Tipuri de materiale de acoperis pentru diferite tipuri de acoperișuri

Horn

O casă fără acoperiș nu este o casă. Și pentru acoperirea sa, se folosesc diferite tipuri de acoperișuri: moi și tari, role și bucăți, plane și profilate. Unele dintre ele sunt mai potrivite pentru vile și vile de țară, altele pentru case urbane și altele pentru clădiri agricole. Pentru a face o alegere concretă, trebuie să aveți o idee despre proprietățile fiecăruia dintre materialele de acoperiș.

Foi de acoperis - pe scurt despre toate soiurile sale

Plăci metalice - puternice, frumoase, dar zgomotoase

Această acoperire pentru acoperișuri nu poate fi uneori distinsă de plăcile ceramice scumpe. Placa metalică conține o foaie de oțel laminată la rece (de la 0,4 mm la 0,5 mm grosime) cu o acoperire zincată, care pentru fiabilitate este acoperită cu unul dintre polimeri. Un lac de protecție este aplicat de sus și există mai multe straturi în interior. Acesta este, în special, un grund, precum și un strat de aluminiu pasivant. Foaia finisată este foarte ușoară - de la 3 la 5 kg 1 m 2.

Instalare. La instalare, panta admisă a acoperișului este - 15 0 (nu există limită superioară). La înclinări mici, până la 20 °, este necesar să se sigileze îmbinările dintre foile sigilate. Pentru fixarea acoperișului pe cutie se folosesc șuruburi cu garnituri de cauciuc. Suprapunerea de-a lungul lungimii foilor poate fi de la 45 mm. până la 150 mm. în funcție de tipul de profil metalic.


Un exemplu de acoperiș pentru instalarea de metal.

Domeniul de aplicare al metalului este foarte ridicat. Este folosit ca un acoperiș pentru acoperișuri de case particulare, clădiri în producție, ca acoperis de garaje, tarabe. Adesea, acoperișul plat este încadrat cu un acoperiș metalic, așezându-l sub pantă. Rezultatul este un acoperiș fals.

Durabilitatea acestui material este destul de confortabilă cu cumpărătorul. De la 30 la 50 de ani, nu se va întâmpla nimic cu un astfel de acoperiș. Dacă considerați că pentru un metru pătrat de plăci metalice trebuie să dați de la 7 dolari la 15 dolari, atunci aceasta este o investiție rezonabilă a banilor. Acum, în mod specific - despre bine și rău.

+ Pro de metal:

 • Plăci metalice rapide și ușor de atașat;
 • rezistă cu ușurință la impact și sarcini;
 • greutate mică (puteți pune acoperișul singur);
 • transportul și încărcarea nu necesită manipulare atentă;
 • prețul nu este foarte mare.

- Minusuri din metal:

 • Ineficiența (deșeurile reprezintă un procent considerabil);
 • zgomot (orice sunet este bine transmis prin metal).
 • Vezi materialul: Tipuri de plăci metalice în funcție de tipul profilului și de acoperirea cu polimer


Separat este necesar să se aloce metallocherepitsu compuse. În loc de o acoperire polimerică, ca strat de protecție este utilizată o crustă de piatră aplicată pe suprafață într-un mod special.

Placi profilate din acoperis - o rudă ieftină din metal

Pardoseala profilate (foaie ondulata, foaie profilata), ca si materialul anterior, este realizata din otel laminat la rece cu galvanizare la cald. Uneori pentru el metalul este luat mai gros decât pentru metal. Foile pot avea atât profil dreptunghiular, cât și profil ondulat. Pe toate laturile sunt acoperite cu strat de aluzinc sau zinc. Pe partea de sus există o protecție suplimentară a polimerului. Profilul poate avea forma unui trapez, a unui val, a unui dreptunghi. Acoperișul este placa ondulată din următoarele clase: C8, C21, HC35, C44, H57, H60.

Instalare. Panta acoperișului nu trebuie să fie mai mică de 10 0 (maximul nu este limitat). La instalare, o suprapunere de aproximativ 20 cm, care, cu o pantă mică a acoperișului, este umplută cu un material de etanșare. Montajul se face prin șuruburi cu auto-filetare, care variază de la 6 la 8 bucăți pe metru pătrat. Uneori foaia ondulată este așezată direct pe vechea acoperire cu role.


Un exemplu de lacăt metalic pentru o placă ondulată, care este utilizată pentru instalarea de acoperiș pentru spații industriale și industriale.

Domeniul de aplicare. Acest tip de acoperiș este mai des folosit pentru clădirile casnice, cum ar fi hale și garaje. De asemenea, acestea sunt acoperite de acoperișurile întreprinderilor industriale, de magazine, de mașini de spălat.

Durabilitate și preț. Serveste ca profilat pana la 50 de ani. Costul lui pătrat este de aproximativ 10 $ și mai mult.

+ Pro-uri de carton ondulat:

 • Instalarea plăcii profilate nu este complicată;
 • rezistența materialului în îndoire este foarte mare;
 • durata de viață este lungă;
 • prețul este destul de acceptabil.

- Minusuri de placaj profilat acoperis:

 • Tăvile profilate se referă la tipurile de acoperișuri cu "zgomot", care necesită izolare fonică obligatorie.

Ondulin - ecologic, rezistent la apă, dar combustibil

Această acoperire atrage naturalețea și prețul. Se compune din fibre fine din celuloză impregnată cu bitum cu aditivi polimerici. Acesta este numit nu numai onduline, dar și eurosifire, precum și aqualinity. Pictat cu vopsea polimerică rezistentă la căldură (în unul sau două straturi), arată foarte bine. Foi de greutate de 6,5 kg sunt realizate sub formă de valuri cu o înălțime de 3,6 cm, lungimea lor fiind de 2 m, lățimea este de 0,96 m.

Instalare. Unghiul minim de înclinare a acoperișului pentru utilizare Ondulina - 6 0. Dacă nu este mai mare de 10 0, strunjirea face continuu, ceea ce face suprapunerea longitudinală este de cel puțin 30 cm. Panta la 10 la 15 0 implica sipca de grinzi cu un pas de 45 cm. Pentru unghiuri mai mari de 15 0 suficient de spațiere Batten, de ordinul a 60 cm. Pentru utilizarea de montare cuie speciale.

Domeniul de aplicare. Ondulin este adesea folosit pentru a acoperi hale, băi și garaje. Este bine pentru un acoperiș complex, deoarece este ușor de îndoit. Este convenabil să se renoveze vechiul acoperiș (de exemplu, din ardezie) cu această acoperire, oferindu-i o nouă viață.

Durabilitate și preț. Speranța de viață pentru rezistența la apă este de 40 de ani. Vopseaua, totuși, se estompează înainte. Prețul coperții este de aproximativ 5 USD pentru o singură coală.

+ Pros Ondulina:

 • Rezistență excelentă la apă;
 • igienică și ecologică;
 • rezistență la agresiune chimică;
 • capacitatea de a rezista la sarcini de până la 960 kg pe metru pătrat (cu respectarea deplină a normelor de instalare);
 • usor de transportat si instalat;
 • ușurința tăierii (ferăstrău simplu pentru lucrul cu lemn);
 • absolut fără zgomot;
 • prețul bugetului.

- Minusurile Ondulina:

 • combustibilitate (limită de temperatură de 110 grade);
 • vopseaua de pe suprafață se estompează;
 • 2-3 ani mai târziu mușchiul crește în locuri slab luminate;
 • în căldura de pe acoperișul ondulina nu poate fi urcat - se înmoaie și miroase puternic bitum.
 • Pentru mai multe detalii, consultați materialul: Pro, Contra și Caracteristicile lui Ondulina


În plus față de ondulin, există, de asemenea, Onduvilla, acesta este un fel de rudă de Ondulina. Onduville are un aspect mai performant și alte dimensiuni ale foilor. După cum puteți vedea în fotografie, foile ei sunt mult mai înguste decât Ondulina.

Ardezie - ieftină, durabilă, dar conține azbest

Dintre toate tipurile de materiale de acoperis, acesta este probabil cel mai accesibil. Are 85% ciment Portland, restul este azbest. Placa de ardezie standard lină cântărește între 10 și 15 kg. Lungimea sa este de 1750 mm, lățimea - de la 980 la 1130 mm. Acesta poate fi de 6, 7 și 8 val.

Instalare. Ardezie poate fi plasat pe o panta a acoperișului de la 12 la 60 0. Când instalați, trebuie să se suprapună foile în unul sau două valuri. Suprafețele din bare pătrată cu o secțiune transversală de 5 centimetri și o treaptă de la 50 la 55 cm sunt suficiente. În cazul ardeilor cu profile și bare armate, este nevoie de o grosime mai mare (cu o secțiune transversală de 7,5 cm), iar pasul latinelor este mai mare (75-80 cm). Sub ardezie nevoie de o căptușeală de material de acoperis sau pergamina. Sub fiecare cui se pune o garnitură moale.

Domeniul de aplicare. Ardezie, de obicei, hale, toalete și alte clădiri cu scop economic. Casele private le acoperă numai atunci când proprietarii sunt foarte limitate în mijloace.

Durabilitate și preț. Viața ardezie este de la 30 la 40 de ani. Un metru pătrat costă aproximativ 2-3 $.

+ Pro argumente:

 • o rezistență mai mare atunci când se îndoaie și se lovește;
 • ușurința de prelucrare - ardezia este extrem de ușor de tăiat cu un bulgar obișnuit;
 • cost redus;
 • incapacitatea de a arde.

- Contra Slate:

 • Azbestul, conținut în ardezie, este nesigur pentru oameni;
 • Ardealul este fragil;
 • datorită higroscopicității ridicate, materialul acumulează umiditate, ceea ce duce la decolorare și formarea de mușchi.

Acoperiș din oțel de oțel - flexibil, neted și strălucitor, dar rece

Foi de oțel neted, din care este fabricat acest material, nu permit umidității să rămână pe acoperiș. Oțelul este utilizat cu sau fără acoperire cu zinc. Poate fi prezent un strat de protecție polimeric. Numele acestui acoperiș a fost obținut din cauza unei combinații speciale de foi - ori. Poate fi așezat în picioare sau în picioare, dublu sau unic. Pe lungime, foile sunt fixate împreună prin falduri de tip în picioare, și de-a lungul lățimii - de către un leagăn.

Instalare. La instalare, mai întâi conectați foile cu pliuri în așa-numitele "imagini" cu muchii laterale curbate, focalizând pe lungimea rampei. Fă-o mai jos, pe șantier. Apoi, deja pe acoperiș, marginile laterale sunt îmbinate printr-o cusătura în picioare. La cușcă atașați picturile de dungi înguste din oțel zincat - klyammerov.

Placa de acoperire pentru așezarea foilor îndoite trebuie să fie de cel puțin 14 0. În plus față de lamele de bare cu o secțiune pătrată de 5 centimetri și o treaptă de 20 până la 40 de cm, este prevăzut un film împotriva condensatului. Înclinarea de la 7 la 14 ° face ca baza să fie solidă.


Conectarea plăcilor de acoperiș cu șanțuri


Tipuri de îmbinări de rabaturi utilizate pentru instalarea acoperișurilor cu bare.

Domeniul de aplicare. De mult timp a fost folosit un astfel de acoperiș pentru acoperișuri de catedrale și case de tip conac. Kroyut și facilitățile industriale.

Durabilitate și preț. Servește această acoperire timp de 25 până la 30 de ani. Prețul său este de la 5 până la 7 dolari pe metru pătrat.

+ Pro avantajul acoperișului din oțel:

 • Incapacitatea acoperișului de a arde;
 • aspect frumos;
 • Flexibilitate ridicată, care permite acoperișurilor să acopere diferite forme complexe;
 • greutatea redusă (4 până la 5 kg) nu necesită caprițe armate;
 • rezistență la temperaturi minus.

- Minusuri ale acoperișurilor din oțel:

 • Loviturile pot dăuna acoperișului;
 • fără izolație, este mai bine să nu se folosească foi de flanșă (va fi rece în casă);
 • maeștrii să lucreze cu un astfel de acoperire puțin;
 • energia electrică statică se poate acumula pe acoperișul acoperișului;
 • zgomot mare al acoperișului.

Acoperiș acoperiș din cupru și aluminiu - elegant și foarte fiabil, dar costisitor

Aceste acoperitoare de acoperiș sunt bune, deoarece sunt complet neatins de inamicul principal al acoperișului metalic - coroziune. Tabla de cupru cu o grosime de cel puțin 0,3 mm face o lungime de 1,1 m și o lățime de 0,7 m. Cântărește un metru pătrat de acoperiș de 5-10 kg (aluminiu - 2-5 kg).

Instalare. Panta acoperișului trebuie să fie de cel puțin 15 °. Instalarea este aceeași ca și în cazul învelișului din oțel. Numai dispozitivele de fixare sunt luate în funcție de materialul acoperișului, cupru sau aluminiu, dar nu din oțel. În caz contrar, coroziunea rapidă "mănâncă" acoperișul.

Durabilitate și preț. Filmul, format după un timp pe suprafața acoperișului de cupru sau aluminiu, nu le permite să se prăbușească. Prin urmare, acoperișurile de acoperiș de toate tipurile de acoperișuri sunt cele mai durabile. Cupru - până la o sută de ani, aluminiu - până la 80 de ani. Cu toate acestea, prețurile pentru o astfel de plăcere sunt frumoase. Metrul pătrat de acoperire a cusăturii de cupru va facilita portofelul dvs. pentru suma de 30-40 $ (și uneori și mai mult).

+ Pro de acoperire din cupru și aluminiu pliat:

 • Îngrijirea nu este aproape necesară (curățarea suficientă la fiecare șase luni)
 • rezistență la foc;
 • siguranță și ecologie;
 • coroziunea și ploile acide nu vor strica acoperisul;
 • vedere magnifică.

- Minusuri ale acoperișurilor din cupru și aluminiu pliate:

Acoperișul moale și varietățile sale

Sindrila flexibilă - fibră de sticlă plus bitum

Această acoperire este, de asemenea, numită o șindrilă, un shiglas sau doar un acoperiș moale. Pentru producția sa, o bază din fibră de sticlă este impregnată cu bitum cu un modificator, iar pe partea de sus se aplică o crudă de piatră (bazalt sau ardezie). Este ceva care oferă protecția adăpostului față de modelul ultraviolet, color și volumetric. Pe partea inferioară se aplică un strat autoadeziv de bitum cu un polimer.

Instalare. Panta minimă a acoperișului pentru instalare este de 11 0. Această acoperire necesită o cutie continuă din placaj impermeabil sau plăci OSB. La unghiuri de înclinare de până la 18 0 este mai bine să se răspândească un strat suplimentar de acoperire cu role.


Un exemplu de bază pentru așezarea plăcilor flexibile.

Domeniul de aplicare. Acest acoperiș este bine folosit pe acoperișuri de formă complexă, precum și în prezența unui pod.

Durabilitate și preț. Termenul de funcționare este de până la 70 de ani. Brandurile sale ieftine costă 5-10 USD pe metru pătrat.

+ Pro argumente flexibile:

 • Liniște;
 • capacitatea de a ține zăpada pe o suprafață aspră;
 • design frumos;
 • lipsa coroziunii și condensării;
 • flexibilitate.
 • Preț rezonabil.

- Acoperișuri flexibile:

 • fragilitatea în frig;
 • topirea și mirosul în căldură;
 • combustibilitate.

Acoperișuri laminate

Se mai numeste izolatie de impermeabilizare sau de sticla. Cu toate acestea, unii producători își dau propriile nume, dar conținutul nu se schimbă radical. Această acoperire este realizată pe bază de fibră de sticlă, fibră de sticlă sau poliester. Poliester este durabil, dar scump, fibra de sticla nu este, de asemenea, rau, dar fibra de sticla nu straluceste cu calitatea. Baza este turnată cu bitum oxidat, în care se adaugă unul dintre tipurile de modificatori pentru elasticitate și durabilitate. Acesta este fie SBS (stiren-butadien-stiren), fie ATPP (polipropilenă atactică). Apoi vine un strat de polimer și pulbere din nisip, șisturi sau mica.

Instalare. Panta acoperișului la care poate fi folosit acest material trebuie să fie de cel puțin 11 0. Pe o bază solidă (din lemn, metal, beton sau ardezie plată) este amplasat un încălzitor, de sus - impermeabilizare. Este aplicat un primer sau benzină dizolvată în bitum. Folosind un arzător cu gaz, lipiți covorul de acoperiș, pornind de jos. Suprapunerile laterale și laterale fac cel puțin 10 cm.


Acoperiș plat acoperit cu un acoperiș de tip roll-on.

Domeniul de aplicare. Utilizați acest strat de acoperire pe acoperișuri plate ale clădirilor cu mai multe etaje - rezidențiale și industriale. Într-o casă privată, se poate construi impermeabilizarea acesteia.

Durabilitate și preț. Acest acoperiș servește până la 50 de ani. Prețul pe metru pătrat nu depășește 2 USD.

+ Pro-urile de pe acoperișul roll-on:

 • Lăsarea acoperișului aproape nu necesită;
 • protecție împotriva incendiului, umidității și zgomotului;
 • protecția mediului și inofensivitatea;
 • preț scăzut;
 • greutate redusă.

- Adevărat al acoperișului de tip roll-on:

 • Păstrați rulourile numai în poziție verticală, departe de aparatele de încălzire.

Acoperiș cu membrană plană

Membranele au o grosime de 0,8-2 mm. Ele pot fi de trei tipuri: PVC, EPDM și TPO. Membranele din PVC nu sunt ecologice, dar pot proteja împotriva ultravioletului și a focului. Membranele EDPM din cauciuc artificial, armate cu plasă de poliester, sunt durabile și inofensive pentru oameni. Membranele TPO constau din olefine termoplastice cu plasă de armare. Ele sunt, de asemenea, ecologice.

Instalare. Panta acoperișului poate fi orice, deoarece membranele sunt elastice. La baza (solid) sunt fixate în diferite moduri, dintre care cel mai bun este considerat sudarea cu aer cald. Pe acoperișul cu o polarizare mare atașați membrana mecanic - cu dispozitive speciale de fixare. Dacă panta este mai mare de 10 0, puteți aplica metoda de balast acoperind acoperisul cu pietriș. Pe acoperișurile complexe, membranele sunt lipite.

Domeniul de aplicare. Această acoperire este utilizată pe acoperișuri destul de plate ale clădirilor rezidențiale sau publice.

Durabilitate. Durata de viață a acoperișului este de până la 50 de ani. Acesta costă mebran PVC de la $ 5 la $ 8 pe metru pătrat.

+ Pluse de acoperiș din membrană:

 • Membranele au o lățime mare, permițând acoperirea oricăror acoperișuri;
 • protecție suplimentară împotriva umezelii nu este necesară - acoperișul și astfel rezistent la apă;
 • Acoperișul poate fi acoperit în orice moment al anului;
 • instalarea are loc într-un timp scurt, repararea este extrem de rară;
 • rezistența la puncție este foarte mare.

- Defecțiunile acoperișului membranei:

 • Trebuie să pregătiți cu atenție baza, îndepărtând toate pietrele;
 • Solvenții și uleiurile organice pot strica acoperisul.

Materiale pentru acoperișuri

Placi ceramice - foarte frumoase, dar grele și costisitoare

Acest material de acoperiș este unul dintre cele mai vechi tipuri de acoperișuri pentru un acoperiș, împreună cu șindrile de lemn și ardezie. Pentru a face sindrilele, lutul este ars la o temperatură de miligrame, după care devine ferm și durabil, iar culoarea devine maro, cu o nuanță roșiatică. Unele tipuri de sindrila glazură înainte de ardere pentru a crește proprietățile de respingere a apei. Plăcile pregătite (cu o greutate de 2 kg sau mai mult) au o lungime și o lățime de 30 cm.

Există mai multe tipuri de plăci de lut.

Iată principalele:

 • Curele de sârmă plate;
 • bandă de țesătură;
 • ștampilarea țiglei;
 • ceramică obișnuită;
 • placi de acoperis cu un singur val;
 • placi de acoperis cu două valuri;
 • țigle grosate.

Instalare. Acoperișul cu acoperiș este de preferat să se construiască cu o înclinare a acoperișului de cel puțin 25 și nu mai mult de 60 ° C. Dacă este mai mică de 22 0, este absolut necesar să se asigure un strat de impermeabilizare și o bună ventilație. O pantă care depășește 60 ° va necesita mai multe șuruburi sau unghii pentru fixare. Elementele individuale (acestea sunt plasate cu suprapunerea plăcii superioare din partea de jos) sunt conectate prin intermediul unor încuietori speciale. Acoperișul finit are aspectul de solzi solizi, astfel încât acesta are mai puține șanse de scurgere. La cutie, plăcile sunt fixate cu unghii prin găuri speciale.

Domeniul de aplicare. Utilizați acest acoperiș pentru a acoperi acoperișurile în case din cărămidă, lemn, piatră. Numărul de etaje nu contează.

Durabilitate și preț. Impresionanta este durabilitatea unui astfel de acoperis - poate rezista 150 ani fara reparatii. Cu toate acestea, nu toată lumea își poate permite o astfel de acoperire luxoasă. La urma urmei, prețul său pentru un metru pătrat se situează între 20 și 50 USD.

+ Avantajele plăcilor ceramice:

 • Exploatarea economică - prevenirea și curățarea jgheaburilor cu văi este necesară doar o dată pe an;
 • bună izolare fonică - ploaia nu vă va împiedica să dormiți sub acoperișul cu pardoseală;
 • rezistență la foc;
 • rezistenta la coroziune;
 • Rezistența la îngheț (cel puțin 1000 de cicluri de congelare);
 • estetică, varietate de tonuri și profile;
 • acoperișul plăcii este poros, este capabil să "respire" prin evaporarea apei.

- Consum de plăci ceramice:

 • Greutatea acoperișului este considerabilă - avem nevoie de grinzi mai groase sau mai frecvente;
 • plăcile sunt fragile;
 • acoperisul complex este dificil de acoperit - veți avea nevoie de elemente de fixare suplimentare, cutii, izolații;
 • preț ridicat.

Șindrile de nisip-ciment sunt mai ușoare decât argila, dar nu servesc atât de mult

Acest strat de acoperire este realizat dintr-o soluție de nisip cu ciment, care nu este ars, ci presat sub presiune. Vopseaua este oxizi de fier, făcând acest șindrilă similar ceramicii. Suprafața sau glazura sau acoperirea nu sunt disponibile. Suprafața este făcută netedă sau cu un profil profilat convex. Se cântărește acest acoperiș de la 35 la 40 kg (un metru pătrat).

Instalare. Poluarea optimă pentru montare este de la 20 la 60 0. Fixarea la cutie este în rânduri, prin găurile de pe șindrilă. În acest caz, se face un "dressing", egal cu o secundă din lățimea șindrilelor. Acesta este numele pentru schimbarea seriei față de cea vecină. Rafturile sunt luate cu o secțiune transversală de 5 cm până la 15 cm, iar distanța dintre acestea este cuprinsă între 60 și 90 cm. În plus față de cutie, este necesar un strat de impermeabilizare.

Domeniul de aplicare. Acest acoperiș, ca și cel precedent, poate fi folosit în case din diverse materiale și cu orice număr de podele.

Durabilitate și preț. Timp de o sută de ani, desigur, nu va dura, dar producătorul oferă o garanție de treizeci de ani. Dar prețul plăcilor de ciment-nisip (de la 10 $ la 20 $ pe metru pătrat) este mai mic decât cel al argilei. Iar spre exterior aproape că nu diferă.

+ Pro-uri de gresie de nisip si ciment:

 • rezistență la agresiune chimică;
 • rezistență la lumina soarelui;
 • Rezistența la îngheț (1000 de cicluri de îngheț).

- Contra din nisip si sindrila de ciment:

 • Grosime mare în comparație cu plăcile ceramice - nu mai puțin de un centimetru.
 • până la o zecime din material pot fi pierdute, fiind sparte cu un cărucior neglijent;
 • prețul este încă prea ridicat.

Stratul de șisturi - acoperire de elită rară

Natura însăși face acest material minunat, folosind forțele de presiune și încălzire. Acoperișurile ardeilor pot fi văzute în Europa pe unele castele vechi. Cu toate acestea, dacă există o dorință, atunci este posibil să cumpărați plăci de ardezie de 4 mm grosime și cântărind până la 25 kg (un metru pătrat). Se face manual, cu o lățime de 15 sau 30 cm și o lungime de 20 sau 60 cm.


Acoperișul este acoperit cu acoperis de șisturi.

Instalare. Ardezia poate fi așezată pe acoperișuri cu o pantă de 25 0. Jantă este realizată din capriori, a căror secțiune transversală este de 4 x 6 cm. Am determinat pasul prin împărțirea lungimii plăcii în jumătate și micșorând ușor numărul rezultat. Unghiile (cupru sau galvanizat) pentru fixare dureaza o lungime de 9 sau 10 cm. Pe fiecare tigla luati doua cuie, cu marginea si cu o panta mai mare de 40 0 ​​- trei cuie.


Principiul instalării unui acoperiș de șisturi.

Durabilitate și preț. Durata de viață a acoperișului din ardezie este de la 100 la 150 și chiar 200 de ani (cu condiția ca baza să fie echipată corespunzător). Există un metru pătrat de material de 65-100 $.

+ Pro argumente pentru acoperisul de șist:

 • Excelenta viata de serviciu;
 • exclusivitate, aspect minunat;
 • rezistența la culoare, protecția împotriva radiațiilor ultraviolete;
 • rezistența la apă, rezistența la îngheț, siguranța la foc.

- Dezavantaje ale acoperișului de șisturi:

Acoperișul este aplicat direct pe beton

Această acoperire, numită acoperișul mastic, este un tip special de membrană. Este un lichid vâscos bazat pe oligomeri. Se îngheață în aer, transformându-se într-un film cu o elasticitate ridicată. Are aderență excelentă la metal, beton și bitum - pe aceste suprafețe este mai bine să se aplice. Acoperișurile acoperișuri pot fi ne-armate, armate sau combinate.


Acoperiș cu mastic poliuretanic aplicat.

Instalare. Montați acoperișul pe acoperiș cu o pantă de cel mult 25 °. Acoperișurile plate sunt cele mai potrivite. La o pantă de armătură de 2,5 mm (fibră de sticlă, fibră de sticlă) este necesară. În acest caz se toarnă 3 până la 5 straturi de emulsie de bitum cu aditivi polimerici. Dacă părtinirea este mică și nu este necesară o armare, se aplică un strat de emulsie EPIC, iar în partea superioară sunt mai multe straturi de mastic (cu grosimea de 1 cm). Pentru acoperișul combinat, materialul rulant ieftin este lăsat în jos, turnându-l cu mastic și stropit cu pietriș.

Domeniul de aplicare. Este bine să utilizați în condiții de iarnă severă sau vară fierbinte. Apropo, dacă acoperișul este plat, atunci cu o asemenea acoperire poate fi exploatat.

Durabilitate și preț. Serveste ca acoperis de incarcare timp de cel putin 15 ani. Prețul în funcție de grosime și contractorul care efectuează lucrarea poate varia de la 5 până la 25 USD pe 1 m 2.

+ Plushurile acoperișului de umplere:

 • Protecție ridicată la umiditate;
 • Instalare rapidă;
 • Nu există componente și solvenți nocivi;
 • Nu există cusături;
 • Rezistență la foc și temperaturi scăzute.

- Lipsa umplerii combustibilului:

 • Este dificil să se realizeze o acoperire de aceeași grosime pe întreaga suprafață.

Deci ați aflat care sunt tipurile de acoperișuri. După cum puteți vedea, fiecare dintre ele are propriul său "dar" - nu există materiale ideale. Prin urmare, alegeți o acoperire în funcție de cerințele și capabilitățile acestora.

Materiale de acoperis pentru acoperiș: tipuri și prețuri de diferite tipuri, domeniul de aplicare, revizuirea producătorilor

Orice acoperiș, indiferent dacă este vorba despre o casă privată, o cabană sau o clădire economică, are nevoie de alegerea corectă și de instalarea acoperișului. Pe aceasta depinde modul în care acoperișul va suporta impactul negativ al factorilor naturali, precum și durata de viață a acestuia. De aceea este atât de important să alegeți materiale de înaltă calitate pentru acoperișuri potrivite pentru construcția sau construcția acoperișului, ale căror tipuri și prețuri sunt prezentate în acest articol.

Este important să determinați corect tipul de material de acoperiș necesar

Materiale pentru acoperiș: tipuri și prețuri de la producători mondiali și internaționali

Există o varietate de opțiuni pentru materialele de acoperiș, care diferă în funcție de scopul și proprietățile lor în funcționare. Unele dintre acestea sunt cea mai bună opțiune pentru acoperirea acoperișului încăperilor de locuit, acestea din urmă fiind potrivite numai pentru obiecte de natură economică.

Există un număr mare de tipuri de acoperișuri dintr-un număr mare de branduri

Acoperișuri metalice: tipuri, opțiuni, domeniu de aplicare

Acest material este unul dintre cei mai populari dintre constructorii moderni de materiale de acoperis pentru acoperișuri (tipurile și prețurile sunt prezentate mai jos), iar acest lucru nu este o coincidență, deoarece, în plus față de proprietățile de performanță excelente, are un aspect frumos.

Plăcile metalice sunt realizate din tablă de oțel de diferite grosimi, tratate cu un strat special, care împiedică zgârieturi, zgârieturi și alte deformări din resturile mici și pietrele. Consecința deteriorării stratului de lăcuire poate fi apariția coroziunii, ceea ce va reduce semnificativ durata de viață a acoperișului.

Plăcile metalice sunt durabile și au o durată lungă de viață.

În plus față de tabla de oțel galvanizat standard, alte metale pot servi ca bază pentru țiglă metalică, care va diferi într-o oarecare măsură:

Tipuri de acoperișuri pentru case private

Elementul superior al acoperișului, care protejează casa de efectele manifestărilor naturale și ale influențelor mecanice, se numește acoperiș. Acoperișul nu numai că îndeplinește funcții practice, ci creează și o vedere generală asupra întregii clădiri. Prin urmare, alegerea versiunii optime a materialului pentru acoperiș este foarte importantă. Diferite tipuri de acoperișuri pentru acoperișurile caselor particulare pot provoca confuzii în cazul persoanelor nesofisticate în aceste probleme. Dar, având cel puțin o cunoaștere generală a calității și funcționalității acestui material, puteți alege cu adevărat acoperișul potrivit.

Ce trebuie să acordați atenție:

Rezistență la foc și durabilitate;

Încărcați pe acoperiș;

conținut

Acoperiș din metal

Aceste tipuri de acoperiș pentru acoperișurile unei case particulare au o greutate redusă, ceea ce face posibilă așezarea pe acoperișuri de tip luminos. Rezistența plăcilor metalice îi permite să reziste greutății umane.

Schema și dimensiunile tablului

Rezistența la foc și rezistența la îngheț;

Are o paletă largă de culori, astfel că, cu ajutorul acestuia, puteți să întrupați cele mai îndrăznețe idei de design și să creați o casă particulară originală și neobișnuită;

În plus, șindrilele pot avea o formă de undă, pot fi cascaded, roman, diferă în mărime și grosime.

Soluții de culoare ale acoperișurilor metalice

Dezavantajele acoperișului din metal:

Izolație fonică redusă la domiciliu, care este deosebit de vizibilă în timpul ploii sau grindinei;

Un nivel redus de izolare termică;

Un strat de protecție fragil, care poate fi ușor influențat de transport sau instalare.

Acesta este modul în care arată foaia

Costul unui astfel de material de acoperire variază de la 200 la 700 de ruble pe foaie.

Plăci metalice pe casă

Acoperise din carton ondulat

Tabelele din tablă profilate, care au o paletă largă de culori, se numesc plăci profilate. Acestea sunt, de obicei, realizate din oțel zincat și oferă o formă ondulată care permite recunoașterea rigidității.

Amplasarea foilor din folii profilate

Avantajele acoperișurilor din carton ondulat:

Durată lungă de viață;

Ecologic și versatil pentru orice casă;

Varietate de soluții color;

Aspectul frumos al casei.

Fotografia unei case realizate din carton ondulat

Cu toate acestea, un astfel de material de acoperire are, de asemenea, o serie de dezavantaje:

Casa se încălzește rapid la soare;

Dacă este deteriorat, poate fi corodat;

Are un nivel ridicat de zgomot în timpul ploii;

Dacă instalarea plăcii ondulate a fost efectuată de către neprofesioniști, atunci scurgerea poate fi încălcată.

Costul de carton ondulat este mic - de la 150 de ruble pe metru de drum.

Acoperișul ondulinei

Pentru fabricarea foilor de ondulină, a fibrelor de celuloză, a bitumului purificat, a materialului de umplutură minerală și este impregnat cu o rășină polimerică. Acest material pentru acoperișul unei case particulare are caracteristici tehnice înalte, ceea ce îi permite să concureze în mod adecvat cu alte materiale ale unui astfel de plan.

Dimensiunile foii de onduină

Principalele avantaje ale acoperișului ondulin:

Proprietăți izolate fonoizolante ale casei;

Această opțiune este rezistentă la razele UV;

Rezistență la ciuperci, mucegai, insecte;

Montarea ondulin pe unghii speciale

Dezavantajele ondulinului sunt:

Rezistență slabă la fluctuațiile de temperatură;

Nivel scăzut de siguranță împotriva incendiilor;

Durată relativ scurtă (până la 25 de ani).

Fotografie a acoperișului casei de la ondulin

Costul variantelor acestui material pentru acoperișuri variază între 300 și 600 de ruble pe foaie în dimensiunea de 1,95 x 0,96 m.

Acoperiș din ardezie

Acest tip de material de acoperiș pentru acoperiș, ca ardezia, a fost foarte popular pentru o lungă perioadă de timp. Este fabricat dintr-un amestec bazat pe azbest și ciment. Uneori ardezia este vopsită în culori diferite pentru culoarea casei, dar cel mai adesea folosită în forma sa originală, adică într-o culoare gri.

Dimensiunile foii de ardezie

Pro promițătoare de azbest ciment:

Nu se încălzește la soare;

Nu conduce electricitate;

Nu este susceptibil la coroziune.

Fotografia de înlocuire a ardezului

Pentru minusurile acoperișului de ardezie se poate atribui:

Abilitatea de a absorbi ploaia și de a topi apa.

În ceea ce privește costul, este destul de scăzut, de la 150 de ruble pe foaie standard.

Placi flexibile de acoperis

Placile flexibile au o structură de înaltă tehnologie și mai multe straturi și constau dintr-un strat de fibră de sticlă impregnat cu bitum și diferiți aditivi de polimeri.

Opțiuni flexibile pentru șindrilă

Pro pentru acoperișurile de șindrilă flexibilă:

Mediu și siguranță;

Flexibilitate și plasticitate;

Aspect aparte;

Rezistență la influențe mecanice.

Fotografii ale acoperișului plăcilor flexibile de acoperiș

Șindrile flexibile pot fi de diferite culori

Acest tip de acoperiș pentru acoperișuri de case particulare are unele dezavantaje:

Este dificil să înlocuiți un singur element, țigla se încălzește rapid pe soarele aprins.

De asemenea, minusurile pot include costul ridicat al unui astfel de material - de la 200 de ruble pe metru pătrat.

O altă opțiune de plăci flexibile

Acoperișuri laminate

Materialul ruloului multistrat este realizat pe bază de țesătură din sticlă, polimeri sau bitum.

Rezistență ridicată, care reduce probabilitatea de rupere în timpul ouatului;

Posibilitatea de etanșare a îmbinărilor prin sudare termică.

Prin dezavantajele acestei opțiuni se pot atribui acoperișuri pentru acoperișuri de case particulare:

Aspect foarte puțin atractiv;

Posibilitatea alunecării la unghiuri înalte de înclinare (30 de grade sau mai mult).

Prețul unui astfel de material de acoperire este mic - de la 350 ruble pe rolă la 9 m ².

țiglă

Placile ceramice naturale sunt una dintre cele mai populare tipuri de acoperișuri pentru o casă de țară. Este realizat din lut special prin bandă sau prin metoda de ștanțare cu ardere suplimentară.

Acoperișul are izolație fonică ridicată;

Inerția la efectele biologice și chimice;

Rezistența la radiații ultraviolete.

Minusurile acestui material includ:

Greutatea sa mare;

Costul ridicat poate fi, de asemenea, considerat o lipsă de țigle - de la 500 ruble pe m²

Cum de a alege un acoperiș pentru un acoperiș privat

Pentru a alege în mod corespunzător acoperișul pentru acoperișul unei case particulare, trebuie să țineți cont de încărcătura pe structurile portante, de caracterul practic al materialului și de durabilitatea acestuia. De asemenea, luate în considerare condițiile climatice reale și posibilitățile financiare ale proprietarului casei - un rol important îl joacă costul materialului. Perioada de garanție pe care o oferă producătorul este, de asemenea, importantă. Materialul trebuie să fie la fel de înaltă și durabil posibil. Acoperisul acoperișului pentru casă este selectat, pe baza construcției acoperișului. Pentru acoperișurile plate, cel mai adesea toate tipurile de materiale rulante sunt utilizate pe bază de mastic sau bituminoasă, fiind utilizat și un acoperiș în vrac. Pentru construcțiile înclinate, utilizați un acoperiș ascuțit, ardezie, dale de diferite tipuri și materiale pe bază de oțel (foi profilate, plăci metalice).

Tipuri de acoperiș pentru acoperișul unei case particulare

O gamă imensă de materiale de acoperiș pentru acoperișul unei case de casă creează adesea probleme pentru dezvoltatorii neexperimentați. Ei nu înțeleg pe deplin factorii care trebuie ghidați și ce afectează performanța materialelor. Acoperișul nu are doar o funcție protectoare, sensul său este mult mai larg. Erori în timpul selecției pot crea probleme semnificative în viitor.

Tipuri de acoperiș pentru acoperișul unei case particulare

Tipuri de acoperișuri pentru diferite tipuri de acoperișuri

Parametrii sistemului de tavan au o influență semnificativă asupra alegerii acoperișului, există mai mulți factori care trebuie luați în considerare numai pentru a garanta o acoperire de calitate și durabilă la domiciliu.

Acoperișuri plate

Unghiul de înclinare al razelor nu este mai mare de 12 °. Astfel de acoperișuri sunt utilizate în timpul construcției de case de talie mare, pot fi operate și obișnuite.

Acoperiș metalic plat

Pe acoperisurile plate exploatate există grădini de iarnă, terenuri pentru activități în aer liber sau plimbări.

Acoperiș plat și piscină

Există opțiuni pentru așezarea pe acoperișuri plate ale parcărilor auto. Pentru a crea acoperișuri plate acționate, ar trebui să cumpărați cele mai durabile și mai sigure rulouri sau masticuri. În prezent, acesta este un eurorebroid bazat pe poliester.

Acest material are cele mai înalte tări, o durată de viață de cel puțin cincizeci de ani. Ca o hidroizolare se utilizează bitum modificat, care nu pierde plasticitatea la temperaturi negative. Pe acoperișurile de poliester, puteți instala structuri grele, să realizați legături puternice de beton armat etc.

Cel de-al doilea material pentru etanșarea acoperișurilor plate este masticul lichid. În implementare există o alegere excelentă, în funcție de caracteristicile tehnice ale acestora, masticile îndeplinesc complet cerințele existente.

Acoperișuri înclinate

Numărul de patine de la unul la 5-8, toate depind de complexitatea sistemului de rafturi și de caracteristicile arhitecturale ale structurii. Pe acoperișurile înclinate puteți utiliza orice tip de material de acoperiș: moale și tare, role și bucăți, profilate și plate, moderne și tradiționale.

Placi de acoperis cu plăci multiple

Fiecare tip are propriile particularități, este selectat ținând cont de condițiile de operare, de proiectul selectat de proiectare și de capacitățile financiare ale consumatorului. Costul unor tipuri de acoperișuri poate fi foarte semnificativ, majoritatea dezvoltatorilor nu le pot permite.

Acoperiș de configurație complexă

Caracteristicile generale ale materialelor de acoperiș

Indiferent de particularitățile și caracteristicile tehnice, toate materialele de acoperire au criterii comune de evaluare.

 1. Încărcături totale maxime. Ei trebuie să reziste capacului de zăpadă, rafalelor de vânt, greutatea constructorilor.
 2. Parametrii operaționali. Acestea includ durabilitatea, ușurința de instalare și întreținere, soluții originale de proiectare.
 3. Costul. Trebuie luat în considerare nu numai prețul materialului însuși, ci și elementele suplimentare, nodurile speciale ale sistemului de lambriuri, cerințele pentru cutiile etc. În plus, complexitatea instalației exercită o influență semnificativă, mărimea plății pentru activitatea acoperișurilor depinde de aceasta.

Cu cât acoperișul este mai greu, cu atât mai scump va fi

Datorită faptului că acoperișul este constant expus la mai mulți factori negativi, ar trebui să fie rezistente la solicitări mecanice, deformări, razele ultraviolete dure, o mare leagăne de temperatură. În același timp, pentru o perioadă lungă de timp pentru a menține etanșeitatea și aspectul acoperișului, nu necesită mult timp pentru întreținere, să fie întreținute și înlocuibile.

Factori importanți - durabilitatea și mentenabilitatea acoperișului

Care sunt cele mai populare tipuri de acoperiș pentru casa ta?

Nu există recomandări clare și universale cu privire la alegerea tipului de acoperiș, fiecare dintre ele având propriile puncte forte și puncte slabe, mulți factori ar trebui luați în considerare în timpul procesului de selecție. Și nu toate sunt obiective, cauzate de condițiile de funcționare ale clădirii. Multe persoane sunt pur subiective, outsiderul nu poate influența alegerea, decizia finală este luată numai de consumator, luând în considerare preferințele sale personale.

Plăci metalice

Până în prezent, cel mai folosit material pentru acoperișuri de clădiri pentru diverse scopuri. Este fabricat din tablă, are mai multe straturi de protecție împotriva coroziunii. La echipamentul special se formează un profil cu dimensiuni înlocuibile. Înveliș exterior - vopsele de polimer deosebit de puternice, de diferite culori. Garanție 5-15 ani, în practică funcționează până la 30 de ani. Poate avea o față frontală lucioasă sau mată, praful lucios este mai puțin reținut.

Dezavantaje - pe acoperisuri complexe, cantitatea de deșeuri crește la 15%. Probabilitatea achiziționării de acoperiri substandard este mare datorită complexității controlului calității de către consumatori. Independent pentru a învăța grosimea și uniformitatea unui strat de zinc este imposibil, este dificil să se definească și parametrii picturii. O altă problemă - reglementările privind incendiile necesită toate acoperișurile metalice pentru a instala tije de trăsnet, ceea ce complică instalarea acoperișului.

Protecția împotriva străzilor de acoperișuri metalice

Placi bituminoase (flexibile)

După popularitate, ocupă locul doi după acoperirea cu metal. Este realizat dintr-un acoperiș puternic de bitum, simțit pe bază de polimeri. Stratul impermeabil este un bitum artificial, modificat cu aditivi inovativi, noile tehnologii de fabricație măresc plasticitatea materialului chiar și la temperaturi negative, cresc rezistența mecanică și rezistența la lumina soarelui.

Plasticitatea bazei și a bitumului face posibilă compensarea fără probleme a fluctuațiilor minore ale temperaturii elementelor de pe acoperiș. Stratul superior este acoperit cu fâșii de piatră - aspectul se îmbunătățește, crește rezistența la diferite daune, crește timpul de funcționare.

Pantă de acoperiș ar trebui să fie de cel puțin 12 °, materialul poate fi utilizat pe acoperișuri de geometrie complexă. Caracteristicile tehnologice excelente minimizează cantitatea de deșeuri neproductive (nu mai mult de 5%).

Acoperis din sindrile bituminoase

Dezavantaje - sensibilitatea la razele ultraviolete, cu timpul pe suprafața matriței, și apare mușchi, ceea ce înrăutățește semnificativ aspectul acoperișului. Datorită faptului că tehnologia de stivuire necesită sipca continuă și nu oferă ventilație naturală în timpul construcției sistemului de acoperiș ar trebui să fie utilizat placa OSB rezistent la apă cel mai scump, care este aproape de două ori estimate creșteri ale costurilor acoperișului.

Amenajarea șindrilelor flexibile

Amestec de nisip din polimer compozit

Un material destul de complex, din punct de vedere tehnologic, este acoperit cu nisip (până la 70%), polimeri (până la 25%) și coloranți (până la 5%). Este rezistent la influențe negative ale factorilor externi și este capabil să reziste la sarcini mecanice semnificative. Greutate de până la 21 kg, durata de utilizare până la 50 de ani, garanție de până la 15 ani.

Acoperiș de sindrila de polimer de nisip

Materialul nu se teme de sarcini statice și dinamice. Conform acestor parametri, depășește în mod semnificativ valorile plăcilor ceramice naturale. Are o mică conductivitate termică, care reduce volumul condensului atunci când temperatura fluctuează. Absența porilor mărește rezistența la îngheț / dezgheț, unele specii pot rezista până la 200 de cicluri.

Bucata de sindrila polimer

Dezavantaje - costul ridicat, complexitatea instalării, acoperirea moderată inflamabilă. Principala problemă este producătorii lipsiți de scrupule. Astfel de companii utilizează un polimer secundar, obținut după reciclare. Calitatea secundară din plastic este semnificativ inferioară celei primare, respectiv caracteristicile de performanță actuale ale plăcilor de polimeri nu corespund cerințelor revendicate.

De-a lungul timpului, acoperișul se erodează, ceea ce indică faptul că grosimea acestuia poate scădea sub influența factorilor negativi

Placi de ciment

Bucata de acoperiș, din amestec de ciment și nisip. Pentru a îmbunătăți aspectul diferitelor coloranți se adaugă.

Placile de ciment au o multime de greutate, ceea ce necesita o pregatire speciala a sistemului de rafturi. Acesta este singurul material de acoperire care în cele din urmă crește puterea. Valorile maxime ale mortarului de ciment de rezistență fizică se acumulează în 100 de ani.

În timpul fabricării șindrilelor, nu se utilizează materiale toxice. Prin urmare, acest material de acoperiș este sigur și inofensiv pentru sănătate

Acoperișul este durabil, ține bine încărcăturile, inclusiv percuția. Rezistă aproximativ 50 de cicluri de congelare / dimensionare, fără teamă de lumina soarelui. Este realizat din nisip quartz și ciment. Pentru a schimba culoarea, se adaugă coloranți minerali.

Dezavantaje - complexitatea așezării, necesită acoperișuri cu înaltă calificare.

În timp, pe suprafață apar mușchi și mucegai. La momentul cumpărării, trebuie să verificați cu atenție uniformitatea dimensiunilor, cea mai mică încălcare a tehnologiei sau fabricarea echipamentelor depășite devine motivul abaterii de la geometrie. Cimentul se teme de medii acide, din acest punct de vedere, utilizarea de plăci de ciment pentru a acoperi casele situate în marile orașe industriale este puternic descurajată.

Instalarea plăcilor de nisip din ciment

Sindrilele naturale

Una dintre cele mai scumpe și mai greu de instalat acoperișuri. Piesă de material, numai instalatori cu experiență pot instala. Este făcută din lut natural prin presare și prăjire. Tehnologia este complexă și costisitoare, necesită o mulțime de echipamente industriale speciale și apropierea carierei cu o argilă potrivită conform analizei. Durata de viață este de 70 de ani, dar există multe exemple de clădiri vechi cu acoperișuri conservate.

Plăcile naturale sunt considerate un material exclusiv utilizat în clădiri de prestigiu sau în timpul reconstrucției clădirilor istorice. Poate fi reparat, înlocuirea unei plăci de șindrilă din diverse motive nu prezintă mari dificultăți.

Acoperișul din plăci ceramice este întreținut

Principalul dezavantaj este costul ridicat. Prețul este supraestimat în mod artificial, producția de materiale nu necesită investiții financiare atât de mari. Complexitatea instalației crește cu 10-15% costul sistemului de acoperiș, acoperișul poate fi montat numai pe pante cu un unghi mare de înclinare.

Un alt dezavantaj - chiar încălcări minore ale tehnologiei de așezare vor avea cu siguranță un efect în timpul funcționării clădirii. Verificați calitatea imediat după terminarea lucrului este dificil, trebuie să apăsați pe acoperiș.

Atunci când se stabilește zona zoster, este important să se respecte tehnologia

Tabel comparativ al caracteristicilor diferitelor tipuri de plăci de acoperis

Aceeași placă profilată este utilizată ca o piesă metalică.

Caracteristicile tehnice ale foii profilate

Parametrii tehnici sunt ușor diferiți de plăcile metalice, durata de viață este de 15-20 de ani. La un cost ușor mai mic decât placa metalică, ceea ce îl face cel mai ieftin material de acoperire modern, cu excepția bitumului și a ardezului. Dar acoperirile bituminoase sunt foarte rar utilizate acoperișuri înălțate de case. Profilistul are o altă grosime și parametri de profil, culoarea fiind clasificată conform standardelor internaționale.

Tăvile profilate ca acoperișuri

Dezavantaje - aspectul nu corespunde cerințelor moderne. Acest neajuns este temporar, acum producătorii au învățat să facă profiluri foarte frumoase cu o geometrie simplă. O altă problemă este conductivitatea sonoră mare, dar se manifestă numai în cazul în care camerele de la mansardă sunt rezidențiale. zgomot mare se produce în timpul ploilor sau grindină, astfel de precipitații în cele mai multe regiuni ale țării noastre apar rar, zgomotul nu aduce mult disconfort.

Acoperișurile metalice se caracterizează prin creșterea zgomotului

Ondulin

Este produsă pe baza unei pături de celuloză, ca bitum modificat ca o hidroprotecție, culoarea fiind modificată prin pigmenți. Are forma de ardezie.

Garanție 5-10 ani, în funcție de tip și de producător, dar în practică poate servi mai mult de 20 de ani. Rezistent la impacturile de grindină, se poate flexa și poate lua forma unui sistem de rafturi. Acoperirile speciale inhibă dezvoltarea pe suprafața fungiilor și mucegaiului, nu degradează performanța inițială în intervalul de temperatură de la -40 ° C la + 80 ° C. Rezistența la îngheț nu este mai mică de 25 cicluri, nu se teme de compuși chimici. La un preț se referă la categoria acoperișului bugetar.

Ondulin - acoperișuri bugetare

Dezavantaje: culoarea suprafeței sub influența razelor ultraviolete se modifică, marginile sunt ușor înfășurate. Ondulin arde, necesită respectarea necondiționată a tuturor regulilor de siguranță la incendiu. Conform indicatorilor de calitate totală, ocupă ultima poziție printre toate materialele de acoperiș.

Acoperișul nu se caracterizează prin rezistență ridicată și durabilitate

Foi din oțel galvanizat

Utilizată în prezent rar și numai în acoperișuri cu acoperiș. Instalat pe o cutie continuă, datorită flexibilității poate copia forma acoperișului. Este rar folosit pe case, este recomandat pentru diverse copertine și anexe.

Tavan ciment galvanizat din oțel

Dezavantaje - designul nu satisface nevoile dezvoltatorilor moderni, necesită o cutie continuă sub capac. Pozițiile slabe de îndoire împiedică posibilitatea de a asigura ventilarea naturală a spațiului sub acoperiș. Pentru a crește durata de viață, toate elementele din lemn ale sistemului de ferme trebuie impregnate cu antiseptice de mai multe ori, dacă este posibil, să se utilizeze plăci rezistente la umiditate.

Acoperis din otel galvanizat

Keramoplast

Este realizat dintr-un polimer special modificat, cu rezistență fizică crescută și rezistență UV. Pentru a reduce costul în compoziția de umpluturi naturale sunt introduse, culoarea depinde de aditivi coloranți. Material relativ nou de acoperiș, cu aspect asemănător cu o ardezie ondulată. Are o gamă largă de culori, o durată de viață de 30 de ani.

Keramoplast - material pentru acoperișuri

Nu absoarbe umezeala, respectiv, nu se teme de îngheț / dimensionare. Plasticitatea permite stingerea sarcinilor de șoc, acoperișul poate fi utilizat în diferite zone climatice, cu excepția regiunii îndepărtate. Cu ușurință, în timpul așezării, nu este nevoie să folosiți unelte și unelte speciale. Tehnica de instalare seamănă cu așezarea unei ardei obișnuite.

Instalarea unui acoperiș din ceramoplast

Dezavantaje - costul ridicat nu corespunde acelorași caracteristici de performanță ridicată. Sub influența radiației ultraviolete, plasticul își pierde treptat proprietățile originale, devine fragil și se spargă sub sarcini nesemnificative. Repararea acoperișului nu are sens, îmbătrânirea fizică are loc pe toată suprafața acoperișului. Singura soluție este înlocuirea completă a acoperișului, care este costisitor și lung.

Ciment din azbest

Material tradițional de acoperiș, din ciment și umpluturi de azbest. Poate avea un număr diferit de valuri, în prezent se utilizează numai pe clădiri neprestante. În țara noastră, ardezia este fabricată din azbest sigur, care nu este inclus pe lista substanțelor cancerigene. Foitele pot fi de culoare naturala sau vopsite in diferite nuante. In ciuda varietatii de materiale moderne de acoperisuri, ardezia traditionala ocupa inca pozitii inalte in vanzari. Durata de viață a garanției este de cel puțin 30 de ani, în practică mai mult de cincizeci de operatori.

Dezavantajele sunt câteva - greutate mare și putere mecanică scăzută. Greutatea mare complică procesul de așezare și necesită măsuri speciale pentru consolidarea sistemului de bare. Ardezia ușor crăpată cu modificări minore în liniaritatea acoperișului, acoperirea trebuie reparată. Dacă regiunea are grindină puternică, atunci acoperișul va trebui complet schimbat.

Ardezie acoperiș - fotografie

ardezie

Acoperișul din piatră naturală naturală servește ca ornament al oricărei clădiri de prestigiu. Caracterizată de indicatori de performanță excelenți, rezistenți la compuși chimici, inclusiv agresivi. Nu este expus impactului negativ al smogului urban.

Dezavantaje - greutate mare, costuri ridicate, caracteristici scăzute ale rezistenței fizice. Acoperirea exclusivă este foarte rară. Se recomandă să se facă în ordine, luând în considerare caracteristicile arhitecturale ale unui acoperiș. Această abordare permite reducerea cantității de deșeuri neproductive și afectează pozitiv costul acoperișului.

Deși acoperișul de șisturi este foarte scump, popularitatea sa este ușor de explicat prin proprietățile estetice excelente ale acestui material

Ardezie pentru acoperișuri este un material universal pentru acoperirea clădirilor, deoarece este utilizat cu succes pentru acoperișuri de orice formă

Acoperiș din aluminiu

Se folosește ca o acoperire din tablă sau material pentru realizarea șindrilelor pentru bucăți. Durata de viață este practic nelimitată. Acoperirile ușor de a lua forma dorită, nu necesită o prelucrare suplimentară a suprafeței frontale. Se răspândește numai pe o cutie continuă. Aluminiu poate fi utilizat pentru fabricarea diferitelor profiluri, există opțiuni pentru acoperirea acoperișului cu foi drepte.

Acoperis de cupru

Foarte frumos, foarte scump și foarte durabil. În timp, este acoperit cu patină - un film anticoroziv de protecție. Durata de viață este de cel puțin 100 de ani, nu se tem de temperaturi negative și încălzire.

Cupru cusătură de acoperis

Principalul dezavantaj este costul ridicat. Pot fi fabricate din cupru sau aliaje 100% cu staniu și aluminiu. Material de elită, folosit numai pe casele cele mai scumpe, clădiri istorice sau religioase.

Aluminiu acoperit cu cupru

Dezavantaje - este necesar să se excludă complet contactul cu fierul, cu astfel de contact, procesele de coroziune se accelerează cu mai multe ordini de mărime. Un alt dezavantaj este că culoarea patinei se schimbă în timp și pot apărea zone cu diferite nuanțe. Acest lucru nu este pentru toți utilizatorii.

Montarea acoperișurilor din cupru

Acoperiș acoperiș

Acoperișul tradițional al ultimului secol de case sătești se întoarce la modă printre cei mai moderni constructori. Utilizat de iubitorii de case naturale, ecologice, acoperișul conferă clădirii un aspect unic. Lucrările sunt atrase de acoperișuri de cea mai înaltă calificare, atunci când îndeplinesc toate regulile, acoperirea poate servi până la cincizeci de ani. Acoperișul nu necesită izolare termică suplimentară, stinge perfect zgomotul. Datorită tehnologiei speciale de fixare, caracteristicile siguranței la incendiu sunt în mod semnificativ sporite.

Acoperis de paie

Video - Caracteristicile diferitelor tipuri de acoperișuri

Stepan Rusov redactor-sef

Autorul publicației 05/28/2018

Îți place articolul? Salvați pentru a nu pierde!

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
5

Întrebări și răspunsuri

Cât va dura ultima dată ceramica?

Placile ceramice au o durată de viață destul de lungă. Iar cea mai bună dovadă a acestui fapt este că vechile șindrile sunt adesea folosite pentru restaurarea clădirilor. În plus, descoperirile arheologice confirmă și durata lungă de viață a acestui material de acoperiș. Vârsta anumitor probe, de exemplu, depășește 5 mii de ani.

Ce ar trebui să fac dacă ardele se crăpeau?

Este mai bine să rezolvați această problemă înlocuind foaia de ardezie, dar numai că este dificil să o rezolvați. Soluția cea mai rapidă și cea mai simplă este așezarea ardei pe spațiul deteriorat sau pe etanșarea acestuia. Dacă găurile de pe unghii sunt vizibile din cuie, ele pot fi de asemenea sigilate; ca o opțiune - puteți lipi o bucată de material de acoperiș folosind un arzător.

Care este sarcina pe acoperiș?

Indicatorul de sarcină pentru acoperiș poate fi de la 70 kg la 200 kg pe 1 m² din proiecția orizontală. Grăitor, acoperișul - indiferent de cât de mult cântărește ea - are, de asemenea, să reziste la așa-numitele sarcini vii, care includ reparații, un strat de zăpadă în timpul iernii și ea (zăpadă) de curățare.

Cum să fixați găurile din carton ondulat de pe șuruburi?

Soluția cea mai simplă este înșurubarea șuruburilor noi în aceste locuri. Dacă această posibilitate nu este disponibilă dintr-un motiv sau altul, găurile pot fi sigilate folosind un material de etanșare din poliuretan sau acrilic.

Acoperișul moale are defecte?

Acoperișul moale are dezavantajele sale și semnificative. Deci, nu poate fi întotdeauna sigilat complet bariera de vapori, deoarece vaporii de apă care intră în stratul de material izolant este depozitat acolo (din cauza strâmt umiditate mat impermeabil nu se evapora). De-a lungul timpului, umiditatea acumulată în izolație începe să se scurgă și pe tavan există pete umede. În plus, umiditatea ingheata la temperaturi sub zero, cresc în volum și, în consecință impermeabilizare se separă de baza. Chiar și în timpul funcționării de impermeabilizare este supus unor efecte mecanice / climatice, motiv pentru care pe fisuri ea. Prin aceste fisuri apa pătrunde în casă, și pentru a detecta și elimina cauza acestor scurgeri de informații, uneori destul de dificil.

Hanging agățat - ce este?

Suspendate sunt graifele care se bazează numai pe două pereți exteriori. Acesta este un fel de cornișor, la care este atașat tavanul mansardei. În cazul în care grinzile din grinzile suspendate depășesc marcajul de 6 metri, atunci între capetele superioare ale grinzilor se fixează o bară suplimentară de suspendare verticală. În cazul în care intervalul variază de la 6 la 12 metri, atunci construcția coronamentului este completată cu stâlpi, ceea ce reduce lungimea picioarelor de rafturi.

Cum să ai grijă de metal?

Pentru a vă asigura o durată lungă de viață și condiții optime pentru utilizarea metalelor, trebuie să verificați periodic acoperișul. Pentru a menține stratul de polimer curat, apa de ploaie este adesea suficientă, dar frunzele căzute și alte soluri nu sunt spălate în toate cazurile. Prin urmare, cel puțin o dată pe an, este necesară curățarea suprafeței. Același lucru este valabil și pentru sistemele de drenare.

Pentru a îndepărta murdăria și resturile, utilizați apă și o perie moale. Puteți curăța acoperișul cu un jet de apă (presiunea nu trebuie să depășească 50 bar), iar pentru a îndepărta murdăria murdară, utilizați detergenți destinați acoperirilor polimerice colorate. Înainte de a începe lucrul, asigurați-vă că citiți instrucțiunile pentru detergent pentru a vă asigura că acesta este potrivit pentru o astfel de suprafață. Dacă murdăria nu este îndepărtată, puteți încerca să le eliminați cu o bucată de pânză umezită cu alcool. Acoperișul trebuie spălat, deplasându-se de sus în jos, astfel încât detergentul să fie complet spălat. Apoi, sistemele de suprafață și jgheaburi se spală cu apă.

În ceea ce privește zăpada, este de obicei rulată de pe acoperiș, iar ceea ce rămâne rămâne în concordanță cu capacitatea portantă a structurii.

Care este cel mai bun mod de încălzire a acoperișului?

Este important ca materialul care va fi utilizat pentru a izola acoperișul să aibă caracteristici de izolare termică bună și a fost:

 • în condiții de siguranță (adică nu avea substanțe nocive);
 • eficace (materialul izolator trebuie să îndeplinească toate cerințele privind eficiența energetică);
 • fiabil (proprietățile inițiale ale izolatorului de căldură nu trebuie să se piardă pe întreaga durată de funcționare a structurii).

De ce am nevoie de o barieră de vapori a acoperișului?

Funcția principală a barierului de vapori este de a împiedica apariția unui "punct de rouă" în interiorul clădirii. Cine știe sub „punctul de rouă“ se înțelege temperatura la care nivelul de umiditate este mai mare de 100%, prin care excesul de umiditate este convertită în rouă (condens) și îngheață. Mai mult, acest lucru cauzează apariția mucegaiului și a ciupercilor - atât în ​​interiorul tortului de acoperiș, cât și în clădirea în sine.

Acoperiș acoperiș - ce este?

Este dificil să supraestimați toate avantajele acoperișului de paie. Vara este rece sub ea, iar iarna este cald, clădirea însăși "respiră" și în general trăiește o viață liniștită și liniștită. Chiar și sunetul de ploaie în prezența unui astfel de acoperiș este "stins", se caracterizează prin rezistența la vânturi și alte influențe atmosferice. În plus, acoperișul vă permite să economisiți bani pe fundație și să vă suprapuneți, deoarece nu vor trebui să se bazeze pe sarcini grele.

1 - paie (stuf) 2 - Net, 3 - zona zoster, 4 - găurit stuf 5 - grebla 6 - fire de forțată, 7 - sistem de grindă cu zăbrele, 8 - atașament sârmă 5 mm, 9 - curea Polarizarea, 10 - Poggio, 11 - bara de prindere, 12 - rigidizator, 13 - parabarrier, 14 - foaie OSB

Acoperișul acoperiș poate fi așezat pe acoperișul oricărui design, în acest caz nu există restricții în ceea ce privește forma. În cele din urmă, durata de viață a unui astfel de acoperiș ajunge la 50 de ani. Cu privire la unicitatea design-ului în general nu merită să vorbim!