Principiile de fixare a componentelor sistemului cavității

Reparații

Dispozitivele de fixare a capului trebuie să asigure rezistența necesară a ramei de acoperiș. Este important să se aleagă tehnologia potrivită pentru asamblarea elementelor sistemului de deșurubare între ele și fixarea acestora la conturul de susținere, astfel încât acoperișul finit să poată rezista sarcinilor de proiectare.

Caracteristicile structurilor de acoperiș

Sarcina sistemelor de trotuar cu straturi suspendate și suspendate este transferul maximal uniform al sarcinii structurii sub construcție, care, la rândul său, distribuie sarcina pe pereții caroseriei și fundația clădirii. Suprastructura este de obicei un Mauerlat (un fascicul așezat de-a lungul fiecărui perete de susținere). De asemenea, poate fi un suport de tavan (stivuit pe perete) sau o coroană superioară a unui jurnal dintr-un jurnal sau un jurnal.

Alegerea metodei de fixare a căpriorilor la Mauerlat depinde de tipul lor. Structura peretelui face ca Mauerlat să lucreze la tăiere, în timp ce barele suspendate se aplică la compresiune, direcția căreia coincide cu orientarea pereților lagărului.

instalarea de strângere

Instalarea unui acoperiș gable necesită instalarea unui sistem de raft de tip nailon sau de tip suspendat. Pentru a monta o fermă suspendată rigidă suspendată, care nu transferă sarcina pe pereți, este necesară efectuarea corectă a punctelor de fixare ale joncțiunilor orizontale - bule și șuruburi.

În funcție de structura de acoperiș a cărei structură de acoperiș a fost aleasă, strângerea poate fi montată la baza grinzilor și poate realiza funcția grindă a podelei. Cavitatea, care este atașată la Mauerlat, este dotată cu o bara transversală, care este situată mai aproape de creastă. În acoperișurile mansardă, barele de traversare servesc drept bază pentru acoperirea plafonului.

La instalarea îmbinării de strângere, se recomandă executarea ansamblului de îmbinare prin metoda "tăierii în grinzi cu semi-pană" cu ajutorul unui șurub de fixare. Această metodă de instalare necesită o adaptare precisă a elementelor, deoarece cu intervale mari, la interfețe, punctul de atașare sub sarcină poate fi distrus.

O modalitate mai ușoară este de a monta ture. În acest caz, jumperul este realizat dintr-o placă sau două plăci instalate pe ambele părți ale cavității. Unghiile sunt folosite ca elemente de fixare. Ansamblul poate fi o îmbinare cu șurub, dar aceasta va reduce capacitatea de încărcare a capului cu 20%.

O altă opțiune este instalarea crucii. Instalarea acestui tip de unitate a devenit posibilă după inventarea plăcilor de unghii. Designul este capabil să reziste încărcărilor mari - fiabilitatea este asigurată prin montarea strânsă a pieselor și fixarea puternică pe ambele părți datorită numărului mare de dinți de pe placă.

Secțiunea transversală a fasciculului sau a plăcii pentru producerea șurubului distanțier trebuie să coincidă cu secțiunea transversală a rafturii.

Mauerlat: noduri de fixare a picioarelor de rafturi

Sprijinirea rafturilor de lemn de pe Mauerlat poate fi realizată folosind două tehnologii:

 • atașament rigid la Mauerlat;
 • alunecare prin glisare la Mauerlat.

Cu fixarea rigidă, orice fel de deplasare a piciorului de coasere, care se sprijină pe Mauerlat (coturi, deplasări, torsiune) este complet exclusă. În acest scop, atunci când se instalează un sistem de acoperiș de tavan, grinzile pot fi instalate folosind o bară de căptușire, care împiedică alunecarea șanțului la punctul de susținere. Schimbările laterale prin această metodă de conectare sunt eliminate prin instalarea colțurilor metalice.

În a doua variantă de fixare rigidă a picioarelor zăbrele la mauerlat trebuie sa efectueze crestătură (șa), în partea inferioară a grinzilor căpriori sau scânduri. Planul lagărului să fie orizontală, această tăietură în căpriori se face la un unghi corespunzător panta rampei. Pentru fixarea unității de pe ambele părți ale căpriorilor la un unghi al unui cui este (în interiorul mauerlat acestea trebuie traversate), vertical prin partea superioară a arbaletrierului în al treilea unghii mauerlat este condus.

Dispozitivul de prindere prin glisare este utilizat de obicei atunci când se instalează un sistem de prindere pe o casă a unui fascicul sau a unui jgheab. Baza pentru susținerea picioarelor cojii în acest caz nu este mauerlatul, ci coroana superioară a jurnalului. Pentru a evita deformarea acoperișului când se strânge casa, este necesar să se efectueze un nod cu un anumit grad de libertate pentru cavitatea. De multe ori, în acest scop, se utilizează un element special de fixare metalică - un suport de alunecare ("înclinare"). Partea superioară este o buclă care este deplasată de-a lungul ghidajului fixat pe piciorul cavității, atunci când geometria jurnalului este schimbată.

Sunt utilizate și alte metode de montare a ansamblului de alunecare. În piciorul cavității, ferăstrăul este cusut, fasciculul este instalat printr-o tăietură în coroana de sus, după care este fixat într-unul din modurile:

 • printr-un unghi înfundat vertical;
 • cu ajutorul unghiilor cioplite de ambele părți, traversând în Maueratul;
 • cu ajutorul unui suport;
 • realizând o singură fixare cu plăci de fixare din oțel.
Această metodă de fixare lasă posibilitatea ca elementele sistemului să se deplaseze unul față de celălalt atunci când se schimbă geometria structurilor de construcție.

Ridicare conexiuni

Construcția unui sistem de acoperișuri cu două pante înseamnă că există o nervură orizontală formată în partea superioară a acoperișului, formată ca urmare a contiguității patinoarului - creasta. Nodul de creastă poate fi executat în mai multe moduri, alegerea depinde de tipul de sistem de tâmplărie și de caracteristicile clădirii.

Construcția laminată presupune fixarea picioarelor de crăpături la fanta de creastă - o rază orizontală, situată pe rafturi paralele cu pereții lungi ai casei. Capetele superioare ale picioarelor de rafturi trebuie tăiate la un unghi corespunzător unghiului de înclinare al rajidelor. Opritorile extremităților tăiate ale coronoidelor până la creastă trebuie să fie cât mai strânse posibil. Cuiele sunt folosite ca elemente de fixare. Grinzile de acoperiș sunt utilizate în cazul în care este posibilă montarea unei crestături pentru fixarea cursei de creastă pe pereții interiori sau pe suporturile coloanei. În plus, pereții trebuie să fie echipați cu un mauerlat pentru susținerea căpriorilor.

Asamblarea unui ancadru suspendat este necesară pentru a conecta capetele superioare ale unei perechi de picioare de rafturi. În acest scop, fiecare dintre ciorchinilor bordurate la un unghi egal cu unghiul de înclinare a grinzilor de acoperiș sunt conectate la planele secțiunilor - este necesară pentru a asigura densitatea contiguitate lor. Acestea sunt fixate prin intermediul a două cuie, sacrificate la un unghi în planurile superioare ale grinzilor. Apoi, fiecare parte este acoperită cu o căptușeală din lemn sau o placă metalică, care închide joncțiunea.

Pentru a asigura forța necesară creastei, tăierea poate fi executată într-o jumătate de arbore: în acest caz, în locul planului comun al articulației cap la cap, rafturile sunt unite printr-o muchie. Mai mult, o gaură intermediară este forată pentru un șurub sau un bolț cu un diametru de 12 sau 14 mm, piulițele cu șaibe largi sunt utilizate pentru fixare.

Dacă pe perete cadrul trebuie să instaleze suporturi glisante sau să creeze noduri (căpriori de legătură cu mauerlat) cu un anumit grad de libertate, patina trebuie acordată o atenție deosebită. Se recomandă efectuarea unui ansamblu mobil mobil, astfel încât acoperișul să nu fie deformat datorită contracției inegale a structurii. În acest scop, capetele capului sunt legate printr-o balama de placă metalică.

Nodurile sistemului balamalelor acoperișului

O caracteristică a acoperișului de șold este forma de patinele sale: razele lungi au o formă trapezoidală, vârfurile stâlpilor (șolduri) sunt triunghiulare. Instalarea unui astfel de sistem de șanțuri necesită instalarea unor picioare diagonale (picior) care formează rampe triunghiulare. Principiul de fixare a grinzilor diagonale în partea superioară depinde de proiectarea particulară a părții principale a acoperișului. Poate fi formată din ferme agățate sau poate fi un schelet cu o fâșie de creastă și căpriori stratificați atașați la Mauerlat.

Dacă picioarele stratificate stratificate ale patinelor trapezoidale sunt susținute de un fascicul de creastă (rulare), atunci coronamentele trebuie să fie susținute pe creasta traseului de creastă. Edițiile consolei pentru sub-cadru trebuie să fie de 100-150 mm. În partea inferioară, picioarele diagonale ale rafturilor sunt atașate la Mauerlat sau fasciculul fixat pe perete.

În cazul în care coronamentul trebuie să fie susținut pe structura de susținere a muchiei, principiul de creare a unității de fixare depinde de secțiunea picioarelor laterale. Sprenger cu un suport este montat în cazul în care picioarele cavității sunt realizate dintr-o placă. Șanțurile diagonale se sprijină pe spigail. Într-o situație în care o bară a fost folosită pentru a face picioarele de crăpături, caprele pot fi fixate pe surf - o placă cu o grosime de 5 mm fixată pe structura de prindere.

Pe grinzile de așezare, ferăstrăul este tăiat la un unghi corespunzător unghiului de înclinare al rampei de șold pentru a asigura o legătură strânsă cu jugul sau cu surful. Pentru rezistența conexiunii de prindere, se pot folosi suplimentar cleme și răsuciri de cabluri.

Piciorușele tăietorului tăiat (nazhniki), partea superioară se sprijină pe capotă, iar cele inferioare sunt atașate la peretele Mauerlat. Se poate realiza atașamentul la fasciculul diagonal:

 • cu o metoda de cuie;
 • prin intermediul unei conexiuni cu soclu;
 • cu ajutorul de fixare a secțiunii de bare de 50x50 mm pe ambele părți și de-a lungul întreaga lungime a grinzi diagonale și narozhnikov.

Elemente auxiliare

Pentru a consolida rigiditatea și fiabilitatea structurilor de structură, este adesea necesar să se instaleze un șanț, o rulare suplimentară sau suporturi de sprijin. Rularea pentru caneluri stratificate poate oferi un punct de susținere suplimentar pentru picioarele de fund. Traseul este o rază orizontală, fixată pe suporturi verticale, situată paralel cu creasta. Unitatea de fixare este realizată folosind plăci metalice de colț sau o bară metalică internă și un suport drept exterior.

Schelele de grinzi din lemn permit reducerea deschiderii picioarelor de rafturi (inclusiv a grinzilor stivuite). Unghiul de înclinare a corzii față de planul orizontal trebuie să fie de cel puțin 45 °. Dacă grinzile sunt executate din busteni sau grinzi, schela este tăiată cu ajutorul unei nagheli din oțel la un unghi de 90 ° față de zona de joncțiune sau îmbinarea este acoperită din exterior cu o placă.

Dacă aveți nevoie să consolidați cadrul de acoperiș, trebuie să instalați o coroană sub fiecare suport, pe care se sprijină rampele stratificat. În acest caz, toate scheletul unei pârtii se odihnesc de partea comună. Capsele sunt utilizate pentru fixare.

O atenție deosebită este solicitată de stâlpii marginilor extreme, care sunt afectați de încărcarea maximă a zăpezii și a vântului. Punctele de prindere pentru montarea strutului pe rafturi sau pe rulare sunt realizate cu garnituri și șuruburi.

Ansambluri pentru sistemul de bare de acoperiș

Sistemul de acoperiș este scheletul acoperișului. Este ea responsabilă de rezistența acoperișului, de fiabilitatea și rezistența acestuia la încărcături. Atunci când construiți o casă pe cont propriu, trebuie să știți cum să faceți în mod corespunzător dispozitivele de fixare a sistemului de acoperișuri, astfel încât acoperișul să fie sigur și sigur.

Sistemul de transport

Sistemul de rafturi constă din mai multe elemente, fiecare dintre care își îndeplinește sarcina.

 • Mauerlats răspunde distribuției încărcăturilor pe pereți. Aceste fascicule își asumă greutatea întregului acoperiș și se află pe pereți.
 • Rafting picioarele sunt grinzi înclinate, care creează unghiul necesar de înclinare a acoperișului.
 • Rularea - aceasta este o rază orizontală care ține picioarele împreună. Există o fugă de creastă, situată în partea superioară și laterală, situată cu patinele.
 • Suporturile sunt dispuse orizontal și nu permit ca picioarele de rafturi să se desprindă, formând astfel triunghiuri rigide cu ele.
 • Rack-uri și stâlpi (picioarele podstropilnye) - elemente suplimentare pe care picioarele cojii se odihnesc. Ei se odihnesc pe pământ.
 • Piciorul este o rază orizontală, care este sub creastă, stâlpi și stâlpi se sprijină pe ea. Sarcina este de a redistribui încărcătura punctuală din rafturi.
 • Calul este joncțiunea pantelor acoperișului.
 • Jante - bare sau plăci, care sunt ambalate perpendicular pe grinzi. Este așezat pe materialul de acoperiș. Sarcina cutiei este de a distribui greutatea sa.
 • Consola - o margine alungită a rampei care protejează pereții de ploaie. Dacă lungimea picioarelor cavității nu este suficientă pentru a crea o prelungire, se folosesc elemente suplimentare - bastonul.

Sistemul de bare este prezentat în figură.

Sferturile de acoperiș sunt de asemenea alocate în structura acoperișului. Acesta este un nod solid ce constă din picioare de rafturi, vergele, stâlpi și cornițe. Ferma nu poate fi doar triunghiulară, ci și trapezoidală, segmentată sau poligonală. Ce tip de fermă să alegeți depinde de dimensiunea casei. În cazul în care distanța dintre pereți este de 9-18 m, atunci se va face o structură triunghiulară. Pentru casele cu lățimea cuprinsă între 12 și 24 m se folosesc ferme trapezoidale sau de segment. Dacă lățimea clădirii este mai mare (până la 36 m), atunci se utilizează ferme poligonale.

Principalele componente pentru fixarea sistemului de bare de acoperiș sunt grinzile, creasta și mauerlatul.

Tipuri de sisteme de raft

Rafturile pot fi agățate și stratificate.

Suspendând pe pereți și creând un distanțier. Pentru ao reduce, la baza rafturilor se fac bufe care leaga rafturile si formeaza triunghiuri cu ele. Dispozitive de suspendare de diferite tipuri sunt utilizate pentru case cu o lățime de cel mult 17 m. În funcție de lățimea structurii, ele se potrivesc în moduri diferite.

În cazul în care lățimea casei nu este mai mare de 9 m, grinzile sunt susținute de o bară verticală - așa-numita bunica. Ea este sub creastă.

În cazul în care lățimea casei este de 9 - 13 m, instalați suplimentar corzi, care la un capăt se sprijină pe picioarele grămezii, iar celălalt - în cap.

Cu o lățime a casei de 13-17 m, se folosesc două stâlpi verticali, care sunt conectați în bara superioară (fiting), ca în figură.

Grinzile de acoperiș sunt susținute de un perete sau coloane de sprijin în interiorul clădirii. Prin această metodă, coroana are trei sau mai multe puncte de susținere. Tipul stratificat al sistemului de rafturi creează mai puțin stres pe pereții clădirii și este mai durabil, este utilizat pentru clădiri cu o lățime mai mare. Astfel de acoperișuri pot fi aranjate diferit, în funcție de amplasarea pereților interiori, ele pot fi simetrice sau asimetrice.

Cum se conectează părți ale sistemului de rafturi

Pentru a uni elementele din lemn, unghiile, bolțurile, bolțurile, plăcile și colțurile metalice sunt folosite pentru a întări nodurile. În plus, sunt folosite bare sau plăci din lemn.

 • dinți în spini,
 • dinții la intervalul gol,
 • opriți la capătul barei transversale.

Utilizarea elementelor de fixare metalice nu reduce capacitatea portantă, deoarece acestea nu trebuie să fie legate între ele, spre deosebire de fixarea, de exemplu, prin metoda dinților-spire.

Rafturile pot fi nu numai din lemn, ci și din metal. Pentru fixarea grinzilor metalice, se folosesc diferite unghiuri, console, bandă perforată montată, plăci, șuruburi cu piulițe sau șuruburi.

Montarea la Mauerlat

Dacă peretele este beton, atunci în partea sa superioară se realizează o curea de duritate întărită, în care sunt prevăzute știfturile. Mauerlat va fi atașat de ei.

Rafturile spre Mauerlate pot fi fixate în două moduri: rigide și alunecoase.

Prima metodă este mai populară. Pentru fixare folosiți colțuri speciale cu o bară de susținere. Există mai multe modalități de a fixa raftul la Mauerlat.

 • Unghii fiecare rafters cu trei cuie: două dintre ele trebuie să fie traversate, iar al treilea este situat pe verticală.
 • Montarea cu capse: unul din capătul său este înfundat în mijlocul barei de susținere, iar celălalt este rotit cu 90 de grade și este înfundat în grinzi.
 • Fixarea cu cablu de sârmă: dintr-un fir îndoit în 4 rânduri, faceți un jug, care este fixat de cavitate de către o grădină. În locul unui fir, se folosește și o bandă perforată specială. Uneori, această metodă este folosită în plus față de alte metode de atașament.
 • Folosirea colțurilor: colțul este înșurubat cu șuruburi la Mauerlat și piciorul cavității. Este mai bine să folosiți colțuri cu două rânduri de găuri și un rigidizator.

Lipsa unei metode rigide - când clădirea se prăbușește, este posibilă deteriorarea pereților. Prin urmare, fixarea rigidă este utilizată în clădirile din cărămidă.

Metoda de alunecare implică faptul că rafturile sunt conectate la Mauerlate prin astfel de elemente de fixare care nu interferează cu mișcarea lor în anumite limite. Această metodă este utilizată în clădirile din lemn care se pot instala. Cu ajutorul unor metode speciale de fixare, se poate realiza că grătarul va avea unul, doi sau trei grade de libertate. În ultimul caz, se folosește o balama specială.

Un grad de libertate implică faptul că se poate roti într-un cerc. În acest caz, ele sunt atașate cu un singur cui sau un șurub. Două grade de libertate - se întoarce într-un cerc și se schimbă orizontal. Pentru aceasta, rafturile sunt fixate la Mauerlat cu capse de metal. De asemenea, a fost folosită o sanie specială.

Când alunecați în clădiri mici, cu un acoperiș foarte greu, fixarea se face fără goluri. Dacă clădirea este mare, se recomandă ca acest site să fie făcut cu un jurnal pe raft.

În acest caz, fixarea poate fi la fel de rigidă (cu accent în fascicul) și mobilă (cu un dinte pe exterior). Uneori, în loc să tăiați un dinte, se folosește o bară suplimentară.

Ridicare conexiune

După ce piciorul cavității este întărit pe Mauerlat, ei trec la nodul de creastă al fixării. Această conexiune se poate realiza în trei moduri: sfârșitul până la capăt, ridicarea și suprapunerea.

Pentru fixarea căpriori cap la cap sunt tăiate în jos la partea de sus a unui unghi egal cu panta acoperișului și este conectat cuie (150 mm), orientarea acestora în planul superior al grinzilor, astfel încât unghiile au intrat în capătul opus căpriori. Pentru placa de metal durabilitate atașat sau capac de lemn, care este, de asemenea, cuie sau fixate cu șuruburi..

Atunci când se fixează pe șanțurile de creastă dintre grinzi, grinzile de colț (rulaj) sunt așezate suplimentar, această metodă este mai consumatoare de forță de muncă.

Când se fixează, grinzile, care se află pe laturile opuse, se apropie una de cealaltă și se ating între ele. Ele sunt legate prin șuruburi, cuie sau stilete.

Unitatea de fascicul

La grinzi se fixează caprițele după cum urmează. Sarcina principală a fixării este aceea de a împiedica alunecarea grinzilor de-a lungul fasciculului, prin urmare, se folosesc diferite metode.

 1. În călcâiul grinzilor, este necesar să se taie un dinte și un vârf, în fasciculul tăiat dimensiunea corespunzătoare a opritorului.
 2. Din marginea agățată a fasciculului, punctul de fixare trebuie să fie de 25-40 cm.
 3. Mufa de montare trebuie să fie de 1/4 până la 1/3 din grosimea fasciculului.
 4. Împreună cu dintele, este scos un vârf, care nu permite ca grătarul să se deplaseze lateral. O astfel de conexiune este numită "dinte cu un spin și un accent".

Dacă acoperișul este mai înclinat (unghiul de înclinare este mai mic de 35 de grade), atunci coroanele sunt fixate astfel încât zona contactului lor cu fasciculul crește. Apoi utilizați următoarele metode:

 • două spini cu doi dinți,
 • un accent cu sau fără un ghimpe,
 • două spițe în încuietoare.

Recomandări generale

Atunci când creați un sistem de bare de acoperiș, este important să vă amintiți următoarele.

 • Toate elementele din lemn înainte de instalare sunt tratate cu compoziție antiseptică și ignifugă.
 • Grosimea oricărei părți din lemn nu trebuie să fie mai mică de 5 cm.
 • Rafturi fără rafturi și stâlpi nu fac o lungime de 4,5 m.
 • Mauerlatt ar trebui să fie situat strict pe orizontală.
 • Rack-urile și suporturile sunt recomandate să facă cât mai mult posibil simetric.
 • Nu puteți adăuga elemente la sistemul de rafturi calculat - aceasta poate duce la încărcări acolo unde nu sunt necesare.
 • În locurile de îmbinare a unui copac cu zidărie de piatră (cărămidă), este necesară impermeabilizarea.

Corpul de cornier realizat corect este un angajament al fiabilității unui acoperiș. Este căpriorii care preiau întreaga greutate a materialelor de acoperiș și rezistă încărcăturilor vântului. Prin urmare, este foarte important să se construiască un sistem de cornișe în conformitate cu tehnologia.

Articulatii de structuri de rafturi

Varietăți de șanțuri stratificate: construcții și componente

Pe lângă caracteristicile decorative, acoperișul oricărei structuri trebuie să aibă un tip de construcție de înaltă calitate și să fie foarte rezistent. Acești factori sunt de o importanță capitală pentru fiabilitatea acoperișului, acestea fiind realizate prin instalarea de coroane și un cadru, transferând presiunea necesară pereților clădirii.

În construcția de case cu pereți de sprijin, este necesar să se utilizeze noduri de grinzi de tip nailon.

În clădirile cu prezența pereților de sprijin, se utilizează noduri de grinzi de tip nailon. Acestea sunt împărțite în mai multe tipuri, ale căror caracteristici sunt discutate mai jos.

Articulatii de structuri de rafturi

Principalul avantaj al acestor grinzi este o durată de viață îndelungată, deoarece acestea sunt amplasate în locuri unde există un schimb constant de aer. Această circumstanță nu permite ca umezeala să persiste în structura lemnului a elementelor structurale, protejându-le astfel de decădere și distrugere. Grinzile de acoperiș au cel mai simplu design, prin urmare dispozitivul lor nu provoacă probleme.

Schema îmbinărilor sistemului de rafturi.

Îmbinările sistemului de rafturi includ următoarele părți:

 • baza de sprijin;
 • părți plasate sub grinzi;
 • cadru.

Caracteristicile structurale ale suporturilor de straturi pentru un tip de acoperiș cu un singur pod sunt echipate cu suporturi suplimentare, ale căror părți laterale sunt situate pe laturile opuse ale pereților clădirii. Pentru acoperișurile cu două punți, se utilizează suplimentar picioarele dublură cu o pantă. Partea lor inferioară este plasată la oprirea peretelui, iar partea superioară este susținută de o rulare susținută de rafturi speciale.

În cazul în care distanța de trecere este mărită, există riscul de flexie, rupere și alte defecțiuni ale coronamentului. Acest lucru poate fi prevenit cu ajutorul pieselor portante plasate sub grinzi. Ele constau din rafturi speciale și plăci de plăci, care sunt plasate în timpul conectării suporturilor. Această abordare permite consolidarea structurii stratificate, oferindu-i o mai mare fiabilitate.

Sistemele de susținere sunt împărțite în două tipuri principale: necontrolate și distanțieri.

Ansamblurile de lagăre și metoda de fixare a fundului rampei permit să se determine dacă este creat un distanțier pe pereții portanți.

Navele stratificate necontestate

Amplasarea canelurilor stratificate pentru acoperișuri arbalete.

În această construcție, baza de sprijin este montată pe o cotă, nu redistribuie forța de expansiune pe pereții caroseriei. Aranjamentul sistemului irelevant implică 3 variații diferite.

În primul caz, în partea de jos a bazei de sprijin, o bară de susținere este fixă ​​sau este creată o crestătură și este conectată la mauerlat. În partea superioară a suportului este creată o crestătură cu dimensiuni mari și o panta ușoară. Acest lucru este necesar pentru a împiedica oprirea în rulare de către partea de margine, deoarece există o posibilitate de presiune asupra rafturilor, ceea ce va duce la deformare.

Având în vedere că la capetele suportului deformarea tinde la marcajul zero, poate fi totuși tăiată, dar cu o mică avertizare. În toate cazurile, mărimea tăieturii trebuie să fie mai mică decât secțiunea transversală a suportului. Dacă, în anumite circumstanțe, nu este posibilă efectuarea tăierii, se obișnuiesc să se construiască cu tunderea tăierii. Ele sunt fixate prin construirea plăcilor din toate părțile.

În timpul instalării, va trebui să creați cel mai mare grad de orizontalitate pentru a acoperi nota de sus. Schimbând tipul suportului pentru rulmenți, există posibilitatea formării unui sistem de straturi de distanțare.

În cel de-al doilea caz, partea inferioară a suportului este așezată pe cursor. Această metodă este cea mai populară. Partea superioară este fixată pe articulația sau cuie. Fixarea se realizează și prin focalizarea grinzilor în ele, ele fiind conectate prin plăci de montaj sau garnituri de lemn.

Schema de prindere a grinzilor pe cursor.

Această metodă presupune fixarea sprijinului pentru Mauerlat, luând în considerare intervalul planificat. Conexiunea poate fi creată cu ajutorul a 2 unghii, blocate sub o anumită pantă în acoperișul de margine sau de către primul cuie în vârf. În plus, puteți utiliza orice tip de placă moale.

În cel de-al treilea caz, se creează o ciupire puternică a creastei. Dacă partea superioară este fixată în acest fel, iar cea inferioară este așezată pe șezut, este posibil să se evite apariția unei rupturi pe pereți. Această metodă implică formarea unei presiuni crescute asupra cotului, dar în același timp, baza de sprijin este mai protejată de deformare. Strângerea puternică a părții superioare a grinzilor permite asigurarea fiabilității de rezervă, mărind capacitatea portantă a suportului.

Metodele menționate mai sus pentru proiectarea grinzilor stratificate au un principiu unic de construcție: o parte a suportului este montată pe balama, iar cealaltă este așezată pe glisieră, ceea ce permite o întoarcere.

Schemă de opțiuni pentru fixarea rafturilor pe perete.

Fixarea pe suporți glisante se realizează în mai multe moduri:

 • înfundarea unghiilor;
 • capse de construcții;
 • placi de consolidare.

Toate metodele conferă o structură structurii prin asigurarea unei presiuni inegale și pentru diferite grade de panta a acoperișului. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă sprijiniți de creasta de-a lungul marginilor de perete. Dacă accentul este pus pe rafturi, imobilitatea nu este garantată.

2 și 3 metode asigură imobilizarea prin presiunea uniformă pe 2 pante de acoperiș, precum și identitatea gradului de pantă. Practica arată că nu există nici o presiune uniformă asupra șinelor de acoperiș. Acest lucru se datorează fenomenelor meteorologice și meteorologice, deoarece topirea zăpezii și a vântului are un grad diferit de încărcare pe fiecare dintre raze.

Prima metodă permite crearea unui alt grad de panta a raidurilor de pe acoperiș, care se descurcă perfect cu presiunea inegală. Dar pentru aceasta este necesar să se obțină o verticalitate absolută a căpriorilor, care susțin calul acoperiș.

Distanțiere de căptușeală

Schema de racordare a rafturilor de distribuție.

Pentru a obține un sistem de distanțare în toate cele 3 metode, este necesar să modificați nivelul dublu al suportului la unul singur. Prima metodă implică o strângere puternică a părților superioare ale suportului pentru șuruburi sau cuie, formând un suport pe baza unei balamale.

Nodurile de conectare pentru sistemul de distanțare sunt aproape la fel ca și pentru cele necontrolate. Presiunea asupra îndoirii și prinderii rămâne neschimbată, formând un distanțier care exercită o sarcină pe pereții clădirii. Acest sistem include în proiectare atât suporturi stratificate, cât și suspendate, astfel încât este obișnuit să se numească hibrid.

Structura distanțierului este statică, rezistentă la toate tipurile posibile de presiune, dar pentru aceasta este necesar să se fixeze fântâna Mauerlat pe perete. Instalarea șinelor de creastă reduce și răspândirea. Fiabilitatea sa poate fi îmbunătățită prin creșterea numărului de suporturi și traversare. Acest sistem este cel mai potrivit pentru clădirile construite pe baza bustenilor, a lemnului și a betonului ușor. Clădirile pe bază de beton, cărămidă și panouri sunt mult mai capabile să facă față expansiunii.

Detalii sub grinzi

Schema de coridoare transversale de luptă.

Pentru a conferi un design fiabil, acesta trebuie să fie echipat cu o aderență laterală. Această metodă ușoară îmbunătățește stabilitatea în nodurile straturilor stratificate. Fixarea loviturii se face în punctele de intersecție ale suporturilor, care susțin rula creasta. Acesta este situat la o distanță de 2 m de podea la mansardă, astfel încât oamenii să poată circula liber în jurul acestuia. Dacă marginea grinzilor este realizată dincolo de perete, fiabilitatea sistemului stratificat este asigurată cu orice tip de presiune.

Fortificarea luptelor încrucișate, este necesar să se găsească găuri identice cu un diametru de șuruburi sau cu 1 mm mai puțin. Dacă există o urgență neprevăzută, lupta va funcționa instantaneu.

Creșterea gradului de fiabilitate a grinzilor stratificate se realizează cu ajutorul armăturii suplimentare a părții inferioare a suporturilor care susțin rula creasta. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna fezabil, deoarece fiecare mansardă are propriile caracteristici de design.

Dacă se folosește o balama, grinzile sunt susținute de un post suplimentar care creează un sistem de 2 deschideri. Este fixat la o înclinație de 45 ° cu o bară sau garnituri.

O selecție competentă a sistemului de caneluri stratificate și caracteristicile sale de proiectare, luând în considerare toate detaliile, va oferi orice acoperis cu un grad ridicat de rezistență.

Sistemul de acoperiș: noduri de conectare

Structurile din lemn sunt construite fie din șanțuri stratificate sau suspendate, firește, aspectul lor este numit căptușit sau agățat. Selectarea dispozitivului din acest tip sau din acel tip de construcție a acoperișului este ghidată de acești parametri:

 1. climatice ale regiunii,
 2. încărcare pe acoperisul precipitațiilor atmosferice (decongelate și de apă de ploaie, vânt),
 3. utilitatea acoperișului,
 4. Forma arhitecturii arhitecturii proiectului de acoperiș.

Indiferent de tipul de construcție a structurilor de lemn, o construcție extrem de profesională și robustă a unităților structurale asigură soliditatea și durabilitatea întregului acoperiș. Prin urmare, instalarea de sisteme și noduri de structuri de acoperiș stratificate ar trebui să fie încredințată unor specialiști cu înaltă calificare: schema lor de proiectare și instalarea de înaltă calitate sunt supuse numai profesioniștilor.

Ridge compusi întruchipare naslonnyh căpriorii împreună la partea de sus cu ajutorul șuruburilor vpoldereva funcționează când au fuzionat unul cu celălalt în jurnalele sunt tăiate bușteni uluc poltolschiny și bușteni caneluri sunt perfect unul în altul.

Termeni importanți

 • Grinzile sunt partea portantă a acoperișului structurilor de acoperiș stratificate, ale coridoarelor și rafturilor montate vertical, care sunt susținute de Mauerlat.
 • Cavitatea este o cavitate.
 • Mauerlat - suport pentru grinzi, bară orizontală, situată pe suprafața pereților, distribuindu-le aceeași încărcătură a acoperișului cu intemperii.
 • Strângere - o rază orizontală care unește grinzile; eliberându-le de acțiuni în direcția orizontală a forței, conferă acoperișului o fermitate.
 • Capul este un suport complet pentru armarea capului, partea inferioară se sprijină pe strângere, partea superioară este suportul pentru capriori.
 • Spacer - o bară introdusă între jurnale pentru a interfera cu conexiunea lor.
 • Podkos - bara înclinată, susține plafoanele și acoperișul (elemente orizontale ale fasciculului), bazându-se pe detalii în picioare (coloane și coloane).
 • Calul este raza orizontală superioară formată prin legarea pantelor acoperișului.

Articulațiile sistemului de acoperiș sunt împărțite în trei grupuri relative:

 1. conexiune nod de picioare și mauerlata,
 2. noduri articulare ale picioarelor și componente ale unei structuri arborice pentru a conferi rigiditate și fiabilitate sistemelor,
 3. nodul de îmbinare a părților de căpriori pentru alungirea lor.

Legătura dintre caprioare și mauerlat este greu și alunecos.

nod de conectare sisteme nu pot fi făcute complet rigid întotdeauna, lemnul condițiile meteorologice pot decomprima și comprima și conexiune solid naslonnyh proiectează sisteme există riscul de deformare a pereților suportului datorită apariției acestor mari încărcări distantiere.

Pentru a obține un nod de conexiune solidă, utilizați:

 1. dispozitivul de tăiere pe rafturi: tăierea se face nu mai mult de 1/3 din înălțimea plăcii; Cavitatea se sprijină pe mauerlat și este fixată cu unghii: 2 mm, conduse sub un colț unul de celălalt de la laturile grinzilor și un unghi condus vertical.
 2. Dunga de reținere bar pe picior capriorilor: la căpriori cusute bara de metru, iar piciorul se sprijină pe mauerlat, din lateral, nu pentru a trece la colțuri căpriori laterale picior fixate din metal.

Noduri de sprijin pentru grinzi stratificate

Proiectarea nodurilor compuse glisante utilizate în sistemele naslonnyh căpriori. căpriori suspendate sunt utilizate pentru construcția de clădiri ale acoperișului jurnalului de bușteni în care căpriori se concentreaza pe polul creasta, pereți portanți nu se încarcă distanțier, și, prin urmare, nu vi se solicite un elemente de fixare glisante.

După construirea de sisteme de acoperiș pentru schelete naslonnyh din lemn pentru câțiva ani este depus, ferma la aceeași locație în mișcare multiple, și, prin urmare, elementele de fixare dure pot deforma peretele. Înainte de a se alătura grinzilor în dispozitivele de fixare, nodul obține o anumită libertate de mișcare în astfel de variante.

La căprior, se află în pervaze crestătură mauerlat. Piciorul suplimentar atașat Gvozdkov: două unghii oblic în căpriori mauerlat cu cele două părți și unul - în mauerlat vertical de sus (sau dintr-o placă de metal cu otversteyami pentru unghii) și paranteze.

 1. Rafturile coboară dincolo de pereți, iar colțurile metalice sunt atașate la Mauerlat.
 2. Utilizarea elementelor de fixare a structurilor metalice cu denumirea "sanie".
 3. Piciorul croitoriei se sprijină întotdeauna pe Mauerlat, dar și pe căpriori, iar Mauerlatul se poate mișca relativ unul de celălalt, dacă apare o astfel de nevoie.
 4. Pentru a reduce riscul de demolare a acoperișurilor stratificate de vânt de furtună, traversele, traversele și distanțierele sunt legate cu capse de capriori și cleme de prindere, și picioarele prin răsuciri de fire.

Schema de conectare pentru picioarele de rafturi

Unitate de sprijin cu versiune glisantă

Cu o acoperire substanțială a acoperișului, este necesară prelungirea sistemului de tavan cu astfel de opțiuni de conectare:

 1. oblic: capetele placilor de rafturi sunt conectate de sus cu un bolț cu un diametru de 12-14 mm la un unghi de 45%
 2. Butt: capetele panourilor de acoperiș sunt tăiate sub un unghi de 90%, compus plăci de căptușeală ca în șah ambele părți cuie Gvozdkov (șuruburi filetate)
 3. înclinate: capetele plăcilor sunt tăiate la un unghi, iar scândurile se suprapun reciproc.

Sistemul de conectare a grinzilor stratificate cu alte elemente structurale

Varianta Ridge de conectare de sus:

 1. Plăcile sub colț sunt tăiate astfel încât legătura dintre ele este puternică și cuie cu două laturi.
 2. Picioarele sunt atașate direct pe creastă cu ajutorul unui fierăstrău cu forma dorită pe tăietura grinzilor.
 3. Picioarele se unesc împreună, suprapunându-se în vârful creastei cu unghii sau șuruburi metalice.
 4. Aplicând orice fel de dispozitive de fixare, trebuie să vă asigurați - să consolidați toate sistemele de conectare cu plăci sau plăci metalice.
 5. Ruftilinele suspendate sunt conectate cu un dinte unic sau dublu sau "într-un vârf" sub sarcini grele (a se vedea nota de subsol-notă).

Comentarii:

Noduri importante de căpriori suspendați

 1. Sistemul de conectare în spike este foarte puternic și, prin urmare, este adesea folosit în lucrul cu lemn. Un ghimpe este o parte proeminentă la capătul unui jurnal, care intră într-un cuib, un diblu sau în ochiul unui alt jurnal. Mărimea și forma bolțului trebuie să fie combinate cu forma și dimensiunea soclului sau a orificiului.
 2. legătură cu un dinte: la sfârșitul unui jurnal se taie un pas, la capătul celuilalt - o depresiune; pasul și canelura trebuie să se întâlnească reciproc în formă și dimensiune, atunci legătura bustenilor va fi puternică.

Toate compus nodurile picioare cu alte componente ale unui acoperiș pentru fiabilitate bună insistă bolțuri sisteme de fixare suplimentare, dibluri, capse sau șuruburi, în care gaura este făcută în tablete până la 1 mm diametru mai mic al șurubului, iar consolele infundate cu 2 laturi componente unite.

Ridge compusi întruchipare naslonnyh căpriorii împreună la partea de sus cu ajutorul șuruburilor vpoldereva funcționează când au fuzionat unul cu celălalt în jurnalele sunt tăiate bușteni uluc poltolschiny și bușteni caneluri sunt perfect unul în altul. Apoi ansamblul este înșurubat și console suplimentare.

Pentru ca acoperișul să fie perfect, picioarele cavității trebuie să fie similare. Pentru a face acest lucru în prealabil, trebuie să faceți un șablon pentru cadrele și tăieturile altor grinzi. Și specialiștii.

Se pare că totul nu este greu, dacă există un cap și o mână. Dar, ca în orice caz, este necesară o abilitate: acoperișul este un sistem solid, nici un amator nu va face designul grinzilor din ferma lemnoasă mai bine decât specialistul.

Sistem de bare de acoperiș

Pentru a construi o casă a durat mulți ani, fiind puternică și de încredere, nu are nevoie doar de o fundație bună. Nu mai puțin element important este sistemul de bare de acoperiș, care preia toată vremea rea. Și ar trebui cu onoare să reziste încărcărilor sub formă de vânt de vânt, zăpadă grea și ploi torențiale. Să vorbim despre cum funcționează și cum să construim corect acest sistem.

Cerințe pentru sistemul de rafturi

Mai întâi de toate, fiecare detaliu al sistemului, precum și articulațiile trebuie să fie rigide, fără a se deforma nici la forța de forfecare, nici la forța strutului. Baza întregii construcții este un triunghi. Această formă are cadre (ferme), care sunt fixate paralele între ele. Fixarea rigidă asigură acoperirea cu stabilitatea necesară. Dar dacă fermele s-au dovedit a fi mobile, nu departe și în necazuri. Un astfel de acoperiș inferior poate să se prăbușească, iar zidurile se prăbușesc.

Greutate redusă

Acoperișul nu trebuie să fie greu, de aceea sistemul de căpriori, de regulă, este făcut din lemn. Dacă greutatea acoperișului este solidă, baza de susținere este din metal. Sau să ia un copac conifer, nu mai mic decât clasa întâi, cu umiditate sub 18 procente. Utilizarea tratamentului antiseptic și folosirea ignifugelor pentru protecția împotriva incendiilor sunt două condiții prealabile. Apoi, nodurile de fixare a sistemului de bare de acoperiș vor fi puternice și puternice.

Material de înaltă calitate

Arborele pentru capriori ar trebui să fie după cum urmează:

 • Lemnul este luat de la 1 la 3 clase. Fisurile și nodurile trebuie să fie reduse la minimum. Contorul poate fi de 3 noduri cu o înălțime de cel mult 3 cm. Nu sunt permise fisuri pe întreaga adâncime, până la jumătate din lungimea plăcii.
 • Elementele de susținere sunt realizate din elemente de lemn cu o grosime de 5 cm, o suprafață de 40 cm2.
 • Coniferele de conifere pot avea o lungime de până la 6,5 ​​m, iar plăcile de foioase pot fi până la 4,5 m.
 • Rani, perne și mauerlat sunt din lemn de esență tare. Ei sunt tratați cu un antiseptic.

Principalele părți ale sistemului de rafturi

Gândindu-te asupra sistemului de acoperișuri de acoperiș, trebuie să știți care sunt componentele sistemului din care este alcătuit.

# 1. Mauerlatt este ca fundamentul întregului sistem. Ajută la distribuirea uniformă a încărcăturii pe pereți.

# 2. Piciorul de curbură determină unghiul de înclinare al rampei, precum și viziunea generală a acoperișului, fixând rigid elementele individuale.

# 3. Run - fixează picioarele caprioarelor. Traseul de creastă este în partea de sus, traversele laterale sunt pe partea laterală.

# 4. Strângerea - nu permite ca picioarele să se miște în afară, conectându-le în jos.

# 5. Rack-uri și stâlpi - dau picioarelor mai multă stabilitate. Se sprijină pe gheață (care se află în partea inferioară paralelă cu creasta).

# 6. Jante - ambalate perpendicular pe picioarele grămezilor și reprezintă bare sau placi de tăiere. Este proiectat să transfere toată încărcătura de la materialul de acoperiș la picioarele de rafturi.

# 7. Groapa de acoperiș este joncțiunea a două pante de acoperiș. De-a lungul creasta este umplut un cutie continuă pentru a consolida această parte a acoperișului.

# 8. Mares - folosit pentru a crea streașini dacă lungimea picioarelor cavoului nu este suficientă.

# 9. Suprafața acoperișului este un element proiectat pentru a proteja împotriva precipitațiilor excesive de pe pereți.

Acum, ia în considerare un astfel de nod ca un zăvor. Are o formă plată și include, în plus față de capriori, întinderi, stâlpi și bretele. Acestea sunt situate astfel încât sarcina pe pereții din interiorul casei să nu se întâmple. Numai pereții săi exteriori sunt suporturi, iar sarcina este verticală. Distanța dintre ferme se determină prin calcule. În cazul în care intervalul este mare, ferma constă din mai multe părți. La mansardă, cureaua inferioară a barei de feronerie servește drept tavan.


Mai sus sunt exemple de ferme de lemn, în plus, în unele cazuri, fermele sunt făcute din beton și metal.

Forme de acoperișuri și sisteme de fixare

Acoperiș acoperit.

Cel mai simplu dispozitiv al sistemului de tavan are un acoperiș cu o pantă, care este înclinată la un unghi de 14 până la 26 °. În cazul în care casa este mică, iar deschiderea sa nu depășește 5 m, atunci este nevoie de un sistem de grătare de tip nailon. Se bazează pe pereții exteriori, precum și pe peretele din interiorul clădirii (dacă este). În cazul în care intervalul este mai mare de 5 m, este necesar să se utilizeze ferme.


Construcția capriorilor unui acoperiș de șa.

Acoperișul acoperișului

Acoperișul cu două pante este, de asemenea, necomplicat, sub el este un mansardă sau mansardă. Panta sa este de la 14 la 60 °. În cazul în care pereții exteriori sunt separați unul de celălalt cu mai puțin de 6 metri, se realizează un sistem suspendat suspendat. Șinele de rampă ar trebui să fie utilizate atunci când spanul este mare și există suporturi interne.


Dispozitivul de agățat și stratificate stratificate ale unui acoperiș arcuit.

Acoperișul cu patru etaje

Un acoperiș cu patru patine este numit șold sau jumătate de arbore. Panta sa este de 20-60 °, iar deschiderea poate fi de până la 12 m. În același timp, trebuie să existe suporturi interne. În acest caz, pereții frontoni lipsesc, ceea ce economisește materiale. Cu toate acestea, instalarea unui astfel de acoperiș este mai complicată decât o șanț. Pentru o astfel de construcție a acoperișului, sistemele de grinzi sunt realizate fie de tip coloană, fie cu ajutorul barelor de cusut.


Caracteristici ale construcției unui acoperiș arcuit.

Strat acoperit

Acoperișul este rupt, sau mansardă, fundul poate avea o pantă de până la 60 °. Dar în partea de sus este de obicei mai blândă. Din această cauză, zona podului este în creștere. Un astfel de acoperis este bun pentru case în cazul în care lățimea nu ajunge la 10 m. Ca și în cazurile anterioare, este posibil să se utilizeze un sistem de raft nailon. Cu toate acestea, fermele sunt preferabile să fie utilizate.


Dispozitivul unui acoperiș spart.

 • Cele de mai sus sunt cele mai comune, dar nu toate formele de acoperișuri, pentru mai multe detalii vezi materialul: Tipuri de acoperișuri de case particulare prin design și forme geometrice

Tipuri de sisteme de raft - cum diferă între ele

Acest tip de sistem de grădină nu este ales spontan, ci în funcție de construcția casei construite și de dimensiunile ei. Înainte despre fiecare tip de sistem de rafturi.

Sistem cu grătare suspendate

Acestea sunt bune pentru acoperișuri cu două pante, unde spanul nu este mai mare de 6 metri, iar pereții din interior nu sunt disponibili. În partea de jos a rafturilor este Mauerlat, iar în partea de sus - se sprijină unul pe celălalt. Există, de asemenea, o strângere, care reduce rasporpil pe pereții casei. Buzunarele fasciculului sunt plasate în partea inferioară a picioarelor rafturilor - servesc simultan ca grinzi. Apropo, suprapunerea etajului superior, din beton armat, poate juca rolul de strângere. În cazul în care strângerea se face mai sus, se mai numește deja un șurub. În cazul în care deschiderea dintre pereții exteriori este mai mare de 6 m, este necesar să se utilizeze stâlpi de susținere și bretele pentru a sprijini picioarele de creastă. În acest caz, lungimea părții inferioare a grinzilor, adică a părții după suport, nu trebuie să fie mai mare de 4,5 m.

Să prezentăm câteva fapte importante despre designul lor:

 • Nu merită să sprijiniți acoperișul acoperișului de pe fundul picioarelor care au fost scoase din perete. Mult mai bine pentru susținerea unor astfel de sisteme de acoperiș de acoperiș se potrivește cu un fulg (în timp ce lățimea consolei este de până la un metru). Și apoi piciorul va fi susținut de întregul avion de pe Mauerlat. Secțiunea transversală a filamentelor este de obicei mai mică decât secțiunea transversală a picioarelor.
 • Pe panta ai nevoie de unghiile, de la creasta pana la mauerlatu. Panta este de la mansardă. Este necesar ca acoperișul să devină rigid, nu instabil și să nu fie distrus de vânt.
 • În cazul în care umiditatea materialului din lemn este mai mare de 18%, pregătiți-vă că sistemul uscat după uscare poate deveni neclar. Prin urmare, conectați un astfel de copac nu cu cuie, ci cu șuruburi - le puteți strânge în caz de orice. Și este chiar mai bine să folosiți șuruburi sau unghii.

Sisteme de acoperișuri de acoperiș

Acestea sunt potrivite pentru acoperișuri, în cazul în care durata este de 10-16 m. Panta poate fi orice, dar în interiorul clădirilor trebuie să fie sprijinirea pereți sau coloane. La vârfurile de sus se bazează pe fuga de creastă din partea de jos - Mauerlat. Cursa de creastă este susținută fie de un perete interior (culcat în jos) sau de rafturi. Deoarece există doar sarcini verticale, nu este nevoie de strângere.

Atunci când un interval mare (până la 16 m), poate fi înlocuită cu două creasta dispuse lateral, care se va baza pe raft. La picioarele cavității nu se îndoaie, avem nevoie de corzi și traversă. În cazul în care se face mansarda, suportul poate fi construit perete naslonnyh, înălțimea care 1-1.5 m. Ei bine, sau aplica o terasă pe acoperiș spartă (cu pante rupte).

Ce trebuie să acorzi o atenție deosebită:

 • Fiecare element al acestui sistem nu trebuie să aibă o grosime mai mică de 5 cm.
 • Suprafața netedă, calcaroasă a tuturor nodurilor sistemului de grătare este o condiție necesară. Deci ei nu putrezesc și nu atât de mult vor fi expuși unei ciuperci.
 • Adăugarea de noduri suplimentare "de la felinar" în sistemul calculat al căpriorilor este interzisă. În caz contrar, pot apărea sarcini, dacă este necesar.
 • Mauerlat (unicul său) este obligat să stea strict orizontal față de pereți. Necesită nivelarea și suprafața de andocare a Mauerlata cu piciorul coșului. În caz contrar, suportul se poate răsturna.
 • Rack-urile și corzile au cele mai simetrice.
 • Pentru a vă asigura că grătarele nu sunt umede și putrezite, acestea fac o bună ventilare. Pentru aceasta, pe acoperișul mansardei, sunt prevăzute slots, în acoperișul mansardei - produhi.
 • În cazul în care rafturile sunt unite cu zidărie, impermeabilizarea este necesară. Apoi, condensul va distruge pomul.
 • Fără suport sau stâlp, piciorul rafturilor se face nu mai mult de 4,5 m.

Elemente de conectare

Pentru a vă asigura că acoperișul este fiabil, sistemul de pavaj trebuie conectat corect. Este necesar să se țină seama de direcția și forța sarcinilor (atât statice, cât și dinamice). De asemenea, este important să se prevadă posibila fisurare a arborelui de la uscarea, făcând loc la căpriori componentelor sistemului în timp ce nu mai funcționează corect.

Anterior, toate detaliile sistemului de rafturi au fost fixate împreună de tăieturi. Este fiabil, dar nu prea economic. La urma urmei, pentru aceasta este necesar ca structurile din lemn să aibă secțiuni mari, care să permită realizarea de tăieturi care să slăbească în siguranță elementele din lemn.

Prin urmare, în prezent, nodurile rafturilor sunt ținute împreună nu prin butași, ci prin năluci și șuruburi.


Metode de fixare a picioarelor cavității.

Este populară utilizarea garniturilor din oțel perforate acoperite cu coroziune. Strângeți căptușeala cu unghii sau plăci cu dinți înecați într-un copac. Astfel de dispozitive de fixare pentru sistemul de rafturi sunt convenabile prin aceea că:

 • Suprapunerile reduc consumul de lemn cu o cincime, deoarece sunt necesare elemente dintr-o secțiune mai mică decât atunci când se taie;
 • ele pot fi montate de un maestru cu puțină experiență;
 • ele sunt fixate foarte repede.


Plăcile perforate utilizate pentru fixarea canelurilor.

În cele din urmă, puteți vedea un videoclip util care spune despre toate momentele cele mai importante din construcția sistemului de bare de acoperiș.

Articulatii de structuri de rafturi

Principiile de fixare a componentelor sistemului cavității

Dispozitivele de fixare a capului trebuie să asigure rezistența necesară a ramei de acoperiș. Este important să se aleagă tehnologia potrivită pentru asamblarea elementelor sistemului de deșurubare între ele și fixarea acestora la conturul de susținere, astfel încât acoperișul finit să poată rezista sarcinilor de proiectare.

Caracteristicile structurilor de acoperiș

Sarcina sistemelor de trotuar cu straturi suspendate și suspendate este transferul maximal uniform al sarcinii structurii sub construcție, care, la rândul său, distribuie sarcina pe pereții caroseriei și fundația clădirii. Suprastructura este de obicei un Mauerlat (un fascicul așezat de-a lungul fiecărui perete de susținere). De asemenea, poate fi un suport de tavan (stivuit pe perete) sau o coroană superioară a unui jurnal dintr-un jurnal sau un jurnal.

Alegerea metodei de fixare a căpriorilor la Mauerlat depinde de tipul lor. Structura peretelui face ca Mauerlat să lucreze la tăiere, în timp ce barele suspendate se aplică la compresiune, direcția căreia coincide cu orientarea pereților lagărului.

instalarea de strângere

Instalarea unui acoperiș gable necesită instalarea unui sistem de raft de tip nailon sau de tip suspendat. Pentru a monta o fermă suspendată rigidă suspendată, care nu transferă sarcina pe pereți, este necesară efectuarea corectă a punctelor de fixare ale joncțiunilor orizontale - bule și șuruburi.

În funcție de structura de acoperiș a cărei structură de acoperiș a fost aleasă, strângerea poate fi montată la baza grinzilor și poate realiza funcția grindă a podelei. Cavitatea, care este atașată la Mauerlat, este dotată cu o bara transversală, care este situată mai aproape de creastă. În acoperișurile mansardă, barele de traversare servesc drept bază pentru acoperirea plafonului.

La instalarea îmbinării de strângere, se recomandă executarea ansamblului de îmbinare prin metoda "tăierii în grinzi cu semi-pană" cu ajutorul unui șurub de fixare. Această metodă de instalare necesită o adaptare precisă a elementelor, deoarece cu intervale mari, la interfețe, punctul de atașare sub sarcină poate fi distrus.

O modalitate mai ușoară este de a monta ture. În acest caz, jumperul este realizat dintr-o placă sau două plăci instalate pe ambele părți ale cavității. Unghiile sunt folosite ca elemente de fixare. Ansamblul poate fi o îmbinare cu șurub, dar aceasta va reduce capacitatea de încărcare a capului cu 20%.

O altă opțiune este instalarea crucii. Instalarea acestui tip de unitate a devenit posibilă după inventarea plăcilor de unghii. Designul este capabil să reziste încărcărilor mari - fiabilitatea este asigurată prin montarea strânsă a pieselor și fixarea puternică pe ambele părți datorită numărului mare de dinți de pe placă.

Secțiunea transversală a fasciculului sau a plăcii pentru producerea șurubului distanțier trebuie să coincidă cu secțiunea transversală a rafturii.

Mauerlat: noduri de fixare a picioarelor de rafturi

Sprijinirea rafturilor de lemn de pe Mauerlat poate fi realizată folosind două tehnologii:

 • atașament rigid la Mauerlat;
 • alunecare prin glisare la Mauerlat.

Cu fixarea rigidă, orice fel de deplasare a piciorului de coasere, care se sprijină pe Mauerlat (coturi, deplasări, torsiune) este complet exclusă. În acest scop, atunci când se instalează un sistem de acoperiș de tavan, grinzile pot fi instalate folosind o bară de căptușire, care împiedică alunecarea șanțului la punctul de susținere. Schimbările laterale prin această metodă de conectare sunt eliminate prin instalarea colțurilor metalice.

În a doua variantă de fixare rigidă a picioarelor zăbrele la mauerlat trebuie sa efectueze crestătură (șa), în partea inferioară a grinzilor căpriori sau scânduri. Planul lagărului să fie orizontală, această tăietură în căpriori se face la un unghi corespunzător panta rampei. Pentru fixarea unității de pe ambele părți ale căpriorilor la un unghi al unui cui este (în interiorul mauerlat acestea trebuie traversate), vertical prin partea superioară a arbaletrierului în al treilea unghii mauerlat este condus.

Dispozitivul de prindere prin glisare este utilizat de obicei atunci când se instalează un sistem de prindere pe o casă a unui fascicul sau a unui jgheab. Baza pentru susținerea picioarelor cojii în acest caz nu este mauerlatul, ci coroana superioară a jurnalului. Pentru a evita deformarea acoperișului când se strânge casa, este necesar să se efectueze un nod cu un anumit grad de libertate pentru cavitatea. De multe ori, în acest scop, se utilizează un element special de fixare metalică - un suport de alunecare ("înclinare"). Partea superioară este o buclă care este deplasată de-a lungul ghidajului fixat pe piciorul cavității, atunci când geometria jurnalului este schimbată.

Sunt utilizate și alte metode de montare a ansamblului de alunecare. În piciorul cavității, ferăstrăul este cusut, fasciculul este instalat printr-o tăietură în coroana de sus, după care este fixat într-unul din modurile:

 • printr-un unghi înfundat vertical;
 • cu ajutorul unghiilor cioplite de ambele părți, traversând în Maueratul;
 • cu ajutorul unui suport;
 • realizând o singură fixare cu plăci de fixare din oțel.

Această metodă de fixare lasă posibilitatea ca elementele sistemului să se deplaseze unul față de celălalt atunci când se schimbă geometria structurilor de construcție.

Ridicare conexiuni

Construcția unui sistem de acoperișuri cu două pante înseamnă că există o nervură orizontală formată în partea superioară a acoperișului, formată ca urmare a contiguității patinoarului - creasta. Nodul de creastă poate fi executat în mai multe moduri, alegerea depinde de tipul de sistem de tâmplărie și de caracteristicile clădirii.

Construcția laminată presupune fixarea picioarelor de crăpături la fanta de creastă - o rază orizontală, situată pe rafturi paralele cu pereții lungi ai casei. Capetele superioare ale picioarelor de rafturi trebuie tăiate la un unghi corespunzător unghiului de înclinare al rajidelor. Opritorile extremităților tăiate ale coronoidelor până la creastă trebuie să fie cât mai strânse posibil. Cuiele sunt folosite ca elemente de fixare. Grinzile de acoperiș sunt utilizate în cazul în care este posibilă montarea unei crestături pentru fixarea cursei de creastă pe pereții interiori sau pe suporturile coloanei. În plus, pereții trebuie să fie echipați cu un mauerlat pentru susținerea căpriorilor.

Asamblarea unui ancadru suspendat este necesară pentru a conecta capetele superioare ale unei perechi de picioare de rafturi. Pentru a face acest lucru, capătul fiecărui capăt este tăiat la un unghi egal cu unghiul de înclinare al acoperișului, grinzile sunt unite de planurile feliilor - este necesară asigurarea densității joncțiunii lor. Acestea sunt fixate prin intermediul a două cuie, sacrificate la un unghi în planurile superioare ale grinzilor. Apoi, fiecare parte este acoperită cu o căptușeală din lemn sau o placă metalică, care închide joncțiunea.

Pentru a asigura forța necesară creastei, tăierea poate fi executată într-o jumătate de arbore: în acest caz, în locul planului comun al articulației cap la cap, rafturile sunt unite printr-o muchie. Mai mult, o gaură intermediară este forată pentru un șurub sau un bolț cu un diametru de 12 sau 14 mm, piulițele cu șaibe largi sunt utilizate pentru fixare.

Dacă pe perete cadrul trebuie să instaleze suporturi glisante sau să creeze noduri (căpriori de legătură cu mauerlat) cu un anumit grad de libertate, patina trebuie acordată o atenție deosebită. Se recomandă efectuarea unui ansamblu mobil mobil, astfel încât acoperișul să nu fie deformat datorită contracției inegale a structurii. În acest scop, capetele capului sunt legate printr-o balama de placă metalică.

Nodurile sistemului balamalelor acoperișului

O caracteristică a acoperișului de șold este forma de patinele sale: razele lungi au o formă trapezoidală, vârfurile stâlpilor (șolduri) sunt triunghiulare. Instalarea unui astfel de sistem de șanțuri necesită instalarea unor picioare diagonale (picior) care formează rampe triunghiulare. Principiul de fixare a grinzilor diagonale în partea superioară depinde de proiectarea particulară a părții principale a acoperișului. Poate fi formată din ferme agățate sau poate fi un schelet cu o fâșie de creastă și căpriori stratificați atașați la Mauerlat.

Dacă picioarele stratificate stratificate ale patinelor trapezoidale sunt susținute de un fascicul de creastă (rulare), atunci coronamentele trebuie să fie susținute pe creasta traseului de creastă. Edițiile consolei pentru sub-cadru trebuie să fie de 100-150 mm. În partea inferioară, picioarele diagonale ale rafturilor sunt atașate la Mauerlat sau fasciculul fixat pe perete.

În cazul în care coronamentul trebuie să fie susținut pe structura de susținere a muchiei, principiul de creare a unității de fixare depinde de secțiunea picioarelor laterale. Sprenger cu un suport este montat în cazul în care picioarele cavității sunt realizate dintr-o placă. Șanțurile diagonale se sprijină pe spigail. Într-o situație în care o bară a fost folosită pentru a face picioarele de crăpături, caprele pot fi fixate pe surf - o placă cu o grosime de 5 mm fixată pe structura de prindere.

Pe grinzile de așezare, ferăstrăul este tăiat la un unghi corespunzător unghiului de înclinare al rampei de șold pentru a asigura o legătură strânsă cu jugul sau cu surful. Pentru rezistența conexiunii de prindere, se pot folosi suplimentar cleme și răsuciri de cabluri.

Piciorușele tăietorului tăiat (nazhniki), partea superioară se sprijină pe capotă, iar cele inferioare sunt atașate la peretele Mauerlat. Se poate realiza atașamentul la fasciculul diagonal:

 • cu o metoda de cuie;
 • prin intermediul unei conexiuni cu soclu;
 • cu ajutorul de fixare a secțiunii de bare de 50x50 mm pe ambele părți și de-a lungul întreaga lungime a grinzi diagonale și narozhnikov.

Elemente auxiliare

Pentru a consolida rigiditatea și fiabilitatea structurilor de structură, este adesea necesar să se instaleze un șanț, o rulare suplimentară sau suporturi de sprijin. Rularea pentru caneluri stratificate poate oferi un punct de susținere suplimentar pentru picioarele de fund. Traseul este o rază orizontală, fixată pe suporturi verticale, situată paralel cu creasta. Unitatea de fixare este realizată folosind plăci metalice de colț sau o bară metalică internă și un suport drept exterior.

Schelele de grinzi din lemn permit reducerea deschiderii picioarelor de rafturi (inclusiv a grinzilor stivuite). Unghiul de înclinare a corzii față de planul orizontal trebuie să fie de cel puțin 45 °. Dacă grinzile sunt executate din busteni sau grinzi, schela este tăiată cu ajutorul unei nagheli din oțel la un unghi de 90 ° față de zona de joncțiune sau îmbinarea este acoperită din exterior cu o placă.

Dacă aveți nevoie să consolidați cadrul de acoperiș, trebuie să instalați o coroană sub fiecare suport, pe care se sprijină rampele stratificat. În acest caz, toate scheletul unei pârtii se odihnesc de partea comună. Capsele sunt utilizate pentru fixare.

O atenție deosebită este solicitată de stâlpii marginilor extreme, care sunt afectați de încărcarea maximă a zăpezii și a vântului. Punctele de prindere pentru montarea strutului pe rafturi sau pe rulare sunt realizate cu garnituri și șuruburi.

Știri înrudite

Comentarii (0)

Acoperișuri de acoperiș: prezentare generală a schemelor structurale + plan de instalare

Sistemul de acoperiș de acoperiș este o construcție utilizată în construcția de acoperișuri ale clădirilor cu pereți intermediari, stâlpi sau coloane. Se bazează nu numai pe pereții din afară, ci și pe suportul central interior (în unele cazuri - pe două).

În cazul în care vorbește despre utilizare, canelurile stratificate sunt cele mai frecvente pentru casele particulare rezidențiale, care, de regulă, au ziduri interioare - partiții.

conținut

Naslonnoy elemente constitutive ale sistemului: doi căpriori, marginile inferioare ale care sunt sprijinite și fixate la pereții exteriori (mauerlat), iar partea de sus - la un pol creasta orizontală. Cursa, la rândul său, este susținută de corzi verticale, reținute în peretele intermediar.

Aceasta este o schemă clasică pentru instalarea unui sistem nazal, adecvat pentru un acoperiș gable. Cu același acoperiș, pot fi urmărite aceleași reguli, dar cu o implementare diferită. Rafturile, care intră în coridoare, sunt așezate cu suport pe pereții opuși ai rulmentului (se pare că doar două suporturi). Partiția internă nu este necesară aici. De fapt, funcția sa este realizată de un perete superior.

Pentru a mări capacitatea portantă a platformei, sistemul implementează barele. Prezenta lor permite cresterea lungimii spanelor suprapuse.

Pentru unidirecționale șarpante naslonnyh posibilă utilizarea fără introducerea unei bare de susținere la deschideri de până la 4,5 m. Prezența montantului crește posibila lungime 6 m. O tendință similară se observă cu acoperișuri fronton. Structura Gable cu un suport intermediar utilizat pentru deschideri de pana la 9 m lonjeroane instalare mărește lungimea maximă deschidere de 10 m O combinație de bare de susținere a destrăma (grindă orizontală care leagă o pereche de căpriori) -.. Până la 14 m.

Există mai multe opțiuni pentru implementarea sistemelor de la bord, printre care există desenele fără crăpare și distanțiere cu suporți suplimentari de susținere, lupte și grinzi de tăiere.

Să luăm în considerare modelele de bază ale grinzilor stratificate.

Acest tip de căpriori stratificați nu oferă o odihnă pe pereții exteriori. Nivelarea sarcinilor de rupere are loc datorită unei combinații speciale de elemente de fixare. O margine a cremalierei este întotdeauna fixată tare, iar a doua - pe suportul glisant. Acest lucru dă o lipsă de expansiune.

O montare rigidă poate însemna că ansamblul este fix, dar este permisă întoarcerea fasciculului în balamale (un grad de libertate). De asemenea, există o strângere rigidă a fasciculului de rafturi, în care orice deplasare este imposibilă (gradul zero de libertate).

Mai multă libertate dă un montant alunecător, care permite nu numai rotirii, ci și deplasării orizontale (două grade de libertate).

Designul necontrolat se caracterizează prin faptul că există întotdeauna o fixare rigidă și glisantă în el. Datorită acestui fapt, sub influența încărcăturii, rafturile se îndoaie, fără a trece pensula pe pereți.

Partea inferioară a grinzii este fixată rigid, partea superioară este liberă (suport glisant)

Marginea inferioară a cornierului este fixată rigid la Mauerlat (un grad de libertate), prin tăierea dinților. În alt caz, utilizați un ferăstrău cu fixarea barei de susținere.

La capătul superior al grinzilor face o tăiere orizontală cu o teșitură. Dacă tăierea este imposibilă, atunci marginea piciorului cavității este tivită din partea inferioară prin tăierea fasciculului și fixată pe ambele părți prin plăci de montare. Strângerea muchiei superioare a cornierului la rulare este efectuată ca suport de alunecare. În acest caz, coroanele opuse sunt stivuite pe tulpină alternativ, fără fixări între ele. Prin urmare, un acoperiș gable, executat în conformitate cu această schemă, poate fi perceput ca două acoperișuri unice adiacente unul altuia.

Complexitatea schemei este că orice inexactitate în implementarea nodului de creastă transformă designul necontestat într-un distanțier. Prin urmare, această opțiune este folosită rar pentru acoperișuri de tip arbuști, mai des pentru acoperișuri cu un singur șanț.

Partea inferioară a rafturii este fixată liber, partea superioară este rigidă

Schema cea mai comună pentru case particulare.

Marginea inferioară a cornierului este fixată la Mauerlat pe glisorul (suport metalic), astfel încât să se poată mișca și să se flexeze sub sarcină. Pentru a vă asigura că nu se poate "lăsa" în direcție laterală, aceasta este fixată din două laturi cu colțuri sau bare metalice.

Partea superioară a picioarelor de curbură este fixată la balamale cu toleranța de rotație (un grad de libertate). În acest caz, nodurile de creastă ale căprioarelor stratificate de acest tip se execută după cum urmează: muchiile rafturilor se ciocnesc împreună și se îmbină cu un șurub sau cuie. Ca alternativă, capetele tăiate la un unghi pot fi îmbinate și apoi sunt legate cu suprapuneri de metal sau lemn.

Partea inferioară a coronamentului este fixată liber, iar partea superioară - rigidă

Această schemă diferă de cea anterioară prin faptul că îmbinarea cavității din unitatea de creastă este realizată cu un știft rigid. Grinzile sunt susținute de capetele zimțate și apoi sunt conectate unul cu celălalt și cu un șanț cu două șuruburi. Se pare un nod cu un gem.

Partea inferioară a picioarelor cavității este conectată liber cu Maueratul, pe cursă.

Această versiune a sistemelor de fixare se caracterizează printr-o capacitate de rulare crescută, ceea ce face posibilă aplicarea acesteia în zone cu un nivel ridicat de precipitații de zăpadă.

Toate cele trei sisteme considerate a fi considerate stabile sub sarcini inegale numai în cazul fixării rigide a fusului de creastă. Asta este, atunci când scopurile sale sunt scoase la pedimente sau susținute de grafturi suplimentare ossible.

Dacă rula creasta se sprijină doar pe posturi, acoperișul poate pierde stabilitatea. În varianta a doua și cea de-a treia (partea inferioară a piciorului de curbură pe glisor, partea superioară este fixată rigid), cu o sarcină crescândă pe una din pante, acoperișul se va deplasa spre sarcina mărită. Prima opțiune va păstra formularul, dar numai cu standuri verticale în mod ideal (sub rulare).

Pentru ca, în ciuda fixării non-rigide a cursei și a încărcăturilor neuniforme, sistemul rafturilor de odihnă rămâne stabil, este suplimentat de o prindere orizontală. Lupta este un fascicul, de obicei cu aceeași secțiune transversală ca și grinzile.

Este fixat cu cuie sau bolțuri. Crossing luptele și rack-uri este fixat de cuie. Lucrarea de luptă poate fi caracterizată ca o situație de urgență. În cazul încărcării grele inegale pe rampe, scutul este activat și împiedică înșurubarea sistemului.

Pentru a consolida sistemul cu un top rigid fix și un fund liber (a doua și a treia varianta) este posibil prin intermediul unei mici transformări a nodului inferior. Rafting picioarele duce la marginea pereților. În același timp, fixarea în sine rămâne glisantă, ca un cursor.

O altă opțiune de creștere a stabilității - fixarea rigidă a fundului rafturilor, pe care este menținută fanta orizontală. Pentru a face acest lucru, acestea sunt tăiate într-un jurnal și fixate pe plafoane, de exemplu, folosind căptușeală de la panouri sau bare.

În acest caz, căpriorii se sprijină pe pereții caroseriei și le transmit pe distanțier. Prin urmare, astfel de sisteme nu pot fi utilizate pentru case ale căror pereți sunt construiți din beton gazos. Blocurile de beton din beton nu rezistă la îndoire și sunt distruse sub încărcăturile distanțierului. Și alte materiale, de exemplu, cărămizi sau panouri de beton, rezistă cu ușurință la astfel de încărcături și nu se deformează.

Sistemul de distanțare a grătarelor necesită prezența unui mauerlat rigid fixat. Și, pentru a rezista extinderii, rezistența pereților trebuie să fie ridicată. Sau pe partea de sus a pereților trebuie să existe o centură de beton armat inseparabilă.

Pentru rafturile de distanțare, se utilizează aceleași opțiuni considerate mai sus pentru sistemele netransparente. Dar cu o singură nuanță: toate dispozitivele de fixare disponibile (glisierele) sunt înlocuite cu elemente articulate cu capacitatea de a se roti. Pentru aceasta, spre partea de jos, rafturile unghie raza de susținere sau faceți tăierea cu dintele din Mauerlat. Fixarea articulată în nodul de creastă se realizează prin așezarea grinzilor unul peste celălalt și fixarea acestora cu un cui sau șurub.

Spacer construcție - aceasta este ceva între sistemele instabile și agățat. Cresterea din ele este inca folosita, dar nu mai joaca un rol semnificativ. La urma urmei, coroanele sunt fixate de marginea inferioară a peretelui, iar marginile superioare - reciproc. Atunci când zidurile sunt stoarse sau creasta este deviată sub propria greutate, cursa nu mai funcționează deloc. La baza lor, astfel de rafturi devin agățate.

Pentru a spori stabilitatea sistemului, acesta include o freză care funcționează la compresie. Parțial, deși într-o mică măsură, îndepărtează rasul de pe pereți. Pentru ca scrumul să ridice complet rasul, trebuie să se conecteze marginile inferioare ale picioarelor de rafturi. Dar atunci nu va mai fi o luptă, ci un puf.

Reduce, de asemenea, răspândirea unei runde rigide rigide.

Astfel de sisteme pot fi aranjate atât pe distanțier, cât și pe schemele iradiate. Diferența lor față de opțiunile deja luate în considerare este prezența unei părți a treia de susținere sub piciorul căpriorului - o torsă (un picior din spate).

Conicul schimbă sistemul. Rafturile dintr-un fascicul cu o singură spațiere se transformă într-un fascicul continuu cu două nivele. Acest lucru vă permite să măriți intervalul de suprapunere, până la 14 m. De asemenea, reduceți secțiunea transversală a coronamentului.

Balamaua este conectată cu coroana pentru a preveni deplasarea acesteia. Acest lucru se face în felul următor: o rampă este construită sub rafturi și fixată cu patch-uri din lemn pe laturi și pe dedesubt.

Această construcție a grinzilor stratificate este potrivită pentru structurile cu două pereți longitudinali sau pereți transversali intermediari. Rafturile în acest caz nu sunt situate sub creastă, ci sub rafturi. Ridicarea râului este absentă.

Căpriori în schema se bazează pe două grinzi podstropilnye (prin Piste), care, la rândul lor, stabilite de-a lungul pantele acoperișului și susținute de montanți verticali. Suporturi sunt fixate pe pereții de susținere prin traverse de intermediar.

Traseele end-to-end nu pot fi incluse în schemă. Apoi, rafturile trebuie să fie aduse direct sub fiecare cavitate și fixate cu clești de unghii.

Din partea de sus, picioarele cavoului se alătură unul pe celălalt și se leagă cu metal sau cu ornamente de lemn pe ambele părți.

Lipsa unei curse de creastă înseamnă automat că sistemul de tavan formează un distanțier. Pentru a-l neutraliza într-o versiune nerestricționată a sistemului, strângerea este asigurată sub trecerile trecute. Cu sarcini, se va întinde și va elimina expansiunea nedorită. Pentru a menține stabilitatea în sistem, se folosește o luptă, ancorată în partea inferioară a picioarelor de gardă. De asemenea, de la pliere, design-ul va fi protejat de broderii speciale, care sunt fixate transversal peste posturi.

În sistemul de distanțare, grătarul este așezat mai sus decât traversele. Apoi contracția sub sarcină va fi comprimată și, de fapt, va deveni un bolț.

Instalarea rafturilor sub picioarele de trepte sau prin treceri (și absența rafturilor centrale!) Face posibilă utilizarea canelurilor stratificate de acest tip pentru construirea de spații mansardate spațioase. Alte scheme sunt potrivite numai pentru mansarde și mansarde cu pereți despărțitori.

Având la dispoziție schema calculată a dispozitivului, este posibilă continuarea instalării sistemului de rafturi. Instalarea se realizează în mai multe etape, cele mai importante fiind:

1. Pe partea de sus a pereților exteriori se află un Mauerlat - o tablă sau un bar. Pentru a preveni putrezirea mauerlatului, între perete și perete se află un material de impermeabilizare - material de acoperiș, pâslă de acoperire etc.

2. În partea de sus a peretelui intermediar, puneți piciorul, care este necesar pentru fixarea rafturilor verticale.

3. La picior fixați rafturile în trepte de 3-6 m.

4. De sus, pe rafturi, stabiliți o fugă de creastă.

5. Expuneti căpriori cu un pas de 0,6-1,2 m. Picior zăbrele fund atașat la mauerlat în conformitate cu punctele de ancorare selectate (schema de pivotare sau diapozitive). În partea superioară, picioarele de rafturi sunt fie așezate separat pe traseul creastei, fie se alătură marginilor superioare împreună, sprijinindu-se pe patine.

6. În cazul în care schema prevede, picioarele cavității sunt îmbinate prin lupte orizontale.

7. Din nou, la cererea schemei, expune struturi, elemente de susținere.

Lucrul la instalarea capriorilor nu poate tolera depășirea. Trebuie reamintit faptul că sistemul de tavan este scheletul de acoperiș, care trebuie să reziste tuturor sarcinilor posibile. Un sistem proiectat sau asamblat incorect poate duce cu ușurință la o înclinare și chiar la distrugerea întregului acoperiș.

Sistemul de acoperiș: noduri de conectare

Structurile de lemn sunt construite fie din straturi stratificate, fie din grinzi suspendate. în consecință, aspectul lor se numește căptușit sau agățat. Alegerea dispozitivului pentru un anumit tip de sistem de acoperiș. se ghidează după următoarele criterii:

 1. caracteristicile climatice ale regiunii,
 2. încărcare pe acoperisul precipitațiilor atmosferice (ploaie și apă topită, vânt);
 3. funcționalitatea acoperișului,
 4. arhitectura aleasă de proprietarul proiectului de acoperiș.

Indiferent de tipul de sistem de prindere din lemn, un ansamblu profesional și durabil al nodurilor sistemului asigură soliditatea și durabilitatea întregului acoperiș. Prin urmare, construcția de structuri și noduri de sisteme de acoperișuri stratificate ar trebui să fie încredințate maeștrilor calificați: schema lor de proiectare și instalarea de calitate sunt supuse numai specialiștilor.

conexiune Ridge metoda naslonnyh căpriori unul cu altul în partea de sus prin intermediul unor pini do vpoldereva când jurnalele interconectabile sunt tăiate în uluc bușteni poltolschiny și bușteni caneluri sunt perfect una în alta.

Termeni de bază

 • Rafturi - partea portantă a acoperișului structurilor de acoperiș stratificate, a corzilor și a stâlpilor verticali care se sprijină pe Mauerlat.
 • Cavitatea este o cavitate.
 • Mauerlat - suport pentru capriori. orizontal, amplasat pe pereți, distribuindu-le o sarcină uniformă a acoperișului cu precipitații atmosferice.
 • Strângere - grinzi orizontale de legătură; eliberându-i de acțiunile forței orizontale, asigură stabilitatea acoperișului.
 • Capul este un suport vertical pentru consolidarea capriorilor. partea inferioară se sprijină pe strângere, partea superioară servește ca suport pentru capriori.
 • Spacer - o bară introdusă între bușteni pentru a împiedica conectarea acestora.
 • Podkos - fascicul înclinat, sprijină elementele orizontale ale acoperișului (grinzi și plafoane), bazându-se pe părți verticale (coloane și coloane).
 • Calul este raza orizontală superioară formată de îmbinarea pantelor acoperișului.

Articulațiile sistemului de acoperiș sunt împărțite în trei grupuri condiționate:

 1. conexiune nod de picioare și mauerlata,
 2. îmbinarea de noduri a picioarelor și a elementelor unei structuri din lemn pentru a conferi rigiditate și rezistență structurilor,
 3. o îmbinare pentru îmbinarea unor părți ale căpriorilor pentru alungirea lor.

Metoda de îmbinare a căpriori și mauerlate este greu și alunecoasă.

Structura nodului de conectare nu se poate face este întotdeauna greu: vremea și lemnul poate decomprima structuri rigide de conectare comprimate și naslonnyh sisteme există riscul de deformare a pereților care poartă din cauza apariției pe ele sarcini mari de distanțare.

Noduri rigide

Pentru a obține un nod de joncțiune, aplicați:

 1. dispozitivul de tăiere pe cavitate: tăierea este făcută cu cel mult 1/3 din adâncimea plăcii; Cavitatea se sprijină pe mauerlat și este fixată de unghii: două, conduse la un unghi unghi unul față de celălalt de la laturile grinzilor, și un unghi condus vertical.
 2. Dunga de reținere bar pe picior capriorilor: la căpriori cusute bara de metru, iar piciorul se sprijină pe partea mauerlat, astfel încât să nu se deplaseze la piciorul căpriori laterale fixate cu colțuri de metal.

Noduri de sprijin pentru grinzi stratificate

Noduri alunecoase

Sistemul de conexiuni de noduri folosite în construcțiile de alunecare naslonnyh structuri. căpriori suspendate sunt folosite pentru construcția acoperișului clădirilor realizate din bușteni în care căpriori se concentrează pe pol creasta, pereți portanți nu se încarcă distanțier, și, prin urmare, nu necesită o alunecare de montare.

După construirea structurilor de ferme din lemn spate, acoperișul se contractă de mai mulți ani, ferma este în mișcare constantă, prin urmare, dispozitivele de fixare rigide pot deforma pereții. Înainte de a se alătura rafturilor la punctele de prindere, nodul obține o anumită libertate de mișcare în următoarele moduri.

Pe căpriori făcute învecina tăietura mauerlat. Piciorul Urmatoarea intareste unghiile: unghii două pe diagonală în mauerlat pe ambele părți ale căpriorilor și unul - în mauerlat de sus pe verticală (sau plăci de metal cu găuri pentru cuie) și paranteze.

 1. Rafturile coboară dincolo de pereți, iar colțurile metalice sunt fixate pe Mauerlat.
 2. Utilizarea structurilor metalice de fixare numite "sanie".
 3. Piciorul cavoului se sprijină întotdeauna pe Mauerlat, dar și pe căpriori, iar Mauerlatul se poate deplasa unul față de celălalt, dacă există o astfel de nevoie.
 4. Pentru a reduce riscul de demolare a acoperișurilor abrupte cu vânturi de furtună, corzile, pastelele și distanțierele sunt legate cu grinzi suspendate cu cleme și capse și picioarele cu răsuciri ale firelor.

Schema de conectare pentru picioarele de rafturi

Adunarea suportului glisant

La deschideri semnificative ale unui acoperiș este necesară extinderea construcției picioarelor de rafturi folosind următoarele metode de conectare:

 1. oblic: capetele caprioarelor sunt îmbinate de sus cu un bolț cu un diametru de 12-14 mm la un unghi de 45%
 2. Butt: capetele plăcilor de acoperiș sunt tăiate cu 90%, placi de garnituri de rosturi decalate pe ambele părți cuie (șuruburi filetate)
 3. înfășurat: capetele plăcilor sunt tăiate în orice unghi, iar plăcile sunt așezate unul peste celălalt.

Sistem de conectare a coroanelor stratificate cu alte elemente ale structurilor

Modul de conectare Ridge de sus:

 1. Plăcile sunt tăiate într-un unghi, astfel încât dispozitivul de conectare a acestora este dens și este îndoit de două laturi.
 2. Picioarele sunt fixate direct pe creastă cu ajutorul unui fierăstrău de forma dorită la capătul grinzilor.
 3. Picioarele sunt legate între ele prin suprapunerea vârfului creastei cu unghii sau șuruburi metalice.
 4. Folosind orice tip de fixare, trebuie să vă asigurați suplimentar - să faceți armarea tuturor structurilor conexiunii prin plăci sau plăci metalice.
 5. Grinzile agățate la sarcini mari sunt conectate între ele printr-un dinte unic sau dublu sau "într-un vârf" (a se vedea nota de subsol).

Comentarii:

Componentele principale ale grinzilor suspendate

 1. Sistemul de conectare în spike este foarte puternic, deci este adesea utilizat în lucrul cu lemn. Un ghimpe este o parte proeminentă la capătul unui jurnal, care intră într-un cuib, un diblu sau în ochiul unui alt jurnal. Mărimea și forma bolțului trebuie să se potrivească cu forma și mărimea soclului sau a orificiului.
 2. Conectarea cu un dinte: la sfârșitul unui jurnal se taie un pas, la capătul celuilalt - o crestătură; treapta și canelura trebuie să corespundă între ele în formă și dimensiune, atunci legătura bustenilor va fi densă.

Toate ansamblurile de compuși picior cu alte elemente transversale pentru o mai mare fiabilitate necesită structuri suplimentare de fixare: bolțuri, șuruburi, cleme sau șuruburi, în care gaura este făcută în panourile 1 mm mai mici decât diametrul șurubului și suportul de pe ambele părți colmatat elemente conectate.

conexiune Ridge metoda naslonnyh căpriori unul cu altul în partea de sus prin intermediul unor pini do vpoldereva când jurnalele interconectabile sunt tăiate în uluc bușteni poltolschiny și bușteni caneluri sunt perfect una în alta. Apoi ansamblul este consolidat cu șuruburi și brațe suplimentare.

Pentru ca acoperișul să fie la același nivel, picioarele cavității trebuie să fie aceleași. Pentru a face acest lucru, mai întâi trebuie să faceți un șablon pentru cadrele și tăieturile ulterioare ale celorlalte grătare. Acesta este modul în care acționează profesioniștii.

Se pare că totul nu este dificil, dacă există un cap și o mână. Dar, ca în orice afacere, este necesară o experiență: acoperișul este un proiect serios, nici un amator nu va fabrica un sistem de noduri comune ale unei ferme de lemn mai bine decât un profesionist.