cauza nici o dificultate. Pardoseala din pod este acoperită cu pergamon sau pătată cu argilă de până la 5 cm strat, cu un strat de paie de 20-50 cm, iar apoi sunt zgâriați cu lut pentru a exclude arderea paielor.

Avantajele încălzirii casei cu paie

Casele izolate cu paie au mai multe avantaje față de clădirile din caramida sau din beton. Folosind un cadru din lemn, baloturi de paie și tencuială din argilă, avem o construcție sigură, care poate servi de mai mulți ani prin credință și adevăr.

 • izolație termică;
 • durabilitate;
 • compatibilitate ecologică;
 • izolație fonică;
 • efect pozitiv asupra organismului.

Casa, izolată cu paie sau paie cu lut, vă va proteja în mod fiabil de răcelile de iarnă și de căldura stepei.

Încălzirea casei cu paie cu lut din exterior cu propriile mâini + Casetă video cu fân

Pe piața construcțiilor de astăzi, este prezentată o cantitate mare de izolație cu proprietăți diferite și pentru un preț diferit.

Încălzirea casei cu blocuri de paie (construcția de case din cadă din paie) este unul din noul concept de construcție a unei locuințe moderne pentru materialele naturale ecologice.

Începutul utilizării paie în construcții

Această tehnologie de construcție sa născut în SUA în anii 80 ai secolului al XIX-lea. Baza tehnologiei acestei construcții a fost dezvoltată de primii coloniști ai statului Nebraska.

Aspectul caselor din paie se datorează lipsei altor materiale de construcție din zona de stepă, unde se află Nebraska. Construcția blocurilor de paie a devenit posibilă odată cu apariția primilor agregate mecanice, ceea ce face posibilă obținerea unor blocuri de paie cu o densitate și o rezistență suficiente.

Unele clădiri din paie, construite la acel moment, stau în această zi. Nu numai că au fost construite case de locuit din paie, ci și școli, magazine și alte structuri. În cea mai mare parte, acestea sunt clădiri cu o singură etapă, cu o suprafață de cel mult 80 m?

Încălzirea casei cu paie: principalele avantaje

Straw, ca material ecologic și eficient pentru izolarea casei, este recunoscut de experții în construcții din întreaga lume. Astăzi, izolarea casei cu paie este folosită nu numai pentru construcția de case și cabane private cu un singur nivel, ci și pentru construirea de clădiri înalte. Această tehnologie de izolare termică câștigă, de asemenea, popularitate în Rusia.

În ceea ce privește conductivitatea termică, paie este de 4 ori mai eficientă decât lemnul și de 8 ori mai mare decât cărămida. Adică, o casă construită din paie sau cu aplicarea încălzirii din blocuri de paie, va fi necesar să se încălzească de 4 ori mai puțin decât un lemn și de 8 ori mai puțin decât o clădire din cărămidă.

Datorită conținutului crescut de silice, paiele sunt durabile și mai rezistente decât materialele de construcție din lemn. Acesta depășește lemnul de paie și capacitatea de a "respira", adică absorbți umezeala din mediul înconjurător și, dacă este necesar, reintroduceți-o în aer. Straw este, de asemenea, distins prin proprietățile sale excelente de barieră de vapori, datorită cărora camera "respiră" (ventilată) chiar și cu ferestre și uși închise.

Acest lucru aduce beneficii izolării paie nu se termină acolo. Datorită structurii poroase, paie este, de asemenea, un material rezistent la zgomot. Prin urmare, astăzi este destul de popular să se încălzească pereții cu paie, precum și încălzirea tavanului de paie și partițiile interioare.

Astfel, paiele pot fi considerate doar o opțiune ideală pentru încălzirea casei. Acesta îndeplinește toate cerințele constructorului cel mai pretențios:

 • durabilă și ecologică,
 • are proprietăți de izolare termică și fonică ridicată,
 • ușor de instalat,
 • este economic.

Încălzirea casei cu paie: progresul muncii

Cel mai adesea, blocurile de paie sunt folosite pentru a încălzi pereții unei case de cadre. Încălzirea paielor se face exclusiv în afara clădirii și numai în timpul verii. Condițiile meteo joacă, de asemenea, un rol important, ideal pentru astfel de locuri de muncă este potrivit pentru vreme caldă insorită.

Algoritmul lucrării este extrem de simplu, iar instalarea izolației se poate face cu ușurință manual.

Întregul parcurs de lucru poate fi împărțit în următoarele etape:

 1. Calcularea, achiziționarea și pregătirea izolației.
 2. Montarea plăcuțelor.
 3. Montarea și fixarea (fixarea) blocurilor.
 4. Aplicarea unui strat de tencuială.
 5. Finisarea finisajelor.

Pregătirea preliminară a izolației de paie include blocuri de înmuiere în soluție 10% de sulfat de cupru. Imediat înainte de instalare, încălzitorul trebuie uscat bine.

Fixarea blocurilor de paie se face cu ajutorul barelor de fier, amplasate perpendicular pe fundație și trecând prin "corpul" blocului.

După fixarea blocurilor, peretele fin de paie este acoperit cu un strat de tencuială (amestec de argilă-ciment). Tencuiala și finisarea finisajului îndeplinesc o funcție de protecție în afară de decorative.

Protecția blocurilor de paie de deteriorare

Izolație de perete exterior paiele necesită aplicarea stratului peste blocuri de paie „respirație“ ipsos, izolație naturală care protejează împotriva putregai, foc, insecte și rozătoare. Pentru a proteja împotriva putregaiului, trebuie să aveți grijă să nu aveți scurgeri. Toate caracteristicile declarate sunt răspunse doar printr-un bloc de paie comprimat și uscat de înaltă calitate.

La fel ca masivul din lemn, paiele încep să se destrame la o umiditate de 20%.

Pericolul de incendiu al paie este mult mai mic decât arborele. Baloturi presate fără acces la aer, paiele aproape nu suportă arderea.

Densitatea mare a compactării paie nu permite reproducerea rozătoarelor. Șobolanii, șoarecii și alte rozătoare pur și simplu nu sunt capabili să gălăgie prin blocurile de pai strânse bine apăsate, mulți plasează o plasă de metal de jos.

Încălzirea casei de lemn cu paie se realizează folosind blocuri presate din paie, realizate de tulpinile lor de diferite cereale. Cel mai adesea folosit de secară paie, deoarece este compoziția cea mai conține silice și nu este mâncat de rozătoare. Acest element în compoziția fibrei de paie furnizează materialului densitatea corespunzătoare și rezistența la deteriorarea biologică.

Datorită rezistenței și rezistenței sale la impactul rozătoarelor se poate realiza nu numai izolarea acoperișului cu paie, ci și izolarea podului și a pereților.

Blocurile de paie sunt ușor de asamblat, izolarea casei în acest fel este auto-explicativă. Și în cazul deteriorării părții blocului izolator, este ușor să îl înlocuiți cu o nouă unitate nedeteriorată.

Principalele avantaje ale blocurilor de paie

Rezumând toate cele de mai sus, putem trage următoarea concluzie: blocurile de paie dintr-o casă de paie sunt ieftine, ecologice și sigure pentru oameni.

 1. Avantajul economic al acestor unități utilizate pentru izolarea și construcția de case este determinat de faptul că blocurile înseși sunt ieftine.
 2. În plus, este destul de ușoară în greutate material și, prin urmare, nu necesită instalarea unei baze masive, cum ar fi o casă de zidărie.
 3. Printre alte lucruri, forța de muncă pentru zidirea clădirilor sau încălzirea casei cu paie va necesita mult mai puțină forță de muncă decât construirea din același bar.
 4. Construcția unei case din paie este posibilă într-un timp destul de scurt. De obicei, de la începutul construcției (fundația) până la finalizarea acesteia (decontare a locuitorilor) durează aproximativ 4-5 luni.
 5. În casele cu un încălzitor din paie, este ușor să respire, ele sunt absolut sigure pentru sănătatea umană, au stabilit un regim confortabil pentru temperatura și umiditatea vieții.
 6. Datorită unor indicatori de izolare termică bună, izolarea paietei poate economisi energie prin încălzirea casei, ceea ce face economie de funcționare.
 7. Pereții paianți din blocuri comprimate au indicatori de siguranță în caz de incendiu excelent.
 8. Blocurile de paie sunt universale în utilizare și pot fi aplicate în izolarea pereților, tavanelor, podelelor și acoperișurilor. TEXT_LINK.

Tehnologia izolării termice și avantajele izolației din paie

Un încălzitor din paie este un material recunoscut de multă vreme în întreaga lume pentru izolarea casetelor și a clădirilor. Datorită disponibilității sale, a început treptat să fie folosit mai des, deoarece are un număr de avantaje incontestabile față de alte materiale pentru izolarea carcasei.

Paie ca un încălzitor

Este un mod ecologic și viabil din punct de vedere economic de a face locuința caldă, care a fost folosită în antichitate. Nu subestimati izolatia paie. Presat în pachete de paie face posibil ca casa să fie caldă, frumoasă și sigură, pentru că nu este capabilă să se aprindă. Izolarea termică a pereților de paie nu necesită aptitudini speciale, iar chiar și un începător poate face față acestei lucrări.

Tehnologia de încălzire a pereților cu paie

Construcția unei case de ligamente de paie, care este și încălzirea acesteia, presupune următoarele etape de lucru:

 1. Pregătirea izolației. Legăturile de paie sunt înmuiate într-o soluție de sulfat de cupru 10% și după impregnare sunt depuse până se usucă complet.
 2. Instalarea plăcilor la care sunt atașate blocurile de paie.
 3. Instalarea blocurilor pe cutie prin tije speciale.
 4. Stucaturi din blocuri de paie cu amestec de ciment-argila.
 5. Finisaj finisaj decorativ, care mărește rezistența la incendiu a zidurilor aschietoare.

Încălzirea casei cu paie

Casele de case pot fi încălzite cu blocuri de paie presate și cu un șanț de lumină.

Tehnologia unui adobe luminoase este ridicarea pereților dintr-un amestec de lut și paie și durează mult timp. Principiul se bazează pe împrăștierea umedă în paiele de lut în cofrajele glisante.

Alegerea unui paie pentru tavan

Paie cu lut ca un încălzitor pentru plafoane are astfel de cerințe de calitate:

 1. Izolarea termică a plafoanelor ar trebui să fie efectuată numai de paiele care au fost bine uscate într-o cameră specială.
 2. Scarabeile de paie trebuie să fie ușor de ridicat cu o mână, robuste și să rămână în formă. Mărimile de aceeași dimensiune ar trebui să aibă aceeași greutate. Diferența de greutate poate indica prezența umezelii în liant.
 3. Firele metalice sunt predispuse la coroziune, astfel încât legăturile trebuie realizate cu un cablu de tip kapron.

Avantajele și dezavantajele încălzirii tavanelor cu paie

Izolarea termică a plafoanelor de paie are părțile sale pozitive și negative, având un cântărit, care poate determina dacă merită să-și aleagă opțiunea pe această metodă.

 • valori excelente de izolare termică, de câteva ori mai mari decât cele din lemn;
 • materiale ecologice și "respirabile";
 • materialul este ușor de eliminat prin incinerare;
 • ușurința materialului și procesul de instalare.

Dezavantajele izolației de paie pentru plafoane includ capacitatea de aprindere a unui material slab compactat și probabilitatea de deteriorare a rozătoarelor sale. Calitatea materialului depinde în mod direct de condițiile de colectare a materiilor prime, de depozitarea și de modul de uscare.

Instrucțiuni de instalare pentru paie pe tavan

Plafonul poate fi încălzit cu blocuri de paie presate și cu un șanț de lumină.

Prima metodă implică așezarea blocurilor strânse presate între ele sau ocolire, care sunt acoperite de sus cu o peliculă de impermeabilizare și apoi cu o acoperire de podea finisată.

Izolarea tavanului cu un saman de lumină arată astfel:

 1. Podul este acoperit cu un film de barieră de vapori, pe care se aplică o soluție de lut și paie de 5 cm grosime.
 2. Un strat de paie uscat de 10-15 cm grosime este așezat pe fundația uscată.
 3. Aplicați un strat protector de soluție de argilă de 2 cm grosime.
 4. Podea din lemn montată pe busteni.

Principalele avantaje ale blocurilor de paie

Există astfel de avantaje ale blocurilor de paie:

 • excelente calități de izolare termică;
 • material ieftin;
 • usurinta;
 • simplitate și timp scurt de instalare;
 • compatibilitatea ecologică și regimul optim de temperatură și umiditate;
 • siguranța la incendiu;
 • versatilitatea în utilizare - este posibilă izolarea pereților, a pardoselilor, a tavanelor și a acoperișurilor.

Protecția blocurilor de paie de deteriorare

Folosirea paietei, presată în blocuri, ca încălzitor face posibilă obținerea de pereți rezistenți la putrezire, inflamație, rozătoare și insecte. Dar aceste condiții sunt îndeplinite numai dacă materia primă este de înaltă calitate. Pentru ligamente, se utilizează secară uscată, care conține o cantitate mare de silice, astfel încât rozătoarele să nu o mănânce. Materialul brut comprimat nu are acces la aer, prin urmare nu este capabil să se aprindă și nu permite șoarecilor și șobolanilor să se roage prin cursuri. Pentru protecția suplimentară împotriva rozătoarelor, în partea inferioară a pereților sunt instalate plase metalice. Rotarea paie poate începe când umiditatea din blocuri crește până la 20%.

Tehnologia de izolare a pereților cu rumeguș cu cenușă, var, ciment, paie și argilă

Fiecare proprietar al unei case private, mai devreme sau mai târziu, se confruntă cu o problemă legată de problema izolației calității locuinței sale.

O astfel de întrebare poate apărea chiar și în stadiul lucrărilor de proiectare sau când casa achiziționată necesită unele modificări, astfel încât trăirea în ea să fie confortabilă.

De ce nu este întotdeauna confortabilă temperatura interioară a apartamentului? Acest lucru se datorează prezenței următorilor factori:

 • Sistemul de încălzire nu funcționează suficient de bine;
 • în pereți există multe fisuri prin care penetrează aerul rece;
 • izolarea termică slabă a pereților (acesta este motivul cel mai frecvent).

Vă puteți încălzi casa într-una din mai multe moduri. Specialiștii recomandă cu tărie izolarea zidurilor din exterior, se recomandă efectuarea unor astfel de lucrări din interior în cazuri extreme.

Aceasta se datorează următoarelor motive:

 1. În cazul în care casa este izolată din exterior, pereții vor fi protejați nu numai de scurgerile de căldură, ci și de efectul distructiv al umidității. Căldura care provine din interiorul casei încălzește pereții, iar când devine umezeală și forme de condens, favorizează uscarea rapidă a acestora.
 2. Încălzind pereții casei în exterior, nu numai că protejați camera de frig, ci și salvați zona utilă a camerelor.

În piața modernă de materiale de construcție există o gamă largă de produse, destinate izolației pereților și plafoanelor. Fiecare dintre materialele oferite de diferiți producători are o mulțime de calități tentante. Dar, de multe ori se întâmplă ca alegerea bunurilor să se bazeze pe un detaliu important - costul produsului.

Firește, construirea unei case nu este o plăcere din partea ieftină și uneori în faza finală a lucrărilor de construcție, portofelul de proprietar devine mult mai subțire. Prin urmare, trebuie să recurgem la diferite trucuri pentru a obține cel puțin ceva demn de a ieși din situație. În ceea ce privește izolarea termică, atunci există o mulțime de opțiuni pentru a reduce costurile de construcție, dintre care una este utilizarea de materiale alternative.

Deoarece materialele pentru izolație pot fi:

În acest articol, vom trăi în detaliu despre una dintre opțiunile posibile de încălzire a pereților - izolație termică cu rumeguș.

Dacă utilizați corect această metodă, puteți obține rezultate bune. Fondurile pentru acest lucru vor merge mult mai puțin, dar trebuie să fii pregătit pentru faptul că trebuie să faci o muncă mult mai mare.

Pentru această metodă, atelier de dulgherie dulgher. Acest material are atât proprietăți pozitive, cât și negative. De aceea, înainte de a lua o decizie finală cu privire la începutul activităților privind protecția termică a pereților cu rumeguș, este necesar să se cântărească tot binele și pentru a studia problema în detaliu.

Încălzirea pereților cu rumeguș: argumente pro și contra

Pentru izolarea pereților cu rumeguș, se utilizează cel mai adesea deșeuri de lemn din lemn de esență tare, și anume cenușă, molid, pin, etc.

În acest scop, cea mai potrivită opțiune este rumegusul din stejar. Această materie primă este costisitoare, dar ajută la economisirea căldurii în casă chiar și în îngheț de 30 de grade.

Opțiune optimă - șmirghel de conifere - conține rășină, care sperie rozătoarele și bug-urile.

Cel mai bine este să scoateți rumeguș din fracțiunea de mijloc, deoarece va exista o mare cantitate de praf din particule mici, iar din cele mari, va exista un efect redus.

După ce rumegușul este complet uscat, adăugați un amestec de sulfat de cupru și var hidratat (10% din greutate).

Încălzirea pereților exteriori cu rumeguș are avantajele sale:

 • este ușor de a lucra cu;
 • Pentru a obține rumegușul nu va fi o afacere mare pentru tine. În multe localități există întreprinderi de prelucrare a lemnului;
 • durată de viață îndelungată;
 • eficiență ridicată;
 • siguranța mediului;
 • greutate specifică scăzută;
 • excelente proprietăți de absorbție a zgomotului și termoizolante;
 • acest produs pe gater poate fi luat gratuit sau contra unei taxe nominale.

Dezavantaje ale materialului:

 • stratul termoizolant are o grosime considerabilă. Dacă stratul de rumeguș este mic, atunci eficiența lor ca încălzitor va fi redusă la minimum;
 • risc ridicat de incendiu al materialului. Asfalturile sunt usor arse. Utilizarea rumegușului ca încălzitor pentru ziduri crește uneori probabilitatea apariției și răspândirii focului;
 • materialul nu este rezistent la umezeală, îl absoarbe bine în sine. De îndată ce lichidul ajunge la stratul de încălzire, este plin cu consecințe negative, umezeală, mucegai va apărea, insecte malware vor fi pus pe.

Prin urmare, dacă decideți să montați o structură similară, trebuie să acordați o atenție deosebită aburului și impermeabilizării. Dacă aceste straturi sunt realizate fără respectarea tehnologiei, izolația va deveni rapid inutilizabilă. Pentru a se asigura că rumegușul nu este expus la umezeală, acestea sunt tratate cu reactivi speciali.

Dar costul unui astfel de material devine de câteva ori mai mare, astfel încât devine toxic și poate provoca chiar și o reacție alergică. Rumegusul tratat nu este sigur pentru a fi utilizat ca material izolator termic într-o casă de locuințe rezidențială.

Încălzirea pereților cu rumeguș cu var

Pentru a face un încălzitor pentru pereți, care include var și rumeguș, trebuie să luați aceste ingrediente într-un raport de 1:10. În amestecul pregătit, trebuie să adăugați o mică soluție de antiseptic (25g pe 1 găleată).

Apoi amestecul trebuie să fie acoperit în pereți și compactat. Rumele prelucrate în acest fel nu se scufundă, iar bug-urile nu încep în ele.

Praf de lemn cu var

Praf de rumegus cu paie

Paie este un material excelent pentru încălzirea pereților. În acest scop, paiele pot fi utilizate pentru orz, ovăz, secară și grâu. Este mai întâi comprimat, apoi bandajat cu sârmă, cordon sau plasă. Incalzitoarele din paie au o densitate de 90 - 125 kg / m3, de sus, de regulă plăcile de paie sunt tencuite.

Plus paie - respiră. Minus - se aprinde rapid și arde bine. Pentru a preveni acest lucru, este tratat cu retardanți de flacără.

Praf de rumegus cu paie

Cum se face rumegușul cu lut

Dacă luați ca bază rumeguș, puteți pregăti un mortar pentru tencuială. Pentru a face acest lucru, amestecați rumegușul cu apă, ciment, lut și ziare.

Compoziția, obținută din lut și rumeguș, a tencuit pereții din interiorul clădirii. Din această soluție, uneori face plăci, le compactă și le usucă bine. Folile obținute sunt folosite ca materiale izolante termic.

Praf de rumegus cu lut

Dispozitivul unei plăci de perete

Unul dintre cei mai importanți factori în construcția casei, este construcția corectă a pereților. Nu contează dacă veți executa singur toate lucrările de construcție sau veți comanda o versiune gata, în orice caz trebuie să cunoașteți compoziția corectă a plăcii casei.

Straturile plăcii corecte a peretelui:

 1. Schelet dintr-o rază de lemn.
 2. Trebuie să existe un încălzitor între posturi.
 3. Plăci aglomerate (OSB).
 4. Cutie orizontală.
 5. Izolație.
 6. Membrană multifuncțională.
 7. Cutie verticală.
 8. Finish.
 9. Izolarea fonică.
 10. Amenajarea interiorului.

Dacă folosiți rumegușul ca un perete, atunci trebuie să faceți o cușcă.

Mai întâi trebuie să montați cadrul. Apoi, la o anumită distanță de perete, trebuie să atașați lamelele din lemn și să le umpleți cu o ladă.

Schemă detaliată pentru instalarea rumegușului cu lut

Dacă faceți un amestec care va consta din lut și rumeguș, veți obține un material excelent care are proprietăți de impermeabilizare și izolare termică.

Este potrivit pentru încălzirea pereților unei case construite în orice regiune.

Un astfel de amestec va menține căldura în casă într-un îngheț sever și nu va permite camerei să se încălzească în timpul căldurii de vară.

Încălzirea pereților cu un material din rumeguș-argilă nu este la fel de simplă cum ar părea la prima vedere.

Prin urmare, în procesul de realizare a lucrării, trebuie respectate cu strictețe următoarele recomandări:

 • Atunci când preparați amestecul, trebuie să respectați raportul cantitativ exact al ingredientelor.
 • Amestecul gata trebuie aplicat pe pereți cu o anumită grosime. Numai în acest fel puteți obține un efect maxim.
 • Pentru izolarea termică a pereților, este necesar să se facă plăci de lut și rumegușuri mici.

Izolarea căptușelii pentru izolație

Un amestec de argilă și rumeguș pot fi realizate și puse în mai multe moduri, ne vom uita la o opțiune, care este, pune o substanță umedă la o pre-montat pe o ladă de perete.

Ce proporții ar trebui respectate pentru a face amestecul plastic?

Diluat cu lut de apă pentru a se amesteca cu rumegușul într-un recipient metalic de mică adâncime. Pentru a amesteca compoziția, se poate folosi un mixer de beton. Compoziția finită trebuie aplicată pe pereți.

Este, de asemenea, posibil să se izoleze pereții cu un astfel de amestec, turnându-se în cofraj atașat la peretele ramei. Dacă fixați șindrilele pe perete, puteți schița lutul nu mai mult de 30 mm.

După uscarea stratului de rumeguș, acesta trebuie să fie curățat cu mortar de ciment și apoi cu tencuială.

Fabricarea și asamblarea plăcilor

impermeabilizare

Filmul de hidroizolare trebuie așezat din exteriorul încălzitorului (din partea laterală a fațadei). Prin urmare, cu ajutorul său, designul va fi protejat împotriva pătrunderii în interiorul casei de aer rece și precipitații.

În casele de impermeabilizare de tip cadru, de regulă, se execută dintr-un film de diafragmă sau dintr-o sticlă. Acest material este fixat suprapus, în timp ce se utilizează un capsator de construcție, iar îmbinările trebuie lipite cu o bandă specială.

Videoclip util

Încălzirea casetei cu rumeguș în instrucțiunile video:

concluzie

Pentru a pregăti un material pentru izolarea pereților pe bază de rumeguș, acestea trebuie tratate prealabil cu un compus special. Numai în acest fel puteți obține un amestec de calitate care va fi un izolator termic excelent, nu mai rău decât orice material modern.

Merită știut! Unele izolații sintetice pot provoca alergii și pot provoca boli mai grave.

Cum de a izola casa cu paie

Casele în care se realizează izolarea paielor (blocuri de paie) reprezintă un nou concept de construcție a locuințelor accesibile din materiale naturale ecologice.

Planul de încălzire a casei cu paie.

Dar, după cum știți, totul este nou - este bine uitat vechi, și similar cu cel folosit în zilele noastre, tehnologia pentru construcția de case ecologice, cu izolație din paie a fost folosit în anii 80 ai secolului al XIX-lea din Statele Unite, primii locuitori din Nebraska.

Această stare este situată în zona de stepă, foarte bine adaptată la cultivarea culturilor, și în acel moment a început să apară prima paie tyukovateli mecanică, oferă un blocuri destul de durabile și dense. Cineva a avut ideea de a le folosi ca material de construcție, o idee a venit în minte foarte mult, astfel încât, în acei ani au început să apară sate întregi de case construite din paie sau cu paie ca izolație.

Multe dintre primele astfel de case sunt încă în uz și unele sunt încă folosite pentru a trăi. Cele mai multe dintre aceste case au fost făcute cu un singur nivel, cu o suprafață de 70-80 m². În plus față de case, magazine, școli și alte spații au fost construite într-un mod similar.

Material perfect pentru clădire

Tehnologia izolării termice la paie acasă.

Este interesant faptul că materialul utilizat ca material ecologic, paie ca încălzire este recunoscută în întreaga lume. În ultimii ani, atât în ​​SUA, cât și în Anglia, se construiesc nu numai complexe de cabane, ci chiar și case cu mai multe etaje, izolarea termică a căreia este făcută din paie. Și această tehnologie este din ce în ce mai folosită în țări precum Germania, Franța, Elveția, Olanda, Rusia și Belarus.

Dacă luăm în considerare izolarea termică a paietei în cifre, adică compararea calităților acesteia cu alte materiale, se obține următoarele: pațul are o conductivitate termică de 4 ori mai mică decât cea a lemnului și de 8 ori mai mică decât cărămida. Coeficientul de conductivitate termică scade proporțional cu cererea de energie a casei cu încălzire din paie pentru încălzirea acesteia. De exemplu, la o grosime standard a unui balot de paie de 0,4-0,5 m, dă rezistență la transferul de căldură al peretelui de 7-9, iar acesta este de trei ori mai mare decât norma, ceea ce este suficient pentru o casă neconcludentă (cu energie-pasivă).

În ciuda fragilității aparente a acestui material, acesta conține dioxid de siliciu de trei ori mai mult decât lemn. Și aceasta înseamnă că, ca material de construcție, paiele sunt durabile și mai rezistente decât lemnul.

Paie este un material care "respiră". Aceasta este abilitatea materialelor de construcție de a absorbi umezeala și, dacă este necesar, să o elibereze în aer, eliminând impuritățile nocive din aerul însuși. Paie "respiră" mult mai bine decât lemn, are proprietăți remarcabile de protecție împotriva aburilor, mecanismul cărora este încă neclar chiar și pentru specialiști. Această proprietate asigură circulația neîntreruptă a oxigenului în încăpere și ventilarea acestuia cu uși și ferestre închise.

Schema acoperișului de trestie de zahăr.

Datorită structurii poroase a paielor, este de asemenea un material foarte rezistent la zgomot, datorită acestei proprietăți poate fi utilizat cu succes în pereți despărțitori interiori ca un dispozitiv de izolare fonică.

Tencuiți cu tencuială "respirație", blocurile de paie sunt protejate complet de degradare, foc, insecte și rozătoare. În timpul testelor, baloanele acoperite cu ipsos sunt expuse la o flacără deschisă timp de două ore. Blocul, închis pe o parte, de asemenea nu susține arderea. Datorită conținutului ridicat de silice, paiele arde mai rău decât un copac de 2-3 ori. Paiele, presate în baloturi cu o densitate de 200-300 kg / m³, nu arde deloc.

Având o rezistență la biodamage, paiele nu putrezesc în absența unor scurgeri. Adevărul este că paiele au o umiditate constantă de 8%, iar putrezirea în paie și lemn începe la o umiditate de 20%.

Tehnicile speciale de construcție împiedică așezarea în baloanele de paie a rozătoarelor, dar adesea doar construcția potrivită dă aceleași rezultate. Acest lucru este confirmat de numeroasele experimente care au fost efectuate de specialiști și constructori obișnuiți în diferite țări în momente diferite.

Avantajele clădirilor din blocuri de paie

Blocurile de paie au avantaje foarte importante:

Blocurile de paie sunt ieftine, sunt, de asemenea, ecologice și sigure.

 1. Costuri de construcție destul de scăzute. Calculele arată că costul unei case de paie tencuită cu un nivel european de confort adaptat pentru CSI în condiții meteorologice va costa cel puțin de 2 ori mai puțin decât o casă din cărămizi. Condiții economice - costul scăzut al blocurilor de paie presate, care nu necesită o fundație puternică, pereți ușori și forță de muncă foarte mică;
 2. Timp scurt de construcție. De la începutul construcției fundației casei înainte de a se stabili, durează 4-5 luni, dacă construcția trece fără pauze;
 3. Compatibilitate ecologică. În interiorul caselor, în construcția care utilizează paie ca o sursă de încălzire, pentru a crea un sănătos, ecologic și atmosfera cea mai favorabilă (moduri de temperatură, umiditate, putere). Paie - material foarte biopozitivny. Potrivit oamenilor de știință, materiale de construcții au efecte diferite asupra energiei umane, de exemplu, beton reduce puterea persoanei cu 25%, caramida - cu 12%, copacul nu afectează persoana ca neutru, dar paiele îmbunătățește puterea cu 10%. Ca paie și neutralizează influența zonelor geopatogene.
 4. Eficiența operațională. Așa cum am menționat deja, blocurile de paie sunt un excelent izolator de căldură, datorită căruia pierderea de căldură este minimizată, ceea ce îl face foarte sensibilă pentru economisirea încălzirii casei.
 5. După tencuitul materialului, siguranța la foc devine foarte ridicată. Construcția acestui material a fost testată oficial în Germania și SUA și este atribuită clasei rezistente la foc - F119.

Casa dreaptă de paie

Încălzirea casei cu blocuri de paie trebuie să fie exterioară și să fie făcută numai în sezonul de vară, când peretele va fi complet uscat. Izolația internă este bună datorită faptului că lucrările de reparații și finisaje pot fi efectuate în timpul iernii și vară, dar există un dezavantaj - datorită diferenței de temperatură, va apărea condens între perete și stratul termoizolant.

Izolarea casei convenționale

Schema casei de paie.

Izolarea internă și externă a casei poate fi realizată cu tencuială caldă, oxid de magneziu și nisip din argilă expandată, perlit de nisip și așa mai departe. Fiecare dintre aceste metode are propriile dezavantaje și avantaje, de exemplu, tencuielul intern cald de 3 cm și 3 cm din exterior va înlocui 30 cm din grosimea peretelui de cărămidă, însă este necesară o impermeabilizare externă.

Este necesar și corect să alegeți materialele de izolație, ele nu pot fi aceleași pentru pereții din caramida și cele din lemn. Materialele trebuie să aibă parametrii corectori de dilatare termică, paraprimație, rezistență la schimbările de temperatură și longevitate. În plus, nu puteți face fără izolare hidro și abur, pentru că fără ea toate lucrările de izolare a casei vor fi ineficiente.

De asemenea, nu puteți uita de izolarea podelei și a acoperișului, precum și prin căldura care părăsește casa. Și numai instalarea atentă a acoperișului și a podelelor fără poduri de frig, folosind izolații termice de înaltă calitate și nu foarte ieftine și materiale de impermeabilizare, va ajuta casa să fie confortabilă și caldă. Mult mai ieftin poate face fără căldură și confort, dacă izolăm casa cu paie.

Casa pasivă sau de economisire a energiei

Schema blocului de paie.

O casă pasivă sau de economisire a energiei cu blocuri de paie este dincolo de concurența pentru calitatea izolației și ieftinitatea acesteia. După cum remarcă experții, în prezent, o țară care nu implementează tehnologii de economisire a energiei nu are viitor. Este timpul să începeți să învățați cum să economisiți energie și resurse naturale, deoarece cea mai ieftină energie este economisită.

Diferența dintre o casă pasivă și economisirea de energie într-un sistem de încălzire. Nevoia de căldură este acoperită de încălzirea pasivă - munca de electrocasnice, energia soarelui, oamenii care locuiesc în el și iluminatul.

Atunci când decideți să construiți o casă pentru dvs. și familia dvs. din blocuri de paie, veți economisi nu numai bani, ci și o cantitate mare de energie atât în ​​construcția însăși, cât și în exploatarea locuințelor. În același timp, să facem o mică contribuție la conservarea viitorului planetei noastre.

Constructii de case

Unul dintre principalele locuri de pierdere de căldură din casă este acoperișul. Această concluzie poate fi făcută datorită observațiilor practice și fizicii inițiale, deoarece aerul cald are proprietatea de a se ridica. De aceea, podul ar trebui izolat. Dacă nu realizați izolație termică de înaltă calitate la mansardă în timpul fazei de construcție a casei, atunci în timpul iernii, când iarnă vine de la tavan, aerul rece poate arde foarte tare. Tavanul suspendat Armstrong este o soluție excelentă pentru o casă privată. Întrebarea este cum să izolați podul casei. În același timp, dorințele proprietarilor de case pot fi complet diferite: pentru cineva principalul lucru este acela de a face mai ieftin pentru cineva să facă lucrul mai ușor și cineva vrea să se izoleze cu materiale excepționale ecologice sau naturale. În cadrul acestui articol, vom vorbi despre tehnologia generală a izolației mansardelor și a materialelor care pot fi utilizate în acest scop.

Înainte de a merge direct la materialele de izolație, aș dori să clarific un pic, pentru care este necesar să se izoleze mansarda într-o casă privată și ce funcție efectuează. Strămoșii noștri nu au fost proști sau ignorați, de aceea casele vechi au costat mai mult de 100 de ani, în timp ce casa este întotdeauna caldă, iar structurile din lemn și acoperișul sunt întotdeauna uscate. Care e secretul? Lucrul este că izolația ideală este aerul. Liberă, naturală, întotdeauna prezentă și, în afară de aceasta, poate fi schimbată și în funcție de perioada din an. Anterior, acoperișul era întotdeauna fațetat, cu o astfel de tendință încât să se lase ușor pe zăpadă. De asemenea, apropo, o izolație ieftină. Sub pantă de pe acoperiș a făcut o cameră de mansardă cu unul sau două ferestre în gablele casei. Când era nevoie, aceste ferestre erau ținute închise, apoi aerul prins în spațiul mansardei acționa ca un izolator termic. Într-o altă situație, în vara, de exemplu, ferestrele au fost deschise noaptea pentru răcirea aerului și apoi închise înainte de o zi fierbinte, controlând astfel temperatura.

Odată cu debutul iernii, zăpada a căzut pe acoperiș pe acoperiș. Chiar și în cea mai rece vreme această izolație naturală a fost suficientă pentru a se asigura că temperatura la mansardă nu a scăzut sub zero, chiar dacă pe stradă -25 ° C. Aerul spațiului mansardei și izolarea termică suplimentară a podelei au fost necesare pentru a asigura locuința cu o temperatură de aproximativ +20 - + 25 ° C. În acest caz, panta acoperișului nu a fost niciodată izolată din interior, astfel încât zăpada să nu se dezghețe și grinzile rămân deschise pentru diagnosticare și reparații. Un spațiu de mansardă încălzit, cu o rampă încălzită, nu mai este un pod, indiferent de forma pe care o are. Acesta este un pod, cu toate consecințele.

În construcția modernă, aceste principii funcționează de asemenea. Prin urmare, hai să vorbim despre modul în care puteți izola podul de o casă privată, ce fel de material pentru a izola mansarda, de exemplu. podea la podea sau tavanul casei.

Este posibil să încălziți un pod

Mai întâi, materialele pentru izolarea mansardei sunt alese luând în considerare faptul că se efectuează suprapunerea. Dacă este făcută din grinzi de lemn și pardoseala din lemn este așezată pe partea superioară, pot fi folosite materiale ușoare în vrac, laminate și plate. Ie selecție cea mai mare. Dacă suprapunerea este o plăcuță de beton, atunci pentru izolarea sa va trebui să folosiți materiale plate groase sau, în cazuri extreme, diguri grele, deoarece o șapă de ciment poate fi făcută de sus.

Materiale vrac pentru izolarea mansardelor:

 • rumeguș;
 • paie;
 • stuf;
 • Hrana pentru hrișcă;
 • Ecolog (vată de celuloză);
 • Inul (deșeuri pierdute din prelucrarea lenjeriei);
 • Vată de sticlă;
 • Lut expandat;
 • alge marine;
 • zgură;
 • Cereale din cereale;
 • Granule din plastic spongios.

Materiale rulante pentru izolarea mansardelor:

 • Vată minerală;
 • Vată de sticlă;
 • Len;
 • Capcane de alge marine.

Materiale în plăci și covorașe:

 • paie;
 • spumă;
 • Spumă de polistiren extrudat;
 • alge marine;
 • Vată minerală în plăci.

Alegerea mai bine pentru a izola mansardă trebuie să fie ghidată de caracteristicile materialului de izolație termică disponibilă într-o anumită regiune, nu este abilitatea de a schimba proprietățile lor cu diferența de temperatură, ușurința instalării și apoi folosiți camera, iar acest lucru este important - respectarea mediului și cea mai naturală. De exemplu, pentru a construi o casa din lemn, și ar izola spuma mansarda, cel puțin, prost, pentru că copac - un material respirabil, și spumă - nr. Ca rezultat, casa va fi umed și urât, și constructii din lemn vor putrezi și se deteriorează în timp. Și, desigur, alegerea izolației va depinde de posibilitățile financiare ale proprietarului.

Cum de a izola un pod rece cu materiale de umplutură

Încălzirea mansardei cu materiale de umplere este cea mai veche metodă dovedită de secole. Cel mai adesea este folosit în cazul în care podelele sunt din lemn, apoi pur și simplu adoarme între decalajul.

Tehnologia generală a izolației este după cum urmează: la parchet scândură de hârtie kraft sau alte materiale similare (asfalt, carton vrac) sau suprapunerea este unsă cu argila, blatul este umplut cu un strat de material izolant, care se calculează ținând cont de regiunea de rezidență, plăcile de scândură de top, care poate fi va merge. Hatch care duce la pod, bine izolate.

Zvonurile că izolația naturală este rapid caked, sunt oarecum exagerate. Prin urmare, fără frică, puteți alege unul care atrage și va fi cel mai disponibil.

Încălzirea podului cu in

Pentru a izola mansarda cu propriile mâini, nu sunt necesare abilități speciale. Abilități și cunoștințe elementare de fizică. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să reparați toate fisurile din podeaua din lemn. Ele pot fi acoperite cu argilă și pot fi materiale moderne. Apoi, hârtia kraft este răspândită peste partea de sus sau întreaga suprafață a podelei este zugrăvită cu lut cu un strat de 2 cm.

Bonfire - deșeuri rezultate din prelucrarea inului. Materialul este foarte ieftin în unele regiuni, rezistent la ciuperci și microorganisme, nu putrezeste, luminează. În foc, soarecii nu pornesc, din moment ce este imposibil să se facă o nurcă în ea, imediat cade, adormind. Materialul este caked, dar poate fi întotdeauna turnat direct de sus sau înlocuit cu unul nou. Avantajul incontestabil al materialelor de in, este că nu există probleme cu eliminarea acestora, este suficient să scoți-o din mansardă și apoi să arzi, ceea ce nu se poate spune despre vata de sticlă.

Focul de tabără este acoperit cu un strat de 180 până la 350 mm. De sus, nimic nu este acoperit, pentru confortul de a merge pe pod, este posibil să se descompună plăcile, dar să nu se umple tot spațiul, nu să se facă un podea de înaltă calitate. Acest lucru va permite materialului să respire, să dea umiditate. Podul oferă în mod necesar ventilație sub formă de ferestre mici sau mijlocii. Din când în când, materialul este verificat, dacă este ușor umed, ferestrele sunt deschise pentru a usca spațiul și inul.

Încălzirea podului cu rumeguș

Întrebând cum să se izoleze în mod corespunzător un pod rece, mulți sunt înclinați la metoda bunicului vechi - pentru a le încălzi cu rumeguș. Acest lucru este valabil mai ales în regiunile în care prelucrarea lemnului se află în apropiere, acolo puteți cumpăra rumeguș pentru bani ridicol sau chiar le puteți obține gratuit în orice cantitate.

În primul rând, ca și în cazul izolației de lenjerie, toate crăpăturile de pe podea sunt murdare cu lut. De sus puteți stropi ușor cu nisip. Este necesar ca lutul să cadă în spațiu în cazul în care lutul se rupe. Apoi stropiți tot varia de ars cu carbură. Aceasta va fi protecția împotriva șoarecilor. Cu un strat de rumeguș de 100 - 200 mm. Din moment ce rumegușul - un material combustibil, de obicei au fost topiți cu zgură. În special în locuri în jurul unor coșuri sau alte obiecte fierbinți. În locul zgurii, puteți utiliza alte materiale, de exemplu, pentru a manipula rumegușul cu substanțe ignifuge. Pe partea de sus a rumegușului nu există nici o pardoseală, cu excepția scândurilor pe care se poate merge.

Încălzirea podului cu paie

În loc de rumeguș, puteți folosi paie sau pleavă din cereale. Sub este pus ca hârtie kraft sau hârtie pergaminată, dar poate fi strat puful podea argilă 5 cm imediat turnat strat de paie 200. - 500 mm, în funcție de regiune și de severitatea rece de iarnă. Pentru a reduce combustibilitatea paianjenului, acesta poate fi imprastiat cu un strat de lut de la 1 la 2 cm deasupra acestuia. Aceeași metodă este folosită împotriva șoarecilor, ca și pentru rumeguș sau orice altă remediu folcloric.

Încălzirea podului Ecowool

Ecowool - un material modern, un produs de prelucrare a ziarelor și a altor deșeuri de hârtie, cu adăugarea de lianți minerali și alți aditivi care oferă o clasă de combustibilitate scăzută.

Datorită faptului că ecowool poate absorbi umezeala din aer în fibrele sale, nu este necesar să se stabilească un material de barieră de vapori, dar pentru a pune orice film încă stă.

Direct pe podele din lemn, ecowool este imediat pus, se face cu o instalație specială de suflare. Acest principiu de instalare vă permite să realizați un strat de izolație monolit, fără o singură fâșie și în el să fie închis în cantități mari de aer, care servește ca izolator termic. Pentru multe regiuni din Rusia, este suficient un strat de vată ecologică de 250 mm, dar este posibil să se echipeze straturi de 300 și 500 mm.

Important! După aproximativ 1 - 3 săptămâni, se formează o crustă protectoare deasupra ecowoolului. Este lignina care aderă la fibrele stratului superior. Prin urmare, uneori, la instalarea acestei izolații se utilizează pulverizare cu apă pentru a accelera procesul de formare a ligninei.

Datorită faptului că ecowool-ul este aglomerat, stratul său este redus, prin urmare, atunci când se suflă, utilizați cu 5 până la 15% mai mult decât cantitatea planificată de ecowool.

Încălzirea podului cu fibră de sticlă

Un mod destul de comun de încălzire a podelei de la mansardă este umplerea fibrei de sticlă cu un strat de 150 - 250 mm. Acest material, deși nu arde, nu putrezeste, nu se teme de umiditate, nu conține șoareci și microorganisme, dar este destul de toxic. În timp ce o puneți pe podeaua podului, trebuie să fiți întotdeauna îmbrăcați din cap până în picioare în haine strânse, mănuși și cu un aparat respirator. După ce toate lucrările de depunere a hainelor vor fi arse.

După ce materialul este caked, acesta trebuie să fie înlocuit cu unul nou, și aici există unele dificultăți, deoarece materialul nu este eliminat în mod obișnuit. Cel mai mare neplăcere apare atunci când nu există ferestre în pod, prin care să poată fi aruncat pe stradă și trebuie să fie executat prin casă.

Încălzirea podului cu lut expandat

Argila este foarte potrivită pentru a izola podeaua din beton. Este acoperit cu un strat de aproximativ 200 - 250 mm, iar un strat de ciment se toarnă deasupra cu un strat de până la 50 mm. Acest lucru vă permite să faceți un etaj în mansardă, unde nu puteți merge numai liber, dar și pe care puteți aranja sau descompune lucruri inutile. Amestecul de ciment-nisip pentru șapă trebuie să aibă un conținut ne-lichid și o consistență densă, astfel încât să nu se reverse în umplutura cu lut expandat.

Cum de a izola în mod corespunzător podul cu materiale rulante

Materialele pentru rulouri sunt bune pentru izolare, deoarece pot fi plasate în spațiul dintre înălțimea de lagăr de 180 - 200 mm. Practic, materialele sunt folosite care sunt ușor de tăiat și de a lua rapid forma necesară.

Încălzirea mansardei cu vată minerală

Vata minerala este un material termoizolant modern, omniprezent. Este adesea folosit pentru a izola mansarda, deoarece nu arde, nu putrezeste, nu se teme de microorganisme si rozatoare, si umiditate.

Partea de jos a podelei lemn de esență tare este prevăzută de film barieră de vapori în mod necesar, care cusăturile sunt lipite cu bandă specială, deoarece lâna absoarbe umezeala, dar în practică nu dă.

Pe partea de sus a filmului puteți acoperi rolele de vată minerală. În timpul lucrului este necesar să fie îmbrăcat în îmbrăcăminte strânsă, ca în cazul fibra de sticlă. Vata își ia mărimea completă timp de 15 - 20 de minute. În plus, nu este nevoie să acoperiți nimic, dar puteți pune panourile pentru a merge. Materialul hidroizolant pentru a proteja vata de vată din scurgeri este răspândit doar sub acoperiș.

Încălzirea podului cu pasarele algelor

Capcane de alge - un material natural deosebit pentru izolarea mansardelor. Datorită sării de mare și iodului, care algează impregnarea, nu au șoareci, dar nu putrezesc și nu se tem de microorganisme. Capcane sunt covoare străpunsă din iarbă de mare zoster. Cu privire la proprietățile termoizolante ale acestui material nu este deloc inferioară materialelor sintetice moderne. Unul dintre principalele avantaje este prietenia cu mediul înconjurător și, de asemenea, faptul că scările practic nu ard, doar ușor smulg și nu emit substanțe toxice.

Algele nu se tem de umezeală, astfel încât nu este nevoie de a izola cu abur podeaua, imediat pe podea pot fi puse strat de capcană de până la 200 mm sau mai mult. Deasupra este posibilă echiparea unei podele din lemn sau împrăștierea plăcilor de mers pe jos.

Utilizarea algelor pentru izolarea termică a mansardei este foarte utilă pentru sănătatea locuitorilor casei, deoarece acestea oferă condiții ideale și un microclimat în interior și, de asemenea, eliberează iod umed în aer.

Încălzirea mansardei cu izolarea lenjeriei

Încălzitoarele de încălțăminte moderne sunt produse în aceleași rulouri ca și vata minerală. Numai avantajul lor în ecologie absolută. Inul este o alegere excelentă pentru încălzirea unui pod de o casă de lemn sau o casă din alte materiale ecologice - samana, de exemplu.

Înainte de a pune materialul ruloului, toate fisurile din podea trebuie să fie etanșate cu argilă, iar celălalt barieră de vapori nu este necesară. Pe partea de sus a izolației lenjeriei de pardoseală, unire elegantă și fără a lăsa fisuri.

Cum de a izola un pod cu plăci și covorașe

Încălzirea tavanului din lemn cu plăci nu are sens, deși este posibil. Practic, astfel de materiale sunt utilizate pentru izolarea termică a plăcilor de beton. Cu amenajarea ulterioară a podelei în pod.

Încălzirea podului cu spumă sau spumă de polistiren extrudat

Styrofoam sau polistiren expandat nu este material foarte dens, dar poate fi folosit pentru a izola mansarda. Dar spuma de polistiren extrudat - este ideala pentru aceste scopuri, deoarece este mult mai densa. Înainte de a pune spumă sau polistiren extrudat, placa trebuie verificată pentru nereguli. Suprafața trebuie așezată astfel încât panourile de izolare să poată fi așezate cu ușurință. Pe suprafața planificată trebuie așezat un material de barieră de vapori.

În continuare, plăcile sunt stivuite în ordine dispusă, iar îmbinările sunt etanșate cu o spumă de montaj. După uscare spuma, blatul trebuie umplut cu un strat de sapa de ciment-nisip de aproximativ 4 -. 5 cm După uscare, acesta poate fi operat ca un pod șapă.

Încălzirea podului cu stuf

Plăcile din stuf au început să facă relativ recent, când cererea de materiale ecologice a început să câștige popularitate. Despre proprietățile termoizolante ale stufului nu este mai rău decât materialele moderne. Chiar și fără tratament cu retardanți de flacără, clasa de inflamabilitate este G2 - G3, iar după tratament - G1. Ce nu se poate spune despre spumă și EPSS, care ard și emit substanțe toxice.

Plăcile reed pot fi folosite pentru a izola atât pardoselile din lemn, cât și cele din beton. Acest parobarrier este opțional. Deasupra este posibilă dotarea unei podele sau a unei podele din lemn.

Piața modernă este plină de diverse materiale de izolare termică și de vânzători și încearcă să le laude, atribuind avantaje inexistente. Prin urmare, în concluzie, aș dori să spun, alegerea materialelor pentru izolarea mansardei, să fie ghidată de conceptul general al priorităților casei și vieții. Dacă casa dvs. este făcută din lemn care nu poluează, atunci izolația trebuie să fie naturală, astfel încât nu numai să economisiți lemnul, ci și sănătatea. Dacă casa dvs. este făcută din blocuri de spumă sau din alte materiale care nu respiră, puteți utiliza vată minerală, nu va fi mai rău.