Acoperiș de șold cu mâinile proprii - dispozitivul unui sistem de rafturi

Horn

Un acoperiș de șold este un fel de acoperiș cu patru pene, în care două patine au o formă trapezoidală, iar celelalte două (fețe finale) sunt triunghiulare (cu același nume "solduri"). Dacă rampele de la capăt ocupă întreaga zonă de la creastă la streașină - acesta este acoperișul șoldului, dacă nu este atins până la muchia - semi-fină.

Acoperisul casei are o dublă funcție - pe de o parte, este destinat să protejeze clădirea de influențele externe, iar pe de altă parte - este proiectat să decoreze clădirea și să-i dea o individualitate.

Din punct de vedere istoric, Rusia a preferat un acoperiș mai simplu și unic, în timp ce europenii preferă un acoperiș cu patru pante sau șold, care prezintă avantaje și dezavantaje în anumite condiții.

Acoperișul acoperișului - avantaje și dezavantaje

Pro:

 • rezistența minimă la sarcina vântului față de un acoperiș arc. Deoarece toate pantele sunt înclinate, vântul nu creează o presiune distructivă asupra balustradelor;

 • o mai mare rigiditate a structurii. Este atinsă datorită nervurilor colțului, care sunt conectate în apropierea fasciculului de susținere al creastei;
 • posibilitatea de aranjare a mai multor proeminențe, care asigură o protecție suplimentară a pereților casei;
 • estetică.

contra:

 • complexitatea calculului și instalării;
 • costuri mai mari de implementare a proiectului;
 • reducerea spațiului mansardei (în special, în locul în care sunt instalate suporturile diagonale);
 • imposibilitatea mansardei;
 • Iluminarea naturală este posibilă numai prin instalarea de ferestre în tortul acoperișului.

Deoarece deficiențele nu sunt critice - un acoperiș cu patru căi de tip șold este practicat în mod activ în construcția modernă a caselor private.

Soiuri (tipuri și tipuri) ale acoperișului de șold

Studiind structura sistemului de jgheaburi al acoperișului de șold, trebuie remarcat că în cadrul acestei specii există mai multe soiuri de structuri. La rândul său, acest lucru face ajustări procesului general de ridicare a cadrului sistemului de rafturi.

Clasic acoperis de șold

Aceasta diferă prin susținerea nervurilor diagonale pe grinda de susținere a skate-ului și prin amplasarea stâlpilor la aceeași înălțime. Elementele individuale ale acoperișului șoldului corespund triunghiului (pedantelor) și trapezoidelor (rampelor).

Designul sistemului de bare și aspectul acoperișului de șold (standard, standard)

Acoperiș de șold acoperiș acoperiș

Se distinge prin absența unui fascicul de sprijin pentru skate. Aceasta conduce la faptul că toate marginile diagonale converg la un singur punct, iar rafturile scurte obișnuite sunt deja adiacente acestora. Un astfel de acoperis este preferat în prezența unei cutii pătrate a casei. Dar formarea unui nod de skate fiabil este destul de complicată.

Proiectarea sistemului de bare și a aspectului acoperișului de șold acoperis

Acoperiș din lână

Se distinge prin prezența unor pedrante verticale în care pot fi instalate ferestre. Imaginea prezintă diferența dintre cele două soiuri de acoperișuri semi-regale (olandeză și daneză).

Designul sistemului de bare și aspectul acoperișului de șold olandez. Designul sistemului de bare și aspectul acoperișului de șold danez

Spărtură de șold ruptă sau șold de mansardă

Cea mai dificilă construcție a construcției sistemului de acoperiș acoperiș, ca în acest caz, toate pantele acoperișului au zone diferite și se deosebesc în unghiuri diferite. Stratul acoperit (mansardă) vă permite să organizați mai rațional spațiul interior sub acoperiș și în plus față de spațiul suplimentar de locuit pentru a da casei un aspect spectaculos.

Schema dispozitivului sistemului de rafturi și aspectul acoperișului de șold rupt (tip mansardă)

Construcția acoperișului

Indiferent de varietatea acoperișului, toate speciile au aceleași elemente ale sistemului de jgheaburi al acoperișului de șold:

Dispunerea circuit al grinzii creasta din sistemul sarpanta ipohondru creasta zimțată grinzi suport sau grinzi - este utilizat pentru acoperiș ipohondru clasic, servește ca element de sprijin pentru care căpriori sunt atașate diagonală;

Dispunerea circuitului de căprior diagonale diagonale (laterale) căpriori acoperiș ipohondru (lateral, margine sau unghiul de căpriori nakosnoe) - Rafter piciorul mai lung, care este conectat la un capăt creasta la un unghi ascuțit, formând o latură a triunghiului;

Dispunerea circuitului acoperișului centrale căpriorilor căprior centrale gambrel - panouri de aceeași lungime, care sunt adiacente fasciculul creasta și forma trapezoidală a marginii acoperișului. Între ele sunt șanțuri intermediare;

Structura acoperișului intermediar de acoperiș al șanțului intermediar sau obișnuit al acoperișului de șold formează planul pantei trapezoidale, distanța dintre ele determinând funcționarea sistemului de rafturi;

Amplasarea capotei acoperișului de șold Narodnik sau rafturii scurte - un element structural care este atașat la coronamentul diagonal, formează o prelungire triunghiulară și părțile unghiulare ale trapezoidelor.

Calculul acoperișului șoldului

Calculul sistemului de acoperiș de șold este efectuat ținând seama de astfel de condiții:

 • vânt în regiune. Cu cât este mai mare, cu atât este mai mică panta și cu atât este mai puternică întreaga structură. Pentru a echilibra vântul puternic, capurile centrale și diagonale sunt mai groase;
 • cantitatea de precipitații. Există o relație inversă. Cu cât este mai mare precipitația - cu atât este mai abruptă abruptul, astfel încât zăpada și ploaia nu creează presiune asupra sistemului de bare;
 • tip de material de acoperire. Fiecare tip de material de acoperiș pune la dispoziție cerințele pentru cutie și are, de asemenea, o anumită greutate. Acești factori trebuie luați în considerare la etapa de proiectare;
 • necesitatea de a izola acoperișul. În acest caz, etapa de stabilire a grinzilor este calculată ținând cont de lățimea materialului de izolare termică. În plus, distanța dintre grinzi depinde de gradul și secțiunea transversală a lemnului.

Tabelul parametrilor distanței dintre grinzi în funcție de secțiunea lemnului și de tipul lemnului

Calculul materialului de acoperiș se realizează conform formulelor luând în considerare unghiul pantei acoperișului. Panta optimă pentru acoperișurile de diferite tipuri este prezentată în tabel:

Tabelul - unghiul de înclinare a acoperișului în funcție de materialul de acoperire Tabelul - unghiul înclinării acoperișului, în funcție de tipul de acoperire

Unghiul înclinării rampei determină amplasarea rafturilor. La rândul său, așezarea grinzilor intermediare se calculează după cum urmează:

 1. Mai întâi, o linie axială este aplicată pe bandajul superior al peretelui de capăt;
 2. apoi se calculează jumătate din grosimea fasciculului de creastă și se aplică linia primului dintre grinzile centrale intermediare;
 3. în plus, capătul tijei de măsurare și linia de plasare a grinzilor centrale intermediare menționate mai sus sunt combinate;
 4. O linie a conturului interior al peretelui lateral este aplicată la capătul opus al tijei de măsurare;
 5. punctul care rezultă este așezarea grinzilor intermediare.

Relația dintre lungimea grinzilor și fixarea acestora se calculează cu ajutorul unui factor de corecție, valoarea căreia depinde de unghiul de înclinare al pantei acoperișului. Lungimea cavității este determinată prin înmulțirea oțelului cu un factor.

Dispozitivul acoperișului șoldului. Instalarea sistemului de rafturi.

Unul dintre sistemele comune de acoperiș este acoperișul de șold, diferența caracteristică fiind prezența a patru patine, două dintre ele având forma unui triunghi și două trapezoidale.

Dacă toate laturile sunt triunghiulare, atunci un astfel de acoperiș este numit un acoperiș cu brate și se aplică unei clădiri, toate laturile cărora au aceeași lungime.

Caracteristici de design ale acoperișului de șold

Prezența a patru pante, înclinate spre fiecare parte a casei, oferă un design raționalizat și, prin urmare, o rezistență ridicată la sarcina vântului. Prin urmare, în regiunile cu vânturi frecvente și puternice, acest design este foarte comun.

Dar dacă există o mulțime de zăpadă și unghiul de înclinare este mare, atunci poate fi o avalanșă. În acest caz, pentru a asigura siguranța oamenilor, este mai bine să se prevadă instalarea de suporturi de zăpadă, care să poată reglementa acest proces.

Cu fronton acoperiș șold acoperiș clasic în comun prezența a două rampe laterale lungi, și distinge frontoane absenta in loc, care sunt aranjate două fețe triunghiulare înclinate îndreptate spre streașină.

O altă caracteristică constructivă este reprezentată de prezența a două vârfuri, pentru conectarea cărora este așezat patina, dar în acoperișurile acoperite nu este, deoarece toate vârfurile triunghiurilor se convertesc la un punct.

Dacă șoldul (elementul de acoperiș triunghiular) este realizat numai în partea superioară a structurii, atunci un astfel de acoperiș este numit un acoperiș semi-auriu.

În mod independent, poate distinge „acoperiș danez“, din care o trăsătură caracteristică este că, în treimea superioară a acoperișului fronton are puțin sprijin din căpriori.

Acest lucru permite utilizarea rațională a acestor caracteristici de proiectare, de exemplu, pentru ferestrele dispozitivelor sau elementele de ventilație. Avantaje mari sunt oferite proprietarilor de case, care au ales acoperișul pentru construirea nivelului mansardei.

De ce acoperișul este șold?

În mod direct, cuvântul "hip" este de origine finlandeză și literalmente tradus ca "staie de hayon". În construcția unui astfel de acoperiș, șoldul este cel mai adesea numit elementul de acoperiș triunghiular, care se învecinează cu partea finală a clădirii.

Dar există altă determinare șold, pe baza căruia așa-numitele margini, care este un element structural al acoperișului format de două plane adiacente, de multe ori triunghiulare și trapezoidale.

Astfel, se obține, care poate fi numit acoperiș ipohondru, razele care sunt limitate astfel nervuri și, respectiv la, un acoperiș poate fi considerate formă opusă altor construcții - văi, care are de asemenea o pantă „margine“, dar nu și cu un unghi extern și cu intern.

Partea cornică a acoperișului șoldului are întotdeauna o mică înălțime care oferă o vedere completă spre acoperiș și servește pentru a proteja pereții casei de ploaie. Și un alt nume alternativ - un acoperiș cu patru picioare - destul de simplu, obținut prin numărul de patine.

Elemente ale acoperișului șoldului

Dar, în ciuda formei destul de simple de construcție, dispozitivul acoperișului șoldului este o sarcină destul de complicată, în special în cazul muncii independente.

Și principala problemă este legată, în primul rând, de ridicarea sistemului de rafturi, care nu are suporturi verticale.

Construcția sa constă din două tipuri de figuri geometrice familiare:

 • trapez, a cărui formă depinde de raportul dintre creastă și streașină,
 • un triunghi care devine o alternativă la pediment, dar, spre deosebire de el, aranjează neapărat la un anumit unghi orizontul, astfel încât să formeze cu elementele trapezoidale un unghi comun.

Într-o măsură mai mare este într-o astfel de caracteristică de design a acoperișului este principala dificultate în construcția sa, precum și utilizarea metodei convenționale a modului în care razele satisfăcut, nu va funcționa datorită faptului că elementul de creasta nu acoperă întreaga lungime a casei de pe.

Pentru a crea un suport pentru căpriorii șoldurile lor este conectat la unghiurile crestelor, și în cele din urmă a obținut un fel de diagonală, care mai târziu trebuie să fie instalat pe diferite linii de lungime, numit narozhnikami, dintre care un capăt este montat în zona de streașină, iar al doilea - spre creastă.

Construcția acoperișului de șold este făcută din elementele:

 • skate, care îndeplinește funcția de conjugare a tuturor elementelor acoperișului și a axei structurale principale a structurii;
 • cornișe de filamente de colț care leagă șina de școală și colțurile cornișe ale acoperișului. Elementele principale de încărcare sunt în număr de 4 unități;
 • capriori, numărul cărora depinde atât de configurația, cât și de dimensiunea acoperișului. O caracteristică distinctivă este că lungimea lor nu este aceeași. Ele sunt susținute de grinzi de colț de plafoane sau de un mauerlat special instalat și sunt atașate la curelele unghiulare (picioarele);
 • carcasă, privată și intermediară. Elemente ale primului set pe creasta și în jos la margine, intermediarii și pornind de la partea de sus a acoperișului, pe șipcă creastă și se încheie la mauerlat, dar ține cont de faptul că sunt utilizate numai pentru elementele care cheia de boltă a acoperișului, pe solduri sunt nici una.

Acoperiș de șold cu mâinile lor pas cu pas, video:

Cum se calculează corect acoperișul șoldului?

Calculul începe după ce unghiul viitorului acoperiș este determinat și suprafața sa este măsurată. Pentru primul parametru, factorii determinanți sunt încărcările vântului în zona în care este construită casa și greutatea materialului de acoperiș.

Pentru regiunile cu vânt puternic, alegerea unui unghi de înclinare mai mic este soluția potrivită, însă în acest caz volumul spațiului sub acoperiș va fi redus în mod corespunzător, ceea ce nu va permite crearea unui mansardă sau a unui mansardă cu drepturi depline.

Acoperișurile cu membrană, deși nu sunt cele mai populare pentru această formă de acoperiș, nu au cerințe pentru unghiul de înclinare.

Calculați zona acoperișului de șold este simplă, cu condiția să fie cunoscute toate dimensiunile. Apoi folosim cunoștințe din cursul geometriei, și anume, suma suprafeței a două trapezuri și triunghiuri egale. Puteți folosi un mod mai simplu - calculatoare online, însă prima opțiune este preferabilă, deoarece poate lua în considerare toate nuanțele designului.

Este important să se determine că lungimea trebuie să fie ghidată nu de dimensiunea casei însăși, ci de lungimea cornișului, deoarece acoperișul presupune prezența unei mici înălțimi. Datele primite sunt importante și la achiziționarea de materiale, dar în acest caz este necesar să se ia în considerare faptul că unele dintre ele sunt stivuite cu o suprapunere.

Sistemul de acoperiș cu balamale: cum se face un calcul?

Momentul cel mai important în construirea unui sistem de construcție sarpanta ipohondru, care este o structură de susținere pentru materialul de acoperire, și trebuie să reziste la greutatea și, de asemenea, să fie suficient de robust pentru a rezista influențelor externe: vânt, precipitații, etc...

Chiar dacă se intenționează ca acoperișul de șold să fie ridicat cu propriile mâini, este mai bine să încredințezi proiectanților calculele.

În prima etapă se determină care sarcină totală trebuie să reziste la sistemul de acoperiș, în timp ce valorile maxime sunt luate în considerare atât în ​​ceea ce privește greutatea structurii în sine, cât și greutatea totală a acoperișului împreună cu materialele de izolare. De asemenea, se iau în considerare efectele vântului, precipitațiile, înălțimea casei și așa mai departe.

Ca urmare, sarcina normativă este determinată pentru 1 m 2, dar pentru grinzi dimensiunile sunt liniare. Prin urmare, la o treaptă egală cu 1 m, unitatea primește sarcina normativă obținută ca urmare a calculelor. Dacă pasul este diferit în orice direcție, se aplică un factor de corecție.

Atunci când se construiește un sistem de raft, este important să se țină seama de faptul că mai întâi trebuie să efectuați calculele pentru fiecare dintre elementele sale separat, deoarece fiecare dintre ele poate fi supus unor sarcini diferite, de exemplu, partea cu vânt și partea înclinată. Înainte de a începe lucrul, pe baza calculelor, se face un desen de desen, în care sunt indicate toate punctele principale:

 1. amplasarea fasciculului de creastă;
 2. poziția picioarelor de rafturi;
 3. lungimea consolei;
 4. localizarea grinzilor intermediare și a elementelor cumuloase.

Pentru comoditate, puteți utiliza scheme speciale de calcul sau tabele care arată raportul dintre dimensiunile elementelor între ele. Dar totuși, fără o pregătire adecvată, nu puteți face față, mai ales fără cunoașterea încrezătoare a geometriei.

Instalarea acoperișului de șold: caracteristicile ei înșiși

1. Instalarea structurii acoperișului de șold, ca oricare altul, începe cu construcția sistemului de bare de acoperiș. Dar în acest caz există unele diferențe semnificative. Înainte de începerea tuturor lucrărilor, ar trebui să fie furnizate schele auxiliare, reprezentând o ușoară creștere a lucrărilor comandantului.

2. După aceasta, puteți continua instalarea primului element - un fascicul de crestături, care este atașat la suporturile verticale ridicate anterior, amplasate în trepte de 3-5 m.

Apoi, este instalat Mauerlat, care servește la distribuirea uniformă a sarcinii acoperișului la componentele structurale ale casei. Acesta este situat în centrul peretelui exterior sau cu o deplasare la marginea interioară.

3. După instalarea și fixarea Mauerlatului, este posibil să începeți instalarea picioarelor diagonale de rafturi care se conectează la colțurile exterioare și nakosnyh fixate pe interior.

Ele sunt fixate cu suport pentru Mauerlat și linia diagonală, în timp ce fixarea se face la înălțimi diferite.

4. Următoarea etapă se referă la instalarea șanțurilor, care sunt fixate sub suporturi diagonale la un unghi de 45 °. Apoi puteți continua instalarea liniilor intermediare, care au două puncte de susținere: în partea de sus a creasta, marginea de jos spre Mauerlat.

Acestea sunt instalate cu un anumit pas uniform, care variază în medie între 1 și 1,2 m. Pentru a îmbunătăți proiectarea grinzilor intermediare prin intermediul unui element, acestea sunt fixate suplimentar pe peretele rulment al casei, cu ajutorul unor fire metalice sau capse.

Cum se instalează picioarele rafturi exact și în același plan? video:

Consolidarea sistemului de lambriuri și a lăcuitului

Pentru aceasta, se utilizează o metodă pentru a face incizii pe bara în locurile corespunzătoare.

Apoi, ar trebui să vă gândiți la consolidarea suplimentară a întregii structuri, de exemplu, folosind un bolț - o bară specială, instalată între umerii Mauerlata și oferind o mai mare fiabilitate pentru picioarele de rafturi. Pentru a mări capacitatea portantă a structurii, se pot folosi rafturi speciale care conectează suprapunerea și curelele.

De asemenea, cu privire la caracteristicile de rezistență ale acoperișului afectează alegerea materialului pentru fabricarea de lăzi, pentru care este cel mai bine să folosiți placa, dar, în funcție de materialul selectat și greutatea, puteți opri alegerile și pe un bar cu o secțiune transversală de 40 × 40 sau 50 × 50 mm.

Pasul latinelor poate fi practic orice și este determinat de tipul de material de acoperiș. De exemplu, pentru șindrile moi este recomandată o cutie continuă, în alte cazuri este posibil să se concentreze pe o treaptă de la 20 la 50 cm.

Toate tipurile de cherestea utilizate în construcția sistemului de acoperiș și a acoperișului trebuie tratate cu antiseptice și ignifuge, dar este de asemenea important să alegeți un material uscat pentru a preveni deformarea structurii și distrugerea dimensiunilor sale liniare.

Alegerea materialului de acoperiș este adesea determinată de dorințele și gustul proprietarului clădirii, dar se iau în considerare caracteristicile structurale și arhitecturale ale casei, peisajul înconjurător, prețul, greutatea, complexitatea instalării și alți factori.

În plus, pentru a crea condiții de trai confortabile, ar trebui să aveți grijă de dispozitivul unui tort de acoperiș complet cu straturi de căldură, abur, fonic și impermeabil.

Și un mic sfat: dacă se decide să se ridice un acoperiș de șold cu mâinile proprii, apoi pentru a simplifica sarcina, puteți ordona producerea acestuia pe baza unui desen făcut anterior. Desigur, costul va crește puțin, dar nu prea mult, deoarece în plus va trebui să plătiți doar serviciile specialiștilor, iar materialul va trebui să fie achiziționat.

Cu această opțiune, urmând cu strictețe desenul și urmând toate calculele, este cu siguranță posibil să se facă față lucrului.

Sistemul de acoperiș cu balamale acoperiș: specificul dispozitivului și descrierea procesului de instalare

Acoperișurile de șold atrag o listă impresionantă de beneficii convingătoare. Printre acestea există o formă eficientă, uniformitatea încălzirii și protecția fiabilă a casei de precipitații. Datorită lipsei de pedunchiuri la structurile șoldului, încărcările semnificative ale vântului nu sunt periculoase. În comparație cu versiunile cu două versiuni, există mult mai puține motive să se teamă de deformări.

Lista de plusuri poate fi continuată, dar fluxul lor este frânat de o circumstanță foarte importantă: sistemul de acoperiș cu balamale de acoperiș nu vă place simplitatea dispozitivului. Cu toate acestea, complexitatea nu va opri constructorul independent, dacă este familiarizat cu nuanțele construirii unui schelet cu patru schelete.

conținut

Caracteristici ale acoperișurilor șoldului

Acoperișurile acoperișului de la frații doi se deosebesc prin faptul că în construcția lor nu există pereți verticali de pedunchiuri. Locul frunzelor a ocupat pantele triunghiulare situate la capete, ceea ce a redus semnificativ volumul real și vizual al acoperișului. Efectul economic al diminuării volumului este o problemă controversată. La tăierea materialelor de dimensiuni mari pe șolduri, costurile sunt opuse. De exemplu, așezarea unei plăci profilate sau instalarea plăcilor metalice vă va forța să scoateți achiziția unei acoperiri de o jumătate de ori mai mult decât să dotați o structură standard înclinată. Achiziționarea de materiale din categoria pieselor va reduce bugetul pentru construcții, deoarece acoperișul acoperișului acoperișului nu va trebui să fie cheltuit.

Prin analogie cu oricare dintre structurile de construcție, acoperișul șoldului poate fi divizat în mod condiționat în forme geometrice simple. În cea mai simplă versiune fără conjugări și capături, ea are două perechi de raze simetrice: două triunghiuri și două trapezoide. Pe această bază, acoperișul de șold a fost dat un nume paralel "patru-pantă".

În fața plină, tăierea seamănă cu un acoperiș triunghiular obișnuit. Profilul structurii este o configurație trapezoidală, care poate fi, de asemenea, împărțită într-un dreptunghi cu două triunghiuri îndoite în oglindă pe laturi. Forma trapezului depinde de preferințele arhitecturale ale proprietarului. Acesta este determinat de raportul dintre lungimea proeminenței cornierei și lungimea creastei. O parte din proiectare, delimitată de un dreptunghi, este construită în conformitate cu standardele de acoperire tehnologică suspendate sau stratificate.

Pedometrele înlocuite ale șoldului sunt instalate sub un unghi la orizont, deoarece Ele sunt obligate să se alăture laturilor înclinate ale trapezoidelor. Aici, în dispozitivul lor, este principala prăpastie a sistemului de bare de șold, deoarece metoda obișnuită de așezat nu va funcționa. La urma urmei, rula creasta nu acoperă complet rampa. Prin urmare, picioarele coapsei șoldurilor și părțile triunghiulare ale stingrelor mari legate de ele nu au nimic în realitate să se bazeze pe tocuri superioare.

Sprijinul pentru ele va fi legături speciale, care leagă fuga de colț cu colțurile structurii. Dacă vă uitați la structura hipoplastică de sus, atunci căprizele filamentare vor arăta ca o diagonală. Direcția instalării a devenit motivul obținerii celui de-al doilea nume tehnologic - "diagonal". Firește, să se bazeze pe diagonală va fi raznovevelye lungime de cavitate, ele sunt instalate perpendicular pe prelungirile acoperișului. Ei au propriul nume - narozhniki.

Rezumând informațiile, obținem că în construcția cadrului de acoperire pentru acoperișul șoldului vor fi implicate:

 • Piciorușe ordinare, sprijinite de partea inferioară de pe Mauerlat sau de grinzile tavanului. În funcție de tipul de sprijin, ele pot fi suspendate sau stratificate.
 • Șanțuri diagonale care leagă colțurile acoperișului și marginile șinei. Rețineți că ele sunt utilizate nu numai în aranjarea colțurilor convexe ale acoperișurilor șoldului, dar și în construcția de unghiuri concave ale capetelor.
 • Frunzele care formează planurile de șold și părțile de zgârieturi mari care se învecinează cu căpriori.

Instalarea picioarelor suspendate și stratificate stratificate se efectuează în conformitate cu regulile conform cărora se construiește un sistem de trotuar cu un acoperiș arcuit. Ne vom ocupa de omologii lor diagonali și de pietrele cu picior.

Piciorușe diagonale ale structurii

Având în vedere aranjamentul diagonal, este ușor de ghicit că lungimea cocoșilor este mai mare decât lungimea picioarelor obișnuite. În plus, ele servesc ca sprijin pentru Narodniks. Având în vedere ceea ce încărcăturile de încărcare sunt încărcate de o dată și jumătate mai mult decât analogii obișnuiți. Deoarece ele sunt realizate pentru a fi asociate cu două plăci dintr-o secțiune egală cu aceeași dimensiune a materialului pentru picioarele obișnuite.

Împerecherea gropilor acumulate rezolvă simultan trei probleme tehnice:

 • Vă permite să creșteți sarcina fără a dubla secțiunea transversală a elementului purtător fără riscuri.
 • Oferă posibilitatea de a obține un element diagonal de design de orice lungime, fără a fi slăbit de zonele de construire.
 • Elimină necesitatea achiziționării intenționate a unei bare pentru rafturile de nailon.

Datorită lungimii lor, grinzile diagonale necesită suporturi suplimentare, numărul cărora depinde de lungimea cavității.

Suporturi pentru capriori diagonal

Indiferent de amploarea construcției, orice schemă a sistemului de jgheaburi al acoperișului de șold include suporturi pentru consolidarea picioarelor diagonale. Dacă dimensiunea proiectată este mai mare de 9 m, i. E. acoperă o distanță echivalentă a contoarelor, fermitatea acestuia fiind asigurată de doi stâlpi suplimentari. Pentru spanurile mai mici decât un suport situat în zona superioară a intervalului este suficient.

Ca suport pentru raftilinele diagonale pot fi folosite:

 • Stand, instalat vertical direct pe podea. Între aceasta și suprapunerea se pune o bucată de impermeabilizare, dacă suportul trebuie să se sprijine pe placa de beton armat.
 • Brace. Este instalat, așa cum ar trebui să fie, sub stropilinele înclinate, sub un unghi al cărui dimensiune este permisă să varieze între 45 ° și 53 °. Valoarea pantei nu are o importanță deosebită. Este important ca balamaua să susțină raftilina pe cea mai încărcată secțiune. Călcâiul inferior al strutului se sprijină pe stânga.
 • Sprengel. Este o fasciculă scurtă în formă de T din fascicul, întoarsă cu capul în jos. Utilizat în dispozitivul cu deschideri mari, care necesită două sau mai multe suporturi de armare. Pivotul este instalat astfel încât baza sa să fie perpendiculară pe șanțul canelat. Puneți-o în partea de jos a unei deschideri mari, mai aproape de colțul acoperișului. În locul unui sprinter, poate fi folosit un rack simplu obișnuit.

Acționați din nou suporți suplimentari dintr-o placă dublă sau o bară, setată la cele mai încărcate puncte.

Cu nuanțele dispozitivului, suportul pentru rama acoperișului șoldului va introduce revizuirea video:

Nuanțe de susținere a grinzilor cioplite

Călcâiele superioare ale cornierului diagonal se bazează pe ruta creasta în diferite moduri. Alegerea metodei depinde de caracteristicile structurale ale sistemului de rafturi:

 • În rafturi cu o singură rulare de-a lungul axei centrale a acoperișului, picioarele diagonale de rafturi sunt susținute direct de pe consola de rulare.
 • Sistemul de acoperiș cu două pârtii și grinzi diagonale căpriori din lemn se bazează pe Sprengel, care, la rândul său, se bazează pe cele două curse.
 • Cadrele pentru schelete cu două pârtii și căpriori de lemn este utilizat în plus față de Sprengel priboina - Boardwalk Shorty coaserea căpriori obișnuite în zona de creastă. Grosimea șnururilor de armare de la 5 cm și mai mult.

Călcâiul șanțurilor diagonale pentru aterizare pe una dintre pozițiile superioare de sus este împrejmuit după fapt. Fixarea este făcută cu unghii. Pentru a întări, dacă este necesar, fixarea poate fi răsucită prin cleme de sârmă sau metal.

Călcâiele inferioare de șervețele pot fi reținute în colțul Mauerlate-ului sau într-un fascicul de colț special instalat. Poți doar să te sprijini. Strângeți picioarele diagonale de crăpături cu capse metalice, înconjurați o garnitură sau colțuri din lemn.

Emoțiile și căile aparatului

Edificiile formează șolduri și părți triunghiulare ale unor raze mari. Partea superioară a jumătății piciorului se sprijină pe diblu, călcâiul inferior al lui Mauerlat, bara de bordura sau fasciculul podelei din lemn.

Montarea nazhnikov poate fi făcută:

 • Prin tăiere. În gropile selectați cuiburile, astfel încât semi-picioarele rajidelor adiacente să nu se așeze una față de cealaltă. Se recomandă ca distanța dintre tăieturi să fie de cel puțin 20 cm. Prin urmare, în etapa de instalare, localnicii au voie să se deplaseze pentru a nu tăia cuiburile într-un singur punct.
 • Prin instalarea de bare de craniu, servind ca suport pentru semicercuri. Blocurile de 50 × 50 mm sunt construite de-a lungul marginilor inferioare de pe ambele părți ale cornierului diagonal. Prezența lor vă permite să refuzați tăieturile, ceea ce slăbește în mod semnificativ elementul rulment.

A doua opțiune este mai ușor de utilizat și mai preferabil din cauza rigidității crescute a structurii. În plus, el absolut nu se obligă să schimbe pitch de instalare de o jumătate de plafon: ele pot fi situate unul față de celălalt. Pentru munții Mauerlat sau pentru grinzi, lucrătorii sunt fixați în același mod ca și în cazul în care instalaau grătarele obișnuite.

Sistemul elementar de șaibă

Cea mai simplă modalitate de a încorpora o proprietate suburbană cu o structură cu patru pante este de a cumpăra și de a instala ferme de acoperiș finisate. Cu toate acestea, este mult mai interesant, mai util, este mai ieftin de făcut cu propriul dispozitiv de acoperiș de șold și cu un sistem de prindere adecvat pentru acesta. Mai ales dacă se planifică să se ridice peste o mică clădire economică, gazebo sau bucătărie de vară. Pe modele simple, merită chiar să exersați înainte de a vă depune eforturi către obiecte mai responsabile.

Rețineți că în exemplul de mai jos nu există o suprapunere, un pod nu este împrejmuit și nu există izolație. Patinoanele practic nu păstrează zăpada, adică pe picioarele portbagajului portant este sarcina minimă conform măsurilor standard. Principiul separării dintre nativnici nu a fost păstrat. Toate conexiunile nodale sunt realizate prin navigarea unghiilor și colțurile metalice. Antreprenorul va avea nevoie de o placă de 5 × 25 cm pentru fabricarea căpriorilor și traverselor, precum și un placaj impermeabil pentru construcția unei cutii continue, deoarece construcția este planificată să fie acoperită cu plăci bituminoase.

Etapa 1: Modelare și proiectare

Indiferent de complexitatea arhitecturala a structurii cladirii, are nevoie de un proiect. El va ajuta la determinarea formei optime și vă va salva de la achiziționarea de materiale suplimentare. Pentru un acoperiș simplu de șold cu sistem standard de rafturi, nu sunt necesare desene foarte complicate, dar este necesar să se facă cel puțin o schiță nepretențioasă.

Instrucțiuni pentru design simplificat:

 • Măsurăm lățimea / înălțimea / lungimea structurii. Conform datelor, desenăm profilul și fața completă a structurii pe o foaie de hârtie pe o scală, de exemplu 1:50. Aceasta înseamnă că toate dimensiunile vor trebui împărțite la 50. De exemplu. peretele casei cu dimensiunile de 5 × 2,5 m pe desenul realizat automat va fi reprezentat drept dreptunghi cu laturile de 10 × 5 cm. Dacă scade mic, scara poate fi aleasă mai mare - 1:40, 1:25, etc. Este de dorit duplicarea schiței pregătite de câteva ori în stoc.
 • Alegem înălțimea optimă a acoperișului și unghiul de înclinare a acestuia. Pentru aceasta, pe una din schițele de schiță, desenăm câteva variante ale conturului acoperișului. Determinați cele mai reușite și măsurați unghiul de înclinare al patinei viitoare.
 • Notăm cu dublul schiței punctul de instalare a coroanelor stratificate, acesta este un pas. Trebuie să împărțim ambele pereți în părți egale. Nu este necesar ca etapa de instalare sub rampa șoldului și pentagonală să fie aceeași. În exemplul respectiv, distanța dintre picioarele de creastă pe ambii pereți ai structurii este de 20 cm, ceea ce este de 50,8 cm. De fapt, etapa de instalare poate varia de la 0,4 la 2,1 m. Cu toate acestea, observăm că, de prea multe ori, rafturile instalate vor crește uneori consumul de material, dar prea rar va forța să consolideze proiectarea unei grătare suplimentare.
 • Definiți lungimea creastei. Desenați-l pe șablonul duplicat, dat fiind că bara de creastă ar trebui să lege un număr integral de perechi de grinzi. Vom lăsa distanțe egale de ambele margini ale zidurilor lungi.
 • Toate rezultatele sunt transferate în foaia principală și se calculează cantitatea de material necesar. Lungimea grinzilor este socotită în exterior, luând în considerare lungimea streașinului de 40-50 cm. Consumul de placaj se calculează pe baza numărului de panouri solide pentru fiecare plan al acoperișului cu patru pene.

Prin numărul de grinzi se calculează numărul de elemente de fixare. Unghiile vor fi necesare literalmente în toate nucile. Colțurile de pe fiecare raft ar trebui să fie o pereche. Nu uitați să cumpărați o placă cu o mică marjă în cazul unor defecte în munca dvs. Pentru construirea unui acoperiș de șold, cărămizi și pereți din beton spumos va necesita un bar pentru a construi un mauerlat. Nu este necesar dacă sistemul de tavan este instalat pe pereții de lemn.

Etapa 2: Instalarea părții principale a acoperișului șoldului

Primul lucru pe care îl vom face este să construim o pădure auxiliară, pe baza presupunerii că un master-house de lungime întreagă trebuie așezat între planul unei mese auto-făcute de tip banc de înaltă și o fugă de creastă.

Instalarea sistemului de acoperiș pentru viitorul acoperiș de șold reprezintă începutul instalării părții de creastă a structurii:

 • Pe pereții clădirii se conjugă cu șoldurile, unghii de-a lungul plăcii auxiliare, a cărei margine trebuie să coincidă cu axa centrală. Între placi tragem dantele care repetă axa centrală.
 • Încercăm o pereche de căpriori până la capătul structurii. Ar trebui să treacă direct sub dantelă. Evidențiați faptul că liniile tocurilor superioare sunt tăiate, fără a uita că între picioarele cavității va fi o rulare de 5 cm grosime.
 • Conform modelelor obținute, pregătim straturile de sticlă stratificate.
 • Noi stabilim picioarele de rapel pe perete pe semnele părții de bază a sistemului. Fixați temporar un cui.
 • Noi stabilim o alergare de creastă între călcâiele superioare, care mai înainte s-au bazat în mod liber unul pe celălalt.
 • Îi prindem pe căpriori.
 • Pentru mauerlat sau pentru coroana superioară a casei, fundul grinzilor este fixat cu colțuri metalice.

Tabelele auxiliare sunt demontate, nu vor mai fi necesare.

Etapa 3: Construcția de patine de șold

Partea articulată a sistemului de rafturi este fixată în același mod: tocurile inferioare cu colțuri spre mauerlat sau spre coroana superioară, cele superioare sunt fixate cu unghii. Lucrarea se desfășoară în următoarea ordine:

 • Încercăm primul raftilin cu nucă la rampă, rețineți faptul că linia este adormită. Partea inferioară a rafturii trebuie să treacă exact prin punctul de marcare al colțului.
 • A văzut surplusul marcat. Îngustăm piciorul diagonal pe consola de creastă, fixăm fundul cu colțurile.
 • În mod similar, facem și celelalte trei butoane.
 • Umplem bastonul de șold cu Narodniks, încercând în prealabil fiecare piesă la locul potrivit și tăind excesul.
 • Noi stabilim lucrătorii cu raze pentagonale.

După terminarea lucrărilor căpriori boltite printr-un singur fir de legare la încorporat în perete sau prize de lemn într-o a doua coroană la o rafală puternică de vânt a suflat în afara construcției nu este. Există o modalitate de răsturnări de situație marcaj de sârmă recoaptă în ambreiajul încă în procesul de construcție pentru fixarea ulterioară a sistemului acoperișului. Deasupra răsucirii firului trebuie să existe încă trei rânduri de zidărie sau două rânduri de blocuri de spumă.

Sistemul de acoperiș finit este prevăzut cu o cușcă. În cazul acoperișurilor moi, ca și în cazul de mai sus, ca strat de acoperire, placa este făcută solidă dintr-un centimetru, placaj sau plăci similare. Între plăci sau plăci se lasă un spațiu de 3 mm. Sub materialele rigide, lățimea este construită dintr-o bară cu etapa de instrucțiuni recomandată.

Construcția de acoperișuri de șold complexe

Principiul construirii cadrelor de acoperiș de șold cu o arhitectură mai complexă este ușor diferit de exemplul dat. Secvența de lucrări este exact aceeași. Adevărat, structurile stratificate de acoperiș sunt încă mai rezonabile și mai fiabile pentru a fi fixate cu ajutorul butașilor. Este foarte de dorit să se utilizeze suporturi pentru raftilinele diagonale. Și înainte de instalarea piesei de creastă, sunt instalate cadre de sprijin cu o bază inferioară și o creastă de colț în partea superioară. O altă schimbare a unghiului de înclinare a patinelor la susținerea tăieturii trebuie luată în considerare la etapa de proiectare.

Cum se construiește un sistem de structură mai complex pentru un aspect interesant de acoperiș de șold la film:

Sistemul de șanțuri de tip șold este mai complicat decât cel al acoperișului obișnuit, dar îl puteți înțelege. În multe cazuri este de preferat construcția în patru etape, mai interesantă atât în ​​case, cât și în pavilioane și alte clădiri de uz casnic. Varianta descrisă a construcției va ajuta să învețe elementele de bază ale construcției structurilor șoldului și, cu un rezultat reușit, continuarea va fi în mod necesar urmată.

Instalarea și instalarea sistemului de grătare a acoperișului de șold

Acoperișul acoperișului este unul dintre tipurile de acoperiș gable, construcția acestuia cuprinzând două rampe principale trapezoidale și două extremități triunghiulare, formând o suprafață închisă cu o fâșie comună. Dacă rampele laterale sunt situate de-a lungul întregii zone, de la creastă la streașină, atunci acoperișul se numește acoperișul șoldului și, dacă nu ajung la pervaz, jumătatea arborelui.

Tipuri de structuri de acoperis pentru acoperișuri de șold

Dacă structura cavității se sprijină numai pe pereții principali ai clădirii, se numește agățat și dacă are puncte de ancorare suplimentare în detrimentul zidurilor din interiorul casei, atunci are numele de un nazal.

Dacă sistemul de lambriuri se sprijină numai pe zidurile exterioare ale clădirii, se numește agățat

 1. Sistemul de suspensie este utilizat, de obicei, pentru a construi clădiri mici care nu au pereți interiori portanți. În acest caz, grinzile verticale, care susțin căpriorii, sunt fixate pe bara de suprapunere a plafonului.
 2. Sistemul de aspirație, care are mai multe puncte de referință, este mai ușor de asamblat, astfel încât acesta poate fi folosit pentru a ridica clădiri de mari dimensiuni cu un număr mare de pereți interiori. În partea superioară, o bară orizontală este așezată orizontal, la care se fixează apoi suporturile verticale care susțin căpriorii. În mod obișnuit, suporturile cu partea superioară sunt atașate la fascicul de creastă. În interiorul acoperișului, se formează un cadru care are unghiuri drepte, astfel încât să poată rezista unor sarcini grele chiar și cu suprafața maximă a acoperișului. Rafturile verticale de cornișe stratificate se sprijină pe pereții intermediari, iar în partea superioară sunt atașați la fascicul de rulare a creastei, datorită căruia un schelet rigid de formă dreptunghiulară

Dacă clădirea are doi pereți principali, atunci în partea de sus a rafturilor verticale este așezată o grindă de strângere, care consolidează grinzile și distribuie sarcina pe întreaga zonă a stâlpilor verticali de susținere.

Pentru crearea unui acoperiș înclinat, sistemul raftier este cel mai potrivit, deoarece are un grad mai ridicat de rezistență și face posibilă facilitarea construcției acoperișului, repartizând uniform greutatea acestuia pe întregul cadru al clădirii.

Sistemul de acoperișuri de acoperiș de șold poate avea mai multe structuri diferite în modul de instalare, fiecare dintre ele presupunând prezența anumitor caracteristici în timpul asamblării.

 1. Sistemul de rafturi tradiționale. În această construcție, nervurile diagonale se sprijină pe fasciculul suport al creastei principale, iar crengile sunt la aceeași înălțime. Un astfel de sistem constă din două triunghiuri isoscel și două trapezoidale. Sistemul de rafturi al acoperișului clasic de șold este alcătuit din două triunghiuri și două trapezoidale
 2. Sistemul cu balamale. Un astfel de design nu prevede prezența unui fascicul de colț de susținere, deoarece este dispus deasupra clădirilor într-o formă pătrată și constă din patru curse identice de formă triunghiulară. Toate marginile diagonale converg la un punct comun, iar ei sunt uniți de lucrători scurți. Doar profesioniștii pot face un nod fiabil de creastă al acoperișului de la sol. Sistemul de acoperiș din corturi constă din patru raze triunghiulare care converg cu părțile lor superioare într-un singur punct
 3. Semi-holmovaya construcție. Un astfel de sistem asigură prezența unor părți verticale în pantele frontonului în care pot fi instalate ferestre standard. Acoperișul semi-înalt are secțiuni verticale ale copacilor în care se pot introduce ferestre obișnuite
 4. Terasă acoperită (mansardă). Acesta este cel mai complex și consumator de timp sistem de acoperiș de șold, deoarece toate pantele au forme și pătrate diferite și se deosebesc una de alta în unghiuri diferite. Un astfel de acoperis permite o utilizare cât mai eficientă a zonei sub acoperiș și crearea unor spații de locuit suplimentare. Construcția de acoperiș ruginit sau mansardă vă permite să echipați în spațiul de sub acoperiș spațiu complet de locuit

Cum se calculează un sistem de rafturi pentru un acoperiș de șold

Atunci când se calculează construcția șanțurilor de șold de acoperiș, trebuie luați în considerare următorii factori.

 1. Grad de încărcare vânt regională. Cu cât este mai mare, cu atât este mai mic unghiul pantei acoperișului și sistemul este mai puternic. Grinzile principale de susținere trebuie să fie făcute din lemn gros.
 2. Cantitatea de precipitații. Cu cât mai multă ploaie cade în fiecare an, cu atât mai abrupte trebuie să fie pantele acoperișului pentru a evita o presiune foarte mare asupra structurii caprioarelor.
 3. Un material pentru acoperirea acoperișului casei. În funcție de tipul și greutatea materialului de acoperiș utilizat, se selectează sistemul de dragare. Acest factor este luat în considerare la etapa de proiectare a casei.
 4. Izolarea termică a acoperișului. Lățimea de izolație, gradul și grosimea fasciculului sunt luate în considerare la calcularea etapei de montare a grinzilor.
 5. Unghiul acoperișului. Pasul acoperișului afectează alegerea materialului de finisare.
Fiecare material de acoperire are propria gamă acceptabilă de pante de acoperiș

Valoarea unghiului de înclinare a pantei acoperișului determină poziția tuturor grinzilor. Localizarea grinzilor intermediare se calculează după cum urmează:

 1. Pe bara superioară a peretelui lateral se aplică o linie axială.
 2. Mijlocul fasciculului de creastă este determinat de-a lungul grosimii și linia de localizare a primului șanț intermediar central este respinsă.
 3. Capătul barei de măsurare este conectat la linia macaralei de sprijin centrale marcate anterior.
 4. La celălalt capăt al barei, linia conturului interior al peretelui de capăt este bătută.
 5. Punctul care va fi obținut în etapa anterioară și va fi amplasarea rafturilor intermediare.

Relația dintre dimensiunea grinzilor și lungimea lor (proiecție orizontală) este determinată de factorul de corecție a cărui valoare este direct proporțională cu unghiul de înclinare al rampei. Dacă multiplicați mărimea stocului cu acest coeficient, puteți stabili lungimea exactă a grinzilor.

Tabel: factorii de corecție pentru determinarea lungimii grinzilor

Formule pentru proiectarea capriorilor

În procesul de dezvoltare a unui proiect pentru orice acoperiș, trebuie să determinați unghiul exact al pantei, care este necesar pentru toate calculele ulterioare.

Calculul suprafeței acoperișului de șold

Calcularea suprafeței acoperișului este după cum urmează:

 1. Determinați înălțimea creastei conform formulei h = d / 2 · tg α (unde d este lățimea clădirii, α este unghiul de înclinare al rampei și h este înălțimea coamei).
 2. Calculați dimensiunea canelurilor laterale conform formulei c = d / 2 · cos α.
 3. Gasim lungimea coroanelor diagonale l = √ (h 2 + d 2/4).
 4. Considerăm aria acoperișului, pentru care adăugăm suprafețele tuturor elementelor structurii (două trapezoidale și două triunghiuri):
  • zona de panta triunghiulara S1= 1/2 · d / 2 · c;
  • zona pantei trapezoidale S2= 1/2 · (b + k) · e, unde b este lungimea cornierului, k este lungimea rundei de creasta, e este inaltimea pantei trapezoidale;
  • S = 2 (S1 + S2).
Pentru a determina zona acoperișului de șold, este necesar să se utilizeze formulele de zonă ale unor figuri geometrice simple: un triunghi și un trapez

Calcularea distanței dintre grinzi

Cele mai multe sisteme de raft sunt create cu un pas între două grinzi de 1000 mm. Valoarea minimă permisă a pasului este de 600 mm.

 1. Alegem distanța aproximativă dintre grinzi, ghidată de dimensiunile standard (de exemplu, ia acest parametru egal cu 0,8 m).
 2. Măsurăm sau luăm din documentația proiectului lungimea rampei. Să presupunem că este de 12 m.
 3. Lungimea rampei este împărțită de pasul ramificației selectat anterior, rezultatul fiind rotunjit și adăugat 1. Obțineți 12 / 0.8 + 1 = 16.
 4. Împărțiți lungimea rampei cu numărul obținut în al treilea paragraf. Pasul rezultat va fi de 12/16 = 0.75 m = 75 cm. Valoarea rezultată va fi egală cu distanța dintre axele centrale ale coronamentului.

Lucrări pregătitoare

Sistemul de desen al căpriori este o condiție prealabilă pentru construirea acestui tip de acoperiș, deoarece nu există circuite identice care sunt gata pentru utilizare imediată, fără a lua în considerare tipul specific de construcție și amplasarea construcției sale.

Cu cât sistemul de acoperișuri este mai complex, cu atât calculele sunt mai exacte, deoarece acestea vor afecta nu numai calitatea lucrărilor efectuate, ci și costurile acestora.

Desen structura principală a nodurilor trebuie sa indice cu exactitate dimensiunea tuturor elementelor sistemului, dispunerea lonjeroanelor diagonale pervaze creasta la grinda și locul de atașare la mauerlat ferme schelete.

Instrumente necesare pentru montaj:

 • nivelul de construcție;
 • bomfaier;
 • un ciocan mare;
 • ruleta lunga;
 • cablu de construcție;
 • un capsator;
 • burghiu electric;
 • klepalnik;
 • foarfece de tăiere metalice;
 • cuie;
 • bara de măsurare.

Materiale pentru lucru:

 • Mauerlat - bar 100x100, 100x150, 150x150;
 • rafturi - o secțiune de placă 50x150, o bară de 100x100 sau 150x150;
 • Runs, un bar pentru skate și paturi - un bar 100x100, 100x150, 100х200;
 • traverse de bare 50x100, 50x150;
 • Rafturi, elemente de susținere a unui jug - o bară 100x100, 150x150;
 • stâlpi, plăci 50x100;
 • panouri vânt, capăt, depuse și vântul fasciculului - 20x100, 25x150;
 • draperii 25x100, 25x150;
 • mantaua continua - foi de placaj sau OSB 12-15 mm (necesitatea de mansardare continua este determinata de tipul de material de acoperis);
 • plăci de fixare din oțel;
 • cuie, șuruburi, ancore. La instalarea unui acoperiș, se folosesc elemente de fixare metalice, care sunt necesare pentru a conferi structurii rigidității suplimentare

Atunci când se construiește un acoperiș de șold pe o clădire cu fascicule care se micșorează, experții recomandă folosirea unor dispozitive speciale de fixare plutitoare pentru a compensa mișcarea coroanelor.

Atunci când se construiește un sistem de grătare într-o casă din lemn, se recomandă utilizarea unui sistem de alunecare pentru fixarea coroanelor, care compensează deformarea clădirii atunci când se micșorează

Video: asigurarea rigidității acoperișului șoldului

Caracteristicile sistemului de jgheaburi al acoperișului șoldului

Toate tipurile de sisteme de acoperiș de șold prezintă detalii identice, care creează structura de cadru:

 • Fasciculul de creastă este necesar pentru dispozitivul unui acoperiș clasic, având sarcina de bază. Toate grinzile de sprijin diagonale sunt atașate la aceasta;
 • marginile nakosnye diagonale sau laterale și căpriori înclinate sunt fixate pe latura unei creasta la un anumit unghi pentru a crea laturile unui triunghi isoscel;
 • Grinzile centrale sunt montate pe fascicul de creastă, creând marginile rampei sub forma unui trapez. Între ele sunt grinzi pentru a crea o serie intermediară;
 • Grinzile obișnuite sunt necesare pentru crearea unui plan în formă de trapez. Pasul dintre ele este determinat de calculul, care a fost dat mai sus;
 • Narodnikul este un element adițional care este atașat la cornișorul diagonal, creând coada triunghiurilor și elementele unghiulare ale trapezoidelor. căpriori Nakosnye defini forma rampelor de acoperiș, rafturi verticale elimina sarcina de pol creasta și lonjeroanele și Sprenger narozhniki da sistemului rigiditatea necesară

Video: colectăm căpriori

Tehnologia de creare a sistemului de șold de căpriori

Deci, ca structura sarpantei se află o sarcină mare, atunci toate nodurile și conexiunile trebuie să fie în strictă conformitate cu tehnologia, în caz contrar, acoperișul nu va fi capabil de a îndeplini pe deplin funcțiile lor.

Instalarea componentelor principale

Adunarea nodurilor se reduce la următoarele acțiuni:

 1. Noi pregătim căpriori. Determinăm unghiul de înclinare al capului, lungimea suporturilor scurte și grinzile de aspirație, care suportă o sarcină semnificativă. Pentru a obține toate elementele cu lungimea necesară, se folosește metoda de îmbinare a placilor de suprapunere. Pentru aceasta am pus două plăci unul peste celălalt cu o suprapunere de 1 m și le-am fixat cu cuie aranjate în ordine eșalonată. Aceasta este calea cea mai simplă și durabilă de a se alătura picioarelor cavității. Cea mai durabilă și mai fiabilă metodă de îmbinare a picioarelor de rafturi este atașarea
 2. Reparăm Mauerlatul. Am montat bara de-a lungul întregului perimetru al zidurilor clădirii în partea superioară. Grinzile se suprapun cu un număr mare de puncte de fixare, cu baza pereților lagărului. Conectăm îmbinările cu cleme metalice. Cilindrul Mauerlat este fixat la capătul superior al peretelui prin intermediul unor șuruburi de ancorare
 3. Între perete și fascicul de bârne am plasat un strat de material de acoperiș pentru a crea o barieră hidro. În cărămidă, beton, beton spongios și case arbolitic sub Mauerlat, se toarnă o curea din beton armat cu știfturi pre-fixate pentru a instala bara. Pinul trebuie să aibă un diametru de cel puțin 10 mm și să se extindă la aproximativ 30 mm dincolo de centură. Terenul dintre știfturile - de la 1 la stratul de acoperire 2 m creează gidrobarer între mauerlat și peretele materialului absorbant.
 4. Am stabilit un fascicul centralizat între cele două laturi scurte ale Mauerlatului pentru o rezistență suplimentară sub rafturi. O astfel de alergare este necesară pentru a crea un acoperiș de șold al unei suprafețe mari.
 5. Am montat posturi de suport. Ele servesc ca suport pentru fuga de creasta. Stâlpii de susținere sunt montați în stânga și servesc ca suport pentru cursa de creastă
 6. Am montat fasciculul de creastă. Atunci când instalați creasta acoperișului șoldului, este necesar să efectuați măsurători exacte, deoarece acesta va menține întregul sistem de acoperiș. Precizia instalării este verificată de nivelul în înălțime. Efectuarea lucrărilor privind construcția fasciculului de creastă necesită măsurători precise, deoarece are cea mai mare încărcătură în sistemul de acoperiș de șold
 7. Am bătut picioarele cavoului. Am montat șanțurile centrale și după ele diagonala. În timpul instalării, partea inferioară a grinzilor este susținută de Mauerlat. Acest lucru se poate face în două moduri: cu tăiere sau cu suporturi de sprijin. În primul caz, decupați canelura din Mauerlate, introduceți caprioarele în ea și fixați-le cu colțurile metalice. În cel de-al doilea caz, punem pur și simplu căpriorii pe Mauerlat și punem un bloc cu o tăietură oblică sub el. Ele sunt de asemenea fixate folosind un colț metalic.
  Rafting picioarele pot fi fixate la Mauerlat în două moduri: cu o crestătură și pe o bară de susținere
 8. Dispozitivul nodului de pe fascicul de creastă este realizat prin metoda "în jumătate de copac". Pentru a face acest lucru, tăiați o crestătură pe capătul picioarelor cavității, care ar trebui să fie egală cu jumătate din grosimea plăcii. Apoi conectăm aceste crestături una cu cealaltă și le fixăm cu unghii sau nageli. Se pare un nod puternic de creastă. Pentru o rezistență mai mare, fixăm toate nodurile cu colțurile din oțel. Pentru a crea un nod puternic de creastă pe acoperișul șoldului, se folosește metoda de tăiere "în jumătate de copac"
 9. Există o presiune foarte mare asupra coronatelor diagonale, așa că le întărim cu ajutorul rafturilor care sunt montate pe tavan sau se fixează barele sub un anumit unghi. Puteți utiliza o gaură sub forma unui fascicul în formă de T, desfășurat la 180 °. Sprengel este unul dintre elementele auxiliare pentru asigurarea rigidității necesare a sistemului de lambriuri, care transferă o parte din sarcina sa către Mauerlat
 10. Am montate rafturi obișnuite în mod similar cu cele centrale care formează marginile structurii trapezoidale. Partea inferioară a fasciculului este susținută și fixată la Mauerlat, iar partea superioară este susținută de fasciculul skate.
 11. Instalăm meșteșugarii, pe care îi fabricăm dintr-o tablă solidă. În locul fixării lor pe grinzile lungi, facem butași speciali sau punem grinzile de sprijin și asigurăm forța necesară cu ajutorul elementelor de fixare metalice. Pentru a simplifica munca, lucrătorii pot fi instalați necontrolat. Embrionii sunt fixați printr-o tăiere în grinda rafterului și sunt montați în tablă de carton

Toate detaliile din lemn ale sistemului de grătare înainte de asamblare sunt prelucrate prin mijloace refractare și antiseptice speciale.

Video: sistemul de acoperiș acoperiș acoperiș

Crearea unei structuri de acoperiș încovoiat este un proces lung și complex, care necesită atenție fiecărui detaliu particular. Dar, dacă efectuați corect și corect toate etapele de lucru, atunci, ca rezultat, veți obține un acoperiș frumos, durabil și sigur pentru casa dvs.