Cât de mult cântărește?

Horn

Tăvile profilate - un material de construcție din tablă de oțel profilate (foaie ondulată). Greutatea plăcii ondulate depinde de grosimea plăcii de oțel, de înălțimea și de forma ondulațiilor. Panoul ondulat este împărțit într-un panou de perete - marcajul "C", acoperișul sau universalul - marcajul "NS" și poartă - marcajul "H". Înălțimea și lățimea utilă a foii profilate sunt de asemenea indicate în marcaj. Grosimea foii în marcaj nu este indicată.

Producția de carton ondulat este reglementată de GOST 24045-94

 • C8-1150 - panou ondulat cu o înălțime de 8 mm, cu o lățime utilă de 1150 mm.
 • H60-845 este o foaie profilată cu înălțime de 60 mm, cu o lățime utilă de 845 mm.

Caracteristicile tehnice ale plăcii profilate pentru acoperiș - dimensiuni, tipuri și avantaje avantajoase ale materialului

Profilist este un material de construcție care este realizat sub formă de foi metalice separate, care sunt special concepute pentru a acoperi toate spațiile pentru a le proteja de precipitații, vânt și alți factori externi.

Acest material este fabricat din oțel galvanizat, folosind metoda profilării la rece, după care suprafața foilor se prelucrează pe o formă ondulată.

Profilist este unul dintre materialele de cea mai înaltă calitate și durabilă și, prin urmare, cererea de achiziție și utilizare în procesul de construcție a structurilor crește treptat.

Care este diferența dintre foaia profilată acoperită și tabla ondulată?

Placa profilată este mult mai dificilă decât placa ondulată, iar gama ei este mult mai mare.

Tăvile profilate se caracterizează printr-un grad ridicat de absorbție a zgomotului, dar atunci când acoperișul este acoperit cu o foaie profilată, este necesară aplicarea suplimentară a materialelor de izolare fonică. De asemenea, datorită faptului că tabla ondulată este o structură rigidă cu un teren complex - aceasta permite utilizarea acesteia în timpul instalării la orice înălțime și poate rezista încărcăturii grele.

De fapt, tabla ondulată și foaia profilate sunt aceleași materiale, doar foaia ondulată este cel mai adesea numită material de acoperire, iar bordajul ondulat este un strat universal.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele materialului pe fata:

 • Profilistul posedă o stabilitate considerabilă la influența coroziunii, a unui strat ultraviolet și a unei ploi de ploaie.
 • Datorită prezenței proprietăților de alunecare, zăpada sau murdăria de pe acoperiș nu rămâne, dar trebuie imediat evacuate.
 • Durata lungă de viață utilă a materialului este de aproximativ 50 de ani.
 • Este posibilă instalarea ușoară și ușoară a stratului de acoperire, fără a avea multă experiență în construcții.
 • Versatilitate în aplicare.
 • Un aspect plăcut.
 • Ecologic și siguranța profilată. La temperaturi ridicate, compușii toxici nu sunt eliberați.
 • Masa nesemnificativă simplifică procesul de transport al foii profilate pe locul lucrărilor de construcție.
 • Prețul accesibil pentru achiziționarea foii profilate vă permite să achiziționați produsul la un cost mediu.
 • Oferă fiabilitate și protecție împotriva scurgerilor.

Dezavantaje ale foii profilate:

 • Materialul în vreme însorită este foarte fierbinte.
 • Izolarea fonică slabă - un sunet pronunțat de ploaie care se încadrează pe acoperiș.
 • Dacă instalarea lucrărilor de construcție este efectuată neprofesional, atunci integritatea acoperișului poate fi compromisă.

După cum puteți vedea, o minoritate este un dezavantaj, ceea ce permite vorbirea despre universalitate, practică înaltă și funcționalitatea materialului.

Tipuri de foi profilate pentru acoperișuri și alegerea celor mai bune

Tipul de rulment este conceput pentru a crea partiții și pereți. Puteți să-l cumpărați pentru un preț mic și să aranjați o comandă individuală atunci când aveți nevoie de foi de o anumită dimensiune.

Acesta vă poate ajuta să construiască nu numai unele elemente ale clădirii, dar, de asemenea, pentru a repara acoperișul și să facă finisarea fațadei, pereții, tavanul și chiar a construi un gard puternic cu ușurință.

Când este calculat pe metru pătrat, acest material are o greutate redusă și o rezistență bună.

Placa profilată pe perete are un profil dreptunghiular sau trapezoidal cu o acoperire polimerică sau poate fi zincat. Dacă faceți ziduri din acesta, ele vor fi mult mai ușoare în greutate decât structurile din beton armat. Placa profilată pe perete este convenabilă și ușor de tăiat dacă este necesar să se realizeze lucrări de fațadă sau de fațadă, instalarea elementelor portante și, de asemenea, pentru a produce structuri metalice decorative.

Caracteristicile tehnice ale stratului de acoperire

Înainte de a cumpăra materiale din tabla profilată, se recomandă să aflați câteva detalii despre caracteristicile utilizării sale în construcții din mai multe motive:

 • Pentru a alege cea mai bună și cea mai potrivită vedere din partea tuturor profilistilor pentru a vă îndrepta spre fațadă sau pentru a construi un gard și de a ști care sunt cerințele privind dimensiunea foilor folosite, deoarece posibilitățile de utilizare a materialului depind de acestea.
 • Dacă știți dimensiunea materialului, atunci puteți calcula cantitatea potrivită pentru cumpărare și, astfel, puteți economisi timp atunci când alegeți.
 • Puteti cumpara placa profila, care indeplineste toate cerintele stabilite de GOST 24045-94.

Profilul profilului: dimensiuni și greutate

Profesioniștii au o gamă largă de dimensiuni de lungime și grosime. În conformitate cu normele GOST 24045-94, lungimea tuturor tipurilor de foi profilate poate fi de la 2,4 până la 12,6 metri, iar lățimea este de 600-1850 mm și este determinată pe baza mărcii producătorului. Rezistența foilor profilate, în primul rând, depinde de grosimea lor.

Grosimea standard a plăcii profilate pentru acoperiș este de 0,5 și 0,55 mm.

Puteți vedea greutatea foii profilate în tabel:

Încă destul de des se fac foi cu o grosime de aproximativ 0,75, 0,8, 1 m. Dimensiunile foii de acoperiș profilate depind de zona în care sunt planificate să fie instalate, scop, sarcini și climă.

Lățimea plăcii profilate depinde de marca sa, de exemplu pentru marca HC35 lățimea plăcii profilate este de 1060 mm, iar înălțimea este de 35 mm. În consecință, înălțimea va fi de la 0,5 la 0,8 mm. Dacă ați ales foaia H75, lățimea foii va fi de 800 mm, înălțimea profilului este de 75 mm, iar grosimea metalului este de 0,7-0,8 mm.

Caracteristicile stratului de acoperire

Profesioniștii marchează în mod special pentru a indica diferențele dintre ele, inclusiv scopul și tipurile acestora. Acestea sunt notate cu litere latine (C - perete, H - poartă).

Datorită faptului că foile profilate de înaltă calitate sunt acoperite cu înveliș de lac (poliester, clorură de polivinil) în timpul fabricării lor, ele sunt plăcute din punct de vedere estetic. Viața lor utilă crește, de asemenea.

Materialul are multe proprietăți pozitive:

 • fluorescent;
 • rezistent la căldură;
 • anti-coroziune;

Materialul fără probleme tolerează orice influență externă și este ecologic.

Unde pot folosi profilul?

 • Atunci când se construiesc garduri atât permanente cât și temporare în scopul lucrărilor de reparații.
 • Pentru crearea de locuri de parcare și parcări sau copertine în locurile de vânzare a produselor.
 • Când se realizează un cofraj fix în timpul procesului de construcție.
 • Pentru a face panouri sandwich pe o tehnologie europeană specială pentru pereți.

Profilist este folosit ca încălzitor pentru fațade de diferite tipuri de spații:

 • industriale;
 • rezidențiale;
 • comerciale;
 • pentru acoperișurile de acoperiș din diferite clădiri.

Dacă doriți să realizați podelele din clădiri din tabla profilată, sunt create pereți despărțitori de tavan și pereți.

Fotografia acoperișului din tablă profilată

Cele mai populare marcări

Până în prezent, există o mare cantitate de materiale de la profilești și, de regulă, cea mai activă utilizare sunt doar câteva dintre ele, care sunt mult mai bune și mai ușor de utilizat. Cele mai solicitate marcaje pentru profilisti sunt:

 • C8. Această marcare a foilor profilate este cel mai des utilizată pentru acoperirea decorativă a pereților. Caracteristicile de performanță ale acestui brand au multe în comun cu plăcile C10, care sunt ideale pentru a construi garduri înalte cu dimensiuni mai mari de 250 cm.
 • N57. Profesionistii sunt rigizi si sunt potriviti pentru ridicarea diferitelor garduri si au un aspect atragator.
 • N75. Profesioniștii acestui brand sunt potriviți absolut pentru orice tip de lucrări de construcție și sunt stabili dacă sunt construiți din garduri de perete.
 • C21. Materialele din tabla profilată pot fi utilizate pentru lucrările de acoperiș, pentru construcția de garduri și pentru placarea pereților.
 • C18. Profesioniștii sunt făcuți sub formă de produse zincate obișnuite și le acoperă cu tot felul de materiale polimerice. Acestea sunt concepute pentru montarea acoperișurilor pe acoperișurile unui tip înclinat și garduri de protecție.
 • NS44. Această marcă poate fi utilizată pentru orice lucrări de construcție și instalare.

Acoperiș din proflista: calculul numărului de coli

Pentru a face calculul materialului pe acoperiș, este necesar să cunoașteți dimensiunea materialului și a acoperișului. În primul rând, se recomandă să începeți cu calculul sistemului de rafturi.

De asemenea, este necesar să existe informații despre greutatea estimată a structurii finite și valorile transversale ale grinzilor, având în vedere materialul de acoperire.

Componentele principale ale sistemului de cornișe sunt busteni și grinzi, care sunt destinate pentru construcția ramei de acoperiș. Calcularea stâlpului de așezare a grinzilor se face după calculele încărcăturii pe acoperiș, care ia în considerare greutatea acoperișului, acoperirea și greutatea acestuia.

Acest lucru se face pentru a asigura toate sarcinile posibile pe acoperiș. În plus, calculul sarcinii include greutatea lucrătorilor care vor fi implicați în instalarea sa și rafale puternice de vânt.

calcule:

 • Pentru a determina ce sarcină va fi optimă pentru rularea pieselor metru sistem de grindă cu zăbrele, trebuie să utilizați tabele cu calcule detaliate care se găsesc în literatura de specialitate privind construcția.
 • Calculează materialul total.
 • Numărul total de grinzi se calculează prin măsurarea lungimii unuia dintre ele.

Placă acoperiș

Placa de acoperiș este o construcție formată din mai multe straturi, care este făcută pentru a crea un acoperiș. Se compune din: o cușcă și o rebound, barieră de vapori, impermeabilizare și acoperiș. Singurul lucru care nu intră în el este sistemul de coroane.

Instalarea tortului de acoperiș se face în felul următor:

 1. Luați grilajul și instalați-l pe suprafața sistemului de rafturi. Între grinzi, puteți atașa un încălzitor de placă dacă acoperișul profilului este gablu, șold sau multi-încuietoare.
 2. Pe izolație există materiale de impermeabilizare.
 3. Pentru o foaie de profil, trebuie să instalați o cutie, luând în considerare golurile pentru ventilație.
 4. Placile profilate de acoperis sunt desfasurate.

Folosirea foilor profilate este destul de diversă și oferă o durată lungă de viață. Datorită acestui material este posibilă realizarea unor construcții separate sub formă de garduri și montarea acoperișului acoperișului acoperișului. Spre deosebire de cartonul ondulat, acesta are multe avantaje care îl fac indispensabil în procesul de construcție.

Videoclip util

Cât de corect să tăiem o foaie ondulată? Vizionați videoclipul:

Greutatea foii profilate: determinarea greutății diferitelor tipuri de foi

Tăvile profilate reprezintă un material de construcții căutat pentru a forma un acoperiș de calitate pe acoperiș. Înainte de cumpărare, toți parametrii sunt evaluați pentru a selecta materialul optim. O atenție deosebită este acordată greutății plăcii ondulate, deoarece este important ca stratul să nu exercite o încărcătură semnificativă pe pereții casei.

Caracteristicile materialelor

Important! Profilistul este un material de acoperiș accesibil, solicitat, practic și atractiv, format din oțel laminat de grosime mică, reprezentat de foi dreptunghiulare.

În timpul fabricării sale, se utilizează fără întârziere o presă specială, datorită căreia se strânge un profil trapez pe foaie. Pentru fabricarea acestuia se utilizează oțel zincat, iar în partea superioară este în mod necesar acoperit cu polimeri sau diferite acoperiri protectoare.

Important! Pe piață puteți găsi folii profilate care poartă, perete sau universal și care au diferențe semnificative în cost, greutate specifică și alți parametri, citiți mai multe despre tipurile de foi profilate.

Avantajele folosirii profilistilor includ:

 • o greutate mică de carton ondulat, care este mai mică decât alte materiale destinate formării acoperișului, astfel încât costurile de transport și formarea sistemului de caneluri sunt reduse;
 • greutatea foii profilate pe 1 m2, adesea utilizată nu mai mult de 10 kg;
 • durată lungă de funcționare, datorită rezistenței stratului de acoperire la coroziune, schimbări de temperatură, mucegai și degradare;
 • materialul este fiabil și durabil datorită capacității sale bune de încărcare, astfel încât chiar și o sarcină semnificativă de zăpadă nu va cauza deteriorarea stratului de acoperire;
 • ușurința și viteza de montare a plăcii ondulate, astfel că acoperișul poate fi acoperit cu acest material de către orice proprietar cu mâinile proprii și pentru asta nu este nevoie să utilizați unelte specializate.

Important! Datorită faptului că profilul metalic are o masă mică, acesta oferă un acoperiș ușor, ideal pentru structuri diferite.

Greutatea celor mai populare branduri de materiale

Profilistul este considerat universal, deci poate fi folosit pentru clădiri rezidențiale, clădiri temporare, garaje sau alte structuri. Poate avea un strat de polimer sau un strat protector de vopsea. Are grosimi diferite și alți parametri, prin urmare se recomandă să le studiați cu atenție proprietățile înainte de a alege foi specifice. Acest lucru este valabil mai ales pentru greutatea lor pe metru pătrat. Deoarece există multe tipuri de profiști, trebuie să evaluați caracteristicile fiecărui soi.

Tablă de perete

Este destinat acoperirii zidurilor clădirilor, precum și pentru formarea de garduri puternice și fiabile. Pentru producția sa se utilizează oțel de înaltă calitate, grosimea căruia variază între 0,5 și 0,7 mm, pentru detalii citiți: dimensiunile plăcii ondulate.

Greutatea foii profilate pe perete depinde de grosimea sa, deci dacă grosimea este de 0,45 mm, atunci greutatea tablei pe 1 mp m este de 4,52 kg, dar la o grosime de 0,7 mm această cifră este de 6,78 kg.

Suporturi de carton ondulat

Are un indice ridicat de capacitate de rulment, deci este ales pentru ridicarea de hangare puternice și durabile, pavilioane sau structuri similare.

Pentru fabricarea sa se utilizează bilete de oțel speciale, grosimea cărora variază între 0,7 și 1 mm. Greutatea este de asemenea dependentă de grosime, cu toate acestea, dacă este egală cu 0,7 mm, greutatea va fi 8,67 kg / m2, iar dacă este de 1 mm, greutatea este de 17.17 kg / m2.

Șipci profilate universale

Greutatea universului ondulat trebuie determinată cel mai des. Se utilizează în procesul de formare a acoperișului pe diferite structuri. Este prezentată în numeroase mărci, fiecare utilizată în anumite condiții. Atunci când alegeți un anumit brand, luați în considerare grosimea foii și condițiile de funcționare.

Tabelul greutății plăcii ondulate:

Important! Este nevoie de informații cu privire la greutatea de 1 m2 pentru calcularea corectă a indicatorilor de bază și parametrii de cadru pe acoperiș ca și în cazul în care acești parametri sunt luate în considerare, atunci este probabil că a făcut sistemul de schelete nu va putea face față presiunilor care să garanteze pericolul de a locui într-o casă ca asta, citește, de asemenea, : calculul sistemului de rafturi.

Criterii de alegere corectă a cartonului ondulat

Experții susțin că o coală mai profundă este achiziționată, cu atât este mai fiabilă.

Important! Un material de grosime considerabilă are o bună rezistență la procesul de coroziune, rezistă încărcărilor semnificative de la vânt și zăpadă, astfel încât acesta poate fi folosit în condiții dificile pentru o perioadă lungă de timp.

Pentru alegerea corectă a materialului de acoperire de calitate, sunt luate în considerare criterii importante:

 • Grosimea foii. Cu cât este mai mare, cu atât va fi mai dificilă și mai sigură. Este indicat să se aleagă un indice mediu, astfel încât încărcăturile pe sistemul de căpriori, mauerlatul și structura în ansamblu să fie mici, dar foile se confruntă perfect cu influențe diferite.
 • Consumul de metale. Parametrii și compoziția oțelului utilizat pentru a crea materialul afectează în mod direct greutatea foii, așadar înainte de a achiziționa direct se recomandă să studiați cu atenție calitatea materialului disponibil. Este recomandabil să vă concentrați asupra achiziționării de tipuri de oțel premium, deoarece acest lucru va avea un efect pozitiv asupra duratei de viață și calității stratului de acoperire.
 • Valoare înălțime. Cu cât este mai mare, cu atât este mai mare masa și capacitatea portantă a foii profilate. Profilul ridicat reduce în continuare suprafața utilă a materialului, ceea ce duce la creșterea consumului acestuia în timpul formării acoperișului.
 • Prezența unei acoperiri anticorozive. Oferă rezistență la coli înainte de procesul de coroziune, dar în același timp crește semnificativ greutatea acoperișului.

Astfel, atunci când alegeți un material, este necesar să luați în considerare o mulțime de criterii diferite, care fac posibilă obținerea unui înveliș de o calitate foarte bună și durabilă, în plus, citiți: ce fel de carton ondulat să alegeți pentru acoperiș.

De ce este determinată greutatea foii?

Greutatea acestui material de acoperire este considerată mică în comparație cu alte materiale similare. Calculul de masă este necesar pentru a rezolva o varietate de probleme:

 • ce parametri ar trebui să acopere structura coronamentului pentru greutatea acoperișului și încărcări diferite de la zăpadă, vânt și alte influențe atmosferice;
 • ce sarcină va afecta pereții și fundația structurii și acest moment ar trebui să fie gândit înainte de ridicarea structurii;
 • Cum vor fi transportate foile și transportate pe acoperiș.

Important! Cea mai solicitată este placa ondulată, care are o masă mică, deoarece este potrivită pentru grinzi diferite și nu are un efect semnificativ asupra construcției casei.

Astfel, este necesar să știți cât de mult cântărește cartonul ondulat în scopuri diferite. Acest lucru vă permite să calculați corect sarcina pe grinzi și pe peretele casei. Greutatea depinde de grosimea plăcii și de gradul materialului. Calculul trebuie făcut înainte de cumpărarea directă a foilor.

Greutatea foii de acoperiș

Greutatea profilistului este afectată de:

- Grosimea plăcii profilate;
- Lățimea, înălțimea, forma profilului (ondulații).

Cu cât este mai mare grosimea plăcii ondulate, înălțimea, lățimea ondulei, cu atât va cântări mai mult. În formă, profilul poate fi sub formă de trapezoid, dreptunghi, val, care afectează și indicele de greutate al foii.

Cum se calculează greutatea plăcii ondulate?

Cunoscând numărul de metri pătrați de foaie profilate necesare muncii, calculați pur și simplu indicele de greutate totală, înmulțind un astfel de număr cu greutatea de 1 pătrat. m.

La determinarea greutății foii profilate, este necesar să se folosească următoarea formulă: lungimea x lățimea x grosimea (caracteristicile foii ondulate).

IMPORTANT atunci când cumpărați carton ondulat pentru acoperișuri! Atunci când calculați cadrul de acoperiș cu grinzi, trebuie să știți care este greutatea unui pătrat. metru acoperiș selectat. Cunoașterea greutății vă va permite să calculați sarcina totală pe care o va avea structura. În consecință, este posibil să se înțeleagă ce ar trebui să fie o structură în ceea ce privește grosimea, de la care ar trebui să fie construite elementele.

Tăvile profilate: greutate și dimensiuni, masă

Tăvile profilate sunt cele mai utilizate în materialele de construcție. De fapt, podele profilate reprezintă o foaie de metal galvanizat, acoperită cu un film polimeric și având un profil de relief. În esența sa, foaia profilate este o foaie subțire de metal cu caneluri longitudinale extrudate. Datorită profilului, foaia obține o rigiditate care îi permite să nu vibreze, să nu se îndoaie și să nu se îndoaie. Aceste proprietăți fac posibilă utilizarea acestui material de construcție pentru a conferi o rezistență spațială fără utilizarea unui cadru suplimentar. O foaie ondulată, sau cum se numește uneori, este fabricată în fabrică. Videoclipul va da o idee despre procesul de producție.

Principalele avantaje ale foii profilate

 • durabilitate;
 • rezistență;
 • simplitatea instalării;
 • greutate redusă;
 • comoditate în depozitare și transport;
 • proiectare;
 • protecția mediului înconjurător.

Soiuri de carton ondulat

Distingeți acest material de construcție după tipul de aplicare și materialul polimer care acoperă foaia. Marcajul utilizează denumirile literelor care indică domeniul principal de aplicare: "C" - perete, "H" - lagăr și "NS" - perete-suport. Placa profilată pentru pereți este utilizată pentru fațadele cu fațade ale clădirilor și structurilor, pentru ridicarea gardurilor și pentru acoperișuri. O grosime mică de metal facilitează și accelerează instalarea. Banda de carton ondulată este utilizată ca o placare de pardoseală și tavan, precum și în cazul unei suprapuneri. Această foaie este adesea folosită în construcția de garaje, hangare, instalații prefabricate de producție. Un perete Nesusche poate fi numit un material universal, rezistă încărcărilor mai mari decât cele ale altor mărci și este utilizat în toate cazurile enumerate.

Parametrii de bază ai foii profilate

Grosimea plăcii, în funcție de marcă, poate fi cuprinsă între 0,4 și 1,5 mm. Greutatea stratului de zinc pe 1 mp m este de 275 grame, iar grosimea stratului de polimer este de 25-200 μm. Profesioniștii pot produce și în funcție de dimensiunile individuale, pe baza caracteristicilor obiectului în construcție. Trebuie remarcat faptul că utilizarea foilor de dimensiuni standard simplifică instalarea și calculul și are caracteristici tehnice standard. Aici este marcajul profilului cel mai comun: C8 1150/1200, aici "C" inseamna zona de aplicare - perete, profilul de "8" si 1150 latimea utila a foii. Marca C8 este lider în vânzări. O caracteristică a acestei foi profilate este grosimea și lățimea scăzută a rafturilor profilate, care depășesc înălțimea profilului.

Greutatea foii profilate

Un parametru important în alegerea unui material de construcție este greutatea acestuia. Greutatea depinde de aliaj, înălțimea profilului, grosimea plăcii. Tăvile profilate "C" sunt cele mai ușoare, un metru în exces cântărește în intervalul de 4,46-8,38 kilograme. Într-o foaie profilate de pereți care nu poartă, greutatea începe, de asemenea, la 4,46 kg. pentru un contor de funcționare și poate ajunge la 9,5 kg pentru foi cu îndoire înaltă. Banda de carton ondulată este din metal gros, deci are cea mai mare greutate. Pornind de la 5,63 kilograme pentru foile de H57 și ajungând la 18,09 kilograme de brand H153. Puteți găsi cu ușurință greutatea plăcii ondulate pe Internet. De exemplu, aici sunt câteva tabele din cele mai comune materiale ale diferitelor branduri.

Greutatea cartonului ondulat: cât de mult cântărește foaia și 1 m2 de material popular?

În prezent, atunci când piața construcțiilor este plin cu o varietate de materiale pentru acoperire se potrivesc gustul fiecărui client, nu este dificil de a găsi o acoperire de atractiv și de încredere, care combină practic, durabilitate și un aspect atractiv. O opțiune de versatil pentru un acoperiș de orice dimensiune, forma si panta de constructori cu experienta considera carton ondulat, al cărui principal avantaj este greutatea redusă. Mărimea și greutatea redusă permite căptușelii să faciliteze și să simplifice cadrul plafonului căpriori, ceea ce reduce costul financiar pentru acoperișuri. În acest articol vă vom spune cât de mult 1m2 din foaia profilate a mărcilor principale cântărește.

Caracteristicile și avantajele materialului

apel Pardoseala disponibile, materiale practice pentru acoperișuri, care este fabricat dintr-un oțel laminat subțire sub formă de foi dreptunghiulare de dimensiuni diferite, cu un profil trapezoidal, gofrate apăsați în aceasta specială. Este fabricat din oțel zincat cu vopsea sau polimer, ceea ce mărește proprietățile anticorozive ale materialului. Producătorii produc care poartă, de perete și versatil profilate foi de brand, care diferă în grosime, greutate și profilul locui. Acoperișurile acoperite cu acest material ieftin au următoarele avantaje:

 1. Tablă ondulată ușoară. Acesta cântărește mai puțin decât orice altă acoperire modernă pentru acoperiș, ceea ce reduce costurile de transport, construcția caprioarelor și instalarea structurii. Greutatea unui m2 de tablă profilate nu depășește 8-10 kg, în timp ce 1 m2 de plăci ceramice tradiționale cântărește 35 kg.
 2. Durabilitate. Stabilitatea materialului la coroziune, schimbări de temperatură, ciuperci și putregai fac din carton ondulat o acoperire fiabilă și durabilă pentru acoperiș, rezistând 15-15 ani de utilizare intensivă.
 3. Forța de aderență. Tabelele profilate au o capacitate mare de încărcare, astfel încât să reziste la o încărcare semnificativă a zăpezii.
 4. Ușor de instalat. Dimensiunile standard ale foii de material sunt potrivite pentru suprapunerea economică a acoperișului în orice zonă, în plus, instalarea se face fără utilizarea unor echipamente sau unelte speciale.

Fiți atenți! Placa ondulată cu greutate redusă permite utilizarea acestui material durabil și fiabil de acoperiș pentru reconstrucția sau repararea parțială a acoperișurilor vechi din ardezie sau faianță, fără demontarea structurii peste stratul uzat.

Greutatea principalelor clase de carton ondulat

Oțel profilate din oțel este utilizat pentru a efectua o varietate de sarcini de construcție: suprapunerea acoperișului, construirea de garduri temporare sau permanente, garduri, construirea de garaje sau hangare, placarea pereților. Fiecare tip de tablă profilată are caracteristici operaționale și tehnice potrivite pentru o anumită aplicare:

 • Foaia profilată de marcaje de perete este utilizată pentru garnituri de perete și pentru construirea de garduri sau garduri. Acest material este fabricat din oțel cu o grosime de 0,5-0,7 mm, cu o înălțime a profilului de 8-44 mm, o suprafață utilă de 1000-1100 mm. Greutatea cartonului ondulat din această specie este de 5,4-7,4 kg / m2.

Important! Pentru a calcula scheletul de acoperiș, trebuie să știți exact cât cântărește metrul pătrat de acoperire. Aceste date sunt folosite pentru a calcula sarcina agregată care intră pe structură pentru a determina grosimea, precum și compoziția elementelor sale.

Criterii de selecție

Maeștrii cu experiență în domeniul acoperișului știu că foaia profilată este mai groasă, cu cât este mai fiabilă. Materialul mai gros este mai eficient împotriva coroziunii, rezistă la încărcări mai mari de zăpadă și vânt și, ca rezultat, este menținut mai mult. Cu toate acestea, aceste branduri cresc încărcătura de pe rampele acoperișului și, de asemenea, costă mai mult. Greutatea plăcii ondulate este influențată de următorii factori:

 1. Grosimea oțelului. Biletul de oțel mai gros utilizat pentru producție este, cu atât este mai greu placa ondulată. Prin urmare, brandurile de rulmenți cântăresc mult mai mult zid.
 2. Conținutul de metal al aliajului. Compoziția și caracteristicile oțelului afectează greutatea foii profilate, deci înainte de a cumpăra este necesar să vă familiarizați cu calitatea metalului. Pentru acoperirea îndelungată a acoperișului, este necesar să se aleagă clasele de oțel galvanizat din clasa "premium" cu un conținut mai mare de metal din stratul anticoroziv, care cântărește mai mult.
 3. Valoare înălțime. Cu cât este mai mare valul, cu atât este mai mare greutatea, precum și capacitatea de încărcare a materialului. Cu toate acestea, profilul ridicat reduce suprafața utilă a plăcii ondulate, mărind consumul de acoperire.

Maeștrii profesioniști susțin că în alegerea acoperișurilor ondulate pentru echipamentele de acoperiș este important să se mențină un echilibru între suficiență și necesitate. În încercarea de a găsi vopseaua cea mai durabilă și mai sigură, nu merită să cumpărați o foaie profilată de 1 mm care să mărească semnificativ greutatea plăcii de acoperiș. Pentru suprapunerea clădirilor cu o singură etapă și a unor anexe, acestea recomandă alegerea mărcilor cu o grosime de 0,5-0,6 mm, iar pentru casele cu două etaje private - 0,7-0,8 mm.

Tăvile profilate C21 - caracteristici tehnice, descriere, preț

Profilata S21-1000 - unul dintre profilele cele mai versatile, utilizate pe scară largă în construcții moderne. Înălțimea trapezului de 21 mm asigură o capacitate suficientă de încărcare. De aceea profilată galvanizat C21 la fel de bine aplicabile structurilor expuse la vânt considerabile sarcini, și ca un acoperiș pentru acoperișuri la orice unghi de înclinare.

Tăvile profilate C-21 - producție și aplicații

Tăvile profilate C21, a căror producție nu necesită echipamente complicate costisitoare, este fabricată de multe întreprinderi de prelucrare a metalelor din Federația Rusă și din majoritatea țărilor CSI. Eliberarea acestuia este reglementată de un număr de documente normative. În special:

 1. Tăvile profilate C-21 sunt fabricate din oțel laminate la rece de calitate 01 și 220-350 în conformitate cu GOST R 52246-2004 cu strat de zinc.
 2. Foaia obișnuită profilată C21 - conform GOST 24045-94 și TU 1122-079-02494680-01.
 3. Placa ondulata galvanizata C21 este fabricata din otel galvanizat cu o acoperire polimerica conform GOST R 52146-2003.

Marcarea foii ondulate S21-1000 este descifrată după cum urmează (pentru un exemplu descifrăm cartonul ondulat C21-1000-0.7):

 • C - perete;
 • 21 - înălțimea trapezului profilului, mm;
 • 1000 - lățimea profilului util (de lucru);
 • 0,7 - grosimea metalului țaglei inițiale a oțelului galvanizat laminat;

Tăvile profilate C21 sunt una dintre cele mai populare tipuri de foi profilate. Este folosit pe toată durata construcției. În special:

 1. Acoperirea acoperisului a clădirilor industriale, publice, precum și a caselor individuale în orice unghiuri ale pantei acoperișului.
 2. Prefabricate clădiri și structuri temporare și permanente, forme arhitecturale mici, depozite, garaje, pavilioane comerciale.
 3. Diferite structuri ale cadrelor, inclusiv diafragme de rigiditate în construcția de blocuri.
 4. Structuri de scut pentru garduri și garduri.
 5. Construcții de pereți calde și neîncălzite.
 6. Garduri de întreprinderi industriale, case și case individuale.
 7. Acoperirea peretilor in reconstructia cladirilor si structurilor.
 8. Producția de structuri de pereți izolați și panouri sandwich prefabricate prefabricate.

În plus față de versiunea galvanizată, există, de asemenea, o folie poliesterică ondulată C21. Mai mult decât atât - acest tip de profil este cel mai adesea folosit de dezvoltatorii privați, deoarece durata lor de viață este mult mai lungă și pare mai estetică.

Tăvile profilate C21 - dimensiuni și caracteristici tehnice

Pistolul profilat C21, datorită greutății sale ușoare, este foarte convenabil de instalat. De exemplu, atunci când se construiește acoperișul unei case din foaia profilate C21-1000-0.7, greutatea unui metru pătrat de acoperiș va fi de numai 7,4 kg. Rigiditatea și capacitatea mare de încărcare a foii profilate S21, dimensiunile tăierii de foi care pot fi de la 1.0 la 12.0 m, minimizează numărul de îmbinări la minim. Acest lucru este deosebit de important atunci când se utilizează o placă profilate cu un val de 21 mm pentru acoperirea acoperișurilor. Cât cântărește cartonul ondulat C21 poate fi văzut în tabelul de mai jos.

Lățimea de lucru a foii profilate C21 este definită ca diferența între lățimea totală și mărimea suprapunerii longitudinale cu foile adiacente. La calcularea volumului de achiziție a foii ondulate S21, greutatea lotului este determinată de produsul de greutate de 1 pm. lungimea pe lungimea foii și numărul total de coli.

Tăvile profilate C21 - preț, cumpărare, calcule

Puteți cumpăra carton ondulat C-21 la orice magazin din lanțul hipermarketurilor de clădiri sau direct de la unul dintre producători, plasând o comandă prin telefon sau e-mail.

În tabelul de mai jos este indicat costul foii profilate C21, pe baza valorii medii de piață. Prețul foii profilate C21 cu acoperire polimerică depinde de tipul de acoperire și poate fi mai mult de 10% sau 300%.

Cumpărați foaia ondulată S-21 poate fi pre-specificată valoarea sa la momentul cumpărării de la vânzător sau reprezentantul regional al producătorului de carton ondulat. Atunci când achiziționați o foaie ondulată C21, al cărei preț este sub prețul pieței, asigurați-vă că solicitați un certificat și, după numărul lotului, verificați originea mărfurilor.

Uneori, pentru construirea diferitelor copertine și accesorii de uz casnic, folosiți o foaie ondulată C21, care nu poate fi achiziționată la un preț mult mai mic. Dar, în același timp, trebuie să ne dăm seama că durata de viață a unui astfel de material va fi mult mai scăzută decât cea a unui profil care îndeplinește pe deplin cerințele documentelor de reglementare.

La achiziționarea foii ondulate C21, prețul pe foaie va fi determinat de produsul de la prețul de 1 pm. profil pe lungimea foii. Deci, pornind de la datele de masă, atunci când cumpără bord galvanizat ondulat C21-1000-0.7, prețul unei foi de 6,0 m lungime va fi de 253x6 = 1518 ruble. cu TVA.

În general, foaia ondulată C21-1000 va fi pur și simplu indispensabilă pentru construirea unei case de țară sau a unei case de țară. Este fiabil, universal și durabil. De asemenea, acest material are calități decorative înalte, în special pentru variante cu un strat de polimer. În același timp, foile profilate C21 sunt foarte ușor de cumpărat absolut în orice oraș, iar prețul foii profilate S-21 corespunde complet caracteristicilor și calității. Mai mult decât atât - este probabil unul dintre cele mai bune materiale, bazat pe raportul preț / calitate.

Prin combinarea o varietate de culori, texturi si forme de foi profilate S21-1000, a face casa ta elegant și atractiv, iar gardul teren agricol al acestui profil va fi suficient de fiabile și capabil să reziste la majoritatea covârșitoare a capriciilor vremii.

Tăvile profilate H60 - caracteristici tehnice, aplicație, preț

Foaia profilată H-60 ​​- o excelentă opțiune pentru utilizarea ca cadru pentru suprapunere, precum și pentru un acoperiș cu părtinire standard. Citiți articolul și aflați despre caracteristicile tehnice și de proiectare ale acestui material, precum și despre prețurile medii ale acestuia.

Tăvile profilate H75 - descriere, caracteristici tehnice, aplicare, preț

Profilul H75 este o placă ondulată de sarcină, utilizată în principal pentru acoperișuri de clădiri și plafoane. În ultimul caz - fără crearea unui monolit cu beton și cu un număr minim de suporturi. Despre prețurile, dimensiunile și caracteristicile tehnice ale acestui profil, citiți în articol.

Tăvile profilate H57 - specificații tehnice

Cand este mai bine sa alegeti placa ondulata H57 pentru constructii? Care sunt caracteristicile tehnice ale foii profilate H57? Cât costă aproximativ? Citiți articolul.

Grosimea plăcii profilate pentru acoperișuri

Dimensiunile plăcilor ondulate pentru acoperișuri - caracteristici tehnice

Atunci când alegeți materiale de acoperire a foilor, luați în considerare, în primul rând, proprietățile sale operaționale - rezistența, durabilitatea, rezistența la sarcini și influențele externe. De asemenea, luate în considerare și caracteristicile de instalare a pardoselii, cerințele pentru cutie. Dimensiunile acoperișurilor ondulate pentru acoperiș afectează un număr de parametri cheie. În plus, numărul de îmbinări depinde de dimensiunile foii - cu cât numărul este mai mic, cu atât este mai durabil și durabil acoperirea acoperișului. Formatul materialului de tablă este selectat ținând cont de mărimea rampelor - acest lucru minimizează cantitatea de deșeuri.

Foi de acoperire din profil

Particularități de producție a foii profilate

Tăvile profilate sunt turnate pe echipamente speciale fabricate din tablă de oțel de înaltă calitate. Metoda de presare la rece vă permite să dați foii o configurație specială datorită extrudării proeminențelor de formă ondulată, trapezoidală sau dreptunghiulară. Datorită reliefului rezultat, materialul de tablă dobândește rigiditatea și capacitatea necesară de a rezista la sarcini mari.

Foi profilate sunt materiale cerute în construcții civile și industriale. Se folosește pentru placarea structurilor, instalarea cofrajelor nedemontabile, ridicarea gardurilor și amenajarea acoperișurilor. Fiecare tip de lucrare prezintă propriile cerințe pentru caracteristicile materialului din tablă.

Un exemplu de a pune o podea fără îmbinări de-a lungul lungimii

Principalii parametri ai tolele profilate, inclusiv acele clase care sunt potrivite pentru acoperișuri, sunt lungimea și lățimea foii, iar suprafața totală utilă, grosimea metalului, caracteristicile topografice (smoală și înălțimea valurilor, configurația acestuia).

Dimensiunile materialului de tablă

Pentru profmateriale standard proiectat rusesc - GOST 24045-94 (profile din tablă de oțel îndoită cu onduleuri trapezoidale pentru construcții), care reglementează strict dimensiunile foii de material gofrat și alți parametri, inclusiv grosimea Galvanizarea. Dacă caracteristicile produselor corespund GOST, materialul poate servi întreaga perioadă de exploatare specificată de producător.

Mașinile de laminat, care sunt utilizate pentru fabricarea plăcilor ondulate, sunt destinate pentru producerea de foi de material cu lungimea de până la 14 metri. La vânzare sunt reprezentate pe scară largă foi profilate de dimensiuni standard - au dimensiuni mici, convenabile pentru autotransportare și instalare.

Acoperișul de carton ondulat este realizat de întreprinderi și companii mici. Dacă intenționați să achiziționați materiale produse local, se recomandă comandarea producției de foi profilate, lungimea cărora corespunde lungimii rampei. Acest lucru va permite:

 • pentru a crea o acoperire mai fiabilă - etanșeitatea și durabilitatea acesteia sunt mai mari decât cele ale acoperișului foilor mici, deoarece nu există articulații orizontale ale elementelor;
 • reducerea costului acoperișului prin reducerea cantității de material (nu există elemente de suprapunere), instalarea rapidă, o cantitate minimă de deșeuri.

În acest caz, trebuie remarcat faptul că, dacă lungimea foii este mai mare de 6 metri, livrarea de carton ondulat la obiect va costa mult mai mult decât transportul de materiale de dimensiuni standard, deoarece va fi necesar să închirieze echipament special. Profesioniștii de lungă durată sunt mult mai greu de ridicat pe acoperiș datorită dimensiunilor și greutății lor mari. Este necesar să se utilizeze dispozitive de ridicare a sarcinii.

Ridicarea foii profilate pe lungime

În fabricarea foilor de acoperiș profilate, echipamentul este ajustat la comandă astfel încât foile să fie tăiate la dimensiunea specificată în modul automat. Sistemul de reglare vă permite să modificați lungimea plăcii în intervalul de la 500 mm la 14 000 mm cu o treaptă de tăiere de 500 mm.

Foi laminate din oțel, care servesc ca material pentru fabricarea unei folii profilate, au o lățime standard de 1250 mm. Dar, după prelucrarea la laminor, lățimea elementului metalic variază datorită formării onduleului.

Lățimea cartonului ondulat depinde de configurația înălțimii profilului valului. De exemplu, lățimea peretelui C8 profilat foaie cu o ondulare mică este de 1200 mm, iar lățimea suportului căptușeli N75 numai 800 mm, cu toate produsele realizate din oțel laminat cu parametri standard.

Trebuie remarcat faptul că dimensiunile foii ondulate au doi parametri de lățime. Lățimea obișnuită (geometrică) a foii este distanța dintre marginile sale, care este ușor de măsurat cu o măsurătoare de bandă. Există un (aka „Utile“) lățime foaie „de lucru“ - acest parametru indică ce parte a acoperișului va fi închisă cu o lățime foaie cu laterale și transversale se suprapune. La C8 tablă ondulată la lățimea geometrică este de 1200 mm, 1150 mm este util.

Dimensiunile de bază ale materialului

Suprapunerea laterală este una sau două valuri, în funcție de sarcina pe acoperiș și de caracteristicile sistemului de lambriuri. Suprapunerea în două valuri este necesară pentru instalarea acoperișurilor cu un unghi mic al pantei rampei, ceea ce crește integritatea și rezistența pardoselii.

Atunci când calculați podeaua pentru acoperiș, treceți de la lățimea de lucru a materialului de tablă, în caz contrar s-ar putea să nu aveți suficient din ea mai târziu.

Alegerea unei foi ondulate pentru acoperis, trebuie să acordați atenție unui parametru, cum ar fi grosimea metalului. Pentru producerea acestui tip de material se poate utiliza oțel rulant, a cărui grosime este de 0,45 - 1,2 mm. Din acest indice depinde durabilitatea pardoselii de acoperiș - cu cât este mai groasă tabla, cu atât mai puternică și mai lungă este rezistența la coroziune.

În descrierile variantei optime, trebuie luat în considerare faptul că un material în formă de foaie de până la 5 mm grosime nu tolerează sarcini mecanice, prin urmare este necesară o cutie frecventă sau continuă.

Caracteristicile foii profilate HC-44

Foi de 0,7 mm grosime sunt durabile și durabile, dar greutatea unui astfel de material este mult mai mare. În consecință, acest lucru complică instalarea și crește sarcina pe sistemul de rafturi. Sub acoperișul unei plăci ondulate groase, este necesară o structură de susținere armată, care, la rândul său, va adăuga încărcături pereților și fundației.

Aceasta înseamnă că aplicarea unei folii profilate de acoperiș cu grosimea de 0,7 mm trebuie să fie prevăzută în faza de proiectare a clădirii sau să fie utilizată numai în locul acoperirilor grele în timpul reparației sau reconstrucției. O creștere a grosimii foii profilate conduce la o creștere a costului construcției.

Grosimea optimă pentru material pentru acoperișuri din oțel profilat este considerat a fi 0,5-0,6 mm - acoperirea acestor foi pentru a rezista la sarcini de vânt și de perete ridicat, costul materialului este disponibil, o greutate relativ mică. Durabilitatea depinde de calitatea stratului de zinc și de caracteristicile stratului exterior de protecție și decorativ. Materialul corespunzător GOST va dura câteva decenii.

Caracteristicile profilului

Profilist pentru acoperiș trebuie să reziste la sarcini atmosferice și operaționale, înlăturați activ umezeala care intră pe acoperiș. Aceste proprietăți sunt în mare măsură determinate de înălțimea și configurația profilului. Cu cât este mai mare valul, cu atât este mai mare sarcina care poate rezista la material.

La evaluarea configurației, acordați atenție prezenței rigidelor longitudinale adiționale - acest material este mai rezistent la sarcini mari. Elementele de rigidizare pe foi cu profil trapezoidal sunt situate pe laturile trapezului sau între baze. Materialul cu rigiditate longitudinală mărită poate fi montat pe un acoperiș plat, în timp ce se instalează structuri de rampă, se permite mărirea treptei cutiei.

Profil cu rigiditate longitudinală mărită

Pentru aranjarea acoperișului, se utilizează un rulment profilat (H) sau un universal (NS). Pentru copertinele luminoase, este permisă utilizarea peretelui (C).

Profilul specializat al acoperișului diferă de la rulmentul obișnuit, cu prezența unui canal capilar, care se află pe marginea foii, care este suprapusă de sus de către un element adiacent. Prin canalul capilar, se eliberează umezeală, care pătrunde în pardoseală.

Caracteristici ale unor mărci populare profil Dacă acoperișuri din tablă de oțel au devenit mai subțire de 0,5 mm, marginea canalului capilar deformează cu ușurință la încărcare sau descărcare în timpul ridicării materialului și a ansamblului acoperișului. În acest caz, canelura nu își poate îndeplini funcția, iar umiditatea intră în tortul de acoperiș.

Pentru a achiziționa numărul necesar de material pentru acoperișuri, este necesar să se efectueze calculele corespunzătoare, care iau în considerare suprafața patinei, structura acoperișului, precum și tipul de profil și foaia de mărime standard corespunzătoare de carton ondulat.

Calculul lungimii foii

În cazul în care stratul de acoperire este ales pentru acoperiș, dimensiunea foii și prețul materialului trebuie să fie indicate în estimările de proiectare împreună cu marcajul acestuia.

În mod ideal, lungimea plăcii trebuie să se potrivească cu dimensiunea rampei, astfel încât să nu fie necesar să montați fiecare bandă de mai multe elemente. Această acoperire este mai rezistentă la solicitări și scurgeri. Dar ar trebui să se țină seama de faptul că o foaie profilată cu o lungime mai mare de 6 metri este dificil de ridicat pe acoperiș și să fie asigurată fără deformare.

Dacă decideți să cumpărați un format standard pentru așezarea acoperișului, trebuie să calculați câte coli vor fi folosite pentru a instala o bandă. Calculele sunt efectuate conform formulei N = (A + B) / D, în timp ce

 • A este lungimea pantei;
 • B - lungimea marginii foii, care trebuie să iasă dincolo de marginea pervazului (5-10 cm);
 • D este lungimea foii profilate;
 • N este numărul de coli.

În continuare, calculul se efectuează utilizând formula N1 = N + N × C / D și

 • C - lungimea suprapunerii (de la 15 la 20 cm, valoarea exactă indică producătorul).
 • Apoi valorile rezultate (N și N1) sunt însumate și rotunjite la un număr întreg.

Calcularea lățimii unei coli

Pentru a calcula cât de multe foi de carton ondulat vor fi așezate de-a lungul lățimii rampei, lățimea rampei (extinderea orizontală) ar trebui împărțită în lățimea utilă a foii de acoperiș. Pentru rezultatul obținut, se adaugă 50 mm la proiecțiile de cornișă. Pentru fiecare pantă a unui acoperiș complex, calculul trebuie efectuat separat.

Montarea profilului pe acoperiș Tubul mare este rațional pentru a fi utilizat pentru instalarea stratului de acoperire pe alte părți ale acoperișului. În același timp, pe fiecare dintre rampele sunt montate foi să se stabilească în doar o singură direcție, și resturi pot fi simetrice, și nu pot fi setate din cauza diferenței de mărimea castelului raftului. Acest lucru trebuie luat în considerare la proiectarea și calcularea acoperișului.

concluzie

Tăvile profilate, a căror mărime depinde de marca materialului și de lungimea elementului - ușor de instalat și material practic pentru acoperiș. Fără a lua în considerare dimensiunile foii profilate pentru acoperiș, este imposibilă proiectarea corectă a acoperișului și obținerea cantității optime de material.

Știri înrudite

Comentarii (0)

Tăvile profilate pentru acoperiș: alegeți cea potrivită

Profile metalice - un material universal, caracterizat prin ușurința de poziționare și caracteristicile optime de rezistență. Selectând acoperișul ondulat, orientat spre fațadă, acoperiș sau creând un design modular, este important să vă concentrați pe grosimea foilor, tipul de acoperire, valul și alte momente. Ce fel de carton ondulat pentru a porni construcția acoperișului? Luați în considerare caracteristicile materialului de acoperiș, principalele sale calități și continuați cu amenajarea acoperișului.

Caracteristici de producție de tablă profilată

Placa standard este fabricată din oțel cu o grosime de 0,4 până la 0,8 mm, care este zincat la cald sau acoperită cu aluminiu. Datorită procesării foii ondulate, rezistența materialului la coroziune este îmbunătățită, iar parametrii de rezistență sunt crescuți.
După acoperire, stratul de metal este coborât în ​​mașină, creând valul necesar și parametrii necesari. Proprietarii de case de vacanță atunci când cumpără un acoperiș profilat se recomandă să comande procesarea suplimentară a acestora:

 • crearea unui strat protector cu două straturi prin pasivare. Plăcile sunt acoperite cu un compus special;
 • vopsea suplimentară pe ambele fețe - grunduiți din interior și aplicați polimer la exterior.

Calitatea acoperirii oferă posibilitatea alegerii tipurilor de acoperișuri ondulate care sunt relevante pentru construcții și vă permit să determinați avantajele materialelor.

Avantajele foilor metalice

Pentru acoperirea calitativă a acoperișului casei dvs., evaluați meritele metalului cu profil. O placă ondulată are următoarele caracteristici:

 1. Puritatea ecologică - fabricarea a fost realizată prin utilizarea de materiale netoxice;
 2. O schemă bogată de culori, care permite utilizarea materialului necesar pentru a crea un ansamblu arhitectural armonios;
 3. Gama variabilă de prețuri, datorită căreia proprietarii pot alege tipul optim de foi de profil;
 4. Lungimea standard a stratului este de 20 m. Este suficient să acoperiți suprafața acoperișului cu orice pantă, fără a crea articulații.
 5. Ușor de instalat o placă ondulată pe acoperiș, care poate fi realizată împreună.

Dacă proprietarii știu cum să aleagă foi de calitate cu profilare, vor asigura funcționarea pe termen lung a casei și confortul de a trăi în ea.

Standardul de stat intern: cerințe pentru foile profilate

Planificarea plăcii ondulate pentru a alege pentru acoperiș, nu este inutil să se acorde atenție standardelor tehnice ale materialului. Producătorii respectă cerințele GOST 24045-94, tk. enumeră normele pe care trebuie să le corespundă materialul profilului de metal - calitatea materiilor prime pentru producție, geometria profilurilor, principiile de marcare, caracteristicile produselor de testare și regulile de transport. Conform documentului normativ, puteți stabili ce fel de carton ondulat este potrivit pentru acoperiș. În funcție de marcajul profilului, materialul este împărțit în:

 • "H". Indicele indică creșterea capacității de rulare a metalului. Lățimea de lucru de 110 cm este suficientă pentru acoperirea calității acoperișului.
 • "C". Litrele marchează o foaie de metal utilizată pentru aranjarea pereților. Are o valoare alfabetică de la 21 la 21 și este destinată să lucreze în zone cu climă moderată;
 • "Adunarea Națională". Marcaj universal, care explică aplicarea profilului metalic pentru organizarea de garduri, porți, panouri de gazon. Cu toate acestea, prin selectarea unei foi marcate cu HС-35 sau 44, este posibilă întărirea acoperișului în zone cu temperaturi extreme.

Comparând ce profil este mai bine pentru acoperiș, oprește-te la metal cu indicii "H" sau "NS". Produse - forma optimă, parametrii profilului și capacitatea maximă de încărcare.

Soiuri de foi profilate

Producătorii produc diferite tipuri de plăci ondulate, variind în funcție de grosime, parametri, înălțimea pieptenei, tipul de strat de protecție și de culoare.

Valoarea înălțimii - determină rigiditatea

Pentru un profil metalic al acoperișului, este important să se țină seama de înălțimea creastei - aceasta este responsabilă pentru caracteristicile de rigiditate și de transfer. Indicatorii mari cresc costul acoperișului, dar asigură durata de funcționare a casei.
Wave profilate foi sunt de la 10 la 114 mm, deci ia în considerare panta sa și zona de panta. Placă ondulată corectă pentru acoperiș - cu o înălțime a valurilor de cel puțin 20 mm.

Grosimea materialului - stabilim forța

Luați în considerare faptul că, în funcție de grosimea plăcii ondulate determină ce rezistență și fiabilitate va fi acoperirea acoperișului. Foi de metal sunt produse cu o densitate de 0,1 până la 1 mm. Când planificați cum să utilizați în mod corespunzător materialul, observați cât de gros este făcut:

 • pentru construcția acoperișului este o placă de oțel optimă de la 0,4 la 1 mm;
 • grosimea plăcii ondulate pentru acoperiș determină nu numai costul de producție, ci și forța structurii;
 • Forța vântului justifică utilizarea unui profil metalic cu o densitate de 0,45-0,5 mm;
 • o acoperire groasă va crea o încărcătură pe ramă și grinzi, astfel încât proiectarea va trebui consolidată.

Grosimea plăcii va depinde de parametrii de bază.

Dimensiunile materialului - ușurința acoperișului

Lungimea și lățimea materialului de profil rămâne întotdeauna la discreția cumpărătorului. Nu există criterii clare pentru parametri, dar este important să cunoașteți următoarele aspecte atunci când alegeți:

 • Dimensiunile foii profilate vor depinde de suprafața totală în care este realizat acoperișul. Înainte de a cumpăra, trageți un desen și cereți furnizorului să taie metalul;
 • lungimea este selectată în funcție de domeniul de utilizare a plăcii ondulate. Dimensiunile foii pentru acoperirea clădirilor rezidențiale - de la 6 m.
 • lățimea foii este stabilită de standardele de producție. Parametrii standard ai oțelului sunt 12,5 cm, dar variază în înălțimea onduleului. Pentru a acoperi casa sunt straturi profilate profilate cu o lățime de 0,98-1,85 m. Deoarece foile sunt stivuite cu suprapunere, lățimea este cu 40-80 mm mai mică decât cea declarată.

Pentru a alege corect un material ondulat, calculați numărul acestuia. Experții recomandă să cumpere 10-15% mai mult metal decât este necesar pentru muncă.

Trebuie să țin cont de panta acoperișului?

Luați în considerare unghiul de înclinare a suprafeței - este necesar. Chiar materialul de înaltă calitate nu va asigura etanșeitatea dacă acoperișul nu este proiectat corespunzător. Din panta acoperișului depinde de câtă foaie profilată pentru acoperisul de care aveți nevoie:

 • panta, mai mare de 10 grade, ofera o suprapunere de 30 cm si un tratament suplimentar de suprafata cu etansanti;
 • o rampă de 10 până la 15 grade contribuie la o suprapunere de 20 cm;
 • acoperișul, înclinat de la 15 la 30 de grade, necesită o reducere a suprapunerii la 17 cm.

Pe înclinări mici, foile de profile sunt așezate cu o suprapunere în două nervuri.

Coating profiling - prevenirea coroziunii

Alegerea rațională a acoperișului ondulat ar trebui să se bazeze pe calitatea protecției sale împotriva coroziunii și ruginei. Pe suprafata casei se folosesc foi cu mai multe tipuri de acoperire:

 • zinc. Combinație optimă de preț și calitate, dar stratul de zinc reflectă razele solare și creează un microclimat incomod în timpul verii. Metalul este potrivit pentru organizarea unui garaj sau a unui hozpostroek;
 • silicon-silicon tratament. Creste stabilitatea materialului, se aplica la foile profilate folosite pentru cladiri de lunga durata - arbori stradali. Produsele procesate devin rezistente la medii umede și agresive.
 • Puranele. Material bazat pe componente poliuretanice. Aditivii din poliamidă sporesc fiabilitatea foilor, cresc rezistența lor la radiațiile ultraviolete. Compoziția aplicată pe placa profilului metalic cu un strat de 50 microni este rezistentă la îngheț.
 • Poliester. Acoperire bugetară cu textura lucioasă și mată. În ciuda lipsei de strălucire și rezistență a culorii, este capabil de zgârieturi și așchii.
 • Plastisol. Fiabilitatea este comparabilă numai cu puralul, deoarece este aplicat de un strat de 200 μm. Datorită reliefării reliefului și a inciziei cu crestătură, acesta este operat în condiții de încărcare climatică extremă.

Toate elementele din oțel sunt primate cu agenți anti-coroziune, acoperite cu un strat de cromat și o compoziție decorativă. Deci, ce fel de acoperișuri va fi mai bine pe acoperiș, poate spune doar proprietarul vilei, care a luat materialul cu privire la arhitectura stilistica de obiecte și peisaj de pe site-ul.

Criterii pentru alegerea foilor de profil

Luând în considerare ce fel de carton ondulat pentru acoperirea acoperișului, acordați atenție marcajului acestuia. Este important nu numai indicele alfabetic sau numeric, ci și marcajele GOST sau TU. Acestea înseamnă respectarea reglementărilor guvernamentale, care sunt mai mari decât cele ale companiilor de producție.
Există și alte cerințe care îi vor ajuta pe clienți, cum să alegeți tabla ondulată. Experții recomandă să se concentreze pe:

 1. Aspectul foilor de profile. Examinați produsele. Ele nu ar trebui să fie expuse la defecte - chipsuri, peeling, pete de vopsea.
 2. Proporții geometrice ale materialului de acoperire. Producătorul trebuie să coreleze dimensiunile plăcii ondulate necesare acoperișului dvs. cu produsele disponibile. Măsurători ale grosimii, lățimii și lungimii conform GOST - un semn al calității profilului.
 3. Proporțiile valului. Profilat cu suprapunere, astfel încât goffers superioară acoperă în mod necesar partea de jos. S-au gândit, ce fel de carton ondulat să aleagă pentru amenajarea unui acoperiș? Achiziționați 20 cm de metal necesar pentru a finaliza calitativ suprapunerea și a reduce riscul de introducere a umezelii în tortul de acoperiș.
 4. Calitatea foilor de tăiere. La fabrică, profilul metalic este tăiat cu o ghilotină. Margini drepte și precise fără jag - garantul lipsei ruginei.
 5. Indicii de rezistență. Eșantioanele rotunde, demonstrate de vânzător, nu explică rezistența materialului. Cereți să demonstreze eșantioanele pătrate.
 6. Strălucirea ambalajului. Dacă foliile profilate sunt ambalate corect, acestea nu vor fi deteriorate în timpul transportului.

Asigurați-vă că i-i iertați pe furnizor să emită o garanție pentru mărfuri și să aducă certificate de conformitate. Acest lucru nu numai că va demonstra calitatea materialului, ci și responsabilitatea vânzătorului.

Selectăm marca de materiale

Atunci când se decide ce acoperire profilată să fie utilizată, este important să se cunoască indicele său numeric. În funcție de înălțimea valului și de grosimea foilor, mai multe tipuri de material

Profil marcat cu C21

Este produs sub formă de trapezoid cu lungime standard (2, 3 și 6 m). Pentru realizarea acoperișului trebuie să vă concentrați pe dimensiunile plăcii ondulate: lățime 1,05 m, înălțimea valurilor 21 μm și grosimea de 0,4 - 0,7 mm. Materialul metalic este adecvat pentru crearea acoperișului pe o cușcă rară sau ca garnitură de garaj.

Placă profilate de acoperiș C44

Este cel mai convenabil să lucrați cu foi cu o lățime de 1,47 m. Înălțimea plăcii profilate așezate pe acoperiș este de 44 μm, iar grosimea variază de la 0, 5 până la 0,8 mm. Profilul este întărit cu nervuri suplimentare de rigiditate, prevede construcția de acoperiș pe cutie cu o treaptă de 2 m, precum și rame de pavilioane sau cabine.

Tăvile profilate cu indexul НС45

Construcția acoperișului acasă poate fi realizată din foi ondulate cu o lățime de 1,06 mm. Grosimea recomandată este de 0,5-0,8 mm, iar înălțimea profilului este de -35 mm. Rigiditatea și rezistența materialului garantează fiabilitatea acoperișului de pe șipcă în pași de 4,5 m.
După ce ați decis asupra materialului, nu uitați că prețul acestuia depinde de indicele alfanumeric.

Ce trebuie să știți despre prețul foii profilate?

Gândindu-vă la ce tablă ondulată este cea mai bună pentru un acoperiș, nu uitați de costul acesteia. Atunci când foaia de profil metalică este sub media, atunci aceasta a economisit pe producție. Încercați să ridicați produsele, în medie la un preț.
Se concentrează doar pe preț - abordarea greșită a achiziției, deoarece prețurile includ tipul de metal, grosimea acestuia, stratul de acoperire, tehnologia de producție, costurile de transport și promovarea furnizorului de marcă.
Aveți de gând să aranjați singur acoperișul? Luați în considerare toate recomandările pentru alegerea și cumpărarea de carton ondulat. Asigurați-vă că ați învățat panta acoperișului, climatul din regiunea de reședință - și veți avea grijă să aflați ce fel de carton ondulat va fi ideal pentru acoperiș.

Tăvile profilate - dimensiuni pentru acoperiș

Tăvile profilate se numesc tablă ondulată (profilată) din oțel galvanizat. Acest material este foarte utilizat pe scară largă în construcții. Este excelentă pentru placarea pereților, pentru acoperișuri, pentru montarea scărilor de protecție și a structurilor de cadru. Și aceasta este doar o mică parte a lucrării, în cazul în care foile profilate pot fi utilizate - dimensiunea materialului vă permite să alegeți valoarea optimă pentru orice condiții.

Există mai multe domenii principale de utilizare profilate:

Secțiunile profilate de perete au astfel încât acestea să poată fi instalate cu ușurință pe un perete sau pe suporturi pentru a crea un gard. Înălțimea valului ondulat este astfel mică, baza din oțel este și cea mai mică, în comparație cu alte tipuri de material. Având în vedere acest aspect, folia profilată pe perete este utilizată acolo unde sarcina de pe suprafață va fi mică - în bariere, pereți despărțitori, plafoane suspendate. În construcția de instalații industriale, foile de perete profilate sunt utilizate pentru finisarea suprafețelor și pereților verticali. Datorită înălțimii reduse, materialul este foarte economic. Este foarte important ca profilul metalic să poată fi utilizat de mai multe ori.

Pentru grupul de profilist pereți apar astfel de mărci:

Placa ondulată de acoperire are o înălțime mai mare a foii profilate - 20 mm și mai mult. Dimensiunile acoperișurilor ondulate pot varia în funcție de necesitățile unei clădiri. Datorită prezenței rigidelor suplimentare, acest tip de material este mai durabil. Acoperisul acoperișului acoperiș este utilizat pentru aranjarea acoperișului, construcția de copertine din carton ondulat. Hangare, garduri, pavilioane și garduri staționare. Acest tip include mărcile C44 și HC35.

Cea mai mare rezistență este inerentă în foaia profilată. Este realizat din tablă de oțel cu cea mai mare grosime. Înălțimea profilului (ondularea) pornește de la 44 mm. Datorită acestor factori, foaia profilată a rulmentului poate rezista la sarcini grele. Prin urmare, este utilizat pentru construcția de cofraje și plafoane nedemontabile. Acest grup include marcile H60, H75, H114.

Profilul acoperisului - dimensiuni

Tăvile profilate C8

Profilul C8 are următorii parametri:

 • lățimea totală - 1,25 m;
 • lățimea este utilă - 1,15 m;
 • înălțimea profilului (ondulații) - 8 mm;
 • grosimea foii de bază este de 0,5 sau 0,6 mm.

Acest tip de material este unul dintre cele mai economice. Popularitatea sa se explică prin prețul accesibil și caracteristicile de performanță excelente (în detaliu: "Acoperiș pentru acoperiș: specificații tehnice"). Avantajele foii profilate C8 includ fiabilitatea, durabilitatea si usurinta instalarii.

Caracteristicile distinctive ale mărcii includ o înălțime a profilului scăzut și o lățime incredibil de confortabilă a foii. C8 este utilizat pentru ridicarea de structuri temporare și instalarea de garduri. Acest tip de carton ondulat este de asemenea utilizat pentru pereții cu care se confruntă pereții și pentru instalarea de plafoane false.

Datorită greutății reduse, folia profilată poate fi utilizată pentru montarea structurilor peste ramele luminoase (mai detaliat: "Greutatea plăcii profilate c8"). Aceasta contribuie la o reducere generală a costului lucrărilor de instalare. Înălțimea mică a profilului ajută la minimizarea pierderii de spațiu, ceea ce devine deosebit de important pentru decorarea interioară a pereților și a suprafețelor. Ei bine, nu este greu să calculezi tabla ondulată pe acoperișul acestor foi.

Dar trebuie să înțelegem că tabla ondulată C8 nu poate fi utilizată pentru acoperișul acoperișului (citiți și: "Acoperiș de acoperiș cu carton ondulat - instrucțiuni"). Rigiditatea redusă nu va permite ca acest material să reziste în mod eficient încărcăturilor. Este permisă numai o acoperire temporară a acoperișului în timpul lucrărilor de reparații. Cu toate acestea, principala zonă de utilizare a plăcilor ondulate C8 este crearea de garduri.

Tăvile profilate C21

Profilul foii C21 are o formă trapezoidală. Parametrii de lungime standard pentru această marcă de carton ondulat sunt de 2, 3 și 6 metri, pe care este proiectat mașina pentru producția de carton ondulat.

Tăvile profilate pentru dimensiunile acoperișurilor:

 • lățimea totală este de 1,05 m;
 • lățimea este utilă - 1 m;
 • înălțimea ondulei este de 21 mm;
 • grosimea plăcii - de la 0,4 la 0,7 mm.

Profilistul acestui brand este utilizat în următoarele domenii:

 • Amenajarea acoperișului pe o cutie subțire;
 • ridicarea de cladiri usoare pe tehnologii fara rama;
 • ridicarea de scuturi, cadre și bariere;
 • Acoperirea carcaselor de cabine, garaje, pridvoari și pavilioane (citește și: "Policarbonat pe acoperișul verandei");
 • organizarea de garduri;
 • baza panourilor sandwich;
 • cu fața spre pereți.

Datorită utilizării foliei ondulate C21 în clădire, este posibil să se reducă costul acoperișului. Acest lucru se realizează prin aranjarea unei cutii mai puțin densă și a unei lățimi mici de coală care se suprapune pe rând. Citiți și: "Care este tabla ondulată".

Tăvile profilate C44

Placa ondulata de acoperis are urmatorii parametri:

 • lățimea totală - 1,47 m;
 • lățimea este utilă - 1 m;
 • înălțimea profilului - 44 mm;
 • grosimea bazei - de la 0,5 la 0,8 mm;

Acest profil pentru acoperiș are rigidizări suplimentare. Dacă luăm în considerare și faptul că grosimea plăcii ondulate a acoperișului C44 este mult mai mare decât alte tipuri de acoperiș profilat acoperiș. devine imediat clar că această marcă este concepută pentru a crea structuri care trebuie să reziste încărcărilor statice și mecanice semnificative.

Cea mai comună foaie ondulată C44 este utilizată pentru:

 • un dispozitiv de acoperiș la o treaptă de lambriuri de până la 2 m;
 • ridicarea clădirilor metalice;
 • ridicarea structurilor și gardurilor de panouri, rame;
 • acoperirea carcaselor de gospodărie, garaje, verande și pavilioane (a se citi "Cum se construiește un garaj dintr-o foaie profilate");
 • crearea unei acoperitoare de perete de protecție decorative;
 • garduri cu un strat de protecție decorativ.

Profilist NS35

Aceste dimensiuni profilate au următoarele caracteristici:

 • lățimea este utilă - 1 m;
 • lățimea totală - 1,06 m;
 • grosimea foii - de la 0,5 la 0,8 mm;
 • înălțimea profilului - 35 mm.